HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 sij 2025, 15:41.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3755 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 151  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vojne fotke
PostPostano: 15 tra 2013, 18:45 

Carmello Šešelj je napisao/la:
volvoks je napisao/la:
Narod SRH je na referendumu izabrao neovisnost, što mu je bilo omogućeno Ustavom SFRJ iz '74...
Ne vidim ništa protuustavno u ovom događaju :kava
Odgovore nađi u ovoj knjizi...
"Hrvatska 1918-2008."(2008.),
Ivo Goldstein

Pravo na samoopredeljenje do otcepljenja je bilo omogućeno ustavom iz 1974.

Međutim, da bi se neka repulika otcepila, sa tim su morale da se slože i sve ostale članice federacije. Tako je pisalo u ustavu.

Sad, znam da ćeš ti meni da kažeš da bi time bila onemogućena svaka šansa da se Hr osamostali mirno, ali to nije tačno. Razlika je samo što bi se to desilo malo kasnije i bez žrtava i materijalne štete.

Iako kod vas (Hrvata) postoji uvreženo mišljenje da su Srbi očajnički hteli da sačuvaju federaciju, to je daleko od istine. Jeste da sam ja 1991. imao samo 13 godina, ali pratio sam ozbiljno politička dešavanja i mogu da tvrdim da je ogromna većina Srba (preko 80%) bila za samostalnu Srbiju. Sad u kojim bi granicama bila ta Srbija, tu je već bilo različitih mišljenja.

Bukvalno svi u Srbiji su žešće popizdeli kada je proglašena zajednička država sa CG sa onako idiotskim imenom. Nismo bili protiv zajedničke države sa CG, nego smo bili ogorčeni što su joj dali tako maloumno ime (SR Jugoslavija :smajl049 :rigam )

Mogli smo da pregovaramo i 10 godina dok se ne razdružimo, i bilo bi bolje za sve, ali vašem ocu nacije i državnosti je, po njegovim rečima : "Trebao rat, da bi se hrvatski narod homogenizirao i da ne bi ponovno u budućnosti opet ulazili u nove Jugoslavije" (parafraza, nije citat...)

Naravno da je i naš predsednik isto pravio sranja, ali vaša priča kako ste vi bili dobri i mirni i samo ste mirisali cveće i vezli goblene dok vas nije, ničim izazvan, brutalno napao srboĆetniĆki (ovo Ć nije na račun Bošnji, nego građana RH, koji u ogromnoj većini takođe ne razlikuju č, ć, đ i dž) agresor, to je ne samo materijalna laž, nego je i težak bezobrazluk.

Ova knjiga koju si mi postavio je o učešću socijalističkih republika u saveznom budžetu? Ako je to, zahvaljujem na preporuci i pročitaću je kad uhvatim vremena.

U knjizi se pojavljuje dosta zanimljivih podataka, od podataka o Srbima u vojsci i državnoj službi koji sam već stavljao pa do sudjelovanja u proračunu...
Autor je poprilično lijevi pa te ne bi trebalo razbjesniti :zubati

Vi Srbi imate problema s kronologijom, kako komentiraš sudjelovanje JNA u Vukovaru prije proglašenja samostalnosti recimo :neznam

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 18:53 

dudu je napisao/la:
za početak se pozabavi sa Srbijom, njezinim udarom na ustav Srbije, samim time i Jugoslavije. inače vam je briga o ustavu jedna od glavnih zanimacija, samo vas jebe kronologija, Srbi su prije bilo kakvog poteza sa strane Hrvatske ispreskakali ustav ko mlado majmunče.

Ok, to je tačno....

Što opet ne znači da niste mogli da izađete iz Yu sporazumno i mirno, da je FT hteo. Niko u Srbiji 1991. (tj. već 1990) nije imao iluziju da će Yu da preživi. Mogli smo da pregovaramo godinama, opet bi za sve bilo bolje nego ovako (ovde ne računam BiH, jer ona nije bila republika kao i sve ostale, tu su dogovaranja morala da budu mnogo dublja i složenija).

Ali je vaša vlast (namerno) idiotski poslala onih jadnih 12 policijskih specijalaca u neko selo u ist. Slavoniji da budu izrešetani, i posle toga više nije bilo nazad.

Slažem se da su tad već bile formirane SAO po Lici i ostalim planinskim vencima, ali to je moglo da se demontira mirno, na naredbu Beograda, da ste vi hteli da razgovarate. Niste hteli da razgovarate, hteli ste rat.

I to je legitimna odluka sa vaše strane, ali onda nemojte da kukate: "jao mi dobri, samo smo brali cveće i pevali " give peace a chance" a ovi nas napali bez razloga. To je licemerje i bezobrazluk.

Ponavljam, nismo ni mi bili nikakve cvećke, ali doprineli smo ratu u istoj meri kao i vi.

I neću više da se raspravljam na ovu temu, pošto znam da nećemo stići ni do čega.

Evo da upotrebim vaš najomiljeniji argument, ali u drugom kontekstu. Da tebi neki Munib kaže: Kako te nije sram, šta sereš ba, pa nismo mi napadali Split i Zadar, nego ste vi napadali Mostar i Vitez!

Kako bi ti Munibu odgovorio na to genijalno pitanje?

eto vi ste znali da će se Juga raspasti još 90.te, a mi nismo znali ni u proljeće 1991. godine, što će točno biti. osim da će biti sranja i sukoba i da se trebamo naoružavati. nismo mi bili strana koja je bilo što diktirala jer nećeš vjerovati, nitko te ne zarezuje ni 1% ako iza sebe nemaš vojsku i tenkove. sve je bilo do Srba i Srbije ili makar 90%. da je njima bila želja da do rata ne dođe, rata ne bi bilo. Hrvatska željela, ne željela u rat je uvučena samim time što su Srbi zapikirali dobar dio Hrvatske otkinuti, a da o BIH i ne pričamo. sve što se događa od ljeta 1991., pa nadalje više nije ni bitno, ni retorika, ni djelovanje, tad se već ušlo u otvoreni rat.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 19:42 

dudu je napisao/la:
eto vi ste znali da će se Juga raspasti još 90.te, a mi nismo znali ni u proljeće 1991. godine, što će točno biti. osim da će biti sranja i sukoba i da se trebamo naoružavati. nismo mi bili strana koja je bilo što diktirala jer nećeš vjerovati, nitko te ne zarezuje ni 1% ako iza sebe nemaš vojsku i tenkove. sve je bilo do Srba i Srbije ili makar 90%. da je njima bila želja da do rata ne dođe, rata ne bi bilo. Hrvatska željela, ne željela u rat je uvučena samim time što su Srbi zapikirali dobar dio Hrvatske otkinuti, a da o BIH i ne pričamo. sve što se događa od ljeta 1991., pa nadalje više nije ni bitno, ni retorika, ni djelovanje, tad se već ušlo u otvoreni rat.

Pa vidi, Miloševićeva velika Srbija je trebala, (ako je verovati snimku razgovora njega sa Karadžićem, mada je to već 1992.) da obuhata celu BiH i delove Hrvatske (20 do 30%). Budalaštinu o VKK granicama je lansirao Šešelj i vi u Hr ste to prihvatili kao aksiom iako je to bilo samo bulažnjenje političara željnog pažnje.

Franjo Tuđman je 1990./1991. mogao da izbegne taj rat tako što bi, nevoljno, pristao na ostanak u federaciji, i onda, za pet, šest godina krenuo u nezavisnost. Tada rata ne bi moglo da bude jer je tad već uveliko prošao trenutak velike geopolitičke pretumbacije tokom koje su mnoge stvari, koje inače u normalno vreme nisu moguće, ne samo moguće nego i izvesne. Ta velika geopolitička pretumbacija je bila pad komunizma i SSSR (događaj skoro na nivou pada rimskog carstva).

Mogli ste da sačekate u federaciji (ne konfederaciji, zato što tada ne bi bili lukavi latini...) još pet, šest godina i onda raspišete referendum i izađete iz iste. I mi tad ne bi mogli da vas napadamo, jer bi već uveliko bili u uticajnoj sferi SAD, i braća Ameri bi nam rekli: "Nemojte da se glupirate i da započinjete rat u našoj interesnoj zoni jer ćemo vam jebati mater. Jedini ovlašćeni da započinju rat na vašem prostoru smo mi."

Ali, po mom mišljenju, Tuđman je procenio da bi prolongiranim i mirnim razdruživanjem, ostao veliki broj Hrvata sa simpatijama prema Jugoslaviji i ostala bi mogućnost njene ponovne uspostave. I zato je izjavio da je "Hrvatskoj neophodan rat".

Barem ja tako vidim stvari...

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 19:48 

Kako to lijepo zvuči. Da je u igri bila samo Hrvatska, ne i Slovenija, BiH, Kosovo, Makedonija.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 19:53 

Milošević i Karadžić su bili stvarno uviđajni u odnosu na Šešelja. zamisli mi smo Šešelja uzeli kao aksiom, umjesto ovu dvojicu, oni su samo htjeli BIH i 30% Hrvatske. :D

Hrvatska je svoju sudbinu vezala uz Sloveniju i nije joj padalo na pamet ostajati u nekakvoj zajedinici ako tamo nisu Slovenci. BIH potom nije imala druge nego ići za Hrvatskom. jel ti misliš da je Tuđman bio neki jazavac? on je bio uvijek korak ispred Miloševića i zato je do ljeta 1991. uopće doveo Hrvatsku do situacije da ju možemo braniti. Tuđman je bio povjesničar, general, državnik, političar, ali i čovjek koji je Srbe jako dobro znao jer je živio u Beogradu, znao je njihov mentalitet i stav o Hrvatima. s te strane za njega nije bilo nikakvog iznenađenja.

kad je Tuđman izjavio da je rat Hrvatskoj neophodan? ako je u ljeto 1991. ili kasnije, to ništa ne vrijedi jer je za internu upotrebu i mobilizaciju Hrvata. nije valjda lud, pa da kaže, gledajte mi nemamo ništa, nego ćemo skinut gaće pred Srbima, pa što bude.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 19:58 

dudu je napisao/la:

Pa vidi, Miloševićeva velika Srbija je trebala, (ako je verovati snimku razgovora njega sa Karadžićem, mada je to već 1992.) da obuhata celu BiH i delove Hrvatske (20 do 30%). Budalaštinu o VKK granicama je lansirao Šešelj i vi u Hr ste to prihvatili kao aksiom iako je to bilo samo bulažnjenje političara željnog pažnje.

Franjo Tuđman je 1990./1991. mogao da izbegne taj rat tako što bi, nevoljno, pristao na ostanak u federaciji, i onda, za pet, šest godina krenuo u nezavisnost. Tada rata ne bi moglo da bude jer je tad već uveliko prošao trenutak velike geopolitičke pretumbacije tokom koje su mnoge stvari, koje inače u normalno vreme nisu moguće, ne samo moguće nego i izvesne. Ta velika geopolitička pretumbacija je bila pad komunizma i SSSR (događaj skoro na nivou pada rimskog carstva).

Mogli ste da sačekate u federaciji (ne konfederaciji, zato što tada ne bi bili lukavi latini...) još pet, šest godina i onda raspišete referendum i izađete iz iste. I mi tad ne bi mogli da vas napadamo, jer bi već uveliko bili u uticajnoj sferi SAD, i braća Ameri bi nam rekli: "Nemojte da se glupirate i da započinjete rat u našoj interesnoj zoni jer ćemo vam jebati mater. Jedini ovlašćeni da započinju rat na vašem prostoru smo mi."

Ali, po mom mišljenju, Tuđman je procenio da bi prolongiranim i mirnim razdruživanjem, ostao veliki broj Hrvata sa simpatijama prema Jugoslaviji i ostala bi mogućnost njene ponovne uspostave. I zato je izjavio da je "Hrvatskoj neophodan rat".

Barem ja tako vidim stvari...

Franjo Tuđman nije mogao negirati izbornu volju hrvatskog naroda, koji je sa više od 3/4 ukupnih glasova potvrdio želju za samostalnom hrvatskom državom...
Od tebe očekujem da mi izvadiš citat iz ustava kojim bi se ova odluka progllasila protuustavnom, i ne, ono o granicama nije to, jer promjena granica i raspad države nisu ista stvar...
Kakvo je to pravo na samoopredjeljenje ako ga mora potvrditi savezna vlast i sve članice zajednice??

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 20:04 

BBC je napisao/la:
Kako to lijepo zvuči. Da je u igri bila samo Hrvatska, ne i Slovenija, BiH, Kosovo, Makedonija.

Slovenija (osim one desetodnevne operete, koju neki smatraju ratom) i Makedonija nisu bili u igri.

Kosovo je bilo u igri tek skoro 10 godina kasnije, i to na inicijativu Amerikanaca, ne nas.

Mi smo hteli celu BiH i četvrtinu do trećinu Hrvatske. To je nama bilo u planu i igri. Završili smo sa (uslovno) pola BiH, vi ste završili sa celom Hrvatskom i (uslovno) ni sa čim u BiH. Bošnjaci su saterani u dva rezervata i (od njihovih političara i medija) naterani na psihotičnu borbu za 100% "Bosnu".

To je igra i posledice iste....

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 20:10 

Karmelo, jesu li po tebi Slovenci imali pravo na neovinost?? Vrijedi li 80% slovenskih građana više od 80% hrvatskih??

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 20:12 

volvoks je napisao/la:
Kakvo je to pravo na samoopredjeljenje ako ga mora potvrditi savezna vlast i sve članice zajednice??

Pa nikakvo, baš zato je tako i formulisano....

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 20:18 

volvoks je napisao/la:
Karmelo, jesu li po tebi Slovenci imali pravo na neovinost?? Vrijedi li 80% slovenskih građana više od 80% hrvatskih??

Imali su.

Ne vredi.

Ajde da to primenimo na drugi primer, jel tebi vredi više 80% slovenačkih ili hrvatskih glasova od 80% bošnjačkih glasova u fbih (ne za odcepljenje, nego da upravljaju fbih onako kako im se digne ***) , jer priznaćeš, 80% je ipak ubedljiv i impresivan procenat.

Naravno, Hrvati su u BiH konstituvan narod, kao što su i Srbi bili u SR Hrvatskoj.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 20:28 

volvoks je napisao/la:

Imali su.

Ne vredi.

Ajde da to primenimo na drugi primer, jel tebi vredi više 80% slovenačkih ili hrvatskih glasova od 80% bošnjačkih glasova u fbih (ne za odcepljenje, nego da upravljaju fbih onako kako im se digne ***) , jer priznaćeš, 80% je ipak ubedljiv i impresivan procenat.

Naravno, Hrvati su u BiH konstituvan narod, kao što su i Srbi bili u SR Hrvatskoj.

Čime se očituje da konstitutivnost srpskog naroda, osim navodno u ustavu?? Postoje li nekakve kvote, obveza rotacije ili nešto slično?? Ne postoje :kava

U Ustavu jasno piše/je pisalo da je Hrvatska nacionalna država hrvatskog naroda, zatim je slijedila druga razina, država srpskog naroda u Hrvatskoj, te treća, svih naroda i narodnosti koji u njoj žive...
U novom ustavu je ukinuta treća razina, te su ostali narodi izjednačeni sa Srbima...
Dakle, po tvome, bi se referendum trebao održati za svaku nacionalnu manjinu posebno, pa bi recimo 500 Turaka moglo odlučiti o sudbini Hrvatske...

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 21:00 

dudu je napisao/la:
Milošević i Karadžić su bili stvarno uviđajni u odnosu na Šešelja. zamisli mi smo Šešelja uzeli kao aksiom, umjesto ovu dvojicu, oni su samo htjeli BIH i 30% Hrvatske. :D

To, iako je tačno, sam samo uzgred pomenuo i nije direktno vezano za ovo o čemu pričamo. Ali, kad smo već kod toga, taj snimljeni razgovor iz 1992. je bio pre nego što je počeo rat u BiH. U njemu Karadžić ubeđuje Miloševića da će Muslimani da ih prevare i da odjebu dogovor koji su potpisali i krenu u rat. Milošević ga je prvo uveravao da je Alija dobar i da ne misli to, dogovorio se on sa njima, kaže.... Mada, posle je Raša uspeo da ga ubedi da se Muslimani okreću protiv nas, SM je rekao: ma nek se teraju u pm, ako hoće da se biju, tu smo....

Znači, taj plan BiH +1/3 Hr koji je pomenut na tom sastanku je, verujem, sigurno morao da bude revidiran nakon što su i Muslimani došli na žurku.

Citat:
Hrvatska je svoju sudbinu vezala uz Sloveniju i nije joj padalo na pamet ostajati u nekakvoj zajedinici ako tamo nisu Slovenci. BIH potom nije imala druge nego ići za Hrvatskom. jel ti misliš da je Tuđman bio neki jazavac? on je bio uvijek korak ispred Miloševića i zato je do ljeta 1991. uopće doveo Hrvatsku do situacije da ju možemo braniti. Tuđman je bio povjesničar, general, državnik, političar, ali i čovjek koji je Srbe jako dobro znao jer je živio u Beogradu, znao je njihov mentalitet i stav o Hrvatima. s te strane za njega nije bilo nikakvog iznenađenja.

Ok, slažem se da FT nije bio veverica, ali onda nemoj da negoduješ oko moje hronologije, kad ste prvo vi blokirali i napadali kasarne JNA, da biste doveli sebe u situaciju da možete da se branite, a onda je ta ista JNA vas "ničim izazvana" napala.

Citat:
kad je Tuđman izjavio da je rat Hrvatskoj neophodan? ako je u ljeto 1991. ili kasnije, to ništa ne vrijedi jer je za internu upotrebu i mobilizaciju Hrvata. nije valjda lud, pa da kaže, gledajte mi nemamo ništa, nego ćemo skinut gaće pred Srbima, pa što bude.

Iskreno, ne znam tačno, to sam pročitao na više mesta u vašim medijima. Mislim da je izjava data posle rata, ali nisam siguran, nemoj da me držiš za to.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 21:21 

volvoks je napisao/la:
Čime se očituje da konstitutivnost srpskog naroda, osim navodno u ustavu?? Postoje li nekakve kvote, obveza rotacije ili nešto slično?? Ne postoje :kava

Pa možda u tome, da ako je narod konstitutivan, onda ne možeš da mu, bez njegove volje, pravnim nasiljem oduzimaš status konstitutivnog naroda. A to je tad urađeno Srbima u Hrvatskoj.

Citat:
U Ustavu jasno piše/je pisalo da je Hrvatska nacionalna država hrvatskog naroda, zatim je slijedila druga razina, država srpskog naroda u Hrvatskoj, te treća, svih naroda i narodnosti koji u njoj žive...
U novom ustavu je ukinuta treća razina, te su ostali narodi izjednačeni sa Srbima...
Dakle, po tvome, bi se referendum trebao održati za svaku nacionalnu manjinu posebno, pa bi recimo 500 Turaka moglo odlučiti o sudbini Hrvatske...

U ustavu SR Hrvatske je pisalo "država hrvatskog naroda, srpskog naroda i svih ostalih naroda koji žive u njoj". Znači država Hrvata, Srba i ostalih.

U ustavu R Hrvatske piše "država hrvatskog naroda i svih ostalih naroda koji žive u njoj". Znači država Hrvata i ostalih (nacionalnih manjina)

Nisu ostali narodi izjednačeni sa Srbima, negu su Srbi izjednačeni sa ostalim narodima 1990. ili 1991. Pravnim nasiljem.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 21:45 

Citat:
Član 1.
Socijalistička Republika Hrvatska je država utemeljena na suverenosti naroda i na vlasti i samoupravljanju radničke klase i svih radnih ljudi te socijalistička samoupravna demokratska zajednica radnih ljudi i građana i ravnopravnih naroda i narodnosti.

Socijalistička Republika Hrvatska je nacionalna država hrvatskog naroda, država srpskog naroda u Hrvatskoj i država drugih naroda i narodnosti koje u njoj žive.

Socijalistička Republika Hrvatska je u sastavu Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Na ovome se temelji jedan zajednički referendum na razini cijele republike.

A ovo dokazuje da Srbi nisu konstitutivni...

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 21:58 

volvoks je napisao/la:
Citat:
Član 1.
Socijalistička Republika Hrvatska je država utemeljena na suverenosti naroda i na vlasti i samoupravljanju radničke klase i svih radnih ljudi te socijalistička samoupravna demokratska zajednica radnih ljudi i građana i ravnopravnih naroda i narodnosti.

Socijalistička Republika Hrvatska je nacionalna država hrvatskog naroda, država srpskog naroda u Hrvatskoj i država drugih naroda i narodnosti koje u njoj žive.

Socijalistička Republika Hrvatska je u sastavu Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Na ovome se temelji jedan zajednički referendum na razini cijele republike.

A ovo dokazuje da Srbi nisu konstitutivni...

Naravno da su svi narodi ravnopravni, to piše u svakom ustavu.

A zašto se onda naglašava da je država hrvatskog naroda i država srpskog naroda i ostalih.

Čisto za ilustraciju, to o čemu pričaš je (šatro) postojalo u Srbiji devedesetih. U ustavu nam je pisalo " R. Srbija je država svih njenih građana." I tačka. To je građanska država, SRH nije to bila.

I baš smo preterali sa oftopikom.....

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 22:04 

SRH je prvenstveno zajednica građana, na tome se temelje zakoni te države, te se, posljedično, na taj način provode i referendumi.
Zbog toga je ta odredba kronološki prva.

Tek kasnije se napominje da je SRH nacionalna država hrvatskog naroda koji u njoj ostvaruje neka kolektivna prava, među inima i pravo na samoopredijeljenje.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 22:09 

Ajde da nastavimo ovo na temi o tome, da ne gušimo ovu sa ot... A ja ne znam koja je tema o tome...

Jugoslavija je bila federacija nacionalnih republika

Vrh

PostPostano: 16 tra 2013, 19:22 

Malo iz skladišta VS.

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 16 tra 2013, 20:36 

Dali možda neko zna koliko se kreću rabljene vojne opreme iz Srbije i dali postoji možda cijenovnik.Također bih zamolio ako netko zna neku stranicu ( link) gdje bih mogao pronaći takve podatke.Jako me interesiraju cijene haubice M 56 i pat M 55 A4 naravno polovne.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2013, 00:16 

I dok srpska vlast u Briselu "teška srca" potpisuje prodaju Kosova i Metohije, na trgu kosovskih junaka u Kruševcu se priprema obeležavanje dana Vojske Srbije.

slika

slika

slika

slika

slika

Sve je isto samo njega nema...

Vrh

PostPostano: 18 tra 2013, 01:56 

Citat:
Pomiješao sam, znam da se u Varaždinu nešto dogodilo, ali nisam baš bio siguran što :zubati

Nismo zarobili niti jedan M-84, tako da ne možemo govoriti o najmodernijem korpusu...

Tamo ste od tenkova zaplenili samo i isključivo M-84.

To jeste bila najmodernija oklopna jedinica u JNA i 90% hrvatskih 84-ki za vreme rata je bilo nabavljeno u toj pljački.

Koja mitomanija......................
A pljačka nije bila priuzet cilu JNA za sebe, i svoje interese......

Vrh

PostPostano: 18 tra 2013, 02:19 

volvoks je napisao/la:
Drugo, mi smo iz svojeg proračuna platili 30% oružja, sa Slovencima oko 50%, nismo izvukli niti 10%
Jedini lopov je srbizirana JNA :kava

Da ste odlučili da mirno i po ustavu i zakonu izađete iz federacije, imali bi normalnu i pravičnu sukcesiju JNA.

A pošto je vaš otac nacije i države rekao da je Hrvatskoj neophodan rat, šta onda kukate? Mi smo idioti pa ćemo da dajemo oružje neprijateljima!? Ajde ne zajebavaj, takvu glupu priču ne bi prihvatilo ni osmogodišnje dete sa posebnim potrebama.

A to da ste vi i kekeci finansirali 50% budžeta JNA, to je smešno i jedva čekam da pokušaš da me uveriš u suprotno, sa dokazima i relevantnim izvorima...

Mirno i po zakonu bi bilo da smo van ostavili pola RH i više....
Neophodan rat, naravno, pogledaj ono šta san napisa poviše.....
Pošto si zadojen tin četničkin prićicama, vi niste za ništa krivi bla bla bla....
Hrvati su odlućili pobit jadnu srpsku nejać, i to bez vojske i protiv cile sile JNA, baš.... Rat nan je tada baš iša na ruku....
JNA ( hm ), baš odlućili ostavit srbima oružje da se obranu od povampirenih ustaša, a di su hrvati bili ugroženi od četnika nestalo...... Baš prava federalna vojska....
I šta ti imaš kome dat oružje, koji neprijatelji, a federalna vojska, biće ti od tate čedomira, biće ga on platija?
Vidi i sam šta je bija uzrok i povod ratu, vi srbi mislite i mislili ste da ste temeljni narod u jugi, tj. narod sa najviše prava i tako ste se ponašali, tako se i ti ponašaš. Sve je super dok ste vi glavni, vi ćete određivat ćije je šta, ćija je vojska, ko je neprijatelj... itd.... Sve je super dok je federacija jel je to ionako jedna velika srbija....
Ti si bija klinjo od 13 god. i uz onu medijsku kampanju misliš da si moga šta sam razlućit, moga si jedan veliki ***, nisu ni dosta stariji od tebe...
Eno ti malo gledaj fimiće na youtube, kako ste se zabavljali gađajuć crkve i sl. mitinge, govore mržnje, razaranja....
Misliš da je naš otac nacije bija glup da nije vidija di sve to vodi, pa rat je bija neophodan.
Sjebali ste srbe upavo vi sami kad ste ih nahuškali protiv vlastete države, posli svega zla šta ste napravili oni su bili svjesni da ako izgubu rat da se mogu pakovat i otić.
Šta ti misliš da je Hrvatska poćela postojat sa jugoslavijon pa da vi odeđujete sa 5% ljudi njenu sudbinu????
Koji konstitutivni narod, uporno se praviš lud i ispuštaš ono NACIONALNA država hrvatskog naroda. Srbi su bili samo narod ka i ostali, ali je bija NACIONALNA država samo hrvatskog naroda.
Šta ti opće znaš o ratu, osim šta sereš pročetničke gluposti....
Započeli ste rat, koji ste mislili da nemožete izgubit, zato ste ga i započeli, izgubili i ko vas hebe.
Da je Hrvatska imala snage 91. ka 94-95., a nije jel nije ni imala vojsku, bili bi mirni ka bubice i rata nikad nebi ni bilo, sa vama nije bilo moguće mirno rješenje i zato ne seri gluposti, bar ne nama ode, to su priće za za malu dicu....

Vrh

PostPostano: 19 tra 2013, 14:43 

Nova igračka made in Croatia

VHS d2

slika

slika

slika

slika

slika

slika

izvor http://www.hrvatski-vojnik.hr/hrvatski- ... ges/hs.asp

OVO je VHS 1d (prva) verzija koja je 'standardna' puška OSRH

slika

VHS 2d

slika

slika

Vrh

PostPostano: 19 tra 2013, 15:33 

koliko naboja uđe u ovaj pištolj?

Vrh

PostPostano: 19 tra 2013, 15:46 

ovo je najbolji mali pištolj na svijetu.

Citat:
Na ASDA-i nas ipak čeka velika novost iz HS Produkta?

Točno! Na ASDA-i ćemo službeno predstaviti nove inačice naše puške VHS, službenih naziva VHS-D2 (duga cijev) i VHS-K2 (kratka cijev). Osim njih, u budućnosti će vjerojatno biti i drugih inačica dvojke. Vjerujemo da će predstavljanje izazvati znatnu pažnju i domaće i svjetske javnosti.

Koji su to glavni noviteti na toj puški?

Mislimo da smo napravili ozbiljan iskorak. VHS-2 neće biti nadograđeni VHS, nego nova puška koja će zapravo predstavljati jedan sasvim novi koncept! Kao što znate, proizvođači pušaka odlučuju se za standardnu ili bullpup konstrukciju. Potonju smo primijenili na prvoj pušci VHS koja je danas u standardu Oružanih snaga Republike Hrvatske. Svaka inačica ima svoje prednosti i nedostatke, a mi želimo povezati najbolje od obiju. Prvi u svijetu stvaramo bullpup verziju koja će se moći koristiti jednako kao standardna puška, nešto što još nitko nije uspio.

http://www.hrvatski-vojnik.hr/hrvatski- ... ges/hs.asp

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3755 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 151  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: iprodano i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: