HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 sij 2025, 08:13.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2217 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 89  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Makedoniji
PostPostano: 10 srp 2014, 14:40 

Junuz Djipalo je napisao/la:

Ne kužim, ako je Albanaca 80 % npr. onda svako nealbansko rješenje nije rješenje nego bezobrazluk. Ako neko gubi demografsku bitku, ima 3 izbora: rat, sam sebi odgrist ruku koja se zaglavila u klopci tj. nacrtat granicu i podijelit, prepustit se i nadat se da će novi gospodari bit milostivi. Prvi je sigurno najgori. Probali ste ga pa vam nije prošlo, drugo ste već jednom napravili a čini mi se da ćete uskoro i drugi put ako nećete treći scenarij.

Bilo je naroda i prije Srba na ovim prostorima, dok jednom ne smrkne drugom ne svane.

Ako ti tako kažeš onda sasvim sigurno nije. :D

Vrh

PostPostano: 10 srp 2014, 17:08 

Pustiti da dodje do kulminacije za to vreme akumulirati sredstva i snagu raditi na natalitetu i ekonomiji.
Siptari ce uzeti deo Makedonije Crne Gore Grcke.
Kad situacija kulminira napraviti reprizu i izaci na jonsko more preko KiM druge zemlje ce uzeti sta je njihovo.Akciju ne bih nazvao spaljena zemlja prikladnije bi bilo recimo Beli Andjeo.

Vrh

PostPostano: 10 srp 2014, 17:10 

Divanjol je napisao/la:
Makedonci su očekivali da će im EU i NATO biti garant mira is tabilnosti ali izgleda da od toga nema ništa, videćemo ko će šta prigrabriti kad počne raspodela Makedonije

Mi cemo ostati tada neutralni.

Vrh

PostPostano: 10 srp 2014, 17:15 

Ah da.Kada se ovo gore bude desavalo Hrvatska ce odavno biti pripojena Herceg Bosni a glavni grad Srbije ce biti Banja Luka.Posto su se pokazali i jedni i drugi kao nedostojni da budu nekakve drzave.Busmani ce navijati za Siptare gledajuci CNN iz Istambula.

Vrh

PostPostano: 10 srp 2014, 18:31 

Divanjol je napisao/la:
Makedonci su očekivali da će im EU i NATO biti garant mira is tabilnosti ali izgleda da od toga nema ništa, videćemo ko će šta prigrabriti kad počne raspodela Makedonije

Grčka je članica brojnih međunarodnih ekonomskih, političkih i vojnih organizacija. Bila je među osnivačima Organizacije ujedinjenih nacija (OUN) 1945, deo je NATO pakta od 1952, a Evropske unije od 1981.

Turska je 1974. izvršila invaziju na Kipar i okupirala značajne delove ostrva, što je hiljade kiparskih Grka i Turaka pretvorilo u izbeglice.

Albanci šire proteste na SAD i EU
IZVOR: TANJUG
Skoplje/Vašington -- Nezadovoljstvo Albanaca u Makedoniji zbog odluke suda da šestoricu sunarodnika osudi na doživotne kazne zatvora, demonstrirano i ispred zgrade UN u Njujorku.

Novi trosatni protest ispred sedišta UN zakazan je za ponedeljak, a organizatori traže da se zaustavi, kako kažu, politički montiran slučaj "Monstrum". Inače, proteste u Njujorku organizuje debarska zajednica u saradnji sa Albancima iz svih delova Amerike.

Protesti albanske dijaspore, kako je preneo portal Tajm na makedonskom jeziku, zakazani su za sutra u Briselu, a u subotu i u Bernu.

Novi protesti, ali i prvi kontraprotest Makedonaca biće, kako je najavljeno, održani istovremeno sutra u Skoplju, gde je danas mirno bez okupljanja.

MUP Makedonije doneo je odluku da zabrani ulazak u Makedoniju pevačima sa Kosova koji su putem socijalnih mreža najavili učešće na sutrašnjem protestu u Skoplju, javila je TV ALSAT M. Policija nije potvrdila ovu vest ali izvori te TV kažu da je takva odluka doneta posle učešća kosovskog pevača Labija na protestu koji je pre nedelju dana odrzazn u Skoplju kao i zbog učešća nekih pevača na protestu koji je pre dva dana održan u Prištini, objavio je prištinski dnevnik Koha Ditore.

Podrška protestima Albanaca u Makedoniji data je i na masovnom protestu koji je prethodnih dana održan u Tirani odakle je poslata poruka da su "Albanci miroljubiv narod i da ih ne treba dirati, jer u protivnom neće sedeti skrštenih ruku", a na jednom od transparenata je pisalo:"Skoplje je srce Albanije".

Američki stručnjak za balaknsko pitanje Edvard Džozef ocenio je da je najnovija napetost u medjuetničkim odnosima u Makedoniji "vrlo ozbiljna".

On je u intervjuu za Glas Amerike rekao da bi članstvo Makedoinije u NATO pomoglo u poboljšavanju tih odnosa, preneli su makedonski mediji.

Džozef, koji je ekspert Centra za medjuatlantske odnose u Vašingtonu misli da je ovo vrlo ozbiljan problem i to ne samo zbog protesta koji se trenutno održavaju već zbog mogućnosti da se medjuetnički jaz u Makedoniji produbi.

"Poslednjih godina smo imali priliku da pratimo neodgovorno rukovodstvo u Skoplju. Imali smo prilike da vidimo i neke vrlo negativne trendove da osobe koje su proglašene za krivce i koje mogu da budu odgovorne za ubistva dobijaju javnu podršku. Mislim da je to razočaravajuće. U slučaju tog jezivog ubistava u Makedoniji očekivalo se da će svima biti drago kada odgovorni budu osudjeni u pravičnom sudskom postupku", rekao je Džozef.

On misli i da je bila greška što je ulazak Makedonije u NATO odložen zbog protivljenja Grčke.

"Ovaj slučaj nam pokazuje da NATO mora hitno da reši to pitanje sa Grčkom i da Makedonija postane članica NATO. To bi bio najbolji mogući korak za dalje poboljšavanje odnosa izmedju Albanaca i Makedonaca", smatra Džozef.

Ameri smirite svoje hijene.

Vrh

PostPostano: 10 srp 2014, 21:34 

chat nick je napisao/la:
Pustiti da dodje do kulminacije za to vreme akumulirati sredstva i snagu raditi na natalitetu i ekonomiji.
Siptari ce uzeti deo Makedonije Crne Gore Grcke.
Kad situacija kulminira napraviti reprizu i izaci na jonsko more preko KiM druge zemlje ce uzeti sta je njihovo.Akciju ne bih nazvao spaljena zemlja prikladnije bi bilo recimo Beli Andjeo.

Srescemo se kod crvene jabuke.Iako bugari kazhu: 6te imame balgarsko allbanska mitnica vav benzinostancia ni6 iog.Oni mogu se zadovoljiti time, al mi nikako

Vrh

PostPostano: 10 srp 2014, 21:39 

Whiteone je napisao/la:
Divanjol je napisao/la:

Grčka je članica brojnih međunarodnih ekonomskih, političkih i vojnih organizacija. Bila je među osnivačima Organizacije ujedinjenih nacija (OUN) 1945, deo je NATO pakta od 1952, a Evropske unije od 1981.

Turska je 1974. izvršila invaziju na Kipar i okupirala značajne delove ostrva, što je hiljade kiparskih Grka i Turaka pretvorilo u izbeglice.

Albanci šire proteste na SAD i EU
Skoplje/Vašington -- Nezadovoljstvo Albanaca u Makedoniji zbog odluke suda da šestoricu sunarodnika osudi na doživotne kazne zatvora, demonstrirano i ispred zgrade UN u Njujorku.

Novi trosatni protest ispred sedišta UN zakazan je za ponedeljak, a organizatori traže da se zaustavi, kako kažu, politički montiran slučaj "Monstrum". Inače, proteste u Njujorku organizuje debarska zajednica u saradnji sa Albancima iz svih delova Amerike.

Protesti albanske dijaspore, kako je preneo portal Tajm na makedonskom jeziku, zakazani su za sutra u Briselu, a u subotu i u Bernu.

Novi protesti, ali i prvi kontraprotest Makedonaca biće, kako je najavljeno, održani istovremeno sutra u Skoplju, gde je danas mirno bez okupljanja.

MUP Makedonije doneo je odluku da zabrani ulazak u Makedoniju pevačima sa Kosova koji su putem socijalnih mreža najavili učešće na sutrašnjem protestu u Skoplju, javila je TV ALSAT M. Policija nije potvrdila ovu vest ali izvori te TV kažu da je takva odluka doneta posle učešća kosovskog pevača Labija na protestu koji je pre nedelju dana odrzazn u Skoplju kao i zbog učešća nekih pevača na protestu koji je pre dva dana održan u Prištini, objavio je prištinski dnevnik Koha Ditore.

Podrška protestima Albanaca u Makedoniji data je i na masovnom protestu koji je prethodnih dana održan u Tirani odakle je poslata poruka da su "Albanci miroljubiv narod i da ih ne treba dirati, jer u protivnom neće sedeti skrštenih ruku", a na jednom od transparenata je pisalo:"Skoplje je srce Albanije".

Američki stručnjak za balaknsko pitanje Edvard Džozef ocenio je da je najnovija napetost u medjuetničkim odnosima u Makedoniji "vrlo ozbiljna".

On je u intervjuu za Glas Amerike rekao da bi članstvo Makedoinije u NATO pomoglo u poboljšavanju tih odnosa, preneli su makedonski mediji.

Džozef, koji je ekspert Centra za medjuatlantske odnose u Vašingtonu misli da je ovo vrlo ozbiljan problem i to ne samo zbog protesta koji se trenutno održavaju već zbog mogućnosti da se medjuetnički jaz u Makedoniji produbi.

"Poslednjih godina smo imali priliku da pratimo neodgovorno rukovodstvo u Skoplju. Imali smo prilike da vidimo i neke vrlo negativne trendove da osobe koje su proglašene za krivce i koje mogu da budu odgovorne za ubistva dobijaju javnu podršku. Mislim da je to razočaravajuće. U slučaju tog jezivog ubistava u Makedoniji očekivalo se da će svima biti drago kada odgovorni budu osudjeni u pravičnom sudskom postupku", rekao je Džozef.

On misli i da je bila greška što je ulazak Makedonije u NATO odložen zbog protivljenja Grčke.

"Ovaj slučaj nam pokazuje da NATO mora hitno da reši to pitanje sa Grčkom i da Makedonija postane članica NATO. To bi bio najbolji mogući korak za dalje poboljšavanje odnosa izmedju Albanaca i Makedonaca", smatra Džozef.

Ameri smirite svoje hijene.

A jel klosharu.Na istoj si liniji sa onim *** bugarskim odrodnikom.Mislili ste da cete uz allbansku pomoc uci u nato.E pa nece moci.Tek ce da se uzburka americki senat i kongres.postacemo otrov za rusku gamad na ballkanu

Vrh

PostPostano: 10 srp 2014, 21:42 

chat nick je napisao/la:
Ah da.Kada se ovo gore bude desavalo Hrvatska ce odavno biti pripojena Herceg Bosni a glavni grad Srbije ce biti Banja Luka.Posto su se pokazali i jedni i drugi kao nedostojni da budu nekakve drzave.Busmani ce navijati za Siptare gledajuci CNN iz Istambula.

Ha ha ha ha magarca je pojeo vuk i stigao mu do sredine.A jadan magarac cijello vrijeme je mrmljo daj bozhe da sanjam daj bozhe da sanjam

Vrh

PostPostano: 10 srp 2014, 21:53 

dudu je napisao/la:
bili bi im vrlo blizu. uz to, Turaka je preko tisucu rodjenih i oko tisucu i pol Roma, te 250 Bosnjaka, s druge strane jos oko 150 Srba i 100-tinjak Vlaha, tako da su sad pravoslavni i muslimani gotovo izjednaceni.

To je vec 2013 godine za 35 bio veci broj novorodjenih muslimana od pravosllavnih gradjana.Al batali to ovdje se razgovor vodi vishe iz inata nego da se vodi nekakva normallna diskusija.
Reallno u makedoniju je josh uvijek moguc suzhivot medju narodima.Ako se makedonci osllobode urodjene srpske navike da budu gradjani visheg reda.Ne mozhesh danas likvidirati 5-ro neduzhne dece da bi prinudio nato da te primi bez reshenja problema sa imenom sa grckom.Oni su hteli da nateraju usa da ih prime radi nekakve opasnosti od islamskog fundamentalizma.Pa ambasada u skoplju je pravi kazamat.To nije ambasada nego CIA centar za celi ballkan, a gruevski zheli da llazhe amerikance.To je gllupo po mom mishljenju

Vrh

PostPostano: 10 srp 2014, 22:02 

Zadar1993 je napisao/la:
Po udjelu Makedonaca među umrlima se vidi da su oni još uvijek debela većina u Makedoniji te bi trebalo još 20ak godina ovakvih rezultata da izgube apsolutnu većinu i postanu tek relativna većina.

Zadar oni vec danas nisu apsolutna vecina

Vrh

PostPostano: 10 srp 2014, 22:06 

Zadar1993 je napisao/la:
Jesu mada s obzirom na emigraciju Albanaca sve ovo se može vrlo brzo preokrenuti.

I u sferi emigracije menjaju se stvari.Proshle 2013 godine zemlju su napustili 678 makedonaca i 152 allbanaca.I u emigraciji su makedonci posledno u prednosti

Vrh

PostPostano: 10 srp 2014, 22:23 

sokoli je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:
Jesu mada s obzirom na emigraciju Albanaca sve ovo se može vrlo brzo preokrenuti.

I u sferi emigracije menjaju se stvari.Proshle 2013 godine zemlju su napustili 678 makedonaca i 152 allbanaca.I u emigraciji su makedonci posledno u prednosti

Interesantno, ako je tako i ako nema nezabilježenih Albanaca u emigraciji onda će albanski udio sigurno rasti i u narednom desetljeću. Mislio sam da su albanski dijelovi zemlje ekonomski pasivniji i podložniji iseljavanju.

sokoli je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:
Po udjelu Makedonaca među umrlima se vidi da su oni još uvijek debela većina u Makedoniji te bi trebalo još 20ak godina ovakvih rezultata da izgube apsolutnu većinu i postanu tek relativna većina.

Zadar oni vec danas nisu apsolutna vecina

Teško, zapravo nemoguće. Trebalo bi 20ak godina ovakvih trendova + prije spomenut omjer u iseljavanju za takav prijelom.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 10 srp 2014, 22:47 

Etnicka karta Makedonije.
http://novitalas.com/wp-content/uploads ... donije.png
Meni je stvarno nevjerovatno kako uspijevaju Albanci u Makedoniji odrzavati i cak povecavati taj natalitet,a sa druge strane natalitet im drasticno pada i Albaniji i na Kosovu i u Crnoj Gori.

HT Eronet 092-890-830
Za pomoc RS iz Srbije 2161
Srbija 1003
Hrvatska 060-90-11

Vrh

PostPostano: 10 srp 2014, 22:48 

u politickom smislu Makedonci su jos uvijek 2/3 vecina i nisu im Albanci nasusno bitni, izaberu si jedne Albance u vlast i vozi. ali zato Albanci na svom imaju Albaniju 1/1.

Vrh

PostPostano: 10 srp 2014, 22:54 

panteri je napisao/la:
Etnicka karta Makedonije.
http://novitalas.com/wp-content/uploads ... donije.png
Meni je stvarno nevjerovatno kako uspijevaju Albanci u Makedoniji odrzavati i cak povecavati taj natalitet,a sa druge strane natalitet im drasticno pada i Albaniji i na Kosovu i u Crnoj Gori.

To je iz političkih razloga. Čim tenzije prestanu i tu će im se natalitet ulomiti. Ništa nije vječno i Albanci će se uskoro morati pomiriti s tim da nisu više, glede toga, superiorni u odnosu na susjede.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2014, 00:41 

sokoli je napisao/la:
chat nick je napisao/la:

Ha ha ha ha magarca je pojeo vuk i stigao mu do sredine.A jadan magarac cijello vrijeme je mrmljo daj bozhe da sanjam daj bozhe da sanjam

E moj sokole ziv ti meni bio da dozivis propast koja sledi tvom narodu.Znas i sam da Srbi od KiM nikad nece odustati.Pre ili kasnije mi cemo se vratiti.Pre ili kasnije vi cete opet bezati.Jedino sto se ne zna je dokle cemo vas mi juriti.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2014, 09:21 

videćemo već danas dokle su spremni šiposni da idu tj imaju li zeleno svetlo od velikog brata ili su krenuli nekim svojim putem? kako god nije zgoreg biti na oprezu i podmazati oružje ...

Vrh

PostPostano: 11 srp 2014, 10:54 

chat nick je napisao/la:
sokoli je napisao/la:

E moj sokole ziv ti meni bio da dozivis propast koja sledi tvom narodu.Znas i sam da Srbi od KiM nikad nece odustati.Pre ili kasnije mi cemo se vratiti.Pre ili kasnije vi cete opet bezati.Jedino sto se ne zna je dokle cemo vas mi juriti.

Pomalo.

Čekaj da dođu generacije kojima je bitnije otići na Exit nego na Kosovo...

Vrh

PostPostano: 11 srp 2014, 18:00 

chat nick je napisao/la:
sokoli je napisao/la:

Gledali smo mi na tim prostorima i veca kraljstva i imperije.sjedelli su na tim prostorima tisucama godina.Dolazili smo do istrebljenja.Povllacili bismo se na vrhove allbanskih alpi, dok bi nam zarasle rane.I kada neprijatelj je najmanje ocekivo mi smo ustajali kao feniks iz pepela i oslobadjale nashe teritorije.Sjedeli su turci 550 godina i na kraju smo im vidjeli ledja.Vi ste isto harali sto godina i vama se blizi kraj.necemo se smiriti dok ne osllobodimo cijelli nishki sandzhak.Bash sam jednom spomenuo tu u forumu da cemo kad tad pri poseti pape dardaniji, pocasni docek napraviti u aerodromu u nishu.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2014, 18:08 

Divanjol je napisao/la:
videćemo već danas dokle su spremni šiposni da idu tj imaju li zeleno svetlo od velikog brata ili su krenuli nekim svojim putem? kako god nije zgoreg biti na oprezu i podmazati oružje ...

Koje oruzhje?
nema vishe jugosllavije, nema deviza iz hrvatske obale.nema fondove cele federacije da vi pokradete i naoruzhavate narod.Sada smo sami mi i vi.
Prvih sest meseci cete imati malu nadmoc onim sta je josh ostallo od magazina jna.Posle toga kazhem ti brzo ce da se pregovara za granicu severnije od nisha.Ukinuta mi je zabrana kupovine oruzhja.Svi magazini su moji.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2014, 20:59 

doc je napisao/la:
chat nick je napisao/la:

Pomalo.

Čekaj da dođu generacije kojima je bitnije otići na Exit nego na Kosovo...

Nama nije cilj da nove generacije odu na Kosovo i Metohiju, nego da novo oružje etnički očisti one koji su okupirali KiM, da etnički očistimo Makedoniju i CG kako bi naša hrišćanska bela deca imala svetlu evropsku budućnost, bez obzira da li su Srbi, Makedonci, Crnogorci ili Grci.
Kosovo i Metohija je bogata resursima možemo je pokloniti nekoj novoj sili na neograničeno eksploatisanje, samo je bitno da bude islamfrei kao i čitav Balkan. U suštini mi nemamo ništa protiv nezavisnosti tzv Kosova, ta oblast nije problem, problem su šiptari.

Albaniju treba onda opasati minskim poljima da više ne dolaze u naše predele, nego neka se gnezde sa zmijama kao što su u srednjem veku i radili.

p.s. Kosovo i Metohija nije samo srpski gubitak, to je gubitak za ceo beli hrišćanski Balkan, za celu Evropu i hrišćanski svet.
У.З.Д.Ш.Н.П.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2014, 14:12 

"Opasne usijane glave Balkana"
Skoplje -- Bivši vicepremijer Makedonije Ivica Bocevski izjavio da ne očekuje radikalizaciju protesta Albanaca u toj zemlji i veće nemire.

slika
On ocenjuje da je ključ za rešenje problema u unutrašnjem institucionalnom dijalogu.

Upitan koliko protesti Albanaca koji su nezadovoljni presudom u slučaju "Monstrum" mogu da ugroze bezbednost u toj zemlji, ali i na Balkanu, Bocevski odgovara da očekuje da pobedi politički proces i zdrav razum i da se sve razlike vrate tamo gde im je mesto - u institucije sistema.

"Ipak, ovo je Balkan, i par usijanih glava može napraviti i veće gluposti", rekao je Bocevski Tanjugu, ali i podvukao da, ako institucije društva odgovore na pravi način, ne očekuje radikalizaciju stanja.

On navodi da je najlošiji tip politike u društvu u multietničkom, multikulturalnom i multikonfesionalnom društvu kakvo je makedonsko, onaj koji ide na stereotipe i predrasude, podelu gradjana na Albance i Makedonce, hrišćane i muslimane, ali naglašava da je Makedonija funkcionalna država koja od svog osnivanja nastoji da integriše različite entitete u okviru svog političkog sistema.

Prema njegovim rečima, pitanje ko stoji iza protesta je "pitanje za milion dolara" budući da još niko nije stao iza organizacije protesta, a da se glavne mobilizatorske snage u društvu - političke stranke, nevladine organizacije, nisu oglasile.

"Još uvek čekamo da se legitimišu oni koji izazivaju protest. Jedino što znamo je da grupa polazi ispred Jahja pašine džamije u centru Skoplja, koja je poznata kao jezgro radikalnog islamizma koje čak ne kontroliše ni islamska verska zajednica u Makedoniji", navodi Pavlović i podseća da se i reis Islamske verske zajednice ogradio od protesta i ikonografije.

Bocevski dodaje i da u Makedoniji postoje političari koji bi da grade svoju karijeru upravo na razlikama i da je za njih svako nasilje dobrodošlo, ali i ističe da su oni na marginama društva.

"Političke partije koje podržavaju ovakve radikalne stavove nisu ušle u parlament. Ipak, svaka ovakva situacija mora se pažljivo posmatrati od strane naših institucija", rekao je Bocevski.

On napominje i da u Makedoniji nacionalizam i verski radikalizam nije vezan samo za jednu etničku zajednicu - albansku - već da postoji i kod predstavnika drugih naroda, ali podvlači da je dobro što su zagovornici takvih stavova na marginama sistema.

On kaže da medjunarodna zajednica može da pomogne, ali da nema čarobni štapić i podvlači da je ključ u unutrašnjim odnosima i institucionalnom dijalogu u Makedoniji.

Deo albanske zajednice u Skoplju, ali i drugim gradovima Makedonije, od prošlog petka protestuje zahtevajući ukidanje doživotne zatvorske kazne za šestoricu njihovih sunarodnika osudjenih za ubistvo petorice Makedonaca uoči Uskrsa 2012. godine, a protesti su se poslednjih dana proširili i van granica Makedonije.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2014, 15:35 

Citam sta pise ovaj sokoli i place mi se koliko pojma nema.Oni do pre neki dan nisu ni znali da je KiM radioaktivno od NATO bombardovanja,kako onda da ocekujem da zna ovohttp://www.politika.rs/rubrike/tema- ... ju.lt.html

Ovo ce da se desi pre ili kasnije.Ponuda stoji i ceka da je Srbi uzmu kad procene DA JE VREME.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2014, 20:55 

Inace.
http://facebookreporter.org/2014/07/12/упамтите-вардарска-македонија-је-ср/

Vrh

PostPostano: 17 srp 2014, 19:04 

dobro svaki narod ima svoje tezhnje.Mi smatramo da se ostvare nashi pllanovi do 2050 godine kada bi se ispunilli ovi pllanovi:
http://lajme24ore.eu/wp-content/uploads ... ike-05.gif
vreme ce pokazati ko je u pravu

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2217 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 89  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: