Pa čitao sam onomad u "Politici Ekspres" o nestancima ćiriličnih i nepodobnih knjiga iz Hrvatske... biblioteka, škola i slično. Al vjerovatno su lagali. I nije bilo javnih spaljivanja, što se mora priznati.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21748 Lokacija: među zvijezdama
Jagnjeca brigada je napisao/la:
SarajkaDjevojka je napisao/la:
Meni je čudnovato da Tito nikakvo bogastvo nije ostavio ni Jovanki, a ni djeci. Da li su se tajne sluzbe dokopale tih sefova nakon njegove smrti, pitanje je za milion €.
Baš je nedavno otvoren jedan sef... Prepošteni vođa si je izgleda u posed uzeo pristojnu količinu imovine Karađorđevića.
Meni je cijela priča oko otvaranja tog sefa Jagnje, naučna fantastika. Što su čekali tolike godine? Nekad sam promišljala da eto sad pokojna Jovanka mozda nešto zna o ostavštinji. No tolike godine je zivjela potpuno medijski izolirana u polusiromaštvu. Mislim da bi posegnula za nečim.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Metemma je napisao/la:
Pa čitao sam onomad u "Politici Ekspres" o nestancima ćiriličnih i nepodobnih knjiga iz Hrvatske... biblioteka, škola i slično. Al vjerovatno su lagali. I nije bilo javnih spaljivanja, što se mora priznati.
Živi imaju pravo na obzirnost, o mrtvima treba govoriti samo istinu. /Volter
doc je napisao/la:
Naravno ne smrti nego dogodovštinama iz života.
Suviše je morbidno ispod naslova teme pisati o dogodovštinama iz života preminule i obilato začinjavati smajlijima koji vrište od smeha. O dogodovštinama se moglo i pre. Na kraju, makar se moglo sačekati da prođe koji dana a onda se raspisati baš kako Volter sugeriše ali ne o dogodovštinama. Svi smo morali biti svesni da će se tek nakon njene smrti otkriti mnoge istine.
Hunter je dao najkorektniji komentar za ovaj naslov:
Citat:
Da se nasmijem? Pa nije da sam baš čekao da žena umre, a da mi je pokvarilo dan - nije.
Povodom tvoje izjave ne bih davala nikakav komentar osim da se ne slažem s njim, ali te pitam iako ne znam pamtiš li to vreme: šta je sada bolje nego što je bilo u tom vremenu u Hrvatskoj, Srbiji i ostalim ex republikama exYU?
Pri tom, u velikoj je kontradiktornosti tvoja izjava u odnosu na sadašnje stanje u Srbiji.
Pa dobro Hrvati imaju Terezu koja će gorke suze liti Mi ostali možemo biti morbitni
Najmanje je bitno ko je u pitanju, dovoljno da je čovek.
Nisam pobornica one "o mrtvima samo najbolje" O mrtvima onako kako su zaslužili a ova partizanska sponzoruša koja je 30 godina uživala i glumila holivudsku divu dok diktatorski režim koji i ona predstavlja progoni i zatire moj narod,ne zaslužuje ni trunku poštovanja. Amen
Najmanje je bitno ko je u pitanju, dovoljno da je čovek.
Nisam pobornica one "o mrtvima samo najbolje" O mrtvima onako kako su zaslužili a ova partizanska sponzoruša koja je 30 godina uživala i glumila holivudsku divu dok diktatorski režim koji i ona predstavlja progoni i zatire moj narod,ne zaslužuje ni trunku poštovanja. Amen
Mogla si iz mog posta videti da isto mislim citirajući Voltera. Nisam pisala u tom smislu, već o etici.
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24523 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Sahrana uz pjesmu "o bella ciao". Ivica Dačić održao govor na sahrani.
Citat:
Lijes Jovanke Broz spušten je u grob u Kući cvijeća uz Josipa Broza, uz taktove pjesme "Bella ciao", popularne pjesme talijanskih partizana, što je bila njena posljednja želja.
- Jovanka do pred smrt kao da nije postojala, a upoznala je više lidera država nego bilo koji političar poslije. Vrijeme je da danas priznamo da smo počinili grijeh prema njoj i svojoj povijesti. Zaboravivši nju, zaboravili smo sebe - poručio je Ivica Dačić, srbijanski premijer istaknuvši više puta kako se opraštamo od prve dame Jugoslavije. Spočitnuo je i što na pokopu nije bilo predstavnika Vlada drugih država bivše Jugoslavije...
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.