HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 31 sij 2025, 01:34.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3755 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 151  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vojne fotke
PostPostano: 24 tra 2013, 22:59 

Zanimljiva slika, kakve ozljede stvaraju razni istočni kalibri...
slika

Vrh

PostPostano: 24 tra 2013, 23:02 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Citat:
Ne, 94 je sa naoružanjem, obukom, dijelovima...

Da.

Opet je skupo. Nisam siguran, ali mislim da je Eurofighter oko 120 miliona komad.

Čega 120 milijuna? :eek Jel taj avion od zlata? Oružje, droga i prostitucija su najunosniji biznisi, ovaj svijet je davno otišao k vragu.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2013, 23:07 

Divlja svinja5 je napisao/la:
Da.

Opet je skupo. Nisam siguran, ali mislim da je Eurofighter oko 120 miliona komad.

Čega 120 milijuna? :eek Jel taj avion od zlata? Oružje, droga i prostitucija su najunosniji biznisi, ovaj svijet je davno otišao k vragu.

Jbg, ako hoćeš najbolji borbeni avion na svetu (da, mislim da je bolji od F-22, šta god pričali stručnjaci sa History ili Discovery kanala) onda to i košta...

Verovatno je i skuplji od 120 miliona.

Vrh

Naslov: Re: Naoružaj grupu...
PostPostano: 24 tra 2013, 23:08 

Mar-kan je napisao/la:
pinco je napisao/la:
Koja bi bila korist od ovoga.......
Bullpup puška koja se pritvara u nešto sasvin drugo upitnoga balasta, i same konverzije i razloga iste?
Zašto na terenu konvertirat pušku?, ako bi se to radilo samo u tvornici onda je klasićan model neergonomski i u debalansu..... Slika nema veze sa realnošću, neko se malo zaigra.....
...

Meni te inovacije puno ne znače,valjda stara garda još čuči u meni :zubati Nedavno sam pogledao dokumentarac,testirali su preciznost (između ostalih osobina) klasične i ove bull,ipak su ove klasik puno preciznije.

Ev' alata pravog,kako bi vi naoružali svoju grupu?:

Svakom u jurišnoj grupi po jedan...
slika

za bližu podršku...
slika

Kad ne može milom...
slika
slika

Po zgradama...
slika

Nek se nađe za podršku...
slika

I sitnog alata za bolji san ili bježaniju...
slika

zaboravio si hrvatski HS pistolj...siguran si da ce u svako doba zastopati svako 3 metak

Vrh

PostPostano: 24 tra 2013, 23:14 

Jbg, ako hoćeš najbolji borbeni avion na svetu (da, mislim da je bolji od F-22, šta god pričali stručnjaci sa History ili Discovery kanala) onda to i košta...

Ahem, Rafal? :kava

Vrh

PostPostano: 24 tra 2013, 23:18 

Po kojim parametrima?? Po meni je čak i Rafale bolji, budući da može djelovati s nosača i trenutno ima nešto širu paletu naoružanja. Malo manje važna je činjenica da je puno, puno ljepši :zubati

F-22 i kroz par godina PAK-fa će biti dominaanti euro-canardima, dok je to za F-35 ipak upitno...

Vrh

PostPostano: 24 tra 2013, 23:22 

Jagnjeca brigada je napisao/la:

Ahem, Rafal? :kava

Da, i Rafal. On je kompletniji avion i pravi multipraktik. Ali kao čist lovac, mislim da je EF bolji, mada neznatno.

Aždaje od aviona, i jedan i drugi.

Moguće i da si u pravu kad tvrdiš da je Rafal ipak bolji, u svakom slučaju je svestraniji i ima bolji radar i avioniku od EF.

Što se tiče agilnosti i letnih karakteristika, tu je EF bez premca.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2013, 23:25 

Ahem, Su-27/35 :kava

Kakav si ti to Srbin, švapsko okolo hvališ, vidim osvojili te ti dvorci :zubati

Vrh

PostPostano: 24 tra 2013, 23:29 

Mada su ove rasprave "koji je bolji" malo blesave, posebno zato što ne raspolažemo svim informacijama, ja bih se ipak držao platformi koje obavljaju sve zacrtane funkcije, koje rade i u praksi, koje je moguće proizvesti i održavati itd. A onda je tu i pitanje mogućnosti nadgradnje, integracije novog naoružanja, održavanja, potrebne infrastrukture, cene časa leta...

Ako Ameri gledaju da li će da dune vetar ili padne kiša kako bi smeli da izvuku avion iz skloništa...jbeš ti to.

slika

Leteći seks. :zubati

Vrh

PostPostano: 24 tra 2013, 23:30 

volvoks je napisao/la:
Po kojim parametrima?? Po meni je čak i Rafale bolji, budući da može djelovati s nosača i trenutno ima nešto širu paletu naoružanja. Malo manje važna je činjenica da je puno, puno ljepši :zubati

F-22 i kroz par godina PAK-fa će biti dominaanti euro-canardima, dok je to za F-35 ipak upitno...

Ni po kakvim parametrima, jednostavno im ne verujem da je stealth kako oni tvrde, pogotovo kad uzmeš u obzir novu generaciju radara. A i indikativno je da su ugasili program posle 188 proizvedenih i da nemaju nameru da ih više prave, zvaničan razlog je da je preskup, šta je stvarno u pitanju, ne znam... A emisije na History kanalu nisu nešto čemu treba bezrezervno verovati.

A F-35 je kanta od aviona, barem svi tako tvrde osim Locheed-Martina...

Vrh

PostPostano: 24 tra 2013, 23:36 

Ameri imaju poprilično skupih promašaja poslednjih godina. Avioni, helikopteri, samohodna artiljerija... Sve nešto smišljaju čuda neviđane pa na kraju ukidaju program.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2013, 23:36 

Ako Ameri gledaju da li će da dune vetar ili padne kiša kako bi smeli da izvuku avion iz skloništa...jbeš ti to.

Baš tako, a najverovatnije i da u idealnim meteo uslovima koji su mu neophodni, nakon desetodnevnog remonta koje je potrebno nakon svakog sata leta (ovo oko remonta karikiram, ali nisam ni daleko od istine), Raptor i nije baš takvo čudo kakvim ga predstavlja njegov proizvođač i tv emisije na History kanalu...

Vrh

PostPostano: 24 tra 2013, 23:40 

Baš tako, a najverovatnije i da u idealnim meteo uslovima koji su mu neophodni, nakon desetodnevnog remonta koje je potrebno nakon svakog sata leta (ovo oko remonta karikiram, ali nisam ni daleko od istine), Raptor i nije baš takvo čudo kakvim ga predstavlja njegov proizvođač i tv emisije na History kanalu...

Nemo' tako... Pojavljuje se u Transformersima, izgleda opako i moderno, koga zabole da li je upotrebljiv. Marketing je sve. :zubati

A da je bivša nam, samoupravna zajednica svih naših naroda i narodnosti opstala... Sada ne bi imali dilemu i na sva usta bi hvalili naš miniRafal. :zubati

slika

Vrh

PostPostano: 24 tra 2013, 23:43 

volvoks je napisao/la:
Ahem, Su-27/35 :kava

Kakav si ti to Srbin, švapsko okolo hvališ, vidim osvojili te ti dvorci :zubati

Suhoj je fenomenalan avion, ali da sam ja u poziciji da biram koji hoću avion za naše RV, uzeo bih EF ili Rafal.

To jest, Jagnjeća je u pravu, uzeo bi Rafal, kompletan avion za sve zadatke (EF je samo lovac, za sad...) i ne prave ga četiri zamlje koje posle mogu da te zajebavaju oko održavanja nego samo jedna...

A i Suhoj je veliki avion za velike zemlje, kada bi ga mi kupili, smejao bi nam se ceo svet...

Vrh

PostPostano: 24 tra 2013, 23:48 

Suhoj je fenomenalan avion, ali da sam ja u poziciji da biram koji hoću avion za naše RV, uzeo bih EF ili Rafal.

To jest, Jagnjeća je u pravu, uzeo bi Rafal, kompletan avion za sve zadatke (EF je samo lovac, za sad...) i ne prave ga četiri zamlje koje posle mogu da te zajebavaju oko održavanja nego samo jedna...

A i Suhoj je veliki avion za velike zemlje, kada bi ga mi kupili, smejao bi nam se ceo svet...

Otkud ti znaš kakvi su nam planovi... :zubati

Ali da, kad bi Srbija imala luksuz da bira i kad bi imali dovoljno sredstava za održivost, bez razmišljanja Rafal. I uopšte na nekim drugim poljima bih se vezao malo za Francuze i Izraelce.

Kako ni finansijski ni politički nismo u situaciji da biramo. Ostaju braća Rusi. :zubati

Vrh

PostPostano: 24 tra 2013, 23:49 

Samo sam čekao da netko spomene Novi avion :zubati
Taj avion bi bio nešto u stilu Gripena, moguće da bi postigao zavidan tržišni uspjeh...

F-22 zasigurno nije bezopasan, nije slučajno Kongres zabranio prodaju Izraelu i Japanu, a obje zemlje su bile spremne platiti i suhim zlatom...
A i objektivno, prelijep je :zubati
slika

@carmello, znaš kako bi mi bilo do smijanja uz eskadrilu SU-27 na Batajnici :sega

Vrh

PostPostano: 24 tra 2013, 23:54 

volvoks je napisao/la:
Samo sam čekao da netko spomene Novi avion :zubati
Taj avion bi bio nešto u stilu Gripena, moguće da bi postigao zavidan tržišni uspjeh...

Tačno Gripen sa Rafal momentima. S obzirom da je koncept bliži Gripenu, ali da se sarađivalo sa Francuzima.

I uopšte, nekako u to vreme je pokrenuta masa projekata koji su izgledali kao da izlaze iz te standardne sovjetske matrice. Npr to su neke od stvari u kojima vidim prednost SFRJ. Sad smo na tom polju sitna riba.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2013, 00:05 

volvoks je napisao/la:

F-22 zasigurno nije bezopasan, nije slučajno Kongres zabranio prodaju Izraelu i Japanu, a obje zemlje su bile spremne platiti i suhim zlatom...

Možda nisu hteli da se saznaju prave karakteristike aviona. To je jedini avion na svetu kome su skoro sve tehničke karakteristike classified, neće da kažu kolika mu je max bzina, koliki je dolet, koliki je odnos težina/potisak.... Za sve ostale avione ovi podaci su javni, za Raptor nisu. Šta misliš zašto?

Citat:
@carmello, znaš kako bi mi bilo do smijanja uz eskadrilu SU-27 na Batajnici :sega

Opet kažem, Suhoj je fenomenalan avion, ali ne može da ispuni svoj pun potencijal u zemlji veličine Srbije, osim ako ne bi imali u planu da ih šaljemo na zadatke iznad Londona ili Pariza. Jel znaš ti kolika je to mrcina od aviona? Jednostavno nam ne treba avion sa tolikim doletom, to je kao da kupiš Majbah i da ga voziš kilometar dnevno po centru grada, jednostavno nije za to...

Vrh

PostPostano: 25 tra 2013, 00:10 

I što ga više ima po filmovima nego u akciji...

Vrh

PostPostano: 25 tra 2013, 00:19 

Citat:
U sklopu "Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i konferencije – ASDA 2013", u ponedjeljak 22. travnja 2013. godine susreli su se zamjenik načelnika Glavnog stožera za operacije i obuku Oružanih snaga Države Katar general bojnik Ghanim bin Shaheen Al Ghanim i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general pukovnik Drago Lovrić s izaslanstvima.

Između izaslanstva Oružanih snaga Države Katar i izaslanstva Oružanih snaga Republike Hrvatske održan je sastanak na kojemu se razgovaralo o bilateralnoj suradnji.

U izaslanstvu Oružanih snaga RH, uz načelnika Glavnog stožera OS RH nazočili su: zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH za operacije general bojnik Mate Pađen, načelnik Uprave za planiranje kapetan bojnog broda Marileo Staničić, brigadir Simon Petrišić i pobočnik načelnika GS OSRH pukovnik Emilio Turina.

Izaslanstvo Države Katar od 24. do 26. travnja 2013. godine sudjelovat će na međunarodnoj vojnoj izložbi "Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference ASDA" koja se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske održava u Splitu.

Katarani došli u šoping, nadam se da će se isplatiti izdaja kršćanske vraće u Siriji :rigam

Uz to, Kuvajćani su zainteresirani za hrvatsku verziju Patrije, a i Iračani su došli, njima smo prodali 10 000 pištolja prošle godine, možda nešto uvalimo i ove...

Vrh

PostPostano: 25 tra 2013, 03:11 

slika

Vrh

PostPostano: 25 tra 2013, 11:29 

Te metalne ptice služe samo za ukras i aeromitinge, nisu se proslavile niti 90tih kada su se još mogle smatrati suvremenim, a tek danas. Gledao sam uživo 99te kada su iznad nas (Tuzle) NATO lovci potjerali srpske 29tke. Sve se dogodilo za manje od minutu, buka na nebu, 3 puta probijanje zvučnog zida, trag po nebu od raketa, eksplozije, pad aviona uz veliki trag dima. Što bi tek bilo sa tim orlovima i galebovima danas, ne smijem ni pomisliti.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2013, 11:38 

Orlovi i ne služe da se bore sa drugim avionima nego da napadaju ciljeve na zemlji, a Galeb je školski avion. Tako da je to što si napisao malo besmisleno....

Vrh

PostPostano: 25 tra 2013, 11:45 

Orao i Galeb služe da bi piloti leteli na nečemu. Orao će ići u penziju, Galebovi na modernizaciju.

I da, Galeb je školski avion, Orao je kao za napade na zemlji. Nemaju šta da traže protiv lovaca. Navodno je neka verzija Orla sa nekim naoružanje u nekim slučajevima sposobna da se nosi sa MiG21, ali to je danas...

A Migovi iznad Tuzle (tj. Bijeljine i Loznice) su verovatno S.Perić i Z.Radosavljević. Tu nema šta nije otkazalo na avionima.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2013, 11:47 

Orlovi i ne služe da se bore sa drugim avionima nego da napadaju ciljeve na zemlji, a Galeb je školski avion. Tako da je to što si napisao malo besmisleno....

Pročitaj što sam napisao, da su zastarili bez obzira koja je njihova namjena, nisu se dobro pokazali 90tih tijekom rata u Slo, Hr i BiH. Orlovi moraju prići previše blizu da bi izvršili napad, tj u domašaj jeftinih PZ sustava..

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3755 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 151  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: