HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 ožu 2025, 17:06.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 48 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Raspad BiH
PostPostano: 01 svi 2014, 22:33 

storaB je napisao/la:
Whiteone nisi u pravu. Stvaranje trećeg nema dodirnih tačaka sa opstankom RS-a. A da činimo nekome uslugu stajajući na nečiju stranu i ne ide baš. Iz mog ugla trebamo biti mudri i neutralni, jer kad god smo pravili neki savez nije na dobro izašlo. Dakle totalna neutralnost, imam naših 49% i to nikom ne dopustiti da dira, a u Fedi nek dva naroda odluče kako žele, uz postojanje prava za Srbe koji žive na tom prostoru.

Znas kako,Whiteone je po meni upravu.Uspeju li Muslimani unistiti Hrvate,od nase nezavisnosti nema nista.Onda cemo se morati klati sa njima do kraja.Ili mi ili oni do poslednjeg,zato je najbolje podrzati Hrvate.Ne moramo se sa njima sad slizati u neko bratstvo niti bi oni niti bi mi to hteli,ali politicka pomoc uzajamna saradnja i dobri odnosi su nam od koristi i njima i nama.
Razni oblici politcke i ekonomske saradnje povezivanja..Po meni je to veoma bitno radi daljeg napredka RS.Da bi se do toga doslo Hrvati moraju dobiti nazad svoj entitet.
Necemo mi ici sad ratovati za umesto njih ali podrzati ih politicki do nekog nivoa kad bi mogli sami da funkcionisu,zasto da ne?
Opet treba imati na umu i Londonski ugovor i sansu koju su Srbi propustili i koja se ukazuje jednom narodu samo jednom u njegovom postojanju.
Moramo biti jako pametni inace ako napravimo jos smo jednu gresku,po meni,nestacemo.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2014, 23:58 

A kako će to Muslimani uništiti Hrvate?! Šta to Hrvati trenutno imaju što bi im moglo biti oduzeto?! Gotovo ništa. Sem većine na jednom dijelu teritorije i taj famozni pokret Vijeće Naroda. Nemojte prizivati klanja. Jer to ne želim nikome. Dovoljno ga je bilo.

Naša korist je naš interes, a on trenutno nikako nije stavljanje na ičiju stranu. Već gledanje sopstvenih interesa. Nisam baš nešto siguran da se iko iz HDZ za ovih 20 godina pretrgao pomagajući srpskoj zajedniic u FBIH. Što se RS tiče to je teritorija koja ima svoj legitimitet i svoju budućnost. Onaj ko to ne vidi ili ne želi vidjeti nije dobronamjeran ka RS.

Dakle ne osporavam pravo Hrvata u FBIH za svoj entitet u okviru FBIH, ali mi Srbi iz RS moramo gledati isključivo naš interes, a on je trenutno totalna nezavisnost i isključivo neutralnost u odnosu Hrvati/Bošnjaci. Shvatam ja tvoje rezon chatnick ;) , međutim naše pitanje je rješena stvar i što manje petljanja u tuđa pitanja je itekako bitno za nas. Jer niko nije ni nama pomogao oko našeg pitanja.

Ne smijemo napraviti grešku, to je tačno!

Vrh

PostPostano: 02 svi 2014, 03:42 

chat nick je napisao/la:
storaB je napisao/la:
Whiteone nisi u pravu. Stvaranje trećeg nema dodirnih tačaka sa opstankom RS-a. A da činimo nekome uslugu stajajući na nečiju stranu i ne ide baš. Iz mog ugla trebamo biti mudri i neutralni, jer kad god smo pravili neki savez nije na dobro izašlo. Dakle totalna neutralnost, imam naših 49% i to nikom ne dopustiti da dira, a u Fedi nek dva naroda odluče kako žele, uz postojanje prava za Srbe koji žive na tom prostoru.

Znas kako,Whiteone je po meni upravu.Uspeju li Muslimani unistiti Hrvate,od nase nezavisnosti nema nista.Onda cemo se morati klati sa njima do kraja.Ili mi ili oni do poslednjeg,zato je najbolje podrzati Hrvate.Ne moramo se sa njima sad slizati u neko bratstvo niti bi oni niti bi mi to hteli,ali politicka pomoc uzajamna saradnja i dobri odnosi su nam od koristi i njima i nama.
Razni oblici politcke i ekonomske saradnje povezivanja..Po meni je to veoma bitno radi daljeg napredka RS.Da bi se do toga doslo Hrvati moraju dobiti nazad svoj entitet.
Necemo mi ici sad ratovati za umesto njih ali podrzati ih politicki do nekog nivoa kad bi mogli sami da funkcionisu,zasto da ne?
Opet treba imati na umu i Londonski ugovor i sansu koju su Srbi propustili i koja se ukazuje jednom narodu samo jednom u njegovom postojanju.
Moramo biti jako pametni inace ako napravimo jos smo jednu gresku,po meni,nestacemo.

Ma vidi zavjese i tetke-cetnik sto bi oni djelili nesto sto nije njihovo. Vidim tema vam se uzima toliko ozbiljno da ste mogli otvoriti i na podforumu "humor".

Vrh

PostPostano: 02 svi 2014, 05:28 

tema i je na chatu, nego de reci ti nama irma kako ti vidiš budućnost voljene "države" ? nako za desetak, dvajest godina, šta misliš kakvo će stanje bit?

Vrh

PostPostano: 02 svi 2014, 06:55 

Bosnjaci su osudjeni na propast. zbog svog geografskog polozaja, a neprijateljske politike prema druga dva naroda i njihovim nacionalnim drzavama zagarantirana im je sveopca kataklizma, koja se i dogadja samo je trenutno jos u puzajucoj fazi. to je minoran narod koji ima neke sanse opstati i prosperirati samo ako se veze uz jednu ili obje za njih neprijateljske strane, a ovako im je put u sunovrat poplocan trotracnom autocestom.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2014, 10:38 

Vrh

PostPostano: 02 svi 2014, 10:50 

braća Srbi i dalje mantraju. =)) pa što se ne otcepite već jednom? :D

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2014, 10:58 

Ne mantramo, za razliku nekih ne damo da nas na svakom koraku ebu u zdrav mozak.
A to je ono što se radi Hrvatima u BiH.
Ko to ne vidi nije realan. Nije korektno, al jbg sami su stali na stranu muslimana tokom rata. Sad im se to obija o glavu. Iako su na jednom dijelu teritorije mogli imati najveće gubitke u toku rata da im nije bilo srpskih jedinica i vojske koja ih je sprovela na sigurno. Kažem tuđe probleme ne trebaju rješavati Srbi, neutralnost je naša priča i tako bi trebalo ostati, zašto se petljati u unutrašnje problem Bošnjaka i Hrvat au Fedi, nema smisla. Iako sam za hrvatski kanala i hrvatskog izvornog člana predsjedništva.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2014, 11:04 

momak, znamo svi odakle je zlo krenulo. možeš ti pričati bajke kol'ko hoćeš, ali ničija nije do zore gorila. :wink
kolo sreće se okreće. krenulo je s Kosovom, vidjet ćemo kako će dalje ići.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2014, 11:09 

ZGabriel je napisao/la:

A gdje će,u pm?što bi rekao jedan dido:-)

Vrh

PostPostano: 02 svi 2014, 11:10 

Tačno znamo... Jedni su 1914. stali na stranu borbe protiv fašizma, a drugi?
Onda 1939. jedni opet staju na stranu protiv fašizma, a drugi?

1991. se formiraju nacionalne stranke (koje su postojale i ranije) sa secesionističkim idejama i radikalnim nacio-šovinizmom.

Ničija nije do zore, slažem se, ali ako želiš biti hrvatska patriotkinja stvari i stanje oko Hrvata u BiH moraš realno sagledavati. Ja imam isti stav od dolaska na forum kad je stanje Hrvata u pitanju u BiH. Ono je nažalost loše. A reći kako će biti bolje ako se nastavi s ovom pasivnošću.. Nisam siguran. Ali to su unutrašnje stvari Hrvata. Ako ne mogu rješiti problem i dobiti jedan dio teritorije pod svoju kontrolu u Fedi, kako bi neku drugu vrstu angažmana odradili. Doduše i država Hrvatska pokazuje toliko interesovanja za Hrvatima u BiH kao da se ne radi o jednom istom narodu.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2014, 11:14 

Mar-kan je napisao/la:
ZGabriel je napisao/la:

A gdje će,u pm?što bi rekao jedan dido:-)

pa zato i velim da mantraju. na forumu su svi junačine, a kod kuće pale traktore.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2014, 11:14 

storaB je napisao/la:

1991. se formiraju nacionalne stranke (koje su postojale i ranije) sa secesionističkim idejama i radikalnim nacio-šovinizmom.

Ničija nije do zore, slažem se, ali ako želiš biti hrvatska patriotkinja stvari i stanje oko Hrvata u BiH moraš realno sagledavati. Ja imam isti stav od dolaska na forum kad je stanje Hrvata u pitanju u BiH. Ono je nažalost loše. A reći kako će biti bolje ako se nastavi s ovom pasivnošću.. Nisam siguran. Ali to su unutrašnje stvari Hrvata. Ako ne mogu rješiti problem i dobiti jedan dio teritorije pod svoju kontrolu u Fedi, kako bi neku drugu vrstu angažmana odradili. Doduše i država Hrvatska pokazuje toliko interesovanja za Hrvatima u BiH kao da se ne radi o jednom istom narodu.

Eto ti nam reci šta ćemo,kako ćemo i šta imamo,i kako se Hr brine za nas.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2014, 11:18 

storaB je napisao/la:

ovdje govoriš o Hrvatima i Srbima? pa reci ti meni koje su to silne ofanzive pokrenute na tlu Srbije?
a da, niste stigli, morali ste klati Hrvate i Muslimane preko Drine.
koji je grad prvi proglašen "judenfrei" u okupiranoj Europi? da nije možda Beograd?
antifašizam, dabome. :kava

Vrh

PostPostano: 02 svi 2014, 11:22 

ZGabriel je napisao/la:
storaB je napisao/la:

ovdje govoriš o Hrvatima i Srbima? pa reci ti meni koje su to silne ofanzive pokrenute na tlu Srbije?
koji je grad prvi proglašen "judenfrei" u okupiranoj Europi? da nije možda Beograd?

Jes ti postavila stolove?Šuplje priče ostavimo drugima:-)
Nek se raspada BH,nek se ovi otcepe ako mogu,bujrum svima!

Vrh

PostPostano: 02 svi 2014, 11:23 

Mar-kan je napisao/la:
storaB je napisao/la:

Eto ti nam reci šta ćemo,kako ćemo i šta imamo,i kako se Hr brine za nas.

Hrvatska se ne brine za vas. Jer je potpisala nešto slično što se traži od Srbije. Dakle nikakvu pretenziju i nikakvo pomaganje vlastitoj zajednici kao mijenjanju granica. S druge strane što manje prisustva Bih Hrvata u medijima i svim drugim oblicima. Jel tako?

Šta ćete? Pa sigurno nećete čekati još 20 godina jer tada će biti kasno za ikakvu vrstu hrvatske kontrole u Federaciji. Oslanjati se na ulazak u EU takođe nije pametno, jer ko nije shvatio da sudbina EU je gora od sudbine BiH nije racionalan. Krenuće sa Škotskom, potom Katalonija, Italija, Francuska... A do tada valja biti spreman i imati serviranu kokošku na tanjiru, mi smo bogme zapekli dobro, ostali nije naša briga. ;) BiH nikada neće ući u NATO. Za takvo nešto potrebno je preglasavanje koje nije omogućeno Ustavom. A kad toga nema na nekome se mora zalomiti.

Sve u svemu, hrvatski narod ni 20 god posle, nije iskristalisao svoje zahtjeve i težnje, djelimično i zbog potpuno različitih stavova Hrvata u Hercegovini i Hrvata u Sarajevu. Pa ni vjerske vođe ne utiču mnogo na promjeni nekih stvari, već se vodi politika ulizivanja. Naravno ovo je moj stav, ne znači da je ispravan.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2014, 13:03 

kelvin je napisao/la:
bravo stora,volim kad je netko iskren.neka ovaj tvoj komentar procitaju hrvati srboljubi koji se klanjaju dodiku i RS jer misle da ce im on i srbi pomoci u borbi za treci

naivan smo narod a jos su naivniji oni koji vjeruju srbima

a srbi u federaciji bi trebali imati prava kao i hrvati u rs,ona sacica koja je ostala tamo,no nazalost srbi u federaciji imaju veca prava,a
sto se tice srpske,brinite se vi za nju a ne za federaciju i HB,nesto ste tanki kod brckog,jos malo pa cete se rascijepati na
dva i vise dijelova

Nema šta mi da verujemo ili ne verujemo jedni drugima. Mada je ne verujem mnogim Hrvatima iz Hrvatske, ne zbog odnosa prema Srbima, već zbog odnosa prema Hrvatima u HB.

Dakle Srbi iz RS i Hrvati iz HB idu istim putem, hteli ili ne, oni zajedno prave taj put, možda je ova vaša leva traka puta loše utabana, ali guramo u istom smeru i gazimo istu zelenu prepreku.
Mnogi dogadjaji su pokazali da isto reagujemo, recimo bosansko proleće nije uspelo zbog nas i vas, odnos prema BiH simbolima je isti, svako je okrenut svojoj matici, navija za svoje.

Republika Srpska vuče HB, htela to ili ne , da je obrnuto isto bi bilo, osim ako bi se jedna strana odlučila da se utopi u izmišljenu bosansku naciju.
Da su Hrvatima iz HB isprani mozgovi kao nekim Hrvatima iz HR i da žele da odbace svoje nacionalni identitet i postanu gradjani BiH, onda bi i Srbima bilo teže da se osamostale i sačuvaju RS u ovom obliku danas.

Recimo neki stranci sa zapada, ne reaguju oduševljeno kada im kažem da mi Srbi želimo da odvojimo svoju RS, medjutim kada im kažem da postoje i Hrvati koje žele isto sa svojom teritorijom i da samo jedan narod tera neki inat drugima, onda i oni shvataju da tamo ne žive neki Bosanci sa tri različite vere.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2014, 13:15 

Mar-kan je napisao/la:
ZGabriel je napisao/la:

i postavila i prostrla crveno-bijele karirane stolnjake, a ti otišo za svojim poslom. :neznam

slika :HercegBosanac :hrvatinic

Vrh

PostPostano: 02 svi 2014, 13:30 

ZGabriel je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

i postavila i prostrla crveno-bijele karirane stolnjake, a ti otišo za svojim poslom. :neznam

slika :HercegBosanac :hrvatinic

Pa moram dnevnicu ubit' i ja:-)
Jel se što desilo u međuvremenu,raspad i sl.?

Vrh

PostPostano: 02 svi 2014, 13:33 

Mar-kan je napisao/la:
Pa moram dnevnicu ubit' i ja:-)
Jel se što desilo u međuvremenu,raspad i sl.?

Đekna još nije umrla, a ka'će ne znamo. :zubati

Vrh

PostPostano: 02 svi 2014, 14:17 

storaB je napisao/la:
Ne mantramo, za razliku nekih ne damo da nas na svakom koraku ebu u zdrav mozak.
A to je ono što se radi Hrvatima u BiH.
Ko to ne vidi nije realan. Nije korektno, al jbg sami su stali na stranu muslimana tokom rata. Sad im se to obija o glavu. Iako su na jednom dijelu teritorije mogli imati najveće gubitke u toku rata da im nije bilo srpskih jedinica i vojske koja ih je sprovela na sigurno. Kažem tuđe probleme ne trebaju rješavati Srbi, neutralnost je naša priča i tako bi trebalo ostati, zašto se petljati u unutrašnje problem Bošnjaka i Hrvat au Fedi, nema smisla. Iako sam za hrvatski kanala i hrvatskog izvornog člana predsjedništva.

Ejbg sad Srbi imaju odgovor za sve opredijelte se sad. Kažete Bošnjacima da je bolje bilo da nisu bili uz Aliju da su bili za Fikreta i sa Srbima bili zajedno. Onda ponovo Hrvatima kažete da je bolje da su bili sa Srbima.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2014, 14:22 

Korisniče pa istina je da i među nama Srbima vladaju podjele oko rješenja pitanja hrvatskog entiteta. Ipak, smatramo da nismo mi ti koji trebamo rješavati odnos Bošnjaka i Hrvata, stoga neutralnost je ključ uspjeha. A ukoliko bi možda dobili neki interes stati na jednu od dvije strane vjerovatno bi se to i desilo u skoroj budućnosti i time dobili duplo. Naravno prepustimo vremenu, da se konačno desi neminovno. A tada i neće biti toliko bitno šta mi mislimo.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2014, 15:25 

storaB je napisao/la:
Korisniče pa istina je da i među nama Srbima vladaju podjele oko rješenja pitanja hrvatskog entiteta. Ipak, smatramo da nismo mi ti koji trebamo rješavati odnos Bošnjaka i Hrvata, stoga neutralnost je ključ uspjeha. A ukoliko bi možda dobili neki interes stati na jednu od dvije strane vjerovatno bi se to i desilo u skoroj budućnosti i time dobili duplo. Naravno prepustimo vremenu, da se konačno desi neminovno. A tada i neće biti toliko bitno šta mi mislimo.

Mmm...da.Moze biti da si,upravu.Neka ih neka se jos malo krčkaju sa svojim drugarima zelene veroispovesti.Ipak dobili su cistu CRO,brilijantnom vojno redarstvenickom akcijom,u EU su,nije to malo,sa takvom silom se nije šaliti neka sami reše problem HBa,ako uopste imaju problem.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 48 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: