HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 pro 2024, 09:50.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 325 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Pravo lice Islama - Film: "What the west needs to know"
PostPostano: 07 ruj 2009, 22:52 

osa je napisao/la:
Easternborder je napisao/la:

Što bi rekli ; pusto Srpsko! Ne postoji ništa što se zove Sisačka posavina, međutim taj prostor uz savu nakon Siska se zove lonjsko polje i za vrijeme rata tamo se nalazila prva linija obrane. Danas je taj kraj gotovo nenaseljen, osim što postoje kuće koje ljudi rijetko obilaze.

Ako si pak mislio na na Oborovo,Martinsku ves,Veleševec, Rugvicu..itd. neznam šta si gledao ali kuće su ako ništa zidane i imaju staklene prozore za razliku od vehabijskih kućs u Žepču koje na kućama imaju najlone.

slabo znanje, rugvica, veleševac, to je zagreb i velika gorica, mislio sam na tišinu lijevu i desnu, žirčicu, trebarjevo lijevo i desno, željezno lijevo i desno, palanjak, bok itd. to su sela sisačke posavine gornje, a što se tiče donje to su sela kratečko, gušće, krapje, čigoč,bukovsko itd. i naravno da ima domaćinstava na zavidnoj razini ali govoreći generalno mislim da sam u pravu, provozaj se malo pa ćeš se uvjeriti.

Rekao si od uzvodno od Siska, u to spada i Rugvica..to nije Zagreb to je zagrebačka županija.

Ja svaki vikend motorom obilazim posavinu,pokuplje, sela uz Odru,Mrežnicu,Koranu..sela u prostoru između Siska,Karlovca i zagreba poznajem ko svoj novčanik.

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2009, 11:40 

Kad je već riječ o muslimanskim selima srednje Bosne

Citat:

slika

TRAVNIK - Iako slučaj bludničenja nad maloljetnom djevojčicom iz Gluhe Bukovice, zbog kojeg je nepravomoćno na godinu i pol dana zatvora osuđen lokalni imam Rešad Omerhodžić još nije okončan, ovo podvlašićko selo potresao je novi još šokantniji slučaj.

Dok se čeka okončanje istrage o slučaju bludničenja nad djevojčicama, FTV neslužbeno saznaje da je obitelj maloljetnog počinitelja jutros odselila iz sela.
Kako je javila Federalna televizija, roditelji dviju osmogodišnjih djevojčica iz sela Gluha Bukovica prijavili su policijskoj stanici Travnik 13-godišnjeg dječaka iz ovog sela za silovanje i bludničenje nad njihovim kćerkama.

Po prijavi roditelja policija je preuzela slučaj, otpočevši istragu u okviru koje je obavješteno i županijsko tužiteljstvo.

Nakon svega, potpuno je jasno da je Gluhoj Bukovici potrebna sveobuhvatna sociološka i psihološka analiza. Pompezne najave pojedinih institucija te nevladinog sektora o konkretnoj pomoći, ispostavilo se, ipak su bile samo za dnevno političku upotrebu.

bitno.ba

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2009, 13:26 

Selo zapalit a stanovnike raselit.
Ludo selo.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2009, 14:02 

Evo, crno na bijelom:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cairo_Decl ... s_in_Islam

Vrh

PostPostano: 09 pro 2009, 11:13 

HAHAH, ja mislim da rasprave sto se tice vjere i ne treba biti. Jednostavno, od koga je katolicki ZAPAD uzeo obicaj kupanja, obicaj skidanja obuce. Jednostavno, od Islamskih zemalja. A da malo sagledamo vasu vjeru, tj. katolicku odnosno pravoslavnu(jedno te isto). Vi kazete da je Isus bog, a sam Isus za sebe u Bibliji ne spominje da je on bog, nego to rade njegovi zalutali ucenici Matej, Marko, Luka i Ivan koji su izopacili istinsku vjeru sa kojom je bio poslan Isa a.s.. Nigdje se u bibliji ne spominje krscanstvo kao religija, dok u Kur'anu Allah kaze:"Jedina vjera prihvacena kod Allaha je Islam" zatim spominje na josh mjesta rijech islam. Zatim, vazna lazna obiljezja Isusa kao npr: 25 decembar, tri kralja, sunce na istoku, 12 apostola, uskrsnuche...dok za cuda koja je radio vjerujemo da su bila jer Allah govori u Kur'anu da su poslanici imali mu'dzize(cuda) da rade kako bi dokazali svoje poslanstvo(Mojsije-stap, rastavljanje mora itd, Salomon mogao pricat sa zivotinjama). Ali da se vratim na vazniju stvar. Kroz historiju mnogi narodi su imali svoja bozanstva od pocetka svijeta pa sve eto i do danas. Evo nekih poznatijih bozanstava:
Horus(Egipat)- rodjen 25 decembra, imao 12 ucenika, na rodjenje mu dosla tri kralja, cinio cuda, ubijen, uskrsnuo nakon 3 dana
Krišna(India)- rodjen 25 decembra, imao 12 ucenika, dosla mu tri kralja na rodjenje, cinio cuda, ubijen i uskrsnuo nakon 3 dana
Dionis(Grcka)-rodjen 25 decembra, imao 12 ucenika, pretvarao vodu u vino, nazivan Alfa&Omega, ubijen i uskrsnuo nakon 3 dana
Mitra(Perzija)-rodjen 25 decembra, imao 12 ucenika, cinio cuda, ubijen i uskrsnuo nakon 3 dana i njegovi sljedbenici se mole nedjeljom kao i katolici...Sunday(dan sunca odnosno laznog boga sunca npr. Horus)
itd. sve isto: Jao iz Nepala, Tamuz iz Sirije, Ksamolksis iz Bizantije, Adad iz Asirije, Beddru iz Japana...svi imaju ova obiljezja kao kod krscana. Ne kazem ja da pravi istinski krscani koji kazu da Isus nije bog niti bozanstvo, niti vjeruju u sveto trojstvo da su zalutali, nego oni nisu uspjeli nadvladati one paganske obicaje koje su dovele da se iskrivi prava vjera. Npr. paganski je bilo spaljivath na lomachi, zatim svjedoci smo brojnih sekti koje imaju svoj nacin obozavanja...u nekim tajnovitim spiljama....to je sve PAGANSTVO.
A to sto vam je o ISLAMU navuceno preko ociju tjera vas da mrzite pravu vjeru jer oni koji su elita i na vlasti ne zele zavesti islam pa putem medija i javnih postupaka docaravaju islam kao teroristicku vjeru, mada su npr. u Americi(imaju brojni primjeri) dva tornja srusena u svrhu da se napadnu naftna polja u Iraku da se dobije crno zlato....je li vam mozda cudno kako su oni tornjevi lijepo fino pali kao kad se profesionalno rusi zgrada ili kako zgrada od celika moze da ne odoli zaletanju jednog aviona u nju, i odjednom se srusila....a gradjani govore da su prvo culi eksplozije prije nego li su vidjeli ijedan avion. Ili, na svim osnim slikama islamskog terora, svi oni koji drze odurne transparente su zamaskirani...pitanje je ZASTO....pa zato sto to uopce nisu muslimani, to se moze uraditi i u Photoshopu.
Allah svt josh u Kur'anu veli: "I Kur'an je poslan da opomene one koji kazu:Allah je sebi uzeo sina. A kako teske rijechi izlaze iz njihovih usta, raspravljaju se o onome o cemu Allah nije dao nikakav dokaz."
Pa hvaljen neka je Allah, Gospodar nebesa i zemlje, sviju nas. Hvala na paznji! ocekujem odgovore na ovo pa da se malo porjeckamo.....Mir neka je na vas

Vrh

PostPostano: 09 pro 2009, 11:15 

Znao sam odmah po nicku čim se registrirao da je Bošnjo. Samo oni dolaze ko fol "neoptereceni" (taj tip je bio sve, samo ne neopterecen), zatim ovaj "ljubitelj istine" koji će nam sa Šemsom Tankovićem iz medrese predočiti pravu istinu o 9/11. A vjerujem da ćemu se u tome pridružiti i naši paranoici i nosači teorija zavjere. Fino društvance.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2009, 11:16 

hahahaha, nek si nam rekao :sega

slika

Vrh

PostPostano: 09 pro 2009, 15:08 

This is what the West needs to know about Islam:

slika

slika

Vrh

PostPostano: 10 pro 2009, 15:11 

thetruthlover je napisao/la:
HAHAH, ja mislim da rasprave sto se tice vjere i ne treba biti. Jednostavno, od koga je katolicki ZAPAD uzeo obicaj kupanja, obicaj skidanja obuce. Jednostavno, od Islamskih zemalja. A da malo sagledamo vasu vjeru, tj. katolicku odnosno pravoslavnu(jedno te isto). Vi kazete da je Isus bog, a sam Isus za sebe u Bibliji ne spominje da je on bog, nego to rade njegovi zalutali ucenici Matej, Marko, Luka i Ivan koji su izopacili istinsku vjeru sa kojom je bio poslan Isa a.s.. Nigdje se u bibliji ne spominje krscanstvo kao religija, dok u Kur'anu Allah kaze:"Jedina vjera prihvacena kod Allaha je Islam" zatim spominje na josh mjesta rijech islam. Zatim, vazna lazna obiljezja Isusa kao npr: 25 decembar, tri kralja, sunce na istoku, 12 apostola, uskrsnuche...dok za cuda koja je radio vjerujemo da su bila jer Allah govori u Kur'anu da su poslanici imali mu'dzize(cuda) da rade kako bi dokazali svoje poslanstvo(Mojsije-stap, rastavljanje mora itd, Salomon mogao pricat sa zivotinjama). Ali da se vratim na vazniju stvar. Kroz historiju mnogi narodi su imali svoja bozanstva od pocetka svijeta pa sve eto i do danas. Evo nekih poznatijih bozanstava:
Horus(Egipat)- rodjen 25 decembra, imao 12 ucenika, na rodjenje mu dosla tri kralja, cinio cuda, ubijen, uskrsnuo nakon 3 dana
Krišna(India)- rodjen 25 decembra, imao 12 ucenika, dosla mu tri kralja na rodjenje, cinio cuda, ubijen i uskrsnuo nakon 3 dana
Dionis(Grcka)-rodjen 25 decembra, imao 12 ucenika, pretvarao vodu u vino, nazivan Alfa&Omega, ubijen i uskrsnuo nakon 3 dana
Mitra(Perzija)-rodjen 25 decembra, imao 12 ucenika, cinio cuda, ubijen i uskrsnuo nakon 3 dana i njegovi sljedbenici se mole nedjeljom kao i katolici...Sunday(dan sunca odnosno laznog boga sunca npr. Horus)
itd. sve isto: Jao iz Nepala, Tamuz iz Sirije, Ksamolksis iz Bizantije, Adad iz Asirije, Beddru iz Japana...svi imaju ova obiljezja kao kod krscana. Ne kazem ja da pravi istinski krscani koji kazu da Isus nije bog niti bozanstvo, niti vjeruju u sveto trojstvo da su zalutali, nego oni nisu uspjeli nadvladati one paganske obicaje koje su dovele da se iskrivi prava vjera. Npr. paganski je bilo spaljivath na lomachi, zatim svjedoci smo brojnih sekti koje imaju svoj nacin obozavanja...u nekim tajnovitim spiljama....to je sve PAGANSTVO.
A to sto vam je o ISLAMU navuceno preko ociju tjera vas da mrzite pravu vjeru jer oni koji su elita i na vlasti ne zele zavesti islam pa putem medija i javnih postupaka docaravaju islam kao teroristicku vjeru, mada su npr. u Americi(imaju brojni primjeri) dva tornja srusena u svrhu da se napadnu naftna polja u Iraku da se dobije crno zlato....je li vam mozda cudno kako su oni tornjevi lijepo fino pali kao kad se profesionalno rusi zgrada ili kako zgrada od celika moze da ne odoli zaletanju jednog aviona u nju, i odjednom se srusila....a gradjani govore da su prvo culi eksplozije prije nego li su vidjeli ijedan avion. Ili, na svim osnim slikama islamskog terora, svi oni koji drze odurne transparente su zamaskirani...pitanje je ZASTO....pa zato sto to uopce nisu muslimani, to se moze uraditi i u Photoshopu.
Allah svt josh u Kur'anu veli: "I Kur'an je poslan da opomene one koji kazu:Allah je sebi uzeo sina. A kako teske rijechi izlaze iz njihovih usta, raspravljaju se o onome o cemu Allah nije dao nikakav dokaz."
Pa hvaljen neka je Allah, Gospodar nebesa i zemlje, sviju nas. Hvala na paznji! ocekujem odgovore na ovo pa da se malo porjeckamo.....Mir neka je na vas

je li ti ikad palo napamet da datumi kao takvi potječu tek od računanja vremena po rimskom kalendaru.
u vrijeme kad su te religije postojale nit je bilo prosinca niti točnog rednog dana prosinca. to ti je dovoljno pošto ti je lako vidim prodati foru pa da ne moram išta više govoriti o uskrsnuću, čudima i ostalim stvarima koje si nabrojao.
ima onih koji ne vole kršćanstvo pa puštaju svakakve priče namijenjene samo onima dovoljno glupima da u to povjeruju. što si nam svojim primjerom zorno prikazao.

to ti je otprilike kao da se nalaziš u svemirskom brodu, ko zna u kojem sazviježđu pa da računaš vrijeme po zemaljskim mjernim jedinicama, ako sam imalo bio jasan.
a kako o drevnim kultovima i religijama ima zapravo jako malo informacija koje su opet prenošene od uha do uha složit ćete se (ne dakle ti, ti već pokazao koliko si beznadežan, nego ostali sugovornici) da igra pokvarenog telefona sa sto natjecatelja (svi s govornom manom) na kraju daje točniju informaciju.

s ovim upisom nesvjesno si sam ponudio odgovor na pitanje zašto normalan svijet s sumnjom gleda na islam.
nije toliko stvar u islamu nego u muslimanima koji u gotovo 99% slučajeva predstavljaju poluciviliziran svijet s primitivnim životnim nastupom u kojem imaju potrebu nametat svoje zaostale običaje drugima, osobito onima koji ih prime u svoje zemlje i tako spase gladi, kuge, sodomije, prisilnog sunećenja, kolere, prljavštine i sličnih u islamskom svijetu uobičajenih prilika, a koje ti isti muslimane ne poštuju kao milostive i gostoljubive nego kao slabe i nevrijedne svijeta u kojemu žive.
osobno mislim da bi europa muslimanima trebala dati onoliko koiko npr. muslimansker zaljevske zemlje daju imigranitima, točnije 18 satno radno vrijeme i uzaludnu nadu u ljudska prava.
pa ako im se ne sviđa nitko ih ne tjera u londom, rotterdam ili pariz.
slično svojoj braći i ti si pokazao zavidan nedostatk što pameti što odnosa prema drugima, npr kršćanstvu iako od vjere imate samo formalnost uz koju prakticirate dnevno prđenje pod nos nesretnicima u drugom redu te legalno obiteljsko nasilje.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2009, 20:21 

Ne kažem ja da krščanstvo nije prava religija, to jest ona religija u koju nije uvedena novotarija...npr. sveto trojstvo. A što se tiče datuma koje si napomenuo, svaki narod je od početka vremena računao vrijeme i svi su se poslije nadovezivali na njihove kalendare (vidis, o tome vam krscanstvo nish ne govori zar ne??). Ja cu skinut kapu krščanu koji ne priznaje sveto trojstvo, niti da je Isus bog.
AL PROBAJ SAMO SHVATIT KAKO STE VI NERAZUMNI, KAKO JEDAN JEDINI ČOVJEK MOŽE BITI BOG ODNOSNO BOŽJI SIN( ni sami niste sigurni sta je) nego ste to s koljena na koljeno uzimali zdravo za gotovo ne razmisljajuci svojom glavom kako to matereti covjek moze biti bog. Pa vi se poistovjećujete sa drevnim narodima koji su ljude ili neka svemirska tijela uzimali kao bogove.
SAMO MI NAVEDI PRIMJER GDJE ISUS ZA SEBE(al njegovim riječima, a ne po mateju luki ili kome već)KAZE DA JE ON BOG. JA IMAM PRIMJERAK BIBLIJE PA NISAM NIGDJE AMA BASH NIGDJE NASAO DA TO KAZE, NEGO SAM SAMO VIDIO ZAMRSEN TEKST KOJI KONFUZNO OBJASNJAVA NEKE HISTORIJSKE DOGAĐAJE A NIGDJE KAKO JE BOG SVE STVORIO, KAKO JE BOG ODUVIJEK(mislim jasnim rijecima).
AKO VAM NIJE NEKI PROBLEM, KUPITE NEGDJE KUR'AN PA VIDITE KAKO ALLAH SVT OBJASNJAVA SVE, I KAKO SMO STVORENI, SVE U NAJMANJI DETALJ[npr. Allah kaze: "Mi(arapska zamjenica kad se nesto hoce ucinit uzvisenim) vas stvaramo od kapi sjemena, zatim od grude mesa, zatim stvorimo kosti, zatim kosti zaodjenemo mesom, pa vam dusu udahnemo i kao dojenčad izlazite iz utroba majki. To je pouka za one koji poriču]. Nadjite mi to u bibliji, evo vam sve, sve, sve,sve....
Vidite kako ste vi arogantni, ja vam dajem dokaze, vi stavljate uvredljive slike Muhammeda saws., ocito poricete a da niste nista ni pokusali razumjet.
CILJ SVEGA OVOGA: Uzmi Kur'an pa vidi

Vrh

PostPostano: 10 pro 2009, 20:59 

Šta da vidim? Da je Zemlja ravna ploča?

91. sura:
5 i neba i Onoga koji ga sazda,
6 i Zemlje i Onoga koji je ravnom učini

Sura 79, ajet 30:
Poslije toga je Zemlju poravnao.
http://www.kuranikerim.com/bosnian/79.html

:palacgore2 :zrinjski_ultras1

Ja sam pročitao Kur'an bez ikakvih predrasuda, i moram priznat nakon što sam zaklopio tu knjigu jedini dojam je bio da stvarno odiše siledžijstvom, prijetnjama, upozoravanjem na lukavstvo kafira, sve je prožeto strahom prema Allahu kao glavnoj vrlini koju Allahov Rob (musliman) može imati, takva je atmosfera od početka do kraja knjige. :neznam
Knjiga kao da je pisana za ratne potrebe i dizanje morala neke srednjovijekovne vojske.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 10 pro 2009, 22:40 

Ne kažem ja da krščanstvo nije prava religija, to jest ona religija u koju nije uvedena novotarija...npr. sveto trojstvo. A što se tiče datuma koje si napomenuo, svaki narod je od početka vremena računao vrijeme i svi su se poslije nadovezivali na njihove kalendare (vidis, o tome vam krscanstvo nish ne govori zar ne??). Ja cu skinut kapu krščanu koji ne priznaje sveto trojstvo, niti da je Isus bog.
AL PROBAJ SAMO SHVATIT KAKO STE VI NERAZUMNI, KAKO JEDAN JEDINI ČOVJEK MOŽE BITI BOG ODNOSNO BOŽJI SIN( ni sami niste sigurni sta je) nego ste to s koljena na koljeno uzimali zdravo za gotovo ne razmisljajuci svojom glavom kako to matereti covjek moze biti bog. Pa vi se poistovjećujete sa drevnim narodima koji su ljude ili neka svemirska tijela uzimali kao bogove.
SAMO MI NAVEDI PRIMJER GDJE ISUS ZA SEBE(al njegovim riječima, a ne po mateju luki ili kome već)KAZE DA JE ON BOG. JA IMAM PRIMJERAK BIBLIJE PA NISAM NIGDJE AMA BASH NIGDJE NASAO DA TO KAZE, NEGO SAM SAMO VIDIO ZAMRSEN TEKST KOJI KONFUZNO OBJASNJAVA NEKE HISTORIJSKE DOGAĐAJE A NIGDJE KAKO JE BOG SVE STVORIO, KAKO JE BOG ODUVIJEK(mislim jasnim rijecima).
AKO VAM NIJE NEKI PROBLEM, KUPITE NEGDJE KUR'AN PA VIDITE KAKO ALLAH SVT OBJASNJAVA SVE, I KAKO SMO STVORENI, SVE U NAJMANJI DETALJ[npr. Allah kaze: "Mi(arapska zamjenica kad se nesto hoce ucinit uzvisenim) vas stvaramo od kapi sjemena, zatim od grude mesa, zatim stvorimo kosti, zatim kosti zaodjenemo mesom, pa vam dusu udahnemo i kao dojenčad izlazite iz utroba majki. To je pouka za one koji poriču]. Nadjite mi to u bibliji, evo vam sve, sve, sve,sve....
Vidite kako ste vi arogantni, ja vam dajem dokaze, vi stavljate uvredljive slike Muhammeda saws., ocito poricete a da niste nista ni pokusali razumjet.

već ga zamišljam a ne bi se kladio i da ga ti ne zamišljaš tako, kako zamišljeno sjedi u bašči, srče kafu , otpuhuje dim iz čibuka, vrti pero među prstima i gladi sijedu mu bradu, i misli, -šta li da ubacim u ovu suru? aha,..evo vako ćemo...., hm ne....

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 03:31 

http://www.sarajevo-x.com/zanimljivosti ... /091209109

Morala sam....

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 04:11 

Robbie MO je napisao/la:

Šta da vidim? Da je Zemlja ravna ploča?

91. sura:
5 i neba i Onoga koji ga sazda,
6 i Zemlje i Onoga koji je ravnom učini

Sura 79, ajet 30:
Poslije toga je Zemlju poravnao.
http://www.kuranikerim.com/bosnian/79.html

:palacgore2 :zrinjski_ultras1

Ja sam pročitao Kur'an bez ikakvih predrasuda, i moram priznat nakon što sam zaklopio tu knjigu jedini dojam je bio da stvarno odiše siledžijstvom, prijetnjama, upozoravanjem na lukavstvo kafira, sve je prožeto strahom prema Allahu kao glavnoj vrlini koju Allahov Rob (musliman) može imati, takva je atmosfera od početka do kraja knjige. :neznam
Knjiga kao da je pisana za ratne potrebe i dizanje morala neke srednjovijekovne vojske.

Nebih ja rekla da si procitao Kuràn bez ikakvih predrasuda. Ako ce mo vec o tezama da je zemlja ravna. Pa znamo da su krscani bili ti koji su proganjali nauku na sve moguce nacine.
Koliko vremena se slijedi Islam u BiH, pa nikad bosanski muslimani nisu niti prijetili niti ugrozavali druge, a Kur`an svaka kuca skoro ima.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 07:26 

Nisam siguran da se Islam može promatrati kao vjera. Islam je po meni samo skup uputa za život po srednjovjekovnom arapskom obrascu, napisan od strane jednog agresivnog vojskovođe. Potrebna je sveobuhvatna reformacija.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 07:36 

Irma je napisao/la:
http://www.sarajevo-x.com/zanimljivosti/clanak/091209109

Morala sam....

Side-by-side, ilustracija bosanskog telećeg pogleda:

slika slika

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 09:07 

hahhahhahhahha ovo je zakon!

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 10:26 

Islam ima potrebu da se uspoređuje kršćanstvom jer se na njega nastavlja, kao što i kršćanstvo ima potrebu za odnos prema židovstvu jer je očito da iz te religije izvire. Problem za islam je taj, što kršćanstvo njih ne ferma ni 2% i da se ne zavaravamo, isto bi to i Židovi radili kršćanima da ih nije toliko malo i izravno im opstanak ne ovisi baš od tih istih. Stoga, ovim muslimanima poručujem da se okane budalaštine po svim forumima, ne hebe vas nitko ni najmanje :zubati

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 10:28 

blento, onda nije kršćanin :sega ako je Allah svemoguć, jel ti mene želiš kao vjernika uvjeriti da nije u stanju doći na Zemlju kao čovjek?

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 10:30 

Upravo zbog ovog razloga molim za dan kada ćemo se riješiti ovisnosti o nafti i carstvu zla - Saudijskoj Arabiji, i njihovom izvozu terorizma i financiranju medresi iz kojih se javljaju ovi "misionari".

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 10:59 

primijećuje te li kako plaćeni mediji uporno pokušavaju prodati priču kako bio gorivo dovodi do porasta gladi jer da se površine koje bi se mogle koristiti za prodaju hrane koriste za proizvodnju goriva.
tvrdnja niđe veze ali anglo-a,eričkim monopolistima nije drago kad bi netko zadovoljavao svoju poztrebu za gorivom mimo njihove ponude.
dakle bio dizel samo naprijed.
usput, barem prema enghdalu, u što i ja vjerujem, najveći financijeri zelenih, onih što se tako zdušno bore protiv nuklearne energije, su navedeni naftni lobiji.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 11:15 

ALLAH svt sebe opisuje sa 14 osobina, a jedna od njih je: Kijamun bi-nefsihi(BOG NIJE NIČEMU SLIČAN)
Kakav je to bog koji se pretvara u čovjeka da spasi kobajagi svoju djecu(a djece nema) jer kako Allah kaze:
"I Kur'an je poslan da opomene one koji kazu:Allah je sebi uzeo sina"
Josh nesh vezano za to sveto trojstvo.....po onome sta sam ja shvatio ima OTAC, SIN i SVETI DUH, i kaze
otac NIJE sin, sin NIJE sv duh, sv duh NIJE otac, a kaze da su svi nesh kao bog....i nesh kad je u liku sina onda silazi na zemlju....pa jbt ko onda upravlja svemirom dok je on na zemlji....PA et sami vidite da uvodite mnogoboštvo u vasu vjeru...mislim ne vi, vi ste samo naslijedili to....zao mi vas je.
Vezano za naslijeđivanje po vjerama...istina je da je zidovstvo prethodilo krscanstvu, i tako isto krscanstvo prethodilo islamu....ali zasto. Pa zato sto su ti prije njih iskrivili svoju vjeru pa je Allah poslao Isaa a.s.(Isusaa) da ih navede na pravi put i da bi to dokazao Allah mu daje mogućnost da liječi gubave, slijepce i da povrati iz mrtvih(to se zove mu'dziza-Bozje djelo kroz svoga poslanika...isto npr. Mojsije kad je stapom udario u more pa se razdvojilo...pa sto onda niste njega uzeli kao boga koji je radio sve kao i isus).Tako isto radi i Sveti Pavle...samo ne kontam kako jedan covjek koji je bio poslije ISUSA je osnovao novu vjeru bez da mu je ISUS bilo sta rekao....PAVLE je bio manje vise pagan...znate onih 12 apostola...to nije nish drugo do 12 horoskopskih znakova.....npr. kada je Mojsije otisao u svetu goru TUVA da primi zapovijedi, Sammirija je tada salio zlatno tele....zasto bash tele...pa zato sto ti astrolozi nevjernici prate sazvježđa i u to vrijeme je bilo sazvježđe TAURUS(bik,tele).

A Sad sto govorite da je Muhammed saws napisao Kur'an....lazete.....kako bi Muhammed a.s. znao kako je nastao svijet, stvaranje Adama i Eve, raj i pakao ako mu pritom nisu nishta saptali krscani....kako je to mogao znati čovjek u pustinji. Ma vi me nastojite u laz utjerat bez obzira sta ja kazem....ta vi ste narod nevjernicki....Allah nas sacuvao takvih......MIR NEKA JE NA VAS, a Allahu cemo se svi sigurno vratiti i tada cemo aBd vidjeti ko je na Pravom putu...selam

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 11:26 

mi svoju vjeru ispovjedamo na ovaj način :palacgore1

Vjerujem u jednoga Boga, Oca svemogućega,
stvoritelja neba i zemlja,
svega vidljivoga i nevidljivoga.
I u jednoga Gospodina Isusa Krista,
jedinorođenoga Sina Božjega.
Rođenog od Oca prije svih vjekova.
Boga od Boga, svjetlo od svjetla,
pravoga Boga od pravoga Boga.
Rođena, ne stvorena,
istobitna s Ocem,
po kome je sve stvoreno.
Koji je radi nas ljudi i radi našega
spasenja sišao s nebesa.
I utjelovio se po Duhu Svetom
od Marije Djevice:
i postao čovjekom.
Raspet također za nas:
pod Poncijem Pilatom mučen i pokopan.
I uskrsnuo treći dan, po Svetom Pismu.
I uzašao na nebo:
sjedi s desne Ocu.
I opet će doći u slavi
suditi žive i mrtve,
i njegovu kraljevstvu neće biti kraja.
I u Duha Svetoga,
Gospodina i životvorca;
koji izlazi od Oca i Sina.
Koji se s Ocem i Sinom skupa časti
i zajedno slavi;
koji je govorio po prorocima.
I u jednu svetu katoličku i
apostolsku Crkvu.
Ispovijedam jedno krštenje za
oproštenje grijeha.
I iščekujem uskrsnuće mrtvih.
I život budućega vijeka.
Amen.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 11:38 

...ta vi ste narod nevjernicki....Allah nas sacuvao takvih......MIR NEKA JE NA VAS, a Allahu cemo se svi sigurno vratiti i tada cemo aBd vidjeti ko je na Pravom putu...selam

Post ti ostaje kao primjer "pravog lica Islama"..., a do kada :neznam

Uhvati se ti metle i meti ispred svojih vrata pa nam objasni kakvi su to običaji pedofilije i silovanja po džamijama, ženidba desetogodišnjakinja, terorističkim grupama koji uzvikuju Alahovo ime i ubijaju nevine i prognane, i šta kuran kaže na to?
Sve to naravno u tvom komšiluku, znači daj nešto iz "prve ruke".

Nastaviš li glumiti "poslanika", očekuj vrlo brzo nogu u guzicu...

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 11:44 

ALLAH svt sebe opisuje sa 14 osobina, a jedna od njih je: Kijamun bi-nefsihi(BOG NIJE NIČEMU SLIČAN)
Kakav je to bog koji se pretvara u čovjeka da spasi kobajagi svoju djecu(a djece nema) jer kako Allah kaze:
"I Kur'an je poslan da opomene one koji kazu:Allah je sebi uzeo sina"
Josh nesh vezano za to sveto trojstvo.....po onome sta sam ja shvatio ima OTAC, SIN i SVETI DUH, i kaze
otac NIJE sin, sin NIJE sv duh, sv duh NIJE otac, a kaze da su svi nesh kao bog....i nesh kad je u liku sina onda silazi na zemlju....pa jbt ko onda upravlja svemirom dok je on na zemlji....PA et sami vidite da uvodite mnogoboštvo u vasu vjeru...mislim ne vi, vi ste samo naslijedili to....zao mi vas je.
Vezano za naslijeđivanje po vjerama...istina je da je zidovstvo prethodilo krscanstvu, i tako isto krscanstvo prethodilo islamu....ali zasto. Pa zato sto su ti prije njih iskrivili svoju vjeru pa je Allah poslao Isaa a.s.(Isusaa) da ih navede na pravi put i da bi to dokazao Allah mu daje mogućnost da liječi gubave, slijepce i da povrati iz mrtvih(to se zove mu'dziza-Bozje djelo kroz svoga poslanika...isto npr. Mojsije kad je stapom udario u more pa se razdvojilo...pa sto onda niste njega uzeli kao boga koji je radio sve kao i isus).Tako isto radi i Sveti Pavle...samo ne kontam kako jedan covjek koji je bio poslije ISUSA je osnovao novu vjeru bez da mu je ISUS bilo sta rekao....PAVLE je bio manje vise pagan...znate onih 12 apostola...to nije nish drugo do 12 horoskopskih znakova.....npr. kada je Mojsije otisao u svetu goru TUVA da primi zapovijedi, Sammirija je tada salio zlatno tele....zasto bash tele...pa zato sto ti astrolozi nevjernici prate sazvježđa i u to vrijeme je bilo sazvježđe TAURUS(bik,tele).

A Sad sto govorite da je Muhammed saws napisao Kur'an....lazete.....kako bi Muhammed a.s. znao kako je nastao svijet, stvaranje Adama i Eve, raj i pakao ako mu pritom nisu nishta saptali krscani....kako je to mogao znati čovjek u pustinji. Ma vi me nastojite u laz utjerat bez obzira sta ja kazem....ta vi ste narod nevjernicki....Allah nas sacuvao takvih......MIR NEKA JE NA VAS, a Allahu cemo se svi sigurno vratiti i tada cemo aBd vidjeti ko je na Pravom putu...selam

Kršćanstvo je jedina prava religija.

To sad može zvučati užasno dogmatski i uskogrudno, ali jednostavna istina je da kršćanstvo je jedina prava religija. Isus je rekao da je: On jedini put do Oca (Ivan 14:6), i da: On sam otkriva Oca (Matej 11:27; Luka 10:22). Kršćani ne govore okolo da je kršćanstvo jedini put, zato što su arogantni, uskogrudni, glupi, i zato što osuđuju. Oni to čine zato što vjeruju u ono što je Isus rekao. Oni vjeruju u Isusa, koji je tvrdio da je Bog (Ivan 8:58; Izlazak 3:14), koji oprašta grijehe (Marko 2:5; Luka 5:20; 7:48), i koji je ustao od mrtvih (Luka 24:24-29; Ivan 2:19). Isus je rekao da je On jedini put. Isus je unikatan. Znači, ili je govorio istinu, ili je bio lud ili je lažac. Ali s obzirom da su se svi složili da je isus bio dobar, kako je onda mogao biti oboje, dobar i lud ili dobar i lažac? Morao je govoriti istinu. On je jedini put.

Kršćanstvo nije samo religija; to je odnos sa Bogom. To je vjera u Isusa i onoga što je učinio na križu (I. Korinćanima 15:1-4), ne u ono što možemo sami za sebe učiniti (Efežanima 2:8-9).

Buda nije ustao od mrtvih, niti konfucije ili Zoroaster. Muhamed nije ispunio detaljna proročanstva. Aleksandar Veliki nije uskrišavao mrtve ili liječio bolesne. I tako dalje postoje mnoge prihvatljive informacije zapisane o njima, što su vjerovali.

Biblija je u pravu kad kaže u I. Petrovoj 2:7-8, "Prema tome, "kamen koji su odbacili graditelji - upravo taj - postao je ugaonim kamenom" za vas koji vjerujete dragocjen, a za one koji ne vjeruju "kamen spoticanja, stijena sablazni"."

Matematički proračun isusovog ispunjenja proročanstva

"Slijedeće vjerovatnosti su uzete od Petera Stonera iz "Science Speaks" (Moody Press, 1963.) da pokažu da je slučajnost nepostojeća u znanosti vjerovatnog. Stoner kaže da upotrebljavajući modernu znanost vjerovatnog u prikazu osam proročanstva; nalazimo da šansa da bilo koji čovjek koji živi u sadašnjosti i ispuni svih osam proročanstva je 1 naprema 1017." To bi bilo 1 naprema 100,000,000,000,000,000. Da bi nam pomogao u shvaćanju ove vjerovatnosti, Stoner je to ilustrirao tako da za primjer "uzmemo 1017 srebrnih dolara i postavimo ih na površinu Texasa. oni će prekriti cijelu državu dvostrukim slojem. Sad označimo jedan srebrni dolar i pomiješamo ga sa ostalima, koji čine veliku masu po cijeloj državi. Tada zavežemo čovjeku oči i kažemo mu da može putovati koliko god želi daleko, ali mora pronaći jedan srebrni dolar i reći da je to onaj pravi, označeni. Kakve bi on imao šanse da pronađe taj pravi? Iste šanse koje bi imao i prorok koji je napisao onih osam proročanstva i da se sva ispune u samo jednom čovjeku."

Stoner je razmatrao 48 proročanstava i rekao, "dokazali smo da bi šansa da jedan čovjek ispuni svih 48 proročanstva bila 1 naprema 10157, ili 1 naprema 000,000,000,000,000,000,000,000,000, 000,000,000,000,000, 000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000, 000, 000,000,000,000,000,000,000, 000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000 000,000,000."

(Ove informacije su uzete iz knjige Evidence that Demands a Verdict, od Josha McDowella.)

Trebalo bi biti sasvim evidentno da Isus nije ispunio proročanstva slučajno. Bio je tko je i rekao da je: jedini put (Ivan 14:6).

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 325 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: iprodano, Tomba17 i 15 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: