|
|
Stranica: 3/3.
|
[ 66 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
SDB
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 16 lis 2013, 23:23 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Pessimus dux je napisao/la: Mislim da sam probao nekih 200-tinjak vrsta (brendova) piva, te nekoliko tipova (lager, crni lager, pšenično, stout, ale, samostanska-opatijska). Od domaćih su mi favoriti Velebitsko (posebno crno), Kasačko, Osječko, Vukovarsko i Staročeško. Od ostatka EX-YU prostora Jelen, Kosača (hercegovačko crno) i Sarajevsko. Od ostatka svijeta (Europe) najdraža su mi Pilsner Urquell, Budweiser, Ottakringer i Heineken od svijetlih lagera, Kozel i Krušovice od crnih lagera, Paulaner i Erdinger od pšeničnih, Leffe od samostanskih, Guinness od stouta i Smithwick's od aleova. Gospodine Pessimuse, mislim da Vam treba još malo prakse glede samostanskih piva. Ovo ostalo je odličan izbor, uz dodatak da mi s godinama lageri sve lošije sjedaju.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 16 lis 2013, 23:33 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Pa podijeli tu birtiju u flamanskom gradu s nama druže.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 16 lis 2013, 23:35 |
|
|
Ne smijem jer je prodavanje navedenog piva van samostana na granici legalnosti, da tako kažem.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 16 lis 2013, 23:38 |
|
|
SDB je napisao/la: Ne smijem jer je prodavanje navedenog piva van samostana na granici legalnosti, da tako kažem. Onda druže ne ovdje nego na drugom mjestu.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 16 lis 2013, 23:39 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: SDB je napisao/la: Ne smijem jer je prodavanje navedenog piva van samostana na granici legalnosti, da tako kažem. Onda druže ne ovdje nego na drugom mjestu. Jašta.
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 16 lis 2013, 23:50 |
|
|
Sad kad je omladina dobila sve potrebne informacije za dejstvovanje po protivničkoj logistici, još malo o (meni) najboljim pivima na svijetu. http://www.trappist.be/en/pages/trappist-beersCitat: Products | Trappist beers
Trappist beers are one of the most well-known products which Trappist monasteries produce and sell commercially.
A Trappist beer is not the same as an Abbey beer
Of all the beers in the world, only nine may carry the name “Trappist”: the beers of Achel, Chimay, La Trappe, Orval, Mont des Cats, Rochefort, Westvleteren, Westmalle, Mont des Cats and Stift Engelszell.
The "Authentic Trappist Product" label
Eight trappist beers carry the ATP-label : the beers of Achel, Chimay, La Trappe, Orval, Rochefort, Westvleteren, Westmalle, and the beers of Stift Engelszell (Gregorius and Benno).
A “Trappist” has to satisfy a number of strict criteria proper to this logo before it may bear this name:
The beer must be brewed within the walls of a Trappist monastery, either by the monks themselves or under their supervision. The brewery must be of secondary importance within the monastery and it should witness to the business practices proper to a monastic way of life The brewery is not intended to be a profit-making venture. The income covers the living expenses of the monks and the maintenance of the buildings and grounds. Whatever remains is donated to charity for social work and to help persons in need. Trappist breweries strictly comply with all health and safety standards as well as consumer information standards. Their advertising and communication is marked by honesty, soberness and a modesty proper to the religious setting in which the beer is brewed.
The procedure to receive the ATP-label
Only members of the International Trappist Association are able to submit an application for the right to use the "AUTHENTIC TRAPPIST PRODUCT" logo for a product (for example, a liqueur) or for a category of products (the whole line of liqueurs) produced by the monastery in question. After the application has been received, the chairman and the members of the Board of Directors of the International Trappist Association will begin an evaluation procedure. This can take several months. The procedure includes assembling an extensive dossier, an on-site visit to check the production regulations and the quality demands as set by the ITA, and of course a tasting of the products concerned.
At the end of the procedure, the Board of Directors of the ITA will decide whether or not to grant the right to use the "AUTHENTIC TRAPPIST PRODUCT" logo for the products concerned.
This ATP license is valid for five years.
The monastery thus favored commits itself to compliance with all the conditions expressed in the Regulation of Internal Order of the ITA.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 17 lis 2013, 01:07 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Vladimir RUS je napisao/la: Jeli vam desilo ikad da probate neku drugu vrstu piva osim onog običnog sa 5 posto alkohola u sebi? Ja sam jednom probao pivo sa limunom i 2 posto alkohola i rekao sebi nikad više limunsko, vraćam se ja na "peticu". Probao sam jednom davno i bezalkoholno pivo i dok sam ga pio imao sam osjećaj da pijem sok od hmelja i ječma, a ne "pravo" pivo. Koje ste vi sve vrste piva pili? Koje sam vrste piva pio? Pa lakse bi valjda bilo nabrojati koje nisam. To bezalkoholno nikad nisam, jer ne vidim smisao u bezalkohonom pivu (ko pije pivo samo zbog okusa, a ne i zbog alkohola). Radler mi je fin, kao sokic. To i je u biti sok. Inace, nista bez zestice.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 18 lis 2013, 15:34 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
SDB je napisao/la: Gospodine Pessimuse, mislim da Vam treba još malo prakse glede samostanskih piva. Pa istina, probao sam nekih 6-7 vrsta zasad... SDB je napisao/la: Ovo ostalo je odličan izbor, uz dodatak da mi s godinama lageri sve lošije sjedaju. Hvala, počašćen sam kritikom.
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 18 lis 2013, 15:37 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: SDB je napisao/la: Gospodine Pessimuse, mislim da Vam treba još malo prakse glede samostanskih piva. Pa istina, probao sam nekih 6-7 vrsta zasad...SDB je napisao/la: Ovo ostalo je odličan izbor, uz dodatak da mi s godinama lageri sve lošije sjedaju. Hvala, počašćen sam kritikom. Preporučujem belgijska trapistička (ovo što sam stavio gore). Obećana zemlja za pivopije istančanijeg ukusa.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 18 lis 2013, 17:25 |
|
|
Vrsta pive je bitna u početku-poslije 10.,svejedno koja je:)
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 18 lis 2013, 18:08 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
SDB je napisao/la: Preporučujem belgijska trapistička (ovo što sam stavio gore). Obećana zemlja za pivopije istančanijeg ukusa. Od navedenih trapističkih probao sam Orval, La Trappe u dvije ili tri varijante, a mislim da sam kušao i Chimay jednom prilikom, ako se dobro sjećam.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 18 lis 2013, 19:50 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: SDB je napisao/la: Preporučujem belgijska trapistička (ovo što sam stavio gore). Obećana zemlja za pivopije istančanijeg ukusa. Od navedenih trapističkih probao sam Orval, La Trappe u dvije ili tri varijante, a mislim da sam kušao i Chimay jednom prilikom, ako se dobro sjećam. Kad dođeš u Zg javi se pa da ti pokažem jedno mjesto sa Chimayom
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 18 lis 2013, 20:11 |
|
|
Sve vrrste piva su dobre, ali je najbolje ono od 2 litre. :)
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 18 lis 2013, 20:33 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Pessimus dux je napisao/la: Od navedenih trapističkih probao sam Orval, La Trappe u dvije ili tri varijante, a mislim da sam kušao i Chimay jednom prilikom, ako se dobro sjećam. Kad dođeš u Zg javi se pa da ti pokažem jedno mjesto sa Chimayom Od trapističkih koja se mogu naći u Zegeju, najbolji je Rochefort 10. Ima ga na par mjesta, a može se i kupiti u Vrutku.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 18 lis 2013, 20:41 |
|
|
SDB je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Kad dođeš u Zg javi se pa da ti pokažem jedno mjesto sa Chimayom Od trapističkih koja se mogu naći u Zegeju, najbolji je Rochefort 10. Ima ga na par mjesta, a može se i kupiti u Vrutku. Znaš kojim putem mi možeš poslati imena tih mjesta. Počeo sam često s docom četovati po Vrtuku u zadnje vrijeme .
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 26 lis 2013, 09:11 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|