HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 pro 2024, 00:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 921 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 37  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska
PostPostano: 23 ruj 2013, 17:01 

Croat 92 je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:
Čalukova bara?

na isto mjesto mislimo, ali je samo Bara, nije Čalukova :herceg_bosna

Ma dobro, čini mi se da ima jedna Bara i kod Jezera.

Nije valjda to onaj Anto Đondraš koji se zadnjih godina bavio uzgojem goveda, koji je bio u onoj emisiji U IME NARODA sa Josipom Pejakovićem...
Ima jedna zanimljiva i pomalo dirljiva scena u toj emisiji - on ide na posao u rudnik u Aljinićima i pred ulazu u okno i vrši se prozivka smjene.
Od stotinjak prozvanih samo on Hrvat...

Izgleda da im je i on bio previše.

Hoće li ponovnu MUP dati službenu verziju da je ubijen zbog materijalnih a ne nacionalnih razloga. Pa jbm mu mater zašto u Kaknju samo Hrvate ubijaju zbog para!? I zašto su ubojice uvijek muslimani??!! Kada je Hrvat ubio muslimana zbog novaca??!

A baš sam se bio "zabrinuo", pa nije valjda da će ova godina proći a da nekoga ne masakriraju u našem kraju, da će konačno proći cijela jedna godina bez ubijanja Hrvata u Kaknju. Ono istina bilo je otimačina i pljački, npr kod Banje u Aljinićima je prije par tjedana je izvršeno razbojništvo nad jednom staricom, ali nije to - to.

Hvala Bogu pa se o tome piše, mediji dobro pokrivaju te zločine, pa svako živ zna za nebrojena nerješena ubojstva naših ljudi u Kaknju koja se odvijaju i sada! Za razliku od ubojstava muslimana u npr Stocu, Kiseljaku, Livnu... koja su tako loše medijski popraćena da nitko i ne čuje za njih. Čovjek bi čak i pomislio da ih uopće ni nema.

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2013, 19:25 

Da to je taj Anto Dondras zvani brada, on se bavio uzgojom stoke.
Jedan vlasnik mesnica koji je nedeljom dolazio uvjek do njega da kupi po neko tele i vola je opet doso i kad ga nije mogo nac doso je susjed Ivanko D. i nasli su ga u kuci (njegovog rodaka) na bari. Anto je inace imao kucu na Bjelom Polju. Radio je na rudniku do prije 2-3 godine kad su ga penzonisali.
Inace moram da kazem da mi je bio rodak !
nek mu je laka zemlja

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2013, 19:31 

Imal neko, ili moze da nade pa da stavi tu emisiju sa Antom ovde ?

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2013, 19:35 

Bobovac je napisao/la:

Hvala Bogu pa se o tome piše, mediji dobro pokrivaju te zločine, pa svako živ zna za nebrojena nerješena ubojstva naših ljudi u Kaknju koja se odvijaju i sada! Za razliku od ubojstava muslimana u npr Stocu, Kiseljaku, Livnu... koja su tako loše medijski popraćena da nitko i ne čuje za njih. Čovjek bi čak i pomislio da ih uopće ni nema.

Napravite listu i stavite ovdje. Već će neki medij to pokupiti i objaviti.

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2013, 19:45 

najžalosnije je to da mediji ni u jednom slučaju ne javljaju ništa ili vrlo rijetko javljaju kada su u pitanju ubojstva, pljačke Hrvata na općini Kakanj gdje je konkretan i ovaj primjer ubojstva, jer do sada niti jedan od medija na općini Kakanj i šire ništa nije javio o ovome ubojstvu, čime pokušavaju da sakriju napade na Hrvate. Jedan od takvih medija je i kakanjska televizija IC Kakanj koja čak nije ništa javila ni kada je prije 2 godine poginula Hrvatica, djevojka od 22 godine

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2013, 20:07 

Nemojte kukati već pomozite hrvatskim novinarima da dođu do tih informacija.

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2013, 20:09 

A kad je to bilo, ovdje objavljuju skraćene informacije a zadnje je za jučer 22.?
http://mupzdk.gov.ba/

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2013, 23:07 

POL_GASOL je napisao/la:
A kad je to bilo, ovdje objavljuju skraćene informacije a zadnje je za jučer 22.?
http://mupzdk.gov.ba/

prije 2-3 dana, nezna se tačno, vrši se obdukcija, ali pošto niko od medija ništa ne javlja možemo pričat samo "babske" priče jer oni faktički prikrivaju ovo ubojstvo.
Znamo samo da je ubijen u kući na Bari dje je često boravio te da ga je tu pronašao njegov rođak jučer ujutro kako kleči na koljenima sa glavom na kauču te da se vide povrede tj. krvarenje na sljepočnici i iza uha, nezna se tko ga je ubio, čime, sumlja se da je ubijen iz koristoljublja. Rijetki su jučer znali šta se dogodilo, sviju je iznenadio veliki broj policajaca ispred kuće gdje je ubijen. Njegovo tijelo je prebačeno u Visoko dje se vrši obdukcija. nadamo se da će se više informacija saznat barem nakon obdukcije.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2013, 09:47 

Croat 92 je napisao/la:
Znamo samo da je ubijen u kući na Bari dje je često boravio te da ga je tu pronašao njegov rođak jučer ujutro kako kleči na koljenima sa glavom na kauču te da se vide povrede tj. krvarenje na sljepočnici i iza uha, nezna se tko ga je ubio, čime, sumlja se da je ubijen iz koristoljublja. Rijetki su jučer znali šta se dogodilo, sviju je iznenadio veliki broj policajaca ispred kuće gdje je ubijen. Njegovo tijelo je prebačeno u Visoko dje se vrši obdukcija. nadamo se da će se više informacija saznat barem nakon obdukcije.

Em i mater i visočke obdukcije, mom ubijenom djedu su napisali da je umro od srčanog udara.

Vjerojatno će i Anti - Nakon infatrkta pao i udario glavom od ivicu stola od čega su nastala krvarenja na slijepoočnici i iza uha.
Đubrad.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2013, 09:55 

Naslov...

Bobovac je napisao/la:
Izgleda da im je i on bio previše.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2013, 10:25 

evo šta je Sutješki Vijesnik napisao o tome......ništa, pa mogli su barem oni ako nije nitko drugi.
Dana, …09.2013.godine u 58-oj godini života preminuo je:
Anto (Juro) Đondraš
Sahrana pokojnika obavit će se dana 24.09.2013.godine u 15 sati na groblju u Seoce. Pogrebna povorka kreće ispred kapele na groblju. Misa zadušnica služit će se u kapeli na groblju.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2013, 10:32 

Croat 92 je napisao/la:
evo šta je Sutješki Vijesnik napisao o tome......ništa, pa mogli su barem oni ako nije nitko drugi.
Dana, …09.2013.godine u 58-oj godini života preminuo je:
Anto (Juro) Đondraš
Sahrana pokojnika obavit će se dana 24.09.2013.godine u 15 sati na groblju u Seoce. Pogrebna povorka kreće ispred kapele na groblju. Misa zadušnica služit će se u kapeli na groblju.

Mislim da je javna tajna da se o tome ne piše previše kako se ne bi prestrašilo ostale moguće povratnike ili ljude koji tu žive.

To je kompleksno pitanje, i sam ne znam koji je najbolji pristup. Ako su uvjereni da svo moguće pisanje, žalbe i tužbe neće rezultirati reakcijama vlasti, onda razumiješ da ne žele ovim hinjskim "etničkim čistačima" odrađivati posao za njih (ubiju jednog ili više, i prepuste crkvi i udrugama da preplaše ostalih par tisuća).

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2013, 10:58 

Ministry of Sound je napisao/la:

Mislim da je javna tajna da se o tome ne piše previše kako se ne bi prestrašilo ostale moguće povratnike ili ljude koji tu žive.

Ma to je to! Ja sam bio na nekoliko sahrana naših pobijenih ljudi u Kaknju i glavni zagovaratelji "netalasanja" su bili naši ljudi koji žive tamo.

Sve u strahu da njihova pusta sela u kojima je prije rata živjelo npr 300 ljudi a sada 20-ak još više ne opuste, da se ljudi ne preplaše i odu, da se poneki povratnik iz straha ne vrati.

Kao ono... šuti, možda je izvršio samoubistvo... ne iznosi ništa proizvoljno neprovjereno,... jer možda se okliznuo o koru od banane pa ustao i opet se okliznuo i tako 12 puta... a i da je ubijen možda ga je naš ubio... u njegovom selu žive još i 2 babe koje su sposobne za sve pa da ga i ubiju... A i ako ga je musliman ubio, neće valjda više... a i on, možda je i sam kriv što su ga ubili, zamjerio se valjda nekom poštenom čovjeku. Šutite, zaboga, samo šutite, šutite...!!!

Mislim ono... totalni podanički mentalitet, (čast pojedincima, osobito mlađim). Ali velika većina ljudi je obično stado ovaca. Ipak su to u 98% slučajeva stariji i neobrazovani ljudi i od takvih se ne može očekivati ništa konstruktivno.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2013, 13:56 

nevjerovatno šta se događa, Muslimani iz Trnovaca, Dolova i Bištrana masovno kradu stoku Ante Đondraša koji je prije 2 dana pronađen mrtav, kada im je moj otac rekao da napuste naš posjed oni su rekli: "to su sada goveda od Islamske zajednice, i imamo ih pravo hvatat" kada je to čuo, bijesno ih je istjerao s naše njive

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2013, 17:48 

A što imate od toga što šutite ? Hoće muslimani postati zbog toga bolji ? Neće, to shvate kao znak slabosti i još više navale. Ovakve stvari morate medijski razglasiti na sve strane.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2013, 17:49 

Nije to zbog Muslimana, nego ne žele odvratiti potencijalne povratnike, već je objašnjeno, čitaj.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2013, 18:02 

Irelevantno. Svakako će pod tim pritiscima nestati sa tih prostora. Njihova šutnja neće muslimane napraviti boljim ljudima. Ako šute onda nisu bili ni maltretirani i diskriminirani. Do njih je, kako hoće.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2013, 19:13 

o svemu ovom je obavješten i predsjednik općinskog vijeća Slaven Katičić, a uskoro će se ponovo obavijestiti i policija.
Preko samostana je obaviještena rodbina od pokojnog Ante da znaju šta se događa sa tom stokom te da se i oni pobrinu o tome

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2013, 19:40 

Nikomu nije u interesu da to pokreće i o tomu piše, u tomu je problem.

Ja fakat ne znam što smo to mi Kakanjci toliko skrivili muslimanima, Bogu ocu, više ne znam kome?!

Razumijem da je za vrijeme rata i neposredno nakon njega bilo zločina, ali nama su praktički svake godine nakon rata ubijali po nekoliko ljudi. I to stanje traje do danas! Znači govorimo o sveukupno desetinama pobijenih Hrvata, možda i preko 100!!? A o razbojništvima, pljačkama, otimačinama... o tome da i ne govorimo.

Ja ne znam da je tako u nekim drugim općinama gdje su Hrvati etnički očišćeni? Da li toga ima u Bugojnu, Travniku, Konjicu, Varešu...? Znamo za onaj masakr u Konjicu za Božić, znamo za ona ubojstva hrvatskih policajaca po Središnjoj Bosni u poraću, ali da se ova grozota i sada zbiva, u 21 stoljeću, da su pobijene desetine naših ljudi a da za to nitko ne zna... jbt, ne mogu da vjerujem!

Tko je kriv za to? Najgore je što nemamo iole relevantnih predstavnika u lokalnoj vlasti koji mogu da pokrenu nešto, sve se svodi na folklor, praktički nacionalna manjinska zajednica kao sada Talijani u Splitu npr. Zahvaljujući tomu mi uopće nemamo relevantnih informacija o tomu što se u pojedinim slučajevima konkretno dešavalo. Jednostavno, za policiju, tužiteljstvo itd ti slučajevi ne postoje, nitko ne bilježi, nitko ne registrira - nema tko. Tko da se digne, ona šaka staraca koja tamo živi i koja je jednom nogomu grobu? A naši ljudi koji su izbjegli nemaju dovoljno informacija, ne znaju što se zbiva! Pa čak ni onaj koji živi na jednom kraju općine sa velikim odmakom sazna što se dešava na drugom kraju općine jer je u totalnom medijskom mraku i blokadi. Naš narod je stoga vraćen u srednji vijek, na usmenu predaju informacija.

Drugim riječima, nemaš nikakvu zvaničnu ili barem poluzvaničnu informaciju, neku vijest, saopćenje od policije, neke stranke, mjesne zajednice, župe, samostana, udruge, kunca-palca, bilo što da se toga možeš uhvatiti i to objaviti, Taj teritorij nije obuhvaćen nekim hrvatskim dopisnikom, medija nemamo da to bude objavljeno, a amater-novinar ne može dobiti relevantne i službene informacije od tijela vlasti ( pitanje je bi li i to mogao i profesionalni novinar) niti može sprovesti svoju neku istragu

Ja sam s par prijatelja - novinara pokušavao nešto malo, kao hajmo eto probati. Ali kako, ja sam ne znam dovoljno za neki iscrpan članak, a naš narod je razasut na ne četiri već stotinu i četiri strane svijeta, naš kraj je pust. Nemamo od koga išta saznati. Ubijeni su redoviti živjeli sami, djeca su im po Americi, Australiji, Švedskoj... ne možemo sa njima razgovarati niti oni znaju nešto konkretnije. Eventualni susjed ubijenog niti što zna, niti zna tko smo, niti nam vjeruje, od pet ljudi čujemo pet različitih verzija... od zvaničnih tijela nemamo šansu dobiti ikakve podatke... Jednostavno, jedno veliko ništa...

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2013, 19:43 

"Krivi" ste im što niste muslimani i ne štujete islam. So simple.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2013, 19:54 

krivi smo što nas nisu uspjeli potpuno istjerat, to im je bila namjera a i sada je, u tome je problem

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2013, 20:51 

Bobovac je napisao/la:

Ja fakat ne znam što smo to mi Kakanjci toliko skrivili muslimanima, Bogu ocu, više ne znam kome?!

Razumijem da je za vrijeme rata i neposredno nakon njega bilo zločina, ali nama su praktički svake godine nakon rata ubijali po nekoliko ljudi. I to stanje traje do danas! Znači govorimo o sveukupno desetinama pobijenih Hrvata, možda i preko 100!!? A o razbojništvima, pljačkama, otimačinama... o tome da i ne govorimo.

Ja ne znam da je tako u nekim drugim općinama gdje su Hrvati etnički očišćeni? Da li toga ima u Bugojnu, Travniku, Konjicu, Varešu...? Znamo za onaj masakr u Konjicu za Božić, znamo za ona ubojstva hrvatskih policajaca po Središnjoj Bosni u poraću, ali da se ova grozota i sada zbiva, u 21 stoljeću, da su pobijene desetine naših ljudi a da za to nitko ne zna... jbt, ne mogu da vjerujem!

Tko je kriv za to? Najgore je što nemamo iole relevantnih predstavnika u lokalnoj vlasti koji mogu da pokrenu nešto, sve se svodi na folklor, praktički nacionalna manjinska zajednica kao sada Talijani u Splitu npr. Zahvaljujući tomu mi uopće nemamo relevantnih informacija o tomu što se u pojedinim slučajevima konkretno dešavalo. Jednostavno, za policiju, tužiteljstvo itd ti slučajevi ne postoje, nitko ne bilježi, nitko ne registrira - nema tko. Tko da se digne, ona šaka staraca koja tamo živi i koja je jednom nogomu grobu? A naši ljudi koji su izbjegli nemaju dovoljno informacija, ne znaju što se zbiva! Pa čak ni onaj koji živi na jednom kraju općine sa velikim odmakom sazna što se dešava na drugom kraju općine jer je u totalnom medijskom mraku i blokadi. Naš narod je stoga vraćen u srednji vijek, na usmenu predaju informacija.

Drugim riječima, nemaš nikakvu zvaničnu ili barem poluzvaničnu informaciju, neku vijest, saopćenje od policije, neke stranke, mjesne zajednice, župe, samostana, udruge, kunca-palca, bilo što da se toga možeš uhvatiti i to objaviti, Taj teritorij nije obuhvaćen nekim hrvatskim dopisnikom, medija nemamo da to bude objavljeno, a amater-novinar ne može dobiti relevantne i službene informacije od tijela vlasti ( pitanje je bi li i to mogao i profesionalni novinar) niti može sprovesti svoju neku istragu

Ja sam s par prijatelja - novinara pokušavao nešto malo, kao hajmo eto probati. Ali kako, ja sam ne znam dovoljno za neki iscrpan članak, a naš narod je razasut na ne četiri već stotinu i četiri strane svijeta, naš kraj je pust. Nemamo od koga išta saznati. Ubijeni su redoviti živjeli sami, djeca su im po Americi, Australiji, Švedskoj... ne možemo sa njima razgovarati niti oni znaju nešto konkretnije. Eventualni susjed ubijenog niti što zna, niti zna tko smo, niti nam vjeruje, od pet ljudi čujemo pet različitih verzija... od zvaničnih tijela nemamo šansu dobiti ikakve podatke... Jednostavno, jedno veliko ništa...

Zaista neznam postoji li još igdje sličnih primjera da potpuno neometani u tim pustim selima koriste tuđu imovinu, branje voća ,obrađivanje zemlje, ispaša stoke.

Postoji li primjer da se itko lakše odriče svoje imovine
Pa čak i takva policija je dužna štititi tu imovinu ali to sve prolazi mirno, nečujno, nezanima to ni "(ne)relevantne prestavnike.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2013, 21:16 

nishadpl je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

Zaista neznam postoji li još igdje sličnih primjera da potpuno neometani u tim pustim selima koriste tuđu imovinu, branje voća ,obrađivanje zemlje, ispaša stoke.

Pa čak i takva policija je dužna štititi tu imovinu ali to sve prolazi mirno, nečujno, nezanima to ni "(ne)relevantne prestavnike.

ma sve je to mila majka, ali čovjeka su ubili prije 5-6 dana i sada neometano kradu njegovu stoku.....i niko ništa, niti tko to spominje niti tko šta poduzima, čovjek je danas sahranjen i kao da ništa nije ni bilo

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2013, 21:40 

Croat 92 je napisao/la:
nishadpl je napisao/la:

ma sve je to mila majka, ali čovjeka su ubili prije 5-6 dana i sada neometano kradu njegovu stoku.....i niko ništa, niti tko to spominje niti tko šta poduzima, čovjek je danas sahranjen i kao da ništa nije ni bilo

Na ovom forumu pišu ljudi koji uređuju portal HB, napiši im opširan post od početka do kraja slučaja
i neka daju u članak.
Naslov "sumnja u ubojstvo hrvatskog povratnika" i da napišu lokalni mediji sve zataškavaju!

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2013, 21:49 

POL_GASOL je napisao/la:
Croat 92 je napisao/la:

Na ovom forumu pišu ljudi koji uređuju portal HB, napiši im opširan post od početka do kraja slučaja
i neka daju u članak.
Naslov "sumnja u ubojstvo hrvatskog povratnika" i da napišu lokalni mediji sve zataškavaju!

on nije bio povratnik, već je cijelo vrijeme bio tu...
a moglibi oni ovo malo rezimirat i napisat nešto, barem to nije problem

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 921 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 37  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: