HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 vel 2025, 06:02.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1584 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 64  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Neum
PostPostano: 25 lip 2013, 08:15 

Pouzdano znam da su Malteški Vitezovi često prisutni u Neumu, kada dođu svjetlo u župnom uredu gori do u sitne jutarnje sate. :zubati

Evo ih prošle godine u novoj crkvi.
slika

Česti su motiv teorija zavjera

http://www.novi-svjetski-poredak.com/20 ... -vatikanu/

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 26 lip 2013, 22:25 

Incident u neumskim vodama.

http://www.grapheine.com/abitbol-tv/web ... 65fea.html

Vrh

PostPostano: 26 lip 2013, 22:33 

Bobovac je napisao/la:

:smijeh :palacgore1

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 29 lip 2013, 14:12 

kome bi šumilo more moje Sinje da Herceg-Bosne nije. :HercegBosanac

slika

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 29 lip 2013, 14:13 

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 12 srp 2013, 16:19 

Plesni koncert Ansambla Lado u Neumu

slika

Njegovih 36 vrhunskih plesača, koji su istovremeno i izvanredni pjevači, s lakoćom se transformiraju iz plesnog ansambla u reprezentativan folklorni zbor, a 15 odličnih glazbenika svira na pedesetak različitih tradicijskih i klasičnih instrumenata.

http://www.hercegbosna.org/kultura/vije ... -9707.html

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 04 kol 2013, 09:58 

OVe godine bitno drugačija struktura gostiju u Neumu: Puno stranih turista i popunili su sve hotele, "domaćih" turista ove godine ni za lijeka. Turisti iz BiH jednostavno nemaju para.

Citat:
Hoteli u Neumu skoro puni, privatni smještaj poluprazan

Ulazak Hrvatske u Europsku uniju za sada nema apsolutno nikakav utjecaj na turizam u Neumu, tvrdi za „Dnevni avaz“ Davor Krešić, predsjednik Udruženja turističkih radnika Neuma, navodeći da su Neumljani zadovoljni posjetom stranih gostiju koji su popunili skoro većinu hotelskih smještaja.

Krešić kaže da se nakon ulaska Hrvatske u EU preko granica normalno prelazi, čak i puno lakše i brže nego prije, iz razloga što su prijelazi Klek i Zaton kod Neuma prošireni.

''Mi ne možemo i ne smijemo graditi našu viziju i strategiju razvoja turizma na gostima koji nemaju biometrijske putovnice pa moraju u Neum, nego na podizanju destinacije zbog koje će gosti dolaziti i vraćati se u Neum. I, naravno, tu je nezaobilazno pitanje izgradnje ceste prema unutrašnjosti, koja bi, definitivno, otvorila Neum kao turističku destinaciju, i u tom slučaju Neum bi mogao živjeti najvećim dijelom od domaćih gostiju, što sada, nažalost, nije slučaj'', ističe Krešić.

On tvrdi i da je turistička sezona u Neumu, što se tiče popunjenosti hotela, relativno dobra i da već bilježe porast od oko četiri posto noćenja u prvih šest mjeseci.

''Početak sedmog mjeseca je, također, odličan i hoteli su trenutno popunjeni više od 90 posto i uglavnom se radi o inozemnim gostima iz Poljske, Malte, Slovenije, Grčke i Francuske. Najave za osmi mjesec su na razini prošlogodišnjih tako da tu neće biti velikih odstupanja'', pojašnjava Krešić.

No, kada je u pitanju privatni smještaj, on navodi da u prvih šest mjeseci Neumljani bilježe veliki pad.

''Međutim, još imamo mjesec i pol visoke sezone, tako da se nadam da će se situacija popraviti. Nažalost, privatni smještaj nema neku razrađenu strategiju dovođenja gostiju i sve se svodi na čekanje da građani BiH krenu na ljetovanje.

No, kako je trenutno ramazan, a i vrijeme nam ne ide na ruku u Bosni, domaći ugostitelji čekaju toplije vrijeme i bukiranje u posljednji tren'', navodi Krešić.

http://www.hercegbosna.org/vijesti/gosp ... -9958.html

Okrenuti se potpuno hotelskom turizmu.

Vrh

PostPostano: 06 kol 2013, 08:43 

Citat:
Dogovorena intenzivnija suradnja između Neuma i Dubrovnika

Načelnik općine Neum, dr. Živko Matuško održao je radni sastanak s predstavnicima grada Dubrovnika, predvođenih Milanom Perićem pročelnikom Odjela za poduzetništvo, turizam i more. Sastanak je održan prvenstveno zbog razgovora oko suradnje Neuma i Dubrovnika, te svih pitanja vezanih uz bolju suradnju ova dva grada i regije.
Razgovaralo se o mogućem turističkom povezivanju na jedan konkretniji način, prezentirane su mogućnosti zapošljavanja i produbljivanja prekogranične suradnje za trošenje sredstava EU fondova, preko raznih projekata.

slika

Održana V. Smotra klapa Neum 2013.
slika

slika

slika

Prezentirana postojeća i nova vatrogasna vozila općine Neum
slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 07 kol 2013, 01:01 

Vrh

PostPostano: 09 kol 2013, 00:05 

slika

slika

Vrh

PostPostano: 09 kol 2013, 00:07 

Prekrasno modro hercegbosansko more, kao što je netko usporedio, naš krunski dragulj

slika

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 09 kol 2013, 00:17 

Mjesto hodočašća-

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 09 kol 2013, 00:18 

JAVIČ - ČUDESNI BOŽJI DAR U GRADAČKOM POLJU

Najzanimljiviji izvor u Gracu je svakako Javič. On doista svojom čudesnom pojavom svjedoči da je izvanredni Božji dar. Po čemu? Voda izvire - i samo nakon nekoliko desetaka metara ponire opet u bezdan. Kao da govori: poslužite se koliko vam treba. Gradačko polje plodno je kraško polje nedaleko od Neuma. Na ovom kraškom području najveća je dragocijenost - voda, skuplja od suhoga zlata. U mnogim se selima donje Hercegovine priča kako su određene godine morali kuhati čak božićni ručak u vinu zbog oskudice vode. Premda je, prema posljednjim istraživanjima, gradačko polje smješteno nad velikim podzemnim šupljinama odakle za zimskih kiša i određenih vjetrova nahrupi kroz jamu Gradnicu silna voda koja velik dio polja pretvori u jezero te prepriječi komunikaciju prema Neumu, ipak nad tom provalijom ima i nekoliko izvora koji su bili uglavnom dostatni za život u ovom mjestu.
Izvor je od davnine predstavljao temelj za život zato su uz njega uređena pojila u obliku kamenih kamenica... Dio tog prirodnog čuda vidi se na fotografiji. A što mu ime znači potražite u knjizi o Gracu, Humski zbornik br. XII.

slika

Vrh

PostPostano: 14 kol 2013, 16:04 

lijepo- i dominantno.

slika

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 16 kol 2013, 10:23 

http://radiosarajevo.ba/novost/122254/nocache

Vrh

PostPostano: 16 kol 2013, 10:35 

To pljuvanje i skrnavljenje hrvatskih obilježja i spaljivanje hrvatskih zastava će se naplatiti nekome ni krivom ni dužnom samo zato što talibanski fašisti sanjaju o "izlasku na bosansko more"...

Vrh

PostPostano: 16 kol 2013, 10:44 

Kome smeta šahovnica nek se kupa u Miljacki...

Vrh

PostPostano: 16 kol 2013, 11:21 

Kazem vam ja, ispod danasnjeg Neuma nalazi se mnogo slojeva povijesti i povijesnih gradina na tom podrucju, no do i jedan je hrvatski i katolicki, pa kome smeta nek ga nema, moze se i bez njega :D !

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 16 kol 2013, 11:53 

Kako Bljesak.info neslužbeno doznaje, tijekom jutra započelo je ponovno farbanje grba, odnosno njegovo vraćanje u prvobitno stanje.

:herceg_bosna

Vrh

PostPostano: 16 kol 2013, 12:32 

Zašto mi daješ bezvezna upozorenja? Sad već imam 2 i malo mi fali za ban. Ne smijete dirati ljude jer se nalazite u pravnoj državi. Svaki fizički napad snosi sankcije. Nismo u džungli.

Vrh

PostPostano: 16 kol 2013, 13:31 

Lebowski je napisao/la:
Zašto mi daješ bezvezna upozorenja? Sad već imam 2 i malo mi fali za ban. Ne smijete dirati ljude jer se nalazite u pravnoj državi. Svaki fizički napad snosi sankcije. Nismo u džungli.

U "pravnoj državi" je protuzakonito uništavanje javnih površina. Jesu li počinitelji uhićeni i kažnjeni za uništavnaje jednog simbola Neuma?

Bilo bi korisno da im se sazna identitet pa da budu kažnjeni oni, a ne nevini muslimanski turisti. No idiotima je vjerojatno to bio i cilj, da Hrvati ispadnu fašisti. A to što će nevin narod ispaštati tim muslimajmunima bitno nije.

Zbog tog izigravanja muslimajmuna će se morati potrošiti novci od naroda da bi se ponovno prebojao simbol Neuma.

No meni nije jasno kakav to narod živi u Neumu da se na pazi na takve stvari? Što svi Hrvati spavaju po noći, a samo turisti su budni? Jel taj grb neosvjetljen, pa se ne vidi po noći? Kako to da se niti jedan Hrvat nije našao tamo i javio Rvatinama u Neumu da im ga muslimajmuni uvaljuju?

Jel su i za ovo Pereci krivi? Ovo je isključivo vaša krivica i sramota.

Ovu vijest bi trebali proširiti po RH portalima da vide Pereci što rade muslimani na hrvatskom moru. Ionako ih Pereci ne trpe jer ne ostavljaju novce, već samo svoju prljavštinu u moru, a nakon ovoga bi ta netrpeljivost porasla.

Vrh

PostPostano: 16 kol 2013, 13:34 

Pa da, i meni je bilo čudno da niko nije stražatio pored grba.

Vrh

PostPostano: 16 kol 2013, 13:54 

Muslimanski fašisti.Trebalo bi im majke mi zabraniti da ikako dolaze i ljetuju u Neumu,ionako od njih nema puno koristi.
Staviti rampu na ulazu na naše more i provjeravaj svakoga,pa onda neće biti ovakovih provokacija.

Sjećam se prošlo ljeto su Sarajlije ispepali nekog malca zbog križića ili hrvatskog dresa,tako nešto.

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 16 kol 2013, 14:09 

Glupo je govoriti da nema koristi kada samo oni pune privatne apartmane i izlaze u noćni život. Poljaci se samo nakrkaju za švedskim stolom u hotelu koji im je omogućen kroz polupansion za 38 maraka po osobi :)

Tako da je ono što davno rekoh, love-hate veza, istovremeno donose korist, a i probleme (kada se kurče na ovaj način).

No, dobit će te tijekom dana dobre vijesti glede počinitelja, a i grba.

Vrh

PostPostano: 16 kol 2013, 16:42 

Citat:
Kako doznajemo, počinitelji su privedeni i nalaze se u policijskoj postaji Neum.

U zamjenu za odustajanje od prekršajne prijave, počinitelji su pristali uraditi društveno korisni rad - obnavljanje grba.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1584 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 64  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: