|
|
Stranica: 9/55.
|
[ 1363 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 14 srp 2013, 22:19 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
SDB je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Imam, ali je malo nezgodno za obradu. Napisano je u čudnom stilu, intervju gdje novinar nije direktno postavljao pitanja Perkoviću, nego je netko prenosio Perkovićeve izjave.
Znam da je to dio kampanje pranja image-a, ali moram priznati da mi se mišljenje o Perkoviću popravilo. Očekivao sam da će Perković rigati na "Ustaše" i sl. no, on cijelo vrijeme naglašava (možda prenaglašava) svoju ulogu u pobjedi protiv Beograda, kako je izlevatio i pobijedio KOS, predvidio napad Srbije na Hrvatsku i upozorio Tuđmana na vrijeme, očistio sve hrvatske službe od neprijateljskih elemenata srpske službe, švercao oružje a da nije izgubio niti jednu pošiljku, i da je ovo sve osveta iz Beograda.
No, izjava sa kojom me je pridobio (jer sam očekivao da će napadati Tuđmana, biti na Mesićevskoj liniji "dogovorenog rata" i sl.) je sljedeća (u kontekstu njegovog pokušaja da se probije u Vukovar sa Šuškom:
On i Šušak su bili kao prst i nokat i nema nikakvog smisla da bi pljuvao po ustašama (uostalom, nikad i nije). Inače, tu je u našim službama devedesetih isto bilo različitih struja, a vrlo je vjerojatno da su neke velike Hrvatine koje od tada ratuju s Perkijem i radile za neke strane službe ne baš prijateljski orijentirane prema Hrvatskoj. Meni su od Perkija puno gori oni koji ga brane. Recimo, jedna naša uvažena znanstvenica je napisala prije nekih dva tjedna baš gadljiv članak o Merkelici, kao da smo u 1943. Old habits die hard. Utvaram si da je riječ o jednoj kolumnistici i komunistici dakako. Pa Perki je uvalio Šušku Nobila, onda je vrlo jasno da mu je Šušak vjerovao jer bi on sam vjerojatno prije Nobila strpao u zatvor zbog onoga što je radio za vrijeme osnivanja HDZa i demokratskih promjena.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
SDB
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 14 srp 2013, 22:24 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Zadar1993 je napisao/la: SDB je napisao/la: On i Šušak su bili kao prst i nokat i nema nikakvog smisla da bi pljuvao po ustašama (uostalom, nikad i nije). Inače, tu je u našim službama devedesetih isto bilo različitih struja, a vrlo je vjerojatno da su neke velike Hrvatine koje od tada ratuju s Perkijem i radile za neke strane službe ne baš prijateljski orijentirane prema Hrvatskoj. Meni su od Perkija puno gori oni koji ga brane. Recimo, jedna naša uvažena znanstvenica je napisala prije nekih dva tjedna baš gadljiv članak o Merkelici, kao da smo u 1943. Old habits die hard. Utvaram si da je riječ o jednoj kolumnistici i komunistici dakako. Pa Perki je uvalio Šušku Nobila, onda je vrlo jasno da mu je Šušak vjerovao jer bi on sam vjerojatno prije Nobila strpao u zatvor zbog onoga što je radio za vrijeme osnivanja HDZa i demokratskih promjena. Pa je, samo kažem da je Perki uvijek ostao lojalan po tom pitanju, tako da nikad i nije bio ista kategorija kao Mesić. E sad, koliko je on rano stao na Tuđmanovu stranu, to je već dvojbeno. Rekao bih da je Joža M. ipak imao glavnu ulogu u tom povezivanju, mada, ne smije se zaboraviti da ni Joža M. ni Deda nisu devedesete više bili aktivni u službi, nego je sve ovisilo o tome hoće li uz njih stati oni koji jesu tad držali pozicije, a tu su najvažniji bili Perki (na republičkoj razini) i Mustač (na federalnoj).
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 14 srp 2013, 22:30 |
|
|
SDB je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Utvaram si da je riječ o jednoj kolumnistici i komunistici dakako. Pa Perki je uvalio Šušku Nobila, onda je vrlo jasno da mu je Šušak vjerovao jer bi on sam vjerojatno prije Nobila strpao u zatvor zbog onoga što je radio za vrijeme osnivanja HDZa i demokratskih promjena. Pa je, samo kažem da je Perki uvijek ostao lojalan po tom pitanju, tako da nikad i nije bio ista kategorija kao Mesić. E sad, koliko je on rano stao na Tuđmanovu stranu, to je već dvojbeno. Rekao bih da je Joža M. ipak imao glavnu ulogu u tom povezivanju, mada, ne smije se zaboraviti da ni Joža M. ni Deda nisu devedesete više bili aktivni u službi, nego je sve ovisilo o tome hoće li uz njih stati oni koji jesu tad držali pozicije, a tu su najvažniji bili Perki (na republičkoj razini) i Mustač (na federalnoj). Čuješ ta akcija se nije pokazala baš pametnom idejom, jesi siguran da su nuspojave bile nenamjerne? Slažem se za ulogu Jože i Dede, njih dvoje su jedini to mogli napraviti da budemo jasni. Mada naglašavam ponovno da je Stevo doživio neke događaje mislim da bi imali puno jasniju sliku igre koju igraju određene struje bivše udbe.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
SDB
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 14 srp 2013, 22:40 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: SDB je napisao/la: Pa je, samo kažem da je Perki uvijek ostao lojalan po tom pitanju, tako da nikad i nije bio ista kategorija kao Mesić.
E sad, koliko je on rano stao na Tuđmanovu stranu, to je već dvojbeno. Rekao bih da je Joža M. ipak imao glavnu ulogu u tom povezivanju, mada, ne smije se zaboraviti da ni Joža M. ni Deda nisu devedesete više bili aktivni u službi, nego je sve ovisilo o tome hoće li uz njih stati oni koji jesu tad držali pozicije, a tu su najvažniji bili Perki (na republičkoj razini) i Mustač (na federalnoj).
Čuješ ta akcija se nije pokazala baš pametnom idejom, jesi siguran da su nuspojave bile nenamjerne? Slažem se za ulogu Jože i Dede, njih dvoje su jedini to mogli napraviti da budemo jasni. Mada naglašavam ponovno da je Stevo doživio neke događaje mislim da bi imali puno jasniju sliku igre koju igraju određene struje bivše udbe. Nije ni Nobilo odmah krenuo s paralelnom linijom zapovijedanja. Ključ je bio u geopolitičkom okretanju prema Otoku koji je napravila Račanova vlada, a ostalo je slijedilo tu priču, uključujući i Nobila. Mesić je, doduše, svoja sranja pričao još devedesetih, ali njega je ionako bilo lako vrbovati kad je bio na političkom dnu pa ga takvog pripremiti za preuzimanje države nakon Franjine smrti. Pročitaj ovo: http://www.nacional.hr/clanak/11089/nob ... e-blaskicaCitat: Nobilu je ulagivanje Tuđmanu bilo važnije od obrane Blaškića
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 14 srp 2013, 22:42 |
|
|
Zanimljivo, u konačnici sve se svodi na geostrateško okretanje.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
doc
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 14 srp 2013, 23:09 |
|
|
Josip Boljkovac, u Karlovcu znan i po nadimku Deda, postao je senzacija ovih izbora jer je kao Hrvat odlučio da se s rednog broja 5 Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) ponovno natječe za mjesto karlovačkog župana. http://www.skdprosvjeta.com/news.php?id=132 ![laugh :laugh](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/laugh.gif)
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ceha
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 14 srp 2013, 23:17 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Zanimljivo, u konačnici sve se svodi na geostrateško okretanje. Ne do kraja. Imaš 2 izreke. Prva je opće poznata; Moć kvari. Druga je iz knjige Dune (ako ju je netko pročitao ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) ) Moć privlači pokvarljive. U ovom slučaju su na krivim mjestima bili krivi ljudi. Rođaci suncokreta. Pogledaj gdje nas je to dovelo. Naravno, uloga VB je u tomu svemu nezanemariva.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 14 srp 2013, 23:19 |
|
|
Sve je to jasno no trebas uvijek shvatiti da boljih u tom segmentu u to vrijeme nismo imali.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
SDB
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 14 srp 2013, 23:19 |
|
|
doc je napisao/la: Josip Boljkovac, u Karlovcu znan i po nadimku Deda, postao je senzacija ovih izbora jer je kao Hrvat odlučio da se s rednog broja 5 Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) ponovno natječe za mjesto karlovačkog župana. http://www.skdprosvjeta.com/news.php?id=132 ![laugh :laugh](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/laugh.gif) Kaže da su ga oni jedini zvali. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 15 srp 2013, 00:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
SDB je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Imam, ali je malo nezgodno za obradu. Napisano je u čudnom stilu, intervju gdje novinar nije direktno postavljao pitanja Perkoviću, nego je netko prenosio Perkovićeve izjave.
Znam da je to dio kampanje pranja image-a, ali moram priznati da mi se mišljenje o Perkoviću popravilo. Očekivao sam da će Perković rigati na "Ustaše" i sl. no, on cijelo vrijeme naglašava (možda prenaglašava) svoju ulogu u pobjedi protiv Beograda, kako je izlevatio i pobijedio KOS, predvidio napad Srbije na Hrvatsku i upozorio Tuđmana na vrijeme, očistio sve hrvatske službe od neprijateljskih elemenata srpske službe, švercao oružje a da nije izgubio niti jednu pošiljku, i da je ovo sve osveta iz Beograda.
No, izjava sa kojom me je pridobio (jer sam očekivao da će napadati Tuđmana, biti na Mesićevskoj liniji "dogovorenog rata" i sl.) je sljedeća (u kontekstu njegovog pokušaja da se probije u Vukovar sa Šuškom:
On i Šušak su bili kao prst i nokat i nema nikakvog smisla da bi pljuvao po ustašama (uostalom, nikad i nije). Inače, tu je u našim službama devedesetih isto bilo različitih struja, a vrlo je vjerojatno da su neke velike Hrvatine koje od tada ratuju s Perkijem i radile za neke strane službe ne baš prijateljski orijentirane prema Hrvatskoj. Meni su od Perkija puno gori oni koji ga brane. Recimo, jedna naša uvažena znanstvenica je napisala prije nekih dva tjedna baš gadljiv članak o Merkelici, kao da smo u 1943. Old habits die hard. Ko što rekoh, njegovi stavovi su me šokirali u pozitivnom smislu, ispada turbo-patriot, a bio sam 99.99% siguran da je posve na liniji Mesića, Manolića i sl. (dogovoreni rat, podjela "Bosne") i sl. Perković mi se doima kao ultra-Tuđmanovac, i više ga ne mogu proganjati, mada dakako ostaje stav i uvjerenje da svi počinitelji i nalogodavci moraju odgovarati za svoja (ne)djela. PS: Ne napadajte mi našu Bosanku Kasapovićku, ima pravo na određene izbljuve nakon što je u potpunosti usvojila ispravne stavove o BiH. ![laugh :laugh](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/laugh.gif)
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
SDB
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 15 srp 2013, 00:59 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: SDB je napisao/la: On i Šušak su bili kao prst i nokat i nema nikakvog smisla da bi pljuvao po ustašama (uostalom, nikad i nije). Inače, tu je u našim službama devedesetih isto bilo različitih struja, a vrlo je vjerojatno da su neke velike Hrvatine koje od tada ratuju s Perkijem i radile za neke strane službe ne baš prijateljski orijentirane prema Hrvatskoj. Meni su od Perkija puno gori oni koji ga brane. Recimo, jedna naša uvažena znanstvenica je napisala prije nekih dva tjedna baš gadljiv članak o Merkelici, kao da smo u 1943. Old habits die hard. Ko što rekoh, njegovi stavovi su me šokirali u pozitivnom smislu, ispada turbo-patriot, a bio sam 99.99% siguran da je posve na liniji Mesića, Manolića i sl. (dogovoreni rat, podjela "Bosne") i sl. Perković mi se doima kao ultra-Tuđmanovac, i više ga ne mogu proganjati, mada dakako ostaje stav i uvjerenje da svi počinitelji i nalogodavci moraju odgovarati za svoja (ne)djela. PS: Ne napadajte mi našu Bosanku Kasapovićku, ima pravo na određene izbljuve nakon što je u potpunosti usvojila ispravne stavove o BiH. ![laugh :laugh](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/laugh.gif) U načelu se slažem, no najdalje što mogu ići u uviđavnosti prema njoj je da ju ne imenujem (no, to si sad ti odradio ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) ). Ma Joža ko Joža, prošle godine je u intervjuu Bolkoviću nahvalio Tuđmana kao valjda nitko u zadnjih 10 godina. Osim toga, on je uvijek intenzivno opovrgavao priče o prodaji Vukovara, tako da ni Mesić i Joža nisu isto.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
limpus
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 15 srp 2013, 11:02 |
|
|
SDB je napisao/la: Pa je, samo kažem da je Perki uvijek ostao lojalan po tom pitanju, tako da nikad i nije bio ista kategorija kao Mesić.
E sad, koliko je on rano stao na Tuđmanovu stranu, to je već dvojbeno. Rekao bih da je Joža M. ipak imao glavnu ulogu u tom povezivanju, mada, ne smije se zaboraviti da ni Joža M. ni Deda nisu devedesete više bili aktivni u službi, nego je sve ovisilo o tome hoće li uz njih stati oni koji jesu tad držali pozicije, a tu su najvažniji bili Perki (na republičkoj razini) i Mustač (na federalnoj).
Što nije da su se Joža i Perki onak' mrzili? Tako sam ja čuo od jednog zaposlenika naših ne-baš-tako-tajnih službi, i da je Perki obožava Šuška upravo zato jer ga je ovaj uzeo u svoje ministarstvo i zaštitio od Jože.
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 15 srp 2013, 11:09 |
|
|
limpus je napisao/la: SDB je napisao/la: Pa je, samo kažem da je Perki uvijek ostao lojalan po tom pitanju, tako da nikad i nije bio ista kategorija kao Mesić.
Što nije da su se Joža i Perki onak' mrzili? Tako sam ja čuo od jednog zaposlenika naših ne-baš-tako-tajnih službi, i da je Perki obožava Šuška upravo zato jer ga je ovaj uzeo u svoje ministarstvo i zaštitio od Jože. Moguće, no ta mržnja je vjerojatnije kasnijeg datuma. Frcalo je između mnogih službenika onomad, ne vidim čemu bi odnos Jože i Perkija bio imun na te stvari.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
doc
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 15 srp 2013, 11:30 |
|
|
Kako nama malo za sriću triba. Samo da udbaš brani Tuđmana i mi sretni i zadovoljni. Više ga nebi ni izručili. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
limpus
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 15 srp 2013, 11:47 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Moguće, no ta mržnja je vjerojatnije kasnijeg datuma. Frcalo je između mnogih službenika onomad, ne vidim čemu bi odnos Jože i Perkija bio imun na te stvari.
Ne bih baš rekao. Više mi se čini da je to još od prije rata ili od samih početaka nezavisnosti. Tak' mi je rekao ovaj tip, a on je bio u HIS-u, sada je u VSOA-i i zna koknut čovjeka na 12 načina s novinama tak' da mu vjerujem htio ja to ili ne.
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
SDB
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 15 srp 2013, 13:28 |
|
|
limpus je napisao/la: SDB je napisao/la: Pa je, samo kažem da je Perki uvijek ostao lojalan po tom pitanju, tako da nikad i nije bio ista kategorija kao Mesić.
Što nije da su se Joža i Perki onak' mrzili? Tako sam ja čuo od jednog zaposlenika naših ne-baš-tako-tajnih službi, i da je Perki obožava Šuška upravo zato jer ga je ovaj uzeo u svoje ministarstvo i zaštitio od Jože. Moj post se odnosio na same početke te priče i tezu da postoji nekakva tajna veza Perki-Tuđman još od prije rata, što je vrlo nategnuto. Mislim da se on okrenuo dosta kasnije, a neki problemi dolaze i od te činjenice. Veza njega i Šuška je već nešto drugo. Na samom početku cijela priča je generalno išla preko Jože i Dede (preuzimanje obavještajnog sustava, odnosno stavljanje istog na hrvatsku stranu) i Joža je tu bio glavni, ali da je Perki bio igrač za sebe, bio je. No, njemu su veći problem bili N.Š. i ekipa, nego Joža.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 15 srp 2013, 14:03 |
|
|
limpus je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Moguće, no ta mržnja je vjerojatnije kasnijeg datuma. Frcalo je između mnogih službenika onomad, ne vidim čemu bi odnos Jože i Perkija bio imun na te stvari.
Ne bih baš rekao. Više mi se čini da je to još od prije rata ili od samih početaka nezavisnosti. Tak' mi je rekao ovaj tip, a on je bio u HIS-u, sada je u VSOA-i i zna koknut čovjeka na 12 načina s novinama tak' da mu vjerujem htio ja to ili ne. Vjerovat ćemo tvom izvoru onda no preko Jože se i Perki upoznao približio Tuđmanu. O njihovoj averziji ne znam puno no vjerojatno je da su određeno vrijeme zakopali sve ratne sjekire (s obzirom da su tamo do kraja 92e -93e emigranti i udbaši vrlo prisno radili oko nekih projekata, mada su se dakako svađali žestoko)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 15 srp 2013, 14:57 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
doc je napisao/la: Kako nama malo za sriću triba. Samo da udbaš brani Tuđmana i mi sretni i zadovoljni. Više ga nebi ni izručili. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Užas. Idem onda i ja skrivećki poubijati 5-6 ljudi u komšiluku, ali ću nakon toga pomoći nekoj starici koju je opalio auto na pješačkom, pozvati hitnu pomoć itd., pa ću se potruditi da cijela priča dospije u medije i bit ću pozitivan lik. ![aleale :aleale](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a055.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 15 srp 2013, 17:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Niđe veze paralela, ali prvi priznajem da ću uvijek nekome progledati kroz prste (ne za ubojstvo, ali ću ga onda barem saslušati) ako je Tuđmanovac, priznajem to kao karakternu slabost. Još ako je za Herceg-Bosnu i prezire Ustaše i Pavelića...šta da vam kažem :)
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 15 srp 2013, 17:33 |
|
|
K tome ako kokne 5-6 "pravih" poput druga Leke ne treba mu se uzeti za zlo ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) . No za ljude poput Djurekovica je druga prica.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 15 srp 2013, 17:39 |
|
|
Žao mi je Đurekovića, ne samo kao čovjeka, nego nakon čitanja izvadka iz njegove knjige o Titu...ono je bio pravi show! Da je Tile tada bio živ, ne bi me čudilo da bi ga Tito htio osobno zadaviti golim rukama.
Ako želite osvetiti Đurekovića, pobrinite se da mu se knjiga tiska i podijeli po RH, to bi bila osveta iz groba, a uništila bi kult Tita, da ne kažemo koliko bi porasla prodaja apaurina i njihova dostava u središnjice HNS-a i SDP-a.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 15 srp 2013, 17:41 |
|
|
Ja sam apsolutno za ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) .
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
SDB
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 15 srp 2013, 18:23 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: K tome ako kokne 5-6 "pravih" poput druga Leke ne treba mu se uzeti za zlo ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) . No za ljude poput Djurekovica je druga prica. Leka je još dobro i prošao. „Zlatibore, šapni Tari da Krcuna ubi Stari...“ No dobro, Perki je ipak premlad da bi učestvovao u tim događajima. Prema onome što ja znam, Perki je jednostavno bio dovoljno pronicljiv (doduše, imao je i informacija više od prosječnog čovjeka, blago rečeno) da shvati kamo stvari idu krajem osamdesetih i kao takav je odlučio biti na pobjedničkoj strani. Onda, kad je došlo do promjene vlasti, stavio se na raspolaganje Joži koji je podizao novi sustav, a ubrzo je poslan u Ministarstvo obrane da tamo postavi stvar. Međutim, najbliži čovjek kod Franje i ključna osoba koja je strateški osmislila cijelu operaciju, kao i glavni šef naših službi početkom devedesetih, bio je Joža. Evo kako je to otprilike išlo. http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska ... bora-HDZ-a
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 15 srp 2013, 18:41 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Vi zaboravljate da u komunizmu ne možeš postati republički šef tajne službe bez jebenih "zasluga". Nekako zamišljate da su Perkovićevi grijesi samo ta ubojstva. Nisu, dok se popeo na tu funkciju vrlo vjerojatno je na stotine nevinih ljudi poslao na dugogodišnje robije, uništio im karijere i život.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
SDB
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 15 srp 2013, 18:46 |
|
|
Nitko to nije rekao, a i što s tim? Bez njega i takvih bi Hrvatska bila do Turopolja, u najboljem slučaju.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|