HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 pro 2024, 22:33.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 7875 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 315  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 31 kol 2013, 13:24 

Mali of topik,

Pitanje za doca i Hroboatosa u vezi istraživanja IQ.

Zašto su Hazari (Aškenazi) istraživani odvojeno od ostalih belaca? Zar oni nisu belci?

Po meni, ako ćemo već o genetici, Aštenazi imaju jako malo sa Sefardima, koji su tipičan semitski narod (zajedno sa svim ostalim Arapima).

A takođe i ogroman broj ljudi (naučnika) svrstavaju, na primer, i Indijce u evropeide.

Ako može neko da mi objasni ove, po meni, nelogične stvari u klasifikaciji rasa. Ako je ovo što sam napisao tačno, a mislim da jeste.

Aškenazi nisu rasa. Belci su.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2013, 12:26 

Pa ne istražuje se samo rasa nego i nacija, etnička skupina. Židovi su Americi su Židovi. Pa se i istražuju kao zasebna grupa kad to i jesu.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2013, 12:33 

OSVAJANJE AMERIKE
Otvoren prvi hrvatski restoran u New Yorku - Dubrovnik
slika
Prvi restoran s hrvatskim imenom i kuhinjom u New Yorku, u kojem mnogi Hrvati imaju sjajne restorane, ali s talijanskim jelima i nazivom, iskorak je u promociji i upoznavanju Amerikanaca s našom gastronomijom.

Odlučio sam otvoriti restoran u čast svojoj majci Terezi koja kuha najbolje na svijetu, po našim starim dubrovačkim i hrvatskim receptima. Želim da moji američki prijatelji i hrvatsko iseljeništvo uživaju u hrani koja ima miris Mediterana, najljepšeg Jadranskog mora i tradicije dubrovačke gospode i sirotinje jer je svatko od njih imao na stolu jela koja danas nazivamo tradicionalnima i najukusnijima na svijetu – ponosno je objasnio Željko Tomić zašto je otvorio restoran hrvatskog imena i kuhinje u New Yorku.

Rođen na otoku Lopudu Tomić je, kaže, uživao u domaćem paradajzu i maslinovu ulju, okusima svježe ribe i divljači i sve to iz svog djetinjstva donio u New York u koji se doselio 1988. godine. Sad te mirise i radosti za nepce svakodnevno sa suprugom i šestero djece oživljava u restorana u gradiću New Rochelle pokraj New Yorka. Restoran je nazvao "Dubrovnik" po, kaže, najljepšem gradu na svijetu.

Poslovni rizik

Unatoč velikom entuzijazmu, Željko Tomić odlučio se ipak na rizičan poslovni potez. Jedno je ljubav prema hrvatskoj hrani, ugošćivanju prijatelja i hrvatskom imenu restorana u tuđini, a drugo je investicija od gotovo dva milijuna dolara koliko je uloženo u kupnju i opremanje restorana.

Svjestan sam da otvaranje prvog restorana s hrvatskim imenom i kuhinjom u New Yorka, u kojem mnogi Hrvati imaju sjajne restorane, ali s talijanskim jelima i imenom, predstavlja iskorak i da moram puno raditi na promociji i upoznavanju Amerikanaca s našom gastronomijom. Znam da neće biti lako i brzo vratiti uložen novac, ali čovjek sam koji je u sve što je radio u životu ulagao puno strasti i ljubavi i stoga se ne bojim. Vidite koliko nas se okupilo na otvaranju restorana? Tu je nekoliko generacija hrvatskih iseljenika, američki prijatelji i poslovni ljudi te gradonačelnik. Ovo je velika promocija Hrvatske jer u restoranu se mogu naručiti hrvatska vina od slavonskih do istarskih, jedu se palačinke s Podravkinim džemom od šipka i šljiva, maslinovo je ulje iz Dalmacije i Istre, a domaći paradajzi rastu u vrtu ispred restorana. U neka jela poput gulaša s krumpirima dodamo i Vegete, a kupujemo i hrvatske inćune, paški sir. Povećavamo i hrvatski izvoz – u šali nam kaže 48-godišnji Tomić kojeg gosti stalno prekidaju u razgovoru tražeći da se s njima fotografira uz tradicionalni hrvatski roštilj na kojem su se pekle ribe i škampi koje Amerikanci obožavaju.

– Barba Željko, gulaš vam je prva liga – pohvalio je Tomića najmlađi gost 13-godišnji Silvije Baričević čiji su se roditelji doselili iz Zadra.

Tomić otkriva da je prije četiri mjeseca otišao u Dubrovnik majci i zapisivao sve njezine recepte.

– Ona ima sve u glavi, prava je umjetnica u kuhinji. Njezin divlji zec s grožđem je za prste polizati. Moja je majka šezdesetih godina prošlog stoljeća otvorila pansion i potom restoran na Lopudu. Ljudi su čekali u redu da objeduju kod nje jer je samo tridesetak gostiju moglo sjediti. Nije mogla doći u Ameriku na otvaranje mog restorana, 78 joj je godina, ali imam njezinu podršku u svemu. I kad spremam brudet po dubrovački i miješam palentu, ja se samo sjetim pokreta ruku moje majke, koliko soli, koliko papra i sve mi uspije kao da je ona kuhala. Majka je tajne kuhinja učila od moje bake koja je umrla prije osam godina pa ja nastavljam obiteljsku tradiciju preko Atlantika – rekao je Željko Tomić.

Samo svježe namirnice

Tomić nam otkriva da je sva tajna dubrovačke i lopudske kuhinje u kvalitetnim namirnicama i svježoj ribi.

– Kad je meso svježe, a riba tek ulovljena, ne treba puno začina i drugih dodataka, treba ih samo znati kvalitetno spremiti. Kad prijateljima pripremim ribu, savjetujem im neka je sami čiste i jedu jer je to ono pravo, a ne da konobar to radi za njih. Sve je u jednostavnosti. Svoje goste želim odgojiti da uživaju u našim jelima, da požele otići u Dubrovnik i tamo ih probati. Osobno biram meso na farmi i kupujem samo ono najbolje – kaže Tomić koji ribu kupuje na veletržnici u Hunts Point u Bronxu kod 92-godišnjeg ribara.

– On zna da sam stručnjak za svježu ribu i da mi se ništa ne može podmetnuti. Uživam s njime razgovarati o starim vremenima i dobroj ribi i kad sam mu otkrio da otvaram restoran, rekao mi je: "S tobom ću završiti ovaj posao!"

Svaki gost je na odlasku sa svečanog otvaranja dobio knjižicu o Dubrovniku, malu bočicu ajvara spremljenog prema Tomićevu receptu i CD klape Raguza iz Dubrovnika.

– Oduševljen sam. Ovo je prvi restoran u Americi u kojem piše: "Osjetite okuse Hrvatske!" To je promocija kakvu trebamo – poručio je poznati glazbenik Nenad Bach koji je uz Šimu Šimunovića, uvoznika hrvatskih proizvoda, glazbenika Dragana Čačinovića, Srđana Đivoja i mnoge druge ugledne Hrvate bio na otvaranju restorana "Dubrovnik".

I gradonačelnik New Rochellea Noam Bramson bio je zadovoljan otvaranjem hrvatskog restorana

– Kušao sam sjajna jela i uživao u hrvatskom siru i vinu. Dobili smo mjesto za druženje i upoznavanje s Hrvatskom i želim "Dubrovniku" veliki uspjeh – rekao je gradonačelnik Noam Bramson, nakon kušanja brojnih delicija.

Poslovni put - Od proizvodnje namještaja do restorana

Željko Tomić je s diplomom strojarstva emigrirao u New York 1988. godine. Otvorio je tvrtku za proizvodnju namještaja. Kompanija u zadnjih osam godina bilježi godišnji rast od trideset posto. Tomić je poznat po projektiranju i gradnji modernih kuhinja i ugradbenih ormara, a njegova je kompanija uredila i restoran Dubrovnik

http://www.vecernji.hr/zivot/otvoren-pr ... nak-606387

slika

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2013, 13:50 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Mali of topik,

Pitanje za doca i Hroboatosa u vezi istraživanja IQ.

Zašto su Hazari (Aškenazi) istraživani odvojeno od ostalih belaca? Zar oni nisu belci?

Po meni, ako ćemo već o genetici, Aštenazi imaju jako malo sa Sefardima, koji su tipičan semitski narod (zajedno sa svim ostalim Arapima).

A takođe i ogroman broj ljudi (naučnika) svrstavaju, na primer, i Indijce u evropeide.

Ako može neko da mi objasni ove, po meni, nelogične stvari u klasifikaciji rasa. Ako je ovo što sam napisao tačno, a mislim da jeste.

Aškenazi nisu rasa. Belci su.

I meni je to bez veze. Zašto nisu istraživali Irce, Engleze, Ruse,...?
Činjenica je da se na Židove u 19. st. u SAD nie gledalo kao
na "prave" bijelce- nije ni na Talijane i Grke, ali ne baš izraženo, nego
više u naklapanjima.

Realno, meni su besmislenija istraživanja IQ-a država ili nacija,
gdje ima sve i sva, pa je takav zaključak praktički neupotrebljiv.
N.pr Izrael ima IQ ne baš sjajan, a koliko je to zbog sefarda, Arapa, aškenaza...
vrag će ga znati.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2013, 13:52 

doc je napisao/la:
Pa ne istražuje se samo rasa nego i nacija, etnička skupina. Židovi su Americi su Židovi. Pa se i istražuju kao zasebna grupa kad to i jesu.

Koliko jesu ? Pola ih je,skoro, miješano s "ostalima". Vidi im samo njonje.
Veći dio ni izgleda kao "tipičan Židov".

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2013, 22:28 

Dafuq

Citat:

HA!! Finally the evidence is bulletproof. He is not black!

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2013, 23:07 

POL_GASOL je napisao/la:
Dafuq

Citat:

HA!! Finally the evidence is bulletproof. He is not black!

Hebiga, Barry, ja sam za tebe Magic Johnson...

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2013, 22:39 

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2013, 12:31 

doc je napisao/la:
Harvard Study: No Correlation Between Gun Control and Less Violent Crime

Evo kako završi pljačka kad naletiš na bivšeg vojnika

http://www.vecernji.hr/vijesti/evo-kako ... nak-608634

Evo kako završi pljačka kad je žrtva naoružana. :001_cool

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2013, 17:11 

Nasilni 107-godišnjak poginuo u pucnjavi sa specijalcima

http://www.vecernji.hr/vijesti/nasilni- ... nak-610211

Stara škola. :laugh

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2013, 10:32 

Connors: Mogli bi Amerikanci učiti od Hrvata kako stvoriti prvake
slika
"Možda bismo se mogli ugledati na Hrvate i vidjeti kako to oni rade", napisao je Connors na Twitteru

http://www.vecernji.hr/sport/tenis/conn ... nak-611047

Kako nas drugi vide. :laugh

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2013, 10:15 

To-do list updated: :palacgore1
Citat:
Upoznajte crnkinju koja klijente masira grudima

Amerikanka Kristy Love (34) iz Atlante, teška skoro 150 kilograma, klijente masira svojim ogromnim grudima.

slika

Sat masiranja naplaćuje 300 dolara, a kako kaže uvijek vodi računa da ne uguši muškarca kojeg masira.

Ova žena, koja ima grudi za koje mora da pravi brushalter po mjeri, odlučila se da svoje mušterije masira na drugačiji način jer niko nije htio da je zaposli kao "običnu” maserku.

"Nakon što sam završila kurs za masera niko me nije htio zaposliti. Uvijek bi me na razgovoru za posao pitali da li mogu da stojim na nogama cijeli dan. Tada sam odlučila da počnem da masiram klijente grudima. Dala sam oglas u novinama da radim masažu grudima. Telefon je nakon toga počeo neprestano da zvoni", kaže Love koja je zadovoljna kako ide posao.

"Shvatila sam da nemam razloga za strah i da klijenti uživaju u mojoj masaži. Kada masiram klijente uvijek sam oprezna. Vodim računa da nekog ne povrijedim ili ugušim. Uvijek gledam da li se mrdaju i da li i dalje dišu", kaže kroz smijeh Kristy koja se ranije stidila svoje težine, ali je kasnije riješila da višak kilograma iskoristi kao svoju prednost.

Ipak, doktor joj je rekao da mora da smrša jer će u suprotnom imati zdravstvenih problema - visok pritisak, dijabetes ili probleme sa srcem.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2013, 19:54 

Opet neka pucnjava u Washington, vojna baza. Ima dosta mrtvih.

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2013, 12:28 

Miss America, Meet India’s ‘Dark’ Side
slika

A woman of Indian origin, Nina Davuluri of New York, is the new Miss America. In the first wave of news about her winning this arguably outdated concourse, there was an almighty collision between two American cultural strains. The first celebrated her ascent to tiarahood, seeing hers as a triumph of diversity and assimilation (values that have not always marched in lockstep in this land). The Girl Next Door can be a dark-skinned daughter of immigrants from Andhra Pradesh, a state in the southeast of India whose inhabitants speak Telugu, 13th in the list of the most-spoken languages worldwide. Take a bow, America. (Compare this country with mostly dark-skinned Brazil, which has had not a single nonwhite Miss Brazil.)

The second cultural strain revealed itself in a torrent of abuse on Twitter and other forums. Some disenchanted Americans gave vent to a racial displeasure over this incomprehensibly exotic Miss America. {snip}

What should give us pause, however, is the debate in India that has followed Davuluri’s American coronation. This is set out at some length in a column by Lakshmi Chaudhry, who makes the polemical (and paradoxical) point that our Miss America is “too Indian” to stand a chance of being Miss India.

In a nutshell, what Indians are saying (many openly and some with chagrin) is that Davuluri is too dark, too dusky, for the conventional standards of Indian beauty. In India a light skin—“fair” is the word most Indians deploy in the vocabulary of beauty—is prized in women, and lightness of skin is elevated above all other facial features as a signifier of beauty. It matters not one whit that Davuluri’s physiognomy is immensely pleasing to the eye, that her smile could light up a small cricket stadium, that her lustrous hair is a thing to marvel at, because her epidermis is far too many shades removed from “fairness” for her to be considered beautiful. This matter is, in the Indian dialectic of beauty, nonnegotiable. {snip}

http://www.thedailybeast.com/articles/2 ... -side.html

:smijeh

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2013, 19:33 

http://rt.com/usa/racism-usa-nazi-dakota-234/
Hundreds protest neo-Nazi plan for ‘whites only’ town in North Dakota

slika

Vrh

PostPostano: 25 ruj 2013, 17:51 

NSA shares raw intelligence including Americans' data with Israel
slika

The National Security Agency routinely shares raw intelligence data with Israel without first sifting it to remove information about US citizens, a top-secret document provided to the Guardian by whistleblower Edward Snowden reveals.

Details of the intelligence-sharing agreement are laid out in a memorandum of understanding between the NSA and its Israeli counterpart that shows the US government handed over intercepted communications likely to contain phone calls and emails of American citizens. The agreement places no legally binding limits on the use of the data by the Israelis.

...

http://www.theguardian.com/world/2013/s ... -documents

Vrh

PostPostano: 25 ruj 2013, 17:55 

Wow, it just keeps coming. Thank you Edward Snowden,
Glenn Greenwald, Laura Poitras and Ewen MacAskill
for showing us how far America has slipped from where it should be. How can we get our country back? Time to impeach Obama?

So if I give a bunch of private personal information about U.S. citizens to a foreign government known to spy on the U.S. so aggressively that we have people serving life sentences for it, instead of being thrown in jail, I'll be paid $200,000 a year and get a nice pension? Or is it only illegal if normal, decent citizens do it?

Please stop referring to Israel as an US ally; they are a perennial aid recipient from the US and does nothing but involve US in wars and cause irritation with land grabs. I believe they are the nation most dangerous to US security due to their religious wars.

Another reason to impeach Obama. Giving illegally obtained information on American citizens to foreign governments, that is fucking beyond the pale.

Isn't this the definition of treason?

Komentari.

Nisam mislio da ću ikad to reći, ali evo nešto dobrog i od smrdljivih ljevičara. :laugh

Vrh

PostPostano: 25 ruj 2013, 20:24 

NSA je zahvaljujući presretanjima (da ono što Snowden sere) spriječila minimalno 4 velika teroristička napada. Ali nije danas popularno reći o NSA nešto pozitivno. Bez toga bi bilo puno poginulih.

Vrh

PostPostano: 25 ruj 2013, 21:14 

Kompleksnija je tema.

Kako netko reče to je izumljeno, ne možemo to odizumiti. Znači da i druge države imaju ili će imati takve kapacitete.

Da ih ne iskorištavaju, naivno je.

Ali ovo da Amerika dijeli tajno prikupljene podatke svojih građana koje na prvom mjestu nije ni smjela prikupiti sa drugom državom...

To je jasno da je izdaja u najmanju ruku.

Vrh

PostPostano: 25 ruj 2013, 21:30 

Što tebe briga USA ? Radije brini da ti tvoji ne šalju oružje po svijetu koje ubija kršćane.

Vrh

PostPostano: 25 ruj 2013, 21:36 

It's just business nothing personal. :zubati

Šta ti je danas. Življi si nego inače.

Vrh

PostPostano: 25 ruj 2013, 21:40 

Idete na ***, samo se nešto pravdate kao da ste krivi. I trebaju vas ovi mentalni komunsiti jebavati kad ste glupi.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2013, 17:42 

Stranger in a WASP Land
slika

http://takimag.com/article/stranger_in_ ... z2gfoIsYtf

Zanimljiv osvrt. I komentari.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2013, 20:29 

Ministry of Sound je napisao/la:
To-do list updated: :palacgore1
Citat:
Upoznajte crnkinju koja klijente masira grudima

Amerikanka Kristy Love (34) iz Atlante, teška skoro 150 kilograma, klijente masira svojim ogromnim grudima.

slika

Sat masiranja naplaćuje 300 dolara, a kako kaže uvijek vodi računa da ne uguši muškarca kojeg masira.

Ova žena, koja ima grudi za koje mora da pravi brushalter po mjeri, odlučila se da svoje mušterije masira na drugačiji način jer niko nije htio da je zaposli kao "običnu” maserku.

"Nakon što sam završila kurs za masera niko me nije htio zaposliti. Uvijek bi me na razgovoru za posao pitali da li mogu da stojim na nogama cijeli dan. Tada sam odlučila da počnem da masiram klijente grudima. Dala sam oglas u novinama da radim masažu grudima. Telefon je nakon toga počeo neprestano da zvoni", kaže Love koja je zadovoljna kako ide posao.

"Shvatila sam da nemam razloga za strah i da klijenti uživaju u mojoj masaži. Kada masiram klijente uvijek sam oprezna. Vodim računa da nekog ne povrijedim ili ugušim. Uvijek gledam da li se mrdaju i da li i dalje dišu", kaže kroz smijeh Kristy koja se ranije stidila svoje težine, ali je kasnije riješila da višak kilograma iskoristi kao svoju prednost.

Ipak, doktor joj je rekao da mora da smrša jer će u suprotnom imati zdravstvenih problema - visok pritisak, dijabetes ili probleme sa srcem.

Inače volim velike ženske grudi, ali ovo je previše. :zubati

Vrh

PostPostano: 03 lis 2013, 23:32 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Evo za doca jedna karta: :zubati

slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7875 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 315  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: tetejac i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: