HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 sij 2025, 08:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1077 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 44  Sljedeća

Martin Raguž kao novi predsjednik HDZ -a 1990
će biti igrač američke ambasade i međunarodne zajednice 39%  39%  [ 34 ]
će cijelo vrijeme ostati lojalan idejama Hrvatskog narodnog sabora 6%  6%  [ 5 ]
spina Međun. zajedn. dok ne dođe na vlast, a onda vjernost HNS-u 7%  7%  [ 6 ]
konformist, cijelo vrijeme politika malo ovamo, malo tamo 48%  48%  [ 42 ]
Ukupno glasova : 87
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Martin Raguž i novi "američki" HDZ1990
PostPostano: 14 ruj 2014, 16:31 

novem je napisao/la:
Tuta je napisao/la:
Eno čitam da mu je i Joseph Daul, predsjednik Europske pučke stranke dao podršku.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/predsjed ... /140911091

No, je li tko primijetio kako Bošnjaci upijaju hrvatske riječi: "domoljublje", "domovina", "pučka".... :D

I SDA u svom izbornom spotu govori o "zemlji tisućljetnoj..." iz stare im himne.

Kažem ja, naučiti će oni fino hrvatski da govore - dobrovoljno. :zubati

Ne znam je li to zato što smo mi dobri, ili što ih Srbi šutaju prema nama... :/

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2014, 16:54 

Bilo bi mi draže da koriste više turskih rječi. Da budu pravi bošnjački Turci. Kako se kaže tisućljeće na turskom jeziku?

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2014, 10:11 

Sad je 90-ki malo zeznuto jer ih se odrekao i Karamarkiša, a nedavno su u DL kao "tumačili" neke izjave HDZ-a RH u duhu potpore 90-ki.

Ovi opet govore da nikako neće u novu platformu (u stilu Žifke "neću izdat ja"), ali ako ne žele ulaziti u platformu, onda sve ove gluposti koje je izveo Martin nemaju nikakvog rezona.

Baj d vej, nova fraza dana više nije "nova paradigma" nego "podvući crtu", Martin to nabaci u svakom intervjuu, a sada evo i ostali pionirčići.

No ipak, možda je najveća opasnost 90-ke ne platforma, nego ostanak njihovih 20-ak tisuća glasova ispod praga što je malo previše za Hrvate (skoro 15% hrvatskih glasova).

Citat:
Nakon što je postalo jasno da do dogovora unutar HNS-a neće doći, neki su pokušali HDZ 1990. okarakterizirati kao stranku koja će eventualno nakon izbora biti dio neke nove “platforme”. Kakav je Vaš komentar na takve prozivke?

Ako je netko dokazao nadstranački interes u svrhu zaštite hrvatskih interesa u BiH, onda je to HDZ 1990. Podsjećam vas, HDZ 1990. i naš predsjednik Martin Raguž bili su ključni u rušenju tzv. travanjskog paketa koji je za cilj imao cementirati postojeće stanje u Bosni i Hercegovini i zauvijek onemogućiti bolju i pravedniju Bosnu i Hercegovinu. Kada je u pitanju travanjski paket, imali smo identično stajalište kao i naša Biskupska konferencija koja nas je sve pozvala da ne prihvatimo rješenja koja su u njemu bila ponuđena. Neki su, nažalost, iz samo njima znanih interesa, ignorirali i glas naroda i preporuke Biskupske konferencije. Svoju smo dosljednost pokazali tada kao i 2010. godine svojim odbijanjem ulaska u vlast. Koja je to još stranka kao mi odbila mogućnost ulaska u vlast? Zar naš predsjednik Martin Raguž nije odbio mjesto državnog premijera 2010. godine kada je stavio opće i nacionalno iznad uskostranačkog interesa? To su činjenice koje nikome ne bi smjele dati za pravo HDZ 1990. stavljati u kojekakve nelegitimne projekcije i nove platforme

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2014, 10:22 

Narodski gledano po onoj staroj "s kim si, takav si...", primiti Zubaka, Krešića i ostali alijansa-platformoški otpad u stranku dovoljno govori o njima i njihovom odnosu prema Platformi. :D

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2014, 10:40 

Ono čestitanje obljetnice HRHB (koju smo mi iznudili maltene medijskim reketarenjem), pa naknadno brisanje te čestitke sa stranice HDZ1990 mi je najjače.

Podsjeća na Staljinovo retuširanje slika, iz kojih je uklanjao nepodobne a nekad slavne i dobre prijatelje.

slika

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2014, 11:13 

Ministry of Sound je napisao/la:
Ono čestitanje obljetnice HRHB (koju smo mi iznudili maltene medijskim reketarenjem), pa naknadno brisanje te čestitke sa stranice HDZ1990 mi je najjače.

Podsjeća na Staljinovo retuširanje slika, iz kojih je uklanjao nepodobne a nekad slavne i dobre prijatelje.

slika

Čehoslovačka, ista stvar:

slika

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2014, 12:19 

Pessimus dux je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:

slika

Čehoslovačka, ista stvar:

slika

Raguž ista stvar.

slika

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2014, 12:26 

Raguž se na veliko uvlači Bošnjama. Nedavno je kao jedina stranka bannerom čestitala Bošnjama Bajram preko kljixa. A isti je od 1.9. objavio 9 vijesti o njemu, dok je o HDZ-u - 5. Slične male bošnjačke strančice kao 90tka, ne znam dali imaju 1-2 vijesti.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2014, 12:29 

Joj bruke, majko mila. Raguž ima IQ od nekih 33 max.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2014, 13:40 

2010. Martinova usta bila su puna "fenomena Komšić i i institucionalne diskriminacije jednoga naroda" i kako sam kaže: "Moja kampanja je fokusirana na promjenu takvog stanja." Do danas je taj problem, kao što znamo ostao nerješen, a diskrminacija je samo veća.

2014. Raguža to stanje nimalo ne zanima. Nigdje ne naglašava probleme Hrvata i njihovu tešku poziciju.
Njegov fokus je posve neki drugi: "okretanje ozbiljne strateške inicijative ka euroatlanskom putu", "promoviramo jednu novu političku kulturu dijaloga, argumenata, uvažavanja i harmonizacije naših odnosa koji su ovdje konfliktni i destruktivni u smislu trošenja energije na negativan način"... Čovjek jednostavno više nije zaintereisan za sudbinu Hrvata, što jasno i priznaje. A znamo da te probleme oko presude S.-F., reforme Ustava Federacije, izbornog zakona itd... tek treba rješavati, pa onda pitanja oko eu integracija i slično.

Citat:
Martin Raguž za izbore 2010.

Kandidatura Martina Raguža stigla je posljednja od svih hrvatskih kandidata za člana državnog Predsjedništva. Njega službeno podržava koalicija koju čine HDZ 1990 i HSP BiH. Na predstojećim izborima ključnim smatra otvoriti hrvatsko pitanje i ustavnu nejednakopravnost, a čemu su počesto prepreka i sami hrvatski političari.
...
Treba pozdraviti poziv koji su uputili biskupi i Biskupska konferencija oko značaja predstojećih izbora poglavito za poziciju hrvatskog naroda u BiH, za predstavnike koji će biti izabrani i koji trebaju preuzeti odgovornost za zaustavljanje ovako negativnog trenda po Hrvate, ali i državu BiH i sve njene građane, jer stanje nije nimalo optimistično.
...
Temeljni problem je daytonski Ustav, odnosno Aneks 4 koji, uz ostale nelogičnosti i nepravde, propisuje da se bošnjački i hrvatski član Predsjedništva biraju iz Federacije BiH, bez instrumenata koji bi jamčili legitimnost izbora. Zato se ovdje ne radi o fenomenu Komšić ili SDP, nego o institucionalnoj diskriminaciji jednoga naroda. Moja kampanja je fokusirana na promjenu takvog stanja. Komšić je samo personifikacija toga problema. Kroz kampanju ću to pitanje zaoštriti do kraja. Nakon izbora će, uvjeren sam, doći do ustavne reforme i realne šanse da ove stvari promijenimo.
...
Podsjetit ću da je Dayton dogovoren kao kompromis kojim se u Predsjedništvu BiH osigurava pozicija za predstavnike tri konstitutivna naroda. Nije dobro za budućnost ove zemlje i nema trajnog mira i stabilnosti ako se pozicija Hrvata ne učvrsti. Ta svijest kod ključnih aktera polako počinje dopirati, i u međunarodnoj zajednici i domaćim političkim krugovima. Najvažnije je bilo zaustaviti pokušaje legaliziranja ovakvog stanja što, između ostalog, smatram svojim najvećim kapitalom.
...
Moj je temeljni cilj mijenjati ovaj ustav koji je omogućio ‘fenomen Komšić’. Prva reagiranja na moju kandidaturu su iznimno pozitivna u tome smislu poglavito stanje i raspoloženje ljudi na terenu. Čvrsto sam uvjeren da vodim pobjedničku kampanju koja će rezultirati pozitivnom promjenom ne samo za hrvatski narod, nego i za Bosnu i Hercegovinu. // http://www.martinraguz.com/tag/travanjski-paket/

Citat:
Martin Raguž za izbore 2014.

Šta će biti prioritet u Vašem radu ukoliko budete izabrani za člana Predsjedništva BiH?

Prvi prioritet u radu Predsjedništva Bosne i Hercegovine kao kolektivnog šefa države jeste okretanje ozbiljne strateške inicijative ka euroatlanskom putu, a s obzirom na nadležnosti Predsjedništva gdje je strateška odgovornost za vanjsku politiku u rukama predsjednika po Ustavu, odnosno Aneksu 4 Dejtonskog mirovnog sporazuma. Stajanjem na te evropske tračnice BiH će definitivno zakoračiti u ambijent mira i stabilnosti, a ne nestabilnosti kao to je često bilo u povijesnim ciklusima.

Druga strateška odrednica je da Predsjedništvo BiH treba pokrenuti inicijative za kvalitetan institucionalni rad prema Vijeću ministara, Parlamentu BiH, pa čak i vladama entiteta u smislu koordinirajuće uloge oko strateških prioriteta, prema zemljama prijateljima i prema strateškim međunarodnim institucijama i organizacijama sa porukom da je i ovdje moguće voditi bolju i odgovorniju politiku sa kredibilitetom, sa poštivanjem rokova i obaveza koje stoje pred Bosnom i Hercegovinom i sa vraćanjem povjerenja u institucije BiH. Predsjedništvo je na vrhu te piramide i njegova odgovornost je u tom smislu najveća.
Treći prioritet jeste da kroz djelovanje Predsjedništva promoviramo jednu novu političku kulturu dijaloga, argumenata, uvažavanja i harmonizacije naših odnosa koji su ovdje konfliktni i destruktivni u smislu trošenja energije na negativan način, nego da kroz međusobnu harmonizaciju identiteta i pristupa stvorimo novu dimenziju odnosa i podvučemo crtu pod sukobe, destrukcije i manipulacije, da se otvori jedna nova stranica kada su u pitanju odnosi u BiH. Mislim da je red da te pozitivne inicijative krenu od Predsjedništva BiH. // http://www.klix.ba/vijesti/bih/martin-r ... /140911032

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2014, 14:14 

Jao plakata po Mostaru pa tko im to smišlja slogane, podvucimo crtu na što, vjerovatno majorizaciju pošto sumnjmada misle na entitetsku crtu.

"da kroz međusobnu harmonizaciju identiteta i pristupa stvorimo novu dimenziju odnosa i podvučemo crtu pod sukobe, destrukcije i manipulacije"

Šta im ovo treba značiti međusobnu harmonizaciju identiteta?
Da harmoniziramo identitet, to ja mogu shvatiti samo kao da svi postanemo Bošnjaci ili Bosanci kako li već oni misle.

"podvučemo crtu pod sukobe, destrukcije i manipulacije"
A nepismenih debila čuj podvučemo crtu ako se crta podvlači ispod nečega onda se ističe, znači oni će se zalagati za sukobe, destrukcije i manipulacije.
Pa dobro su priznali svoj program drugu to barem rade donekle skriveno.

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2014, 21:54 

Ne razumijem zašto Raguž spaljuje vlastite reklame.

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2014, 23:12 

daramo je napisao/la:
Jao plakata po Mostaru pa tko im to smišlja slogane, podvucimo crtu na što, vjerovatno majorizaciju pošto sumnjmada misle na entitetsku crtu.

"da kroz međusobnu harmonizaciju identiteta i pristupa stvorimo novu dimenziju odnosa i podvučemo crtu pod sukobe, destrukcije i manipulacije"

Šta im ovo treba značiti međusobnu harmonizaciju identiteta?
Da harmoniziramo identitet, to ja mogu shvatiti samo kao da svi postanemo Bošnjaci ili Bosanci kako li već oni misle.

A nepismenih debila čuj podvučemo crtu ako se crta podvlači ispod nečega onda se ističe, znači oni će se zalagati za sukobe, destrukcije i manipulacije.

Martin Raguž, slalalahuelejhiveselem. Svoje se on...

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2014, 13:16 

daramo je napisao/la:

Pa ovo što je lider stavio.

slika

Eventualno, podvucimo crtu, idemo svodit račune s konobarom pred fajront (razlaz ili raspad?).

Ili naravno da sve što ostane iznad crte zaboravimo i krenemo friško u nove avanture.

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2014, 14:38 

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2014, 16:04 

Luiđi je napisao/la:
Ne razumijem zašto Raguž spaljuje vlastite reklame.

Zato jer je to jedini način da dođe u žižu javnosti,da se za njega čuje.
Sad su svi mediji objavili da su spaljeni plakati HDZ1990 po cijeloj BiH i isplativije mu ih je žrtvovati za ovakvu reklamu.Procijenio je on to dobro,ne boj se.

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2014, 18:46 

Sve mi se čini da u Šeheru ima više pasa na cesti, nego Martin birača.

Vrh

PostPostano: 19 ruj 2014, 14:23 

Ja sam mislio da je ovo "podvlačenje crte" neka Raguževa igra riječi (nova fraza dana, nakon "promjene političke paradigme"), ali nisam očekivao da će ovaku glupu i nejasnu frazu izabrati za svoj izborni slogan. Ne znam ko mu je strateg i medijski spinster, no to je promašaj, pogotovu u srazu sa HDZ-HNS i "hrvatskim odgovorom".

Možda je i Raguž imao pomisli na "novo lice hrvatske politike", no onda skontao da je u politici jedno 10 godina duže od Čovića i odustao.

Po meni je trebao izabrati nešto tipa "EUropska budućnost Hrvata i BiH".

Vrh

PostPostano: 19 ruj 2014, 14:28 

Koliko ja vidim on prvenstveno i ne cilja na hrvatske glasove jer nam ništa i ne nudi.

Vrh

PostPostano: 19 ruj 2014, 14:34 

Martin istrčao maraton od Rondoa do središnjice 90-ke i podvukao crtu.

Vrh

PostPostano: 19 ruj 2014, 14:42 

daramo je napisao/la:
Koliko ja vidim on prvenstveno i ne cilja na hrvatske glasove jer nam ništa i ne nudi.

Zato jer je u istoj kategoriji zajedno s ŽiFkom i Jurišićem. 3 sitne male stranke bez ikakvih izgleda da na razini Federacije sami nešto postignu. Zato traže koalicije, kao prije 4 godine (HDZ90 i HSP), da bi se sada uvlačili preko bošnjačkih glasova (SPP i HSP). Raguž je odabrao diretan put, umjesto predizbornih, lik cilja na postizbornu koaliciju i Bošnjama se nameće kao "prihvatljiv" Hrvat. A znamo što to znači.

Vrh

PostPostano: 19 ruj 2014, 14:44 

Dobro eto mi ne znamo da i je i naša :)
Šta konkretno nudi sve nešto mutno a ustvari ništa, nudi stanje kakvo je sada ili još gori položaj Hrvata.

Za Lijana barem znamo šta hoće ukidanje kantona, tako da na Hrvate može zaboraviti osim ovih koje kupi.

Vrh

PostPostano: 19 ruj 2014, 14:46 

Kad sam ja došao na forum zagovarao sam malo više Bosne i Hercegovine u ustima naših političara. E vala, sad ih više ne mogu slušat (vrijedi i za Čovića)... :D

Vrh

PostPostano: 19 ruj 2014, 15:00 

daramo je napisao/la:
Dobro eto mi ne znamo da i je i naša :)
Šta konkretno nudi sve nešto mutno a ustvari ništa, nudi stanje kakvo je sada ili još gori položaj Hrvata.

Za Lijana barem znamo šta hoće ukidanje kantona, tako da na Hrvate može zaboraviti osim ovih koje kupi.

Pa pola stranke mu je se u roku par mjeseci raspalo, kada je došao na čelo. I taj obećava europski put BiH. :zubati

Vrh

PostPostano: 19 ruj 2014, 15:30 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Kad sam ja došao na forum zagovarao sam malo više Bosne i Hercegovine u ustima naših političara. E vala, sad ih više ne mogu slušat (vrijedi i za Čovića)... :D

Izdaja,druže,izdaja :zubati :HercegBosanac

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1077 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 44  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Fredericktown, Salivator i 30 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: