|
|
Stranica: 7/9.
|
[ 220 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
epikur27
|
Naslov: Re: Božo Ljubić i HDZ1990 Postano: 13 lip 2013, 22:33 |
|
|
Hebalo majku, tipičan bošnjačko-američki uradak.
Još gori od Komšića. Pljuc.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Božo Ljubić i HDZ1990 Postano: 13 lip 2013, 22:34 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ako ovi iz vrha stranke to dozvole mogu tražiti drugu stranku.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
epikur27
|
Naslov: Re: Božo Ljubić i HDZ1990 Postano: 13 lip 2013, 22:45 |
|
|
Ovo je gora prijetnja od Komšića jer dolazi iz hrvatske stranke, pače iz hrvatskog bloka.
To samo pokazuje da su nam ameri i bošnjaci probili obranu i ušli u šesnaesterac.
Ili potpisati kapitulaciju ili agresivno odgovoriti.
Što god odlučite ja podržavam.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Božo Ljubić i HDZ1990 Postano: 13 lip 2013, 22:46 |
|
|
Nema panike, na kraju uvijek Hrvati na izborima odluče. Ljubić je bio karakteran, kakv će ovaj biti samo je do njega.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Božo Ljubić i HDZ1990 Postano: 13 lip 2013, 22:53 |
|
|
Ovo ionako nije pravi HDZ i ne predstavlja glas hrvatskog naroda.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Božo Ljubić i HDZ1990 Postano: 13 lip 2013, 23:00 |
|
|
Zašto vi muslimani imate potrebu uvijek zabijati nos u tuđe guzice.
|
|
Vrh |
|
|
Turist
|
Naslov: Re: Božo Ljubić i HDZ1990 Postano: 14 lip 2013, 01:31 |
|
|
A možda se desilo nešto bitno. Možda su ti moćnici obećali promjene u korist hrvatske ravnopravnosti? Pa zato sad M.Raguž počeo s pričom, s kojom je inače htio poć tek kad se riješi hrvatsko pitanje? Jel mi ovo bezveze?
|
|
Vrh |
|
|
Andrea Stramaccioni
|
Naslov: Re: Božo Ljubić i HDZ1990 Postano: 14 lip 2013, 09:33 |
|
|
Nema svrhe da u naslovu teme stoji Božo Ljubić. Možda preimenovati u "Martin Raguž i HDZ 1990".
|
|
Vrh |
|
|
pozitivac
|
Naslov: Re: Božo Ljubić i HDZ1990 Postano: 14 lip 2013, 09:45 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2550 Lokacija: Glavni stan
|
zaba1111 je napisao/la: Ali u uz sve isprike mislim da je na kraju jedino važno da učinimo ono što je najbolje za HB, evo cijenjeni Slaven Raguž podržava Martina i mislim da je najbolje da zaboravimo sukobe, mjerenja stupnjeva i sl. i da podržimo ono što je najbolje i da nikome ne dozvolimo da budemo instrument u njegovim rukuma , da budemo neovisni , bez ijednog pokrovitelja , kao i dosad. Citat: Treba nazvati stvari pravim imenom. Strahovi od „nove platforme" dolaze iz HDZ-a BiH i medija pod njihovim pokroviteljstvom. Ne strahuju oni od nove platforme, nego strahuju od novog jačeg HDZ-a 1990. Ne želeći uopće biti odvjetnik Martinu Ragužu, ali kad je mogao izdati, nije izdao, dapače, ostao je dosljedan nacionalnim interesima, tada mu se tapšalo rame i stavljalo ga se u najviše strukture HNS-a, a sada je najednom postao „nagazna mina". Nakon sabora HDZ-1990 ćemo izići jači, ali ne na račun prodaje nacionalnih interesa, nego dapače, na račun iskrene borbe za nacionalne interese. Otom potom, Slaven bi se mogao razočarati, a devedesetka uništiti ionako slabu političku scenu BH Hrvata i sa svojim protivljenjem HDZ-u na ovaj način postići upravo suprotno, još veću njegovu dominaciju...
|
|
Vrh |
|
|
raga
|
Naslov: Re: Božo Ljubić i HDZ1990 Postano: 14 lip 2013, 13:14 |
|
|
Nisam se htio miješati u temu, kako ne bih utjecao na njen tijek, ali evo vidim i ovdje, kao i na raznim mjestima, se licitira s mojim imenom. Pa samo da pojasnim neke stvari:
- ne podržavam Martina Raguža, podržavam rezultat unutarstranačkog izbornog procesa. Božo se kukavički povukao, izdavši najuže suradnike. Ako je ratnik i vojskovođa, treba uzeti barjak i poći naprijed, ući u borbu, pa i izgubit ako treba, ali sa dostojanstvom ratnika. Odlazak na način kako je to on napravio je licemjeran i u funkciji što većeg iznosa mirovine na kraju mandata. Naravno, budući da je otišao, nije tema za razgovore. Što 'no kažu "o mrtvima sve najbolje" - ne podržavam retoriku Martina Raguža jer je filo bošnjački orijentirana i smatram da Hrvati u najmanjoj mjeri moraju osjećati potrebu za kompromisom, budući da smo najmalobrojniji i budući da su naša prava najugorženija u BiH, a samim tim i opstanak. Izbori su 2014. godine, neka on 2013. priča kako priča, valja nam kao trojanski konj prema međunarodnoj zajednici. - ono što najmanje podržavam jeste da nam HDZ BiH kao samoprozvani monopolist nad hrvatsvom, samim tim i na licenciranje hrvatsva, docira koga i na koji način trebamo birati, u trenutku kada oni funkcioniraju kao komunistička partija Sjeverne Koreje. AKo je Martin Raguž rezultat demokratskog procesa u HDZ-u 1990, treba poštovat. Slažem se u potpunosti da bi njegov dolazak na čelo 90ke, a ponajviše, ostanak u predsjedništvu 90ke parazita kojim se okružio voda na mlin HDZ-a BiH. - i na kraju, da, da sam znao da će se ovako stvari u 90ki odvijati, te da će Božo ucvikat, okupio bih ekipu i kandidirao bi se ja za predsjednika, bez obzira što smatram da nije vrijeme za mene, i što financijski to ne mogu podnijeti. Ušao bi u borbu, pa makar izgubio, ali ne bih dao da se neke stvari događaju i govore. Božo nas je, da 'prostite, syebo. Sada je kasno za neku taku inicijativu, prema tome, moramo sanirati štetu putem kandidiranja u Predsjedništvo stranke.
ps. ne moraju miševi ovo prenosit, sve sam ja ovo imenovanim akterima u postu oči rekao, tako da se ne moraju mučiti. Sve oni već znaju. Toliko od mene!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Božo Ljubić i HDZ1990 Postano: 14 lip 2013, 13:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59755 Lokacija: DAZP HQ
|
znači i gore je nego sam mislio, nekako me umirivalo to što ti ne istupaš u javnost a priori, ali i očita je sumnja u namjere i kapacitet Raguža. valjda će nas demantirati svojim djelovanjem, ne bi valjalo da se dogodi ovaj scenarij kojeg se pribojavamo.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Božo Ljubić i HDZ1990 Postano: 14 lip 2013, 18:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Nediljko Rimac (intervjuV), par citata sa kojim se slažem: Citat: Kad to kažem onda mislim da HNS mora biti krovna nacionalna institucija u kojoj su dva HDZ-a ravnopravna i u kojoj ima mjesta i za druge stranke i pojedince. Odluke se moraju donositi konsenzusom i one se moraju provoditi. Ništa se ne smije prešutjeti ni kriti. Citat: Podsjećam, mi smo i nastali na odbijanju tzv .travanjskoga paketa ustavnih promjena. Prosudili smo da je poguban za Hrvate i u tome nas je podržala i Katolička crkva kao naša moralna vertikala. Ne znam zašto bismo odstupali od takvih programskih i nacionalnih principa.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Božo Ljubić i HDZ1990 Postano: 14 lip 2013, 19:52 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Nediljko Rimac (intervjuV), par citata sa kojim se slažem: Citat: Kad to kažem onda mislim da HNS mora biti krovna nacionalna institucija u kojoj su dva HDZ-a ravnopravna i u kojoj ima mjesta i za druge stranke i pojedince. Odluke se moraju donositi konsenzusom i one se moraju provoditi. Ništa se ne smije prešutjeti ni kriti. Citat: Podsjećam, mi smo i nastali na odbijanju tzv .travanjskoga paketa ustavnih promjena. Prosudili smo da je poguban za Hrvate i u tome nas je podržala i Katolička crkva kao naša moralna vertikala. Ne znam zašto bismo odstupali od takvih programskih i nacionalnih principa. Nevjerovatno, Nediljko je navikao ,vladajući godinama u HBŽ, da vlast postoji zato da bi stranke imale svrhu postojanja i da bi oni ustavri imali što sa svojim ljudima iz stranaka. "Krovna nacionalna institucija u kojoj su određene stranke ravnopravne, a gdje eto ima mjesta i za sve ostale" , što reći na ovo osim vjerovali ili ne. Guzičaru jedan i štetočino spermna na sve za vlast, HNS je zasad neformalna, krovna institucija Hrvata HB koja mora funkcionirati po demokratskim , a ne stranačkim principima, gdje je po jasno definirianim kriterijima svaki zastupnik ,izabran na demokratskim izborima, ravnopravan i gdje se nipošto ne odlučuje konsenzusom , nego demokratskom većinom, ali se kao i u svakom demokratskom tijelu , a posebno saboru, poštuju sve demokratski donesene odluke, bez obzira na osobni stav. Vidiš, ja sam što se tiče druge tvrdnje dugo bio u uvjerenju sličnom Rimčevom da je HDZ 90 nastao kao odgovor na Travanjski paket i njegovu pogubnost, kad su Hrvati HB pokazali demokratsku zrelost i nacionalnu odgovornost , ... međutim mnogi mudraci s ovoga foruma, kao i sa mnogih drugih mjesta, su me s godinama razuvjeravanja uspjeli na kraju uvjeriti da je devedesetka nastala jer HDZ Bih nije dovoljno dobro služio interesima HDZ HR i HR i da su onda oni osnovali novu stranku po mjeri HDZa HR i HR i da je njih ustvari osnovao sanader I što sad na kraju da čovjek misli, s jedne strane Rimac koji je takav kakav smo imali prilike vidjeti u citatu iznad , a sa druge strane desetine forumskih i mnogih drugih mudraca , vratiti se opet sebi i zdravaom razumu, činjenicama i logici i stati uz Rimca ili s druge strane prikloniti se mudrucima i ne riskirati, ne znam , ne znam...
|
|
Vrh |
|
|
Đipalo Junuz
|
Naslov: Re: Božo Ljubić i HDZ1990 Postano: 14 lip 2013, 22:36 |
|
Pridružen/a: 30 stu 2010, 11:05 Postovi: 1654 Lokacija: Herceg-Bosna
|
zaba1111 je napisao/la: priznajem nisam govorio istinu, ja nisam shvatio , je l tako.Isprike i jer sam stvarno pretjerao
_________________ Sveti Ante platit ću ti misu, samo reci koji naši nisu !
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Božo Ljubić i HDZ1990 Postano: 15 lip 2013, 14:15 |
|
|
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Turist
|
Naslov: Re: Božo Ljubić i HDZ1990 Postano: 15 lip 2013, 15:41 |
|
|
Čim je spomeno iskorak pomislih na ovo...
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Božo Ljubić i HDZ1990 Postano: 25 lis 2013, 13:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Citat: UZ VELIKE PRSTACE PREDSJEDNIKU I GLAVNOM TAJNIKU HDZ-A 1990. PREDAO SAM 1,2 MILIJUNA KUNA
ZAGREB – Krunski svjedok u najvećem korupcijskom slučaju u hrvatskoj povijesti “Fimi media”, Mladen Barišić, prilikom iznošenja svoje obrane ponovno je teretio bivšeg čelnika HDZ-a 1990. Božu Ljubića. Bivši rizničar hrvatskog HDZ-a te ravnatelj Carinske uprave Hrvatske ponovio je kako je osobno u Tučepima tadašnjem čelniku “devedesetke” isplatio 1,2 milijuna kuna.
- U tom je slučaju bila riječ o unaprijed dogovorenom novcu, koji sam predao predsjedniku i glavnom tajniku te stranke u hotelu u Tučepima na ručku koji pamtim po velikim prstacima na stolu. Predaju novca naložio mi je Ivo Sanader na inicijativu Luke Bebića, jasan je bio Barišić. Dodao je kako je svemu tome svjedočio i bivši Sanaderov tjelohranitelj, Davor Blažević, ali je u iskazu sve zanijekao.
Financijska pomoć
Podsjetimo, Barišić je ranije priznao krivnju, odnosno priznao je da je na nalog bivšeg premijera Ive Sanadera izvlačio novac iz državnih poduzeća kojim se punio tzv. crni fond. Nakon toga počeo je suradnju s istražiteljima, kojima je u detalje ispričao o izvlačenju novca, pa, između ostalog, i s HDZ-om 1990. Prema njegovim riječima, nakon formiranja “devedesetke” 2006. godine, Sanader je procijenio kako je Ljubić osoba koja bi mogla reformirati tamošnji HDZ. Upravo zbog toga smatrao je kako mu se uz politički, treba i financijski pomoći. Do tada u javnost nisu procurili podaci kako je uz Ljubića na navodnoj primopredaji novca bio i glavni tajnik stranke. Naime, do travnja 2007. funkciju glavnog tajnika stranke obnašao je Damir Ljubić, a tada je tu funkciju preuzeo Josip Merdžo.
Sam Ljubić bio je svjedok obrane u slučaju “Fimi media”, kada je odlučno demantirao Barišićeve navode. Kategorički je odbacio njegove optužbe, kazavši kako u Tučepima nije bio od rata, a kamoli u nekoj prostoriji s Barišićem. Uz to, tvrdio je kako nikada nije bio na sastanku s Barišićem, Bebićem i Sanaderom na kojem bi se raspravljalo o izborima za državljane s prebivalištem izvan Hrvatske, ali da “dopušta mogućnost da je Barišić bio na nekom od ručkova na kojemu je bilo 20 ili 30 ljudi”.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Michael.Collins
|
Naslov: Re: Božo Ljubić i HDZ1990 Postano: 25 lis 2013, 13:35 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: http://poskok.info/wp/?p=53902Raguž ocjenjuje da je reforma FBiH jedan od najvećih političkih prioriteta. ”Moramo je učiniti jakom, stabilnom i funkcionalnom, ne samo zbog FBiH, već i zbog BiH. Proces u koji su se sada uključile i Sjedinjene Države trebaju iskoristiti kako bismo racionalizirali FBiH”, naglasio je Raguž.
Je li se ovo čini da ćemo mi plakati za Božom Di nađete takve likove? Čak i među Hrvatima Sarajeva, Komšić nije dobio većinu, a njih se stalno napada da su ovakvi ili onakvi, a na čelu jednog od HDZ-ova sada isti taakv
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Božo Ljubić i HDZ1990 Postano: 23 sij 2014, 13:27 |
|
|
Citat: HDZ1990 predložio isključenje Bože Ljubića, Josipa Merdže, Damira Ljubića i Vese Vegara iz stranke
U Zenici je sinoć održana sjednica predsjedništva HDZ-a 1990 na kojoj je raspušten Općinski odbor stranke u Širokom Brijegu i Posušju, doznaje portal Jabuka.tv od izvora bliskih vodstvu stranke.
Prema dobro provjerenim informacijama od izvora, sjednici nije nazočio zamjenik predsjednika stranke Rudo Vidović zbog neslaganja s politikom predsjednika Martina Raguža.
Tijekom sjednice donešena je odluka o raspuštanju OO Široki Brijeg zbog javne podrške i zalaganja za zajedničku listu HNS-a na sljedećim izborima. Za povjerenika je imenovan Žarko Šantić.
Također je raspušten i OO Posušje jer dopredsjednik stranke Vjekoslav Bakula nije mogao formirati općinski odbor. Za povjerenika je imenovan Tomislav Topić.
Na sjednici je predložena da se iz stranke isključe osnivač HDZ 1900 Božo Ljubić, glavni tajnik stranke Josip Merdžo, ministar Damir Ljubić te glasnogovornik Veso Vegar zbog sklonosti HNS-a, doznaje portal Jabuka.tv.
Odluka o isključivanju navedenih osoba odgođena je za sljedeću sjednicu predsjedništva stranke zbog, kako doznajemo, burne rasprave.
|
|
Vrh |
|
|
Uskok
|
Naslov: Re: Božo Ljubić i HDZ1990 Postano: 23 sij 2014, 13:43 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2009, 02:57 Postovi: 1388 Lokacija: Hrvatska republika Herceg Bosna
|
Citat: Na sjednici je predložena da se iz stranke isključe osnivač HDZ 1900 Božo Ljubić, glavni tajnik stranke Josip Merdžo, ministar Damir Ljubić te glasnogovornik Veso Vegar zbog sklonosti HNS-a, doznaje portal Jabuka.tv. Pa kome ce biti skloni Martine *** jedan !
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Božo Ljubić i HDZ1990 Postano: 23 sij 2014, 14:14 |
|
|
Uništenje stranke u 26 slika....well, u 3 koraka.
|
|
Vrh |
|
|
Ostrožac
|
Naslov: Re: Božo Ljubić i HDZ1990 Postano: 23 sij 2014, 14:51 |
|
|
Višestranački sustav u ovoj situaciji u kojoj su Hrvati je dobrodošao samo na lokalnoj opčinskoj razini gdje su Hrvati u turbo velikoj većini kao osigurać da se može maknuti kleptomane s čela općina i probat s nekim drugim manjim kleptomanom. Gubitak načelničkog mjesta u Vitezu je stvarno sramota. Stanje u Odžaku isto. Načelnik iz SDA skupa s HDZ-om korupcija žešća. jel itko od tih govana vidi dalje od svojeg nosa? Na nacionalnoj razini treba pomest sa scene sve stranke osim HDZ-a (makar ih vidjet ne mogu) jer druge nema. Borba sa Sarajevom će još dugo trajati a ta izdajnička klepto *** treba pomesti sa scene.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Božo Ljubić i HDZ1990 Postano: 23 sij 2014, 15:13 |
|
|
Par mjeseci predsjednik i stranka mu već u totalnom raskolu. E crni Martine. Zakazati vanredni kongres i smijeniti ga, dok nije napravio još veću štetu.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Božo Ljubić i HDZ1990 Postano: 24 sij 2014, 14:42 |
|
|
Citat: Nemirno u HDZ1990: Rudo Vidović, zamjenik predsjednika HDZ1990, podnio neopozivu ostavku
Kako je kratko naveo u svojoj pisanoj ostavci dostavljenoj predsjedniku Martinu Ragužu, Vidović izražava neslaganje sa, kako navodi, protustatutarnim donošenjem odluka o raspuštanju općinskih organizacija u stranci u izbornoj godini, te neslaganje sa smjerom političkog djelovanja kojim ide HDZ1990 vođena grupacijom ljudi oko Martina Raguža.
Podsjetimo, na sjednici predsjedništva ove stranke u Zenici donijeta je odluka o raspuštanju OO Široki Brijeg i OO Posušje HDZ1990, te i imenovanje povjerenika za ove općinske organizacije. Zamjenik ministra nije htio davati izjave. Budući da je na sjednici u Zenici bilo i povišenih tonova velike su vjerojatnosti da ovo neće biti jedina ostavka visokog dužnosnika ove stranke.
Martin Raguž, predsjednik HDZ1990 bio je nedostupan za izjavu na ovu temu. Postavlja se pitanje kako će stranka reagirati na ovu ostavku budući da je Vidović postavljen na mjesto zamjenika predsjednika na prijedlog i inzistiranje samog Raguža. Vidović je prije par mjeseci zbog neslaganja sa stranačkim vodstvom zajedno sa Slavicom Josipović bio zaprijetio ostavkom na sve funkcije, ali je Raguž uspio natjerati na promjenu mišljenja.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Božo Ljubić i HDZ1990 Postano: 24 sij 2014, 17:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76143 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Kad se sjetim Slavice Josipović kako je do prije par mjeseci virila iz guzice Martinu, sjećam se njene pretjerane i odglumljene reakcije, frenetičnog pljeskanja rukama i ogromnog osmijeha uz euforične povike "evo budućeg predsjednika", na izbornoj konvenciji HDZ90.
Tako to bude kad se okružiš s ulizivačima koji te ne podržavaju iskreno. Ona ga je htjela podržati pa iskoristit, hihihi.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|