|
|
Stranica: 24/32.
|
[ 791 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
nekretnine
|
Naslov: Re: Livno Postano: 19 tra 2014, 04:22 |
|
|
A) Izgradnja pogona i poslovnih prostora; B) novi stambeni kvart u Livnu
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Livno Postano: 23 ruj 2014, 14:16 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5840 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Livno Postano: 01 lis 2014, 08:11 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37697 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Livno Postano: 09 pro 2014, 20:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75747 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Idejni projekt za novu tržnicu u Livnu: Izrada: Ecoplan Mostar
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Livno Postano: 09 pro 2014, 20:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75747 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Autobusni kolodvor:
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Livno Postano: 09 pro 2014, 20:41 |
|
|
Gospodarska zona Jug
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Livno Postano: 09 pro 2014, 20:43 |
|
|
Regulacijski plan za područje Rasadnika (dio Livna na izlazu prema Splitu): (svijetloplavo - trgovine i poslovni prostori, tamnoplavo - proizvodni objekti, a na sjeverozapadu je predviđen prostor za pročistač otpadnih voda za grad Livno) Postojeće stanje
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Livno Postano: 05 vel 2015, 00:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23892 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Okolica Livna. Pekrasno opet.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Livno Postano: 02 svi 2015, 11:02 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5840 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Citat: Livanjski divlji konji i zakonom zaštićeni
12. kolovoza 2013. Izmijenjeno 07:29 CEST
Potomci pitomih konja koje su vlasnici pustili na slobodu atrakcija su livanjskog kraja, odnedavno i zaštićeni.
Lokalna zajednica na livanjskom području odlučila je i zakonski zaštiti krdo divljih konja, točnije 286 konja i 48 ždrijebadi, koje se slobodno kreću podno i na vrletima Cincara, ostavljajući bez daha svakoga tko prolazi tim krajem.
„Oni su svoj svijet, imaju svoje okruženje. Jednostavno, prilagođavaju se“, kaže Slava Jukić iz Hercegbosanske županije.
Izvorno to nisu divlji konji, nego su potomci pitomih konja koje su vlasnici, dolaskom mehanizacije, prije pola stoljeća počeli puštati na slobodu, u prostranstva kamena i trave između Kupresa i Livna da sami brinu o sebi.
U šetnji i potrazi za ispašom divlji konji prijeđu niz proplanaka, a obitavaju na gotovo 140 četvornih kilometara, većinom na visoravni Krug.
Prate ih ljudi koji im nose hranu zimi, ili ih dva puta godišnje prebrojavaju, a zaslužni su i za njihovu zakonsku zaštitu na lokalnom nivou.
„Livanjski konji prvenstveno su zaštićeni zbog ljudi, a ne prirode, stradavanja od vuka ili drugih zvjeri, već zbog ljudi“, kaže Željko Krišto iz Ekološkog društva Borova glava.
Krivolovci su ozbiljno smanjili brojnost krda, no posljednjih godina tome se stalo u kraj, jer se fenomen divljih konja, rijedak u Europi, želi očuvati. Više na: http://balkans.aljazeera.net/vijesti/livanjski-divlji-konji-i-zakonom-zasticeni
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Livno Postano: 11 ruj 2015, 18:14 |
|
|
Sramota me ovo staviti na Duvno pa vam ga evo na Livnu: Citat: Dokad ce Livno i Tomislavgrad finacirati Hrvatsku? Dok se i zadnji ne iseli? Livno i Tomislavgrad godisnje ditektorima elektroprivreda u RH poklone preko 100milijuna maraka iz Buskog jezera. U vrijeme Livnjaci i Duvnjaci iseljavaju iz Livna i Tomislavgrada jer nema posla para itd.
Blokirajte vodu iz Buškog jedan dan jebemu patetičnog nacionalističkog miša, doći će i Kolinda i Zoran na kavu isti dan i reći će vam: gospodo dajte da sjednemo za stol.
25% naknade od dobiti znači preko 25 milijuna maraka godišnje. Sasvim dovoljno za investicije.
Pred vama je zlato a vi ga dajete džabe….
Još bolji projekt bio bi okretanje vode u smjeru juga. I pravljenje hidrocentrale recimo nad Budimira Žifka kućom. Kad je on već potopio nas možemo i mi njega. Sve po zakonu…
Voda iz Livanjskog i Duvanjskog polja napaja sa 58% vode 4 hidroelektrane (HE Orlovac, Đale, Zakućac i Kraljevac) u Hrvatskoj koje su 2014. godini proizvele ukupno 2.534 GWh struje. To po srednjoj cijeni na burzi (35,67 eur) iznosi 90,3 mil. eur, a 58% “naše” vode proizvede 52,9 mil. eura ili 103,6 mil. KM. Prihodi Općina Livno i Tomislavgrad su sada 3 mil. KM ili 2,9% od tog iznosa. Ako bi naknada za vodu bila bar 20% to bi iznosilo basnoslovnih 20 mil. KM! A tek 50%?
poskok.info Na drugoj tami sam pisao o sustavnom zaglupljivanju kao nasem velikom problemu , a kojega sustavno sprovode mediji, koliko su zaglupljeni i ispranog mozga Bosnjaci, zahavljujuci sustavnoj propagandi ne treba vise trositi rijeci, mislim treba, ali eto ima tamo, dakle ovo je primjer kako se zaglupljuje narod tako da se stvara osjecaj kako je nas netko prevario, kako nama pripada vise, kako mi vrijedimo vise sami po sebi, ali samo da nije politicara, bankara i slicnih prevaranata mi bi bili Amerika. Ovaj tekst potpuno zanemaruje zakonske okvire, zakonske procedure pa i same zakone, stvara se osjecaj kako eto mi bi imali, mi smo ostvarili, mi smo napravili, ali eto neko nas je zajebao , a posljedica cega je zatucanost, uvjerenje da valjamo, da ne trebamo raditi vise, poduzimati samostalno nesto vise , nego samo kao trebamo maknuti lopovske politicare i sve ce se rijesiti samo od sebe, a upravo to je vrlo opasna zabluda. Da ovu budalastinu od teksta procita neki pismen stranac, prvo sto bi on pomislio je da se radi o zavjeri, pokusaju sabotaze planiranih energetskih investicija i ko zna kakvim sve interesnim igricama, jer u trenutku kada se pripremiju velike strane investicije u hb energetiku najutjecajniji hb portal izvjestava investitore kako ovdje postoje tendence da se na strane investicije udare jednostrane , posebne naknade jer mi se iseljavamo i zelimo 50 posto, odnosno onoliko koliko mi smatramo da nam pripada zanemarujuci ne samo europsku praksu, nego i zakone koje smo sami donosili. Dakle zasto bi upravo to pomislio pismen stranac, iako tekst nema nikakve veze sa sabotazom ili interesnim igrama, nego je produkt proste zatucanosti, jednostavno zato sto stranac ne moze pojmiti koja je ovdje neprofesionalnost i zatucanost koju plasiraju i produciraju mediji, zato nama cesto stranci izgledaju naivno, jer oni jednostavno ne mogu pojmiti razinu kojm se ovdje barta. I sad da vidimo konkretno zasto nam ovaj tekst steti, zato sto nas usmjerava u krivom smjeru ,baca nas u zbludu, a tako nismo u stanju iznaci rjesenje. Dakle zelje i pozdrave o 25 ili 50 posto treba apsolutno zanemariti a treba traziti rjesenje u okviru zakona, a da pri tome ne nastetimo i domacim elektroprivredama, to se moze napraviti na nacin da se u federalnom parlamentu promjeni zakon o naknadama za hidroakumulacije i da se pored naknade za proizvedeni klovat, koju bi tada trebalo nesto smanjiti da se dodatno ne optrete domace ep i dodati naknadu za potpoljene povrsine, tako bi Busko jezero dobivalo mnogo vise zbog svoje ogromen povrsine, a Jablanica, Jajce i ostali bi ostali na istom.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Livno Postano: 23 ruj 2015, 18:04 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Bravo. I za projekt i za ime. Citat: Livno: Zaobilaznica dobila naziv Avenija dr.Franje Tuđmana Objavljeno 22.09. - 17:49
Na posljednjoj sjednici OV Livna, održanoj danas vijećnici su razmatrali nekoliko točaka dnevnog reda među kojima su razmatrani i usvojeni Izvještaj o radu OV za prvih šest mjeseci 2015.godine.
Prijedlog Odluke o prodaji garaža u naselju „Podvornice“ Livno, Prijedlog Odluke o donošenju programa uređenja građevnog zemljišta na području Regulacijskog plana „RASADNIK“ u Livnu, te Prijedlog Odluke o određivanju naziva ulice, kojom je livanjska zaobilaznica dobila naziv Avenija dr.Franje Tuđmana.
Premda zaobilaznica nema upotrebnu dozvolu, na što su upozorili i neki vijećnici, predsjednik susjedne zemlje je dobio svoju aveniju u Livnu, a zagovarači su to branili navodima da ni veliki broj objekata u Livnu inače nema upotrebnu dozvolu, prenosi Avaz.
Zaobilaznica je imenovana u povodu obilježavanja 25.godišnjice osnivanja HDZBiH u Livnu, dan ranije, a kojoj je prisustvovao i dr. Dragan Čović./HMS/
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Livno Postano: 28 srp 2016, 16:19 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25543 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Nakon Mostara evo ih i u Livno. Vjerojatno iste osobe, organizirano vrše provociranje. Livno: Dvije žene se klanjale nasred Konzuma http://www.vecernji.ba/fssgf-1102501
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Livno Postano: 28 srp 2016, 16:55 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 38927 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Glupače misle ustaše će ih napasti dok mujaga snima pa eto zabave za kotlinske medije. Vjerovatno sljedeći pokušaj u Širokom.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Livno Postano: 28 srp 2016, 17:23 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25543 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Možda je riječ o nekom sociološkom eksperimentu?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Livno Postano: 28 srp 2016, 18:03 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7751 Lokacija: Сарај Чадор
|
Madžarizacija!
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Livno Postano: 28 srp 2016, 18:20 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 38927 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Da Švedo, jesi vidio kako su kockoglavi tolerantni, džaba vam provokacije.
Sociološki, onda čekamo rezultate kad se netko počne križati i moliti u istočnom ili Bugojnu.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Livno Postano: 28 srp 2016, 18:37 |
|
|
Ovdje se jasno radi o nečemu smišljenom, jer se ciljano ide na mjesta gdje frekventira dosta ljudi. Da su klanjale negdje na livadi, ostale bi ne zapažene. Dakle, traže se centri, trgovi i slične lokacije. Kad su lijepo završile, trebalo im je Matu odvrnuti da malo upoznaju tolerantnu sredinu.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Livno Postano: 27 kol 2016, 15:20 |
|
|
Žene u burkama prošetale Livnom i izazvale čuđenje U petak poslijepodne pet ženskih osoba je prošetalo centrom Livna noseći burku, pokrivalo za žensko tijelo i lice koje nose žene islamske vjeroispovjesti. Nenaviknuti na ovakve prizore u centru grada Livnjaci su bili pomalo u čudu, a pojedini i u strahu. Sudeći prema komentarima, koji su se mogli čuti, većina nije odobravala ovakav stil odijevanja.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Livno Postano: 27 kol 2016, 17:01 |
|
|
Ja mislim da to nisu bile žene.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Livno Postano: 11 ruj 2016, 14:09 |
|
|
Lijep projekt. I za ne-morski turizam. Citat: Livno dobilo modernu sportsku zračnu lukuObjavljeno 10.09. - 11:42 Općina Livno ove je godine dobila modernu sportsku zračnu luku u koju je uloženo milijun eura, a čija je pista duga 850 metara, što je svega nekoliko stotina metara kraće od one zračne luke na otoku Braču, piše Večerenji list. Usporedbe radi, aerodrom koji se planira graditi u Trebinju imat će pistu dugu svega 800 metara. Zračna luka je izgrađena kroz dva projekta, a Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije je u financiranju radova kroz oba projekta sudjelovalo s po 15 posto. Izgradnja zračne luke u Livnu započela je još 2010. godine kroz projekt A3 – Net koji je završen 31. svibnja 2014. Sredstva koja su uložena kroz ovaj projekt iznose 196.100 eura. “Od navedenih sredstava izgrađeni su hangar, pristupna cesta, projektna dokumentacija za infrastrukturne radove i studija izvodivosti”, naveli su iz Vlade Hercegbosanske županije. Radovi su nastavljeni kroz projekt CAN “Prekogranično zračno umrežavanje”/HMS/
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Livno Postano: 12 ruj 2016, 20:03 |
|
|
Ovo je budućnost tih krajeva. Ne mislim na sir, već mini privatni projekti i tvrtke. Ništa glomazno i enormno. Samim tim kakva god kriza bila u svijetu ili bilo teško u federaciji udar će biti na max 30% gospodarstva kod Hrvata. Kad se u Zenici zatvori Željezara krvavo će mnogi zaplakati. Ili već ti rudnici, ista situacija. Citat: SURADNJA Podrška za livanjski sir: Uz pomoć Češke gradnja deset mini sirana
Potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju Općina Livno i Češka razvojna agencija definirali su daljnje obveze vezane za provedbu dvogodišnjega projekta u okviru kojega bi se proizvođačima sira, uz gradnju mini sirana, pružila i dodatna pomoć.
Kako objašnjava Štepan Šantruček, iz Češke razvojne agencije, riječ je o isporuci tehničke opreme za sirare, školovanju, studijskoj posjeti Slovačkoj, prenosi Pogled.ba.
UNDP, Općina Livno i Vlada HBŽ-a izgradit će ili obnoviti mini sirane za deset proizvođača livanjskog sira. Natječajnom procedurom odabrano je šest proizvođača u Livnu i četiri u Glamoču.
Načelnik Općine Livno Luka Čelan kazao je i kako projekt predviđa izgradnju i zajedničkog skladišta. Zadrugu riješila i prodaja domaćeg livanjskog sira, kažu proizvođači.
Projektom će biti uveden red i među proizvođačima jer zakonske norme se moraju poštivati.
– Moraju imati uvjete, registrirati se, biti pod kontrolom – i onda će moći prodavati svoj proizvod», ističe Jozo Baković, predsjednik Udruge proizvođača autohtonog livanjskog sira Cincar
Sljedeći korak u projektu, vrijednom milijun i 300 000 maraka, jeste otvaranje županijskog zavoda za hranu i veterinarstvo za što se već uređuju prostorije, a proizvođači se nadaju i konačnoj zaštiti autohtonoti i izvornosti livanjskoga sira.
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Livno Postano: 14 ruj 2016, 12:57 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
BBC je napisao/la: Ovo je budućnost tih krajeva. Ne mislim na sir, već mini privatni projekti i tvrtke. Ništa glomazno i enormno. Apsolutno, no treba se onda jasno odrediti negativno spram uvoznih lobija, odnosno međunarodne bankarsko-korporativne oligarhije koja ih financira, s ciljem uništavanja autentične lokalne proizvodnje i kreiranja globalizacijsko-monpolističkih sustava proizvodnje i distribucije dobara.
|
|
Vrh |
|
|
pravnik95
|
Naslov: Re: Livno Postano: 25 lis 2016, 18:44 |
|
Pridružen/a: 18 lis 2016, 07:43 Postovi: 878 Lokacija: Zadar / Bihac
|
Posto vidim da se svasta ovdje drobi, spominju neki epski egzodusi prema Splitu i Njemackoj, odlucio sam pitati par poznanika iz Livna da mi daju "detaljni izvjestaj". Inace decki su 18-22 godine, strastveni navijaci NK Troglava, rodjeni i zive u Livnu. Nakon razgovora s njima sam postao puno optimisticniji. 1. pitanje: Ljudi (iseljavanje, trendovi, natalitet) Naravno potvrdili su da se ljudi iseljavaju i to najvise za Austriju i Njemacku i da ti koji se iseljavaju su iskljucivo mlade, tek formirane obitelji (ozene se, rode djecu i pravac EU), ali da njihov broj nije toliko velik, kazu da je broj Hrvata jednak kao i prije rata AKO NE I VECI (nije doslo do masovnog iseljavanja), i da ima i dosta Bosnjaka (e sad sta mu znaci dosta, ne znam) Kazu da je najveci trend da odrade "zimsku sezonu" po njemackim gradilistima pa se vrate doma preko ljeta, kad je grad i najzivlji. Cak kaze da se ljudi i pomalo vracaju. Na pitanje koliko vas je u obitelji sam pao sa stolice. Ovaj jedan sveukupno ima jos 2 brata i 2 sestre (5 djece), ovaj drugi kaze da ima 2 polusestre iz majcinog prvog braka (otac im poginuli vojnik HVO-a, pokoj mu dusi), a iz sadasnjeg braka da ima jos 2 sestre i 1 brata (do the math) Moj odgovor je bio: Mozete se vi iseljavati jos 500 godina, ja se za vas ne bojim. 2. pitanje: Ekonomija (firme, tvornice, posao, egzistencija) Citat: oce evo i ja sam bez posla al ne kanim ic nigdi Citat: imaju u planu gradnju vjetro elaktrana na brdu pois grada i pored trebal bi da krene sa izgradnjom imam mi dosta potencijala i za turizam dovlji konji muzeji stare kupe povis grada neznam jel si upucen tu to Citat: isplati se vidit samo divlje konje koji9h ima preko 400 Citat: sto se tice firmi ima a tvornice nema ko nekad ima ih dosta koje su se zatvorile al ima i 5-6 koje se trebaju gradit kod mene je djece 5 2 sestre i 3 nas troje brace Eto, ne treba uvijek biti pesimist, realno bilo bi bolje bez tog iseljavanja, znam ja to, al jbg sto je tu je. Bez iseljavanja i s ovim natalitetom bi poklopili pola BIH. Evo ja im se divim, kod mene nas 3 djece, a i to se smatra iznad prosjeka (barem u HR)
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Livno Postano: 26 lis 2016, 14:48 |
|
|
Hrvati u BiH su imali uvijek dosta dijece a za to izseljavanje treba rec da se unazad zadnji 500 godina Hrvati iz tog kraja izseljavali inace bi Livno bilo vece od New Yorka. Tako da to nije nista neobicno sta se desava ali neko (FTV) to uvelicava da nekom drugom (Mosnjacima) dadne dojam da eto jos samo malo i to ce bit njihova drzava. Sve se Hrvati izselise a koliko je Muslimana usput doslo ovde u mooj grad isto tako da radi, nemogu ni na brojat. Problem njihov je sto dodu na crno bez dozvole rade jos gore poslove za jos manje para od Hrvata i nemaju mogucnost sebi nesto izgrdit obitelj i slicno kad su na crno ovde. Isto tako sam zapazio da skoro svi ti muslimani sto su u zadnje vrijeme dosli su iz mjesani gradova odakle su i Hrvati dosli. Valjda jedni povuku druge za sobom, pomognu im ili kako zasto neznam. Kod mene je ovde najvise ti muslimana in iz N.Travnika i Kiseljaka. Bio je po neki i iz Bugojna, Zepca i Zenice.
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Livno Postano: 26 lis 2016, 16:14 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7751 Lokacija: Сарај Чадор
|
pravnik95 je napisao/la: Posto vidim da se svasta ovdje drobi, spominju neki epski egzodusi prema Splitu i Njemackoj, odlucio sam pitati par poznanika iz Livna da mi daju "detaljni izvjestaj". Inace decki su 18-22 godine, strastveni navijaci NK Troglava, rodjeni i zive u Livnu. Nakon razgovora s njima sam postao puno optimisticniji. 1. pitanje: Ljudi (iseljavanje, trendovi, natalitet) Naravno potvrdili su da se ljudi iseljavaju i to najvise za Austriju i Njemacku i da ti koji se iseljavaju su iskljucivo mlade, tek formirane obitelji (ozene se, rode djecu i pravac EU), ali da njihov broj nije toliko velik, kazu da je broj Hrvata jednak kao i prije rata AKO NE I VECI (nije doslo do masovnog iseljavanja), i da ima i dosta Bosnjaka (e sad sta mu znaci dosta, ne znam) Kazu da je najveci trend da odrade "zimsku sezonu" po njemackim gradilistima pa se vrate doma preko ljeta, kad je grad i najzivlji. Cak kaze da se ljudi i pomalo vracaju. Na pitanje koliko vas je u obitelji sam pao sa stolice. Ovaj jedan sveukupno ima jos 2 brata i 2 sestre (5 djece), ovaj drugi kaze da ima 2 polusestre iz majcinog prvog braka (otac im poginuli vojnik HVO-a, pokoj mu dusi), a iz sadasnjeg braka da ima jos 2 sestre i 1 brata (do the math) Moj odgovor je bio: Mozete se vi iseljavati jos 500 godina, ja se za vas ne bojim. 2. pitanje: Ekonomija (firme, tvornice, posao, egzistencija) Citat: oce evo i ja sam bez posla al ne kanim ic nigdi Citat: imaju u planu gradnju vjetro elaktrana na brdu pois grada i pored trebal bi da krene sa izgradnjom imam mi dosta potencijala i za turizam dovlji konji muzeji stare kupe povis grada neznam jel si upucen tu to Citat: isplati se vidit samo divlje konje koji9h ima preko 400 Citat: sto se tice firmi ima a tvornice nema ko nekad ima ih dosta koje su se zatvorile al ima i 5-6 koje se trebaju gradit kod mene je djece 5 2 sestre i 3 nas troje brace Eto, ne treba uvijek biti pesimist, realno bilo bi bolje bez tog iseljavanja, znam ja to, al jbg sto je tu je. Bez iseljavanja i s ovim natalitetom bi poklopili pola BIH. Evo ja im se divim, kod mene nas 3 djece, a i to se smatra iznad prosjeka (barem u HR)
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|