HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 tra 2025, 03:07.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 77 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kad nestane struje tko će preživjet - Tko od vas na forumu zna pomusti kravu?!
PostPostano: 13 svi 2014, 16:47 

Mar-kan je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

Pa ti Markane nešto to ozbiljno ja mislio dvije njive od 5, 6 duluma.

Bolan,ja angažirao Zgabi da ukrsti pile i stonogu...biće bataka k'o u priči,jašta neg ozbiljno :zubati

:smijeh vidiš, to je ideja, batak je jedino što volim od pileta.

samo, ako eksperiment ode ukrivo, dobit ćeš sto pernatih stonoginih nožica. :zubati

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

Vrh

Naslov: Re: Kad nestane struje tko će preživjet - Tko od vas na forumu zna pomusti kravu?!
PostPostano: 14 svi 2014, 02:35 

BBC je napisao/la:
Bježao sam sa vjeronauka, zato sam morao na popravni iz kemije.

Tema je bezveze, povijest nam govori da se u neskudicama dobro snašli i grad i selo. Ovi na selu imaju tu nesreću da im zakone, policiju i armiju drže gradovi. Pa moraju dijeliti svoje usjeve htjeli ne htjeli sa gradom.

Pokušat ću naći link od jednog filma koji vjerno prikazuje (dan za danom) što bi se desilo sa Zemljom, odnosno ljudima na zemlji, ako bi sunčeva magnetna oluja pogodila Zemlju i prouzročila golbalni nestanak struje. Znači, film analizira katastrofalne posljedice po čovječanstvo nakon nestanka struje. Ni jedno motorno vozilo porizvedeno zadnjih petnaestak godina, s elektroničkim paljenjem, ne bi mogli pokrenuti, a za ona ostala izbio bi rat jer bi svi htjeli pobjeći iz gradova. Struja bi definitivno kolaborirala. Jednostavno ne bi je više postojalo. Film prikazuje što se onda dešava sa nuklearnim elektranma (znaš li koliko ih je u svijetu), kad čitav sustav bez hlađenja (ovisan o struji) zakaže, agregati se istroše, a onda nekrontrolirano krenu eksplozije i radijacija koja otruje zrak, hranu, i vodu. Kad milijuni prodjanih centara i skladišta hrane ostanu bez hlađenja a hrana se pretvori u izvor zaraze i bolesti, raj za množenje štakora koji prenose bolesti. Domaće životinje podivljaju a divlje privučene "mirisom" lešina postaju ulične patrole milijunskih gradova. Bolnice nemoćne, fabrike svega i svačega propadaju i postaju izvor raznih bolesti, elektrane nula, vodocrpilišta na vodoopskrbu milijunskih gradova pretvaraju se u mrtve bare, ljudi bježe iz gradova ka prirodi i selu, selo pak postaje ratno poprište u kojem uskoro nema ništa za pojest, neboderi u gradovima bez održavanja padaju kao kule od karata, itd. itd. Film prikazuje koliko smo ranjivi u svojoj "strujnoj" sigurnosti. Nestanak struje bi za preživljavanje čovječanstva već nakon trideset dana izazvao veću katastrofu nego li tsunami visine 50 metara.

Na kraju su preživjela "necivilizirana" plemena u džunglama.

Film je znanstveno urađen od svi mogućih vrsta stručnjaka s eminentnih svjetskih sveučilišta i nije površna fantastika.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 77 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: