|
|
Stranica: 24/75.
|
[ 1852 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
soli255
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 10 stu 2013, 22:01 |
|
|
Niko mi ne odgovori na
Slušaj da ne bude zabune ja Isu a.s. (Isusa) volim više nego i oca i mater zajedno jer to je i moj poslanik ali vi ga ne volite čim ste od njega napravil cirkus stavljanjem na krst, to je isto ko kad bi ja u znak poštovanja prema srebreničanima uzviukivao nož žica Srebrenica, pato je najveća uvreda za njih a tako i za Isusa (Isa a.s.) to razapinjanje. Druga stvar šta da je kojim slučajem ubijen na giljotini ili vješanjem štabi mjesto krštenja i krsta na vratu bi nosio giljotinu i giljotinio se.
A ako već slijediš Isusa interesujeme koliko si pročito od biblije, znaš li da ti je zabranila svinjetinu.
Na grobovima stanuju i noće na skrovitim mjestima,jedu svinjetinu,meću u zdjelu jela nečista. (Biblija, Izaija,65.4)
...pritom jedu meso svinjeće nečisto, miševe; svi će izginuti, veli Gospod. (Biblija, Izaija,66.17)
A svinja, iako ima papak, i to papak razdvojen,ne preživa - za vas je nečista. Njihova mesa nemojte jesti, niti se njhove strvine doticati - za vas su one nečiste. (Biblija, Levitski zakon 11:7,8)
|
|
Vrh |
|
|
soli255
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 10 stu 2013, 22:12 |
|
|
Može imena Evo konkrettno kada je Muhamed a.s. poslo svog emisara da persijskog vladara Kisru pozove da primi Islam on je tog emisara bacio u ključalo ulje i kada, nakon smrti Muhamedaa.s. prvi halifa Ebu Bekr je poslao vojsku i nakon pada persijskog carstva ti indijski vladari koji su učestvovali sa kisrom u pohgodima bili su nakon toga isto napadnuti. Al ne moj da te ja na forumu učim cijelu istoriju jer nisam ni ja stručnjak niti imam toliko vremena za objašnjavati pročitaj malo istoriju ili nađi na youtube seriju hazreti Omer http://www.youtube.com/watch?v=ZhP_6EmpoUo tu je dosta toga pokazano pa ako budeš imao kakvih pitanja reci
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 10 stu 2013, 22:18 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Čuj. Daj nemoj zajebavati.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
soli255
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 10 stu 2013, 22:38 |
|
|
Baš si bistar nemaš argumente ili ništa ne znaš pa imaš samo uvrede i neke kafanske komentare pa jeli forum o Islamu reci iskreno jesil pogledo onaj vide sa sahrane Enveru Šehoviću i jesi li pročito Bibliju
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 10 stu 2013, 22:42 |
|
|
Kojeg muslimana su u Bosni "bacili u ključalo ulje" pa Turci došli sa sabljom ?
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 10 stu 2013, 22:45 |
|
|
soli255 je napisao/la: Slušaj da ne bude zabune ja Isu a.s. (Isusa) volim više nego i oca i mater zajedno jer to je i moj poslanik ali vi ga ne volite čim ste od njega napravil cirkus stavljanjem na krst, to je isto ko kad bi ja u znak poštovanja prema srebreničanima uzviukivao nož žica Srebrenica, pato je najveća uvreda za njih a tako i za Isusa (Isa a.s.) to razapinjanje. Druga stvar šta da je kojim slučajem ubijen na giljotini ili vješanjem štabi mjesto krštenja i krsta na vratu bi nosio giljotinu i giljotinio se.
A ako već slijediš Isusa interesujeme koliko si pročito od biblije, znaš li da ti je zabranila svinjetinu.
Na grobovima stanuju i noće na skrovitim mjestima,jedu svinjetinu,meću u zdjelu jela nečista. (Biblija, Izaija,65.4)
...pritom jedu meso svinjeće nečisto, miševe; svi će izginuti, veli Gospod. (Biblija, Izaija,66.17)
A svinja, iako ima papak, i to papak razdvojen,ne preživa - za vas je nečista. Njihova mesa nemojte jesti, niti se njhove strvine doticati - za vas su one nečiste. (Biblija, Levitski zakon 11:7,8) Makni taj šovinistički potpis,ako već pričaš o religiji.I nemaš pojma o Isusu,križu,simbolici koju predstavlja...Ako se već pozivaš na Njega i Bibliju,onda citiraj sve dijelove gdje se na xx mjesta govori da je razapet na križu,razloge zašto se to desilo,proroke koji to navješćuju..a ne samo dijelove koji ti odgovaraju... I kome su uopće pisani Zakoni,na koga se odnose?Kome je Isus došao u početku svog djelovanja?
|
|
Vrh |
|
|
soli255
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 10 stu 2013, 23:14 |
|
|
BBC je napisao/la: Kojeg muslimana su u Bosni "bacili u ključalo ulje" pa Turci došli sa sabljom ? A ko je otišo srbima da pomogne na kosovu polju.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 10 stu 2013, 23:16 |
|
|
Zašto su muslimani dolazili na Kosovo polje ? To je agresija.
|
|
Vrh |
|
|
soli255
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 10 stu 2013, 23:24 |
|
|
A stani i ako je Isus razapet na krstu kako je mogao onda da piše bibliju to i jeste poenta jedino evanđelje ono po Barnabi Vatikan ne priznaje a pisao ga je jedini Isusov učenik, znači ta biblija je iskrivljeno Isusovo učenje koje je tek zapisano posle 200 godina i to ne hebrejskom jeziku koji je Isus govorio već na grčkom (ili armenskom nisam 100% siguran) a de ti ako si faca za godinu dana prenesi tačno šta si pročitao na ovom forumua akamoli da tebi prenese djed da je njemu prenio njegov djed da mu je neko tamo pričao, pa imaš nekoliko ebvanđelja koja su u koliziji. I sve da je uredu morbidno je malo uzeti za simbol srebreničana i da im pokazuješ žicu i nož tako bi i tebe kao nekog ko voli Isusa trebalo vrijeđat ta simbolika.
|
|
Vrh |
|
|
soli255
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 10 stu 2013, 23:28 |
|
|
BBC je napisao/la: Zašto su muslimani dolazili na Kosovo polje ? To je agresija. A zašto su Vizantinci poslali vojsku na Tebuk koji je na arapskom poluostrvu da napadnu Muhameda a.s. koji je samo poslao emisara da pozove Herakla da prihvati Islam, pa sad onda idi ganjaj zašto dalje.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 10 stu 2013, 23:32 |
|
|
Na aramejskom, govornim jezikom tadašnje Palestine, te neki dijelovi, uglavnom Pavlove poslanice grčkim...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 10 stu 2013, 23:38 |
|
|
Nemaš neko objašnjenje. Islam se počeo širiti od Muhameda. Jasna agresija islama na ostatak. Kršćanstvo se u starom Rimu širilo mirom i kršćani su bili porganjani ali su opstali.
Daj nam malo objasni ono što vaši učeni klerici tvrde. Muhamed zakolje Židova, uzme mu ženu za ropkinju, ponizi je, unesreći, stvori joj kao ropkinji težak život, i kaže joj bit će ti malo bolje ako prihvatiš islam ?
To meni liči na ono kad je Mladić pred TV kamerama u Srebrenici djeci dijelio bombone.
|
|
Vrh |
|
|
soli255
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 10 stu 2013, 23:40 |
|
|
Ako već znaš toliko kojeg je židova zaklo il si to samo onako čuo pa valjaš gluposti. De opiši malo bolje taj historijski događaj.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 10 stu 2013, 23:43 |
|
|
Po zapovjednoj odgovornosti je kriv za puno njih. Na kraju krajeva sebi je uzimao petinu opljačkanog blaga iz karavana, i isto toliko zarobljenih žena za sex. To su facts.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 10 stu 2013, 23:59 |
|
|
soli255 je napisao/la: A stani i ako je Isus razapet na krstu kako je mogao onda da piše bibliju to i jeste poenta jedino evanđelje ono po Barnabi Vatikan ne priznaje a pisao ga je jedini Isusov učenik, znači ta biblija je iskrivljeno Isusovo učenje koje je tek zapisano posle 200 godina i to ne hebrejskom jeziku koji je Isus govorio već na grčkom (ili armenskom nisam 100% siguran) a de ti ako si faca za godinu dana prenesi tačno šta si pročitao na ovom forumua akamoli da tebi prenese djed da je njemu prenio njegov djed da mu je neko tamo pričao, pa imaš nekoliko ebvanđelja ?koja su u koliziji. I sve da je uredu morbidno je malo uzeti za simbol srebreničana i da im pokazuješ žicu i nož tako bi i tebe kao nekog ko voli Isusa trebalo vrijeđat ta simbolika. To tebe netko nafilao svojim tezama,da bi opravdao svoje izmišljotine i pogrešna tumačenja,a s ciljem širenja lažnih učenja i odvraćanja ljudi od istine. Kakav te Vatikan snašao,gdje je bio Vatikan kad su se unosile knjige u kanon Biblije?Ne znaš kada su pisana Evanđelja,ne znaš povijesne spise i fakte o Isusu,ne znas da postoji bolja povijesna dokumentacija o Isusu,nego o bilo kojem drugom osnivaču neke religije?Kad je napisana Muhamedova biografija,koliko godina je prošlo od njegove smrti? Znaš li da je naučna činjenica da je Novi zavjet preživio u više rukopisa od bilo koje druge knjige iz drevnih vremena,i to u čistijem obliku od bilo koje velike knjige,u obliku od 99,5 % čistoće!Znaš li uopće koliko postoji drevnih rukopisa NZ,koji potvrđuju vjerodostojnost NZ?
|
|
Vrh |
|
|
soli255
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 11 stu 2013, 01:48 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: soli255 je napisao/la: A stani i ako je Isus razapet na krstu kako je mogao onda da piše bibliju to i jeste poenta jedino evanđelje ono po Barnabi Vatikan ne priznaje a pisao ga je jedini Isusov učenik, znači ta biblija je iskrivljeno Isusovo učenje koje je tek zapisano posle 200 godina i to ne hebrejskom jeziku koji je Isus govorio već na grčkom (ili armenskom nisam 100% siguran) a de ti ako si faca za godinu dana prenesi tačno šta si pročitao na ovom forumua akamoli da tebi prenese djed da je njemu prenio njegov djed da mu je neko tamo pričao, pa imaš nekoliko ebvanđelja ?koja su u koliziji. I sve da je uredu morbidno je malo uzeti za simbol srebreničana i da im pokazuješ žicu i nož tako bi i tebe kao nekog ko voli Isusa trebalo vrijeđat ta simbolika. To tebe netko nafilao svojim tezama,da bi opravdao svoje izmišljotine i pogrešna tumačenja,a s ciljem širenja lažnih učenja i odvraćanja ljudi od istine. Kakav te Vatikan snašao,gdje je bio Vatikan kad su se unosile knjige u kanon Biblije?Ne znaš kada su pisana Evanđelja,ne znaš povijesne spise i fakte o Isusu,ne znas da postoji bolja povijesna dokumentacija o Isusu,nego o bilo kojem drugom osnivaču neke religije?Kad je napisana Muhamedova biografija,koliko godina je prošlo od njegove smrti? Znaš li da je naučna činjenica da je Novi zavjet preživio u više rukopisa od bilo koje druge knjige iz drevnih vremena,i to u čistijem obliku od bilo koje velike knjige,u obliku od 99,5 % čistoće!Znaš li uopće koliko postoji drevnih rukopisa NZ,koji potvrđuju vjerodostojnost NZ? I jel i jedan taj zapis zapisan za života Ise a.s.? A druga stvar kako je u bibliji Isus mogao pisat o svom raspeću i kada je već uskrsno a niko mi nije još odgovorio na to da je Isus upozorio čuvajte se farizeja a Pavle je bio farizej i proglasio je Barnabu nevjernikom iako je taj Barnaba bio jedini učenik Isusov koji je pisao evanđelje. objava Kura'n-a je pisana odmah po objavi isti dan a biografija Muhameda a.s je zapisana odmah posle njegove smrti i izvor su Hadisi koje su prenijeli njegovi ashabi (najbolji njegovi prijatelji koji su živjeli sa njim) A kad pogledaš ovaj video http://www.youtube.com/watch?v=S5s5eVn3hSQ javi se i reci šta treba pojasniti i šta nije jasno.
|
|
Vrh |
|
|
soli255
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 11 stu 2013, 01:52 |
|
|
BBC je napisao/la: Po zapovjednoj odgovornosti je kriv za puno njih. Na kraju krajeva sebi je uzimao petinu opljačkanog blaga iz karavana, i isto toliko zarobljenih žena za sex. To su facts. Navedi historijski dokaz ja sam ti pokazao ako si čitao da se ne smiju ubijati stari, žene i djeca znači lažeš i izmišljaš, negdje si nešto ko načuo od propagande isto ko kad bi ja sad rekao da si ti silovatelj a nemam dokaze za to već samo da bi te oblatio.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 11 stu 2013, 10:59 |
|
|
soli255 je napisao/la: niko mi nije još odgovorio na to da je Isus upozorio čuvajte se farizeja a Pavle je bio farizej i proglasio je Barnabu nevjernikom iako je taj Barnaba bio jedini učenik Isusov koji je pisao evanđelje. objava Kura'n-a je pisana odmah po objavi isti dan a biografija Muhameda a.s je zapisana odmah posle njegove smrti i izvor su Hadisi koje su prenijeli njegovi ashabi (najbolji njegovi prijatelji koji su živjeli sa njim)
U Prvoj Korinćanima, izvještaji i opisi o Isusovom uskrsnuću potječu iz prvih pet godina nakon tog događaja.A islamska tradicija se javlja stotinama godina nakon Muhamedovog života i stoga se ne može uporediti sa Evanđeljima,koja su napisana za života prve generacije,kada su očevici još bili živi. Biografija Muhameda je napisana više od stotinu godina nakon njegove smrti... A kako je to Isus upozorio da se čuvaju farizeja,baš me zanima kako si ti to reproducirao u svojoj glavi?
|
|
Vrh |
|
|
soli255
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 11 stu 2013, 20:51 |
|
|
Pa sad kako jel Bbiblija Božija objava koja je objavljena Isusu i šta sad dođu Pavle Matej.... jesul oni božiji poslanici kojima je Gabriel prenio obajavu ili oni dođu ko biografi koji su zapisivali šta su čuli. I šta tebi dođe Isus božiji poslanik? Možeš li malo pojasnit trojstvo kako jedan može biti troje jel tvoja vjera u jednog Boga koji se satoji od troje, ako vjeruješ u Boga što se onda moliš razapetom kipu ko idolopoklonici jer to sigurno nije Isus, a ako se moliš Isusu onda šta će ti Bog. Druga stvar što ti treba pop da bi okajavo svoje grijehe jel to i kad odeš nekom pedofilu (ne bitno jel hodža ili pop) to on ima bolje veze sa Bogom pa može da ti oprosti grijehe nego kad se iskreno pokaješ. A za biografiji neinformisan si a u krajnjem slučaju biografija je ne bitna bitan je Kur'an koji je zapisan odmah a biografija Muhameda a.s. je sva zapisana u hadisima koji su prenijeli ashabi to sam ti pojasni. A de ziv bio malo mi pojasni trojstvomožda sam ja u zabludi i ovo ispovjedanje kod potencijalnog pedofila ili ******** kao onaj Kačavenda.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 11 stu 2013, 23:07 |
|
|
soli255 je napisao/la: Pa sad kako jel Bbiblija Božija objava koja je objavljena Isusu i šta sad dođu Pavle Matej.... jesul oni božiji poslanici kojima je Gabriel prenio obajavu ili oni dođu ko biografi koji su zapisivali šta su čuli. I šta tebi dođe Isus božiji poslanik? Možeš li malo pojasnit trojstvo kako jedan može biti troje jel tvoja vjera u jednog Boga koji se satoji od troje, ako vjeruješ u Boga što se onda moliš razapetom kipu ko idolopoklonici jer to sigurno nije Isus, a ako se moliš Isusu onda šta će ti Bog. Druga stvar što ti treba pop da bi okajavo svoje grijehe jel to i kad odeš nekom pedofilu (ne bitno jel hodža ili pop) to on ima bolje veze sa Bogom pa može da ti oprosti grijehe nego kad se iskreno pokaješ. A za biografiji neinformisan si a u krajnjem slučaju biografija je ne bitna bitan je Kur'an koji je zapisan odmah a biografija Muhameda a.s. je sva zapisana u hadisima koji su prenijeli ashabi to sam ti pojasni. A de ziv bio malo mi pojasni trojstvomožda sam ja u zabludi i ovo ispovjedanje kod potencijalnog pedofila ili ******** kao onaj Kačavenda. Čitaj temu od početka,sve je već napisano.Ne mogu ti ja objašnjavati integrale,a ne poznaješ osnovne računske operacije,prouči osnove makar... post560480.html?hilit=trojstvo#p560480Glede biografije,točna godina je 767... Citat: The first biography of the prophet was written by Ibn Ishaq (circa 706-773) about one hundred years after the death of Muhammad. However no text of his original work exists today.
|
|
Vrh |
|
|
Hunter
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 12 stu 2013, 00:37 |
|
|
Sad ozbiljno pitanje, nadam se da admin ovo neće brisati. Koji vam je odjednom nešto kao i radite na ovom forumu... prijatno sam iznenađen. Dakle moje pitanje, koja je razlika (ako je ima) između vehabija i salafista? Ako može u kratkim crtama, bez upućivanja na sure, ajete, etc...
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 12 stu 2013, 14:51 |
|
Pridružen/a: 25 lip 2012, 08:32 Postovi: 2506 Lokacija: United States Of Balkan
|
soli255 je napisao/la: Niko mi ne odgovori na
Slušaj da ne bude zabune ja Isu a.s. (Isusa) volim više nego i oca i mater zajedno jer to je i moj poslanik ali vi ga ne volite čim ste od njega napravil cirkus stavljanjem na krst, to je isto ko kad bi ja u znak poštovanja prema srebreničanima uzviukivao nož žica Srebrenica, pato je najveća uvreda za njih a tako i za Isusa (Isa a.s.) to razapinjanje. Druga stvar šta da je kojim slučajem ubijen na giljotini ili vješanjem štabi mjesto krštenja i krsta na vratu bi nosio giljotinu i giljotinio se.
A svinja, iako ima papak, i to papak razdvojen,ne preživa - za vas je nečista. Njihova mesa nemojte jesti, niti se njhove strvine doticati - za vas su one nečiste. (Biblija, Levitski zakon 11:7,8) Prvo, nama Isus nije poslanik nego sin Bozji, odnosno pravi coek i pravi Bog, a drugo, imas ti cirkus u glavi idiote jedan nekulturni!
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 12 stu 2013, 18:32 |
|
|
soli255 je napisao/la: BBC je napisao/la: Po zapovjednoj odgovornosti je kriv za puno njih. Na kraju krajeva sebi je uzimao petinu opljačkanog blaga iz karavana, i isto toliko zarobljenih žena za sex. To su facts. Navedi historijski dokaz ja sam ti pokazao ako si čitao da se ne smiju ubijati stari, žene i djeca znači lažeš i izmišljaš, negdje si nešto ko načuo od propagande isto ko kad bi ja sad rekao da si ti silovatelj a nemam dokaze za to već samo da bi te oblatio. Dokazi su svi haditi. Stvarno mi žao što to ne možete pobiti, vaš problem.
|
|
Vrh |
|
|
Andrea Stramaccioni
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 12 stu 2013, 20:57 |
|
|
BBC je napisao/la: soli255 je napisao/la: Navedi historijski dokaz ja sam ti pokazao ako si čitao da se ne smiju ubijati stari, žene i djeca znači lažeš i izmišljaš, negdje si nešto ko načuo od propagande isto ko kad bi ja sad rekao da si ti silovatelj a nemam dokaze za to već samo da bi te oblatio. Dokazi su svi haditi. Stvarno mi žao što to ne možete pobiti, vaš problem. Daj te hadiSe, ako nije problem.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 12 stu 2013, 21:33 |
|
|
Za što konkretno hoćeš ? Napravio je previše zočina pa ne znam na što misliš.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|