|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 64 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
ZGabriel
|
Naslov: Prirodna medicina Postano: 25 srp 2013, 14:34 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17438 Lokacija: יום טוב
|
rekoše mi da nema ovakve teme, a i obećala sam... ono što ja smatram prirodnom medicinom je zapravo narodna "medicina", biljni pripravci i hrana koji su se koristili za liječenje prije razvoja moderne medicine. budući da sam i sama prošla znanstveni trening, neću odbaciti otkrića svojih kolega iz drugih oblasti, ali radije ću popiti čaj nego tabletu. osim, naravno, ako je nešto ozbiljno u pitanju. da me zadesi upala pluća ili slijepog crijeva, otrčala bih doktoru isti čas.  ali neke se boljke mogu izliječiti pravilnom prehranom i prirodnom medicinom. ovo je, dakle, tema o njima. ljekovite trave, začini, fitoaromaterapija...raspišite se.  alternativnu medicinu ne bih ubrojila ovdje, jer je po mom mišljenju to skupina hokus-pokus metoda koje nemaju veze sa ljekovitim svojstvima biljaka i njihovih produkata (a ni sa zdravim mozgom). ovdje je lijepo objašnjeno zašto.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 25 srp 2013, 15:11 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Sjetila se  . Imas li preporuku za jacanje imuniteta? Alergija mi ga preko jeseni/proljeca zna poprilicno devastirati.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 25 srp 2013, 15:28 |
|
|
Navodno je med dobar za imunitet, no ja sam ga uzimao svaki dan pa sam se opet razbolio 
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 25 srp 2013, 15:50 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Sjetila se  . Imas li preporuku za jacanje imuniteta? Alergija mi ga preko jeseni/proljeca zna poprilicno devastirati. Multivatimini i C-vitamin. C-vitamin možeš piti koliko hoćeš bez straha od predoziranja jer se sav višak izlučuje s vodom. Nemam srećom iskustava s alergijama, ali meni pomaže dobra ishrana i dosta sna kad počinjem osjećati znakove prehlade ili viroze. Plus čaj od kadulje i metvice. Za ispiranje grla je dobra soda bikarbona ili rakija. Stvarno pomaže. Također je za rane dobra kava. Pospeš po rani i zamotaš.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 25 srp 2013, 17:23 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Za C vitamin znam no to mi spada u ovako... konvencionalnu medicinu. Mislio sam vise na neki caj. Znam recimo da caj od koprive koliko god ogavan bio dize razinu zeljeza u krvi bolje i od jedne tablete koju ce ti dati doktori. Za kavu nisam znao, ali rakija je vec druga prica  . Med sam i ja uzimao. Pomaze izuzetno kod prehlada grla ali nisam dobio dojam da je jednako uspjesan kao preventiva.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 25 srp 2013, 17:33 |
|
|
Meni je čaj od koprive OK, ali općenito nije baš da biljke jako puno koriste kod željeza. Naime, u mesu ga ima manje, ali je iskoristivost daleko bolja jer je drugačije vezan. Ali navodno je i grah za to OK.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 25 srp 2013, 17:36 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Zadar1993 je napisao/la: Sjetila se  . Imas li preporuku za jacanje imuniteta? Alergija mi ga preko jeseni/proljeca zna poprilicno devastirati. Cink. Mada mislim da alergije nemaju veze s slabim imunitetom, vec manje ili vise burnom reakcijom organizma na odredjene tvari. Neko na pelud, neko na pcele, ose, neko na kikiriki, mlijeko itd...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 25 srp 2013, 17:38 |
|
|
volvoks je napisao/la: Navodno je med dobar za imunitet, no ja sam ga uzimao svaki dan pa sam se opet razbolio  Ma med je da prostis sranje. Najprecjenjenija namirnica. Med nije nista drugo do manje vise secer. Vitamini i sve ostalo je u toliko malim kolicinama da je to zanemarljivo.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 25 srp 2013, 17:45 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: rekoše mi da nema ovakve teme, a i obećala sam... ono što ja smatram prirodnom medicinom je zapravo narodna "medicina", biljni pripravci i hrana koji su se koristili za liječenje prije razvoja moderne medicine. budući da sam i sama prošla znanstveni trening, neću odbaciti otkrića svojih kolega iz drugih oblasti, ali radije ću popiti čaj nego tabletu. osim, naravno, ako je nešto ozbiljno u pitanju. da me zadesi upala pluća ili slijepog crijeva, otrčala bih doktoru isti čas.  ali neke se boljke mogu izliječiti pravilnom prehranom i prirodnom medicinom. ovo je, dakle, tema o njima. ljekovite trave, začini, fitoaromaterapija...raspišite se.  alternativnu medicinu ne bih ubrojila ovdje, jer je po mom mišljenju to skupina hokus-pokus metoda koje nemaju veze sa ljekovitim svojstvima biljaka i njihovih produkata (a ni sa zdravim mozgom). ovdje je lijepo objašnjeno zašto.A cuj... i "neprirodna medicina" se cesto temelji na prirodnoj medicini... Npr. citao sam da se lijek za snizavanje kolesterola temelji na crvenoj rizi, te ima nuspojava, ali ih isto tako ima i konzumiranje te rize... Ali evo... Citao sam da je curry kao mjesavina zacina jako zdrava. Djumbir, piskavica, korijander (nalaze se u curryu, al ima i i posebno, naravno)... I ja to obilno koristim obzirom da mi je piletina najdraze meso i super se uklapa s ovim zacinima.
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 25 srp 2013, 21:04 |
|
|
Kazu da je crveno vino dobro za srce i vene. 
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 25 srp 2013, 21:09 |
|
|
Aztec je napisao/la: volvoks je napisao/la: Navodno je med dobar za imunitet, no ja sam ga uzimao svaki dan pa sam se opet razbolio  Ma med je da prostis sranje. Najprecjenjenija namirnica. Med nije nista drugo do manje vise secer. Vitamini i sve ostalo je u toliko malim kolicinama da je to zanemarljivo. Mozda tu i djeluje placebo efekt, ko ce to znati. Ionako mislin da jos nismo u stanju iztraziti sve namirnice, i koje reakcije izazivaju u organizmu. Ima jedna zanimljiva pricica o jabucnoj kvasini, navodno su rimski vojnici pili misavinu vode i te kvasine, a kad su zaminili taj napitak sa vinon, rimsko carstvo pada... 
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 25 srp 2013, 21:13 |
|
|
Da, ali ne od zbog vina nego onog iz čega su pili to vino.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 25 srp 2013, 21:17 |
|
|
Hm? Zbog zaraza, ili?
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 25 srp 2013, 21:21 |
|
|
Olovno posuđe, izaziva impotenciju, rak i razne psihičke poremećaje. Potkraj Carstva je u Rimu navodno bilo više luđaka nego normalnih. A to posuđe je stiglo iz Grčke, koja je ranije propala na sličan način.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 25 srp 2013, 21:28 |
|
|
Uvik covik nesto novo nauci. Zbog cega padaju ta carstva i velesile. Amerika ce pasti zbog McDonaldsa. 
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 25 srp 2013, 21:32 |
|
|
Sigurno je i to doprinijelo, ako nije bilo jedini uzrok. A Amerika i njihov način prehrane su posebna priča, mada su oni kao antička Grčka, šire to na ostatak svijeta.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 25 srp 2013, 21:49 |
|
|
Ma posto iman rodbine u Americi znan kakva je to izhrana, koje su to kolicine, ne moras biti nutricionist kako bi skuzija da to ne moze biti zdravo. Taj Coca Cola McDonalds imperijalizam se na sricu nije dotle razvija da Europa konzumira kao SAD, inace bi bili u prosjeku nezdraviji, drasticno. Meni su tu Azijati fascinantni, mislin da njihova mladolikost ima direktnu vezu sa izhranon, i opcenito nekon njihovon filozofijon, zanimljivo je kakve radne navike imaju na primjer Japanci, a da ne padaju mrtvi kao musice kad zavrsu pedesetu. Zeleni caj su na primjer neko vrime propagirali na zapadu kao super zdrav, dok nisu sprovodili neke testove, a dosta tih cqjeva su bili puni pesticida...sad jeli caj za njihovu domacu ponudu bez tih pesticida... sve bi se ionako moralo vise koncentrirati na lokalnu proizvodnju, kao prvo se lakse kontrolira kvaliteta, kao drugo kroz malo vece cijene ljudi bi se naucili da hrana nije zadnje sviralo na kurcu. Ili kako mi dida zna govoriti, na svemu se moze stediti, ali na icu ne.; )
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 25 srp 2013, 22:26 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Kazu da je crveno vino dobro za srce i vene.  A i to isto tako je upitno, a rasireno misljenje. Citao sam da to nikad nije dokazano, a radjena su obilna istrazivanja za vino i grozdje. Na stranicama FDA, od svih tih silnih namirnica sto se propagiraju kako su zdrave nasao sam samo dvije dokazano zdrave za srce, a to su omega 3 iz ribe i cini mi se soja. Za maslinovo ulje se vjeruje da je isto zdravo za srce, al kao i mnoga druga ulja u odnosu na mast. Sto je i logicno donekle. Da sve to radi kako nam guraju ljudi bi zivjeli po 150 godina... Trava ova, trava ona, antioksidant onaj, ovaj...
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 25 srp 2013, 22:32 |
|
|
Pa to za vino se tvrdi zbog flavonoida....
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 25 srp 2013, 22:35 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Pa to za vino se tvrdi zbog flavonoida.... Pa znam zbog cega se tvrdi. Ali nikad nije dokazano da ti flavinoidi (u vinu, grozdju ili bilo koji drugi flavinoidi) pozitivno (ili bilo kako) utjecu na zdravlje. Osim bapsih prica po netu, Glorijama, Milama... i naravno trgovackih, dokaza nikakvih nema. Za razliku od spomenute omege 3.
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 25 srp 2013, 22:39 |
|
|
Pa recimo jabuke imaju dosta tih flavonoida, a ista je u mnogin zemljama poznata kao lijekovita, sigurno i kroz ''babske price'', ali nije dzaba da velike farmaceutske firme idu u dzungle i iztrazuju babske price tamosnjih naroda...te firme idu samo ako nanjuse profit, znaci mozes biti siguran da djeluje.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 25 srp 2013, 22:47 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Pa recimo jabuke imaju dosta tih flavonoida, a ista je u mnogin zemljama poznata kao lijekovita, sigurno i kroz ''babske price'', ali nije dzaba da velike farmaceutske firme idu u dzungle i iztrazuju babske price tamosnjih naroda...te firme idu samo ako nanjuse profit, znaci mozes biti siguran da djeluje. Pa imaju, al isto tako nije dokazano da djeluju. Sto naravno ne znaci da jabuka nije zdrava, jer je. Ima pektin, vlakna itd... a to dokazano djeluje dobro na probavu i sta ja znam. Al konkretno, za te flavinoide, rezervatrol, kvarcetin i sta ti ja znam nikad nije dokazan ucinak na ljudsko zdravlje. Ja kad me god nesto zanima pogledam sta FDA kaze, ili tako neke ozbiljnije ustanove a ove bapske forumske price ne bendam previse. A ovdje si u kontradikciji. Upravo zato sto te firme (kao i svaka druga firma) samo ganjaju profit, sigurno im ne mozes vjerovati kako sve to pomaze. Pa mislim, da sve to stvarno djeluje ljudi bi zivjeli znatno duze nego sto zive. I ja sam kao student kupovao neke tablete sto kao pomazu pamcenju, a znas sto su mi pomogle.  Doduse, prestao sam bacati pare na te gluposti, pa sam mozda stvarno postao pametniji. 
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 25 srp 2013, 23:05 |
|
|
Pa mozemo mi to plesti i dalje i zakljuciti da u nekin ladjicama postoji lijek za sidu i raznorazne druge bolestine, ali se izplati prodavati manje ucinkovite lijekove u Afriku. Sve to je sigurno tako, ali opet te firme ne bacaju lijekove na trziste koji nemaju nikakvu svrhu.
Sto ti dodje FDA?
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 26 srp 2013, 00:09 |
|
|
E ne mozemo.  I jasta vec bacaju hrpu lijekova koji nemaju nikakvu svrhu... od inih multivitamina u nekim monstruoznim dozama do nekih antioksidanata i inih gluposti. A FDA je Federal Drug Administration. To jest americka uprava za hranu i lijekove. Ima nesto slicno i u EU samo se ne mogu sjetiti kako se zove. Oni nadgledaju i ispituju lijekove, hranu, njihov ucinaka, etikete, izdaju odobrenja, zabrane itd... Tako da ako bi nekom vjerovao, vjerovao bi njime vise nego nekim veganima ili ti sta ja znam...
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 26 srp 2013, 00:23 |
|
|
E jebajiga sad, nisu multivitaminpreparati lijekovi. Ahhaaa, Federal Drug Administration....mhm. I na cemu oni baziraju saznanja? Nije mozda na podatcima farmaceutskih firma i prodavaca hrane. 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|