HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 29 ožu 2024, 06:25.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 1011 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bihać
PostPostano: 12 pro 2012, 10:19 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68249
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Importanne Bihać - odustalo se od investicije od 50 milijuna EUR.

Pobjegao investitor glavom bez obzira, navodno zbog korupcije, i što su tražili svi u općini da se omaste.
Bišćani ogorčeni, jer su se taman poveselili jednom ovakvom projektu.

slika
slika

Ove luksuzne stanove (bez ostalih sadržaja) treba sad jednostavno u Mostaru sagradit.

Inače investitor naš čovjek.

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bihać
PostPostano: 16 pro 2012, 17:18 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 svi 2011, 01:39
Postovi: 1170
Lokacija: Bosna i Hercegovina (Herceg Bosna)
hahahahhaha :smijeh



Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bihać
PostPostano: 14 ožu 2013, 09:52 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 09 vel 2010, 19:22
Postovi: 5990
Stjepan Mesić boravio u Bihaću
Utorak, 12 Ožujak 2013 14:48
BIHAĆ - Stjepan Mesić, bivši predsjednik Hrvatske i počasni građanin grada Bihaća, posjetio je jučer taj grad gdje je s načelnikom Bihaća Emdžadom Galijaševićem razgovarao o aktualnim zbivanjima u gradu i u BiH.

Kazavši da mu je uvijek zadovoljstvo doći u Bihać i susresti se s građanima, Mesić je naveo da je s načelnikom Galijaševićem razgovarao o daljnjoj suradnji na promicanjima ljepota Bihaća i tog kraja.



Zahvalivši se uvaženom gostu na dosadašnjem angažmanu prema BiH i njenom putu k EU i NATO-u, načelnik Galijašević istakao je da je Mesić iskreni prijatelj BiH i Bihaća.

“U ime Bišćana, zahvalio sam Mesiću na svesrdnoj potpori očuvanju naše države i širenju tolerancije i međusobnog uvažavanja njenih građana. Njegov sam posjet iskoristio da ga zamolim da svojim autoritetom podrži našu inicijativu za otvaranje malograničnih prijelaza, te da se olakša prelazak granice turistima i građanima za vrijeme ljetne sezone“, kazao je načelnik Galijašević.

Nakon posjeta načelniku Galijaševiću, Mesić je u prepunoj dvorani Kulturnog centra za predstavnike javnog, političkog, kulturnog i sportskog života grada Bihaća održao predavanje na temu “Ulazak Hrvatske u EU - šanse i prednosti BiH i općine Bihać“.

U okviru predavanja, bivši predsjednik Hrvatske istaknuo je da bez ulaska BiH, Makedonije, Crne Gore i Srbije u EU priča o ulasku Slovenije te, uskoro, Hrvatske nije završena. “Ono što posebno ističem jest činjenica da samo jedinstvena BiH može biti članica EU-a te se nadam da će to uskoro i biti na dobrobit svih njenih građana“, zaključio je Mesić.

_________________
Neki Fadil


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bihać
PostPostano: 14 ožu 2013, 17:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Mesić može biti počasni građanin Bihaća, Gotovina ne može. Mislim da je sve jasno, onima koji žele vidjeti.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bihać
PostPostano: 31 ožu 2013, 09:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 29 lis 2011, 03:29
Postovi: 2574
Lokacija: Glavni stan
Zdenko Kožul, najbolje rangirani hrvatski šahist

Citat:
slika

Zdenko Kožul (Bihać, Bosna i Hercegovina, 21. svibnja 1966), hrvatski i bosansko-hercegovački šahovski velemajstor, prvak Europe 2006.

Velemajstor od 1989., prvak Jugoslavije 1989. i 1990. Ranije igrao za Bosnu i Hercegovinu; od 1993 nastupa za Hrvatsku za koju je igrao na pet olimpijada. 15. travnja 2006. postao je prvak Europe, prvi u povijesti hrvatskog šaha, na prvenstvu održanom u Turskoj.

Na ljestvici listi FIDE od 1. travnja 2006. ima 2606 bodova i zauzima 123. mjesto. Najbolji plasman na listi imao je listopada 2004., kada je s 2640 bodova zauzimao 56. mjesto. Nakon toga slijedi kriza i ispadanje iz svjetskog "Top 100".

Dugogodišnji je član ŠK Bosna iz Sarajeva, s kojom osvaja tri naslova momčadskog prvaka Europe. Višestruki ekipni prvak Hrvatske igrajući za momčad Mravince-Dalmacijacement. Igrajući za tamošnje klubove, osvajao je i ekipna državna prvenstva u Sloveniji i BiH. Trenutno član HAŠK Mladost iz Zagreba.

Pobjednik zonskog turnira 1993. g. u Zagrebu. Na svjetskom prvenstvu u Tripoliju, lipnja 2004. g., plasirao se među 16 najboljih, što je najbolji rezultat nekog hrvatskog igrača na svjetskim prvenstvima. Nakon krize, slijedi ponovni uspon okrunjen dosad najvećim uspjehom u karijeri: na 7. pojedinačnom prvenstvu Europe, održanom travnja 2006. u Kusadasiju u Turskoj, osvaja prvo mjesto. Pretekao je 16 igrača s višim rejtingom, uključujući i drugoplasiranog Ukrajinca Vasilija Ivančuka, jednog od deset najjačih igrača svijeta.

Pojedinačni prvak Hrvatske 2006. godine.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bihać
PostPostano: 27 svi 2013, 19:09 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PfuIlux5kxE[/youtube]


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bihać
PostPostano: 17 srp 2013, 11:57 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 29 lis 2011, 03:29
Postovi: 2574
Lokacija: Glavni stan
Mjesto i uloga hrvatskog naroda HVO Regije Bihać i Republike Hrvatske u obrani bihaćkog okruga 1991.-1995.

BIHAĆ, 15. 7. 2013. U organizaciji braniteljskih udruga HVO Unsko sanske županije u petak, 12. srpnja 2013. godine, održan je okrugli stol na temu "Mjesto i uloga hrvatskog naroda,HVO Regije Bihać i Republike Hrvatske u obrani Bihaćkog okruga 1991.-1995.godine".

Povod za okrugli stol su između ostalih postupanje općine Bihać i istupi savjetnika i šefa kabineta načelnika općine Bihać Izudina Saračevića povodom Dana branitelja Bihaća 16.lipnja.

Zvaničnim istupom spomenuti savjetnik je doveo u pitanje ulogu i doprinos hrvatskog naroda i HVO Unsko sanske županije u obrani nekadašnjeg Bihaćkog okruga a ulogu Republike Hrvatske u obrani Bosne i Hercegovine izjednačio sa ulogom Srbije i Crne Gore.

Osim toga povodom Dana branitelja Bihaća koji je obilježen u organizaciji općine Bihać niti jedna braniteljska udruga HVO nije dobila poziv, niti su ratni zapovjednici HVO Regije Bihać bili pozvani na prijem kod načelnika Bihaća kao što su tim istim povodom bili pozvani ratni zapovjednici Armije BiH.

Zbog ovakvog odnosa čelnih osoba općine Bihać, braniteljske udruge HVO-a Unsko-sanske županije i ratni zapovjednici HVO Regije Bihać su uputili otvoreno pismo načelniku Bihaća Emdžadu Galijaševiću koji na isto nikada nije odgovorio.

Upravo su to bili razlozi zbog kojih su braniteljske udruge HVO USŽ i to:Udruga obitelji poginulih i nestalih branitelja HVO USŽ,Udruga dragovoljaca i veterana HVO USŽ, Udruga nositelja najvišeg ratnog odličja HVO "Hrvatski trolist" i Udruga oboljelih pripadnika HVO USŽ "Jednakost" odlučile organizirati okrugli stol, istaknuo je u svom uvodnom obraćanju Franjo Grgić,predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana HVO USŽ obraćajući se u ime braniteljskih udruga HVO USŽ.

O temi okruglog stola "Mjesto i uloga hrvatskog naroda ,HVO Regije Bihać i Republike Hrvatske u obrani Bihaćkog okuga 1991.-1995.godine" govorili su : prof. Drago Mažar, ,umirovljeni brigadir HVO Regije Bihać Ivan Prša i umirovljeni brigadir Armije BiH Nijaz Ćoralić.

Profesor Mažar kao aktivni sudionik svih političkih događanja na prostoru nekadašnjeg Bihaćkog okruga danas Unsko sanske županije obnašajući dužnost predsjednika HDZ BiH Bihać u razdoblju 1992.-1995.godine naglasio je :" Hrvati su na prostorima Bihaćkog okruga aktivno sudjelovali u javnom,političkom i vojnom životu. Dali su najviše što su mogli i znali da bi zajedno sa bošnjačkim narodom i ostalim građanima obranili Bihaćki okrug tijekom 1201 dana potpune opsade i izolacije. U tim najtežim trenucima kada smo bili izolirani od vanjskog svijeta nemjerljivu potporu pružila nam je Republika Hrvatska. Ta potpora se odnosila na sve sfere života.

Na poseban način ističem doprinos Hrvatske u zbrinjavanju i liječenju naših ranjenika i bolesnika, pomoć koju je pružila za 5.korpus Armiji BiH i HVO Regije Bihać i mnogo toga. Zato svi oni koji danas žele umanjiti ili negirati doprinos hrvatskoga naroda i HVO Regije Bihać u obrani Bihaćkog okruga danas Unsko sanske županije a Republiku Hrvatsku izjednačiti sa agresorom na to nemaju pravo ,niti argumente posebno ne ovdje na prostorima Unsko sanske županije".

Ivan Prša, jedan od zapovjednika GS HVO Regije Bihać u svom izlaganju naglasio je:" Gledano postotkom zastupljenosti hrvatskoga naroda na prostorima nekadašnjeg Bihaćkog okruga može se zaključiti da je gotovo svaka hrvatska obitelj na ovim prostorima imala nekoga tko je bio vojno angažiran na obrani ovog dijela Bosne i Hercegovine.O tome svjedoče 72 poginula i oko 250 što teže što lakše ranjenih pripadnika HVO Regije Bihać. Zajedno sa pripadncima 5.korpusa Armije BiH branili smo i obranili tadašnji Bihaćki okrug. Nedvojbena je i činjenica da je u tome bila veoma bitna i značajna pomoć vojne akcije HV "Oluja" u kolovozu 1995.godine. Zbog svega toga mogu reći da su Hrvati na ovim prostorima časno,pošteno i dostojanstveno sudjelovali u obrani ovih prostora od agresije i dali nemjerljiv doprinos istoj".

Nijaz Ćoralić , umirovljeni brigadir Armije BiH koji je tijekom rata bio zadužen za pitanja logističke potpore 5.korpusu Armije BiH pri obrani Bihaćkog okruga naglasio je:" Iz Republike Hrvatske na izolirani Bihaćki okrug dolazila je vojna, humanitarna i svaka druga pomoć. Na primjer iz Republike Hrvatske je tokom rata dopremljeno oko 900 tona razne vojne opreme, oko 5000 vojnih uniformi, za potrebe naših ranjenika i Kantonalne bolnice stizale su velike količine lijekova,sanitetskog materijala te mnogo toga drugog. Sve smo to organizirali u suradnji sa HVO Regije Bihać sa kojima smo se zajednički borili protiv istog neprijatelja i pritom imali odličnu suradnju. Zato i kao čovjek i kao oficir Armije BiH osuđujem bilo kakav pokušaj da se izvrsna suradnja između Armije BiH i HVO Regije Bihać , te doprinos Republike Hrvatske u obrani Bihaćkog okruga tokom rata na bilo koji način dovodi u pitanje ili sa istom pokušava manipulirati od strane pojedinca ili institucija".

U svome obraćanju predsjednik ŽO HDZ BiH Unsko-sanske županije prof. Franjo Jurić je naglasio:"Nažalost i danas 18 godina od završetka rata u BiH smo prinuđeni da branimo i dokazujemo ono što se niti treba braniti niti dokazivati. Doprinos hrvatskoga naroda i HVO Regije Bihać u obrani nekadašnjeg Bihaćkog okruga danas Unsko sanskog kantona te zajedničku borbu i suradnju hrvatskog i bošnjačkog naroda na ovim prostorima tijekom rata nitko ne može dovesti u pitanje bio on pojedinac ili institucija. Svaki pokušaj da se umanji ili negira uloga i doprinos hrvatskog naroda Bihaćkog okruga vojno organiziranog kroz HVO Regije Bihać u obrani ovog dijela BiH su osuđeni na propast jer za to ne postoje niti argumenti,niti tako nešto odgovara istini. Zašto? Zato što su najbolji svjedoci o tom teškom ali herojskom vremenu svi mi sudionici Domovinskog rata na ovim prostorima.

Svaki pripadnik HVO Regije Bihać može biti ponosan na svoju pravednu i dostojanstvenu borbu i žrtvu koju su postrojbe HVO Regije Bihać dale za opstanak na ovim prostorima. Republika Hrvatska je dala nemjerljiv doprinos obrani nekadašnjeg Bihaćkog okruga pružajući vojnu,humanitarnu i svaku drugu pomoć. Akcija HV "Oluja" ima nemjerljivi značaj u deblokadi i oslobađanju ovog dijela BiH. Zato jedino što republici Hrvatskoj i tada i sada možemo reći jeste jedno veliko hvala".

I na kraju treba naglasiti da su okruglom stolu organiziranom u sali Skupštine Unsko-sanskog kantona pored zainteresiranih građana,pozvanih gostiju i bivši pripadnici te većina ratnih zapovjednika HVO Regije Bihać koji su time podržali i pozdravili održavanje ovog okruglog stola. Kako smo čuli od organizatora Braniteljskih udruga HVO USK-a novi okrugli stol će biti organiziran već u jesen.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bihać
PostPostano: 26 srp 2013, 07:23 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68249
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Svašta. :eek

Izgorjela bolnica u Bihaću

http://www.klix.ba/vijesti/bih/izgorjel ... /130726003

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bihać
PostPostano: 26 srp 2013, 13:43 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34
Postovi: 15313
Lokacija: Misao svijeta
Vidio sam flash vijesti i nisam mogao vjerovati. Nadam se da nitko nije stradao .

_________________
Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene,
Zaorit ću ko grom:
O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene,
To moj je, moj je dom!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bihać
PostPostano: 27 srp 2013, 06:33 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 04 svi 2009, 09:57
Postovi: 9486
Lokacija: HR HB
Ovo je novi mot za izvlačenje novca iz Federacije kao nekada od osiguranja objekata.

Samo naivci mogu povjerovati u slučajnost i nesreću.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bihać
PostPostano: 27 srp 2013, 07:33 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 sij 2012, 16:01
Postovi: 12319
Imaš li kakve dokaze za to ili samo imaš osjećaj? Ko je zapalio bolnicu?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bihać
PostPostano: 27 srp 2013, 10:10 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 ruj 2010, 08:54
Postovi: 7728
Lokacija: Danska
Citat:
Grad Karlovac darovat će 10.000 eura kantonalnoj bolnici "Irfan Ljubijankić"
Grad Karlovac će pružiti pomoć u iznosu od 10.000 eura općini Bihać zbog strašnog požara u kojem je izgorjela Kantonalna bolnica "Irfan Ljubijankić" u Bihaću, saopćeno je iz Ureda gradonačelnika grada Karlovca.

_________________
Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bihać
PostPostano: 27 srp 2013, 18:21 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 04 svi 2009, 09:57
Postovi: 9486
Lokacija: HR HB
Lebowski je napisao/la:
Imaš li kakve dokaze za to ili samo imaš osjećaj? Ko je zapalio bolnicu?


To bi policija morala ustanoviti, naravno prvo razoruzati sda teroriste i pljačkaše u toj istoj policiji koji pljačkaju taj kanton već desetljećima kroz strukture vlasti posebno sudstva, a ti kao prava sdaovca pozivaš na sudske procese i dokaze. No polako s vremenom će i to doći...

Evo ti štiva i podloge za početak:
Citat:
KAKO JE UNIŠTENO ZDRAVSTVO U USK Milionska pljačka bolnice u režiji SDA!


Kadrovi SDA koji su do 2011. godine rukovodili Kantonalnom bolnicom "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću nesavjesnim radom ugrozili su zdravlje građana tog kantona, koji ionako prednjače po oboljenjima u FBiH, te generirali sveopći kolaps zdravstvenog sistema na području Unsko-sanskog kantona.

Otvorena istraga

Izvještaj koji je nedavno pod nazivom "Informacija o nesavjesnom poslovanju direktora Kantonalne bolnice Samira Muminovića te pomoćnika za ekonomske poslove Adnana Alijagića" usvojila i Vlada USK otkriva brojne malverzacije i sumnjiva dugovanja nastala tokom dva direktorska Muminovićeva mandata.

Zbog tog izvještaja, ali i druge obimne dokumentacije koja je u posjedu "Dnevnog avaza", a svjedoči o sumnjivim radnjama u bolnici u Bihaću, Vlada USK naložila je Kantonalnom MUP-u te Tužilaštvu USK da pokrenu istragu. Naime, Muminović je “u amanet" sadašnjem direktoru bolnice Hajrudinu Haviću, predajući mu dužnost u martu 2011. godine, ostavio dugovanja u iznosu koji premašuje osam i po miliona maraka!

Kasnijim uvidom, kako je vidljivo iz dokumenata, utvrđena su još oko četiri miliona sumnjivih dugovanja, čime je ukupan iznos različitih potraživanja od Kantonalne bolnice premašio iznos od 13 miliona KM!

Najveću štetu Muminović je napravio kada je, 2008. godine, prestao plaćati račune firmi “Inel-Med” iz Mostara, s kojom je 2001. Kantonalna bolnica, na čijem je čelu tada bio, također, kadar SDA Hilmija Suljić, zajedno sa Zavodom zdravstvenog osiguranja USK te Ministarstvom zdravstva USK, potpisala ugovor o izgradnji i opremanju hemodijaliznog centra u Kantonalnoj bolnici.

Aktivirana mjenica

No, s obzirom na to da je tadašnji direktor ZZO USK Smail Gluhalić, također kadar SDA, u to vrijeme kao ugovorna strana predao “Inel-Medu” bjanko-mjenice ZZO USK, s klauzulom "bez protesta", ta firma je prošle godine aktiviranjem mjenice naplatila od Zavoda skoro 2.500.000 KM, iako je dug napravila Kantonalna bolnica, odnosno Muminović.

No, ZZO je zbog problema u koje je zapao zbog svog bivšeg direktora koji je potpisao bjanko-mjenicu te Muminovića, koji je izbjegavao plaćanje, krajem prošle godine tužio Kantonalnu bolnicu, od koje potražuje ta sredstva. Nejasno je šta je Muminović uradio s novcem, jer je iz dokumentacije vidljivo da su kantonalni ZZO, ali i Zavod osiguranja i reosiguranja FBiH bihaćkoj bolnici redovno prebacivali namjenska sredstva za potrebe dijaliznog centra.

Osim što je ugrozio rad bolnice, Muminović je svojim postupcima naštetio i ZZO te time direktno ugrozio liječenje više od 300.000 građana USK. Naime, ovaj zavod je već upozorio Vladu USK da postoji opasnost da zbog teške finansijske situacije u koju je doveden obustavi izdavanje lijekova koji idu na teret ZZO USK.

Krediti za plaće

Muminović je, također, u periodu od 2008. do 2011. godine na ime Kantonalne bolnice nagomilao više od 1.000.000 KM poreznog duga te još 550.000 KM kamate i dodatnih troškova po tom osnovu.

Na teret mu se stavlja i da je bez saglasnosti Vlade USK kao osnivača Kantonalne bolnice u periodu od 2004. do 2008. godine podizao kredite na ime bolnice u iznosu većem od 4.000.000 KM. Muminović je posljednjih 2.000.000 KM kredita uzeo, kako je tada naveo, za izmirenje tekućih obaveza poslovanja bolnice, a dokumentacija da su sredstva potrošena u te namjene ne postoji.

www.avaz.ba/vijesti/teme/milionska-plja ... reziji-sda



Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bihać
PostPostano: 27 srp 2013, 19:34 
Offline

Pridružen/a: 03 sij 2010, 23:43
Postovi: 85
bumbar92 je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:
Imaš li kakve dokaze za to ili samo imaš osjećaj? Ko je zapalio bolnicu?


To bi policija morala ustanoviti, naravno prvo razoruzati sda teroriste i pljačkaše u toj istoj policiji koji pljačkaju taj kanton već desetljećima kroz strukture vlasti posebno sudstva, a ti kao prava sdaovca pozivaš na sudske procese i dokaze. No polako s vremenom će i to doći...

Evo ti štiva i podloge za početak:
Citat:
KAKO JE UNIŠTENO ZDRAVSTVO U USK Milionska pljačka bolnice u režiji SDA!


Kadrovi SDA koji su do 2011. godine rukovodili Kantonalnom bolnicom "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću nesavjesnim radom ugrozili su zdravlje građana tog kantona, koji ionako prednjače po oboljenjima u FBiH, te generirali sveopći kolaps zdravstvenog sistema na području Unsko-sanskog kantona.

Otvorena istraga

Izvještaj koji je nedavno pod nazivom "Informacija o nesavjesnom poslovanju direktora Kantonalne bolnice Samira Muminovića te pomoćnika za ekonomske poslove Adnana Alijagića" usvojila i Vlada USK otkriva brojne malverzacije i sumnjiva dugovanja nastala tokom dva direktorska Muminovićeva mandata.

Zbog tog izvještaja, ali i druge obimne dokumentacije koja je u posjedu "Dnevnog avaza", a svjedoči o sumnjivim radnjama u bolnici u Bihaću, Vlada USK naložila je Kantonalnom MUP-u te Tužilaštvu USK da pokrenu istragu. Naime, Muminović je “u amanet" sadašnjem direktoru bolnice Hajrudinu Haviću, predajući mu dužnost u martu 2011. godine, ostavio dugovanja u iznosu koji premašuje osam i po miliona maraka!

Kasnijim uvidom, kako je vidljivo iz dokumenata, utvrđena su još oko četiri miliona sumnjivih dugovanja, čime je ukupan iznos različitih potraživanja od Kantonalne bolnice premašio iznos od 13 miliona KM!

Najveću štetu Muminović je napravio kada je, 2008. godine, prestao plaćati račune firmi “Inel-Med” iz Mostara, s kojom je 2001. Kantonalna bolnica, na čijem je čelu tada bio, također, kadar SDA Hilmija Suljić, zajedno sa Zavodom zdravstvenog osiguranja USK te Ministarstvom zdravstva USK, potpisala ugovor o izgradnji i opremanju hemodijaliznog centra u Kantonalnoj bolnici.

Aktivirana mjenica

No, s obzirom na to da je tadašnji direktor ZZO USK Smail Gluhalić, također kadar SDA, u to vrijeme kao ugovorna strana predao “Inel-Medu” bjanko-mjenice ZZO USK, s klauzulom "bez protesta", ta firma je prošle godine aktiviranjem mjenice naplatila od Zavoda skoro 2.500.000 KM, iako je dug napravila Kantonalna bolnica, odnosno Muminović.

No, ZZO je zbog problema u koje je zapao zbog svog bivšeg direktora koji je potpisao bjanko-mjenicu te Muminovića, koji je izbjegavao plaćanje, krajem prošle godine tužio Kantonalnu bolnicu, od koje potražuje ta sredstva. Nejasno je šta je Muminović uradio s novcem, jer je iz dokumentacije vidljivo da su kantonalni ZZO, ali i Zavod osiguranja i reosiguranja FBiH bihaćkoj bolnici redovno prebacivali namjenska sredstva za potrebe dijaliznog centra.

Osim što je ugrozio rad bolnice, Muminović je svojim postupcima naštetio i ZZO te time direktno ugrozio liječenje više od 300.000 građana USK. Naime, ovaj zavod je već upozorio Vladu USK da postoji opasnost da zbog teške finansijske situacije u koju je doveden obustavi izdavanje lijekova koji idu na teret ZZO USK.

Krediti za plaće

Muminović je, također, u periodu od 2008. do 2011. godine na ime Kantonalne bolnice nagomilao više od 1.000.000 KM poreznog duga te još 550.000 KM kamate i dodatnih troškova po tom osnovu.

Na teret mu se stavlja i da je bez saglasnosti Vlade USK kao osnivača Kantonalne bolnice u periodu od 2004. do 2008. godine podizao kredite na ime bolnice u iznosu većem od 4.000.000 KM. Muminović je posljednjih 2.000.000 KM kredita uzeo, kako je tada naveo, za izmirenje tekućih obaveza poslovanja bolnice, a dokumentacija da su sredstva potrošena u te namjene ne postoji.

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/milions ... reziji-sda


Stara vijest za koju svi u USK znaju da je izišla iz usta najvećeg demagoga i LAŽOVA NAD LAŽOVIMA Hamdije Lipovače.Da je samo djelić toga napisanog istina , navedeni akteri bi bili davno iza rešetaka. Stara dobra komunistička škola kaže uvijek DRŽ" TE LOPOVA. ili jednostavnije dok se vi neznalice zbavljate našim optužbama mi ćemo na brzaka dignuti lovu. Koliki je sad dug Kantonalne bolnice? Podatak je dostupan javnosti i na nedavno održanoj sjednici skupštine USK SDP-ov direktor dobija prolaznu ocjenu iako mu je izvješće o poslovanju negativno i samo u posljednje dvije godine napravio je višemilijunski dug( potrudi se pa saznaj sam koliki je dug)

Nažalost, monstrum zvani SDPHDZ BIH još živi. Nadam se da neće još dugo. Rok trajanja mu je maksimalno do slijedećih izbora. Tu kumovsku nakaradu oličenu kroz HDZSDP BIH(ovjerenu vjenčanim kumstvom predsjednika SDP-a I predsjednika HDZBiH BIHAĆ) ništa više ne može spasiti.Istina posljednji trzaji su najopasniji. Tako je nastradao i naš župnik Fra Božo koji je otjeran iz Bihaća zahvaljujući peticiji HDZ BIH ,koju su potpisala 84 jadnika, uz blagoslov pomoćnog biskupa banjoloučkog fra Hamdije Lipovače.( za one koji ne znaju- crkvenu zemlju su prodali kumovi SDPHDZ BIH)

Što o tome misle Hrvati-katolici bilo je jasno na prošlonedjeljnoj svetoj misi u župnoj crkvi prilikom ispraćaja Fra Bože.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bihać
PostPostano: 28 srp 2013, 06:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 04 svi 2009, 09:57
Postovi: 9486
Lokacija: HR HB
Hdz sda sdp... nije ovaj, nego onaj priča. Zato je najbolje zapaliti bolnicu i napraviti novu i o tome ja govorim a ne da branimo ove ili one koji na smjenu pljačkaju već desetljećima. Kurta i Murta fazon.

Za sve je ovo izgleda najbolja opcija. Zapali i šuti, potom kukaj i sadaku skupljaj.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bihać
PostPostano: 29 srp 2013, 21:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Bumbar je prvi izrazio sumnju, a sad bi mogla stići i potvrda.

Citat:
Požar u bihaćkoj bolnici podmetnut?

Kako doznaje Federalna televizija, uzrok požara u Županijskoj bolnici 'Dr. Irfan Ljubijankić' u Bihaću je ljudski faktor.

Istraga koju provodi Federalna uprava policije u saradnji s MUP-om USŽ-a i Tužiteljstvima Bihaća i Sarajeva još traje. Uviđaj bi danas trebao biti završen.

Podsjetimo, prve informacije bile su da je uzrok požara dotrajale elektroinstalacije, međutim najnovije informacije FTV-a požar u Županijskoj bolnici dovodi u sumnjiv kontekst.

Županijska bolnica "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću pretrpjela je veliku materijalnu štetu u velikom požaru, a procijenjena šteta je oko 25 milijuna KM.

Na svu sreću, nije bilo ljudskih žrtava, a oko 400 pacijenata zbrinuto je u drugim medicinskim centrima, a za sada je upućena financijska pomoć u ukupnom iznosu od oko 2 milijuna KM.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bihać
PostPostano: 29 srp 2013, 21:58 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Jesu li takvi objekti u BiH osigurani u privatnim osiguravajućim društvima ? Ili država snosi sve troškove.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bihać
PostPostano: 09 ruj 2013, 14:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 25 lis 2012, 06:59
Postovi: 57
Kod:
[b]Bijela kuga u Bihaću prepolovila broj stanovnika dva naselja[/b]

Rezultati popisa stanovništva u BiH osim društveno-ekonomskih pokazatelja objelodanit će podatke u mnogim dijelovima BiH o laganom odumiranju života i crnu stvarnost o drastičnom smanjenju broja stanovnika.

Jedan od takvih primjera će svakako biti i bihaćka prigradska naselja Kralje i Vrkašić u kojima živi uglavnom hrvatsko stanovništvo.

Mještani ovih naselja prije rata, tokom rata i u postratnom periodu žive u duhu tolerancije, suživota i dobrosusjedskim odnosima s komšijama Bošnjacima, imaju podršku općinskih i kantonalnih struktura vlasti, međutim, nezaposlenost, loš životni standard rezultirali su drastičnim smanjenjem broja stanovnika u Vrkašiću i Kraljama.

Nekadašnji predsjednik te mjesne zajednice Jandre Ćurić, koji je ostao vjeran kućnome pragu, u razgovoru za Fenu ističe da su mladi ljudi napustili svoje domove uglavnom seleći u susjednu Hrvatsku, ali i druge zemlje u potrazi za boljim životom.

Ćurić ističe da su Vrkašić i Kralje 90-ih godima imali više od 900 stanovnika, da bi nakon rata taj broj počeo da se drastično smanjuje i 1996. godine tu je živjelo 610 stanovnika.

Od 2010. do 2012. u tim naseljima umrlo je 46 osoba.

Po Ćurićevim riječima broj stanovnika se i dalje smanjuje i gotovo je pao na nešto više od 550 žitelja, a uz smanjenje broja stanovnika iseljenjem i godišnjim umiranjem između 10 i 15 stanovnika u protekloj godini u Vrkašiću i Kraljama su sklopljena tek dva braka i rođeno jedno dijete.

-Puno je neoženjenih momaka, dok su s druge strane djevojke otišle vani prvo na školovanje, a nakon čega se nisu ni vratile, dok su se mnoge izravno udale u inozemstvo - navodi Ćurić.

Ističe da su žitelji MZ Vrkašić i Kralje nakon rata dobili i područnu Crkvu "Gospe od anđela" te most koji je povezao dva naselja, a na koji su čekali više od 20 godina.

Ćurić ističe i podatak da u posljednjih godinu dana nijedno dijete nije pričešćeno, što nije zabilježeno u 200 godina unazad i da tek 20-ak djece pohađa školu.

_________________
Ta grad sazidal iz fudumenta izibrani knez Juraj Mikuličić.U nu vrime va vsei hrvatskoj zemlji boljega čovika ne biše.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bihać
PostPostano: 25 ožu 2014, 09:12 
Offline

Pridružen/a: 25 vel 2012, 12:59
Postovi: 106
Lokacija: Herceg Bosna
Bihać: Alen Islamović kupio zvono za kapelicu

Grupa mještana bihaćkoga prigradskog naselja Kralje-Vrkašić na čelu s Miroslavom Vukovićem je na rimokatoličkom groblju Svetoga Nikole Tavelića u Vrkašiću na zvonik ovdašnje kapelice postavila zvono koje je donirala porodica bihaćkog pjevača Alena Islamovića.

25 kilograma

Još prije dvije godine Alen Islamović je sa suprugom Marijanom i kćerkama Larom i Unom Župi Sv. Ante Padovanskoga u Bihaću donirao brončano zvono težine dvadeset pet kilograma, koje su mještani Kralja i Vrkašića predvođeni Miroslavom Mišom Vukovićem, postavili na zvonik kapelice na groblju Sv. Nikole Tavelića u Vrkašiću.

- Alen i Marijana Islamović su donirali našem groblju zvono pošto ga nismo imali. Inače, Marijana je rodom iz naših krajeva, iz Kaline kod Kralja, Alen je njoj za ljubav htio učiniti nešto za njen rodni kraj, za naše ljude i naše groblje. To je zvono prikladno za ovu kapelu i nema potrebe da bude veće. Čut će se do Kralja dolje bez ikakvih problema - kaže Vuković.

Zvono na kapelici će se oglašavati prilikom pokopa pokojnika koji će se sahranjivati na ovdašnjem groblju. Kako doznajemo, vrkašićko groblje Sv. Nikole Tavelića datira još od Drugog svjetskog rata kada su na njemu pokopani prvi pokojnici, a do danas je ovdje sahranjeno oko osam stotina mještana ovoga kraja.

Plaćena montaža
- U biti, Alen kad je kupio zvono platio je čovjeku od kojeg je kupljeno i montažu, međutim, problem je što je on daleko od Bihaća pa neće doći. To je predugo trajalo pa smo se mi okupili da to konačno postavimo. Ovim putem se zahvaljujemo Alenu i Marijani na vrijednoj donaciji, velikodušnosti i humanosti koju su iskazali ovim gestom - navodi Miroslav.

http://kip.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=18843&catid=25&Itemid=197

slika

_________________
Ostani tu i budi poskok


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bihać
PostPostano: 31 ožu 2014, 08:45 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58
Postovi: 35278
Lokacija: Gl. grad regije
http://hr.wikipedia.org/wiki/Susak

Citat:
Na Susku se danas govori čakavicom kakvom se nekad govorilo i u Bihaću do dolaska turske vlasti.[4]

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
 Naslov: Bihać
PostPostano: 10 svi 2014, 17:26 
Offline

Pridružen/a: 10 svi 2009, 16:05
Postovi: 298
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=S4dKVf1qxDo[/youtube]

_________________
BOSNIAK PAROLE:
„To što je vaše, to je i naše, a što je naše, to ne može biti i vaše“


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bihać
PostPostano: 10 svi 2014, 18:00 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10
Postovi: 15091
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
Pantera je napisao/la:
Bihać: Alen Islamović kupio zvono za kapelicu

Grupa mještana bihaćkoga prigradskog naselja Kralje-Vrkašić na čelu s Miroslavom Vukovićem je na rimokatoličkom groblju Svetoga Nikole Tavelića u Vrkašiću na zvonik ovdašnje kapelice postavila zvono koje je donirala porodica bihaćkog pjevača Alena Islamovića.

25 kilograma

Još prije dvije godine Alen Islamović je sa suprugom Marijanom i kćerkama Larom i Unom Župi Sv. Ante Padovanskoga u Bihaću donirao brončano zvono težine dvadeset pet kilograma, koje su mještani Kralja i Vrkašića predvođeni Miroslavom Mišom Vukovićem, postavili na zvonik kapelice na groblju Sv. Nikole Tavelića u Vrkašiću.

- Alen i Marijana Islamović su donirali našem groblju zvono pošto ga nismo imali. Inače, Marijana je rodom iz naših krajeva, iz Kaline kod Kralja, Alen je njoj za ljubav htio učiniti nešto za njen rodni kraj, za naše ljude i naše groblje. To je zvono prikladno za ovu kapelu i nema potrebe da bude veće. Čut će se do Kralja dolje bez ikakvih problema - kaže Vuković.

Zvono na kapelici će se oglašavati prilikom pokopa pokojnika koji će se sahranjivati na ovdašnjem groblju. Kako doznajemo, vrkašićko groblje Sv. Nikole Tavelića datira još od Drugog svjetskog rata kada su na njemu pokopani prvi pokojnici, a do danas je ovdje sahranjeno oko osam stotina mještana ovoga kraja.

Plaćena montaža
- U biti, Alen kad je kupio zvono platio je čovjeku od kojeg je kupljeno i montažu, međutim, problem je što je on daleko od Bihaća pa neće doći. To je predugo trajalo pa smo se mi okupili da to konačno postavimo. Ovim putem se zahvaljujemo Alenu i Marijani na vrijednoj donaciji, velikodušnosti i humanosti koju su iskazali ovim gestom - navodi Miroslav.

http://kip.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=18843&catid=25&Itemid=197

slika


Jel ovaj čovjek musliman? Jer mu je prezime Bošnjačko.
Eto sad ja negativne komentare ali mis e čini da je on udat za Hrvaticu i kako se zovu mu djeca što nemaju muslimanska imena eto možda trolam ili hejtam ali on je ovo ako je (musliman) da ugodi ženi možda?

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bihać
PostPostano: 10 svi 2014, 18:01 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10
Postovi: 15091
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
Pantera je napisao/la:
Bihać: Alen Islamović kupio zvono za kapelicu

Grupa mještana bihaćkoga prigradskog naselja Kralje-Vrkašić na čelu s Miroslavom Vukovićem je na rimokatoličkom groblju Svetoga Nikole Tavelića u Vrkašiću na zvonik ovdašnje kapelice postavila zvono koje je donirala porodica bihaćkog pjevača Alena Islamovića.

25 kilograma

Još prije dvije godine Alen Islamović je sa suprugom Marijanom i kćerkama Larom i Unom Župi Sv. Ante Padovanskoga u Bihaću donirao brončano zvono težine dvadeset pet kilograma, koje su mještani Kralja i Vrkašića predvođeni Miroslavom Mišom Vukovićem, postavili na zvonik kapelice na groblju Sv. Nikole Tavelića u Vrkašiću.

- Alen i Marijana Islamović su donirali našem groblju zvono pošto ga nismo imali. Inače, Marijana je rodom iz naših krajeva, iz Kaline kod Kralja, Alen je njoj za ljubav htio učiniti nešto za njen rodni kraj, za naše ljude i naše groblje. To je zvono prikladno za ovu kapelu i nema potrebe da bude veće. Čut će se do Kralja dolje bez ikakvih problema - kaže Vuković.

Zvono na kapelici će se oglašavati prilikom pokopa pokojnika koji će se sahranjivati na ovdašnjem groblju. Kako doznajemo, vrkašićko groblje Sv. Nikole Tavelića datira još od Drugog svjetskog rata kada su na njemu pokopani prvi pokojnici, a do danas je ovdje sahranjeno oko osam stotina mještana ovoga kraja.

Plaćena montaža
- U biti, Alen kad je kupio zvono platio je čovjeku od kojeg je kupljeno i montažu, međutim, problem je što je on daleko od Bihaća pa neće doći. To je predugo trajalo pa smo se mi okupili da to konačno postavimo. Ovim putem se zahvaljujemo Alenu i Marijani na vrijednoj donaciji, velikodušnosti i humanosti koju su iskazali ovim gestom - navodi Miroslav.

http://kip.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=18843&catid=25&Itemid=197

slika


Jel ovaj čovjek musliman? Jer mu je prezime Bošnjačko.
Eto sad ja negativne komentare ali mis e čini da je on udat za Hrvaticu i kako se zovu mu djeca što nemaju muslimanska imena eto možda trolam ili hejtam ali on je ovo ako je (musliman) da ugodi ženi možda?

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bihać
PostPostano: 01 srp 2014, 00:45 
Offline

Pridružen/a: 01 srp 2014, 00:03
Postovi: 388
BBC je napisao/la:
Mesić može biti počasni građanin Bihaća, Gotovina ne može. Mislim da je sve jasno, onima koji žele vidjeti.


Naravno da je jasno, Gotovina je omražen od Srba i proglašavanje Ante počasnim građaninom bi bilo nepotrebno podizanje tenzija od njih, a poslužilo bi kao savršen srpski alibij da još jednom osuju paljbu po BiH i njima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bihać
PostPostano: 01 srp 2014, 02:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 ruj 2012, 20:35
Postovi: 13034
Lokacija: Zagreb
U Bihaću se ovog srpnja otvara Cinestar, evo jedna pozitivna vijest za ovaj grad.

_________________
Summum ius, summa iniuria.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1011 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 26 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO