HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 vel 2025, 09:53.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8205 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 329  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: OSRH
PostPostano: 04 svi 2014, 09:56 

kako komentirate ove silne donacije SAD-a za HV, a navodno ce se i nastaviti nesmanjenim tempom? negdje sam procitao da u Europi toliko doniraju samo jos Poljskoj.

sad se zna i da broj od 18 samohodnih njemackih haubica nije konacan i da ce ih se jos toliko nabavljati. Njemacka ih ima u upotrebi oko 150, a mi da ih imamo preko 30, nema logike.

Ameri nikom zivom ne daju svoja oklopna vozila, osim Humvee-je, a nama ih dostave preko 200. Nijemci nude kamione, avione, haubice, stogod hoces po skoro nikakvoj cijeni.

pa kad se tome dodaju silne takticke vjezbe u Slunju, gdje se kao nigdje na ovim prostorima simuliraju udari topnistva, tenkova, aviona mora se covjek zapitati za kog se to HV uigrava.

Vrh

PostPostano: 04 svi 2014, 10:46 

Pa nebi se ćudija radi ovih događaja i u Ukrajini i sl. da je ka iduće moguće žarište u Europi od strane NATO-a podcrtana BiH, tu se isto sukobljavaju u interesu sa Rusima. Plus nakon najave ulaganja Rusa u INA. itd. možda su svatili kako stvari idu. Mi love nemamo za neke veće nabavke vojne opreme. Vjerovatno će napravit sve samo da ne kupujemo od Rusa, plus bude u oći PZH2000.....
Nije to slućajnost, ni ovo... http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatsk ... fault.aspx
Ako bude šta u Bih, od strane NATO ako odlući intervenirat HV je logićna jel RH ima tu svoje interese.....

Vrh

PostPostano: 04 svi 2014, 10:58 

dudu je napisao/la:
kako komentirate ove silne donacije SAD-a za HV, a navodno ce se i nastaviti nesmanjenim tempom? negdje sam procitao da u Europi toliko doniraju samo jos Poljskoj.

Znaju Ameri u kojim će regijama gorjeti, osim toga oni doniraju / prodaju povoljno opremu još nekim zemljama, dokazanim u borbama protiv globalnih prijetnji. Poljaci i Hrvati su poprilično disciplinirani vojnici i u prošlosti su dali veliki doprinos zaustavljanju osmanlijskoga napredovanja u Europi. Poljaci su spasili Beč od Turaka.

dudu je napisao/la:
sad se zna i da broj od 18 samohodnih njemackih haubica nije konacan i da ce ih se jos toliko nabavljati. Njemacka ih ima u upotrebi oko 150, a mi da ih imamo preko 30, nema logike.

To sve visi na koncu, hoće li se i koliko kupiti. OSRH moraju postati kompatibilne sa NATO standardom i riješiti se ruskih kalibara. Haubice koje bi trebali kupiti za njih su zastarjele verzije, trebaju 5 članova posade, oni za sebe uvode robotizirane verzije sa 3 člana posade. Dakle štede na ljudstvu i potencijalnim žrtvama.

dudu je napisao/la:
Ameri nikom zivom ne daju svoja oklopna vozila, osim Humvee-je, a nama ih dostave preko 200. Nijemci nude kamione, avione, haubice, stogod hoces po skoro nikakvoj cijeni.

Ništa nije džabe. I nemojmo se zavaravati, sve što se donira i nudi je oprema koju te zemlje otpisuju.

dudu je napisao/la:
pa kad se tome dodaju silne takticke vjezbe u Slunju, gdje se kao nigdje na ovim prostorima simuliraju udari topnistva, tenkova, aviona mora se covjek zapitati za kog se to HV uigrava.

Znaju ameri da će biti sranja u Bosni, pripremaju trupe koje će obaviti sličan zadatak kao i lik sa mog avatara ;)

Vrh

PostPostano: 04 svi 2014, 11:08 

Kad smo kod stanja u vojnoj proizvodnji.

Prije par godina jedan moj poznanik, inženjer strojarstva, u ratu topnik, zamislio je ovo:

slika

Pokušao je ideju i projekt ostvariti u RH, niko ga nije razumio, čovjek se pokupio i otišao preko bare.

tamo je brzo unovčio ideju iz koje je nastalo ovo:

slika

http://www.army.mil/article/53988/

slika

Vrh

PostPostano: 04 svi 2014, 11:23 

ovo sto SAD-a daruje Hrvatskoj nije za nikakav otpis. to su ocuvana, malte ne nova vozila, sve ostale drzave koje su ih koristili u Afganistanu ih vracaju SAD-u uz novcanu naknadu, a nama ih dostavljaju 212 komada.

Vrh

PostPostano: 04 svi 2014, 11:39 

dudu je napisao/la:
ovo sto SAD-a daruje Hrvatskoj nije za nikakav otpis. to su ocuvana, malte ne nova vozila, sve ostale drzave koje su ih koristili u Afganistanu ih vracaju SAD-u uz novcanu naknadu, a nama ih dostavljaju 212 komada.

Točno je da su vozila dobro očuvana, neka i ne korištena, RH je platila generalni remont i transport. Tako da nije baš džabe. Amerima ta vozila sada ne trebaju, jer uvode nove verzije istih napravljene od lakših kompozitnih materijala.

Vrh

PostPostano: 04 svi 2014, 12:43 

Šteta da nismo i od Rusa kupili ono što ne možemo od Zapada prije ovih turbulencija.

Ne znam zašto se inzistira da se NATO zemlje moraju riješiti te opreme?

A i od Nijemaca se svašta da nabaviti za male novce. Sad smo dio kluba i svašta ti daju, tako da se možemo lijepo opremiti.

Dok si vani, nedaju ti ništa...kad si unutra sami ti nude.

Trebalo bi to iskoristiti maksimalno.

Vrh

PostPostano: 04 svi 2014, 13:36 

'Ta cete vi, ARBIH vas ceka spremna, plivacete svi do Italije, licno vam garantujem da ce svaki od vas plivati do italijanske obale. Pa da popijemo po jednu slavodobitnu u bosnjackim Plocama i bosnjackoj Makarskoj. A zapadnu Hercegovinu ce stici mocna bosnjacka artiljerija, pa ce na njenom mjestu biti ogromna rupa insallah, kao opomena svim protivnicima Bosnjaka i islama.

Vrh

PostPostano: 04 svi 2014, 13:46 

docov klon je napisao/la:
Šteta da nismo i od Rusa kupili ono što ne možemo od Zapada prije ovih turbulencija.

Ne znam zašto se inzistira da se NATO zemlje moraju riješiti te opreme?

A i od Nijemaca se svašta da nabaviti za male novce. Sad smo dio kluba i svašta ti daju, tako da se možemo lijepo opremiti.

Dok si vani, nedaju ti ništa...kad si unutra sami ti nude.

Trebalo bi to iskoristiti maksimalno.

Grčka ima dosta tog ruskog, mi i Česi kupili ruske helikoptere, Slovačka i dalje leti na MiGovima-29. Problem je što Rusi nisu baš ludi da daju ono najbolje što imaju NATO članici pa bi dobili robu za Etiopiju i Eritreju, a ne Indiju, Bjelorusiju, i druge prvoklasne saveznike.

Vrh

PostPostano: 04 svi 2014, 13:49 

Jastrebovi je napisao/la:
'Ta cete vi, ARBIH vas ceka spremna, plivacete svi do Italije, licno vam garantujem da ce svaki od vas plivati do italijanske obale. Pa da popijemo po jednu slavodobitnu u bosnjackim Plocama i bosnjackoj Makarskoj. A zapadnu Hercegovinu ce stici mocna bosnjacka artiljerija, pa ce na njenom mjestu biti ogromna rupa insallah, kao opomena svim protivnicima Bosnjaka i islama.

:sega

Vrh

PostPostano: 04 svi 2014, 13:55 

Lako je smijati se iz Zagreba, ali ti obecavam i tamo ce vas stici nasa ruka. Ni tamo niste sigurni. Nema milosti za katolike i izdajnike domovine Bosne. Nemoj da se brines odakle nam oruzje, koliko god da vi imate, Bosna ce imati tri put vise, Turska, Saudija, Katar i drugi samo cekaju i gledaju da nas naoruzaju i stvore od nas najvecu silu na ovim prostorima, a mi necemo izdat, bice sve ovo zemlja islamska, od Bihaca do Irana, pa i dalje. Bice i Zagreb!

Vrh

PostPostano: 04 svi 2014, 13:55 

volvoks je napisao/la:
Grčka ima dosta tog ruskog, mi i Česi kupili ruske helikoptere, Slovačka i dalje leti na MiGovima-29. Problem je što Rusi nisu baš ludi da daju ono najbolje što imaju NATO članici pa bi dobili robu za Etiopiju i Eritreju, a ne Indiju, Bjelorusiju, i druge prvoklasne saveznike.

Sve istočne članice NATO / EU imaju dosta ruskog i ono će se zadržati do isteka resursa. Česi i mi helikoptere smo nabavili prebijajući dugovanja. Slovacima, Bugarima, Poljacima,.. migovi su ostali iz socijalističke ere. Jedino su grci uzeli PZO (izvoznu / oslabljenu inačicu), koja je razvijena da se suprostavi zapadnim zrakoplovima kakve ima njihov ljuti rival Turska.

Vrh

PostPostano: 04 svi 2014, 13:56 

Lako je smijati se iz Zagreba, ali ti obecavam i tamo ce vas stici nasa ruka. Ni tamo niste sigurni. Nema milosti za katolike i izdajnike domovine Bosne. Nemoj da se brines odakle nam oruzje, koliko god da vi imate, Bosna ce imati tri put vise, Turska, Saudija, Katar i drugi samo cekaju i gledaju da nas naoruzaju i stvore od nas najvecu silu na ovim prostorima, a mi necemo izdat, bice sve ovo zemlja islamska, od Bihaca do Irana, pa i dalje. Bice i Zagreb!

:sega nemoj zajebavti :winkiss

Vrh

PostPostano: 04 svi 2014, 14:01 

Dok se ti smijes, Bosnjaci uvjezbavaju stotine boraca u Siriji. Sta mislis sta ce se desiti kad se vrate u Bosnu i to najvise u Zenicu i oko Zenice. Lako je bilo 1993., iako ni tad vam nije bilo lako, kad smo bili okruzeni i bez oruzja i ni od kog podrzani. A sad iza nas vojska islama. I ko da nam stane na put? Smijesni Hrvati koji treniraju paintball po nekim sumama? Nece vam biti do smijeha jos dugo.

Vrh

PostPostano: 04 svi 2014, 14:05 

Koji je sad ovaj djelitelj Bosne. Samo mržnju šire po Internetu.

Vrh

PostPostano: 04 svi 2014, 14:09 

BBC je napisao/la:

pusti ga, još jedan koji tuđim kurcem gloginje mlati :smijeh Razočarao me , očekivao sam kako će napisati da se on sprema pa nam ovdje došao malo zaprijetiti, kad ono :smijeh

No ajd nek se malo zajebaje, ko da mi ne kužimo :zubati

:bihzastava

Vrh

PostPostano: 04 svi 2014, 14:10 

Kako ste sijali tako zanjete. Trebali ste o tome da mislite kad ste u Bugojnu izigravali neke bojovnike, pokazace se kasnije samo manekene. Zapamti sta ti kazem, nista u Bosni nije vase, ma nista juzno od Zagreba nije vase, a ni Zagreb nece biti. Toliko smo jaki, nezamislivo jaki.

Vrh

PostPostano: 04 svi 2014, 14:11 

Dok se ti smijes, Bosnjaci uvjezbavaju stotine boraca u Siriji. Sta mislis sta ce se desiti kad se vrate u Bosnu i to najvise u Zenicu i oko Zenice. Lako je bilo 1993., iako ni tad vam nije bilo lako, kad smo bili okruzeni i bez oruzja i ni od kog podrzani. A sad iza nas vojska islama. I ko da nam stane na put? Smijesni Hrvati koji treniraju paintball po nekim sumama? Nece vam biti do smijeha jos dugo.

A što vježbaju, pucanje u zrak, pucanje preko zida bez da gledaju metu i deranje Alahu ekber? Alo, bolje se brini o tome da su hrvatske jedinice OSBiH puno bolje uvježbane od vaših jer su konstantno na Slunju s NATO snagama, a ne da nam prijetiš s bradatim Sanđosima.

Vrh

PostPostano: 04 svi 2014, 14:13 

Kako ste sijali tako zanjete. Trebali ste o tome da mislite kad ste u Bugojnu izigravali neke bojovnike, pokazace se kasnije samo manekene. Zapamti sta ti kazem, nista u Bosni nije vase, ma nista juzno od Zagreba nije vase, a ni Zagreb nece biti. Toliko smo jaki, nezamislivo jaki.

čuj nisi zanimljiv, a sad se lijepo odjavi i prijavi sa starim korisničkim računom

Vrh

PostPostano: 04 svi 2014, 14:13 

ManInBlack je napisao/la:
BBC je napisao/la:

pusti ga, još jedan koji tuđim kurcem gloginje mlati :smijeh Razočarao me , očekivao sam kako će napisati da se on sprema pa nam ovdje došao malo zaprijetiti, kad ono :smijeh

No ajd nek se malo zajebaje, ko da mi ne kužimo :zubati

:bihzastava

Samo se ti zajebavaj. Kad si Samra i Sabina dođu iz Sirije ima da najebeš.
A Cerić zajaše konja Vranca.

Vrh

PostPostano: 04 svi 2014, 14:15 

Vi Hercegovci ste prvi na udaru bosnjacke osvete. Naganjecemo vas do Rima. A onda na red svi ostali, nikog nece omanuti mac islama. Uskoro dobijamo i svoju politicku stranku, a onda i vojsku s ponosnim imenom ARBIH, od kojeg neprijatelju klecaju koljena na sam spomen.

Vrh

PostPostano: 04 svi 2014, 14:17 

Vi Hercegovci ste prvi na udaru bosnjacke osvete. Naganjecemo vas do Rima. A onda na red svi ostali, nikog nece omanuti mac islama. Uskoro dobijamo i svoju politicku stranku, a onda i vojsku s ponosnim imenom ARBIH, od kojeg neprijatelju klecaju koljena na sam spomen.

A kako ćemo proći mi Bošnjaci katolici, Kraljevići?

Vrh

PostPostano: 04 svi 2014, 14:17 

Skokni do pleHnuma i ne troši bandwidth.

Vrh

PostPostano: 04 svi 2014, 14:24 

ManInBlack je napisao/la:

A kako ćemo proći mi Bošnjaci katolici, Kraljevići?

Da li se smatras neprijateljem majke Bosne. Ako ne, nema cega da se bojis, pod uvjet da nisi herceg-cetnik ili pravi cetnik.

Pisem o cinjenicama, a ne o masti i propagandi kakvu ovdje iznosite. I sami znate da ste Bosnu izgubili, ali ne znate da to nije sve.

Vrh

PostPostano: 04 svi 2014, 14:28 

volvoks je napisao/la:

A što vježbaju, pucanje u zrak, pucanje preko zida bez da gledaju metu i deranje Alahu ekber? Alo, bolje se brini o tome da su hrvatske jedinice OSBiH puno bolje uvježbane od vaših jer su konstantno na Slunju s NATO snagama, a ne da nam prijetiš s bradatim Sanđosima.

Cega da se plasimo, 200 hiljada hrvatskih baba i djedova? Sta rade Bosnjaci u Siriji dovoljno govori da su se pokazali kao najsposobniji borci i da gdje oni drze crtu nema proboja, nego samo naprijed tjeraju. Arapi kazu da su svi kao Bosnjaci cijeli svijet bi bio islamski.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8205 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 329  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: