|
|
Stranica: 17/73.
|
[ 1815 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 07 pro 2009, 23:18 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5880 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
oliver je napisao/la: Znam , ocekujete da ce vam cetnici ili MZ da serviraju na tacni sve sto zelite. Ja sam vam dao opcije gdje VI mozete nesto da uradite. 1.) Kad pokažeš sustavan pristup problemu i volju za podjelom Federacije BiH - javi se Nisvetu Hrnjiću, pa nek pokrene proces razdruživanja Federacije BiH - ipak je on političar. oliver je napisao/la: Vremena se mjenjaju to je istina. Prije 10 godina je bilo moguce proglasiti " samoupravu " u Jajcu, Pucarevu, Busovaci, Drvaru, Grahovu demokratski, preglasavanjem a danas te opcije vise nema. 2.) Tješi se. Zašto forsiraš komunističko ime Pucarevo, u čast Srbina Đure Pucara-Starog, umjesto Novi Travnik? oliver je napisao/la: Na koji to nacin ? Znas i sam da su Bosnjaci vecina u Gornjem Vakufu pa ako zagovaras da nema podjele gradova onda ide u Bosnjaci entitet a time se gubi ikakva sansa za teritorijalnu vezu sa S. Bosnom . U slucaju da ne pristajes na to onda isti princip vazi i u drugim gradovima. 3.) U ranijem sam postu naveo da se općina Gornji Vakuf-Uskoplje može prekrojiti u općinu Uskoplje izdvajanjem bošnjačkih sela, ali ne i grada iz njezinog sastava. Time općina dobiva hrvatsku većinu i problem riješen. oliver je napisao/la: Znaci tamo gdje su BiH Hrvati vecina ti gardovi automatski idu u "treci " ? Tamo gdje su Bosnjaaci vecina vaze drugi kriteriji ? Znaci nista od opcije 1) 4.) Ne važe drugi kriteriji niti idu automatski, ali idu na kraju. oliver je napisao/la: Ako zagovaras podjelu na etnickom principu onda vazi svuda . A u tom slucaju to vazi i za opstinu Vitez. Ako zagovaras povezivanje teritorija onda to vazi i za Mahalu i grad Vitez. Pogledaj pod Gornji Vakuf. 5.) Mahala je dio Viteza. Nema podjele naselja. Ti forsiraš podjelu naselja, ne ja. Važi svuda, ali sam si spominjao ekonomsku funkcionalnost kao element o kojem treba voditi računa, a ja kompenzacije. oliver je napisao/la: Pa ako kazes da vas se treba kompenzirate za Stup i Tuzlu po stanju iz 1991 onda isto tako treba i u Mostaru i Stocu. Kakve veze ima sto je to Hercegovina ? Dobro onda : Gornji Vakuf i Jajce imaju Bosnjacku vecinu ako je sad i nema-dobit se je. Ipak je rijec o Bosni. Doslijednost se trazi zar ne 6.) Ali, Jajce nema bošnjačku većinu. Već ti je dokazano da su Hrvati i uz nižu izlaznost i uz oduzimanje eventualnih pridošlih glasača većina u gradu Jajcu. Formuliraj konačno svoje kriterije za podjelu. Kompenzacija nije problem - npr. Istočni Mostar za Soli. oliver je napisao/la: Spremaj se ali sam si rekao da nema potrebe za tim jer se slazete sa nepovezanim teritorijem pa sam mislio da se bolan ne umoris . 7.) Postoji raspon rješenja - od maksimalnog do minimalnog. Zašto unaprijed dizati ruke od ičega? oliver je napisao/la: Sami citavo vrijeme trubite kako se tesko ( gotovo nemoguce ) dogovoriti sa Bosnjacima ali da sa Dodikom imate dosta toga zajednickog , pa sto onda njega ne pitate za to ? Super za Livno i Stolac a i Prozor jer to Bosnjaci sigurno nece zaboraviti Doslijednost se trazi 8.) Lijepo je da sudjeluješ u raspravi, ali bošnjački političari nisu toliki idioti kolikim ih smatraš. Neće dati općinu Soli za nekakvo Livno, Jajce, Prozor ili Stolac.
|
|
Vrh |
|
|
oliver
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 08 pro 2009, 00:03 |
|
|
pjosip je napisao/la: Kakv kamenjar ? Pa Hercegovina je plodnija od jaca 15 puta.
Sta mislis na cemu rastu smokve, masline, grozdje, trsnje, sipci ?
Pogledaj malo na kartu, tvoje Jajce se nalazi u smedjoj boji a dolina Neretva, Trebizata - u zelenoj. To je bilo prije nego sto vam je Dodik obecao "treci" a zauzvrat vam zatrovao Neretvu
|
|
Vrh |
|
|
oliver
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 08 pro 2009, 00:13 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: oliver je napisao/la: Znam , ocekujete da ce vam cetnici ili MZ da serviraju na tacni sve sto zelite. Ja sam vam dao opcije gdje VI mozete nesto da uradite. 1.) Kad pokažeš sustavan pristup problemu i volju za podjelom Federacije BiH - javi se Nisvetu Hrnjiću, pa nek pokrene proces razdruživanja Federacije BiH - ipak je on političar. Ja se ne zalazem za podjelu - to ti radis pa je na tebi da ga nagovoris.oliver je napisao/la: Vremena se mjenjaju to je istina. Prije 10 godina je bilo moguce proglasiti " samoupravu " u Jajcu, Pucarevu, Busovaci, Drvaru, Grahovu demokratski, preglasavanjem a danas te opcije vise nema. 2.) Tješi se. Zašto forsiraš komunističko ime Pucarevo, u čast Srbina Đure Pucara-Starog, umjesto Novi Travnik? Kad vi potencirate Uskoplje za Gornji Vakuf zasto ja ne bi mogao Pucarevo . I sto vam smeta Srbin, zar vam oni nisu partneri ?oliver je napisao/la: Na koji to nacin ? Znas i sam da su Bosnjaci vecina u Gornjem Vakufu pa ako zagovaras da nema podjele gradova onda ide u Bosnjaci entitet a time se gubi ikakva sansa za teritorijalnu vezu sa S. Bosnom . U slucaju da ne pristajes na to onda isti princip vazi i u drugim gradovima. 3.) U ranijem sam postu naveo da se općina Gornji Vakuf-Uskoplje može prekrojiti u općinu Uskoplje izdvajanjem bošnjačkih sela, ali ne i grada iz njezinog sastava. Time općina dobiva hrvatsku većinu i problem riješen. Pa da , to je upravo sto i kazem. Nema izdvajanja Gornjeg Vakufa iz opstine jer po tvom principu citav Gornji Vakuf ide u Bosnjacki entitet jer su tu Bosnjaci vecina.
oliver je napisao/la: Znaci tamo gdje su BiH Hrvati vecina ti gardovi automatski idu u "treci " ? Tamo gdje su Bosnjaaci vecina vaze drugi kriteriji ? Znaci nista od opcije 1) 4.) Ne važe drugi kriteriji niti idu automatski, ali idu na kraju. Vidjecemo staje to na kraju. oliver je napisao/la: Ako zagovaras podjelu na etnickom principu onda vazi svuda . A u tom slucaju to vazi i za opstinu Vitez. Ako zagovaras povezivanje teritorija onda to vazi i za Mahalu i grad Vitez. Pogledaj pod Gornji Vakuf. 5.) Mahala je dio Viteza. Nema podjele naselja. Ti forsiraš podjelu naselja, ne ja. Važi svuda, ali sam si spominjao ekonomsku funkcionalnost kao element o kojem treba voditi računa, a ja kompenzacije. Ja ne potenciram podjelu naselja vec samo doslijednost. Ako zagovaras podjelu opstina onda to vazi svuda. Ako zagovaras gradove /naselja u entitete gdje je vecina stanovnika u tim gradovima onda isto vazi svuda. Ako se ne drzis tog principa u Gornjem Vakufu onda taj princip ne vazi nigdje .
oliver je napisao/la: Pa ako kazes da vas se treba kompenzirate za Stup i Tuzlu po stanju iz 1991 onda isto tako treba i u Mostaru i Stocu. Kakve veze ima sto je to Hercegovina ? Dobro onda : Gornji Vakuf i Jajce imaju Bosnjacku vecinu ako je sad i nema-dobit se je. Ipak je rijec o Bosni. Doslijednost se trazi zar ne 6.) Ali, Jajce nema bošnjačku većinu. Već ti je dokazano da su Hrvati i uz nižu izlaznost i uz oduzimanje eventualnih pridošlih glasača većina u gradu Jajcu. Formuliraj konačno svoje kriterije za podjelu. Kompenzacija nije problem - npr. Istočni Mostar za Soli. Za Jajce pogledaj pod Gornji Vakuf a kompenzacija za Soli nije Istocni Mostar vec Livno . oliver je napisao/la: Spremaj se ali sam si rekao da nema potrebe za tim jer se slazete sa nepovezanim teritorijem pa sam mislio da se bolan ne umoris . 7.) Postoji raspon rješenja - od maksimalnog do minimalnog. Zašto unaprijed dizati ruke od ičega? U pravu si , Bosnjaci trebaju potencirati izlaz na more bez ikakvih ustupaka .
oliver je napisao/la: Sami citavo vrijeme trubite kako se tesko ( gotovo nemoguce ) dogovoriti sa Bosnjacima ali da sa Dodikom imate dosta toga zajednickog , pa sto onda njega ne pitate za to ? Super za Livno i Stolac a i Prozor jer to Bosnjaci sigurno nece zaboraviti Doslijednost se trazi 8.) Lijepo je da sudjeluješ u raspravi, ali bošnjački političari nisu toliki idioti kolikim ih smatraš. Neće dati općinu Soli za nekakvo Livno, Jajce, Prozor ili Stolac. Pokusaj. Kad se vec nadate da su toliki idioti da ce pristati da dijele opstine gdje su Bosnjaci vecina samo da bi vama ispunili zelje sto ne bi i ovo.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 08 pro 2009, 09:26 |
|
|
Mahalu ti poklanjamo,džaba.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 08 pro 2009, 10:48 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Evo lijepe karte: Mislim da hrvatski dio i ne zauzima u postocima veliki teritorij, a ko misli da je moguće ove enklave iščupati i odnijet u Hrvatsku je lud. Odnosi Hrvata i Bošnjaka, unatoč svemu, idu nabolje od rata, čak bi se usudio reći da je ovo jedini problem koji imamo. Stvaranje hrvatskog kantona sa diskontinuitetom ne nagriza državu BiH nije napad na Bošnjake nego obrana preostalih Hrvata. S obzirom da države BiH nema bez Hrvata u središnjoj Bosni, svima koji se zaklinju u BiH bi ovo trebao biti krucijalni interes.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 08 pro 2009, 10:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Evo lijepe karte: Mislim da hrvatski dio i ne zauzima u postocima veliki teritorij, a ko misli da je moguće ove enklave iščupati i odnijet u Hrvatsku je lud. Odnosi Hrvata i Bošnjaka, unatoč svemu, idu nabolje od rata, čak bi se usudio reći da je ovo jedini problem koji imamo. Stvaranje hrvatskog kantona sa diskontinuitetom ne nagriza državu BiH nije napad na Bošnjake nego obrana preostalih Hrvata. S obzirom da države BiH nema bez Hrvata u središnjoj Bosni, svima koji se zaklinju u BiH bi ovo trebao biti krucijalni interes. To je ključ svega, onaj tko želi "poklopiti" Hrvate u srednjoj Bosni će ekspresno ostati bez države BiH.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
frane
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 08 pro 2009, 11:22 |
|
|
treba traziti i cijeli jug opcine Vitez i Busovaca .
_________________ Zadar glavni grad Hrvatske
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 08 pro 2009, 12:17 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5880 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
oliver je napisao/la: Ja se ne zalazem za podjelu - to ti radis pa je na tebi da ga nagovoris. Nisvet Hrnjić je predstavnik tvog nacionalnog korpusa. oliver je napisao/la: Kad vi potencirate Uskoplje za Gornji Vakuf zasto ja ne bi mogao Pucarevo . I sto vam smeta Srbin, zar vam oni nisu partneri ? Uskoplje je hrvatski naziv za grad i općinu. Pucareva su se odrekli i sami Muslimani, danas Bošnjaci. Ali, ako tebe koji meni svako malo predbacuješ savezništvo sa Srbima ne smeta srbizirati Bosnu i Novi Travnik - zovi ga kako hoćeš, to govori o tebi. Ja niti zovem niti mislim zvati Donji Vakuf Srbobranom tebi za inat kao što ti zoveš Novi Travnik Pucarevom meni za inat. oliver je napisao/la: Pa da , to je upravo sto i kazem. Nema izdvajanja Gornjeg Vakufa iz opstine jer po tvom principu citav Gornji Vakuf ide u Bosnjacki entitet jer su tu Bosnjaci vecina. Lijepo. Samo si zaboravio na kompenzacije i iznimke od pravila. oliver je napisao/la: Vidjecemo staje to na kraju. Da. oliver je napisao/la: Ja ne potenciram podjelu naselja vec samo doslijednost. Ako zagovaras podjelu opstina onda to vazi svuda. Ako zagovaras gradove /naselja u entitete gdje je vecina stanovnika u tim gradovima onda isto vazi svuda. Ako se ne drzis tog principa u Gornjem Vakufu onda taj princip ne vazi nigdje . Bez brige. Od svakog pravila postoji iznimka. oliver je napisao/la: Za Jajce pogledaj pod Gornji Vakuf a kompenzacija za Soli nije Istocni Mostar vec Livno . Varaš se da Livno može biti ikakva kompenzacija za Soli. U cijeloj općini Livno je 1991.g. popisano svega 5 793 Muslimana, a niti u jednom mjestu nisu činili apsolutnu većinu. U općini Soli je popisano 13 565 Hrvata, od čega je čak 11 376 živjelo u naseljima s apsolutnom hrvatskom većinom, a dodatnih 915 u naseljima s relativnom hrvatskom većinom. oliver je napisao/la: U pravu si , Bosnjaci trebaju potencirati izlaz na more bez ikakvih ustupaka . Potenciraj. Ali, Neum u bošnjačkom entitetu će biti kad na vrbi rodi grožđe. oliver je napisao/la: Pokusaj. Kad se vec nadate da su toliki idioti da ce pristati da dijele opstine gdje su Bosnjaci vecina samo da bi vama ispunili zelje sto ne bi i ovo. Kad sjednu dijeliti - sve će biti na stolu.
|
|
Vrh |
|
|
vin09mon
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 08 pro 2009, 17:40 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Evo lijepe karte: Mislim da hrvatski dio i ne zauzima u postocima veliki teritorij, a ko misli da je moguće ove enklave iščupati i odnijet u Hrvatsku je lud. Odnosi Hrvata i Bošnjaka, unatoč svemu, idu nabolje od rata, čak bi se usudio reći da je ovo jedini problem koji imamo. Stvaranje hrvatskog kantona sa diskontinuitetom ne nagriza državu BiH nije napad na Bošnjake nego obrana preostalih Hrvata. S obzirom da države BiH nema bez Hrvata u središnjoj Bosni, svima koji se zaklinju u BiH bi ovo trebao biti krucijalni interes. ja bi ovo odmah potpisao da udje u treci. ovi djepovi u srednjoj bosni i usori + posavski, hercgbosanski, zapadnoherc. kanton + herc-neretvanski bez konjica, jablanice (ali sa doljanima) i bez istocnog mostara (moramo biti realni, ako zelimo jajce i vares, ne mozemo trazit i cijeli mostar).. uz jajce, moramo se jako boriti za vares i kraljevu sutjesku! mislim da bi ovo bilo dosta realno dobit, nisu ovo neke megalomanske zelje..naravno, najproblmaticniji su jajce i vares/k.sutjeska..cak mi se jajce cini teze da ce uc nego vares
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 08 pro 2009, 18:42 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Evo lijepe karte: Mislim da hrvatski dio i ne zauzima u postocima veliki teritorij, a ko misli da je moguće ove enklave iščupati i odnijet u Hrvatsku je lud. Odnosi Hrvata i Bošnjaka, unatoč svemu, idu nabolje od rata, čak bi se usudio reći da je ovo jedini problem koji imamo. Stvaranje hrvatskog kantona sa diskontinuitetom ne nagriza državu BiH nije napad na Bošnjake nego obrana preostalih Hrvata. S obzirom da države BiH nema bez Hrvata u središnjoj Bosni, svima koji se zaklinju u BiH bi ovo trebao biti krucijalni interes. Žepče pojačaj za zapadni dio općine Maglaj (Novi Šeer), to smo držali na kraju rata i tamo je masa hrvatskih sela, a i Usora obuhvaća dio općine Teslić. Što se mene tiče to je ok. Bilo bi super kada bi mogli izvući i veći dio općine Travnik (ako im već dajemo istočnu polovicu Mostara, washingtonskim sporazumima je Travnik bio predviđen kao grad paralelno organiziran Mostaru, i šire Uskoplje(bistričko područje) s Sebešićem. Tako nekako. Neka bugojanska sela su nerealna, ali zašto ne probati?
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 08 pro 2009, 18:51 |
|
|
oliver je napisao/la: Ceha je napisao/la: Uspoređivati vojnu okupaciju dijela teritorija jedne države sa unutrašnjim uređenjem države 3 konstitutivna naroda može samo bolestan um. Zagovarati stanje nastalo ratom ( ubijanje, protjerivanje, rusenje, paljenje ) moze samo bolestan um. Dobro, vratite nam Soli, gornju Zenicu i Stup te sva sela u srednjoj bosni i sjevernoj hercegovini koja ste popalili.S obzirom da je vojno držanje bio argument u Daytonu mora biti i u postdaytonu, osim ako se sa Srbima dogovori drugačije. Obrati se Srbima pa neka vam vrate Sipovo i Varcar Vakuf pa se onda javi . Zaboravite Stolac i Vitez (a laganini možete i istočni Mostar). Dobro. Zaboravi onda Gornji Vakuf i Jajce ( a laganini i Pucarevo i Busovacu ). Hrvati su većina u Jajcu. I u Novom Travniku i Busovači. Oko Uskoplja ćemo se dogovoriti.Mi želimo entitet što prije jer se za razliku od vas želimo razvijati i puna nam je kapa da se hrvatskom lovom financira begovat u Sarajevu. Mozemo da napravim mali eksperiment. Navedi mi 10 najvecih firmi u Federaciji i nabroj mi koliko od njih je to " hrvatskih ". Moze ?Ja se nadam da je najmanje 5 tj pola firmi "hrvatskih" pa ces onda biti u pravu Rekoh, bolje vam je primiti se motike Hoćeš popis iz 1991? ok. Koliko Hrvata ostane izvan entiteta toliko muslimana može ući. Super kriterij. Reci ga samo nekom ko te smatra ozbiljnim. Nego kakav bi ti kriterij? I onda se pozivaš na neke principe. Licemjeru Trebamo dobiti nešto za Zenicu, Tuzlu i Sarajevo (mogla bi i hrv općina Soli, Stup i slične tamo doć ). Trebamo dobiti nesto i za Livno, Stolac, Mostar, Capljinu, Prozor a ne zaboravi ni BiH Srbe sa Drvarom i Grahovom Kakve vi veze imate sa Srbima? Prije bi vi trebali dati Ilidžu i pola sarajeva jer je to dobiveno zamjenom za hrvatski teritorij. Mi smo se nadavali ustupaka. Vaš red Da postoji zaštita naših pripadnika izvan granica Herceg bosne. Super . Onda ce 50 % vasih pripadnika da uziva zastitu izvan HB Bolje će biti vašim zelembaćima u HB-u nego izvan nje. Bar će posla imati [color] A ne zeleni vlažni snovi o graDŽanskoj državi preplavljivanju, porobljavanju itd. Prošlo je vrijeme osmanlija. [color=#008000]Proslo je vrijeme i Titinog generala .Kao i njegovih izdajnika. Čekaj samo rezultate izbora Bilo bi vam bolje da počnete nešto raditi (i učiti hrvatski) jer ovako nepismeni nigdje nećete stići Jel ti kao onaj : Ucite bre srpski da vas ceo svet razume GraDŽanski nije ni na jednom poznatom jeziku. Osim ako si afganistanski aboridžin. Ili nepismena seljačina
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 08 pro 2009, 18:52 |
|
|
frane je napisao/la: oliver je napisao/la: izgleda si taj koji bi djelio gradove i naselja. a o tome nema govora . dijelit ce se opcine gdje kod je moguce. a ne naselja . gradovi Jajce ,NoviTravnik,Vitez,Busovaca,Mostar i Stolac .. pa i Livno idu u Hr federalnu jedinicu ..pa ako treba entitet u diskontinuitetu . spominjao si selo Ahmici ,eto vam, ionako se nalazi dalje od magistrale Vitez -Busovaca , sva naselja od Puticevo do Busovace imaju Hr vecinu i stvaraju etnicki homogeni prostor . naselje Gornji Vakuf ima bosnjacku vecinu, istina ,i po tom pravilu bi trebao vama pripasti ,ali to bi bilo samo to . vama onda ode istocni Mostar (koji ce vako i nako otici u rukama Hrvata ). Upravo tako A gle, s obzirom na stanje, možda uspijemo užicat i Uskoplje. Vidjet ćemo. Treba potkupiti par Muslimana i
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 08 pro 2009, 19:05 |
|
|
vin09mon je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Evo lijepe karte: Mislim da hrvatski dio i ne zauzima u postocima veliki teritorij, a ko misli da je moguće ove enklave iščupati i odnijet u Hrvatsku je lud. Odnosi Hrvata i Bošnjaka, unatoč svemu, idu nabolje od rata, čak bi se usudio reći da je ovo jedini problem koji imamo. Stvaranje hrvatskog kantona sa diskontinuitetom ne nagriza državu BiH nije napad na Bošnjake nego obrana preostalih Hrvata. S obzirom da države BiH nema bez Hrvata u središnjoj Bosni, svima koji se zaklinju u BiH bi ovo trebao biti krucijalni interes. ja bi ovo odmah potpisao da udje u treci. ovi djepovi u srednjoj bosni i usori + posavski, hercgbosanski, zapadnoherc. kanton + herc-neretvanski bez konjica, jablanice (ali sa doljanima) i bez istocnog mostara (moramo biti realni, ako zelimo jajce i vares, ne mozemo trazit i cijeli mostar).. uz jajce, moramo se jako boriti za vares i kraljevu sutjesku! mislim da bi ovo bilo dosta realno dobit, nisu ovo neke megalomanske zelje..naravno, najproblmaticniji su jajce i vares/k.sutjeska..cak mi se jajce cini teze da ce uc nego vares Trebamo ih onda podmazat. Gle, Dayton je plaćen našim teritorijem. Washingtonski i Daytonski su bezbroj puta prekršeni na našu štetu. Trebamo nešto i dobiti zauzvrat.
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 09 pro 2009, 11:33 |
|
|
GRAD JAJCE
Izborene jedinice grada Jajca:
REDOVITI birači izbori 2008:
Ukupno 8176 Hrvati 4314 (52,8%) Ostali 3868 (47,2%)
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 09 pro 2009, 12:06 |
|
|
Dakle, svjetlo plava su naša područja. Novi Šeer, cijela općina Usora,Šebešić na jugu N.Travnika i neka hrv. sela na sjeveru općine. Svjetlo zeleno su područja gdje nas je bilo dosta prije rata. Hrvatske općine u Travniku (što bi morali tražiti ako zelenima ode pola Mostara) i Uskoplju (Bistrica). Također svjetlo zelenim sam i označio Čardaš kraj Zenice, spojnicu Kiseljak Busovača, okolinu Fojnice i Bugojna. Edit: Tu je link za sliku, izgleda da ovako ne radi http://img687.imageshack.us/i/47242930.jpg/
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 09 pro 2009, 12:13 |
|
|
|
Vrh |
|
|
oliver
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 09 pro 2009, 22:27 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: oliver je napisao/la: Ja se ne zalazem za podjelu - to ti radis pa je na tebi da ga nagovoris. Nisvet Hrnjić je predstavnik tvog nacionalnog korpusa. Da ali ja nisam za podjelu, ti si i ti ga trebas nagovoriti da pristane na nju. Da ti pomognem i dadnem nekoliko savjeta kako da to uradis: Mozes da pokusas da mu pokukucas na vrata , kazes : "Selam Alejkum nacelnice" i reci mu da hoces da podjelis opstinu Jajce gdje su Bosnjaci vecina i gdje bi tvojim prijedlogom podjele njegov rodno selo, gdje danas zivi sa svojom familijom pripalo BiH Hrvatima .Bujrum pajdo , jedva cekam, javi mi kako je proslo. oliver je napisao/la: Kad vi potencirate Uskoplje za Gornji Vakuf zasto ja ne bi mogao Pucarevo . I sto vam smeta Srbin, zar vam oni nisu partneri ? Uskoplje je hrvatski naziv za grad i općinu. Pucareva su se odrekli i sami Muslimani, danas Bošnjaci. Ali, ako tebe koji meni svako malo predbacuješ savezništvo sa Srbima ne smeta srbizirati Bosnu i Novi Travnik - zovi ga kako hoćeš, to govori o tebi. Ja niti zovem niti mislim zvati Donji Vakuf Srbobranom tebi za inat kao što ti zoveš Novi Travnik Pucarevom meni za inat. Zovi kako hoces, kad mozes Gornji Vakuf zvati Uskoplje vidim da mozes svasta. oliver je napisao/la: Pa da , to je upravo sto i kazem. Nema izdvajanja Gornjeg Vakufa iz opstine jer po tvom principu citav Gornji Vakuf ide u Bosnjacki entitet jer su tu Bosnjaci vecina. Lijepo. Samo si zaboravio na kompenzacije i iznimke od pravila. Lijepo sam te pitao da odaberes po kojem kriteriju ali da bude doslijedno i vidim da sada postoje iznimci tamo gdje je Bosnjaka 76 % . Doslijednost se trazi ako vec ides na dogovor . Ako neces cekaj 15-20 godina pa preglasaj jer se nadam da si toliko razuman da ne zagovaras silu . Znaci kao jedina normalna opcija preostaje ti dogovor i kompromis a prema bas onim kriterijam koje si postavio Gornji Vakuf ide u Bosnjacki entitet ( ako vec ides po broju stanovnika u naseljima ). Ako zagovaras podjelu Gornjeg Vakufa onda automatski zagovaras podjelu i ostalih ( ne samo Busovace i Pucareva vec i Zepca, Jajca, Stoca, Kreseva itd). Ako vec hoces iznimku gdje apsolutna vecina stanovnika treba da pripadne u entitet druge etnicke grupe onda neka iznimka bude Kresevo , moze ? oliver je napisao/la: Vidjecemo staje to na kraju. Da. oliver je napisao/la: Ja ne potenciram podjelu naselja vec samo doslijednost. Ako zagovaras podjelu opstina onda to vazi svuda. Ako zagovaras gradove /naselja u entitete gdje je vecina stanovnika u tim gradovima onda isto vazi svuda. Ako se ne drzis tog principa u Gornjem Vakufu onda taj princip ne vazi nigdje . Bez brige. Od svakog pravila postoji iznimka. Super , vec sam ti predlozio da to bude Kresevo kad vec trazis iznimke od pravila oliver je napisao/la: Za Jajce pogledaj pod Gornji Vakuf a kompenzacija za Soli nije Istocni Mostar vec Livno . Varaš se da Livno može biti ikakva kompenzacija za Soli. U cijeloj općini Livno je 1991.g. popisano svega 5 793 Muslimana, a niti u jednom mjestu nisu činili apsolutnu većinu. U općini Soli je popisano 13 565 Hrvata, od čega je čak 11 376 živjelo u naseljima s apsolutnom hrvatskom većinom, a dodatnih 915 u naseljima s relativnom hrvatskom većinom. Livno je imalo Bosnjacku vecinu pa ne mislis valjda da vam Bosnjaci predaju grad zbog sela ? oliver je napisao/la: U pravu si , Bosnjaci trebaju potencirati izlaz na more bez ikakvih ustupaka . Potenciraj. Ali, Neum u bošnjačkom entitetu će biti kad na vrbi rodi grožđe. Kad se ti mozes nadati da ce Bosnjaci da pristanu da dijele opstine gdje su vecina bez ustupaka zasto se i ja ne mogu da nadam da ce Neum biti u Bosnjackom entitetu. I jedno i drugo zvuci nerealno ali kad se mozes ti da nadas berbi grozda sa vrbe sto i ja ne bi. oliver je napisao/la: Pokusaj. Kad se vec nadate da su toliki idioti da ce pristati da dijele opstine gdje su Bosnjaci vecina samo da bi vama ispunili zelje sto ne bi i ovo Kad sjednu dijeliti - sve će biti na stolu. U pravu si , sve ce biti na stolu , od Neuma i Stoca pa do Viteza i Zepca.
|
|
Vrh |
|
|
oliver
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 09 pro 2009, 22:29 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Mahalu ti poklanjamo,džaba. I da je hoces ne mozes je pokloniti jer Mahala nije tvoja
|
|
Vrh |
|
|
oliver
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 09 pro 2009, 22:32 |
|
|
Ceha je napisao/la: frane je napisao/la: izgleda si taj koji bi djelio gradove i naselja. a o tome nema govora . dijelit ce se opcine gdje kod je moguce. a ne naselja . gradovi Jajce ,NoviTravnik,Vitez,Busovaca,Mostar i Stolac .. pa i Livno idu u Hr federalnu jedinicu ..pa ako treba entitet u diskontinuitetu .
spominjao si selo Ahmici ,eto vam, ionako se nalazi dalje od magistrale Vitez -Busovaca , sva naselja od Puticevo do Busovace imaju Hr vecinu i stvaraju etnicki homogeni prostor . naselje Gornji Vakuf ima bosnjacku vecinu, istina ,i po tom pravilu bi trebao vama pripasti ,ali to bi bilo samo to . vama onda ode istocni Mostar (koji ce vako i nako otici u rukama Hrvata ).
Upravo tako A gle, s obzirom na stanje, možda uspijemo užicat i Uskoplje. Vidjet ćemo. Treba potkupiti par Muslimana i Kad smo vec kod potkupljivanja pitaj Markana kako se odbranila Mahala godinu dana bez mogucnosti opskrbe ? Svaljujete na UN ali nije samo UN prodavao municiju i opremu vec i vojnici HVO-a tako da potkupljivanje ide i u drugom pravcu P.S Sta mislis cime se moze Covica potkupiti / ucijeniti ?
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 09 pro 2009, 22:36 |
|
|
oliver je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Mahalu ti poklanjamo,džaba. I da je hoces ne mozes je pokloniti jer Mahala nije tvoja Mahala i Vitez će biti onoga koji imao više bešika.
|
|
Vrh |
|
|
oliver
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 09 pro 2009, 22:41 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: oliver je napisao/la: I da je hoces ne mozes je pokloniti jer Mahala nije tvoja Mahala i Vitez će biti onoga koji imao više bešika. Super za vas. Samo se strpite 15-20 godina i bice sve kako vi zelite.
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 09 pro 2009, 22:57 |
|
|
oliver je napisao/la: Da ali ja nisam za podjelu, ti si i ti ga trebas nagovoriti da pristane na nju. Da ti pomognem i dadnem nekoliko savjeta kako da to uradis: Mozes da pokusas da mu pokukucas na vrata , kazes : "Selam Alejkum nacelnice" i reci mu da hoces da podjelis opstinu Jajce gdje su Bosnjaci vecina i gdje bi tvojim prijedlogom podjele njegov rodno selo, gdje danas zivi sa svojom familijom pripalo BiH Hrvatima .Bujrum pajdo , jedva cekam, javi mi kako je proslo. Nisvet Hrnjić će odluku kojoj federalnoj jedinici pripada njegovo selo pročitati u novinama. oliver je napisao/la: Lijepo sam te pitao da odaberes po kojem kriteriju ali da bude doslijedno i vidim da sada postoje iznimci tamo gdje je Bosnjaka 76 % . Doslijednost se trazi ako vec ides na dogovor . Ako neces cekaj 15-20 godina pa preglasaj jer se nadam da si toliko razuman da ne zagovaras silu . Znaci kao jedina normalna opcija preostaje ti dogovor i kompromis a prema bas onim kriterijam koje si postavio Gornji Vakuf ide u Bosnjacki entitet ( ako vec ides po broju stanovnika u naseljima ). Ako zagovaras podjelu Gornjeg Vakufa onda automatski zagovaras podjelu i ostalih ( ne samo Busovace i Pucareva vec i Zepca, Jajca, Stoca, Kreseva itd). Ako vec hoces iznimku gdje apsolutna vecina stanovnika treba da pripadne u entitet druge etnicke grupe onda neka iznimka bude Kresevo , moze ? Bošnjački političari su ti koji će se prvi protiviti dosljednosti. Nemam dvojbe oko toga. Ne zagovaram podjelu naselja Uskoplje, već prekrajanje granica općine. oliver je napisao/la: Super , vec sam ti predlozio da to bude Kresevo kad vec trazis iznimke od pravila Ne može. oliver je napisao/la: Livno je imalo Bosnjacku vecinu pa ne mislis valjda da vam Bosnjaci predaju grad zbog sela ? Imalo je relativnu većinu Muslimana. Popis 1991.g.: 3 899 Muslimana naspram 3 504 Hrvata na 10 080 stanovnika. Siguran sam da su Bošnjacima važnija sela oko Tuzle nego grad Livno. oliver je napisao/la: Kad se ti mozes nadati da ce Bosnjaci da pristanu da dijele opstine gdje su vecina bez ustupaka zasto se i ja ne mogu da nadam da ce Neum biti u Bosnjackom entitetu. I jedno i drugo zvuci nerealno ali kad se mozes ti da nadas berbi grozda sa vrbe sto i ja ne bi. Nadaj se. oliver je napisao/la: U pravu si , sve ce biti na stolu , od Neuma i Stoca pa do Viteza i Zepca. Da.
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 09 pro 2009, 23:00 |
|
|
oliver je napisao/la: Ultras1986 je napisao/la: Mahala i Vitez će biti onoga koji imao više bešika.
Super za vas. Samo se strpite 15-20 godina i bice sve kako vi zelite. U Vitezu to ide malo brže - sve više i više malih Hrvatića. Hrvati Vitez izbori 2004 53%Vitez izbori 2006 56%Vitez izbori 2008 60%Brojke su okvirne, ali puno govore...
|
|
Vrh |
|
|
oliver
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 09 pro 2009, 23:06 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: oliver je napisao/la: Da ali ja nisam za podjelu, ti si i ti ga trebas nagovoriti da pristane na nju. Da ti pomognem i dadnem nekoliko savjeta kako da to uradis: Mozes da pokusas da mu pokukucas na vrata , kazes : "Selam Alejkum nacelnice" i reci mu da hoces da podjelis opstinu Jajce gdje su Bosnjaci vecina i gdje bi tvojim prijedlogom podjele njegov rodno selo, gdje danas zivi sa svojom familijom pripalo BiH Hrvatima .Bujrum pajdo , jedva cekam, javi mi kako je proslo. Nisvet Hrnjić će odluku kojoj federalnoj jedinici pripada njegovo selo pročitati u novinama. Mogao bi i ti isto tako da procitas kojoj federalnoj jedinici tvoje ili ostala sela i gradovi koje ovako olako svojatas pripada iz novina a da ne bude bas onako kako ti zelis. oliver je napisao/la: Lijepo sam te pitao da odaberes po kojem kriteriju ali da bude doslijedno i vidim da sada postoje iznimci tamo gdje je Bosnjaka 76 % . Doslijednost se trazi ako vec ides na dogovor . Ako neces cekaj 15-20 godina pa preglasaj jer se nadam da si toliko razuman da ne zagovaras silu . Znaci kao jedina normalna opcija preostaje ti dogovor i kompromis a prema bas onim kriterijam koje si postavio Gornji Vakuf ide u Bosnjacki entitet ( ako vec ides po broju stanovnika u naseljima ). Ako zagovaras podjelu Gornjeg Vakufa onda automatski zagovaras podjelu i ostalih ( ne samo Busovace i Pucareva vec i Zepca, Jajca, Stoca, Kreseva itd). Ako vec hoces iznimku gdje apsolutna vecina stanovnika treba da pripadne u entitet druge etnicke grupe onda neka iznimka bude Kresevo , moze ? Bošnjački političari su ti koji će se prvi protiviti dosljednosti. Nemam dvojbe oko toga. Ne zagovaram podjelu naselja Uskoplje, već prekrajanje granica općine. Ok onda, grad Bosnjackom entitetu a sela okolo gdje je ko vecina.
oliver je napisao/la: Super , vec sam ti predlozio da to bude Kresevo kad vec trazis iznimke od pravila Ne može. Pa kad zagovaras da bude iznimka u slucaju Gornjeg Vakufa gdje je 76 % Bosnjaka ( ultrasovi podaci ) pa zasto ne bi bio umjesto toga izuzetak Kresevo ako vec neces doslijednost ?
oliver je napisao/la: Livno je imalo Bosnjacku vecinu pa ne mislis valjda da vam Bosnjaci predaju grad zbog sela ? Imalo je relativnu većinu Muslimana. Popis 1991.g.: 3 899 Muslimana naspram 3 504 Hrvata na 10 080 stanovnika. Siguran sam da su Bošnjacima važnija sela oko Tuzle nego grad Livno. Pa kad zagovaras da je Jajce " hrvatsko" jer je 52 % BiH Hrvata kako onda da nije i Livno isto tako za Bosnjake ? Doslijednost se trazi statisticaru, doslijednost. oliver je napisao/la: Kad se ti mozes nadati da ce Bosnjaci da pristanu da dijele opstine gdje su vecina bez ustupaka zasto se i ja ne mogu da nadam da ce Neum biti u Bosnjackom entitetu. I jedno i drugo zvuci nerealno ali kad se mozes ti da nadas berbi grozda sa vrbe sto i ja ne bi. Nadaj se. Kazem ti ja , kad se ti mozes nadati sto ne bi i ja. oliver je napisao/la: U pravu si , sve ce biti na stolu , od Neuma i Stoca pa do Viteza i Zepca. Da. Dobro je da se slazemo. Kazem ti ja potreban je kompromis i doslijednost i sve ce biti dobro. Negdje izgubis da bi negdje drugo dobio .
|
|
Vrh |
|
|
oliver
|
Naslov: Re: Jajce Postano: 09 pro 2009, 23:10 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: oliver je napisao/la: Super za vas. Samo se strpite 15-20 godina i bice sve kako vi zelite. U Vitezu to ide malo brže - sve više i više malih Hrvatića. Hrvati Vitez izbori 2004 53%Vitez izbori 2006 56%Vitez izbori 2008 60%Brojke su okvirne, ali puno govore... Jos bolje za vas , kad vas bude toliki postotak u Federaciji ili barem u onim opstinama gdje zelite da bude HB moci cete da izglasate sta hocete. Sto onda govorite da vam ne odgovara sadasnja situacija i da necete da cekate vise da se promjeni kad je buducnost bas onakva kakvu zelite ? Kad vas vec ovako dobro ide u Vitezu mozete poceti isto tako da pravite djecu i u Gornjem Vakufu pa je vase za 15-20 godina : Hrvati prema izborima Godina-- Hrvati--- Ukupno-- Hrvati % 2004---- 2514---- 7224---- 34.80% 2006---- 2262---- 7880---- 28.71% 2008---- 2689---- 9189---- 29.26%
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|