HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 stu 2024, 15:33.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2197 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 84, 85, 86, 87, 88  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića
PostPostano: 16 ruj 2014, 13:56 

Naš stručnjak predlaže Milanoviću da ne ide u Americi na poslovne sastanke nego ravno u Disneyland
slika

Računalno-informatički stručnjak Lucijan Carić, potpisan kratko kao ''IT stručnjak“, sinoć je u dnevniku RTL TV u 18,30 sati rekao ono što svi mi u Hrvatskoj želimo čuti o Milanovićevu obilasku svjetskih informatičkih kompanija u Seattleu, San Franciscu i New Yorku.

Na izravno pitanje reportera hoće li premijer uspjeti nagovoriti Amerikance da otvore neki svoj pogon u Hrvatskoj, g. Carić je više puta ponovio da je to čisti science fiction. Očekivati da će veliki američki biznismeni uložiti u Hrvatsku bila bi čista znanstvena fantastika, jer oni o Hrvatskoj znaju sve, mi o njima ništa. Našem premijeru bit će dosadno na poslovnim sastancima, pa bi mu bilo bolje da ode u Disneyland – zaključio je g. Lucijan Carić.

Slobodno prepričano: hrvatski političari ne znaju čak ni to da Amerikanci znaju. U Ameriku odlaze s nerazumnim očekivanjima da Amerikanci pojma nemaju o Hrvatskoj. Milanovićeva dva ministra i njihov ''stručni tim“ sastavljen od ljudi iz raznih državnih agencija prošetat će po Americi i potrošiti državni novac. Oni dolaze iz zemlje u kojoj već i javna TV bezumno hvali hrabrost poduzetnika koji desetak godina čekaju na milost korumpirane birokracije. Prije tjedan-dva je optimistički intoniranom reportažom na Prvom programu HRT-a, nekad se to zvalo ''topla ljudska priča“, pozdravljen prvi hidroavion na relaciji Split – Hvar. Kompanija koja namjerava održavati stalne veze hrvatskih gradova s otocima čekala je 13 godina (slovima: XIII) na taj slavni početak.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/nas-str ... and-961308

:laugh

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2014, 14:04 

O Lucijanu bi se dalo svašta napričat, ali u pravu je. Još jedan čudan put premijera, malo u Australiju, malo u sj. Ameriku, obilazi kontinente turistički. Nije prvi, ali nikad nisam vidio nemuštije i neuvjerljivije prikrivanje turističke šetnje. :laugh

Mada, DATA-centri su jako dobra ideja. Željava se ubila za takvo što, ali da ima interesa već bi bio neko od njih kod Milanovića. Nije morao ići tamo, to je mogao ponuditi i u Zg.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2014, 15:04 

Junuz Djipalo je napisao/la:
O Lucijanu bi se dalo svašta napričat, ali u pravu je.

Na primjer?

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2014, 15:10 

Glazbenik je napisao/la:
O Lucijanu bi se dalo svašta napričat, ali u pravu je.

Na primjer?

Želim i u budućnosti imat posao. HDZ-ov miljenik oduvijek.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2014, 15:17 

:zubati

2012. je zvučao kao SDP-ovac.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2014, 17:10 

O Lucijanu bi se dalo svašta napričat, ali u pravu je. Još jedan čudan put premijera, malo u Australiju, malo u sj. Ameriku, obilazi kontinente turistički. Nije prvi, ali nikad nisam vidio nemuštije i neuvjerljivije prikrivanje turističke šetnje. :laugh

Mada, DATA-centri su jako dobra ideja. Željava se ubila za takvo što, ali da ima interesa već bi bio neko od njih kod Milanovića. Nije morao ići tamo, to je mogao ponuditi i u Zg.

ne znam ništa o lucijanu, ali ima pravo što se tiče dolaska američkih kompanija, pa koja bi se budala borila s našom administracijom, i to pogotovo iz zemlje u kojoj su navikli da je kapitalist zakon, a ne kao kod nas gdje je zakon socijalni slučaj....

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2014, 17:27 

Glazbenik je napisao/la:

:zubati

2012. je zvučao kao SDP-ovac.

Pobrkao sam ga s jednim drugim debelim. O ovom znam da je gurao Sophos AV.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2014, 18:02 

osa je napisao/la:
ne znam ništa o lucijanu, ali ima pravo što se tiče dolaska američkih kompanija, pa koja bi se budala borila s našom administracijom, i to pogotovo iz zemlje u kojoj su navikli da je kapitalist zakon, a ne kao kod nas gdje je zakon socijalni slučaj....

Citat:
New York Times article about a complaint filed by the NLRB against Boeing. The complaint sought "to force Boeing to bring an airplane production line back to its unionized facilities in Washington state instead of moving the work to a non-union plant in South Carolina."

http://www.politifact.com/truth-o-meter ... ng-plant-/

Citat:
Last week, South Carolina's top politicians gathered together to celebrate the official opening of Boeing's Dreamliner plant in North Charleston. But this week, the U.S. House Committee on Oversight and Government Reform will conduct hearings in the city on a lawsuit filed by the National Labor Relations Board against the airline manufacturer. At issue is whether Boeing illegally retaliated against its unionized workforce in Washington state by building a second Dreamliner plant in North Charleston, a move that will create an estimated 3,800 new jobs in South Carolina.

http://www.charlestoncitypaper.com/char ... id=3461150

Citat:
In many ways, Boeing should be a boon to President Barack Obama. In a faltering economy, the aerospace titan opened a $750 million factory in South Carolina and hired thousands of workers to build the world’s most fuel-efficient commercial jet.

But instead, it’s become a drag on his job creation agenda and a boon for candidates seeking the GOP presidential nomination.

In a case that has become – as the New York Times described it — a cause célèbre among Republican lawmakers and 2012 hopefuls, the National Labor Relations Board has accused Boeing of opening its South Carolina shop in a “right-to-work” state to retaliate against union worker strikes at its main manufacturing base in the Seattle area. An Obama appointee is now asking a judge to order Boeing to relocate all 787 Dreamliner production to Washington state — a move that’s feeding the GOP narrative that Obama’s Big Government is meddling with job creation, just as the first plane nears its first commercial flight.

http://www.politico.com/news/stories/09 ... z3DUlW0cIk

Najveći američki izvoznik Boeing nije mogao dobiti dozvolu za otvaranje tvornice u Južnoj Karolini za vrijeme administracije Baracka Obame.

Razlog?

Južna Karolina nema sindikate. A radnički sindikati uvelike financiraju kampanje demokrata.

Tvornica u republikanskoj Južnoj Karolini je problem, ali u demokratskoj saveznoj državi Washington nije.

Svugdje se igraju svakakve igrice.

Treba i sebe i druge sagledati realno, a ne vjerovati u bajke.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2014, 19:18 

doc je napisao/la:
osa je napisao/la:

Citat:
New York Times article about a complaint filed by the NLRB against Boeing. The complaint sought "to force Boeing to bring an airplane production line back to its unionized facilities in Washington state instead of moving the work to a non-union plant in South Carolina."

http://www.politifact.com/truth-o-meter ... ng-plant-/

Citat:
Last week, South Carolina's top politicians gathered together to celebrate the official opening of Boeing's Dreamliner plant in North Charleston. But this week, the U.S. House Committee on Oversight and Government Reform will conduct hearings in the city on a lawsuit filed by the National Labor Relations Board against the airline manufacturer. At issue is whether Boeing illegally retaliated against its unionized workforce in Washington state by building a second Dreamliner plant in North Charleston, a move that will create an estimated 3,800 new jobs in South Carolina.

http://www.charlestoncitypaper.com/char ... id=3461150

Citat:
In many ways, Boeing should be a boon to President Barack Obama. In a faltering economy, the aerospace titan opened a $750 million factory in South Carolina and hired thousands of workers to build the world’s most fuel-efficient commercial jet.

But instead, it’s become a drag on his job creation agenda and a boon for candidates seeking the GOP presidential nomination.

In a case that has become – as the New York Times described it — a cause célèbre among Republican lawmakers and 2012 hopefuls, the National Labor Relations Board has accused Boeing of opening its South Carolina shop in a “right-to-work” state to retaliate against union worker strikes at its main manufacturing base in the Seattle area. An Obama appointee is now asking a judge to order Boeing to relocate all 787 Dreamliner production to Washington state — a move that’s feeding the GOP narrative that Obama’s Big Government is meddling with job creation, just as the first plane nears its first commercial flight.

http://www.politico.com/news/stories/09 ... z3DUlW0cIk

Najveći američki izvoznik Boeing nije mogao dobiti dozvolu za otvaranje tvornice u Južnoj Karolini za vrijeme administracije Baracka Obame.

Razlog?

Južna Karolina nema sindikate. A radnički sindikati uvelike financiraju kampanje demokrata.

Tvornica u republikanskoj Južnoj Karolini je problem, ali u demokratskoj saveznoj državi Washington nije.

Svugdje se igraju svakakve igrice.

Treba i sebe i druge sagledati realno, a ne vjerovati u bajke.

druge ne mogu realno sagledati jer nemam dovoljno informacija, ali nas mogu, 16 godina sam radio u sustavu, znam ja nas, jebo ti nas....

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2014, 20:14 

Sve pet.

Citat:
ali ima pravo što se tiče dolaska američkih kompanija, pa koja bi se budala borila s našom administracijom, i to pogotovo iz zemlje u kojoj su navikli da je kapitalist zakon, a ne kao kod nas gdje je zakon socijalni slučaj....

Ja ti samo kažem da jedna od najvećih svjetskih kompanija i najveći američki izvoznik ima problema oko otvaranja tvornice zbog politikanskih igrica.

I tamo je kapitalist zakon ako je iz iste stranke kao i većina zakonodavaca.

I ja sam mislio kao i ti, ali sam već optužen i očito kriv, da sam malo više internacionalistički orijentiran. Pa kad malo pratiš, upoznaš se sa stanjem u drugim zemljama vidiš da svega toga ima i tamo.

No ono što mi se čini ključnim, a što nam možda promiče.

Nisu oni uspješni jer kod njih nema problema, nego zato što se bore i nadvladaju probleme. Mi smo s druge strane pasivni i fatalistički. Čim iskrsne neki problem, mi se predamo, opustimo i počnemo kritizirati. Ali da nas to potakne na djelovanje, to ne.

I onda ova mantra o tome kako je kapitalist zakon, poštovan, i nema problema u Americi.

Imaju tisuću problema, no oni ih i riješe tisuću.

I onda nakon tih tisuću izvojevanih bitaka i svih problema koje su riješili do nas dođe samo rezultat, pa se misli kako eto oni nemaju problema.

Život je borba.

Oni se bore i pobjeđuju.

Mi ni ne želimo ući u ring. Samo promatrati sa strane i jamrati.

I to nam je najveći problem.

A ne što imamo puno drugih problema.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2014, 22:07 

Amen!

Vrh

PostPostano: 13 lis 2014, 15:16 

Bez natječaja
Varga dao PR tvrtki bliskoj SDP-u poslove vrijedne 425.000 kn
slika
Rizol medija vodi kampanje SDP-u, vlasnikova supruga Milanovićeva rođakinja

Rizol Media i njen vlasnik Tin Nuić sudjelovali su, primjerice, u kampanjama Ive Josipovića na prošlim predsjedničkim izborima, u kampanji Rajka Ostojića za zagrebačkog gradonačelnika, a sad su vodili i kampanju Davorka Vidovića za sisačko-moslavačkog župana. Nuić, čija je supruga rođakinja premijera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, kratko je poručio da je u njegovim poslovima s HZZO-om sve čisto.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/varga-d ... -kn-966706

Vrh

PostPostano: 28 lis 2014, 16:59 

Nije baš "jedite kolače" u stilu Marie Antoinette, ali nije ni daleko:

Citat:
Premijerova supruga: Režite crni kruh na tanje šnite ako vam je skup

'Crni kruh koji preporučujemo skuplji je od bijeloga, no crni kruh naprosto možete rezati na tanje šnite', poručila je voditeljica Odjela za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, dr. sc. Sanja Musić Milanović, supruga premijera Zorana Milanovića, u emisiji 'Izaberi zdravlje' Hrvatskog radija

Vrh

PostPostano: 29 lis 2014, 00:34 

Ministry of Sound je napisao/la:

Citat:
Premijerova supruga: Režite crni kruh na tanje šnite ako vam je skup

'Crni kruh koji preporučujemo skuplji je od bijeloga, no crni kruh naprosto možete rezati na tanje šnite', poručila je voditeljica Odjela za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, dr. sc. Sanja Musić Milanović, supruga premijera Zorana Milanovića, u emisiji 'Izaberi zdravlje' Hrvatskog radija

daleko, daleko, naime radi se o zdravoj prehrani a ne sprdanju s neimaštinom....

Vrh

PostPostano: 29 lis 2014, 01:00 

osa je napisao/la:

daleko, daleko, naime radi se o zdravoj prehrani a ne sprdanju s neimaštinom....

Ni Marija Antoinetta se nije sprdala sa neimaštinom, dapače ona zbilja nije znala da oni koji nemaju kruh nemaju ni kolače. Sukus je u neznanju i odvojenosti od realnosti, življenju pod staklenim zvonom ugodnih zagrebačkih stanova u kojima se kontakt sa realnošću gubi jednako kao i u francuskim palačama nekoć. Ne u sprdanju.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 29 lis 2014, 09:32 

osa je napisao/la:

točno. izvađeno potpuno iz konteksta.

da je kojim slučsjem 2000-ta ne bi nijedan medij ni prenio.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 29 lis 2014, 22:02 

Zadar1993 je napisao/la:
osa je napisao/la:

Ni Marija Antoinetta se nije sprdala sa neimaštinom, dapače ona zbilja nije znala da oni koji nemaju kruh nemaju ni kolače. Sukus je u neznanju i odvojenosti od realnosti, življenju pod staklenim zvonom ugodnih zagrebačkih stanova u kojima se kontakt sa realnošću gubi jednako kao i u francuskim palačama nekoć. Ne u sprdanju.

ne vidim nešto da se gospođa milanović nešto kurči, imovinom, za razliku od supruge bivšeg premijera, koja je spiskala stotine milijuna na nekakva iskapanja po trasama auto-cesta i na putovanja po europskim opernim prijestolnicama, pametna i školovana žena i prije svega samozatajna.....

Vrh

PostPostano: 29 lis 2014, 23:00 

Istina da i Milanović, i žena mu, daju izjave kao "slonovi u staklani", no također treba reći kako je kruh iz primjerice Mlinara u Zagrebu puno zdraviji (rađen od kvalitetnijeg brašna) od onog bijelog šiptarskog iz lokalnih pekarni, i također iako onaj šiptarski izgleda volumenom veći, ako bi se išlo uspoređivati težina jednoga i drugoga, bile bi otprilike iste, ili bi onaj iz Mlinara bio veće težine za istu cijenu.

Znači, Milanovićeva žena nije rekla ništa netočno, samo se loše verbalno izrazila, te pokazala svoju verbalnu neumješnost, koja također u negativnom smislu krasi i premijera (primjerice kada je usporedio svoju puknutu vodovodnu cijev u kuhinji sa posljedicama koje su pretrpile žrtve poplava).

Vrh

PostPostano: 29 lis 2014, 23:07 

Crni Božo je napisao/la:
Istina da i Milanović, i žena mu, daju izjave kao "slonovi u staklani", no također treba reći kako je kruh iz primjerice Mlinara u Zagrebu puno zdraviji (rađen od kvalitetnijeg brašna) od onog bijelog šiptarskog iz lokalnih pekarni, i također iako onaj šiptarski izgleda volumenom veći, ako bi se išlo uspoređivati težina jednoga i drugoga, bile bi otprilike iste, ili bi onaj iz Mlinara bio veće težine za istu cijenu.

Znači, Milanovićeva žena nije rekla ništa netočno, samo se loše verbalno izrazila, te pokazala svoju verbalnu neumješnost, koja također u negativnom smislu krasi i premijera (primjerice kada je usporedio svoju puknutu vodovodnu cijev u kuhinji sa posljedicama koje su pretrpile žrtve poplava).

nekako mi se više sviđaju ljudi, koji govore istinu pa taman i nespretno, nego ovi koji ti mede, a ukrali bi bogu iz očiju....

Vrh

PostPostano: 29 lis 2014, 23:16 

Istina, no također, meni se ne sviđaju nesposobni ljudi na tako odgovornim funkcijama poput one premijera države, a Milanović se pokazao bolno nesposobnim na toj dužnosti, i još se gorima okružio te ih ustoličio na ključna mjesta u vladi.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2014, 23:20 

Crni Božo je napisao/la:
Istina, no također, meni se ne sviđaju nesposobni ljudi na tako odgovornim funkcijama poput one premijera države, a Milanović se pokazao bolno nesposobnim na toj dužnosti, i još se gorima okružio te ih ustoličio na ključna mjesta u vladi.

daj mi pobroji sposobnije.....

Vrh

PostPostano: 29 lis 2014, 23:27 

A gle, na sljedećim izborima narod će izabrati HDZ i Karamarka, znači "crveni" će sići sa vlasti, a država se "zaplaviti", bilo to tebi milo ili ne.
A hoće li ta vlast biti sposobnija, ili će biti "sjaši kurta da uzjaši murta", to ćemo tek vidjeti.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2014, 23:31 

Crni Božo je napisao/la:
A gle, na sljedećim izborima narod će izabrati HDZ i Karamarka, znači "crveni" će sići sa vlasti, a država se "zaplaviti", bilo to tebi milo ili ne.
A hoće li ta vlast biti sposobnija, ili će biti "sjaši kurta da uzjaši murta", to ćemo tek vidjeti.

nejvjerojatnije, a kako i sam kažeš, vidjet će mo šta će biti, znam ekipu koja vodi hdz, iskreno, nisam optimist, ma i da ovi ostanu opet ne bih bio, jednostavno imam previše godina da vjerujem u čuda, a previše dobro poznam prosječnog hrvata a bogami i hrvatskog političara....

Vrh

PostPostano: 30 lis 2014, 00:16 

osa je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

ne vidim nešto da se gospođa milanović nešto kurči, imovinom, za razliku od supruge bivšeg premijera, koja je spiskala stotine milijuna na nekakva iskapanja po trasama auto-cesta i na putovanja po europskim opernim prijestolnicama, pametna i školovana žena i prije svega samozatajna.....

Nisam ni rekao da se kurči. Živi u svom svijetu. To je daleko gore po njih same.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 30 lis 2014, 00:24 

Zadar1993 je napisao/la:
osa je napisao/la:

Nisam ni rekao da se kurči. Živi u svom svijetu. To je daleko gore po njih same.

pa i ja živim u svom svijetu, ti u svom, a svakako nije tako imućna da bi izgubila osjećaj za hrvatsku ekonomsku realnost, ni približno imućna, da je, misliš li da bi se ona i muž, zajebavali s politikom.....

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2197 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 84, 85, 86, 87, 88  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: zalutala i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: