HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 ožu 2025, 16:08.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2217 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 89  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Makedoniji
PostPostano: 19 sij 2014, 00:31 

Metemma je napisao/la:
Jebiga, nisu oni Srbi ili Hrvati pa da budu spremni da daju guzice za EU ili NATO :)
Principijelan narod!

Država koja je nesposobna provesti temeljnu obvezu kao što je popis stanovništva, a kamo li ostvariti svoje ciljeve poput ulaska u NATO i EU.

Vrh

PostPostano: 19 sij 2014, 13:34 

Glazbenik je napisao/la:
Makedonija je jedina država u cijeloj JI Europi koja u razdoblju 2011.-2013. nije uspjela provesti popis stanovništva niti će ga skoro provesti.

Makedonija je postala kandidat za članstvo u EU još 17. prosinca 2005., a do danas nije započela pregovore niti će ih skoro otvoriti.

Makedonija je tehnički bila spremna za članstvo u NATO još 1. travnja 2009., a do danas nije postala članica niti će skoro postati.

Ima li kakvih pozitivnih vijesti iz Makedonije?

Hoće li Makedonija preživjeti do 2024. godine, da parafraziram Andreja Aleksejeviča Amalrika?

Makedonija je jedina drzhava koja ima vishe biraca u birackim spiskovima nego cijellokupno stanovnishtvo.U makedoniju makedonci iz nekoliko sella u malloj prespi u allbaniju za 48 casova dobivaju makedonsko drzhavjanstvo, a uz to bezpllatno lecenje i shkollovanje u makedoniji.Allbanci iz allbanije i kosova koji su u braku sa allbancima iz makedonije zhive po 20-30 godina u makedoniju i imaju po 4-5 dece za njih nema drzhavjanstva i nikad je nece ni dobiti.U makedoniju se makedonci iz allbanije donose specijallnim autobusima da gllasaju u makedoniju.Pa se vozaju iz jednog do drugog birackog mesta.Dok se mene zheli to zabraniti jer sam na privremenom radu u inostranstvu.Ja nemam pravo na gllas i svicarsku u njemacku u austriji.Jer ja sam tamo gast arbaiter oder beschtens gesagt uslender.Dok makedonac iz malle prespe gllasa u allbaniju josh sa pllacenim dnevnicama gllasa u makedoniju.Popis stanovnishtva se treba izvrshiti tako kako odgovara kopil naciji makedoncima.Ako ja nemam da jedem.I otidnemj u dubrovnik u leto i prodajem slladolled u plazhi za vreme letnje sezone.Ja gubim pravo da budem gradjanin makedonije.I to se tako lepo amballazhira da ja u svemu tome josh i ispadnem krivac.Poglledajte zhivotinjsko carstvo u projektu skopje 2014.polla miliarde evra na taj projekat.Cak i spomenik caru dushanu.Na allbanski deo skoplja nema ni ulicnog osvetljenja.
Teritorijallna podjella majedonije.Uvijek se znallo koliko je billo opshtina u makedoniju.Napravilla se takva podella da su se allbanci ostavilli bez icega.Ama bash bez icega.Otishlo se na taj nacina da i tamo gde su apsollutna vecina da ih raskrinkaju totallno.Tamo gde su billi makedonci vecina u gradusva su im se sella podelilla da bi kontroliralli gradsko jedro.Sada vracaju to pollako al to nishta ne menja.Doik se vrshilla privatizacija drzhavne imovine (ta drzhavna imovina je billa imovina oduzeta sillom od albanaca) gradove su imalle u rukama makedonci.Oni su sve vredno prisvojilli sebi.Kad je to zavrsheno i uzeto od drzhave bezpllatno prodaju nama allbancima sa ekstremno visokim cenama.Jedino vredno izvan grada je billo mavrovo i popova shapka.Tamo su odigralli igru stvaranjem opshtine mavrovo sa 3000 stanovnika.Gostivar nema nishta ogoljen do kosti.Kvadrat shume u mavrovo makedonac dobija gratis.Gradi mallu vikendicu sa kamenjem za mjesec dana.Ako ja hocu vikend kucicu u mavrovo trebam pllatiti 100-200 hiljada evra tu vikendicu od makedonca.Tim novcem makedonac kupuje 4 stanova u skoplje i osigurava.I mavrovo cu ja da dobiojem natrag.jer i tamo raste broj allbanaca i pada broj makedonaca.E kada bude izabran prvi gradonacallnik allbanac oni ce se povuci i odigrati igru da evo od pritisaka allbanaca se isprazhnjava mavrovo.
Znaci stvar je u materijallnu eksplloataciju.Zashto se ne mozhe izvrshavati popis stanovnishtva.Makedonci iako nisu nikad nitu mislili nitu zhele niti ce ikata ispuniti potpishano u ohridskom ramkovnom dogovoru.Oni zhele taj ramkovni dogovor potpuno pon ishtiti.Jer ne mogu se sllozhiti da su izgubilli jedan konflikt.Oni zhele po svaku cenu trece polluvreme.
Makedonija je prije neko vreme izvrshilla anschlus sa srbijom potpisanim dogovorom o saradnji njihovih ministarstva unutarnjih posllova.Danas bilo koji podatak o billo kojim gradjaninu makedonije srbija ne mora trazhiti od makedonije ona to ima.To je prvi korak ka stvaranju vardarske banovine.
Shta se ekonomije tice makedonija zhivi od novca koji se uzima na zajam i od priliva allbanskog novca onih koje makedonija ne zheli na popisnim spiskovima.Velike firme drzhi politicko rukovodstvo makedonije a sve konce vuce sasho mijallkov.
Isti sasho mijallkov je kidnapiro dete makedonskog ambasadora u ceshkoj pa ga ucenjivao ako ga zheli zhivog treba da nestane iz ambasade.I jadni ambasador danas zhivi ko aziljant u poljskoj.Poslednji je projekat sashe mijallkova trenutno u bratisllavi u kvartu bratislava 6.Projekat je vredan 40 miliuna evra radi se o kvartu modernih stanova za VIP pucanstvo u bratisllavi.U skoplju kontrolishe firmu ballkan energi grup koja skuplja harac o grijanju stanova u skoplju.
Povezan je direktno sa ruskim mafijashkim krugovima.Insistiralli su na cifru od 20 milijuna evra od drzhave radi niske cene grijanja.Profesor tetovskog universiteta RUHI BAKIU je bio cllan vlladine energetske komisije.Isti profesor se suprostavio ovoj inicijativi i tvrdio je da novac je dat firmi ballkan energi grup.Ali su oni taj novac investiralli na termo elektranu pored skoplja koja ce da producira struju sa ruskim gasom.To je billo dovoljno da se Ruhi bakija jedne veceri povuce od svoje vikendice u popovoj shapki da se unese u hotell koji je tada bio prazan i da se dinamitem podigne u vazduh.Reket je svakodnevnica.kamatashtvo je svakodnevnica klanova oko politickih partija.Biznismeni pllacaju harac na svoj biznis ovisno od toga cime se bave.2013 godine je billo sllucajeva likvidacije ljudi koji su se bavilli sitnim trgovijama.Poslednji se desio u skoplje u naselju butell.Kada je prodavac tepiha iz gostivara lladno krvno usred bella dana ustreljan u gllavu u prepunom parku.Posle toga je pocella cistka tih ubica streljan dzhelo u skoplje florim u gostivar josh par ostalih.
JEDNOM RECJU KO POZNAJE SITUACIJU U MAKEDONIJU ZNA DA TO NIJE DRZHAVA.TO JE EVROPSKA KAZABLLANKA.

Vrh

PostPostano: 19 sij 2014, 13:47 

Glazbenik je napisao/la:
Metemma je napisao/la:
Jebiga, nisu oni Srbi ili Hrvati pa da budu spremni da daju guzice za EU ili NATO :)
Principijelan narod!

Država koja je nesposobna provesti temeljnu obvezu kao što je popis stanovništva, a kamo li ostvariti svoje ciljeve poput ulaska u NATO i EU.

Gllazbenice mi ballkanci jedno neshto nikada ne mozhemo da svatimo.Kada su zapadnjaci bili bellosvetski mangupi mi nismo znalli shta je kupanje pa smo se kupalli jednom godishnje.I mi zhelimo njih da prevarimo.To je nasha greshka.Pa oni nas poznaju i kako dishemo i kako razmishljamo.Poznaju nas u srzhi.Pa ko ce da nabija trn u zdravu nogu iz cista mira.Makedonija ce u nato i eu oko 2317 godine.Kada budu odumrijelle nekoliko generacija makedonaca.Kada se novorodjeni makedonci svatiti da se drzhava i demokratija ne gradi nepravdama prema allbancima.Ne gradi se demokratija eksploatacijom allbanaca.A najgore ce biti ako jednom babo reshi da definitivno presece osovinu atina beograd.E tada ce biti frke

Vrh

PostPostano: 19 sij 2014, 13:50 

Glazbenik je napisao/la:
Metemma je napisao/la:
Principijelan narod!

Pa glavni problem je sa imenom, da to promijene...

Vrh

PostPostano: 19 sij 2014, 14:59 

Metemma je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

Pa glavni problem je sa imenom, da to promijene...

Ponuđen je naziv Republika Sjeverna Makedonija i to u trenutku kad je Grčka bila na koljenima.

RSM (eng. RNM) bolje zvuči nego FYROM, a ujedno dodatno snaži makedonske pretenzije na Egejsku Makedoniju.

Nisam ja Makedoniji odredio ulazak u EU i NATO za vanjskopolitičke ciljeve, nego ona sama.

Vrh

PostPostano: 19 sij 2014, 15:20 

Na kraju će Albanci dobiti Veliku Albaniju.

Makedoncima bi bilo najbolje da se riješe tog zapadnog dijela. Naprave zid i polako iseljavaju ostatak. I počnu uređivati svoju državu.

Ovo nema smisla.

Vrh

PostPostano: 19 sij 2014, 15:24 

doc je napisao/la:

Makedoncima bi bilo najbolje da se riješe tog zapadnog dijela. Naprave zid i polako iseljavaju ostatak. I počnu uređivati svoju državu.

Ovo nema smisla.

Nema šanse, Albanci u demografskom smislu nisu više toliko jaki, u Albaniji su doživjeli potop, a jedino su dobri još u Makedoniji. No, ni to neće trajati vječno, možda na par godina budu imali većinu među rođenima, no puknut će i brzo doći do sličnog nataliteta kao što je makedonski.

Vrh

PostPostano: 19 sij 2014, 15:28 

Da i?

Vrh

PostPostano: 19 sij 2014, 15:31 

sokoli je napisao/la:
Gllazbenice mi ballkanci jedno neshto nikada ne mozhemo da svatimo.Kada su zapadnjaci bili bellosvetski mangupi mi nismo znalli shta je kupanje pa smo se kupalli jednom godishnje.I mi zhelimo njih da prevarimo.To je nasha greshka.Pa oni nas poznaju i kako dishemo i kako razmishljamo.Poznaju nas u srzhi.Pa ko ce da nabija trn u zdravu nogu iz cista mira.

Makedonija ce u nato i eu oko 2317 godine.Kada budu odumrijelle nekoliko generacija makedonaca.Kada se novorodjeni makedonci svatiti da se drzhava i demokratija ne gradi nepravdama prema allbancima.Ne gradi se demokratija eksploatacijom allbanaca.A najgore ce biti ako jednom babo reshi da definitivno presece osovinu atina beograd.E tada ce biti frke

Istina, mi Zapadnjaci znamo sve o vama Balkancima. Hint: Milan pl. Šufflay.

Makedonija u ovim granicama neće postojati 2317. godine.

Vrh

PostPostano: 19 sij 2014, 15:32 

doc je napisao/la:

Ovo nema smisla.

Makedonija vec radi intenzivno na tome.Zapadnu makedoniju oni prvo privatizirali sebi.Posle toga prodaju nama ekstremno visokom cijenom.znaci imovinsko pravno se reshavaju zapadnog della.
Sa druge strane postoji zabrana ili takozvani zid da se ne predje reka vardar.Allbanci sa istocne strane skoplja dobijaju batine svaki dan.U veles allbanci su gore nego kosovari za vreme rankovica.U prilep i bitolj i da ne govorimo.Znaci oni pollako stvaraju drzhavu bez allbanaca.Ali njihova greshka koja ce da ih skupo koshta bit ce savez sa srbijom na shta uveliko rade.Rekoh ja zapadnjaci su puno pametniji od nas i znaju to.E to ce drzhavi makedoniji da se razbije o gllavi.Ako oni nastave na taj pllan to ce bit njihov kraj.To ce polla da postane allbanija polla ce bit bugarska.
Srbijanska politika ako igra na tu kartu izgubice i srbe iz makedonije.Ce da ih natrupa sve u uzhu srbiju.Druga sollucija je ova sada sadashnja.Status quo pozicija koja nece moci josh dugo da se sacuva.Maksimallno josh 4 izborna ciklusa

Vrh

PostPostano: 19 sij 2014, 15:33 

Glazbenik je napisao/la:
Istina, mi Zapadnjaci znamo sve o vama Balkancima.

I meni je žao gospodine Glazbeniče što niste moj klon. :laugh

Vrh

PostPostano: 19 sij 2014, 15:53 

doc je napisao/la:
Da i?

Neće biti velike Albanije. Pogotovo ako se otvore granice kad napokon uđu u EU, u apsolutnim brojkama će se iseliti barem duplo više Albanaca od Makedonaca.

Vrh

PostPostano: 19 sij 2014, 15:58 

Koji zaključci samo...

Vrh

PostPostano: 19 sij 2014, 17:16 

Glazbenik je napisao/la:
sokoli je napisao/la:
Gllazbenice mi ballkanci jedno neshto nikada ne mozhemo da svatimo.Kada su zapadnjaci bili bellosvetski mangupi mi nismo znalli shta je kupanje pa smo se kupalli jednom godishnje.I mi zhelimo njih da prevarimo.To je nasha greshka.Pa oni nas poznaju i kako dishemo i kako razmishljamo.Poznaju nas u srzhi.Pa ko ce da nabija trn u zdravu nogu iz cista mira.

Makedonija ce u nato i eu oko 2317 godine.Kada budu odumrijelle nekoliko generacija makedonaca.Kada se novorodjeni makedonci svatiti da se drzhava i demokratija ne gradi nepravdama prema allbancima.Ne gradi se demokratija eksploatacijom allbanaca.A najgore ce biti ako jednom babo reshi da definitivno presece osovinu atina beograd.E tada ce biti frke

Istina, mi Zapadnjaci znamo sve o vama Balkancima. Hint: Milan pl. Šufflay.

Makedonija u ovim granicama neće postojati 2317. godine.

Od sveg srca sam vam pozhelio i vama u forumu i cijellome hrvatskome narodu ullazak u familiji zapadnih civiliziranih naroda.Ali na vashu zhallost josh vucete neshto bllata od one zajednicke jednovijekovne bare.Ali vjerujem u vas.Vjerujem u zapad i vi cete uspjeti i bit cete ponos evrope.Nego daj molim vas maknite tu granicu sa sllovencima stvarate kollone i po 30 killometara.

Shta se makedonije tice dali ce postojati u ovim granicama.Zasada ona ce postajati jer BABO tako kazhe.Kada oni prestanu da budu makedonci i ce pozheliti da budu veci srbi i od samih srba e tada ce biti problema.Vec jesu ruski mafijashki prsti duboko u makedoniju.Babo ne da da se povezhe oska atina skopje beograd .

Vrh

PostPostano: 19 sij 2014, 17:33 

volvoks je napisao/la:
doc je napisao/la:

Ovo nema smisla.

Nema šanse, Albanci u demografskom smislu nisu više toliko jaki, u Albaniji su doživjeli potop, a jedino su dobri još u Makedoniji. No, ni to neće trajati vječno, možda na par godina budu imali većinu među rođenima, no puknut će i brzo doći do sličnog nataliteta kao što je makedonski.

to da cemo da puknemo u tom pllanu je jasno kao dan.Ali drugi su uvijek korak pred nama.Sta se iseljavanju tice gde cemo.Znali smo otici po italiji grckoj spanjolskoj.Svi se vracaju natrag.danas grci i italiani dollaze kao emigranti u allbaniji.Zhao mije shta ne razumesh allbanski
http://www.youtube.com/watch?v=qpE1C8hFUHo

Broj italianskih gradjana u allbaniji raste na 3 hiljade.U pocetku to su bili biznismeni.Poslednje su trazheni kranisti schvajceri koji u allbaniju zarade i do 50 evra na dan.
http://www.youtube.com/watch?v=2PNC-YHP_Pk

Ostallo je zdrava drzhava za migraciju samo swicarska i engleska.Ali oni ne otvaraju vrata za nikoga.Sada swicarska zatvara vrata i za evropejce.Imacemo referendum ubrzo i taj referendum ce proci sigurno.Znaci nema kud

Vrh

PostPostano: 19 sij 2014, 17:43 

Prilagodio sam pravopis i gramatiku:

sokoli je napisao/la:
U Makedoniju se Makedonci iz Albanije dovoze specijalnim autobusima da glasaju u Makedoniji. Pa se vozaju iz jednog do drugog biračkog mjesta. Dok se meni želi to zabraniti jer sam na privremenom radu u inozemstvu. Ja nemam pravo glasa u Švicarskoj, Njemačkoj i u Austriji. Jer ja sam tamo: Gastarbaiter oder bestens gesagt Ausländer. Dok Makedonac iz Male Prespe glasa u Albaniji još s plaćenim dnevnicama glasa i u Makedoniji. Popis stanovništva se treba izvršiti tako kako odgovara ***** naciji Makedoncima.

Ako ja nemam da jedem. I otiđem u Dubrovnik ljeti i prodajem sladoljed na plaži za vreme ljetne sezone. Ja gubim pravo da budem građanin Makedonije.

Ukupan broj Makedonaca u Albaniji je samo 5512.

Albanija im dopušta dvojezičnost u općini Liqenas (Pustec).
slika

Popis treba provesti kako bi se utvrdilo stalno stanovništvo, a Makedonija je nemoćna provesti takav popis jer država nema autoriteta.

Ovo s Dubrovnikom i gubljenjem prava glasa mi nije jasno.

Ako se ne varam sokoli hvalili ste se uspješnom mobilizacijom dijaspore prilikom zadnjih lokalnih izbora, kad ste navodno uz pomoć glasova iz dijaspore uspjeli izabrati Albanca za gradonačelnika općine Kičevo (Kërçovë).

Kako to da su ti dijaporaši smjeli glasovati u Kičevu?

Vrh

PostPostano: 19 sij 2014, 19:14 

Glazbenik je napisao/la:
Prilagodio sam pravopis i gramatiku:

sokoli je napisao/la:
U Makedoniju se Makedonci iz Albanije dovoze specijalnim autobusima da glasaju u Makedoniji. Pa se vozaju iz jednog do drugog biračkog mjesta. Dok se meni želi to zabraniti jer sam na privremenom radu u inozemstvu. Ja nemam pravo glasa u Švicarskoj, Njemačkoj i u Austriji. Jer ja sam tamo: Gastarbaiter oder bestens gesagt Ausländer. Dok Makedonac iz Male Prespe glasa u Albaniji još s plaćenim dnevnicama glasa i u Makedoniji. Popis stanovništva se treba izvršiti tako kako odgovara ***** naciji Makedoncima.

Ako ja nemam da jedem. I otiđem u Dubrovnik ljeti i prodajem sladoljed na plaži za vreme ljetne sezone. Ja gubim pravo da budem građanin Makedonije.

Ukupan broj Makedonaca u Albaniji je samo 5512.

Albanija im dopušta dvojezičnost u općini Liqenas (Pustec).
slika

Popis treba provesti kako bi se utvrdilo stalno stanovništvo, a Makedonija je nemoćna provesti takav popis jer država nema autoriteta.

Ovo s Dubrovnikom i gubljenjem prava glasa mi nije jasno.

Ako se ne varam sokoli hvalili ste se uspješnom mobilizacijom dijaspore prilikom zadnjih lokalnih izbora, kad ste navodno uz pomoć glasova iz dijaspore uspjeli izabrati Albanca za gradonačelnika općine Kičevo (Kërçovë).

Kako to da su ti dijaporaši smjeli glasovati u Kičevu?

shta je to stallno stanovnishtvo? koja je to definicija.Ako imam hrvatski pasosh, i imam drzhavjanstvo dali je to dokaz da sam ja gradjanin hrvatske.Dali sam ja hrvat iako dana kada se napravio popis nisam bio kuci da me zapisuju?

E pa to treba da se promeni.Da ja ne budem zapisan kao gradjanin makedonije.Ako nisi gradjanin makedonije nemash pravo na gllas.I da mi sutra trazhe i vizu za ullaz u makedoniju.da ja nisam u broju 34-35% nego da ja budem ispod 24% koji je usllov iz ramkovnog dogovora da mozhe da se upotrebi allbanski jezik.Jednom rjecju gospodine gllazbenice ja treba da ne postojim.Ja treba da se shkollujem na makedonski dok se ne asimiliram potpuno i da me nema.E to je cilj makedonskog popisa.Ne da se utvrdi koliko gradjana u datom trenutku zhive u makedoniju.Nego dali ti gradjani ce posedovati pravo na gllas i drzhavjanstvo.Mi nemamo nishta protiv da se odrzhi popis.Nek to bude druga pollovina juli i prva pollovina avgusta.Tada radnici koji su na privremenom radu u italiji josh nisu kod kuce.Makedonci to ne zhele.Josh pravedniji bi bio popis u decembar.Oni to nikako ne prihvacaju.Oni zhele u aprill i maj.Kada su se zimi istroshille sve rezerve i ljudi trbuhom za kruhom bjezhe vani da bi hranilli svoje familije.Znaci popis u makedoniju nije obican popis nego je to borba za prevllast jedne nacije nad drugom.Ja to ne dam.Imam oruzhja i za tri rata.Ja cu da se borim

Shto se allbanije tice i makedoncima u opshtini liqenas, tamo nema dvojezicnosti.tamo imash makedonski i samo makedonski jezik.Allbanski jezik je tamo zabranjen.Albanski simboli su zabranjeni.Putokazi su samo na makedonski albanske zastave nema nigdje

Vrh

PostPostano: 19 sij 2014, 20:08 

sokoli je napisao/la:
shta je to stallno stanovnishtvo? koja je to definicija.Ako imam hrvatski pasosh, i imam drzhavjanstvo dali je to dokaz da sam ja gradjanin hrvatske.Dali sam ja hrvat iako dana kada se napravio popis nisam bio kuci da me zapisuju?

E pa to treba da se promeni.Da ja ne budem zapisan kao gradjanin makedonije.Ako nisi gradjanin makedonije nemash pravo na gllas.I da mi sutra trazhe i vizu za ullaz u makedoniju.da ja nisam u broju 34-35% nego da ja budem ispod 24% koji je usllov iz ramkovnog dogovora da mozhe da se upotrebi allbanski jezik.Jednom rjecju gospodine gllazbenice ja treba da ne postojim.Ja treba da se shkollujem na makedonski dok se ne asimiliram potpuno i da me nema.E to je cilj makedonskog popisa.Ne da se utvrdi koliko gradjana u datom trenutku zhive u makedoniju.Nego dali ti gradjani ce posedovati pravo na gllas i drzhavjanstvo.Mi nemamo nishta protiv da se odrzhi popis.Nek to bude druga pollovina juli i prva pollovina avgusta.Tada radnici koji su na privremenom radu u italiji josh nisu kod kuce.Makedonci to ne zhele.Josh pravedniji bi bio popis u decembar.Oni to nikako ne prihvacaju.Oni zhele u aprill i maj.Kada su se zimi istroshille sve rezerve i ljudi trbuhom za kruhom bjezhe vani da bi hranilli svoje familije.Znaci popis u makedoniju nije obican popis nego je to borba za prevllast jedne nacije nad drugom.Ja to ne dam.Imam oruzhja i za tri rata.Ja cu da se borim

Shto se allbanije tice i makedoncima u opshtini liqenas, tamo nema dvojezicnosti.tamo imash makedonski i samo makedonski jezik.Allbanski jezik je tamo zabranjen.Albanski simboli su zabranjeni.Putokazi su samo na makedonski albanske zastave nema nigdje

1. Definicija stalnog stanovništva = osobe koje uoči kritičnog trenutka popisa žive neprekidno u svome uobičajenome mjestu stanovanja barem 12 mjeseci ili osobe koje su tijekom 12 mjeseci uoči kritičnog trenutka popisa došle u svoje uobičajeno mjesto stanovanja s namjerom da u njemu ostanu barem godinu dana.

2. Ako imate hrvatsku putovnicu to jest dokaz hrvatskog državljanstva.

3. Ostajete hrvatski državljanin, i u slučaju da niste popisani na popisu stanovništva. A možete biti Hrvat ili Albanac. Narodnost =/= državljanstvo.

Neobično je ako bi neobuhvaćenost popisom dovela do gubitka državljanstva. To bi bilo anticivilizacijski.

Hvala na predstavljenoj argumentaciji u vezi kritičnog trenutka popisa. Dakle, Albancima je toliko dijaspore u inozemstvu da bi ih popis u normalno vrijeme: ožujak/travanj, ozbiljno zakinuo.

Čudi me da je Albanija jednako slaba država kao i Makedonija? Nema dvojezičnosti? Nema ni vodovoda.
http://www.panorama.com.al/2013/07/23/komuna-pustec-pa-uje-cenohet-dhe-turizmi/

Vrh

PostPostano: 19 sij 2014, 20:39 

Glazbenik je napisao/la:
sokoli je napisao/la:

1. Definicija stalnog stanovništva = osobe koje uoči kritičnog trenutka popisa žive neprekidno u svome uobičajenome mjestu stanovanja barem 12 mjeseci ili osobe koje su tijekom 12 mjeseci uoči kritičnog trenutka popisa došle u svoje uobičajeno mjesto stanovanja s namjerom da u njemu ostanu barem godinu dana.

2. Ako imate hrvatsku putovnicu to jest dokaz hrvatskog državljanstva.

3. Ostajete hrvatski državljanin, i u slučaju da niste popisani na popisu stanovništva. A možete biti Hrvat ili Albanac. Narodnost =/= državljanstvo.

Neobično je ako bi neobuhvaćenost popisom dovela do gubitka državljanstva. To bi bilo anticivilizacijski.

Hvala na predstavljenoj argumentaciji u vezi kritičnog trenutka popisa. Dakle, Albancima je toliko dijaspore u inozemstvu da bi ih popis u normalno vrijeme: ožujak/travanj, ozbiljno zakinuo.

Čudi me da je Albanija jednako slaba država kao i Makedonija? Nema dvojezičnosti? Nema ni vodovoda.
http://www.panorama.com.al/2013/07/23/komuna-pustec-pa-uje-cenohet-dhe-turizmi/

Gospodine glazbenice moja je majka billa hrvatica udata za allbanca iz makedonije to jest mog oca.I pored toga shta smo se mucili da dobije makedonsko drzhavjanstvo njoj to nisu dali makedonske vllasti.Moj otac je imo kucu u tetovo, kucu u gajre na sellu, imanja u gajre i oko tetova.Mi njegova djeca svo svi billi u tetovo ili u gajre.Uvijek joj je odbijeno drzhavjanstvo.I kao razllog su navedene samo dvije reci.Liceto koe bara drzhavjanstvo od nashi proceni se precenuva kako opasna po drzhavata.
Nisam mogo da sahranim majku o moje sello.Kad otidnem na odmor nemogu posetiti grob svoje majke.broj allbanaca je oko 78 hiljada koji decenijama cekaju drzhavjanstvo isto im se odbija.I to oni su rodjeni u makedoniju za vrijeme bivshe jugosllavije.
Jedan od poslednjih i naj aktualnijih je novinar i pisac arben lala iz allbanije.Ozhenjen allbankom iz tetova, profesorkom universiteta.Ima troje dece.Vec 17 godina vodi bitku za drzhavjanstvo.Ukljucena cijella makedonska tajna slluzhba ne da mu se da drzhavjanstvo.On i dalje traje i ne popushta.Makedonska policija je organiziralla kriminallce da to sillom urade.Da bi se on sprotivstavio da bi to bio pretekst da ga izgone iz drzhave.Puno puto su mu komshije pomogli i ganjali kriminallce.

http://sq.wikipedia.org/wiki/Arben_Llalla
shta se sllabosti allbanije tice to nije sllabost.To je civilizacijski cin.Ne mozhesh ti jednom makedoncu iz male prespe nametnuti sillom allbanski jezik.On to treba da prihvati samovoljno.Ako nije to samovoljno to je prinuda.Sillom nekome mozhesh neshto uzeti ili zabraniti.Al da mu to sillom dash ne mozhesh.Oni su kao narod pllashljivi.Ako im se mallo oderesh oni ce svi da pobegnu za makedoniju.I evo to slike allbanske drzhave u cijellom svetu kako ganja makedonce kao nekada srbi kosovare.
za vodovod cu da citam ono od tebe postirano pa cu ti odgovoriti

Vrh

PostPostano: 25 sij 2014, 03:18 

@sokoli

1.Granica izmedju HR i SLO ide proć za godinu dana. Do tad ćemo se strpit svi skupa :)

2. Hoćeš reć da Makedonci već gledaju kako podijeliti Makedoniju? Albancima u istočnom dijelu zemlje je teže nego negdje na zapadnom dijelu, iako su u manjini recimo u obje neke općine?

3. Misliš da bi moglo doć do posrbljavanja Makedonaca?!

Vrh

PostPostano: 25 sij 2014, 19:43 

Ibar je napisao/la:
@sokoli

1.Granica izmedju HR i SLO ide proć za godinu dana. Do tad ćemo se strpit svi skupa :)

2. Hoćeš reć da Makedonci već gledaju kako podijeliti Makedoniju? Albancima u istočnom dijelu zemlje je teže nego negdje na zapadnom dijelu, iako su u manjini recimo u obje neke općine?

3. Misliš da bi moglo doć do posrbljavanja Makedonaca?!

Allbancima u centrallnoj makedoniji i istocnoj makedoniji uvijek se stavlja do znanja da su oni na pogreshnom mestu.da trebaju da se isele.Napadi su neprekidni po svaku cenu da se isele.I pored toga shta se policiji dostavljaju snimci i verballni napadi policija je pasivna.To napadacima daje krilla dok napadnutom daje do znanja da shto brzhe bolje se isele jer kraj nece im biti dobar
http://www.youtube.com/watch?v=Sqx5y81MTbM
U vecernjim satima prellazak allbanaca u makedonski deo skoplja postaje rizican.Narocito u naselju aerodrom permanentno se napadaju allbanci od maskiranih grupa mlladih makedonaca.Simptomaticno je to da kada su napadaci allbanci policiji treba 2-4 sata da ih otkrije i kazhnjava.Dok makedonce josh uvijek nitu jedan jedini nije otkriven.

Na pitanje pod tacku tri mogu ti reci jedno neshto.Posrbljavanje makedonaca i nije tako problem jer tada cesh imati posao sa istinskim srbima i tako cesh se postaviti.Ovi ostali koji zhele da se pokazhu kao veci katolici i od samog pape e sa njima je problem.Trenutno makedonci zhele da se pokazhu kao veci srbi i od samih srba.Pa tako oni trenutno igraju ullogu inkarnacije dodikove republike srpske iz bosne.
Oni su vec postavili zajednicki informativni sistem ministarstava unutrashnjih posllova.Od sada pa nadalje srbija billo koji podatak o meni ne treba da trazhi od makedonskog ministarstva.Pritisne moje ime i ima sve u ekranu.
Medije kontrolishe jedna nezvanicna informativna agencija koja se vodi u adresi stadion bb pod vodstvon Dragana pavlovica latasa.Isti je taj llatas organizirao zapaljivanje americke ambasade u skoplje za vreme protesta u skoplju.Xhak je eks udbasha i ambasadora srbije u makedoniju Janaçkovica.Uvijek je na stranu partije koja je na vllast i tako fura srpsku ideollogiju u makedoniju.Pomazhu mu maksimallno novinarka mirka velinovska koja isto pripada srpskom kllanu, pa janko burek,nedelkovski i co.Tako oni furaju pricu u makedoniju da treba pod hitno da makedonija postane juzhna srbija.Ako to ne postane 2030 godine postace cella makedonija allbanija.I uspeva im mnogo.Na jedan koncert makedonskom muzikom halle su 80% prazne.A dodje ceca cijella makedonija je na nogama

Vrh

PostPostano: 04 vel 2014, 18:32 

Mislim da ljubav prema Ceci i Srbovanje ipak nisu ista stvar. Osobno ne vjerujem u neko posrbljavanje Makedonaca u budućnosti. Bugariziranje, to već nekim čudom moguće.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2014, 21:57 

SK: Masovna tuča Albanaca i Makedonaca

Komentara 23
Pošalji na mail
Više osoba povređeno je jutros u velikoj tuči Albanaca i Makedonaca u skopskom kvartu Radišani.

Posvađali se posle udesa
Na mesto okrašaja došao je veliki broj pripadnika makedonskih snaga bezbednosti, a teško povređene osobe prebačene su u skopsku Vojnu bolnicu, javili su skopski mediji.

Prema nezvaničnim informacijama, do tuče je došlo posle saobraćajne nesreće.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU ... Makedonaca

Vrh

PostPostano: 14 tra 2014, 23:33 

Radishani-to je severno od skoplja.Taj se rajon zove skopska crna gora ili allbanci to nazivaju karadak.Luboten je u blizini.2001 godine u sello luboten su ubijeni 12 neduzhnih seljaka.Krajem drugog svetskog rata karadak je maksimallno okrvavljen.Krvollocni crnogorski komandant zufer musiç sa cetnicima skopske crne gore (koji su preko noci promenili kokarde sa petokrakom) pocinilli su velika kllanja po karadaku.stare su to rane koje se ne zatvaraju.Ali radishani greshe.narocito oni na severnu stranu reke vardar oni stvarno greshe.iako vec allbanska sella su i sa juga i sa istocne strane skoplja.Ali cetnici iz skopske crne gore njima bi preporucio licno ja da se oni sele odatle pravo za nish.jer ne daj bozhe koliko su zlla oni nanjelli i ako allbanci dodju u priliku da se osvete svaki od njih ce najmanje 20 puta da bude ubijen

Vrh

PostPostano: 22 tra 2014, 18:53 

@sokoli

zufer? zvuci muslimanski?

joj, riješite se više tih osvećivanja i svega toga. Makedoniji treba mir. Bolje u miru zivjeti nego ratovati. Poz!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2217 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 89  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: