HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 10 vel 2025, 19:07.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2919 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 117  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Poplave u BiH 2014.
PostPostano: 19 svi 2014, 23:30 

BBC je napisao/la:
Liči na Lagumdžiju.

LOL

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 19 svi 2014, 23:36 

Topčić Polje :eek

slika

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 19 svi 2014, 23:38 

U PŽ u poplavljenim selima voda više ne ulazi, samo su ostale velike lokve (20-40 cm) koje se moraju isušiti ili još bolje ispumpati. Došle su im neke pumpe.

Vrh

PostPostano: 19 svi 2014, 23:49 

Ovo bi moglo skroz opustošiti sela. Svi će preći u grad živjeti.

Vrh

PostPostano: 20 svi 2014, 00:04 

BBC je napisao/la:
Ovo bi moglo skroz opustošiti sela. Svi će preći u grad živjeti.

Srozati poljoprivredu skroz osjetiti će se to. E sad da li će gore biti poljoprivrednicma mislim distributirati proizvode ili ne da li će išta cijene mlijeka se povećavati.

Vrh

PostPostano: 20 svi 2014, 00:25 

Vrh

PostPostano: 20 svi 2014, 00:34 

Pessimus dux je napisao/la:
Kakvi debili, nevjerojatno... :wacko
Citat:
Sramotna poruka sa Kosova

Navijači Drenice: Molitva za Bosnu, smrt Srbiji?!

slika

http://sportsport.ba/tifo/navijaci-dren ... iji/131492

Ja bih se zabrinuo da nam takvi požele dobro.

Vrh

PostPostano: 20 svi 2014, 00:40 

Metemma je napisao/la:
Pessimus dux je napisao/la:
Kakvi debili, nevjerojatno... :wacko

Ja bih se zabrinuo da nam takvi požele dobro.

Što se vi sa njima uopće i zavadiste dobro Bošnjaci pa i razumiljivo je živjeli smo gledali se ovako onako imali smo razloga dosta kroz Historiju (Turci Dahije ČEtnici, Arkanovci) uglavnom ovo se proteže između Bošnjaka i Srba dug period a od kad između ALbanaca i Srba.

Vrh

PostPostano: 20 svi 2014, 00:47 

BBC je napisao/la:

Brzo se montiraju i treba 10 ljudi.

Vrh

PostPostano: 20 svi 2014, 01:05 

Vidio sam na Youtube to ljudi kupuju za privatne kuće. Volja te jeftinije sa zidovima kuće kao obrana, volja te skuplje sve oko kuće namjestiti.

Vrh

PostPostano: 20 svi 2014, 02:41 

Šerići, od 9 kuća ostala ("ostala") jedna

slika

Vrh

PostPostano: 20 svi 2014, 04:57 

volvoks je napisao/la:
http://earthobservatory.nasa.gov/NaturalHazards/view.php?id=83697&eocn=home&eoci=nh
Ona Aljazeera karta ipak bila pretjerivanje.

Ovo su satelitske snimke, a aljazeerin interaktivni zemljovid (g maps) pokazuje ugrožena područja što je mnogo veće područje od onoga što je na satelitskoj snimci plavo.

Mises

Vrh

PostPostano: 20 svi 2014, 08:13 

Sava trebutno pada 1-2 cm na sat, odnosno oko 35 ba dnevnoj razini. Tim ritmom će trebati prejo tjedan dana da se voda povuče iz svih dijelova poplavljene Posavine. Kuće koje su toliko pod vodom će biti neupotrebljive.

Vrh

PostPostano: 20 svi 2014, 09:03 

Gledam snimku poplave u Passsau u 06.2013., to je poprilično velik grad 50k stanovnika, nekad se jednostavno očito ne možeš obranit.

No, vidi se kako se odmah sve čisti od mulja kako se voda povlači.

Vrh

PostPostano: 20 svi 2014, 09:09 

BBC je napisao/la:
Dobro je Junuz rekao, sve će to na kraju u Zenici završiti.

Citat:
Mještani Topčić Polja: Naš život je ovdje završen, nemamo gdje više

"Nema se ovdje šta pričati, vidite i sami kakvo je stanje. Ljudi su najviše krivi, isjekli su šume i onda imamo i poplave i klizišta.

Pa, u gradu Zenici je živjelo prije rata > 96 k ljudi a po zadnjem popisu oko 76k, a još su se poslije rata gradili stambeni objekti. Ima kapaciteta. A ovo s šumom bi moglo objasnit silna klizišta. Ljudi se očito ne drže onoga: ne sereš gdje jedeš.

Strašna je ta krađa šume u tim krajevima bila u ratu i poslije njega, danas su oni koji su je najviše pokrali ugledni gospodarstvenici. Njima treba ovo sve adresirat.

Vrh

PostPostano: 20 svi 2014, 09:13 

Sjetili se dugaši:

Citat:
Amerika najavila pomoć

Američki State Department izrazio je u utorak sućut svim žrtvama poplava koje su proteklih dana pogodile Hrvatsku, BiH i Srbiju, iskazavši spremnost za pomoć vladama i stanovništvu tih zemalja kako bi se što prije sanirale posljedice te prirodne katastrofe.

Pi.cka im materina, ljudi umirali u vodi a oni bojali ambasadu.

slika

Namjerno ne biraju veleposlanika, da nemaš kome j. mater. Sad će valjda i bit neka pomoć a ne 50.000 $ u naturi npr. otpadnoj odjeći i obući. Baš me zanima.

Zato znaju dijelit pare medijima i NVO-ima kojima upravljaju, a gdje su sad? Kakva korist od raznih filozofa i udruga antifa i sl. Uhljupi i nehljebi koji žive od ideologija.

Vrh

PostPostano: 20 svi 2014, 09:41 

Ljigavo:

Citat:
Želimo poručiti građanima da su policijski službenici na terenu i kontroliraju sva poplavljena područja kako bi spriječili moguće pokušaje pljačke napuštenih kuća, pa su tako sinoć spriječili nekoliko osoba koje su s namjerom pljačkanja napuštenih domova na poplavljena područja čamcima došle iz BiH.

Vrh

PostPostano: 20 svi 2014, 09:50 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Sjetili se dugaši:

Citat:
Amerika najavila pomoć

Američki State Department izrazio je u utorak sućut svim žrtvama poplava koje su proteklih dana pogodile Hrvatsku, BiH i Srbiju, iskazavši spremnost za pomoć vladama i stanovništvu tih zemalja kako bi se što prije sanirale posljedice te prirodne katastrofe.

Pi.cka im materina, ljudi umirali u vodi a oni bojali ambasadu.

slika

Namjerno ne biraju veleposlanika, da nemaš kome j. mater. Sad će valjda i bit neka pomoć a ne 50.000 $ u naturi npr. otpadnoj odjeći i obući. Baš me zanima.

Zato znaju dijelit pare medijima i NVO-ima kojima upravljaju, a gdje su sad? Kakva korist od raznih filozofa i udruga antifa i sl. Uhljupi i nehljebi koji žive od ideologija.

Nemoj tako Junuze,zar ti nisi liberal? :zubati

Vrh

PostPostano: 20 svi 2014, 09:51 

BBC je napisao/la:
Stvarno jebeno. Nema kuće, auta, uništen namještaj, ništa iz kuće se ne da iskoristiti, nema osiguranja, država neće dati ništa osim koju vreću cementa. Gore od rata.

Ako ovaj narod dopusti da sve ovo prođe a da im država ne pomogne, onda pomoć ni ne zaslužuju.

A gdje će naći pare, boli me k, nek preusmjere privremeno fondove za izgradnju demokratije, rodnu ravnopravnost, egovernment, gej parade, istraživanje ruda i gubljenje vremena...

Ako pokušaju da se izvuku, vratiti smrtnu kaznu u pravni sistem i konopac o vrat. (tako da ovime ne zagovaram krivična djela već promjenu zakona).

Posle godina mog praćenja foruma, dočekao sam i ovo - da je ovo što je Junuz rekao pametno i tačno.

Vrh

PostPostano: 20 svi 2014, 09:59 

Mar-kan je napisao/la:
Nemoj tako Junuze,zar ti nisi liberal? :zubati

Ma ja sam između čekića i nakovnja, između dva ispiranja razuma koji se bave svjetlećim kipovima i ko kome tura; i jedno i drugo kako bi ovladalo tobom i pretvorilo te u poslušnog zombija bez mozga.

Vrh

PostPostano: 20 svi 2014, 10:03 

Vrbosna HR je napisao/la:
nepratim baš ovu temu pa me zanima koja su hrvatska područja u tzv.bih ugrožena poplavama i kako i kome poslati financijsku pomoć da nestigne u krive ruke(npr.nekog muje)

Pomogneš u naturi, kupiš isključivo hranu od svinjetine, domaće proizvodnje :zubati

Vrh

PostPostano: 20 svi 2014, 10:04 

BBC je napisao/la:
Ne treba im RS za ovo oni se igraju neke "državne razine" i ubirali bi bodove na katastrofi. koja nemoguća ***, to je teško za povjerovati.

Citat:
Direktor Direkcije robnih rezervi FBiH potvrdio da ga Vlada uopće nije kontaktirala Bavrka je ustvrdio da ne zna zbog čega Vlada FBiH nije već zatražila reakciju ove institucijeFOTO: AVAZDirektor Direkcije robnih rezervi FBiH potvrdio da ga Vlada uopće nije kontaktirala

Nakon izjave Mirze Ustamujića, poslanika SBB-a u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta koji je zatražio da Vlada FBiH hitno intervenira iz robnih rezervi i tako pomogne brojnim građanima, zatražili smo komentar od Tonče Bavrke, direktora Direkcije.

Direktor Direkcije robnih rezervi FBiH potvrdio je za "Avaz" da nije dobio nikakvu odluku Vlade FBiH ni Federalnog štaba Civilne zaštite na osnovu kojeg bi robne rezerve dao na raspolaganje građanima u pogođenim područjima.

- Mene niko ništa nije izvjestio ni pitao. Samo su iz Štaba i iz Vlade FBiH raspitivali o količinama rezervi, šta i kako imamo. Koliko je meni poznato, čeka se odluka prema kojoj bi se na razini BiH proglasilo stanje elementare nepogode za cijelu BiH. Ali šta je s tim, ne znam. Očekujem već ujutro (ponedjeljak, op.a.) sastanak u Vladi, kako bi intervenirali - navodi Tončo Bavrka.

Ustvrdio je da ne zna zbog čega Vlada FBiH nije već zatražila reakciju ove institucije.

- Vjerujem da čekaju da se neke stvari poslože. Kažem, sve je do Vlade i Štaba FUCZ. Oni donose odluke na osnovu kojih mi djelujemo - rekao je Bavrka.

Kad i u ovakvoj situaciji oni razmišljaju kako prebaciti nadležnosti na zajedničke organe... nevjerovatni su, nijedan dušmanin ne može da ih napljuje onoliko koliko mogu da budu gamad.

Vrh

PostPostano: 20 svi 2014, 10:12 

Ministry of Sound je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Stvarno bi trebali početi razmišljati o onom austrijskom patentu. Jefinije ne duže staze. Ako država ne želi znači kaže briga nas za vaše kuće.

I osiguranje za kuću je jeftinije na duže staze, pa ga niko nema. BiH nema kapacitet za dugoročno razmišljanje.

Kako je bilo s osiguranjem kad je Darvin potopljen? :)

U BiH bi vjerovatno osiguravajuće kuće rekle da ovo nije osigurani slučaj.

Vrh

PostPostano: 20 svi 2014, 10:26 

Metemma je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:

I osiguranje za kuću je jeftinije na duže staze, pa ga niko nema. BiH nema kapacitet za dugoročno razmišljanje.

Kako je bilo s osiguranjem kad je Darvin potopljen? :)

U BiH bi vjerovatno osiguravajuće kuće rekle da ovo nije osigurani slučaj.

Queensland 2011. Sve je isplaćeno (nemam ukupnu brojku, ali riječ je o stotinama milijuna $), no osiguravačka društva su nakon toga podigli troškove osiguranja gdje god su mogli, pogotovo u tim dijelovima koji su pogođeni poplavama (jbg. moraju se osigurati i oni, a nešto i zaraditi.

Što se tiče osiguranih slučajeva, ugovori su precizni, da spustiš trošak, možeš i izbaciti pojedine slučajeve (biraj, požar, poplava, zemljotres itd).

Vrh

PostPostano: 20 svi 2014, 10:30 

ZGabriel je napisao/la:
NoviSeer je napisao/la:

Aj ne seri. Mnoštvo ljudi jednostavno i dalje tako zove iz navike, jer se tako dugo zvalo prije rata i ljudima je ostalo u navici. Dajem ruku kad bi Mali Zvornik srbijanske vlasti preimenovale samo u Zvornik da ga definitivno niko iz Zvornika ne bi zvao Zvornik ili Zvornik u Srbiji samo zato što je to "službeno".

Neki danas još uvijek znaju reć "Slavonska Požega" premda ona odavno nema taj pridjev "Slavonska".

naravno, kao što kažem i Podravska Slatina. jer u bosanskošamačkoj općini postoji selo Slatina. netko u Hrvatskoj možda ne zna za njega, ali ja znam i naglašavam.

a ovo silovanje sa Šumskom i njenom zvaničnošću nek okače mačku o rep. BIH je međunarodno priznata država, Šumska nije. :tt2

Lijepo je vidjeti da ovo vanredno stanje nije kod svakog probudilo osjećaje bratstva i jedinstva. Ova postala još luđa :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2919 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 117  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Fredericktown, Majestic-12 [Bot], Naša Kvačica, pakovic, Tomba17, Urbanist i 47 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: