HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 10 lip 2026, 09:09.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 51 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Prehlade
PostPostano: 11 pro 2014, 21:27 

BBC je napisao/la:
Nisam pojma imao do nedavno da je Karanfilić onako jak anestetik. Nedavno me zub malo bolio, namažeš uljem od Karanfilića usta se ukoče kao da si kod zubara bio.

:smijeh :smijeh :smijeh

Dokle traje dejstvo, jako važan podatak?

Vrh

PostPostano: 11 pro 2014, 21:33 

Moj drug se zabavljao sa mnogo dobrom devojkom i pošto je bila mnogo dobra a on je nije voleo, nije znao kako da joj to kaže pa je pribegao sigurnom triku. Pre svakog sastanka najeo se belog luka i devojka je počela da ga izbegava a sastanci su postali sve ređi dok konačno nisu prekinuli. Ovo može nekome poslužiti kao bezbolni trik za raskid a da nikoga ne povredite. :D

Vrh

PostPostano: 11 pro 2014, 22:27 

BGabriel je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Nisam pojma imao do nedavno da je Karanfilić onako jak anestetik. Nedavno me zub malo bolio, namažeš uljem od Karanfilića usta se ukoče kao da si kod zubara bio.

:smijeh :smijeh :smijeh

Dokle traje dejstvo, jako važan podatak?

Ne od ulja, nisam primjetio.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2014, 22:31 

Aha, pa znam da je ulje od karanfilića nego me je interesovalo koliko dugo deluje ali dobro, ako mi zafali, ne daj bože, štopovaću vreme. :D

Vrh

PostPostano: 12 pro 2014, 09:18 

Ne znam, nisam kao Osmanagić pravio "multi-disciplinarnu" studiju. Uglavnom živac je prevaren i prestao me iza mojih leđa ogovarati sa mozgom. Jebo majku svoju.

Više sam htio izraziti svoje čuđenje da nam priroda daje takve stvari.

Vrh

PostPostano: 12 pro 2014, 13:55 

U prirodi je izobilje lekovitog bilja koje bi čovek morao koristiti kao prevenciju pored toga što ga konzumira u ishrani. Ali... lakše je otići kod lekara koji će prepisati lek napravljen od bilja neotrovnog i otrovnog i naplatiti papereno.

Poznato je da npr. mačka kada se razboli pase travu i tako se leči.

Koleginica je svojoj deci preventivno davala andole, za svaki slučaj - kaže. A onda kada su im andoli zaista zatrebali (?!), organizam je već postao imun i sada taj andol postaje balast.

Često se bolesnom od prehlade ili bilo kakve slične infekcije i virusne infekcije nudi da jede ne bi li očvrsnuo što je ogromna greška. Bolesnik ne treba da jede ništa naročito u početku bolesti osim da pije lekovite čajeve (nikako gotove iz kesice), prirodno ceđene sokove, a što znači puno tečnosti. U tom slučaju organizam svoju snagu koristi u borbi protiv bakterija i virusa a ne da bi svario hranu koja mu u tom periodu nije potrebna.

Što se ishrane tiče, ne može se jednako tretirati bolestan čovek kakva god bolesti bila upitanju, kao zdrav.

Vrh

PostPostano: 12 pro 2014, 17:43 

BBC je napisao/la:

I pasta za zube je dobar anestetik ponekad. Uzmeš malo paste za zube staviš na mjesto gdje te boli zub i onda odeš da legneš jedno pola sata do sat vremena na stranu na koju te boli zub. Drži usta naduvena u kombinaciji paste za zube sa mlakom vodom i to bi bilo to.

Vrh

PostPostano: 12 pro 2014, 18:10 

BGabriel je napisao/la:
U prirodi je izobilje lekovitog bilja koje bi čovek morao koristiti kao prevenciju pored toga što ga konzumira u ishrani. Ali... lakše je otići kod lekara koji će prepisati lek napravljen od bilja neotrovnog i otrovnog i naplatiti papereno.

U globalu,zdravom organizmu nisu potrebne nikakve ljekovite biljke i preparati,jer sve se unosi pravilnom prehranom.Ljekovite biljke čak mogu biti i kontraproduktivne,ako se koriste bez potrebe.

Citat:

Između ostalog i zbog toga.
http://www.novosti.rs/vesti/zivot_plus_ ... pasu-travu

Citat:
Često se bolesnom od prehlade ili bilo kakve slične infekcije i virusne infekcije nudi da jede ne bi li očvrsnuo što je ogromna greška. Bolesnik ne treba da jede ništa naročito u početku bolesti osim da pije lekovite čajeve (nikako gotove iz kesice), prirodno ceđene sokove, a što znači puno tečnosti. U tom slučaju organizam svoju snagu koristi u borbi protiv bakterija i virusa a ne da bi svario hranu koja mu u tom periodu nije potrebna.

Blender i odapni :zubati

Imuni sustav je čudesan...što ga više upoznajemo,sve više ostajemo zapanjeni njegovim ustrojstvom.

Vrh

PostPostano: 12 pro 2014, 18:31 

Pasta za zube je dobra kod opekotina.

Vrh

PostPostano: 12 pro 2014, 19:40 

Mar-kan je napisao/la:
BGabriel je napisao/la:

U globalu,zdravom organizmu nisu potrebne nikakve ljekovite biljke i preparati,jer sve se unosi pravilnom prehranom.Ljekovite biljke čak mogu biti i kontraproduktivne,ako se koriste bez potrebe.

Citat:

Citat:

Imuni sustav je čudesan...što ga više upoznajemo,sve više ostajemo zapanjeni njegovim ustrojstvom.

ima smisla, a ja glupson dosad umisto po blenderu ožeži po jajima i slanini :smajl006

Vrh

PostPostano: 12 pro 2014, 21:02 

Mar-kan je napisao/la:
BGabriel je napisao/la:

Pod biljem (možda ne bi bilo nesporazuma da sam napisala: i biljke) podrazumevam i spanać, zelje, koprivu, šipurak, maslačak itd. itd., a ne samo one biljke od kojih se pripremaju čajevi.

Ni u čemu ne treba preterivati, a svaki dan šolja čaja ne može biti višak i naravno, vrlo često menjati vrstu.

Citat:
Citat:

Evo primera kako mačke i preventivno deluju.

Citat:
Citat:

Znaš da sam mislila na sveže ceđene sokove, često se ovako kaže iako je neispravno. Ako bismo bolje razmislili pitanje da li je blender preporučljiv obzirom da su sečiva metalna. Može to u drvenu pasirku, kao nekada a ako se odvaja samo sok od mesnatog dela, onda u gazu pa uvrneš krajeve dok mu dušu ne izvadiš. :D

Vrh

PostPostano: 12 pro 2014, 21:18 

korrisnik je napisao/la:
Pasta za zube je dobra kod opekotina.

:klanjam Ko te tim pokusa namazati kad izgoris opali ga stolicom i bjeeeeeeeeeeeeeeeezzzzzzzzzzziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. To su oni babski lijekovi i logika, ako je neugodno, onda mora da pomaze. Kao sapunom namazati i ostaviti tako na izgorjeloj kozi, brrrrr. To su meni kao malom radili.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 12 pro 2014, 21:24 

Hladi mjesto opekotine. Dobra je pasta za zube i za procesora. :sega
A jesil kad čuo kod nekih rana da se stavlja vruća loj npr ubod eksera. :zubati

Vrh

PostPostano: 12 pro 2014, 21:25 

BGabriel je napisao/la:

Pod biljem (možda ne bi bilo nesporazuma da sam napisala: i biljke) podrazumevam i spanać, zelje, koprivu, šipurak, maslačak itd. itd., a ne samo one biljke od kojih se pripremaju čajevi.

Pa dobro,pod bilje spada i pšenica,voće itd :zubati
Pravilna ishrana je u svakom slučaju ljekovita,jer održava zdravlje na nivou.

Citat:
Ni u čemu ne treba preterivati, a svaki dan šolja čaja ne može biti višak i naravno, vrlo često menjati vrstu.

Čaj zdravom organizmu nije prijeko potreban.Osim obične vode.

Citat:
Znaš da sam mislila na sveže ceđene sokove, često se ovako kaže iako je neispravno. Ako bismo bolje razmislili pitanje da li je blender preporučljiv obzirom da su sečiva metalna. Može to u drvenu pasirku, kao nekada a ako se odvaja samo sok od mesnatog dela, onda u gazu pa uvrneš krajeve dok mu dušu ne izvadiš. :D

Znam,zato sam i podebljao,to je pravilna ishrana kad god je čovjek bolestan.Što manje energije da se troši na varenje,s tim što je potrebno uraditi i detoksikaciju organizma prije svega.
Nije bitno što su sječiva metalna.Bitno je da se olakša varenje samim mehaničkim usitnjavanjem hrane.

Vrh

PostPostano: 12 pro 2014, 21:28 

Na mjesto opekotine je najbolje namazati necim sto njezno hidrira kozu, pasta to sigurno nije. Pasta je obicni detrdzent koji uz to sadrzi jos dosta toga sto sigurnije pametno drzati na ostecenoj kozi. Ali kako ko hoce. Ja sam naucio da se klonim tih bapskih lijekova i pomagala.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 12 pro 2014, 21:36 

Aztec je napisao/la:
Na mjesto opekotine je najbolje namazati necim sto njezno hidrira kozu, pasta to sigurno nije. Pasta je obicni detrdzent koji uz to sadrzi jos dosta toga sto sigurnije pametno drzati na ostecenoj kozi. Ali kako ko hoce. Ja sam naucio da se klonim tih bapskih lijekova i pomagala.

Za opekotine je dobra npr. švedska tinktura,čuvarkuća,divizma,gavez,hrast.

Vrh

PostPostano: 12 pro 2014, 21:36 

Za zube je pasta (i za procesor od kompjutera, ali ona druga, termalna :zubati), dok za opekotine je rakija najbolji lijek. :zubati

Šala naravno, za opekotine ide ulje ili krema na bazi mlijeka.

A za prehladu, stari dobri...

slika

...koji je uz to pun vitamina C.

Vrh

PostPostano: 12 pro 2014, 21:55 

Mar-kan je napisao/la:
Pa dobro,pod bilje spada i pšenica,voće itd :zubati
Pravilna ishrana je u svakom slučaju ljekovita,jer održava zdravlje na nivou.

Tačno tako sam i mislila, na sve jestive biljke.

Dr. Brojs kaže: "Zašto umirati dokle god je žalfije/kadulje u našem vrtu.", ako je njemu verovati a ja ne mislim da greši. Slično je sa zelenm čajem koga preporučuju svakodnevno. Sve to verovatno ne bi bilo potrebno da je hrana koju svakodnevno unosimo u organizam zdravo rasla ali danas to nije slučaj i zato treba čistiti organizam.

Skoro sam negde pročitala da se izuzetno preporučuje čićenje organizma odnosno sistema organa za varenje (usna duplja, ždrelo, jednjak, želudac, tanko crevo, debelo crevo, analni otvor (rektum). (naročito se odnosi na podebljano jer se na zidove talože fekalije. Kada pronađem sajt preneću link.

Za sada samo recept koji se koristi jednom godišnje. Čišćenje traje tri nedelje tako što doručak treba da se sastoji od dve stvari:

Prva nedelja:

U 100 ml kefira sipati kašiku mlevenog lana.

Druga nedelja:

U 100 ml kefira sipati dve kašike mlevenog lana.

Treća nedelja:

U 100 ml kefira sipati tri kašike mlevenog lana.

Važno: lan se melje u mašinici za kafu ili blenderu neposredno pre pripreme doručka. Nikako mleti da odstoji jer može da se užegne.

Naravno, poenta je olakšati varenje samo što neke biljke menjaju svojstva u dodiru sa metalom.

Vrh

PostPostano: 12 pro 2014, 22:23 

BGabriel je napisao/la:
Skoro sam negde pročitala da se izuzetno preporučuje čićenje organizma odnosno sistema organa za varenje (usna duplja, ždrelo, jednjak, želudac, tanko crevo, debelo crevo, analni otvor (rektum). (naročito se odnosi na podebljano jer se na zidove talože fekalije. Kada pronađem sajt preneću link.

Za sada samo recept koji se koristi jednom godišnje. Čišćenje traje tri nedelje tako što doručak treba da se sastoji od dve stvari:

Najjedostavnije-litar mlake vode,kašika soli,jedan limun i ujutro cugati.Čisti od usta do zadnjice :zubati

Vrh

PostPostano: 12 pro 2014, 22:28 

Za koje vreme to popiti, koliko se dugo koristi?

Volim prihvatiti savet koji mi se učini dobar.

Vrh

PostPostano: 12 pro 2014, 22:36 

BGabriel je napisao/la:
Za koje vreme to popiti, koliko se dugo koristi?

Volim prihvatiti savet koji mi se učini dobar.

Ujutro,koliko možeš,par čaša.Ovisi koliko je organizam zatrovan.Jer džaba se to radi,ako se poslije krka prasetina ili šunka . Ovo je najblaže čišćenje.I biti blizu wc-a :zubati

Vrh

PostPostano: 12 pro 2014, 22:43 

Ako voda mora biti mlaka znači li to da se drži kraj toploga?

Ma kakva prasetina i šunka, jedem kao vrabac, ovo je za užu i širu familiju. :zubati

Vrh

PostPostano: 12 pro 2014, 23:00 

BGabriel je napisao/la:
Ako voda mora biti mlaka znači li to da se drži kraj toploga?

Ma kakva prasetina i šunka, jedem kao vrabac, ovo je za užu i širu familiju. :zubati

To se popije iz par puta,koliko može.Topla voda odmah prolazi u crijeva,pretpostvaljam da bolje otapa sol,ne gubi se ništa energije da bi se ugrijajala na temp tijela.

Vrh

PostPostano: 12 pro 2014, 23:06 

http://www.origanoulje.com/

Vrh

PostPostano: 12 pro 2014, 23:13 

Žalfija kadulja kadifa ista stvar :neznam

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 51 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: