HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 10 ožu 2025, 23:49.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2537 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 102  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija
PostPostano: 30 ruj 2013, 11:07 

Upozorenja: 3
dudu je napisao/la:
Spahić i Mujdža su predstavnici pereca, a može i Ibričić proći, on je od malih nogu u Hrvatskoj. :D

Pogotovo je Spaha Perec :dragobojic

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2013, 11:21 

Upozorenja: 1
Evo za Junuza. :D

Ko je Zoran Kvržić? Oduševljen sam, sa BiH želim i u Brazil!

Citat:
Oduševljen sam! Jutros sam pročitao pisanja Anadolu Agency sa da sam dobio poziv selektora Safeta Sušića i presretan sam, istakao je Zoran Kvržić, vezni igrač Nogometnog kluba Rijeka, nakon što je saznao da je po prvi put pozvan na okupljanje reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

Jedan od ljubimaca riječke „Armade“, kaže, jedva čeka susret sa ostalim bh. reprezentativcima zakazan za 7. oktobra na Ilidži pokraj Sarajeva.

„Naravno da ću se odazvati na poziv selektora BiH. Velika mi je čast igrati za svoju zemlju. Moram priznati da me poziv iznenadio. Potajno sam se nadao da bih mogao biti reprezentativac. Dakle, očekivao sam poziv selektora Sušića, ali ne ovako brzo“, rekao je Kvržić za Anadolu Agency (AA), naglasivši:

„Bosna i Hercegovina ima sjajnu reprezentaciju sastavljeno od velikih svjetskih igrača. Čast mi je što ću biti dio tima i imati priliku biti sa svima njima. Vjerujem da ćemo pobijediti Lihtenštajn u Zenici i Litvaniju u gostima, te tako osigurati plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Nadam se da ću nastaviti sa dobrim igrama, te da ću biti u selektorovim planovima i za sami Mundijal naredne godine“.

Kvržić je rođen 7. avgusta 1988. godine u Doboju. Karijeru je počeo u lokalnom Rudaru iz Stanara, a potom je igrao za Proleter iz Teslića. Nakon što je nastupao za HAŠK, postaje igračem Osijeka, odakle je došao u Rijeku za koju briljira u ovoj sezoni.

„Rijeka je odličan klub. Na Kantridi mi je lijepo. U HNL držimo korak za Dinamom. Nadam se da ćemo u narednom kolu pokazati snagu i iskoristiti lošu formu Zagrepčana. Možemo tokom cijelog prvenstva Dinamu puhati za vratom, pa možda i skinuti ga sa dugogodišnjeg trona u Hrvatskoj“, smatra Kvržić, čija je momčad poslije 11. kola šampionata Hrvatske drugoplasirana sa bodom zaostatka za Dinamom (24).

Debitant na Sušićevom spisku proslavio se golom protiv Stuttgarta u ovosezonskom play – offu Evropa lige. Podsjetimo, Riječani su na putu ka grupnoj fazi takmičenja eliminirali njemačkog velika i priredili iznenađenje cijelom Starom kontinentu.

„Kao ekipa napravili smo veliku stvar samim plasmanom u Evropa ligu. Nadam da ćemo i u grupnoj fazi pokazati da vrijedimo, ali cilj u ovom takmičenju već smo ostvarili samim plasmanom u grupnu fazu“, ističe Kvržić.

Igrački uzor novog reprezentativca BiH je Andres Iniesta.

„Iniesta je moj uzor, mada ne navijam za Barcelonu. Moj klub je Real Madrid. Za ‘kraljevski klub’ navijam od malih nogu“, kazao je Kvržić za Anadolu Agency.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2013, 11:34 

Lebowski je napisao/la:

Pa znam ja ko je on, najmanje trećina bh. repke ima Domovnicu... :D

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2013, 16:55 

Utakmica s Litvanijom pada prvi dan Bajrama, pa će za navijače biti organizovano klanjanje na trgu :D
Eto, ako ko planira ići.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2013, 18:06 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:

Pa znam ja ko je on, najmanje trećina bh. repke ima Domovnicu... :D

Može on imati domovnicu, ali koliko je meni poznato, Kvržić je Srbin. :wink

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2013, 19:20 

Sayuri je napisao/la:
Utakmica s Litvanijom pada prvi dan Bajrama, pa će za navijače biti organizovano klanjanje na trgu :D
Eto, ako ko planira ići.

Još jedno divno predstavljanje naše drage multietničke domovine...

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2013, 20:04 

Sayuri je napisao/la:
Eto, ako ko planira ići.

Hoće li i kurban zaklati na ulici da se Europejci "ibrete"?

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2013, 20:08 

Mitteleuropa je napisao/la:
Sayuri je napisao/la:
Eto, ako ko planira ići.

Hoće li i kurban zaklati na ulici da se Europejci "ibrete"?

E to ne znam. Donose li tebi komšije kurban za Bajram?

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2013, 20:13 

Stvarno bi trebalo ispoštovat adete...

---
Novopazarci zaklali bika nasred stadiona, za sreću!
Na nesvakidašnji način započeti radovi na obnovi severne tribine gradskog stadiona u Novom Pazaru

slika

Počeli su radovi na obnovi severne tribine gradskog stadiona u Novom Pazaru na kojem igra istoimeni fudbalski klub, član Superlige Srbije. Svečanost tim povodom bila je nesvakidašnja za naše prilike, pošto je bik zaklan nasred igrališta.

Ali, tako nalažu običaji islamske zajednice. Obavljena je i molitva kojom se takođe blagosilja početak radova i priziva sreća.

– To je sasvim normalan običaj kod muslimana. Kao kad se gradi kuća. Investitor je želeo da se prikolje bik zbog srećnih radova i sreće njegove porodice. Nema potrebe da se diže tenzija oko toga – izjavio je za Telegraf.rs Sead Brunčević, sportski direktor Novog Pazara.

Od predsednika kluba Bojana Radovinovića, naravno, nije bilo moguće dobiti komentar pošto je prošlog meseca uhapšen zbog malverzacija u svojim poslovima.

Isti adet kao u Novom Pazaru prošlog leta je obavljen naočigled zbunjenih fudbalera Rada koji su igrali prijateljsku utakmicu s turskim timom Sivasom. Neposredno pre meča pored terena je zaklan ovan. Tako je prineta žrtva za sreću u nastupajućoj sezoni.

Običaj nalaže da se vernici, u tom slučaju Sivasovi fudbaleri, namažu krvlju žrtvovane životinje, što je takođe zabezeknulo Radove igrače, ali običaj je običaj.

Fotografija, koja je objavljena na zvaničnoj Fejsbuk stranici Novog Pazara, primljena je s oduševljenjem. Ispod nje su ostavljeni mnogobrojni komentari, a većina ih je bila na turskom jeziku.

U nastajanju ovog teksta broj ljudi kojima se dopada fotografija na Fejsbuk stranici kluba (lajk) rastao je iz minuta u minut do više od 2.000. Evo nekoliko komentara:

*What happened to that poor cow? :(

*Selam alejkum, neka vam je hairli, uz želju da se tu uvijek okuplja muslimanska omladina! Amin

*Subhan Allah, kako ima glupih ljudi! Braća uče dovu, ne tapšu…;) A što se tice Kurbana(Krave) to je naš običaj i nemojte da se mešate;)

*Massalla, bice pršute za fudbalere

*Neka vam je sa srećom, ako ste zaklali.

*Pa da i mi jednog dana vidimo taj stadion, ako ne ispadnete u drugu ove sezone.

(Telegraf.rs)

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2013, 20:17 

Ih... ne da FIFA da se kolje na stadionu. Nedavno su zabranili nekom...da nije Šahtar.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2013, 20:18 

Lepo bre. Takve treba postaviti da vode federaciju.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2013, 20:19 

Jest Šahtar, ali ne onaj neko neki iz Uzbekistana, Kirdžistana. Izbacili ih iz evropskih takmičenja ako se ne varam.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2013, 20:24 

Nisu ih izbacili, ispali od Seltika iz LŠ igraju Ligu Evrope.
Nisam znao za ovo :smijeh

http://www.independent.co.uk/sport/foot ... 87483.html

http://sportski.net.hr/nogomet/liga-prv ... d-utakmicu

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2013, 20:30 

Eto Mate drži se mene i štošta ćeš saznati :D

Da ne offiramo... Baš bi bio lijep bajramski poklon kad bi izborili odlazak na SP prvi dan Bajrama :D

Vrh

PostPostano: 01 lis 2013, 03:14 

Metemma je napisao/la:
Stvarno bi trebalo ispoštovat adete...

---
Novopazarci zaklali bika nasred stadiona, za sreću!
Na nesvakidašnji način započeti radovi na obnovi severne tribine gradskog stadiona u Novom Pazaru

slika

Počeli su radovi na obnovi severne tribine gradskog stadiona u Novom Pazaru na kojem igra istoimeni fudbalski klub, član Superlige Srbije. Svečanost tim povodom bila je nesvakidašnja za naše prilike, pošto je bik zaklan nasred igrališta.

Ali, tako nalažu običaji islamske zajednice. Obavljena je i molitva kojom se takođe blagosilja početak radova i priziva sreća.

– To je sasvim normalan običaj kod muslimana. Kao kad se gradi kuća. Investitor je želeo da se prikolje bik zbog srećnih radova i sreće njegove porodice. Nema potrebe da se diže tenzija oko toga – izjavio je za Telegraf.rs Sead Brunčević, sportski direktor Novog Pazara.

Od predsednika kluba Bojana Radovinovića, naravno, nije bilo moguće dobiti komentar pošto je prošlog meseca uhapšen zbog malverzacija u svojim poslovima.

Isti adet kao u Novom Pazaru prošlog leta je obavljen naočigled zbunjenih fudbalera Rada koji su igrali prijateljsku utakmicu s turskim timom Sivasom. Neposredno pre meča pored terena je zaklan ovan. Tako je prineta žrtva za sreću u nastupajućoj sezoni.

Običaj nalaže da se vernici, u tom slučaju Sivasovi fudbaleri, namažu krvlju žrtvovane životinje, što je takođe zabezeknulo Radove igrače, ali običaj je običaj.

Fotografija, koja je objavljena na zvaničnoj Fejsbuk stranici Novog Pazara, primljena je s oduševljenjem. Ispod nje su ostavljeni mnogobrojni komentari, a većina ih je bila na turskom jeziku.

U nastajanju ovog teksta broj ljudi kojima se dopada fotografija na Fejsbuk stranici kluba (lajk) rastao je iz minuta u minut do više od 2.000. Evo nekoliko komentara:

*What happened to that poor cow? :(

*Selam alejkum, neka vam je hairli, uz želju da se tu uvijek okuplja muslimanska omladina! Amin

*Subhan Allah, kako ima glupih ljudi! Braća uče dovu, ne tapšu…;) A što se tice Kurbana(Krave) to je naš običaj i nemojte da se mešate;)

*Massalla, bice pršute za fudbalere

*Neka vam je sa srećom, ako ste zaklali.

*Pa da i mi jednog dana vidimo taj stadion, ako ne ispadnete u drugu ove sezone.

(Telegraf.rs)

Nevjerojatno! Ne mogu da vjerujem. Nisam siguran da ovo ima uporište i u islamu. Ima li ovdje muslimana da nam objasne malo ovo? Znam za kurban, kako se kolje pred Bajram i dijeli meso. Ali bik i to radi izgradnje stadiona...Svašta. Primitivno.

Vrh

PostPostano: 01 lis 2013, 10:36 

Ma nije to toliko primitivno, više integralistički...

Vrh

PostPostano: 01 lis 2013, 11:01 

Što mi i bosanskohercegovačka repka imamo s novim pazarom????
Pazar je u Srbiji :D

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 01 lis 2013, 14:06 

Citat:
Inicijativa "Avaza" urodila plodom

Bajram-namaz će se klanjati u dvije dvorane u Litvaniji

Brojni navijači reprezentacije BiH koji planiraju odlazak na utakmicu Litvanija - BiH moći će klanjati bajram-namaz u dvije dvorane, u Kaunasu i Viljnusu.

Nakon što je "Dnevni avaz" nedavno javno pokrenuo pitanje obavljanja vjerskog obreda u Litvaniji, javio nam se Mirza Seferović, prema dostupnim informacijama jedini Bosanac i Hercegovac koji živi u Litvaniji, te ponudio pomoć u vezi s ovim pitanjem.

On je, kako tvrdi, rezervirao dvorane u Viljnusu i Kaunasu za 15. oktobar za one koji budu željeli klanjati namaz. Također, navodi da će dva imama hutbu držati na našem jeziku.

Iz Islamske zajednice BiH su nam potvrdili da su stupili u kontakt sa Seferovićem te da se njegov zahtjev za učešće IZBiH u organizaciji bajram-namaza u Litvaniji razmatra. Rekli su nam da će više detalja biti poznato u narednim danima.

Seferović je osnovao grupu na Facebooku ("Utakmica Litvanija - BiH 15.10.2013."), na kojoj će biti objavljene korisne informacije putnicima u Litvaniju.

U Litvaniji, većinski katoličkoj državi, postoji samo jedna mala džamija i nekolicina mesdžida u kojima bi se mogao obaviti namaz, ali koji bi, sigurno, bili premaleni da prime sve vjernike koji planiraju doći na utakmicu.

Vrh

PostPostano: 01 lis 2013, 14:16 

Pa se čude zašto Srbi i Hrvati ne navijaju za to sranje.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2013, 21:10 

DJ Krmak posvetio je pjesmu bosanskohercegovačkoj reprezentaciji. Ovaj inače narodnjak tu pjeva kao Thompson.

https://www.instagram.com/josipcurlin

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus

Vrh

PostPostano: 06 lis 2013, 21:25 

Dj Krmak je jedna od najvećih zvijezda muzičke scene RS, u historiji, za svaku pohvalu, patriota na djelu.

Vrh

PostPostano: 08 lis 2013, 17:33 

najbolji je onaj dio gdje kaže:
pjeva cjela baščaršija i cjela dijaspora
:zubati
vjerujem da shvaćate što želi reći sa tim

Vrh

PostPostano: 08 lis 2013, 17:33 

najbolji je onaj dio gdje kaže:
pjeva cjela baščaršija i cjela dijaspora
:zubati
vjerujem da shvaćate što želi reći sa tim

Vrh

PostPostano: 08 lis 2013, 19:21 

Ateist je napisao/la:

Grozno.

Vrh

PostPostano: 08 lis 2013, 19:23 

Meni zvuči ko Perković :D

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2537 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 102  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: