HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 06 lis 2024, 07:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]




Započni novu temu Odgovori  [ 8849 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175 ... 354  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ukrajina - Million man march....
PostPostano: 02 svi 2014, 20:45 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 23:01
Postovi: 19736
Citat:
Lokalne televizije u Odesi su javile da je u okolini zgrade Doma sindikata poginulo 10 ljudi.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ukrajina - Million man march....
PostPostano: 02 svi 2014, 21:01 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 23:01
Postovi: 19736
Citat:
„Strani plaćenici” obaraju helikoptere

Slavjansk, Moskva, Kijev - Ukrajinsko ministarstvo odbrane saopštilo je juče da su kod Slavjanska, grada na istoku Ukrajine, “profesionalne grupe za sabotažu i strani plaćenici” ručnim raketnim bacačima oborili dva helikoptera pri čemu su poginuli pilot i vojnik. Ukrajinska vojska započela je juče vojnu operaciju u pokušaju preuzimanja kontrole nad Slavjanskom, koji se nalazi u blokadi.

Grad je opkoljen ukrajinskim jedinicama koje su zauzele strateški važnu televizijsku stanicu i centar grada, javile su svetske agencije, prenosi Beta.

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov je na svom Fejsbuk profilu napisao da Kijev zahteva da "teroristi" oslobode taoce, predaju oružje i napuste zgrade koje su okupirali. Proruski aktivisti drže kao taoce posmatrače OEBS-a. Nemački list Bild javlja da je sedam posmatrača OEBS-a premešteno na sigurnije mesto, gde nema oružanih akcija. Prema rečima Avakova, u akciji ukrajinskih snaga učestvuju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Nacionalna garda i oružane snage. Kako javlja Glas Rusije, Avakov je najavio da će železničke veze u zoni izvođenja operacije biti privremeno prekinute. Saobraćaj na putevima u području Slavjanska sveden je na minimum.

Iz Moskve je juče, uoči akcije ukrajinskih snaga, upozoreno da će svaki napad "na mirno stanovništvo" imati "katastrofalne posledice". Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da akcija ukrajinskih vojnih snaga na Slavjansk Ukrajinu vodi "u katastrofu", prenosi agencija Itar-tas. "Ukrajinske vojne jedinice koriste tenkove i drugu tešku vojnu opremu, i helikoptere iz kojih se projektilima gađaju demonstranti. Dobijamo informacije o žrtvama i ranjenim ljudima", navelo je Ministarstvo.

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov ocenio je da je akcija ukrajinskih snaga na Slavjansk "odmazda" i da je njom ubijena poslednja nada za opstanak sporazuma iz Ženeve, koji su 17. aprila postigle SAD, Rusija EU i Ukrajina i koji, između ostalog, podrazumeva razoružavanje nelegalno naoružanih grupa i vraćanje zauzetih objekata pod kontrolu ukrajinskih vlasti.

Peskov je rekao da je predsednik Vladimir Putin dobio sve hitne informacije o trenutnoj situaciji na jugoistoku Ukrajine, te ocenio da je reč o kriminalnom aktu Kijeva, prenosi FoNet. “U vreme kada Rusija preduzima krajnje napore da se situacija smiri, vlasti u Kijevu su počele da bombarduju miroljubive građane i tako uništile i poslednju nadu da bi Ženevski sporazum mogao da bude realizovan”, kazao je Peskov.

Itar-tas javlja da su ruske vlasti kontaktirale zvaničnike OEBS-a zbog "ofanzive" ukrajinskih oružanih snaga na Slavjansk. Peskov je izjavio da je Moskva u Ukrajinu poslala izaslanika Vladimira Lukina da pregovora kako bi posmatrači OEBS-a bili pušteni. Iako je Peskov prvobitno rekao da Kremlj sa Lukinom ne može da uspostavi vezu, Bi-Bi-Si prenosi da je veza ipak uspostavljena.

Takođe, proruske snage su napustile kancelariju Tužilaštva i TV centar u Lugansku, istočnom ukrajinskom gradu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine. Ruska agencija za avio-saobraćaj saopštila je juče da su ukrajinske vlasti zabranile ruskim avio-kompanijama da lete do Donjecka i Harkova.

Zabranjeni ruski motori

Vašington - Federalni sud u Sjedinjenim Američkim Državama zabranio je kompaniji United Launch Alliance, zajedničkoj firmi kompanija Lockheed Martin i Boeing, da koriste ruske raketne motore, javlja Glas Rusije, prenosi FoNet. Prema istom izvoru, zabranu je tražila privatna kompanija SpaceX, koja proizvodi rakete i kosmičke brodove, i koja se nada da će preuzeti posao od ruskog proizvođača. Sud je doneo rešenje na osnovu poziva Kongresa da se u narednih pet godina radi na razvoju američkog raketnog motora na tečno gorivo kako bi se ukinula zavisnost od ruske proizvodnje.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Rat u Ukrajini
PostPostano: 02 svi 2014, 21:08 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 09 vel 2010, 20:22
Postovi: 5990
Evo, naziv teme se prilagodio stanju na terenu.
Slavijansk pade, Rusi nisu stigli u pomoć, Raša sazvala hitnu sjednicu viječa sigurnosti gdje će Rusija ostati sama i ko posrana.

_________________
Neki Fadil


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ukrajina - Million man march....
PostPostano: 02 svi 2014, 21:16 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 stu 2009, 12:36
Postovi: 24644
Lokacija: СРПСКА
Vladimir RUS je napisao/la:
Citat:
„Strani plaćenici” obaraju helikoptere

Slavjansk, Moskva, Kijev - Ukrajinsko ministarstvo odbrane saopštilo je juče da su kod Slavjanska, grada na istoku Ukrajine, “profesionalne grupe za sabotažu i strani plaćenici” ručnim raketnim bacačima oborili dva helikoptera pri čemu su poginuli pilot i vojnik.

hehe

Ima li išta smješnije od toga kad strani plaćenik nekog naziva stranim plaćenikom. Ovim žoharima je i po priznanju USA strvinara koji su obilazili tzv. Euromajdan, keširano 5 milijardi dolara da pučem dođu na vlast i po nalozima onih koji su im to keširali, uvuku Rusiju u rat a možda i globalni, s obzirom o kakvim shizofrenicima se radi. Akobogda im ti plaćenici zakucali na kućna vrata.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Rat u Ukrajini
PostPostano: 02 svi 2014, 21:19 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 ruj 2012, 21:35
Postovi: 13041
Lokacija: Zagreb
Citat:
svom nedjeljnom kremaljskom Urbi et Orbi govoru ruski predsjednik Vladimir Putin dotakao se naravno i krize u Ukrajini. Zasmetalo mu je, kako sam kaže, demoniziranje njegovog lika u zapadnim medijima koji ga prikazuju kao krutog diktatora nespremnog na dijalog s Ukrajinom.

- Od bijega Viktora Janukoviča s vlasti šaljem poruke pučistima u Kijevu da ću im poštedjeti život ako se smjesta povuku u područje oko Černobila i Pripyata i tamo neka slobodno imaju svoju "demokratsku" vladu, izbore, nek uđu i u Europsku uniju što se mene tiče. Granice te republike bit će određene kemijskom analizom tla i Geigerovim brojačem, što znači da tamo gdje su veliki udjeli cezija i stroncija u tlu, te odstupanja u radijaciji, e tamo je onda i teritoriji te nove... E-Ukrajine, da je nekako nazovem - razuman je bio predsjednik Putin u svom izlaganju.

Vladimir Putin siguran je da će svi koji žele živjeti u toj novoj tvorevini imati dovoljno svega za život, naročito hrane, jer kad ti sjemenke pšenice budu velike kao šipak, a po dvorištu ti trče tronoge kokoši i šesteronoge krave, onda sasvim sigurno nećeš biti gladan.

Pokušaj hrvatskoga humora :zubati

_________________
Summum ius, summa iniuria.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Rat u Ukrajini
PostPostano: 02 svi 2014, 21:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 stu 2009, 12:36
Postovi: 24644
Lokacija: СРПСКА
volvoks je napisao/la:
Pokušaj hrvatskoga humora :zubati



:D

Znate li ko je autor?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Rat u Ukrajini
PostPostano: 02 svi 2014, 21:38 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 09 vel 2010, 20:22
Postovi: 5990
Moskva ima 11,503,501 stanovnika ali i Kijev ima 2.5 miliona.
U Moskvi ima i 250.000 Ukrajinaca i 100.000 ljudi iz Azarbejdžana i isto toliko sa Kavkaza. Posljedica SSSRa. No, nije više SSSR. Ruska imperijalistička tvorevina sada ima glavni grad koji je možda i najveći glavni grad na svijetu, jedino je možda Tokijo veći a pretpostavljam da ni ljetna prvostolnica Petrograd nije ispod 5. milki. Fascinantno.
Majku mu, pa ta Moskva kad sam ja išo u Školu nije imala više od 5. milki stanovnika.

_________________
Neki Fadil


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Rat u Ukrajini
PostPostano: 02 svi 2014, 22:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 stu 2009, 12:36
Postovi: 24644
Lokacija: СРПСКА
U Odesi su propučističke pristalice zapalile zgradu Sindikata i tom prilikom je izgorilo ili se ugušilo oko 40 ljudi.

Ovo ako je istina, Ukrajina je u ovom obliku već bivša država.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Rat u Ukrajini
PostPostano: 02 svi 2014, 22:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 ruj 2012, 21:35
Postovi: 13041
Lokacija: Zagreb
Citat:
May 2, 2014 – It looks like the civil war in Ukraine is getting much worse. Western Ukraine right now is being urged on by its Western supporters, meaning its NATO supporters, the European Union, the United States and the IMF (International Monetary Fund). Western Ukraine has moved to take back control of the cities in Eastern Ukraine that have been taken over by supporters of Russia.

Of course, it’s said in the major media that Russia has started all of this trouble, and so all this has to be done. The truth is, the coup of several weeks ago to overthrow the elected leader Viktor Yanokovych was stirred up by the same group: NATO, the European Union, the U.S., and the IMF.

Since this whole mess was started, we’ve been very much involved by spending more than $5 billion to control Ukraine. And this intervention continues. But the current fighting looks like a serious escalation that may get out of control, even though it’s in the interest on both sides, the West as well as Russia, not to escalate. There have been a lot of threats and intimidation on sanctions and economic penalties, which very well could get out of control.

Added recently has been a promise from the IMF of $17 billion to Ukraine under a specific condition: get rid of the control of these Eastern cities by Russian supporters. This is a condition that has been placed on them, so it’s not a surprise that, seemingly all of a sudden, we are seeing more aggressive activity by the Western Ukrainians to try to conquer these cities.

Ironically, the IMF doesn’t seem to have much common sense in trying to help the Ukrainian people because, in order to get this $17 billion, not only must they fight and control the East, they also have to raise taxes and increase oil prices—which will not help the people. This is generally the case when there are sanctions placed on a country, or when war breaks out: the people suffer and the special interests seem to thrive.

Also, I think this is certainly a shift from pretending that the Western Ukrainians are on the defensive because they’ve now instituted a military draft. In all seriousness, if a country is defending itself, then the people rally and you don’t have to use conscription to get fighters.

I maintain that it’s a mess over there, and it’s getting worse. We’re contributing to the problems. It would be much better for the Ukrainians, for the Europeans, for the Russians, and for the Americans, for us to just stay out and follow the principles of a non-intervention foreign policy. Don’t send the money and don’t send them weapons. Don’t get involved and don’t pick sides. Then I think the Ukrainian people might be able to settle this on their own, and a lot better than when there’s outside interference.

Gospodin Ron Paul.

_________________
Summum ius, summa iniuria.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Rat u Ukrajini
PostPostano: 02 svi 2014, 22:38 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48
Postovi: 109214
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Ako je istina uskoro se kreće po zgradama i "humano preseljenje stanovnika". Nema tu više mjesta za dva naroda.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Rat u Ukrajini
PostPostano: 02 svi 2014, 22:49 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 stu 2009, 12:36
Postovi: 24644
Lokacija: СРПСКА
Ne mora značiti jer ovo u Odesi je skupljeno s koca i konopca i nema puno veze sa običnim pukom. I dosad su dolazili ali su stalno izvlačili deblji kraj. Očigledno je da su danas skupljeni u mnogo većem broju jer 5 milijardi dolara je tolika suma da se svakakvoj fukari može tutnuti 1000 dolara u padže. Ima tu raznih motivacija, nekom je do Krima u Ukrajini a nekom da iskoristi frku i uleti u apoteku i mazne kakvu drogu, oleši trgovinu, klepi auto itd


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Rat u Ukrajini
PostPostano: 02 svi 2014, 22:52 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48
Postovi: 109214
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Primjetio sam jednu drugu tendenciju kod zapadnih medija. Kako vrijeme odmiče sve više daju karte u kojima je sve više i više Rusa na istoku. Sad ne znam jel korigiraju stare greške u informiranju, ili nešto mute. Pojma nema.
Ali s obzirom da se ovi sa zapada plaše referenduma kao vraga prepostavljam da tu nešto ima.

Probam zamisliti referendum separatista u Istri. 79% Hrvata, pojeli bi ih na referendumu.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Rat u Ukrajini
PostPostano: 02 svi 2014, 23:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 stu 2009, 12:36
Postovi: 24644
Lokacija: СРПСКА
Očigledno je da ga se plaše jer kao da nemaju povjerenje u one koji se izjašnjavaju Ukrajincima a kojih je mnogo više nego Rusa. Ne znam koje je globalno raspoloženje među tim Ukrajincima u vezi sa referendumima ali slati ološ koja koketira s nacizmom među te ljude koji su od nacizma propatili i još im ukidati jezik gurajući ih u NATO na tako brutalan način, može samo kompletan idiot a da problema sa idiotizmom nemaju i da im je jedan od ključnih osobina, pučisti su već dokazali.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Rat u Ukrajini
PostPostano: 02 svi 2014, 23:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48
Postovi: 109214
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Čitam Soroseva grupa "najpametnijih analitičara svijeta" se dobro aktivirala, seru li seru. Soros ne može nikako oprostiti Putinu što ga šutirao iz Rusije.

Ona krava Madeleine Albright bar prizna da vodi grupu za lobiranje, pa više fer. Koliko možeš platiti toliko od njih dobiješ. Ovaj Soros i ti oko njega su prvoklasne hulje i kriminalci.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Rat u Ukrajini
PostPostano: 02 svi 2014, 23:15 
Offline

Pridružen/a: 13 stu 2013, 17:10
Postovi: 3044
Slavjansk je jos uvek pod kontrolom proruskih snaga,jeste okruzen i u blokadi ali nije pao,prorusi seku drva i grade nove barikade,poginula 2 ukrajinska vojnika u blizini Slavjanska veceras,malopre bilo na b92,sa Krima krece dosta dobrovoljaca na jugoistok,federalisti zauzeli zeleznicu u Donjecku.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Rat u Ukrajini
PostPostano: 03 svi 2014, 00:16 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 stu 2009, 12:36
Postovi: 24644
Lokacija: СРПСКА
slika =))

Ovo je negdje kod Slavjanska ili Kramatorska. Tzv. Desni sektor, tzv. Nacionalna garda ili šta već. Totalno vanvremenska slika, likovi koji su mentalno u 41. i koji sjede na vojnom vozilu skoro uz samu granicu s Rusijom. Kapiraju li oni da se s obzirom na tu prenaglašenu sklonost ka 41. već noćas mogu naći u 45. Halo debili, dok vam se i Soroš valja po podu dok vas gleda tako glupe, vi idete mečki pred jazbinu. Međutim, ko vas jebe. Dakle, samo napred :D


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Rat u Ukrajini
PostPostano: 03 svi 2014, 00:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 13:56
Postovi: 9970
Fotoshop

_________________
Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Rat u Ukrajini
PostPostano: 03 svi 2014, 00:49 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48
Postovi: 109214
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Tulkas je napisao/la:
Fotoshop


Piše se Photosop.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Rat u Ukrajini
PostPostano: 03 svi 2014, 01:21 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 ožu 2011, 23:11
Postovi: 8202
BBC je napisao/la:
Tulkas je napisao/la:
Fotoshop


Piše se Photosop.


Photoshop


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Rat u Ukrajini
PostPostano: 03 svi 2014, 01:22 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 ožu 2011, 23:11
Postovi: 8202
Zrtve iz Odese:
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Rat u Ukrajini
PostPostano: 03 svi 2014, 01:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 ožu 2011, 23:11
Postovi: 8202
Priprema za paljenje zgrade:
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Rat u Ukrajini
PostPostano: 03 svi 2014, 09:10 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 stu 2009, 12:36
Postovi: 24644
Lokacija: СРПСКА
BBC je napisao/la:
Primjetio sam jednu drugu tendenciju kod zapadnih medija. Kako vrijeme odmiče sve više daju karte u kojima je sve više i više Rusa na istoku. Sad ne znam jel korigiraju stare greške u informiranju, ili nešto mute. Pojma nema.
Ali s obzirom da se ovi sa zapada plaše referenduma kao vraga prepostavljam da tu nešto ima.

Probam zamisliti referendum separatista u Istri. 79% Hrvata, pojeli bi ih na referendumu.

Pučisti javljaju da je među 40 izgorjelih u zgradi Sindikata, 15 Rusa. Znači, ostali bi mogli biti Ukrajinci. Znači, boje se referenduma i boje se samih Ukrajinaca pa otud i ofanzive na Donbas u cilju njegovog spriječavanja, slanje tzv. Desnog sektora itd. Na nos će im izbiti sve ovo.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Rat u Ukrajini
PostPostano: 03 svi 2014, 09:34 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 09 vel 2010, 20:22
Postovi: 5990
Ukrajina: Jutros nastavljena ofanziva na Kramatorsk.

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/ukraj ... /140503001

_________________
Neki Fadil


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Rat u Ukrajini
PostPostano: 03 svi 2014, 09:38 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 09 vel 2010, 20:22
Postovi: 5990
Moćna Rusija kao da traži pomoć od UN

Citat:
Bez dogovora o Ukrajini u Vijeću sigurnosti UN-a
Vijeće sigurnosti UN-a završilo je večeras vanrednu sjednicu bez dogovora o rješenju rastuće ukrajinske krize, dok je ruski ambasador u UN Vitalij Čurkin pozvao na obustavu nasilja u jugoistočnim regionima Ukrajine.


Sastanak Vijeća sigurnosti završen je bez dogovora o konkretnoj akciji, a na pitanje predsjedavajućeg ovog mjeseca južnokorejskog ambasadora Oh Juna da li Rusija predlaže neku vrstu saopštenja Vijeća u kojem bi se pozvalo na okončanje nasilja, Čurkin je odgovorio "da bi bilo dobro kada bi svi zajedno izdali saopštenje", prenosi AP.

Nakon sastanka, britanski ambasador u UN Mark Lyall Grant rekao je novinarima da bi bilo kakav nacrt saopštenja koji bi mogla da ponudi Rusija morao da "nedvosmisleno osudi" nasilje kao i da pojača posvećenost Ženevskom sporazumu.

Prethodno je na sjednici Vijeća Čurkin rekao da su vlasti u Kijevu uništile posljednju nadu u realizaciju sporazuma iz Ženeve od 17. aprila o rješenju ukrajinske krize.

"Režim u Kijevu, ohrabren zapadnim sponzorima, pribjegao je masivnoj upotrebi vojne sile i na taj način doslovno ubio posljednju nadu u ostvarenje Ženevskog sporazuma", rekao je Čurkin.

"Oni koji su dali i izvršili kriminalna naređenja o otpočinjanju krvoprolića snosit će punu odgovornost pred ukrajinskim narodom", naglasio je on i upozorio protiv bilo kakvog vanjskog miješanja u razvoj događaja u Ukrajini.

Britanski ambasador u UN Mark Lyall Grant pozvao je nakon toga Rusiju da se "uzdrži od zapaljive retorike i propagande i da se posveti deeskalaciji opasne situacije".

On je dodao da "mirni aktivisti" kako ih Rusija naziva, nemaju sredstva da sruše ukrajinske helikoptere, prenio je AFP.

Vijeće sigurnosti do sada nije uspjelo da se dogovori oko bilo kakve akcije povodom Ukrajine, pošto Rusija ima pravo veta kao stalni član, podsjeća AP.

_________________
Neki Fadil


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Rat u Ukrajini
PostPostano: 03 svi 2014, 09:45 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 13:56
Postovi: 9970
bezimeni12 je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Piše se Photosop.


Photoshop


Ja se duboko izvinjavam
ovdje na ovoj temi je najpravilnije fotosop
po vuku . Kod mene je viska H
To zbog BBCa

_________________
Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8849 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175 ... 354  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO