|
|
Stranica: 34/315.
|
[ 7875 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 05 kol 2013, 02:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Citat: Why was the cover for the DVD of the Australian film The Sapphires so dramatically redesigned for its US release?Sapphires protest 'racist' cover The original Sapphires have reached across the globe to call on race rights advocates to boycott the US DVD version of the movie made about their lives. The DVD, due for release in the US on Tuesday, carries a cover relegating the four star Aboriginal characters to the background, while Irish actor Chris O'Dowd - who plays their manager - is featured in the foreground. The four women - Naomi Mayers, Beverly Briggs, Lois Peeler and Laurel Robinson - who inspired the award-winning film about battling racism and sexism in 1960s and '70s Australia have launched an angry broadside against the US distributor. They have written to the powerful lobby group, the National Association for the Advancement of Colored People, asking for support. ''As I'm sure you can appreciate, the treatment of people of colour in Australia mirrored much of the trauma to which people in the United States were subjected, the letter, written by the chairman of the Redfern Aboriginal Medical Service on their behalf, reads. ''That trauma - and much of that treatment - remains alive and well in Australia today, as I know it does in the United States. ''The US cover of the DVD completely misses this point, and in fact reinforces precisely the sort of bigotry that Naomi, Beverly, Lois and Laurel fought so hard against,'' Sol Bellear wrote. ''We're hopeful that the NAACP - with its long and proud history of advocating strongly for the interests of people of colour - will add its significant voice to calls for the DVD cover to be changed.'' Naomi Mayers, who is the chief executive of the Redfern AMS, where Ms Briggs and Ms Robinson also work, said the DVD cover was disrespectful. ''What has upset us is that the DVD cover appears to miss that point [of the film] entirely,'' she said. ''It's disrespectful to the very talented young Aboriginal actors in the film, and it's disrespectful to us as a group. ''But in particular, it's disrespectful to women of colour everywhere who have stood up against this sort of thing all their lives,'' she said. ''We are very proud of our work with the Sapphires and we are proud of the film. We hope that the US distributors of the DVD stop and think about how their depiction of that work might be received, and that it motivates them to reconsider the cover artwork before the DVD is distributed.'' The US cover image has already prompted outcry on social media and commentators have labelled it racist. O'Dowd called it ''vile''. The Sapphires, which won 11 Australian Academy of Cinema and Television Arts awards, follows the story of four indigenous women - played by Deborah Mailman, Jessica Mauboy, Shari Sebbens and Miranda Tapsell - who form a music group and take their show to Vietnam to entertain the troops.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 05 kol 2013, 15:48 |
|
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 05 kol 2013, 16:10 |
|
|
Naravno, bez riječi naoružan je to velika manipulacija. Njima je problem što su jako bahati pa zato stalno upadaju u nevolje s policijom, bili krivi ili ne.
Inače, ta bahatost im smeta u svim sferama društva. Kad sam bio u New Yorku išli smo posjetiti onaj nosač aviona "Intrepid" i dolje na prodaji karata je radila crnkinja. Čula je da pričamo na nekom čudnom jeziku pa nas pita otkud smo. Mi odgovorimo, a ona veli: "Croatia, never heard of it". Kog boli *** kaj si neobrazovana, radiš u turizmu i očekuje se da budeš pristojna. Recimo reakcija tipa:" oh, i'm sorry,i've never heard for this country, could you tell me where it is??" bila primjerenija
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 05 kol 2013, 17:19 |
|
|
Lebowski je napisao/la: http://www.klix.ba/vijesti/svijet/policija-ubila-14-godisnjeg-djecaka-na-ulicama-new-yorka/130805092 Moraću stati na docovu stranu, crna ovna postaju sve i veci problem. Na većini stranica vijest počinje sa "Policija ubila 14-godišnjeg dječaka" što je velika manipulacija. Sad, pojma neman jel' se ti zajebajes, ali ima tamo u 'meriki neki grad, mislin da je St.Louis? di je velika koncentracija Bosnjaka izbjeglica, a od pocetka se oni i Afro-'mericaneri ne mirisu, Bosnjaci dobivali neke beneficije, a ovi odma digli hajku, kao mora se i njima povecati socijala. I inace se ne mirisu koliko citan. Navikli Afro-mericaneri na Anglo Saxone bilce, kad ono naleti neki bilac sa Balkana. Nema zajebancije.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 11 kol 2013, 14:31 |
|
|
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 11 kol 2013, 21:01 |
|
|
Američka mornarica podmornicu USS Miami povlači iz aktivne uporabe Zapalio nuklearnu podmornicu jer nije htio biti na poslu!Casey James Fury osuđen je na 17 godina zatvora, a u utorak je američka mornarica objavila da povlači USS Miami iz aktivne uporabe jer si ne može priuštiti popravke.Casey James Fury jednostavno nije htio biti na poslu, a njegov potez američku mornaricu koštao je gotovo pola milijarde dolara, donosi CNN. Fury je priznao da je podmetnuo požar na američkoj nuklearnoj podmornici USS Miami u svibnju 2012. dok je bila u pristaništu. U ožujku je osuđen na 17 godina zatvora te treba platiti oko 400 milijuna dolara odštete. No, američka mornarica neće vidjeti ni približnu količinu tog novca, a u utorak je objavila da povlači USS Miami iz aktivne uporabe jer si ne može priuštiti popravke. U požaru koji je Fury podmetnuo ozlijeđeno je 7 ljudi. Prvi požar podmetnuo je u podmornici, a drugi, tri tjedna kasnije kada se podmornica nalazila na suhom vezu podmetnuo je ispod nje. Istražiteljima je priznao da je požare podmetnuo jer je patio od snažne anksioznosti te je na taj način pokušao ostati bez posla. http://www.vecernji.hr/vijesti/zapalio- ... nak-597172 I za ilustraciju još jedan.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 11 kol 2013, 22:00 |
|
|
Jel' crnac?
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 11 kol 2013, 22:06 |
|
|
A šta misliš?
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 11 kol 2013, 22:10 |
|
|
Šalamala doc.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 11 kol 2013, 22:18 |
|
|
Naravno da je naš kriminalac/drkadžija/borac protiv američkog imperijalizma bijel ko jogurt.
To je tipični bijeli kriminalni eksces.
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 11 kol 2013, 22:24 |
|
|
Ako ima jedna osoba koja čita ovo i još se dvoumi dal da podrži gej paradu možda joj pomogne ovaj link - gej parada san francisko 2008 http://www.zombietime.com/up_your_alley ... rt_1_full/kliknite na suglasnost(i agree) nakon što se otvori link.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 12 kol 2013, 19:39 |
|
|
K-12 Spending Has Doubled since 1970, but Student Test Scores Have Remained FlatAccording to a graph produced by Andrew Coulson of the Cato Institute, Americans are spending twice as much on K-12 education as they did in 1970, but students’ math, reading and science scores haven’t increased at all during this 40-year spending binge. http://www.amren.com/news/2013/08/k-12- ... ined-flat/Ameri troše dvostruko više novca danas nego prije 40 godina na najlošije škole, a rezultati isti. Lebova teorija u praksi.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 12 kol 2013, 22:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Hyperloop, supersonični vlak: Citat: PayPal billionaire Elon Musk's new project seeks to throw transport for a loopIt is called the Hyperloop and, according to its designer, it will be a revolutionary ''fifth mode'' of transport, eclipsing trains, planes, boats and automobiles. The ''cross between Concorde, a rail gun and an air hockey table'' could deliver passengers between US cities faster than sound. The history of transport is replete with dreamers with similar schemes. But the latest futuristic project, which has had the technology world buzzing for months, has one crucial difference. Its backer is a Silicon Valley wonder boy with a proven track record of turning science fiction into reality. Billionaire Elon Musk's CV is impressive, to say the least. He made his initial fortune from PayPal before going on to launch spaceships. He also founded Tesla, which has made electric sports cars viable and profitable. He has been compared to the fictional character of Tony Stark, played by Robert Downey jnr , in the Iron Man series of films. Advertisement So when Mr Musk, 42, announced that he would be publishing plans for the Hyperloop on Monday, scientists were sent into a tailspin. They will have to wait for Mr Musk to post his ''alpha design'' on the internet but he has dropped several hints about its features, including that the system will be powered by solar panels. Mr Musk will not be patenting the design and it will be ''open source'', meaning anyone can modify it, or try to build it. Mr Musk has quashed speculation that it will be a so-called ''vactrain'', a concept that is already being pursued by a company in Colorado. His idea ''does involve a tube, but not a vacuum tube'', he said, adding: ''Not frictionless, but very low friction.'' In recent weeks a large part of the mystery appeared to have been solved. A technology enthusiast in Canada, John Gardi, published a diagram of how the Hyperloop might work. He went on to ask Mr Musk on Twitter: ''Can you give me some basic clues? What diameter of tube so I can start designing stations and throughways?'' Mr Musk replied, saying: ''Your guess is the closest I've seen anyone guess so far. Pod diameter probably around 2m.'' Mr Gardi, who describes himself modestly as a ''tinkerer'', came up with a tunnel about 2.7 metres in diameter, raised above the ground on pylons. It would form a continuous loop between two destination points. Giant turbines would blast a stream of air into the tube. The two-metre-wide pods, carrying people, would be moved by a rail gun: a tube that uses magnets to accelerate material passing along it. Mr Musk's intended location for the first Hyperloop is California, between Los Angeles and San Francisco. His motivation for the project came from disillusionment with the Golden State's high-speed rail project, which has been dubbed the ''bullet train to nowhere'' after a series of setbacks. He believes the Hyperloop could deliver passengers between the two cities in just 30 minutes, compared with three hours for the bullet train.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
pozitivac
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 14 kol 2013, 10:39 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2550 Lokacija: Glavni stan
|
Citat: 'Oprah je lažljivica!'Poznata voditeljica Oprah Winfrey medijima je ispričala sve o neugodnom iskustvu u Zurichu. Oprah kaže kako joj prodavačica nije htjela prodati torbicu jer je mislila da si to ne može priuštiti. No sada se oglasila i prodavačica iz dućana u Švicarskoj koja tvrdi da je Oprah lažljivica. Talijanka je u razgovoru s novinarima Sonntags Blicka izjavila da su optužbe za rasizam apsurdne i da joj nije odbila prodati 40 tisuća dolara vrijednu torbicu 'samo zato što je crnkinja'. 'Ne znam zašto to govori. Ona je utjecajna, a ja sam samo prodavačica. Nikog nisam povrijedila. Ne znam zašto me netko poput nje mora ocrnjivati na televiziji', rekla je prodavačica. 'Objasnila sam joj da torbice dolaze u različitim veličinama, kao što uvijek činim. Pogledala je na policu iza mene i pokazala na torbicu, a ja sam joj objasnila da se radi o istoj, ali skupljoj verziji torbice koju sam u tom trenutku držala u ruci. Nije istina da sam joj odbila prodati torbicu zbog, kako ona tvrdi, rasizma. To jednostavno nije istina. Apsurdno je. Nikada to ne bih učinila mušteriji', poručila je prodavačica. I Oprah se oglasila nakon cijele strke oko incidenta u Švicarskoj. 'Mislim da je to bio samo incident u Švicarskoj. Žao mi je što se sve toliko napuhalo. Namjerno nisam rekla ime dućana, žao mi je što sam rekla da je to bilo u Švicarskoj. Samo sam pokazala primjer kada si na mjestu gdje ljudi ne očekuju da budete', rekla je Oprah prenosi Associated Press. http://dnevnik.hr/showbuzz/celebrity/og ... 98436.html Ne znam zašto me netko poput nje mora ocrnjivati na televizijiOvo isto zvuči rasistički...
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 19 kol 2013, 14:27 |
|
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 19 kol 2013, 14:40 |
|
|
Moze mi neko objasniti zbog cega se Europljane u Americi vodi pod ''Caucasian'', to jer se nije vise tilo koristiti ''white'', i zbog cega je pa odabir na caucasian?
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 19 kol 2013, 15:18 |
|
|
Ma igraju se oko toga. Ista stvar kao i sa African American. Black American je danas rasistički.
Sutra će smišljati novi termin kad po njima ljudi s gađenjem počnu izgovarati to African American.
Za više vidi kognitivni poremećaj ljvičara/liberala.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 19 kol 2013, 16:14 |
|
|
pozitivac je napisao/la: Citat: 'Oprah je lažljivica!'Poznata voditeljica Oprah Winfrey medijima je ispričala sve o neugodnom iskustvu u Zurichu. Oprah kaže kako joj prodavačica nije htjela prodati torbicu jer je mislila da si to ne može priuštiti. No sada se oglasila i prodavačica iz dućana u Švicarskoj koja tvrdi da je Oprah lažljivica. Talijanka je u razgovoru s novinarima Sonntags Blicka izjavila da su optužbe za rasizam apsurdne i da joj nije odbila prodati 40 tisuća dolara vrijednu torbicu 'samo zato što je crnkinja'. 'Ne znam zašto to govori. Ona je utjecajna, a ja sam samo prodavačica. Nikog nisam povrijedila. Ne znam zašto me netko poput nje mora ocrnjivati na televiziji', rekla je prodavačica. 'Objasnila sam joj da torbice dolaze u različitim veličinama, kao što uvijek činim. Pogledala je na policu iza mene i pokazala na torbicu, a ja sam joj objasnila da se radi o istoj, ali skupljoj verziji torbice koju sam u tom trenutku držala u ruci. Nije istina da sam joj odbila prodati torbicu zbog, kako ona tvrdi, rasizma. To jednostavno nije istina. Apsurdno je. Nikada to ne bih učinila mušteriji', poručila je prodavačica. I Oprah se oglasila nakon cijele strke oko incidenta u Švicarskoj. 'Mislim da je to bio samo incident u Švicarskoj. Žao mi je što se sve toliko napuhalo. Namjerno nisam rekla ime dućana, žao mi je što sam rekla da je to bilo u Švicarskoj. Samo sam pokazala primjer kada si na mjestu gdje ljudi ne očekuju da budete', rekla je Oprah prenosi Associated Press. http://dnevnik.hr/showbuzz/celebrity/og ... 98436.html Ne znam zašto me netko poput nje mora ocrnjivati na televizijiOvo isto zvuči rasistički... Ovi Amerikanci su ludi skroz. Nedao bog da u prisustvu tamnoputog Amerikanca izrekneš bilo šta što sadrži riječ crno, tamno ili bilo koji drugi izraz za crno da te ni bi odmah optužili za rasizam. Gledam nešto kod nas Evropljana mnogi izrazi i fraze sadrže riječ crno, crni petak, fond za crne dane, crna kafa, Crna Gora ( ), crni hljeb itd. Kada bi sve te izraze izgovarao pred Amerikancem u Americi ja mislim da bi čak i FBI došao da te uhapsi zbog rasizma. Samo karikiram, ali nažalost nije to ni daleko od istine s obzirom na različiti rezon po nekim pitanjima koji vlada između nas Evropljana sa jedne strane i njih Amerikanaca sa druge strane. Kada se sumira sve, meni je to jako smješno. Naime, Amerikanci rade mnogo na izbjegavanju "neprikladnih termina", ali zato na internetu se među sobom, bijelci protiv crnaca, (a ima i u obratnom slučaju) "čašćavaju" na rasnoj osnovi samo tako. Licemjerje do daske.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 19 kol 2013, 19:00 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Kod Amera će uskoro pojam za sve biti "To". Retardiranje nacije na kubik.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 19 kol 2013, 19:14 |
|
|
Sad i Indijancima smeta naziv Native Americans, budući da je Amerika sama po sebi kolonijalni koncept. Trebalo bi im objasniti da se oni imaju pravo zvati kako hoće na svom jeziku, a na engkeskom će ih se zvati politički nekorektno, jer to je slično kao da se Nijemci bune što ih zovemo Nijemci jer to oraktički znači barbari..,
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 21 kol 2013, 00:35 |
|
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 21 kol 2013, 19:35 |
|
|
Wikileaks presuda izrečena u manje od dvije minute Manning osuđen na 35 godina zatvora! Smireno odslušao kaznuObavještajni analitičar američke vojske Bradley Manning provest će ukupno 35 godina u zatvoru. Bit će nečasno otpušten iz vojske te će izgubiti plaću i sve naknade http://www.vecernji.hr/vijesti/manning- ... nak-601251Da vas preduhitrim sa slikom.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 21 kol 2013, 20:34 |
|
|
The “emaciated and effeminate” Army private who passed intel to Wikileaks looks like a cross between an amateur drag king and the “before” photo in a protein supplements ad.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 21 kol 2013, 20:45 |
|
|
Inače samo da spomenem da nam je neki australski bejzbol igrač upucan u Americi od grupe "mladeži kojoj je bilo dosadno". Jebiga, moraju nekog, šta sad. Vjerojatno još neki random shooting. Već su se i javili australski kolumnisti koji sve za sve krive, a što drugo nego oružje. http://www.dailymail.co.uk/news/article ... tured.htmlDa ne detaljiziram previše, Ministre čuvaj se! Bio bi gubitak za sve nas da prerano odeš, barem dok ne otključaš temu.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 22 kol 2013, 01:42 |
|
|
Promakao ti intervju sa "white trash" majkom jednog od počinitelja (ostala 2 su crnje)? Šteta što sva 3 nisu bili crnci, Amren bi dobio i .au ekstenziju. Hvala što si iskreno zabrinut za moj lik i delo, i što ti je do do promicanja takve ozbiljne, da ne kažem sudbonosne problematike za honest, God-fearing, gun toting, salt of the earth, WASP frontier folk. Naši problemi su ipak drugačije prirode, sa obzirom na tvoju djelatnost ovdje u zadnje vrijeme, imaš čudne prioritete na još čudnijem mjestu za tu problematiku.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|