HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 srp 2026, 22:30.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 34352 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 586, 587, 588, 589, 590, 591, 592 ... 1375  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 24 stu 2014, 18:57 

Ali fasistickim govnima pasu ovakve situacije da bi mogli svoj spiku furati. I to je sve, dakle sva sustina ove price.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2014, 18:59 

Glede ovih pretnji i eventualnih njenih ostvarenja, ako za jednog ubijenog Srbina, Grka i Rusa ovi ne prikolju po 10 Brkoturaka u Beogradu, Moskvi i Atini, ništa nisu uradili.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2014, 19:01 

ahmo88 je napisao/la:
Hunter je napisao/la:

Ok.

Citat:
U Beogradu su, za to vreme, posle masovnog paljenja sveća u crkvi Svetog Marka, počast tragično nastradalom mladiću dale mnoge navijačke grupe, od Radove koja je istakla jeziv transparent ("Ko će brže, ko će prije turske krvi da prolije?", sve do Partizanovih "grobara" koji su zapalili zastavu navijača Galatasaraja i na istom fudbalskom meču se oprostili od 18-godišnjeg Nemanje Antića koji se našao među troje mladih čiji su životi izgubljeni kada je automobil sa šest osoba sleteo u Dunav zbog neprilagođene brzine.

Citat:
A kako se Olimpijakos nalazi u istoj evroligaškoj grupi sa Zvezdom i Galatasarajem, te 18. decembra treba da gostuje u Turskoj, tamošnji mediji poput "Fanatika" javljaju da se navijači Crvene zvezde spremaju da zajedno sa "svojom pravoslavnom braćom" dođu u Istanbul. Ponovo.

http://sport.blic.rs/Kosarka/Evropska-k ... ul?ref=fb5

Procitaj cijeli clanak. Pa se uvjeri s kim imas posla (Blitz).

Ne valja ti link.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2014, 19:06 

ahmo88 je napisao/la:
Ali fasistickim govnima pasu ovakve situacije da bi mogli svoj spiku furati. I to je sve, dakle sva sustina ove price.

Nema svrhe natezati uže oko takvog mišljenja. Pokušaš da ukažeš na neke činjenice, ako druga strana nema sluha... move on.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2014, 19:16 

Blitz je napisao/la:
slika

Svi su isti...

Onda je istina da smo mi Bošnjaci slijepi i glupi.
slika
Uvijek nekome volimo kontrirati.
Moguće je da je ovaj transparent Sloboda stavila da bi nekako se inatila Sarajevu, ovo je bilo na stadionu Sarajeva. Tuzlaci ne vole Sarajlije i to se je dalo vidjeti iz nezviždanja Srpske himne a i skandiranju "jebem te Saraj'vo".

Vrh

PostPostano: 24 stu 2014, 20:44 

Citat:
Uhapšen Miroslav Bogićević

Beograd -- Vlasnik "Farmakoma" Miroslav Bogićević uhapšen je danas, potvrđeno je za B92.

slika

Sumnja se da su u periodu od oktobra 2012. do marta 2013. Bogićević i M. S. omogućili da "Privredna banka Beograd" odobrava kredite privrednim društvima čiji je jemac bio "Koncern Farmakom MB", u cilju da ta privredna društva dobijene kredite u vidu pozajmice istog dana transferišu "Farmakomu" kao krajnjem korisniku.

Sve to je činjeno u nameri pribavljanja imovinske koristi "Koncernu Farmakom MB", a na štetu "Privredne banke Beograd", navodi se u saopštenju.

U navedenom periodu "Privredna banka" je bez adekvatnog sredstva obezbeđenja, odnosno samo uz pokriće menicama, odobrila kredite za privredna društva "Euroguma - BBS" u iznosu od 2.000.000 evra, "Eko Fokus" u iznosu od 1.800.000 evra, "Inmold" u iznosu od 1.900.000 evra, "Olimpikus BP" u iznosu od 1.880.000 evra, "Porfito trade" u iznosu od 1.880.000 evra, "Vadra-prom" u iznosu od 1.690.000 evra, "Amator" u iznosu od 1.690.000 evra, "Fermin" u iznosu od 1.000.000 evra i 60.000.000 dinara i "Mihmil" u iznosu od 1.300.000 evra.

Navedeni krediti nisu vraćeni "Privrednoj banci Beograd", čime je ona oštećena za 15.140.000 evra i 60.000.000 dinara, odnosno 1.757.246.348 dinara, za koliko je pribavljena korist jemcu "Koncernu Farmakom MB" Šabac, saopštio je MUP.

Do hapšenja poznatog šabačkog biznismena dolazi u trenutku kada je on sa još dvojicom ljudi iz poslovnog sveta Goranom Perčevićem i Željkom Žunićem u centru medijske pažnje, zbog navodnih malverzacija prilikom uzimanja milionskih kredita.

Perčević, inače bivši funkcioner SPS i biznismen godine iz 2012. godine, uhapšen je pre desetak dana, a premijer Srbije Aleksandar Vučić je istog dana rekao da je Bogićević zajedno sa Perčevićem i nekim političarima uzimao od "Srpske banke" kredite od nekoliko miliona evra, a kao kolateral dao jalovinu.

Na novinarsko pitanje da li je Miroslav Bogićević uzeo milione evra, a kao zalog dao otpad, premijer je rekao: "Da, zajedno sa Goranom Perčevićem. I to su sve radili političari sa tim biznismenima".

Iako je premijer Vučić govorio o problemima sa "Srpskom bankom", kako piše "Blic", Bogićević je uhapšen nakon nedavne istrage o kreditima koje je uzimao od "Privredne banke" i tako oštetio tu banku i državu. Na drugoj strani, "Novosti" pišu da je reč o "izvlačenju novca na Kipar".

Takođe, Beta navodi da se sumnja da Bogićević "bankama duguje više od 450 miliona evra, dobavljačima blizu pet milijadi dinara, a Poreskoj upravi još 1,6 milijardi dinara".

Vlasnik "Farmakoma" je početkom godine spominjan i kao jedan od najvećih dužnika propale Univerzal banke, a prethodnih meseci se u medijima spominjao i zbog izlivanja toksične jalovine iz zatvorenog rudnika "Stolice", koji je u vlasništvu njegove kompanije.

Bogićevićevo ime je u prošlosti povezivano i s kupovinom "Politike", a javnost ga zna pre svega kao vlasnika Fabrike akumulatora Sombor i Mlekare Šabac. Bio je spominjan i u sportskim krugovima, kao čovek koji je 2012. godine bio "na pragu" da preuzme Fudbalski klub Partizan.

O usponu i padu koncerna "Farmakom MB" opširnije na stranicama Biza.

Biznismen Miroslav Bogićević, koji je uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja, tereti se da je Privrednu banku Beograd oštetio za 15.140.000 evra i 60.000.000 dinara, odnosno 1.757.246.348 dinara, za koliko je pribavljena korist jemcu "Koncernu Farmakom MB" Šabac.

Bogićević 1989. godine osnivao preduzeće „Farmakom", čija je pretežna delatnost bila poslovanje apoteke, a uporedo sa tim uvoz i izvoz.

Osam godina kasnije je izvršena preregistarcija preduzeća u “Farmakom MB”, a prete na delatnost društva postaje trgovina na veliko, kao i proizvodnja sredstava za zaštitu bilja, obojenih metala i mineralnih đubriva, a sve se realizuje kroz zajedničku proizvodnju, i to sa društvima u sastavu preduzeća “Zorka" Šabac.

Ubrzo “Farmakom MB” stiče vlaništvo u Mlekari Šabac, FAS Sombor, PIK “7. jul”, IK “Guča”, Livnici Požega, RIT Zaječar, “Zorki Standard”, rudniku antimona i cinka “Suva ruda”, rudniku olova i cinka “Lece”.

Mediji su preneli da je Bogićević uhapšen na aerodromu prilikom pokušaja da napusti zemlju.

Rođen je 5. oktobra 1953. u Šapcu, Višu upravnu školu završio je u Sarajevu, a prvo zaposlenje, 1973, dobio je u Fondu zdravstvenog osiguranja.

U privatni biznis prelazi 1992, a počeo je sa apotekama, zatim trgovinom i proizvodnjom.

Iako je od 2003. učestvovao u brojnim privatizacijama, i sistemu Farmakom pridodao devet preduzeća iz različitih delatnosti, za njega se ne vezuju uobičajene afere koje su pratile taj proces.

Kupljene firme uglavnom su modernizovane, zapošljavaju oko 3.000 radnika, a za doprinose u privrednom razvoju, kako su preneli mediji, Bogićević je primio brojna priznanja.

Izvor: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=11&dd=24&nav_category=16&nav_id=927896

Vrh

PostPostano: 24 stu 2014, 21:10 

Hunter je napisao/la:
ahmo88 je napisao/la:

Nema svrhe natezati uže oko takvog mišljenja. Pokušaš da ukažeš na neke činjenice, ako druga strana nema sluha... move on.

Jedna ljudska spodoba razume drugu ljudsku spodobu. Prva ni sama ne zna šta je a druga zna ali joj je žao što nije više ono što jeste. Eh, jadi njihovi. slika

slika

Vrh

PostPostano: 24 stu 2014, 21:18 

BGabriel je napisao/la:
Hunter je napisao/la:

Jedna ljudska spodoba razume drugu ljudsku spodobu. Prva ni sama ne zna šta je a druga zna ali joj je žao što nije više ono što jeste. Eh, jadi njihovi. slika

slika

Ustala na levu nogu jutros?

Vrh

PostPostano: 24 stu 2014, 21:22 

Hunter je napisao/la:
BGabriel je napisao/la:

slika

Ustala na levu nogu jutros?

Ma vidis da ne zna sta prica.

Ne smeta joj kad ovi pjevaju da treba "tursku krv prolijevati"...majcinska ljubav i razumjevanje, nema sta.

Sto se linka tice, znam, zato sam i postavio citat. Link sam stavio par postova prije tako da se svako moze uvjeriti u to da je ovo navijacko nafuravanje na koje su nasjeli ko muhe na govno i prave medjjunacionalni konflikt zbog toga sto je par "obrazovaca" mislilo da moze ici u Istanbul i srati ko u sred marakane. Beshiktash izjavljuje saucesce, Galatasaray slavi...a Turci i jedni i drugi.

Samo haj ti objasni ljudima - i zenama - kojima je IQ prosjek standardno ispod 80.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2014, 21:22 

Ma nosi se Hunter, kretenčino.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2014, 21:26 

Nosi se i ti ahmo88 da ne kažem Mujice u paketu sa Hunterom. Ionako ne znate ni ko ste, ni šta ste.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2014, 21:54 

Jel` to menga ili manjak kulture i kucnog odgoja?

Bogami nebi me zacudilo da i tvoji zalutaju negdje na Bosporu kakva im je stara..

Vrh

PostPostano: 24 stu 2014, 22:00 

Jesi li čuo vic:

- Bili Mujo i Haso.

Stari a dobar, je l' da? slika

Vrh

PostPostano: 24 stu 2014, 22:02 

Poslao sam ti poruku. Zasto mi ne odgovoris? :)

Vrh

PostPostano: 24 stu 2014, 22:03 

BGabriel ide bili Mujo i Suljo a Haso i Huso
A nema logike nazivati Mujom čovjeka sa nikom Ahmo tj Ahmet.
To je isto kad bih ja nekog ko se zove Marko zvao Pericom.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2014, 22:05 

Ok sorry, tek sam vidio da si odgovorila.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2014, 22:05 

korrisnik je napisao/la:
BGabriel ide bili Mujo i Suljo a Haso i Huso
A nema logike nazivati Mujom čovjeka sa nikom Ahmo tj Ahmet.
To je isto kad bih ja nekog ko se zove Marko zvao Pericom.

Objasnio sam joj da sam ja Ahmo. Sto bi bila bosanska verzija onog Ahmet ili Ahmed. Iako i neko ko se zove Ahmet ili Ahmed moze imati nadimak Ahmo. Ali ja sam samo Ahmo. :)

(Imamo mi dosta toga. Primjera radi: Juso, Mujo - bosanska verzija od Mustafa, Suljo, itd.)

Vrh

PostPostano: 24 stu 2014, 22:11 

Ovaj vaš sukob će neko sutra dan iskoristiti.
Dok se dvoje svađa treći se koristi.
Ovakve sam komentare malo jače mogao pročitati i na Youtoubu. I kad se hoću zafrkavati sa tim nacionalizmima ispušem se na Youtoube komentarima i to je to.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2014, 22:16 

BGabriel je napisao/la:
Ma nosi se Hunter, kretenčino.

Grube reči zaista ali oprošteno ti je. I pre nego što si rešila da mi to kažeš.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2014, 22:39 

Uuu... jebote, naježila sam se od tvojih reči praštanja.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2014, 22:45 

BGabriel je napisao/la:
Uuu... jebote, naježila sam se od tvojih reči praštanja.

Čudno, kad se ti meni obraćaš ja ne osećam ništa.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2014, 22:55 

Zato što si kreten. Normalan čovek reaguje na audio, vizuelne i tektonske događaje oko njega.

I ne pričaj koješta na temi o Srbiji.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2014, 22:59 

Bgabi ne gubi strpljenje i razum zbog jednog malog sitnog patologa koji je otvorio svoj 293 nik na ovom forumu. Totalno je nebitan... faktor koji je poput komarca u aprilu...

Iskreno cijela ova situacija je toliko grozna iz svih uglova... Ljudski život je otišao, ni prvi ni poslednji, a nama Srbima je ustvari otišlo puno više u poslednjih 20 godina na svakom planu. Izgubili smo ponos i izgubili smo poštovanje prema sebi... to je ono bolnije od svakog noža zabodenog u srce. Jadni ti roditelji... Međutim ko prati navijačku scenu zna u kakvoj je ona dubiozi u Srbiji... strašno čega tu svega ima...

I nek nam je Bog na pomoći... Čast njemu i Crkvi,,,, moramo napraviti restart, u svim strukturama... pokojni Pavle je otišao... nažalost.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2014, 23:09 

Ja mislim da ce se Srbija dici iz pepela kad dodje opet patrijarh poput pokojnog Pavla. Bog nek mu dusi prosti i laka mu crna zemlja bila.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2014, 23:21 

BGabriel je napisao/la:
Zato što si kreten. Normalan čovek reaguje na audio, vizuelne i tektonske događaje oko njega.

I ne pričaj koješta na temi o Srbiji.

Možda se moje mišljenje i ne razlikuje mnogo od tvog, ali ne pristajem na to da neko legitimiše moju ljudskost pisanim izjavama o svakom smrtnom slučaju u medijima. Ima ih podosta.

U Novom Bečeju je eto ubijena starica koja je živela u teškoj bedi, kome je smetala? Za dva dana svi će je zaboraviti. Iz nekog razloga ljudska psihologija funkcioniše tako da neki ubijeni postaju rock star post mortem dok je smrt nekih praktično nebitna vest. Nema ništa sočno u njoj...

Tako je od smrti Tijane Jurić napravljena morbidna sapunica za celu naciju dok se oko smrti Ivane Podraščić prilično brzo slegla prašina. Obe devojčice su bile po 14-15 godina, silovane i ubijene na svirep način. Razlika je u tome što je otac Ivane dostojanstveno ćutao o svemu što mu se desilo ne želeći pred kamere. Ali ljudi su takvi, podeli sa nama svoju bol ili ćemo te prezirati.

Fine with with.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 34352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 586, 587, 588, 589, 590, 591, 592 ... 1375  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: