|
|
Stranica: 7/13.
|
[ 322 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Što trenutno čitate? Postano: 27 pro 2013, 23:35 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 02:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Što trenutno čitate? Postano: 28 pro 2013, 00:14 |
|
|
Dobrilo Nenadić - Pobednici Posvećeno uspomeni na staru sporu srpsku pešadiju, veli autor 
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
FEO
|
Naslov: Re: Što trenutno čitate? Postano: 30 pro 2013, 02:47 |
|
|
 Koliko vam odprilike treba da procitate knjigu? Meni se uvijek oduzi na bar 2-3 sedmice jer nikad ne mogu u komadu procitati barem 50 str. Imate li neki savjet?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pantagana
|
Naslov: Re: Što trenutno čitate? Postano: 30 pro 2013, 03:31 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Što trenutno čitate? Postano: 30 pro 2013, 08:47 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 14:42 Postovi: 8944 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Što trenutno čitate? Postano: 30 pro 2013, 16:14 |
|
|
Pantagana je napisao/la: 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Što trenutno čitate? Postano: 30 pro 2013, 16:33 |
|
|
Ovo je onaj iz Green Golda 
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Što trenutno čitate? Postano: 02 sij 2014, 11:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Stigao paket knjiga, ima dosta toga zanimljivog:
1. Rječnik sinonima hrvatskoga jezika (Ljiljana Šarić) - ovo će se najviše koristiti, prečesto pri pisanju uhvatim sebe kako ponavljam neku riječ ili pojam što je iritantno
2. Leksikon YU mitologije - veći dio mi je poznat sa stare stranice, ali nek se nađe za povremenu fazu kada puca nostalgija (za djetinjstvom, ne YU, da se razme)
3. Izborni leksikon (Mirjana Kasapović) - odlično kao priručnik, eto do sada sam živio u zabludi da u BiH imamo "otvorene izborne liste", a zapravo je riječ o "zatvorenim neblokiranim listama", gdje SNSD i SDP nastoje uvesti "zatvorene blokirane liste" (da velika razlika)...sve o prednostima i nedostacima svakog izbornog i reprezentativnog sustava.
4. Bosna i Hercegovina, podijeljeno društvo i nestabilna država (Mirjana Kasapović) - tour de force, i nezaobilazno štivo za sve koji žele diskutirati o uređenju BiH na prihvatljivoj razini. Jedina zamjerka je što je pomalo fulala pristup teoriji igara i optimalnom rješenju, ali dobro, nije njena branša
5. Nepodnošljiva lakoća umiranja Titove Jugoslavije - U potrazi za vjerodostojnim pripadanjem (Mile Lasić) - Čovjek je jedan od najjačih intelektualaca bh. Hrvata (to kažem uvjetno, jer on nije politički Hrvat, za sebe sam kaže da je "trans-etnički intelektualac"), i zanimao me njegov put od uvjerenog Jugoslavena (iz Širokog Brijega), djelatnika ambasade SFRJ u Njemačkoj, do današnjeg profesora, poznavatelja ustava, modela uređenja konsocijacijskih država itd. Zanimljivo štivo, svjedok raspada SFRJ u Beogradu i unutar ambasade SFRJ u Bonnu - zamjeram mu samo ulizivački panegirik Branku Mikuliću (ispada maltene svetac), i neke nekonzistentnosti oko Herceg-Bosne.
6. Zločin s pečatom (Ivica Mlivončić) - Kupljeno kao osiguranje nakon smrti autora, nikad se ne zna kada će dijelovi koji su online na HIC nestati, a to bi bio prevelik gubitak
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Što trenutno čitate? Postano: 03 sij 2014, 11:19 |
|
|
 4. dio Pjesme leda i vatre
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kruskha
|
Naslov: Re: Što trenutno čitate? Postano: 03 sij 2014, 16:53 |
|
|
|
Sylvia Browne - Život na onoj strani
_________________ ...Little mirrror on the wall Who's the worst of them all? ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: Što trenutno čitate? Postano: 03 sij 2014, 17:37 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26 Postovi: 8227 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Kruskha je napisao/la: Sylvia Browne - Život na onoj strani Je li ova Sylvia ima slučajno neke veze sa Mostarom? 
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kruskha
|
Naslov: Re: Što trenutno čitate? Postano: 03 sij 2014, 21:51 |
|
|
kiler je napisao/la: Kruskha je napisao/la: Sylvia Browne - Život na onoj strani Je li ova Sylvia ima slučajno neke veze sa Mostarom?  Za sad nema 
_________________ ...Little mirrror on the wall Who's the worst of them all? ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Što trenutno čitate? Postano: 03 sij 2014, 22:57 |
|
|
FEO je napisao/la: Koliko vam odprilike treba da procitate knjigu? Meni se uvijek oduzi na bar 2-3 sedmice jer nikad ne mogu u komadu procitati barem 50 str. Imate li neki savjet?
Nemoj počinjati knjigu ako nemaš dovoljno vremena. Mene ne može zainteresovati ne znam kako dobra knjiga ako čitam u prosjeku 10 stranica dnevno. Sve se to nekako...ne znam...razvodni.. ne mogu se zagrijati za nju. Zato knjigu počinjem čitati samo kad imam vremena pa dnevno pročitam minimalno 100 stranica. Ili upiši kurs brzog čitanja 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Što trenutno čitate? Postano: 04 sij 2014, 00:23 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
 Upravo završio.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ateist
|
Naslov: Re: Što trenutno čitate? Postano: 05 sij 2014, 16:59 |
|
|
|
TRENUTAČNO ZADUŽENE
* Nada Kisić Kolanović - Muslimani i hrvatski nacionalizam (trenutačno čitam) * Howard Zinn - Narodna povijest SAD-a
PRETHODNO PROČITANE
* Charles Darwin - Podrijetlo čovjeka (oba dijela) * Ivo Banac - Nacionalno pitanje u Jugoslaviji * Robin Harris - Povijest Dubrovnika * Richard Dawkins - Iluzija o Bogu * Kristofor Kolumbo - Putovanje u Novi svijet (dnevnici, pisma) * Frank Debenham - Otkrića i istraživanja * James Cook - Putovanja oko svijeta * (SEKS - priručnik za ljubavnike) * Davor Rostuhar - Džungla * Nikola Tolja - Dubrovački Srbi katolici (istine i zablude) * Nikica Barić - Srpska pobuna u Hrvatskoj 1990.-1995.
* kupljene knjige: Vladimir Brodnjak - Razlikovni rječnik srpskog i hrvatskog jezika * pročitao na svemreži: Vojislav Šešelj - Rimokatolički zločinački projekat veštačke hrvatske nacije
_________________ https://m.youtube.com/channel/UCbUH4gQqQ2Cv8Jrl2ECct3A
https://www.instagram.com/josipcurlin
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Što trenutno čitate? Postano: 07 sij 2014, 09:48 |
|
|
Sayuri je napisao/la: FEO je napisao/la: Koliko vam odprilike treba da procitate knjigu? Meni se uvijek oduzi na bar 2-3 sedmice jer nikad ne mogu u komadu procitati barem 50 str. Imate li neki savjet?
Nemoj počinjati knjigu ako nemaš dovoljno vremena. Mene ne može zainteresovati ne znam kako dobra knjiga ako čitam u prosjeku 10 stranica dnevno. Sve se to nekako...ne znam...razvodni.. ne mogu se zagrijati za nju. Zato knjigu počinjem čitati samo kad imam vremena pa dnevno pročitam minimalno 100 stranica. Ili upiši kurs brzog čitanja  Ovisi o knjizi, svaka je drukčija i ima neki svoj ritam... Meni je npr. Lolita bila odlična, odlična knjiga, ali čitala sam ju preko 2 mjeseca... svaki dan po par stranica. Nije mi uopće bila dosadna, nego je tematika tako teška i mučna da nisam mogla više. Dok neke knjige, 100 stranica po danu bez ikakvih probema...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Što trenutno čitate? Postano: 11 vel 2014, 19:23 |
|
|
|
Čitam već duuuuuže vrijeme Istanbul od Pamuka. Imam još 50 stranica, ali brate mili trebaš biti baš skoncentrisan dok je čitaš pa mi sporo ide.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Što trenutno čitate? Postano: 21 ožu 2014, 22:39 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Što trenutno čitate? Postano: 22 ožu 2014, 12:57 |
|
|
|
Zadnja pročitana knjiga - Marcel Bayer "Kaltenburg"
Nije loša, ali radnja je u drugom planu, više je bitan ugođaj, filozofija itd. Zato se sporije čita i nije toliko zanimljiva.
Prije toga (dosta ranije, ne čitam više toliko) "Ljudi knjige". To preporučam Sayuri, radnja je vezana za Sarajevo i dijelom se tamo odvija, zanimljivo je i sviđa mi se tematika, mada ima stereotipa i nekako nije sam vrh književnosti.
Sada čitam "Povijest Židova" Wernera Kellera, ali to nije beletristika.
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Što trenutno čitate? Postano: 23 ožu 2014, 19:17 |
|
|
|
Djeluje mi zanimljivi svinjo, stavicu je u favorite. Trenutno citam dramu Lejla i Medznun, ne original.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Što trenutno čitate? Postano: 24 ožu 2014, 11:11 |
|
|
Što trenutno čitate? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jopa
|
Naslov: Re: Što trenutno čitate? Postano: 24 ožu 2014, 19:30 |
|
|
Svi čitate nekakve sladunjave stvari. Pred sam kraj sam došao.  Pročitao prošli tjedan. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Što trenutno čitate? Postano: 25 ožu 2014, 11:13 |
|
|
|
I?
Neki osvrt?
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Što trenutno čitate? Postano: 27 ožu 2014, 20:08 |
|
|
Ja, Kleopatra. Martha Rofheart Staro izdanje iz 1983. Naslov originala: The Alexandrian Historijski romani su mi najdraži ali ne i oni koje su pisale žene jer one uvijek ističu neku romantičnu stranu priče. Ali ova knjiga nije loša 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jopa
|
Naslov: Re: Što trenutno čitate? Postano: 27 ožu 2014, 20:17 |
|
|
doc je napisao/la: I?
Neki osvrt? Mene pitaš?
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|