|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 9 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Hongi Hika
|
|
Naslov: Skladista JNA kod Dervente Postano: 02 lip 2013, 20:35 |
|
|
Naletio sam na podatak da je '14/4/92 skladiste TO kod Dervente preuzela TO BiH". Iz drugog izvora nasao sam podatak da je postojalo skladiste "Rabic" sa 9930 cijevi i 200 tone municije koje je trebalo prebaciti na lokaciju kod Banja Luke.
Da li neko ima informaciju tko je zauzeo to skladiste i koliko je preuzeto oruzja?
Hvala...
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Skladista JNA kod Dervente Postano: 02 lip 2013, 22:20 |
|
|
ako je preuzela TO, onda je alija poklonio JNA
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
Hongi Hika
|
Naslov: Re: Skladista JNA kod Dervente Postano: 02 lip 2013, 23:45 |
|
|
Mislim da tu nesto ne stima. Tu vijest ponavljaju i bosnjacki i hrvatski portali ali ne navode nikakve pojedinosti. Da je tako znacajno skladiste zauzeto (puno) vjerojatnije bi bilo vise informacija. Ovako mi se cini da su VRS zbrisla s tim u nepoznatom smijeru.
Da li je Derventska 103-a bila izkljucivo naoruzana iz Hrv?
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Skladista JNA kod Dervente Postano: 03 lip 2013, 01:50 |
|
|
nek se jave posavljaci, daleko mi je derventa brate mili :)
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
Hongi Hika
|
Naslov: Re: Skladista JNA kod Dervente Postano: 03 lip 2013, 11:12 |
|
|
26/3/1992 skladiste Rabic kod Dervente opljackano od strane JNA. U njemu se nalazilo kompletno naoruzanje opcina Brod, Samac, Odzak, Modrica...[Stjepan Siber]. Nekih 10000 cijevi i 200 tona municije [Milutin Kukanjac].
Pagan, hvala u svakom slucaju.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Skladista JNA kod Dervente Postano: 03 lip 2013, 15:32 |
|
|
sta se zahvaljujes
znaci propuh su ipak napravili serbi
|
|
Vrh |
|
|
Hongi Hika
|
Naslov: Re: Skladista JNA kod Dervente Postano: 04 lip 2013, 15:06 |
|
|
napravili su propuh gdje god su stigli. oko 100.000 dugih cijevi i 50.000 tona MES-a su posudili u dobroj namjeri da ih stave u punu funkciju.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Skladista JNA kod Dervente Postano: 04 lip 2013, 15:46 |
|
|
sreca pa je bilo njihovo, nismo odvajali za to 50 godina od Usta
al nasrecu nisu sve kasarne ispraznili
|
|
Vrh |
|
|
Hongi Hika
|
Naslov: Re: Skladista JNA kod Dervente Postano: 04 lip 2013, 22:27 |
|
|
postoji li nekava lista skladista i kasarni koje JA/VRS NISU ispraznile prije pocetka sukoba. ovo je lista koju sam iskopao na internetu iz razlicitih izvora: - kozlovac kod tuzle [bos]: 9000 cijevi i nepoznatu kolicinu municije. koliko? - zenica[bos]: 20 tenkova i nepoznatu kolicinu municije i cijevi. koliko? - krupa kod sarajeva [bos]: nespecificiranu kolicinu oruzja i municije. koliko? - busvaca [hrv?]: nekakvo je oruje ostalo iza JA. kakvo? - slimena kod travnika [hrv/bos]: koliko je uzeto i kako je dijeljeno? - JA konvoj Visoko-Kladanj [bos]: nepoznatu kolicinu oruzja i municije - ljuta kod konjica [hrv/bos]: koliko je uzeto i kako je dijeljeno? - visoko [bos]: 2000 cijevi i 'puno' municije - livno [hrv]: nepoznato
ono sto najvise cudi kako je malo toga ima o hercegovini. da li je moguce da nista nije uzeto s obzirom na iskustva iz hrvatske? dodajte ako imate nesto vise, molim.
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 9 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|