|
|
Stranica: 2/4.
|
[ 77 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
volvoks
|
Naslov: Re: Grižnja savjesti zbog ruganja ili zlostavljanja druge djece u školi Postano: 10 svi 2013, 20:51 |
|
|
Danas je novo vrijeme, nema toliko nasilja, neki moji frendovi se u životu nisu potukli ili pobrali batine... To ima veze sa prevencijom i strožim posljedicama, a ne zato što su mlade generacije papci i niškoristi, kako ti to voliš predstaviti...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
zmajček
|
Naslov: Re: Grižnja savjesti zbog ruganja ili zlostavljanja druge djece u školi Postano: 10 svi 2013, 20:57 |
|
|
Ne znam,ja se nadam da svako vrijeme nosi neka svoja pravila. Danas je drugo vrijeme. Možda smo mi bili luzeri...možda je ovo danas dobro kako će biti. Možda će ovi debeli,niski sa brojem cipela 48 u budućnosti biti još deblji i niži,možda će imati stopalo br. 51,možda će im cyber sex biti jedini koji su iskusili.Ništa se ne zna.
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Grižnja savjesti zbog ruganja ili zlostavljanja druge djece u školi Postano: 10 svi 2013, 21:04 |
|
|
Meni se nekad cini da i nije dobro sto nova generacija nema pojma sto je recimo malo zesce nasilje, ili imaju straha od udaraca. Recimo klinci Njemci i klinci Turci su nekad ko nebo i zemlja, ili klinci Svicarci i klinci Hrvati, Srbi ili Albanci. Mislin da nasi rade manje sranja, ali Srbi i Albanci su za neke Svicarce nedodirljivi, iz cistog razloga sto se Svicarac u zivotu nije potuka a naleti na iztreniranog stranca. Nisan za nepotribno nasilje, ali jebiga, ipak moras znati zastiti sebe ili curu/zenu ako zatriba.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Grižnja savjesti zbog ruganja ili zlostavljanja druge djece u školi Postano: 10 svi 2013, 21:07 |
|
|
To će ih/nas koštat. Prepitomost je strahota.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
zmajček
|
Naslov: Re: Grižnja savjesti zbog ruganja ili zlostavljanja druge djece u školi Postano: 10 svi 2013, 21:07 |
|
|
Aposlutno Puntar. Nasilje ne,ali samoobrana ili obrana tebi dragih ljudi -da.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Grižnja savjesti zbog ruganja ili zlostavljanja druge djece u školi Postano: 10 svi 2013, 21:14 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
Mene grize savjest samo zbog jedne cure, koja je bila mala, sićušna i imala je uz to i neku govornu manu, pa sam je zbog toga među ostalim i ja maltretirao, verbalno naravno...
A žao mi je samo zato što je danas pička i po' i radi u trgovini gdje svakodnevno kupujem, a ne mogu više od "dobar dan" i "hvala" progovorit s njom...
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Grižnja savjesti zbog ruganja ili zlostavljanja druge djece u školi Postano: 10 svi 2013, 21:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59993 Lokacija: DAZP HQ
|
ajde priznaj da je pozdraviš s dododobar dan.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Grižnja savjesti zbog ruganja ili zlostavljanja druge djece u školi Postano: 10 svi 2013, 21:29 |
|
|
Ne, pošto je ne gledam u oči... uvijek gledam u onaj hladnjak na delikatesi. Odmah kad dođem spustim glavu, gledam u hladnjak, pozdravim i naručujem "pol kile rolane slanine, sir edamer 40 dkg..."
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Grižnja savjesti zbog ruganja ili zlostavljanja druge djece u školi Postano: 10 svi 2013, 21:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59993 Lokacija: DAZP HQ
|
lagano joj na gitari odsviraj i sve će zaboraviti, ako ne znaš, ja ću svirati, a ti pjevaj. pih, kolko sam puta riješio problem sa ženama pjesmom ili recitacijom.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Grižnja savjesti zbog ruganja ili zlostavljanja druge djece u školi Postano: 10 svi 2013, 21:48 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Mene grize savjest samo zbog jedne cure, koja je bila mala, sićušna i imala je uz to i neku govornu manu, pa sam je zbog toga među ostalim i ja maltretirao, verbalno naravno...
A žao mi je samo zato što je danas pička i po i radi u trgovini gdje svakodnevno kupujem, a ne mogu više od "dobar dan" i "hvala" progovorit s njom...
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Grižnja savjesti zbog ruganja ili zlostavljanja druge djece u školi Postano: 10 svi 2013, 22:23 |
|
|
volvoks je napisao/la: zmajček je napisao/la: Mi smo se rugali ali nismo bili zli. Debele bi zvali deba,one sa većim ušima bi zvali klempe,sa većim nosom nosonja... A ovi danas retardi od djece,rugaju se nekome jer nema Iphone,jer imaju više prijatelja na fejsu. Današnja djeca su jako zla i okrutna. Nije istina, zajebavaju se samo oni prljavi, koji imaju prekratku i rasturenu odjeću, takve ste i vi ziher zvali papcima... Onoga čega nije tada bilo, a danas se pojavilo je zlostavljanje na nacionalnoj osnovi. Recimo, mi smo jednu Bošnjakušu doslovno otjerali iz grada i države nakon godinu dana, no, ona je bila kriva, pričala je čudnim jezikom bez ikakve želje za prilagodbom, a i politički je bila katastrofa, vi ste nas napali, mi vas ne, zaslužili ste Vukovar zbog toga, Srebrenica je gora nego cijeli vaš rat i slično, ja ne znam s čime su nju trovali U kojem razredu je to bilo?
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Grižnja savjesti zbog ruganja ili zlostavljanja druge djece u školi Postano: 10 svi 2013, 22:24 |
|
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Grižnja savjesti zbog ruganja ili zlostavljanja druge djece u školi Postano: 10 svi 2013, 22:29 |
|
|
Šesti razred... Gledaj, mi smo od prvog razreda do kraja u razredu imali Hrvata muslimana i s njim nije bilo nikakvih problema, niti je on doživio diskriminaciju, no očito da ni mladi Pereci ne mogu trpiti vaše isprane borgovske mozgove( Ne obraćam se tebi, nego prosjecnom Bosnjaku)
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Grižnja savjesti zbog ruganja ili zlostavljanja druge djece u školi Postano: 10 svi 2013, 22:34 |
|
|
Čudi me da ste tako rano počeli o politici, niste ni imali djetinjstvo.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Grižnja savjesti zbog ruganja ili zlostavljanja druge djece u školi Postano: 10 svi 2013, 22:41 |
|
|
Nije da smo se mi s njim svađali o TV kanalu i Komšiću, Vukovar, Srebrenica i izjednačavanje krivnje su neke općenite stvari koje svakog zasmetaju... Ali moram se složiti s tobom da mi klinci devedesetih nismo imali pravo djetinjstvo, recimo ja sam(svi smo) kao dijete od pet-šest godina mrzio Srbe, masovno se slušao Thompson i slično. Kad se sjetim svoje face kad sam se prvi put upoznao s nekim Vojvođaninom
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Grižnja savjesti zbog ruganja ili zlostavljanja druge djece u školi Postano: 10 svi 2013, 22:52 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8173 Lokacija: Republic of Srpska
|
MRSHO je napisao/la: Mene grize savjest samo zbog jedne cure, koja je bila mala, sićušna i imala je uz to i neku govornu manu, pa sam je zbog toga među ostalim i ja maltretirao, verbalno naravno...
A žao mi je samo zato što je danas pička i po' i radi u trgovini gdje svakodnevno kupujem, a ne mogu više od "dobar dan" i "hvala" progovorit s njom... Baš si neki mršo. Ošamario u četvrtom drugaricu iz razreda,nakon što me je gurnula i nakon pada. Posle toga me učiteljica tjerala da se izvinem,naravno nikad to nisam učinio,a ona zauzvrat mi vječito iz Društva i srpskog zaključila trojku. Kasnije, se u istu tu djevojku zaljubio... haos.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
|
Pantagana
|
Naslov: Re: Grižnja savjesti zbog ruganja ili zlostavljanja druge djece u školi Postano: 11 svi 2013, 01:10 |
|
|
mogu sve razumjet, "dica ko dica" reklo bi se, ali izrugivanje, guranje ili čak udaranje vršnjaka koji su mentalno zaostali mi je nešto najpodmuklije i najogavnije što pamtim. počeo sam sad pisat o jednom takvom slučaju iz moje osnovne škole (a bilo ih je više), al mislim da nema smisla, prisjetit će te se i sami takvih primjera.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Grižnja savjesti zbog ruganja ili zlostavljanja druge djece u školi Postano: 11 svi 2013, 03:06 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20924 Lokacija: među zvijezdama
|
Ministry of Sound je napisao/la: Onda te mogu na forumu zezati na račun tvog bosanskog, odnosno srpsko-hrvatskog, da te vratim natrag u djetinjstvo. Zakaj bi me zezal ? Pa ti ijedan i drugi jezik bolje i pišeš i govoriš od mene. Što se tiče zlostavljanja djece danas je ta pojava poprimila mnogo zabrinjavajuće razmjere.Društvene mreze su takodje mjesta psihičkog zlostavljanja i nerijetko upravo tamo sve i počinje.Od govora mrznje, preko uvreda pa do fizičkih obračuna u školama.Zanimljiv fenemen je fizičko obračunavanje djevojčica, koje prije par godina nije bilo toliko uopbičajno.Razlozi takvog ponašanja mogu biti raznorazni no feminiziranje društva svakako ne. ( imala sam neku raspravu na ovu temu ) Mislim da se cure fizički obračunavaju medjusobno preventive radi.Nijedna ne zeli postati zrtvom i od tud potreba za nasiljem.Nasiljem se ustvari kontroliraju i discipliniraju emotivno i fizički slabiji članovi društvene zajednice.Time se uspostavlja društvena madmoć i superiornost. Savjest kod takvih slučajeva većinom izostaje i pojavljuje se u nekoj kasnijoj fazi zrelosti.Da bi se spriječile fizičke i psihičke poslijedice zlostavljane djece nuzno je fizičke nedostatke ( koji su većinom uzrok ) prestaviti djeci od početka kao normalnu svakodnevnu pojavu s kojom će se susretati u zivotu. Tako da djecu sa blazim fizičkim i psihičkim nedostacima ne treba izopćavati iz drzavnih školskih ustanova gdje idu djeca bez sličnih poteškoća.Naravno razredi i nastavni plan trebaju biti odvojeni, no druzenje, objedi i vrijeme za igru zajednički projekat. Ako dijete u ranom djetinjstvu i mladosti uspješno se bude nosilo sa boravkom u ovakvim sredinama sigurno neće mu prestavljati problem ni vršnjak sa prekomjernom tezinom, blagom govornom manom, naočarima i sl.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
zmajček
|
Naslov: Re: Grižnja savjesti zbog ruganja ili zlostavljanja druge djece u školi Postano: 11 svi 2013, 14:33 |
|
|
Pantagana je napisao/la: mogu sve razumjet, "dica ko dica" reklo bi se, ali izrugivanje, guranje ili čak udaranje vršnjaka koji su mentalno zaostali mi je nešto najpodmuklije i najogavnije Aposlutno.Ali treba i njih razumjeti,ove što se rugaju,roditelji su im mentalno zaostali čim su ih tako odgojili.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Grižnja savjesti zbog ruganja ili zlostavljanja druge djece u školi Postano: 11 svi 2013, 14:39 |
|
|
Wind je napisao/la: MRSHO je napisao/la: Mene grize savjest samo zbog jedne cure, koja je bila mala, sićušna i imala je uz to i neku govornu manu, pa sam je zbog toga među ostalim i ja maltretirao, verbalno naravno...
A žao mi je samo zato što je danas pička i po i radi u trgovini gdje svakodnevno kupujem, a ne mogu više od "dobar dan" i "hvala" progovorit s njom... What?
|
|
Vrh |
|
|
zmajček
|
Naslov: Re: Grižnja savjesti zbog ruganja ili zlostavljanja druge djece u školi Postano: 11 svi 2013, 14:43 |
|
|
Ni ja ne kužim čemu čuđenje. Pička i po je sinonim za pravo dobru ženu,pizda je pak karakterna osobina. Pizda kao karakterna osobina se može poistovjetiti sa drugim otvorom,onim analnim pa tako tu grupaciju nazivamo osim spomenutih pizda i šupci. Oprostite na rječniku i na odmicanju od suštine teme
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Grižnja savjesti zbog ruganja ili zlostavljanja druge djece u školi Postano: 11 svi 2013, 14:44 |
|
|
zmajček je napisao/la: Ni ja ne kužim čemu čuđenje. Pička i po je sinonim za pravo dobru ženu,pizda je pak karakterna osobina. Pizda kao karakterna osobina se može poistovjetiti sa drugim otvorom,onim analnim pa tako tu grupaciju nazivamo osim spomenutih pizda i šupci. Oprostite na rječniku i na odmicanju od suštine teme X
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Grižnja savjesti zbog ruganja ili zlostavljanja druge djece u školi Postano: 11 svi 2013, 14:51 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
To je nešto grozno. Učiteljice bi trebale voditi računa o tome, ako su već roditelji podbacili. Dijete koje zlostavlja drugu djecu ili životinje će vjerovatno izrasti u kretena (sorry ako se ko od forumaša našao prozvanim). Imam rođaka koji je pravi baksuz, ali to je jedan poseban oblik baksuzluka. NIKAD nije pokazao nekakvo nasilje prema drugom djetetu. Čak ni verbalno. Ali pravi gluposti tipa...odvrne sve česme u wc-u, a začepi slivnike, razbije prozore, pokvari hidrant, a ono baš je hiperaktivan i bučan i jednostavno ne može mirno da sjedi. Živio je u Americi i tamo ga nikad nisu vodili na školske izlete, niti mu dali da prisustvuje predstavama jer bi redovno nešto pokvario. Kad je srušio ogradu kod komšije i počupao cvijeće odveli su ga socijalni radnici. Tamo dijete ne smiješ tući, a roditelji su se zabrinuli da će im uzeti dijete, pa ga je otac (nakon što je godinama i godinama kupio u sebi) odveo u wc, otvorio česmu i počeo tući. Kad su ga komšije ujutro pitale što je mali plakao on im je rekao kako se ne voli kupati Uglavnom, pobjegli su iz Amerike prije nego što su im ga uzeli. S druge strane...kod nas ovdje.. U školu je upisano dijete koje zlostavlja drugu djecu i niko ništa ne smije. Školski psiholog redovno zove njegove roditelje i moli ih da nešto poduzmu, ali oni ništa. Zbog tog malog sva su ostala djeca u razredu pod stresom i kaže cura koja im je učiteljica kad problematični prolazi kraj njih oni su u grču jer očekuju udarac. A kad ona piše na tabli dotrči i rukom sve pobriše. Pa vrišti, baca se okolo, penje svukud.. a nije glup, nije retardiran da ga prebace u specijalnu školu. I ko je tu sad kriv. Je li do roditelja? Evo vi koji ste zlostavljali drugu djecu pokušajte se sjetiti zašto ste to radili. Koji je razlog i ko je bio kriv?
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Grižnja savjesti zbog ruganja ili zlostavljanja druge djece u školi Postano: 11 svi 2013, 14:57 |
|
|
Blame the teachers, blame the school Blame the parents, come on blame one and all Blame the coppers, blame the drugs Blame the system, but don't blame us
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Grižnja savjesti zbog ruganja ili zlostavljanja druge djece u školi Postano: 11 svi 2013, 14:58 |
|
|
Dečko je hiperaktivan, u Njemačkoj i SAD-u bi ga stavili na tablete, no imam osjećaj da se kod nas bježi od psihijatra kao vrag od tamjana...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|