|
|
Stranica: 8/8.
|
[ 192 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Najveće preuzimanje u regiji: Agrokor preuzeo Mercator Postano: 27 lip 2014, 21:22 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
lider30 je napisao/la: KOnačno jučer završeno. Za 550 milijuna Eura 53% dionica. Bilu 1,1 mlrd Eura se cijeni vrijednost Mercatora ovom transakcijom. A mogli su dobiti 30% više da su pristali na originalnu ponudu. Ovaj slovenski državni kapitalizam je jedna od najboljih hrvatskih investicija u zadnjih 20ak godina .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Najveće preuzimanje u regiji: Agrokor preuzeo Mercator Postano: 27 lip 2014, 21:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59527 Lokacija: DAZP HQ
|
u Srbiji i Crnoj Gori ostaje Mercator uz krilaticu "sce je slovensko najboljse", dok u BIH idu na full annexation, anschluss, sve postaje Konzum.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Najveće preuzimanje u regiji: Agrokor preuzeo Mercator Postano: 27 lip 2014, 21:26 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: zlatna ribica je napisao/la: U Hrvatskoj će puno ljudi ostati bez posla, jer Agrokor mora zatvoriti 96 prodajnih mjesta, uključujući sve centre Getro.
Mercator Hrvatska je u velikoj banani, već dugo loše posluje, a počeli su i sa poslovno uvjetovanim otpuštanjima.. A sad će otpuštanja biti još puno više. Ne trebaju nužno ostati bez posla svi iz tih 96 prodajnih mjesta jer će neka prodajna mjesta biti prepuštena konkurenciji tako da sumnjam da će realan gubitak radnih mjesta biti tolike magnitude. Glede Mercatora Hrvatska stoji no ako se ne varam u RH ostaje Konzum, a Mecator se gasi, dok je u Srbiji obrnuto (lukavi Latin ) . Mercator Hrvatska postaje Konzum, kao i mislim u Federaciji. U Sloveniji i Srbiji ostaje Mercator još neko vrijeme. Mora 96 prodajnih mjesta prodati ili dati u zakup. Kladim se da će ih prodati, što ne znači i da će ih prodati drugim trgovačkim lancima.. Ja Todoriću ne vjerujem baš ništa. Stvorio si je carstvo na neplaćanju dobavljačima. Mercator je do sad plaćao, a sad ne budu više ni oni..
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Najveće preuzimanje u regiji: Agrokor preuzeo Mercator Postano: 27 lip 2014, 21:31 |
|
|
zlatna ribica je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Ne trebaju nužno ostati bez posla svi iz tih 96 prodajnih mjesta jer će neka prodajna mjesta biti prepuštena konkurenciji tako da sumnjam da će realan gubitak radnih mjesta biti tolike magnitude. Glede Mercatora Hrvatska stoji no ako se ne varam u RH ostaje Konzum, a Mecator se gasi, dok je u Srbiji obrnuto (lukavi Latin ) . Mercator Hrvatska postaje Konzum, kao i mislim u Federaciji. U Sloveniji i Srbiji ostaje Mercator još neko vrijeme. Mora 96 prodajnih mjesta prodati ili dati u zakup. Kladim se da će ih prodati, što ne znači i da će ih prodati drugim trgovačkim lancima.. Ja Todoriću ne vjerujem baš ništa. Stvorio si je carstvo na neplaćanju dobavljačima. Mercator je do sad plaćao, a sad ne budu više ni oni.. O tom po tom Todorić je jedna od uspješnijih i pozitivnijih priča hrvatskog poduzetništva, da njega nema opet bi većina ovih tvrtki završilo u stečaju, što u praksi znači da im nekretnine idu na dražbu, sva proizvodnja u onu stvar, a u RH ulaze u većem broju strane multinacionalke na tom području koje su ipak puno gore u pokušajima utjecaja na državu od Todorića, Tedeschija i inih.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Najveće preuzimanje u regiji: Agrokor preuzeo Mercator Postano: 27 lip 2014, 21:36 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: zlatna ribica je napisao/la: Mercator Hrvatska postaje Konzum, kao i mislim u Federaciji. U Sloveniji i Srbiji ostaje Mercator još neko vrijeme. Mora 96 prodajnih mjesta prodati ili dati u zakup. Kladim se da će ih prodati, što ne znači i da će ih prodati drugim trgovačkim lancima..
Ja Todoriću ne vjerujem baš ništa. Stvorio si je carstvo na neplaćanju dobavljačima. Mercator je do sad plaćao, a sad ne budu više ni oni..
O tom po tom Todorić je jedna od uspješnijih i pozitivnijih priča hrvatskog poduzetništva, da njega nema opet bi većina ovih tvrtki završilo u stečaju, što u praksi znači da im nekretnine idu na dražbu, sva proizvodnja u onu stvar, a u RH ulaze u većem broju strane multinacionalke na tom području koje su ipak puno gore u pokušajima utjecaja na državu od Todorića, Tedeschija i inih. Todorić uništava male proizvođače. Ponuda mu se svodi na uvoz jeftinih proizvoda sumnjive kvalitete i ono što plasira iz poduzeća u sustavu Agrokora. Mercator Hrvatska ima na svojim policama veći udio hrvatskih proizvoda nego Konzum.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Najveće preuzimanje u regiji: Agrokor preuzeo Mercator Postano: 27 lip 2014, 21:44 |
|
|
Mali proizvođači imaju uvijek alternativu, nije Konzum jedini u RH niti drži čitavo tržište u RH. Osim toga malo koji poduzetnici koji nisu konkurentni će preživjeti u EU - a konkurentnost znači i prilagoditi se tržištu i jeftinom uvozu i nadići ga.
|
|
Vrh |
|
|
Kamov
|
Naslov: Re: Najveće preuzimanje u regiji: Agrokor preuzeo Mercator Postano: 27 lip 2014, 22:00 |
|
Pridružen/a: 23 svi 2014, 03:07 Postovi: 745 Lokacija: Planet Zemlja
|
A nek' se konačno i ta trakavica završila. Koliko sam samo puta morao o tome slušati a bome i čitati...
_________________ Došao je tiho i ušao u legendu
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Najveće preuzimanje u regiji: Agrokor preuzeo Mercator Postano: 27 lip 2014, 22:18 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Mali proizvođači imaju uvijek alternativu, nije Konzum jedini u RH niti drži čitavo tržište u RH. Osim toga malo koji poduzetnici koji nisu konkurentni će preživjeti u EU - a konkurentnost znači i prilagoditi se tržištu i jeftinom uvozu i nadići ga. Nije to baš tako jednostavno.. Mislim, daj Bože da ispadne da si bio u pravu. Ali kad prodaš svoj proizvod Konzumu, a naplatu dočekaš ikad ili čak nikad, onda je teško prijeći kod nekoga drugog, jer nemaš iz čega financirati opet proizvodnju. Možeš se moliti da ćeš dobit na lutriji ili nakon nekog vremena objesit ključ o klin. Od ovog preuzimanja korist će imati Todorić (osim ako ga potopi), a Hrvatska... jako upitno. Zvuči to moćno, jer je sad to stvarno jedna velika firma, međutim Mercator će Agrokoru biti veliki uteg, jer preuzimanjem Mercatora, Agrokor je preuzeo i sve Mercatorove dugove, koji ako se ne varam iznose preko 1 mlrd €. Znači duplo više nego iznos za koji je već platio njegovo preuzimanje. Najiskrenije se nadam da nije za to preuzimanje dobio nikakva državna jamstva...
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Najveće preuzimanje u regiji: Agrokor preuzeo Mercator Postano: 27 lip 2014, 22:25 |
|
|
zlatna ribica je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Mali proizvođači imaju uvijek alternativu, nije Konzum jedini u RH niti drži čitavo tržište u RH. Osim toga malo koji poduzetnici koji nisu konkurentni će preživjeti u EU - a konkurentnost znači i prilagoditi se tržištu i jeftinom uvozu i nadići ga. Nije to baš tako jednostavno.. Mislim, daj Bože da ispadne da si bio u pravu. Ali kad prodaš svoj proizvod Konzumu, a naplatu dočekaš ikad ili čak nikad, onda je teško prijeći kod nekoga drugog, jer nemaš iz čega financirati opet proizvodnju. Možeš se moliti da ćeš dobit na lutriji ili nakon nekog vremena objesit ključ o klin. Od ovog preuzimanja korist će imati Todorić (osim ako ga potopi), a Hrvatska... jako upitno. Zvuči to moćno, jer je sad to stvarno jedna velika firma, međutim Mercator će Agrokoru biti veliki uteg, jer preuzimanjem Mercatora, Agrokor je preuzeo i sve Mercatorove dugove, koji ako se ne varam iznose preko 1 mlrd €. Znači duplo više nego iznos za koji je već platio njegovo preuzimanje. Najiskrenije se nadam da nije za to preuzimanje dobio nikakva državna jamstva... To neplaćanje stoji, no ako se zna kako on posluje, onda ga se izbjegava, a ne potencira kao partnera. Zapravo nije dobio državna jamstva, dobio je kredit od oko 534 milijuna eura od - Rusa .
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Najveće preuzimanje u regiji: Agrokor preuzeo Mercator Postano: 27 lip 2014, 22:42 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: zlatna ribica je napisao/la: Nije to baš tako jednostavno.. Mislim, daj Bože da ispadne da si bio u pravu.
Ali kad prodaš svoj proizvod Konzumu, a naplatu dočekaš ikad ili čak nikad, onda je teško prijeći kod nekoga drugog, jer nemaš iz čega financirati opet proizvodnju. Možeš se moliti da ćeš dobit na lutriji ili nakon nekog vremena objesit ključ o klin.
Od ovog preuzimanja korist će imati Todorić (osim ako ga potopi), a Hrvatska... jako upitno. Zvuči to moćno, jer je sad to stvarno jedna velika firma, međutim Mercator će Agrokoru biti veliki uteg, jer preuzimanjem Mercatora, Agrokor je preuzeo i sve Mercatorove dugove, koji ako se ne varam iznose preko 1 mlrd €. Znači duplo više nego iznos za koji je već platio njegovo preuzimanje.
Najiskrenije se nadam da nije za to preuzimanje dobio nikakva državna jamstva...
To neplaćanje stoji, no ako se zna kako on posluje, onda ga se izbjegava, a ne potencira kao partnera. Zapravo nije dobio državna jamstva, dobio je kredit od oko 534 milijuna eura od - Rusa . Za preuzimanje ili za pokrivanje dugova Mercatora? Al nisam samo na to mislila, nego da država ne bi u slučaju da se Agrokoru smrkne, išla spašavati ga, naravno na naš račun..
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Najveće preuzimanje u regiji: Agrokor preuzeo Mercator Postano: 27 lip 2014, 22:48 |
|
|
zlatna ribica je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: To neplaćanje stoji, no ako se zna kako on posluje, onda ga se izbjegava, a ne potencira kao partnera. Zapravo nije dobio državna jamstva, dobio je kredit od oko 534 milijuna eura od - Rusa . Za preuzimanje ili za pokrivanje dugova Mercatora? Al nisam samo na to mislila, nego da država ne bi u slučaju da se Agrokoru smrkne, išla spašavati ga, naravno na naš račun.. Za preuzimanje Mercatora (što u sebi podrazumjeva i pokrivanje dugova jer ne ulaziš u takve poslovne pothvate bez zatvorene financijske konstrukcije). Na to da ćemo ga spašavati možeš računati u svakom slučaju jedino ako ne bude "postupno" u nekoj daljoj budućnosti nestajao (postupnim smanjivanjem broja zaposlenik etc...) - mislim ako Agrokor krepucne u ovoj situaciji BDP nam pada još naredne dvije godine, 60 000 ljudi gubi posao etc...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Najveće preuzimanje u regiji: Agrokor preuzeo Mercator Postano: 27 lip 2014, 22:50 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Zašto Slovenci pizde i tuguju, sve će im ostati u Sloveniji vjerojatno sa više radnih mjesta. Imaju oni dosta kompleksa prema Hrvatima.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Najveće preuzimanje u regiji: Agrokor preuzeo Mercator Postano: 27 lip 2014, 22:53 |
|
|
BBC je napisao/la: Zašto Slovenci pizde i tuguju, sve će im ostati u Sloveniji vjerojatno sa više radnih mjesta. Imaju oni dosta kompleksa prema Hrvatima. Oni općenito imaju panični strah od stranog kapitala na čemu se i bazirao njihov model razvoja. Do krize je išlo dobro. Sada im se raspada sustav.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Najveće preuzimanje u regiji: Agrokor preuzeo Mercator Postano: 27 lip 2014, 23:22 |
|
|
Todorić je napravio posao. Jedini na ovim prostorima. A da je nešto značajnije na globalnom planu. Za to kapa do poda.
U svijetu sa pedeset nijansi sive, Todorić je svijetlo siva.
Da nam je još dva, tri takva u drugim djelatnostima...
I drago mi je zbog Slovenaca. Inače ne patim na te stvari, ali ako je netko zaslužio, oni su zaslužili zbog odnosa prema Hrvatima.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Najveće preuzimanje u regiji: Agrokor preuzeo Mercator Postano: 27 lip 2014, 23:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23887 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
zlatna ribica je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Ne trebaju nužno ostati bez posla svi iz tih 96 prodajnih mjesta jer će neka prodajna mjesta biti prepuštena konkurenciji tako da sumnjam da će realan gubitak radnih mjesta biti tolike magnitude. Glede Mercatora Hrvatska stoji no ako se ne varam u RH ostaje Konzum, a Mecator se gasi, dok je u Srbiji obrnuto (lukavi Latin ) . Mercator Hrvatska postaje Konzum, kao i mislim u Federaciji. U Sloveniji i Srbiji ostaje Mercator još neko vrijeme. Mora 96 prodajnih mjesta prodati ili dati u zakup. Kladim se da će ih prodati, što ne znači i da će ih prodati drugim trgovačkim lancima.. Ja Todoriću ne vjerujem baš ništa. Stvorio si je carstvo na neplaćanju dobavljačima. Mercator je do sad plaćao, a sad ne budu više ni oni.. Točnije na sporom plaćanju (ili plaćanja uz kašnjenje) dobavljačima, što uz nepromijenjene cijene artikala i bez zateznih kamata (koje mu nitko ne smije obračunati) je nejjeftinji izvor financiranja.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Korporativna preuzimanja u regiji Postano: 10 sij 2017, 15:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23887 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Opa bato. Citat: HT preuzeo crnogorski Telekom Ulaskom HT-a na tržište Crne Gore otvorit će se vrata tog tržišta i za druge hrvatske kompanije, što je i prilika za promoviranje i izvoz hrvatskih roba i usluga u Crnu Goru, a sve to može imati pozitivan učinak i za hrvatsko gospodarstvo, poručuju iz HT-a.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Korporativna preuzimanja u regiji Postano: 10 pro 2021, 14:57 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12568 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Sprema se preuzimanje Bingo lanca trgovina. Sadasnji vlasnik bi uskoro mogao dobiti sankcije od amerikanaca.
Ovo ce biti bolnije nego nama Hercegovacka banka.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|