HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 pro 2024, 13:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 710 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 29  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Elektorski izborni sustav i Sejdić - Finci
PostPostano: 18 ruj 2013, 04:06 

Ako bi se Komšić kandidirao i kao Hrvat osvojio većinu glasova 2014., Silajdžiću bi s 29.584 osvojenih glasova u tzv. 1. izbornoj jedinici, ili još bolje Radončiću s 39.538, koliko je imao u njoj na rezultatima iz 2010., bi bilo sasvim dovoljno da se samo tamo fokusiraju, a svojim biračima u drugoj jednici nalože da ih tu ne biraju. Kad je Ibrahim Đ. po tom modelu mogao s 13 tisuća, mogu i oni s više. I to je to.

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2013, 06:25 

Evo 100x bolje rješenje. :yes

Dvije izborne jedinice kao predloženo i bez nacionalosti.

1. Prvi član Predsjedništva je osoba koja ima zajedno najveći broj glasova u obadve izborne jedinice;

2. Drugi član Predsjedništva je osoba koja ima sljedeći najveći broj glasova, a da nije dobio više od 50% svojih glasova u istoj jedinici gdje je prvi član predsjedništva dobio većinu svojih glasova, a u drugoj ne manje od 50% svih svojih glasova.

Čak da su imali 3 zajednička kandidata u "našoj" izbornoj jedinici: Izetbegovića, Radončića i Silajdžića, doduše imali bi više nego Krišto, ali je to manje od 50% od svih njihovih, a time bi i pretekli Sejdu Komšića, koji bi onda izgubio od Krišto, jer je u hr jedinici imao 34% svojih glasova, tj. manje od 50%, a u "bošnjačkoj" 79,8%, od tog tria da su zajedno recimo nastupili, tj. više od 50%. A pojedničani nastupi - Borjana uvijek prolazi.

Čitaju li čovićevci uopće ovaj forum? :zubati

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2013, 07:06 

Prema rezultatima iz 2010.

1. Komšić, nacionalost nebitna, 337.065 glasova

Nacionalosti nebitne:
- Otpada Izetbegović, jer bi osvojio 68,25 % svih svojih glasova u izbornoj jedinici gdje je Komšić pobjedio, a u "hr izbornoj jedinici" manje od 50%, tj. 31,75%
- Otpada Radončić, jer bi osvojio 72,23% svih svojih glasova, gdje je Komšić pobjedio, a a u "hr izbornoj jedinici" manje od 50%, tj. 27,77%.
- Otpada Silajdžić, jer bi osvojio u izbornoj jedinici 74,77% svih svojih glasova, gdje je Komšič pobjedio, a u "hr izbornoj jedinici" manje od 50% tj. 25,23%.

Sva tri kandidata nisu ispunila dva zadana kriterija.

2. Krišto, nacionalost nebitna, 109.758 glasova
Nije dobila više od 50% u jedinici gdje je prvi član predsjedništva dobio većinu svojih glasova, tj. ima tamo 17,57%, što je u skladu s manje od 50%, a dobila je u drugoj "hrvatskoj", više od 50%, tj. 82,42%.

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2013, 08:24 

Ja sam apsolutno za ovakve jedinice, mislim da se može računati na to, osim ako bude previše cviljenja, na migracije prema Sarajevu (HNŽ, KSB), Zenici (KSB), na zapad (USK). Pogledajte malo, nema niti jednog većeg centra za Bošnjake u zapadnoj izbornoj.

Treba uzeti puno više parametara u obzir. Mi se moramo kockat, a ovdje je dobar koeficijent, ako se bude curilo za RH, bude velika nezaposlenost i sl. tad je svejedno kakva su pravila...

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2013, 08:54 

slažem se s Junuzom, ovakva izborna jedinica tjera slinu na usta. :D

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2013, 09:32 

Samo bezveze kompliku situaciju. Rješenje je relativno prosto:

1) Jedinstvena lista sa cijelu FBiH,
2) Svaki glasač ima jedan glas
3) Izbor u predsjedništvo bez ikakvih nacionalnih odrednica
4) dvije izborne jedinice
4a) Izborna jedinica 1 sa slijedećim kantonima: Sarajevo, Tuzla, Zenica, Goražde, Bihać, (Travnik, Mostar)
4b) Izborna jedinica 2 sa slijedećim kantonima: Livno, Široki Brijeg, Orašje, (Travnik, Mostar)

U predsjedništvo ulaze kandidati koji osvoje većinu u datoj izbornoj jedinici

U izbornoj jedinici 2 bi bazirano na na "novemovim" podacima imali rezultat tipa:
1 HDZ 85.908
2. SDA 39156
3. SDP 38.356
4. HSP-HDZ1990 31869
5. SBB 24870
6. SBiH 14117

novem je napisao/la:
slika

Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2013, 10:41 

malo sam čarobirao i definitivno nema rupe u sustavu ako se ukine opcija da dva člana predsjedništva ne mogu biti iz istog konstitutivnog naroda ili ostalih. međutim, postoji jedna opasna politička situacija koja bi nas mogla ugoziti, situacija iz 2010. godine je ogledni primjer toga. slab SDA i jak SDP nam ne idu na ruku jer u prvoj izbornoj jedinici (a to je ova naša) Bošnjaci ostaju vjerni SDA orilo gorilo. u 2010. godini Bakiru Izetbegoviću je nedostajalo samo četiri tisuće glasova u prvoj izbornoj jedinici i imao bi u njoj više od 50% svih glasova, iako je birački potencijal Bošnjaka u drugoj izbornoj jedinici gotovo tri put veći. zamislimo da se u nekoj hipotetskoj situaciji ponovno SDP digne ozbiljno na noge, morali bi biti izrazito monolitni u izboru kandidata da se ne dovedemo u opasnost da nas ne predriblaju Bošnjaci SBŽ-a i HNŽ-a koji će uvijek i u svakoj situaciji biti gotovo uni sono za SDA. takav scenarij nije izvjestan za 2014. godinu jer će SDA po svemu sudeći pomesti bošnjačku konkurenciju, ali opasnost za budućnost ostaje.

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2013, 10:47 

dudu je napisao/la:
malo sam čarobirao i definitivno nema rupe u sustavu ako se ukine opcija da dva člana predsjedništva ne mogu biti iz istog konstitutivnog naroda ili ostalih. međutim, postoji jedna opasna politička situacija koja bi nas mogla ugoziti, situacija iz 2010. godine je ogledni primjer toga. slab SDA i jak SDP nam ne idu na ruku jer u prvoj izbornoj jedinici (a to je ova naša) Bošnjaci ostaju vjerni SDA orilo gorilo. u 2010. godini Bakiru Izetbegoviću je nedostajalo samo četiri tisuće glasova u prvoj izbornoj jedinici i imao bi u njoj više od 50% svih glasova, iako je birački potencijal Bošnjaka u drugoj izbornoj jedinici gotovo tri put veći. zamislimo da se u nekoj hipotetskoj situaciji ponovno SDP digne ozbiljno na noge, morali bi biti izrazito monolitni u izboru kandidata da se ne dovedemo u opasnost da nas ne predriblaju Bošnjaci SBŽ-a i HNŽ-a koji će uvijek i u svakoj situaciji biti gotovo uni sono za SDA. takav scenarij nije izvjestan za 2014. godinu jer će SDA po svemu sudeći pomesti bošnjačku konkurenciju, ali opasnost za budućnost ostaje.

Greška, zajebao te jaran na Klitorixu sa njegovom analizom. Princ je od svojih cirka 160 tisuća glasova, dobio 110 tisuća u dominantno muslimanskoj jedinici.

Broj muslimanskh glasača u njihovoj jedinici je dvostruko veći od njihovog broja u našoj, i to se odrazilo prilično uniformno, bez većih devijacija, gdje su skoro svi njihovi kandidati ostvarili 2/3 do 3/4 svojih glasova u dominantno muslimanskoj jedinici, i otprilike 1/4 do 1/3 u "našoj".

Izetbegović 68% glasova u njihovoj, Fahro 72%, Silajdžić 74%.

Komšić 74%.

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2013, 10:50 

Meni se granice "naše" izborne jako sviđaju, tako mi čika Bože. :zubati

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2013, 10:53 

SDB je napisao/la:
Meni se granice "naše" izborne jako sviđaju, tako mi čika Bože. :zubati

Mislim da je dotični počinio suicid, baniran baš na dan gdje se mogao "kartati" do mile volje.

Uzimajući sve u obzir, prijedlog je prihvatljiv ako se izbaci onaj "osigurač" da ne smiješ imati dvojicu iz redova istog naroda.

Još moram napraviti i Monte-Carlo simulaciju na uzorku od 10.000 izbornih ciklusa, da vidimo u kojem postotku izbornih ciklusa gubimo (ako isključimo mogućnost nametanja Hrvata u muslimanskoj jedinici).

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2013, 11:12 

slika

Zaključak je da je SDA djelomično jača od ostalih njihovih stranki u "našem" području nego u njihovom (što ne mijenja činjenicu da su dominantno jači 2:1 u njihovom području), jer kotiraju bolje među vehabijama u ŽSB i HNŽ, no sve se statistički podudara sa činjenicom da Područje 2 ima 2.5x više Muslimana nego ovo "naše" područje. Kao što rekoh, teško je manipulirati sa uzorkom od 1.5 milijuna ljudi.

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2013, 11:30 

BBC je napisao/la:
Ako ostane na tome. Lagumdžija je zadnji put u Briselu jedno dogovarao, kad se vratio doma drugo tražio.
slika

lider30 je napisao/la:
Citat:
Nakon izbora prvo se utvrđuje Genaralna rang-lista svih kandidata za Predsjedništvo BiH sa teritorija Federacije. Svi kandidati se rangiraju na osnovu ukupno dobijenih glasova sa cijelog terotorija Federacije.
2.4. Prvorangirani kandidat na Generalnoj rang-listi (znači dobio je največi broj glasova sa cijelog teritorija Federecija) je prvi izabrani član Predsjedništva BiH sa teritorija Federacije.
2.5. Drugi izabrani član Predsjedništva BiH sa područja F BiH je slijedeči kandidat sa Generalne rang-liste koji nije iz iste etničke kategorije i nije dobio dominantan broj glasova iz istog izbornog područja kao prvorangirani kandidat
(Dominantan broj glasova je natpolovičan broj glasova od ukupnog broja glasova koje je kandidat dobio sa cijelog područja FBiH)

Dakle, to je Čova odradio. Onda ima ima soli u glavi.

Zanimljiva složenica sve u svemu.
Dakle, uvijek je 1. član predsjedništva iz Trokuta, a drugi iz HBa i Turske Hrvatske?
Mislim da bi ovo čak i moglo funkvionirati.
Jedino ako naprave neku novu stranku, radi jasnoće ćemo ju prozvati stranka mladih muslimana HB-a SMMHB i za nju žicaju glasove samo unutar HB-TH jedinice.
Eventualno ju kandidiraju još i u Zenici. I imaju više glasača nego Hrvati.
Još pogotovo ako kod naših bude rascjep glasova...
Trebat će im možda mandat ili dva, ali ovog će se def. sjetiti.

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2013, 11:41 

Ni pored najbolje volje ne mogu da razumijem vaše analize ovdje i klix :

Citat:
Stranka demokratske akcije obznanila je prijedlog za implementaciju presude u slučaju Sejdić-Finci. Prijedlog izbora članova Predsjedništva BiH podržali su i lideri stranaka sa hrvatskim predznakom. U analizi Udruženja građana "Zašto ne" saznajte ko bi danas bio član Predsjedništva BiH da su se o tome 2010. godine pitali SDA i HDZ.

"Iznenađujuće je da ovakav prijedlog dolazi od predsjednika HDZ i SDA - partija koje, uglavnom, u posljednjih 20 godina učestvuju u vlasti na svim nivoima u BiH. Zapravo, nevjerovatno je da su dva političara sa toliko iskustva uopšte razmatrali prijedlog sa ovoliko temeljnih nedostataka, čak ne ni političke, već naprosto logičke prirode. Najbolju ilustraciju svih "rupa" koje nosi ovaj prijedlog, dobit ćemo ako primjenimo sistem izbora članova Predsjedništva BiH iz Federacije BiH koji predlažu SDA i HDZ, na rezultate Opštih izbora 2010. godine.

Model izbora članova Predsjedništva BiH iz Federacije BiH koji predlažu HDZ i SDA, podrazumijeva da se Federacija BiH podijeli u dva "izborna područja u smislu izračunavanja izbora članova Predsjedništva BiH". Jedno "područje" činilo bi 6 kantona (HNK, ZHK, Kanton 10, USK, SBK, te Posavski kanton), a drugo "područje" 4 kantona (SK, BPK, ZDK i TK) i Distrikt Brčko (opcija FBiH). Za sve kandidate glasalo bi se na cijeloj teritoriji FBiH, a zatim bi se utvrdila "Generalna rang-lista" sa brojem glasova svih kandidata. Kandidat koji bi osvojio najveći broj glasova u cijeloj Federaciji BiH bio bi prvi član Predsjedništva BiH iz Federacije BiH", navodi se u analizi UG "Zašto ne".

Drugi član Predsjedništva iz Federacije BiH bi, pak, morao ispuniti sljedeće kriterije:

- da ne bude iz iste etničke grupe kao prvi član Predsjedništva
- da je više od polovine glasova na izborima osvojio iz onog "područja" u kom je prvi kandidat osvojio manje od polovine svojih glasova.

"Ako vam sve ovo zvuči zbunjujuće, pogledajmo šta bi se na prošlim izborima dogodilo da su Sulejman Tihić i Dragan Čović 2009. godine "implementirali" odluku ECHR-a. Evo, naime, šta se dešava ako se ovaj model primjeni na izborne rezultate sa Opštih izbora u BiH 2010. godine.

Prema principu broj jedan, prvi član Predsjedništva BiH i dalje bi bio Željko Komšić, jer je osvojio najviše glasova u cijeloj Federaciji BiH (337.065 glasova). Željko Komšić se izjasnio kao Hrvat i najviše glasova je osvojio iz Izbornog područja broj 2, što znači da drugi član Predsjedištva ne bi smio biti Hrvat i ne bi smio imati većinu glasova iz Izbornog područja br. 2.

Budući da su se, na izborima 2010. godine, za poziciju člana Predsjedništva BiH iz Federacije BiH mogli kandidovati samo kandidati koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci i Hrvati, to znači da bi drugi član Predsjedništva BiH morao biti kandidat koji se izjašnjava kao Bošnjak i koji je većinu svojih glasova osvojio na teritoriji Izbornog područja br 1 (HNK, ZHK, Kanton 10, USK, SBK, te Posavski kanton).

Na taj način, svi kandidati koji su se izjasnili kao Hrvati, osim Željka Komšića, automatski su eliminirani iz utrke - Borjana Krišto, Martin Raguž, Jerko Ivanković-Lijanović, Pero Galić, Mile Kutle i Ferdo Galić, ne bi, dakle, imali nikakve šanse da osvoje mjesto u Predsjedništvu BiH na izborima 2010. godine.

Za poziciju drugog člana Predsjedništva bi se, dakle, borili Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić , Haris Silajdžić, Mujo Demirović, Ibrahim Spahić, Izudin Kešetović, Aida Jusić, Ibrahim Đedović i Đemal Latić. Međutim, upravo oni kandidati među njima koji su osvojili najveći broj glasova, ne bi imali nikakve šanse da uđu u Predsjedništvo - jer su osvojili većinu svojih glasova u Izbornom području 2, isto kao i Željko Komšić. Jedini izuzetak su Ibrahim Đedović (kandidat DNZ) i Đemal Latić (kandidat A-SDA), koji su većinu svojih glasova osvojili u Unsko-sanskom kantonu, koji pripada Izbornom području 1.

Na izborima 2010. godine, Đemal Latić osvojio je 8738 glasova, a Ibrahim Đedović 13.389 glasova. S obzirom da su ovo jedini preostali kandidati koji ispunjavaju kriterije SDA i HDZ modela, drugi član Predsjedništva BiH iz Federacije postao bi Ibrahim Đedović, jer je osvojio više glasova od Latića.

Tako bi, prema prijedlogu HDZ i SDA, Ibrahim Đedović iz DNZ-a, koji je osvojio ukupno 13.389 glasova, danas bio član Predsjedništva BiH, iako bi po broju osvojenih glasova bio tek deveti kandidat na listi kandidata iz Federacije BiH. Đedović bi, dakle, u ovom mandatu pravio društvo Željku Komšiću i Nebojši Radmanoviću umjesto Bakira Izetbegovića iz SDA, koji je 2010. godine osvojio 162.831 glas (čak 12 puta više od Đedovića)", rezultati su analize predloženog rješenja.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2013, 11:47 

Mislim da stoji crno na bijelo, da sam ja prva osoba na svemrežju, još sinoć, koji je proglasio Babinog Ibrahima Đedovića za drugog člana predsjedništva :)

Ja ne znam šta je ovdje komplicirano, sve je već prežvakako, ilustrirano, nacrtano?! Vidi se kome je slabo išla matematika u školi.

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2013, 11:50 

Ministry of Sound je napisao/la:
Mislim da stoji crno na bijelo, da sam ja prva osoba na svemrežju, još sinoć, koji je proglasio Babinog Ibrahima Đedovića za drugog člana predsjedništva :)

Ja ne znam šta je ovdje komplicirano, sve je već prežvakako, ilustrirano, nacrtano?! Vidi se kome je slabo išla matematika u školi.

Dobro, neka bude da nemam pojma o matematici.No što bi VI Hrvati dobili da je ovo primijenjeno 2010 ?

Citat:
Prema principu broj jedan, prvi član Predsjedništva BiH i dalje bi bio Željko Komšić, jer je osvojio najviše glasova u cijeloj Federaciji BiH (337.065 glasova). Željko Komšić se izjasnio kao Hrvat i najviše glasova je osvojio iz Izbornog područja broj 2, što znači da drugi član Predsjedištva ne bi smio biti Hrvat i ne bi smio imati većinu glasova iz Izbornog područja br. 2.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2013, 11:52 

SarajkaDjevojka je napisao/la:

Dobro, neka bude da nemam pojma o matematici.No što bi VI Hrvati dobili da je ovo primijenjeno 2010 ?

Pa npr. Babinog Ibrahima Đedovića u Predsjedništvu na mjestu Bakira Izetbegovića? To je fina dobit.

To je ako ostane ova glupa stavka da ne smiješ imati dva člana iste nacionalnosti. Ako se obriše, imali bi Sejdu Komšića i Borjanu Krišto kao članove predsjedništva.

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2013, 11:59 

Pa npr. Babinog Ibrahima Đedovića u Predsjedništvu na mjestu Bakira Izetbegovića? To je fina dobit.

To je ako ostane ova glupa stavka da ne smiješ imati dva člana iste nacionalnosti. Ako se obriše, imali bi Sejdu Komšića i Borjanu Krišto kao članove predsjedništva.

Zao mi je što ne dijelim oduševljenje oko izbora Djedovića.:D
No to ne znači da sam ni Bakirova pristalica.

A ovaj drugi dio " ako " mi je :neznam

To isto vazi onda ako se obriše i za Bošnjake ?

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2013, 12:01 

Zao mi je što ne dijelim oduševljenje oko izbora Djedovića.:D
No to ne znači da sam ni Bakirova pristalica.

A ovaj drugi dio " ako " mi je :neznam

To isto vazi onda ako se obriše i za Bošnjake ?

Da, treba se obrisati stavka koja spriječava da imaš dva člana iste nacionalnosti. Dakle treba ostaviti otvorenu mogućnost da u predsjedništvu imaš 2 Bošnjaka, 2 Ostala, 2 Hrvata, ako se tako poklope rezultati, jer jedino tako možeš izbjeći situaciju da netko sa 10-ak tisuća glasova (poput Đedovića) uđe u predsjedništvo.

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2013, 12:08 

Pa koliko je ta opcija brisanja izgledna ?

Ili si ti to zamislio samo kao idealno riješenje onako proizvoljno ?

Mislim da si svjestan da bi Suljo sahranio SDA da pristane na tu opciju.

Na FB već vlada kampanja o izdavanju bošnjačkih nacionalnih interesa, ogorčena i to pristalica SDA.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2013, 12:12 

Pa koliko je ta opcija brisanja izgledna ?

Ili si ti to zamislio samo kao idealno riješenje onako proizvoljno ?

Mislim da si svjestan da bi Suljo sahranio SDA da pristane na tu opciju.

Na FB već vlada kampanja o izdavanju bošnjačkih nacionalnih interesa, ogorčena i to pristalica SDA.

Ne znam, vidjet ćemo. Ako SDA želi da im često mrski DNZ ulijeće u predsjedništvo izbrisat će.

Posve očekivano je da će se dići vaši, 90% ih ništa nije ni skontalo, samo se fokusiraju na kartu (a izborna područja nemaju nikakav ustavni status).

Ja sam zadovoljan i ako prođe prijedlog, i ako ga sruše vaše stranke i NVO, win-win, imamo informacije da je Europa sva nadrkana da ovo konačno progura, i da stranke i grupacije koje ovo opstuiraju čekaju određene mjere i sankcije.

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2013, 12:18 

Ja sam zadovoljan i ako prođe prijedlog, i ako ga sruše vaše stranke i NVO, win-win, imamo informacije da je Europa sva nadrkana da ovo konačno progura, i da stranke i grupacije koje ovo opstuiraju čekaju određene mjere i sankcije.

:neznam

Pa nije to nikakav prijedlog MZ koji treba bezuvjetno progurati, nego prijedlog dvije najveće nacionalne stranke Bošnjaka i Hrvata.

Suljo jeste glup, ali do podne mu je već valjda pojašnjeno o čemu je pregovarao i koje su poslijedice njegove gluposti.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2013, 12:21 

Pa nije to nikakav prijedlog MZ koji treba bezuvjetno progurati, nego prijedlog dvije najveće nacionalne stranke Bošnjaka i Hrvata.

Suljo jeste glup, ali do podne mu je već valjda pojašnjeno o čemu je pregovarao i koje su poslijedice njegove gluposti.

U suštini jeste, oni su možda doradili nekih 20-30%, ali su ovaj modalitet (preferencijalni iliti uvjet minimalne multietničke zastupljenosti) od EUSR dobili kao nešto između ultimativa i "dobronamjernog" savjeta da se riješi. SDA, SBB i HDZ-ovi ovo mogu progurati bez SDP-a.

Koje su to posljedice njegove "gluposti", to što Hrvati imaju možda 50% šanse da izaberu svog predstavnika u predsjedništvo?

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2013, 12:26 

Gospođice emt, pazite što pišete, Zajednica promatra. :D

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2013, 12:28 

Ja mislim da se već u praksi pokazalo odavno, da nikakvi dobronamjerni savjeti a ni ultimatumi nemaju utjecaja na BH političkoj sceni.

Jedino stoji ona tvoja teorija o gladnoj prozdrljivoj hobotnica SDA ..

Sad sve ovisi koliko će ostali prvenstveno SBB biti spremni na kompromis i što će im biti ponudjeno.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2013, 12:29 

SDB je napisao/la:

Gospođice emt, pazite što pišete, Zajednica promatra. :D

Razočarana sam zbog pregovora Čho-a i onog beskičmenjaka Sulje..

Duboko...

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 710 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 29  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Teuton i 26 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: