|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 36 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Prstomanija drma Balkan - Ima neka tajna veza?! Postano: 05 sij 2014, 18:33 |
|
|
Ne znam gdje da smjestim ovu temu, dali da je smjestim u Chat, dali u Politiku ili da je smjestim u Društvo, psihologiju i filozofiju, ali pošto tema pokriva sve te tri sekcije ovog foruma na kraju sam odlučio da je postavim tamo gdje mislim da će tema biti zanimljivija za diskusiju, dakle na Politici.  Naime, dali ste primjetili jedan u posljednje vrijeme veoma zanimljiv trend zvani prstomanija koji je zavladao regionom, a kojem se danas pridružio i sam Fahrudin Radončić.   Like a Vučić.  Podsjetimo, prstomanija je postala hit kod mnogih ex-yu političara, dok je takav oblik pokazivanja postao veoma popularan zahvaljujući Aleksandru Vučiću.   Da ovaj trend nastavlja da uzima maha kod naših voljenih političara pokazuje nam i sljedeći primjer.  Pitam se otkuda im to?  Ima neka tajna veza...   Šta vi mislite o ovom "fenomenu"? Šta bi on mogao da znači (manifestuje) i kakvu poruku šalje takav govor tijela?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Prstomanija drma Balkan - Ima neka tajna veza?! Postano: 05 sij 2014, 18:37 |
|
|
|
Masoni
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Prstomanija drma Balkan - Ima neka tajna veza?! Postano: 05 sij 2014, 19:02 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Masoni Piramida i sl.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Prstomanija drma Balkan - Ima neka tajna veza?! Postano: 05 sij 2014, 19:46 |
|
|
|
Apsolutno. Znakovni jezik masona.
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Prstomanija drma Balkan - Ima neka tajna veza?! Postano: 05 sij 2014, 20:09 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Jedini problem u toj vašoj teoriji jest što žene (Angie) ne smiju ni prisustvovati masonskim obredima, a kamoli pristupiti redu (isto kao i svi ne-bijelci i ateisti). Taj položaj ruke je nešto najnormalnije i ja često držim tako ruke kada nekome nešto objašnjavam, pa nisam mason  .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Prstomanija drma Balkan - Ima neka tajna veza?! Postano: 05 sij 2014, 20:16 |
|
|
|
Jesi ziher za ovo ateisti? Masoni su uvijek bili antiklerikalno orijentirani, u religijskom smislu deisti.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Prstomanija drma Balkan - Ima neka tajna veza?! Postano: 05 sij 2014, 20:17 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Jedini problem u toj vašoj teoriji jest što žene (Angie) ne smiju ni prisustvovati masonskim obredima, a kamoli pristupiti redu (isto kao i svi ne-bijelci i ateisti). Taj položaj ruke je nešto najnormalnije i ja često držim tako ruke kada nekome nešto objašnjavam, pa nisam mason  . A gdje si to "saznao"?  Btw,nije bitno kako ti držiš ruke...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Prstomanija drma Balkan - Ima neka tajna veza?! Postano: 05 sij 2014, 20:21 |
|
|
volvoks je napisao/la: Jesi ziher za ovo ateisti? Masoni su uvijek bili antiklerikalno orijentirani, u religijskom smislu deisti. Za pristup masonskom redu moraš vjerovati u "Više biće". Ateisti otpadaju.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Prstomanija drma Balkan - Ima neka tajna veza?! Postano: 05 sij 2014, 20:22 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Jedini problem u toj vašoj teoriji jest što žene (Angie) ne smiju ni prisustvovati masonskim obredima, a kamoli pristupiti redu (isto kao i svi ne-bijelci i ateisti). Taj položaj ruke je nešto najnormalnije i ja često držim tako ruke kada nekome nešto objašnjavam, pa nisam mason  . A ko kaže da gospođa Angela mora biti masonka? Možda ovim trianglom želi poručiti da je jedna od vatrenih pobornika dečki iz sjene 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Prstomanija drma Balkan - Ima neka tajna veza?! Postano: 05 sij 2014, 20:25 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Jedini problem u toj vašoj teoriji jest što žene (Angie) ne smiju ni prisustvovati masonskim obredima, a kamoli pristupiti redu (isto kao i svi ne-bijelci i ateisti). Taj položaj ruke je nešto najnormalnije i ja često držim tako ruke kada nekome nešto objašnjavam, pa nisam mason  . A gdje si to "saznao"?  Iz ispovijesti jednog bivšeg masona 33. stupnja (najviši stupanj, 34. stupanj je samo počasni i dodjeljuje se tek krajem života), katolika, Amerikanca talijanskog podrijetla. + Tu je i enciklopedija masonstva. Zanimljivo štivo u svakom slučaju. Ukratko Angie ne može biti masonka ni da je nasadiš na glavu, jer takvo što i ne postoji. Postoji red isključivo za žene koji se zvao "Kćeri Nila" a bio je povezan sa masonstvom, no izumro je, a i najveće američke i europske lože imaju problem masovnog gubitka članova, tako da su se i mnoge u SADu i EU ugasile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Prstomanija drma Balkan - Ima neka tajna veza?! Postano: 05 sij 2014, 20:28 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: A gdje si to "saznao"?  Iz ispovijesti jednog bivšeg masona 33. stupnja (najviši stupanj, 34. stupanj je samo počasni i dodjeljuje se tek krajem života), katolika, Amerikanca talijanskog podrijetla. + Tu je i enciklopedija masonstva. Zanimljivo štivo u svakom slučaju. Ukratko Angie ne može biti masonka ni da je nasadiš na glavu, jer takvo što i ne postoji. Postoji red isključivo za žene koji se zvao "Kćeri Nila" a bio je povezan sa masonstvom, no izumro je, a i najveće američke i europske lože imaju problem masovnog gubitka članova, tako da su se i mnoge u SADu i EU ugasile. Albert Pike i co. Ima tu svega,simbolika je prisutna da javno pokaže tajne stvari...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Prstomanija drma Balkan - Ima neka tajna veza?! Postano: 05 sij 2014, 20:29 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Šta vi mislite o ovom "fenomenu"?
Šta bi on mogao da znači (manifestuje) i kakvu poruku šalje takav govor tijela? Mislim da je ovo nebitan detalj ali ipak, lagano se moramo pripremati i na nebeske hologramske prikaze vuka u jagnjećoj koži kojem će mnogi pohrliti u zagrljaj i u tom zagrljaju dati svoj doprinos Prevari nad prevarama 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Prstomanija drma Balkan - Ima neka tajna veza?! Postano: 05 sij 2014, 20:31 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Jedini problem u toj vašoj teoriji jest što žene (Angie) ne smiju ni prisustvovati masonskim obredima, a kamoli pristupiti redu (isto kao i svi ne-bijelci i ateisti). Taj položaj ruke je nešto najnormalnije i ja često držim tako ruke kada nekome nešto objašnjavam, pa nisam mason  . A ko kaže da gospođa Angela mora biti masonka? Možda ovim trianglom želi poručiti da je jedna od vatrenih pobornika dečki iz sjene  Vidim i vi čitate dnevno.rs gospodine Aga  . Šalu na stranu, kolektivno svršavanje na masone je van svakog mozga u moderno vrijeme. U primjerice RH su dotični povezani sa određenim liječničkim i odvjetničkim krugovima te su samo jedna od interesnih grupa - to je recimo ekipa koja će se protiviti fiskalizaciji odvjetničke djelatnosti pa vidimo kako su prošli svejedno, da su tako moćni jedan Linić ne bi trebao predstavljati problem zar ne? Na stranu to, nije ovo više vrijeme FDRa kada su dominirali Vrhovnim Sudom SADa , Pentagonom i većinom političke elite Demokratske stranke tako da cijelokupno to povezivanje masona, iluminata i raznih ostalih izmišljenih supertajnih grupa je ponavljam, van svake zdrave pameti. Daleko veći problem danas je hedonizam i stav "živo mi se jebe" većine svjetske ekonomske elite spram problema ostalih društvenih klasa, a sa religijske strane puno je veći problem u okultističkim sektama koje doživljavaju porast u mnogim državama Europe, ali i SADa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Prstomanija drma Balkan - Ima neka tajna veza?! Postano: 05 sij 2014, 20:34 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Iz ispovijesti jednog bivšeg masona 33. stupnja (najviši stupanj, 34. stupanj je samo počasni i dodjeljuje se tek krajem života), katolika, Amerikanca talijanskog podrijetla. + Tu je i enciklopedija masonstva. Zanimljivo štivo u svakom slučaju.
Ukratko Angie ne može biti masonka ni da je nasadiš na glavu, jer takvo što i ne postoji. Postoji red isključivo za žene koji se zvao "Kćeri Nila" a bio je povezan sa masonstvom, no izumro je, a i najveće američke i europske lože imaju problem masovnog gubitka članova, tako da su se i mnoge u SADu i EU ugasile.
Albert Pike i co. Ima tu svega,simbolika je prisutna da javno pokaže tajne stvari... I kao što sam rekao, u ovom slučaju, odnosno u većini slučajeva nije to nikakva simbolika već čista reakcija i pozicioniranja u najbolji položaj tijela za trenutnu ekspresiju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Prstomanija drma Balkan - Ima neka tajna veza?! Postano: 05 sij 2014, 20:37 |
|
|
Masonerija je tu kao jedan od kotačića u mehanizmu zvanom Armagedon u svojoj zastrašujućoj punoći kojoj ćemo možda i mi biti svjedoci za ovozemaljskih života, gospodine Zadar 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Prstomanija drma Balkan - Ima neka tajna veza?! Postano: 05 sij 2014, 20:40 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Masonerija je tu kao jedan od kotačića u mehanizmu zvanom Armagedon u svojoj zastrašujućoj punoći kojoj ćemo možda i mi biti svjedoci za ovozemaljskih života, gospodine Zadar  Mlad je on momak,g.Aga,naučiće:-)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Prstomanija drma Balkan - Ima neka tajna veza?! Postano: 05 sij 2014, 20:45 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Masonerija je tu kao jedan od kotačića u mehanizmu zvanom Armagedon u svojoj zastrašujućoj punoći kojoj ćemo možda i mi biti svjedoci za ovozemaljskih života, gospodine Zadar  Svaka generacija misli da je posljednja gospodine Aga. Što vi mislite kako je bilo Amerikancima u doba kada su im masoni drmali državom, a njihovi momci bili na frontu u WWII ? Sigurno je bilo još više uvjerenja da je ovo "posljednja generacija". Moje mišljenje jest da je to, poput i svih ostalih društvenih pojava dokaz da je određeno društvo zdravo i energično. Uvijek treba promatrati što se u svijetu događa i živjeti svoj život s težnjom za ostvarivanjem svojih punih kapaciteta koji su ti namijenjeni , no s oprezom kao i u svemu u životu. Ukratko : osobno bih se zabrinuo onda kada ne bi bilo takvih najava o "posljednjoj generaciji", no to ne znači da ne promatram što se oko mene događa .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Prstomanija drma Balkan - Ima neka tajna veza?! Postano: 05 sij 2014, 20:53 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Svaka generacija misli da je posljednja gospodine Aga.
Naravno da jeste i to je oduvijek tako, gospodine Zadar. Ali avaj, nijedna generacija dosad nije bila u stanju da iz svog znanja iznjegri nešto što u sekundi može obići cijeli svijet (jer Lucy tipuje na čovjeka u svojim planovima), kao što je to ova naša. Ne kažem da je naša generacija ta fatalna generacija ali na "dobrom" smo putu da to i budemo, gospodine Zadar.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Prstomanija drma Balkan - Ima neka tajna veza?! Postano: 05 sij 2014, 22:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25200 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Ova gestikulacijama prstima je stanje duha i unutarnje ravnoteže i govori - sad ću vam ja pametovati i malo filozofirati.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Prstomanija drma Balkan - Ima neka tajna veza?! Postano: 05 sij 2014, 22:43 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: A gdje si to "saznao"?  Iz ispovijesti jednog bivšeg masona 33. stupnja (najviši stupanj, 34. stupanj je samo počasni i dodjeljuje se tek krajem života), katolika, Amerikanca talijanskog podrijetla. + Tu je i enciklopedija masonstva. Zanimljivo štivo u svakom slučaju. Ukratko Angie ne može biti masonka ni da je nasadiš na glavu, jer takvo što i ne postoji. Postoji red isključivo za žene koji se zvao "Kćeri Nila" a bio je povezan sa masonstvom, no izumro je, a i najveće američke i europske lože imaju problem masovnog gubitka članova, tako da su se i mnoge u SADu i EU ugasile. Istina masoni mogu biti pripadnici bilo koje religije. Na papiru naravno. A te price o propadanju masonerije. Hmmmm znas sta je najvece umijece vraga? Da uvjeri.....znas I sam
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Prstomanija drma Balkan - Ima neka tajna veza?! Postano: 18 pro 2014, 18:31 |
|
|
Novi član ovog trenda - Hamdija Lipovača. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
škerac
|
Naslov: Re: Prstomanija drma Balkan - Ima neka tajna veza?! Postano: 18 pro 2014, 19:51 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la:   Šta vi mislite o ovom "fenomenu"? Šta bi on mogao da znači (manifestuje) i kakvu poruku šalje takav govor tijela? Nije fenomen, nego obični kurs retorike, lekcija broj 25.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Blitz
|
Naslov: Re: Prstomanija drma Balkan - Ima neka tajna veza?! Postano: 18 pro 2014, 20:02 |
|
|
|
killuminati
_________________ Република Српска & Herceg Bosna against Mordor.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Prstomanija drma Balkan - Ima neka tajna veza?! Postano: 18 pro 2014, 20:04 |
|
|
|
Nedavno sam čitao savjete kako ostaviti bolji dojam kada se obraćate javnosti, tu je uvršten i ovaj rad tj položaj ruku. U mnogim vjerskim obredima također se isti koristiti tijekom molitve. Stručnjaci su došli do zaključka da spojeni vrhovi prstiju inače puni nervnih završetaka relaksiraju živce i mozak koji se izvan naše kontrole brine o sigurnosti ruku. Kada spojimo vrhove prstiju mozak zna da su ruke na sigurnom i oslobađa resusre za druge stvari. Osobe pod stresom često nesvjesno znaju staviti ruke u taj položaj ili 'lomiti sebi prste'.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Prstomanija drma Balkan - Ima neka tajna veza?! Postano: 18 pro 2014, 20:56 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10 Postovi: 15072 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
U kršćanstvu da ,mada u Islamu je povezivanje ruku na drugačiji način. Kažiprst i srednji prst idu preko cijele šake i stave se na pojas pa se onda recituje Kur'an slično Jevrejskoj molitvi samo što Jevreji kad su kod Zida plača skoro nikako ne pogibaju nego u mjestu kao derviši se (ljuljaju), Jevreji kad primaju blagoslov.   Kocka na glavi Tefillin (Askhenazic: /ˈtfɪlɨn/; Israeli Hebrew: [tfiˈlin], תפילין) also called phylacteries (/fɪˈlæktəriːz/ from Ancient Greek phylacterion, form of phylássein, φυλάσσειν meaning "to guard, protect") are a set of small black leather boxes containing scrolls of parchment inscribed with verses from the Torah, which are worn by observant Jews during weekday morning prayers. Although "tefillin" is technically the plural form (the singular being "tefillah"), it is loosely used as a singular as well.[1] The arm-tefillin, or shel yad, is placed on the upper arm, and the strap wrapped around the arm, hand and fingers; while the head-tefillin, or shel rosh, is placed above the forehead. The Torah commands that they should be worn to serve as a "sign" and "remembrance" that God brought the children of Israel out of Egypt. The scriptural texts for tefillin are obscure in literal meaning. For example, Deuteronomy 11:18 is one of the standard texts referenced as supporting the obligation, but does not designate what specifically to "bind upon your arm," and the definition of totafot is not obvious. It is the Talmud, the authoritative oral tradition for Rabbinic Ju daism, which explains what are to be bound to the body and the form of tefillin. The obligation of tefillin, as expounded by the Oral Law, is mentioned four times in the Torah: twice when recalling the The Exodus from Egypt: And it shall be for a sign for you upon your hand, and for a memorial between your eyes, that the law of the LORD may be in your mouth; for with a strong hand did the LORD bring you out of Egypt. —Exodus 13:9 And it shall be for a sign upon your hand, and as totafot between your eyes; for with a mighty hand did the LORD bring us forth out of Egypt. —Exodus 13:16 and twice in the shema passages: And you shall bind them as a sign upon your arm, and they shall be as totafot between your eyes. —Deuteronomy 6:8 You shall put these words of mine on your heart and on your soul; and you shall tie them for a sign upon your arm, and they shall be as totafot between your eyes. —Deuteronomy 11:18 Tie them as symbols on your hands and bind them on your foreheads. Deuteronomy 6:9    Kocka
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|