HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 pro 2024, 20:29.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2197 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 88  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića
PostPostano: 26 tra 2013, 12:24 

Ministry of Sound je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:
Nama je važnije izgleda da se ne obrukamo u svijetu nego koliko para imamo. Fino je to, ali ja bih volio da zna nešto i o ekonomiji.

Bolje rezultate od Linića ne bi postigla ni ekipa elitnih ekonomista sa najelitnijih sveučilišta u SAD. Političari i ministri su samo slučajni prolaznici kroz ekonomske cikluse.

Uh što ga ti opravda na brzinu, ni Milanović se ne bi usudio to reći. :zubati

1044 of 2558 - 40.81%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2013, 12:26 

Naša Kvačica je napisao/la:

Bolje rezultate od Linića ne bi postigla ni ekipa elitnih ekonomista sa najelitnijih sveučilišta u SAD. Političari i ministri su samo slučajni prolaznici kroz ekonomske cikluse.

Čuj opravdanja, ja sugeriram da pod hitno otpuste sve ministre i da na njihova mjesta stave volontere i studente, koji će polučiti aposlutno isti makroekonomski rezultat.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2013, 12:44 

Ima smisla za politiku.

Samo ga treba držati dalje od ekonomije, tu je totalni antitalent.

ekonomija se tu odvija po inerciji više bih rekao .... ne vidim skoro neko bolju perspektivu .... nu dobro, u svakom slučaju, nakon onog prosera bolesno ambiciozne glupače I.A.M. ovo dojde kao svjetski veleuspjeh.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2013, 13:17 

Čuj opravdanja, ja sugeriram da pod hitno otpuste sve ministre i da na njihova mjesta stave volontere i studente, koji će polučiti aposlutno isti makroekonomski rezultat.

Ne bih se do kraja složio. Činjenica je da je Hrvatska mogla izabrati put većihrezova (plaće i mirovine 10%), što bi u velikoj mjeri olakšalo servisiranje dugova i otvorilo prostor za nekakve suvislije državne investicije. Pored toga, prava reforma pravnog sustava nikad nije provedena, a trendovi su posve krivi (umjesto da se olakša naplata, ide se na olakšavanje položaja dužnika, čime se samo jača lanac nelikvidnosti, na tragu toga je i uvođenje plaćanja PDV-a po izdanom računu za sve, umjesto da se za sve uvede plaćanje po naplaćenom računu). Ključan problem je populizam, odnosno balansiranje između populizma i realnih potreba.

Ukratko, postojale su opcije koje bi skratile recesiju koja je maltene ušla u petu godinu, nisu realizirane, te nas čekaju nas još bar dvije.

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2013, 13:42 

pošalji mu životopis ili se javi ekipi na FB.

:hrvatinic

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 26 tra 2013, 13:48 

SDB je napisao/la:

Ne bih se do kraja složio. Činjenica je da je Hrvatska mogla izabrati put većihrezova (plaće i mirovine 10%), što bi u velikoj mjeri olakšalo servisiranje dugova i otvorilo prostor za nekakve suvislije državne investicije. Pored toga, prava reforma pravnog sustava nikad nije provedena, a trendovi su posve krivi (umjesto da se olakša naplata, ide se na olakšavanje položaja dužnika, čime se samo jača lanac nelikvidnosti, na tragu toga je i uvođenje plaćanja PDV-a po izdanom računu za sve, umjesto da se za sve uvede plaćanje po naplaćenom računu). Ključan problem je populizam, odnosno balansiranje između populizma i realnih potreba.

Ukratko, postojale su opcije koje bi skratile recesiju koja je maltene ušla u petu godinu, nisu realizirane, te nas čekaju nas još bar dvije.

Politika je umijeće mogućeg. Progurati takve rezove i interno je ogroman problem, a kamoli na razini države, pogotovo kada nemaš "krizne ovlasti". A onda imaš još i vremenski lag između pada potrošnje (i brzog pada BPD-a), tijekom kojeg ti može pasti vlada, i gdje te mogu sahraniti "stručnjaci", i oporavka kada počnu radovi na tim kapitalnim investicijama.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2013, 15:03 

SDB je napisao/la:

Politika je umijeće mogućeg. Progurati takve rezove i interno je ogroman problem, a kamoli na razini države, pogotovo kada nemaš "krizne ovlasti". A onda imaš još i vremenski lag između pada potrošnje (i brzog pada BPD-a), tijekom kojeg ti može pasti vlada, i gdje te mogu sahraniti "stručnjaci", i oporavka kada počnu radovi na tim kapitalnim investicijama.

Sve je to meni jasno, ali to u velikoj mjeri ovisi i o tvojoj vlastitoj snazi, karizmi, itd. Thatcherici i Reaganu su ljudi vjerovali kad su im govorili da i bolni rezovi na kraju dovode do koristi za većinu. Zoki je, pak, došao na vlast kao manje zlo, s manje glasova nego 2007. kad je izgubio izbore i nitko mu osim najzagriženijih nije pretjerano vjerovao.

Dakle, može se (teško), ali Zoki i ova garnitura sa svim svojim hipotekama nemaju snage za to. Cijela poanta.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2013, 22:11 

i moje je mišljenje da milanović previše kalkulira, tj. bio bi i jeben i pošten da se grubo izrazim, rezovi su odmah trebali biti daleko oštriji, bez obzira na galamu oporbe i sindikata, jer i s ovim sitnim rezovima, ponašanje navedenih je isto...

Vrh

PostPostano: 26 tra 2013, 22:46 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Apsolutno stoji za Milanovića. Malo je kresao rashode, ali da se narod ne naljuti. Nije imao muda za do kraja uraditi stvar.

U naravi ne zavidim ljudima na vlasti, uvijek sam u zadnje vrijeme više za vlast i razumijem ih. :zubati Gledao sam jedan prosvjed u Zagrebu pred 4-5 godina, gdje je bilo 15-tak točaka zahtjeva prosvjednika i od koji je nekoliko bilo kontradiktorno jedna drugoj. Jedna točka je primjerice bila "smanjite poreze i namete", a tamo 5-6 točaka iza - "povećajte socijalu i socijalna davanja". WTF :neznam

Ako uzmemo da i stranke gledaju da ostanu na vlasti (to im je ipak krajnji cilj), da je vrijeme državnika prošlo, Milanovićevo ponašanje je dosta logično. On je političar, nije državnik većg kova.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2013, 06:33 

lider30 je napisao/la:
U naravi ne zavidim ljudima na vlasti, uvijek sam u zadnje vrijeme više za vlast i razumijem ih. :zubati Gledao sam jedan prosvjed u Zagrebu pred 4-5 godina, gdje je bilo 15-tak točaka zahtjeva prosvjednika i od koji je nekoliko bilo kontradiktorno jedna drugoj. Jedna točka je primjerice bila "smanjite poreze i namete", a tamo 5-6 točaka iza - "povećajte socijalu i socijalna davanja". WTF :neznam

Možda ako dignu kredit? :zubati

Ali ima to sve smisla, iako je glupo na prvi pogled. Stvar je u tome da se najviše novca ukralo, što kroz javne nabavke, pa kroz privatizaciju, pa kad Sanader primi mito pa INA ode Mađarima itd.

Porezi su veliki, a socijala je mala, oboje je točno. Netko pokrao milijarde i onda kaže stegnite remen.

1044 of 2558 - 40.81%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2013, 14:16 

Na stranu ekonomija gdje svatko može pogriješiti u vidu loših strateških odluka činjenica jest da nam je BDP zadnju godinu Jacine vlade rastao 0,3%, da bi prvu godinu Zokyeve pao -2%, a takav preokret se ne može dogoditi sam, s obzirom da većina zemalja EU doživljava postupan rast u istoj godini.

Nadalje još je veća katastrofa što se sada događa na društveno-kulturnom polju u RH gdje su se pojavili svakojaki gmizavci i smradovi u usporedbi s kojima Ivo Godlstein ispada najvećim domoljubom na jednom našem fakultetu.
O "novom" pravopisu ne treba ni govoriti, čisti povratak na novosadski u većem dijelu, MH i HAZU će reagirati na ovo, moguće da stvar ode toliko daleko da se napravi nova Deklaracija.
Ukratko oni će više ispaštati zbog gluposti koje rade na kulturnom polju gdje se sada stvaraju koalicije institucija koje nikada prije nisu bile zamislive zbog osobnih animoziteta, nego zbog nesposobnosti na ekonomskom.

Sve skupa, jesen će biti gadna.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 27 tra 2013, 16:55 

Što je najtragičnije oni su sami izgubljeni i nemaju doticaja sa onim kako narod diše. Sad vidim ovog Dragovana kako objašnjava kako HDZ i desnica djeli zemlju po nekim pitanjima koja su stvar prošlosti. :ucelo

Da jesu stvar prošlosti nebi se HDZ uzdigao od mrtvih nakon godinu i pol i to ne svojom zaslugom.

A kada rezultat oko nekog pitanja u demokraciji bude 71:16 protiv pozicije koju brani vlast, vlast bi se trebala zamisliti. Da ne govorimo koliko je blesavo ne uvidjeti da je to stav naroda, a ne nekakvih ekstremista i da se to ne samo neda lagano odbaciti nego ustrajanje na ranijem stajalištu donosi značajne negativne posljedice i vraća glavnog konkurenta u život.

Koliko glup moraš biti da forsiraš takva naoko trivijalna pitanja o kojima je ogromna većina glasača protiv. I to snažno. Sa dubokim emocijama.

Kao da namjerno hoće vratiti HDZ u igru.

I tako na nizu kulturnih pitanja kako reče Zadar. A jednostavno nemaju snage da to bude išta više od izletavanja koje će se poslije lagano pomesti. A to pometanje mete i njih s vlasti.

Jednostavno glupo. :blink

Vrh

PostPostano: 27 tra 2013, 19:05 

Mogao bih i ja u vidovite. :D

http://www.zabranjeni.url/milanovic---sada ... -/1099436/

Citat:
'SADA MI JE ŽAO ŠTO ODMAH NISMO VIŠE REZALI'

Vrh

PostPostano: 27 tra 2013, 19:08 

doc je napisao/la:
Što je najtragičnije oni su sami izgubljeni i nemaju doticaja sa onim kako narod diše. Sad vidim ovog Dragovana kako objašnjava kako HDZ i desnica djeli zemlju po nekim pitanjima koja su stvar prošlosti. :ucelo

Da jesu stvar prošlosti nebi se HDZ uzdigao od mrtvih nakon godinu i pol i to ne svojom zaslugom.

A kada rezultat oko nekog pitanja u demokraciji bude 71:16 protiv pozicije koju brani vlast, vlast bi se trebala zamisliti. Da ne govorimo koliko je blesavo ne uvidjeti da je to stav naroda, a ne nekakvih ekstremista i da se to ne samo neda lagano odbaciti nego ustrajanje na ranijem stajalištu donosi značajne negativne posljedice i vraća glavnog konkurenta u život.

Koliko glup moraš biti da forsiraš takva naoko trivijalna pitanja o kojima je ogromna većina glasača protiv. I to snažno. Sa dubokim emocijama.

Kao da namjerno hoće vratiti HDZ u igru.

I tako na nizu kulturnih pitanja kako reče Zadar. A jednostavno nemaju snage da to bude išta više od izletavanja koje će se poslije lagano pomesti. A to pometanje mete i njih s vlasti.

Jednostavno glupo. :blink

Zoki je napravio ogromnu grešku što je, zbog vlastite egomanije, u partiji potpuno marginalizirao "senatore", ljude koji nešto znaju o političkoj tehnici (Arlović, Vujić, Željka, Vidović, itd.), tako da on i njegovi omladinci sada rade početničke greške i ne slušaju nikoga.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2013, 19:09 

Zadar1993 je napisao/la:
Na stranu ekonomija gdje svatko može pogriješiti u vidu loših strateških odluka činjenica jest da nam je BDP zadnju godinu Jacine vlade rastao 0,3%, da bi prvu godinu Zokyeve pao -2%, a takav preokret se ne može dogoditi sam, s obzirom da većina zemalja EU doživljava postupan rast u istoj godini.

Nadalje još je veća katastrofa što se sada događa na društveno-kulturnom polju u RH gdje su se pojavili svakojaki gmizavci i smradovi u usporedbi s kojima Ivo Godlstein ispada najvećim domoljubom na jednom našem fakultetu.
O "novom" pravopisu ne treba ni govoriti, čisti povratak na novosadski u većem dijelu, MH i HAZU će reagirati na ovo, moguće da stvar ode toliko daleko da se napravi nova Deklaracija.
Ukratko oni će više ispaštati zbog gluposti koje rade na kulturnom polju gdje se sada stvaraju koalicije institucija koje nikada prije nisu bile zamislive zbog osobnih animoziteta, nego zbog nesposobnosti na ekonomskom.

Sve skupa, jesen će biti gadna.

Sve sam sigurniji da se to gura iz nekih stranih krugova, a da je Hrvatska pokusni kunić da se vidi dokle neke stvari mogu ići.

Vrh

PostPostano: 28 tra 2013, 07:21 

L
osa je napisao/la:
i moje je mišljenje da milanović previše kalkulira, tj. bio bi i jeben i pošten da se grubo izrazim, rezovi su odmah trebali biti daleko oštriji, bez obzira na galamu oporbe i sindikata, jer i s ovim sitnim rezovima, ponašanje navedenih je isto...

Ja bi krenuo od mirovina za prijevremrno umirovljenje. Revizijav kao sto radi drug Helez.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 28 tra 2013, 15:40 

Graničar Jozo je napisao/la:
L
osa je napisao/la:

Ja bi krenuo od mirovina za prijevremrno umirovljenje. Revizijav kao sto radi drug Helez.

podržavam, rađeno je već nekoliko revizija u hrvatskoj, sve su naravno propale, kao i revizija privatizacije i pretvorbe i slične, revizija uglavnom služi da se digne galama i zamažu oči građanima, koji očekuju reforme...

Vrh

PostPostano: 28 tra 2013, 21:51 

osa je napisao/la:
Graničar Jozo je napisao/la:
L

podržavam, rađeno je već nekoliko revizija u hrvatskoj, sve su naravno propale, kao i revizija privatizacije i pretvorbe i slične, revizija uglavnom služi da se digne galama i zamažu oči građanima, koji očekuju reforme...

i ti (i ne samo ti) i nakon te spoznaje glasaš za SDP...

:neznam

to ne razumijem.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 02 svi 2013, 12:13 

Papci posrani i od Europske Komisije :zubati :
http://www.vecernji.hr/vijesti/pusic-ek-ocijenila-peljeski-most-najboljom-varijantom-povezivanja-clanak-547304
Citat:
Pusić: EK ocijenila pelješki most najboljom varijantom povezivanja

Sad treba samo srediti da most bude što niži tako da jednom za svagda definiramo Neum kao isključivo turističku lokaciju bez lučkih potencijala :D .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 svi 2013, 12:29 

Lako se ovima u Briselu sad zajebavati kad patriJot Redžić više nije živ.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2013, 13:14 

Kompletna vlada bi trebala dati ostavku za ovo. Da su toliko fulali i drugi im moraju reći tako jednostavnu stvar.

Citat:
– Danas nam dolazi potpredsjednik EK zadužen za transport i promet, s kojim ćemo razgovarati o cijeni pelješkog mosta. Dobili smo predstudiju izvodljivosti koja pokazuje da je most apsolutno najbolja opcija, ne samo financijski gledano nego i schengenski i politički. Moramo napraviti projekt koji će biti prihvatljiv, ali ova predstudija koju je naručio EK pokazuje da je gradnja mosta s pristupnim cestama puno bolja od alternative, recimo koridora kroz BiH. Dok je pelješki most dobio 14 bodova, koridor kroz BiH dobio je minus 19 bodova – rekla je Vesna Pusić.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2013, 13:30 

Pa, vrlo je jednostavno, daju kredit za gradnju infrastrukture od 260 mil. kuna. Onda te lupaju kamatama a onda kad ne možeš otplaćivat više kamatu, onda ti daju preporuke kako trebaš rezat. Režeš tako da daješ ljudima otkaze, ti ljudi prestaju plaćat kredite za svoje stanove i izbacuju ih na ulicu, a usput dignu poreze onima koji rade da jedva dišu. Svi zajedno radimom za strane banke i njihove vlasnike.

To je ljudima u RH sad jasno i teško iko više gleda pozitivno na infrastrukturne projekte. Jebiga, gradilo se i što je trebalo i što nije, a danas ljudi podržavaju neulaganje u ovakve stvari. Most olakšava život ali teško će donijet ijedno radno mjesto. Više ih donese trajektna veza.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2013, 13:53 

Junuze, objasni mi molim te kako je bankama u interesu da posjeduju gomile stanova za koje moraju plaćati velike troškove uz malu mogućnost da ih ikada prodaju?? Pogledaj rezultze poslovanja španjolskih banaka pa ćeš se uvjeriti da njima nikako ne odgovara takva situacija...

Sve te bajke s filozofskog, o zlim bankarima koji su zadnja prepreka do savršenog života, no to ne zadovoljava ni najelementarniju logiku :kava

Vrh

PostPostano: 02 svi 2013, 14:01 

volvoks je napisao/la:
Junuze, objasni mi molim te kako je bankama u interesu da posjeduju gomile stanova za koje moraju plaćati velike troškove uz malu mogućnost da ih ikada prodaju?? Pogledaj rezultze poslovanja španjolskih banaka pa ćeš se uvjeriti da njima nikako ne odgovara takva situacija...

Sve te bajke s filozofskog, o zlim bankarima koji su zadnja prepreka do savršenog života, no to ne zadovoljava ni najelementarniju logiku :kava

Pa naravno da im nije u interesu dugoročno, ali ako su debilnim CEO-vima omogućeni veliki bonusi na kratki rok boli njih kita za dugoročno.

Pa i u RH ima puno neprodanih nekretnina ali nisu im banke vlasnici, ne, ne, već onaj koji ih je gradio, istina on jamči nekretninama koje je stavio pod hipoteku no to ne znači da ga lihvari neće kamatarit.

P.S. Ne mislim ja da su banke uopće posebno krive i za što, neko im je omogućio da rade što rade. Jedino ih je Lijan izgleda zajebao. Od bilo koje vlasti očekujem da odgovorno diže kredite i s točno proračunatom dobiti od istih. Kao što bi ih i ja dizao.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2013, 14:35 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Pa, vrlo je jednostavno, daju kredit za gradnju infrastrukture od 260 mil. kuna. Onda te lupaju kamatama a onda kad ne možeš otplaćivat više kamatu, onda ti daju preporuke kako trebaš rezat. Režeš tako da daješ ljudima otkaze, ti ljudi prestaju plaćat kredite za svoje stanove i izbacuju ih na ulicu, a usput dignu poreze onima koji rade da jedva dišu. Svi zajedno radimom za strane banke i njihove vlasnike.

To je ljudima u RH sad jasno i teško iko više gleda pozitivno na infrastrukturne projekte. Jebiga, gradilo se i što je trebalo i što nije, a danas ljudi podržavaju neulaganje u ovakve stvari. Most olakšava život ali teško će donijet ijedno radno mjesto. Više ih donese trajektna veza.

To nikakve veze nema sa Pelješkim mostom. Jel ti to krivo što propada utjecaj Sarajeva i regije ?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2197 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 88  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: