HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 pro 2024, 22:39.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2197 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 88  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića
PostPostano: 02 lip 2013, 18:17 

Kukurikavci "optimisti".

Citat:
3. U Sloveniji su imali sličnu situaciju prije mjesec dana. Isto su im smanjene plaća u javnim službama za 3%. Dogovorili su s Vladom vraćanje tih 3% za godinu i pol. Ako Vlada ne vrati, sindikati imaju pravo na štrajk koji će platiti Vlada. Dakle, slovenska Vlada vjeruje da će za to vrijeme doći do oporavka u Sloveniji. Hrvatska Vlada ne vjeruje da će za godinu i pol osigurati oporavak u Hrvatskoj. Predložili smo čak i to slovensko rješenje, ali ga je Vlada RH (tj. Mrsić) odbila s lakonskom frazom da Hrvatska nije Slovenija.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2013, 13:18 

Država će čini se biti paralizirana u srijedu. Vlada i sindikati nisu postigli sporazum.
S obzirom na to koji ljudi sjede u Vladi i u sindikatima nekako nisam iznenađen :kava .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 03 lip 2013, 13:28 

Ipak se slažem sa Linićem da ne bi smjeli blokirati granice. Od toga puno ljudi zarađuje i živi.
Mogu dobiti svoje kako hoće i sa blokiranjem druge infrastrukture.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2013, 13:37 

BBC je napisao/la:
Ipak se slažem sa Linićem da ne bi smjeli blokirati granice. Od toga puno ljudi zarađuje i živi.
Mogu dobiti svoje kako hoće i sa blokiranjem druge infrastrukture.

Umjesto da se bave čirilicom, zdravstvenim odgojem i traženjem načina za blokadu referenduma mogli su donijeti zakon kojim bi to ograničili kao što Ustav dozvoljava :kava .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 03 lip 2013, 18:11 

Jel ovo istina ? Nije valjda toliko glup tip.

Citat:
'Vlast ruši ustavni poredak: Jovanović u škole ponovno uveo ukinuti zdravstveni odgoj!'
Šira javnost još ne zna da je ministar Jovanović 31. svibnja raspisao javnu raspravu, ali da je istovremeno ponovno u škole uveo ukinuti zdravstveni odgoj! Uopće ne mari za činjenicu da je Ustavni sud ukinuo kurikulum istog tog odgoja, već unaprijed poručuje da će biti onako kako on kaže, a ne onako kako Ustav nalaže – upozorava Ladislav Ilčić, dopredsjednik Grozda.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2013, 19:19 

Ovi su izgleda odlučili potpuno uništiti to društvo prije odlaska sa vlasti. Nisu normalni uopće.

Citat:
Seksualni odnos brata i sestre više se neće kažnjavati?!
Uvjet da spolni odnos između brata i sestre ili majke i sina prođe nekažnjeno bio bi da su srodnici punoljetni i potpuno svjesni čina.

Radna skupina za izmjenu Kaznenog zakona razmatra ideju da se rodoskvrnuće izbriše iz kataloga kaznenih djela. Uvjet da se seks između brata i sestre te oca i kćeri ili majke i sina ne bi kažnjavao jest da su obje strane punoljetne te da su se u intimni odnos upustile pri zdravoj pameti te slobodnom voljom.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2013, 21:05 

Je to je učinio, sljedeći put će mu USud proglasiti isti materijalno neustavnim pa ćemo vidjeti čija majka crnu vunu prede.
Dakako postoji i lijepa odredba Ustava što bi se SDPu moglo dogoditi ako nastavi napadati USud i ne provoditi njegove odluke, tj. rušiti ustavni poredak RH :zubati .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 03 lip 2013, 21:13 

Liberalizam at it's finnest.

No da ne analiziramo previše. To nas se ionako ne tiče.

Vrh

PostPostano: 04 lip 2013, 11:55 

Bez pardona
Da je o referendumu 1991. odlučivala Pusić, bismo li bili neovisni?
slika
Čak se većim državnikom u slučaju haaške presude šestorici Hrvata iz BiH pokazao Zoran Milanović

Kad su ovih dana novinari Vesnu Pusić pitali o zahtjevu za najnoviji referendum, da se brak definira u Ustavu, ona je najdemokratskijim manirama poručila: “Sve što se takvog tipa izglasa je informativno, savjetodavno, kako god hoćete, ali nema nikoga u Hrvatskoj tko smije ili može doći bilo kojem saborskom zastupniku i narediti joj ili mu kako će glasovati“. Tako svekolikoj hrvatskoj i široj javnosti poručuje prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova. Prvi zadatak Vesne Pusić i svih drugih državnih dužnosnika trebao bi biti dosljedno provođenje Ustava i zakona. I ne mari ona, ni njoj slični, što u Ustavu jasno stoji da su odluke referenduma obvezatne i da se o njima više ne glasuje naknadno u Saboru. Pitanje Vesni Pusić: koji bi bio njezin komentar na referendum o neovisnosti u svibnju 1991., kada je od gotovo 84 posto izašlih birača na glasovanju za neovisnost bilo čak njih više od 94 posto!? Kakvu bi to neovisnost dobili, kakav bi to bio glas naroda na općem referendumu da smo tada imali Vesnu Pusić i slične koji bi lakonski kazali da sve to može biti savjetodavno, ali da ona ruku ne bi dignula?! Koje li sramote od hrvatske politike i njezinih političara.

Činjenica je jedna, slagali se mi s inicijativom za referendum ili ne, to je sad već manje važno. Inicijativa za referendum razgolitila je vladajuće. Jer najnoviji razvoj događaja više nije priča o referendumu i o braku u Ustavu. U Hrvatskoj se doslovce bije boj za demokraciju! Postalo je očito da vladajući demokraciju drže samo kao nešto svoje, što njima odgovara. Pa kad Ustav odgovara, dobro je, a kad ne, onda na njega treba pljunuti. Kad odluke Ustavnog suda odgovaraju, onda treba pljeskati, a kad ne odgovaraju, onda treba osobno suce odmah difamirati. I na sve to šef države blijedo gleda i jedino se usudi kazati da se odluke Ustavnog suda mogu komentirati. Ali nema petlje reći da se suce sa strane izvršne vlasti ne smije osobno blatiti. Toliko o njegovim državničkim kapacitetima. Čak se većim državnikom u slučaju haaške presude šestorici Hrvata iz BiH pokazao Zoran Milanović, barem je u tome dijelu primjereno reagirao.

I baš kad je Haag u pitanju, on je i te kako razgolitio i domaću scenu boraca za ljudska prava, gdje je među najglasnijima Zoran Pusić, brat Vesne Pusić, a uz njega i Vesna Teršelič. Sjećate li se kako je Pusić bio u šoku kad su Gotovina i Markač oslobođeni, a već je sve bilo spremno za slavlje jer se očekivala njihova definitivna osuda? Sjećate li se njegova plakanja na telefonu sa Savom Štrbcem? Sjećate li se kako su Pusić i drugi brojili glasove unutar peteročlanog sudskog vijeća, samo kako bi relativizirali oslobađajuću presudu generalima? Zna se i zašto, jer im je propao višegodišnji posao difamacije Franje Tuđmana i njegova vremena u kojemu su inače dobro živjeli. Ali zato su brzopotezno sazvali tiskovnu konferenciju nakon presude za BiH i odmah dali do znanja što misle o Tuđmanu, pri čemu se nisu baš potrudili brojiti glasove među sucima. Njima je bilo važno da postoji zločinački pothvat, koji inače nije postojao, samo kako bi mogli nastaviti mrziteljsku politiku prema Tuđmanu. Bez ikakvih argumenata, bez ičega, jednostavno ne mogu ga smisliti. Zašto? Jer je s njime nestala i nekima i danas toliko još obljubljena Jugoslavija.

I onda dođe oslobađajuća presuda dvojici Miloševićevih udbaških poslušnika. Gdje su sad V. Teršelič i Z. Pusić? Gdje je tiskovna? Gdje su njihove izjave? Samo su u javnost pustili mlako priopćenje. Po čemu je tiskovna za BiH bila potrebna, a za Vukovar i Hrvatsku nije? Radi li se o dijeljenju žrtava? Kakvi su to borci za ljudska prava s dvostrukim mjerilima? I to je suočavanje s prošlosti? Bilo bi bolje da se svi oni prvo suoče sami sa sobom. Jer sve ovo skupa nema veze s ljudskim pravima. Riječ je samo o parapolitiziranju i o ničemu drugome. A Josipović im dijeli nagrade i plješće. Kao i oni njemu.

http://www.vecernji.hr/kolumne/da-je-re ... mna-563204

Možda je i to za patologiju liberalizma.

Ove spodobe i nakaze poput hartavog Zorana Pusića kojemu je mrži Tuđman od ikojeg četnika.

Pa reci jel to normalno?

Vrh

PostPostano: 04 lip 2013, 11:59 

A glede referenduma...pa vi igrajte fino, pristojno, po pravilima. Što bi Ustav rekao, Ustanvni sud, Europski sud za ljudska...bla, bla, bla.

Konzervativci jadna li vam majka.

Tko se ne dobiva rat. Imaš nešto što želiš i na bilo koji način ćeš to ostvariti. Koga briga za pravo i zakone, institucije, kad ne idu tebi u prilog. Učite od ljevičara i liberala.

Briga Vesnicu za institucije pravne države.

One su dobre kad osuđuju hrvatske branitelje i generale. A kad hoće crvene zvijeri za rezanje ušiju, noseva i klanja procesuirati onda je to napad na antifašizam.

Joj, joj, naivaca. Nemamo mi muda i želuca za to. Mi smo fini.

Vrh

PostPostano: 04 lip 2013, 19:54 

Na stranu za tren tužba, da ne diskutiramo je li ispravna ili ne. Milanović ovdje hrvatskom narodu direktno govori da su njemu glasovi na izborima, i interes SDP-a, prije interesa države.

Citat:
Milanović: Ja sam za povlačenje tužbe protiv Srbije, Srbi su moji glasači, neću ih iznevjeriti!

Vrh

PostPostano: 07 lip 2013, 13:29 

http://www.index.hr/vijesti/clanak/usta ... 82001.aspx
Citat:
"Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta reagiralo je već na samu najavu najnovijeg broja časopisa VP-Magazin za vojnu povijest, objavljenu 4. lipnja u Večernjem listu. Odmah smo zatražili od Agencije za odgoj i obrazovanje da napravi stručnu analizu posljednjih nekoliko brojeva spomenutog časopisa uključujući i posljednji broj s naslovom „Ustaška vojnica“.  Osim od Agencije, stručnu recenziju zatražili smo i od nekoliko neovisnih povijesnih stručnjaka. Nakon što povjesničari daju svoje stručno mišljenje  preispitat ćemo preporuku koju je izdalo bivše Ministarstvo. Naravno, da je za nas apsolutno neprihvatljivo da se na naslovnici časopisa koji bi se trebao koristiti u školama nalazi fotografija Jure Francetića  s ustaškim znakovljem", poručuju iz Ministarstva obrazovanja.

Lol, dakle u povijesnim udžbenicima ne bi smjela biti ni slika Hitlera :sega

Vrh

PostPostano: 07 lip 2013, 13:59 

Koji kreteni to je nevjerojatno, pa koga bi se onda smjelo prikazivati u povijesnim udžbenicima?

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 07 lip 2013, 14:02 

Sad im Zvonimir Despot na nišanu. Hoće netko reći tim Boljševicima da nema cenzure danas u vrijeme Interneta. I nema je pogotovo bez pendreka "narodne milicije".

Vrh

PostPostano: 07 lip 2013, 16:02 

Idioti.

Idem kupiti novi broj Vojne povijesti iz ovijeh stopa.

Inače izašao je i drugi od četiri posebna broja o Američkoj vojsci u Drugom svjetskom ratu.

Ima i dokumentarac i knjižica Večernjeg lista o Križnom putu na kioscima.

A izlazi i knjiga Ustaška vojnica oko 20. lipnja.

Svojim kunskim glasovima podržite sile dobra protiv tame!

Despot radi strašan posao i treba ga podržati.

Vrh

PostPostano: 07 lip 2013, 16:21 

http://blog.vecernji.hr/zvonimir-despot ... ment-17098

Pružite mu potporu.

Ja sam morao komentar ostavit kad vidim blesavoča poput: "Na ja, ocito je da nacizam u ovoj zemlji nije mrtav." :D

Boljševička neman ne spava, a vi?

Boljševici. :nanana

Vrh

PostPostano: 10 lip 2013, 11:45 

Neki dužnosnici Kukuriku koalicije ipak jednakiji od drugih
Milanović visoko dignuo moralnu letvicu, samo je za prijatelje spušta
slika
Druga mjerila – Za bivšu ministricu Mirelu Holy i bivšeg ministra Veljka Ostojića letvica se nije spuštala.

http://www.vecernji.hr/vijesti/milanovi ... nak-566995

Vrh

PostPostano: 10 lip 2013, 15:33 

Stižu nove osobne čije grafičko rješenje podsjeća na grb SRH...
http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=682486

Vrh

PostPostano: 10 lip 2013, 15:39 

Danas je dao govor medijima o poplavama. Majko Božja, kako može lupati više od Mesića ? Pa nisam pojma imao da je to uopće moguće. Tipu mozak i jezik nisu koordinirani nikako.
Hrvatima se Karma osvećuje jer su kad im dala šansu odbacili Budišu. Sve više u to vjerujem.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2013, 14:32 

Mir i dobro djeco moja, ljeta nisu kao što su nekad bila :
http://www.vecernji.hr/vijesti/premijerovo-ljetovanje-hvaru-bez-istrage-jer-nije-prijavljeno-clanak-567424
Citat:
Premijerovo ljetovanje na Hvaru bez istrage jer nije prijavljeno
Sukob interesa i trgovina utjecajima daleko su veći problem od mita, koje nije toliko rasprostranjeno, kazao je Munir Podumljak

Netko s malo vitra, netko u vili na Hvaru :D .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 11 lip 2013, 17:40 

Jesu "kukurikavci" glupi vezano uz ovaj prijedlog zakona o medijima. Google se bori protiv spama oni bi to nagrađivali oslobađanjem plaćanja poreza.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2013, 21:18 

volvoks je napisao/la:

Lajkam! :palacgore1

Mene podsjeća na tvoj avatar. :neznam

Vrh

PostPostano: 11 lip 2013, 21:53 

Divlja svinja5 je napisao/la:
volvoks je napisao/la:

Lajkam! :palacgore1

Mene podsjeća na tvoj avatar. :neznam

Meni se uopće ne sviđa, preprazna je, rješenje staro deset godina izgleda modernije...

Vrh

PostPostano: 13 lip 2013, 20:49 

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina oštro o Milanoviću
'Račan nas je barem sve saslušao, a tek je onda donosio odluke'
slika
Mora se raspravljati, a ne da o političkim stavovima stranke čitamo u novinama, kaže Komadina

Šef SDP-a Zoran Milanović čvrsto vodi stranku, što nije loše, tako ju je vodio i prvi predsjednik, ali Račan je odluke donosio nakon što je čuo mišljenje svih stranačkih kolega pa makar sastanci trajali i pet sati. Kolegi Davoru Bernardiću dajem apsolutnu podršku i mislim da mu treba dati priliku jer će za četiri godine biti još bolji nego što je danas – samo su neka od mišljenja koje je u intervjuu za tjednik Globus vrlo jasno iznio potpredsjednik SDP-a i bivši ministar prometa Zlatko Komadina.

Komadina Milanoviću najviše zamjera samovolju, nedostatak unutarstranačke demokracije, odnosno dijaloga između šefa stranke i ostalih stranačkih dužnosnika.

http://www.vecernji.hr/vijesti/racan-na ... nak-568491

Vrh

PostPostano: 13 lip 2013, 21:02 

...

To moj je, moj je dom!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2197 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 88  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: