HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 vel 2025, 23:59.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4489 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 180  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Francuska
PostPostano: 09 sij 2015, 15:05 

Smrtna kazna njima odgovara, samo bi im pomogla.
Inače, Francuzi su počeli po zatvorima izolirati islamiste od drugih zatvorenika. Hebem ih glupe, treba im 4 desetljeća da se toga sjete, poslije toliko štete.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 15:10 

Blitz je napisao/la:
Sve je to tačno, ali postoji i deo naše odgovornosti, odnosno politike Miloševića, ne kažem da je apsolutno kriv, ali dobrim delom je zagovnao.

Ali svetom vlada sila, uvek je tako bilo sa bilo koje strane da dolazi ... ne možemo mi da ispravljamo krive Drine i da večito tražimo pravdu, kad smo mali narod.

Dakle ko im jebe mater, gospodine Blitz, to je najednostavniji sažetak u koji bih smjestio moju analizu trenutnih zapad/ummet gibanja :D

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 15:10 

daramo je napisao/la:
Samo nek nacionalna fronta vrati smrtnu kaznu i to u dobroj staroj tradiciji giljotinom. pa kome se ne sviđaju karikature ili neki drugi državni zakoni pa misli provoditi svoje sharia zakone ima da ga se demokratski i po zakonu skrati za glavu.

Kažeš da Francuska nije srušila Gadafija i da nije krivac što po Libiji sada haraju plemenske i islamističke bande u potpunoj anarhiji, gdje se ruše kršćanska groblja itd.
I sada podržavaju i nauružavaju iste ove "borce za slobodu" koji s francuskim oružjem ruše kršćanske kuće i crkve, ubijaju i siluju po Siriji i Iraku.
Sukrivci su za genocid u Iraku i Siriji isto kao za sranja u BiH i RH gdje su isto igrali prljavo.

Pa to upravo kazem, Jesu srusili Gadafija iako im je vise odgovarao. Dali su im demokraciju. Sve na svoj trosak. To sto su ovi bezumni mudzahedini je druga stvar. Al o tome je vec pisano. Pa upravo ovi sto ovo rade po Fra. su isti oni koje su oni naoruzavali i pomagali. Ne rade ovo Assadovi ljudi, ili oni koji zale za Gadafijem.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 15:13 

BBC je napisao/la:
Inače, Francuzi su počeli po zatvorima izolirati islamiste od drugih zatvorenika. Hebem ih glupe, treba im 4 desetljeća da se toga sjete, poslije toliko štete.

Sumnjam da im odgovara skraćivanje za glavu iako bi ih ja rađe osudio na prisilni rad pa da tucaju kamen ili sade pamuk na plantažama u tropskim kolonijama.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 15:15 

joe enter je napisao/la:
@Nikola
Kao što sam već napisao , Nikola ti ne nudiš alternativu već samo ogorčenje,samosažaljenje i fatalizam.

Ovaj sistem nije savrešen jer samom uspostavom demokratije i ljudskih prava kao vrednosti odmah se reklo do strane svih prvih prosvetitelja da su demokratija i ljudska prava večni proces , a ne dogmatksi uspostavljena dijagnoza koju gledamo kao nešto od boga dano.

Zači mi možemo samo donosti više sloboda i više demokratije , ili da sesunovartimo i varvarstvo.

A kako doneti više demokratije,pravde i ljudskih prava nego što imamo danas?? , pa sigurno ne izvlačenjem primera iz prošlosti i insistiranjau na greškama demokratskih zemalja , koje zbog toga treba srušiti i zabraniti im moralno pravo da ikome išta kažue ili da naprave.

A znaš šta to znači?? , pa znači da se sistem i civilizacije prepušta "moralistima" i "mučenicima" koji su vekivma trpeli od "lažnih demokratija i svoličnih ljudskih prava".

Ja trenutno ne znam kako rešiti problem ekstremizam u Francuskoj i na zapadu zasad , ali znam sigurno da tzv.moralističkim i mučeničkim pristupom spram "lažne demokratije" bez imalo alterantive i ikakvog rešenja za budućnost jednostavno sebi sečemo granu na kojom sedimo i prepuštamo se varvarima.

Hoću reći da urušavanjem sistema samo zato što sve političke opcije rade za korporacije je nešto najgore što može biti jer niko nema rešenje niti alternativu osim da sistem treba rušiti jer eto pored telefona,kompa,auta,...nisam kao pojedinac vidljiv već sam utopljen u gomilu pa onda ajde da sjebemo sve misleći da će me ovaj svet bar malo pamtiti.

To je najgori mogući scenario junačkog ludila iliti "posle mene potop" samo da se j azadovoljim za svoga života i za svoga života sprečim tzv.elemenatrne pravde , a posle me zabole ona stvar s'obzirom da nema nikakav plan za potomke koje eto bi ti hteo da rađamo sve u 16.

Verovanje u ovakav poredak, da je "najmanje zlo" je fatalizam i iluzija... idealan mehanizam za mrtvo more, gde ce jedini rezon biti - cuti, sve ostalo je gore... gori je i fasizam i komunizam, to nema spora, ali to nije izgovor, to je samo uterivanje straha...te posasti ne prete trenutno, to je relikt proslosti, a mogu se vratiti u nekom obliku ako se poveca broj siromasnih i nezadovoljnih...sto je upravo proces u kome se krecemo, i u okruzenju, i sirom globusa... veliki broj siromasnih i socijalne razlike mogu biti gorivo za ekstremne ideologije...

Moja ideja je upravo suprotna od ove koju mi spocitavas... zdrav odnos prema zivotu, porodica, drustvena empatija, sloboda medija i politicki pluralizam, a ne fingirana demokratija sa "nezavisnim medijima" koje placaju tajkuni i korporacije... ne moze biti idealno, ali to nesavrsenstvo mora biti na zdravim temeljima, i da ako se zida demokratija, temelji moraju biti armirani, a ne gradovi od peska.

Prati malo ovo oko Francuske... patetika i antimuslimanske emocije... a da ih zagrebes malo sire, koji su uzroci toga, kakva politika i ideologija je dovela do toga... zid cutnje, nemoj to sad, nego da mi opletemo po muslimanima, svih sorti...tako cemo se osecati superiorno, sve bi bilo super da nema tih zlih muslimana koji nam kvare nasu idilu... to je prica za naivce...

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 15:17 

Ako neko treba biti novi simbol borbe protiv religijskog fašizma onda je to Francuska.

Ona ima svoju tradiciju obračuna sa tim varvarima i tiranima koje je slobodarski francuski narod kao prvi na svetu pokazao da se može religijskim gadovima stati na rep i uvesti slobodu.

Uz njih je tu i Amerika , i naravno ostale zemlje koje ako budi imale pameti da ih slede.

Znači , proglasti sve religije za fašističke ideologije jer prosto ne vidim drugom načina da se bilo štaučini sem toga.
A to se trebaq učiniti tako što će se ukinuti glupost koja se zove "ljudsko religijsko pravo" u smislu da religiozni traže specijalna prava poštovanja od svih a naročito države.

Odvajanje crkve i države je nekad bio dobar potez jer i sama sveža demokratska društva nisu po pitnaju ljudskih prava i njenih poštovanja bila na zavidnom nivou svesti , međutim danas je drugačije i sasvim je očito da je religija i slične varvarske pojave glavni kočničar svakog napretka i da hoće srušiti ono što se krvlju slobodnih ljudi gradilo

Ako Evropa opet stane za verska prava , ugasili smo ga svi zajedno zauvek jer će biti kasno kad nam religijaši smrznu *** od straha , a onda će se zbog toga desiti fašizacija Evrope koju inače većina forumaša jedva čeka čisto da bi imali prostora da ubijaju i muče neistomišljenika kao i ovi talibani što hoće.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 15:19 

daramo je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Sumnjam da im odgovara skraćivanje za glavu iako bi ih ja rađe osudio na prisilni rad pa da tucaju kamen ili sade pamuk na plantažama u tropskim kolonijama.

Odgovara im jer vjeruju u raj i djevice u raju. Ako poginu kako su zamislili ili ih Francuzi ubiju dobiju raj. Ako dobiju doživotnu bez prava slobode (kako USA sad praktizira za njih) mogu dolaziti u iskušenja, griješiti i izgubiti "djevice". Plus što nisu poginuli kao šehidi, pa samim tim nisu automatski u raju, već će se "vagati". Ako ih Francuzi ubiju (infidel) onda su šehidi.
Mislio sam da ove stvari danas ne treba nikome crtati, ali očito treba.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 15:21 

Agathonikos je napisao/la:
Gospodine Blitz, imate li kakvo zanimljivo promišljanje s neta o razlozima, motivima, pozadini ovog napada. Malo mi se sere od ove klišeizirane medijske žvake o zlim muslimancima i dobrim zapadnjacima. Pošto smo bili svjedoci medijskog iživljavanja nad Rusima istih tih medija i prije nego što je onaj nastradali avion dotakao tlo, bilo bi dobro da nam predočite nešto i iz ruskijeh izvora, pa ako nije problem itd :D

ISIL je preuzeo odgovornost za ovaj napad, izjavili su da je ovo tek prvi od mnogih napada.

A na primer, nakon napada 11.9.2001. Osama bin Laden je demantovao da ima ikakve veze sa tim napadom, ali da čestitaju počoniocima. Zanimljivo, zar ne?

Za razliku od ovog sada.... Likovi su se zabarikadirali sa taocima i izjavili da hoće da umru kao mučenici (ajde, to je možda laž da su izjavili, ali svejedno su se zabarikadirali sa taocima, tako da je ogromna verovatnoća da baš to hoće). Đe vi ođekare vidite materijala za teoriju zavere, nije mi jasno, pa da me jebeš.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 15:24 

Carmello Šešelj je napisao/la:
ISIL je preuzeo odgovornost za ovaj napad, izjavili su da je ovo tek prvi od mnogih napada.

A na primer, nakon napada 11.9.2001. Osama bin Laden je demantovao da ima ikakve veze sa tim napadom, ali da čestitaju počoniocima. Zanimljivo, zar ne?

Za razliku od ovog sada.... Likovi su se zabarikadirali sa taocima i izjavili da hoće da umru kao mučenici (ajde, to je možda laž da su izjavili, ali svejedno su se zabarikadirali sa taocima, tako da je ogromna verovatnoća da baš to hoće). Đe vi ođekare vidite materijala za teoriju zavere, nije mi jasno, pa da me jebeš.

Pitanje je samo ko je stvorio i ko finansira ISIL...

Odjednom stvorise drzavu i armiju... od kojih para... cujem da su prodavali kamile... :kava

Kad bi pratili trag novca, dosli bi do svih odgovora...

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 15:32 

DzoniBG je napisao/la:

Odjednom stvorise drzavu i armiju... od kojih para... cujem da su prodavali kamile... :kava

Od vodiča kamile do zapovjednika multinacionalnog korpusa terorista,ne treba puno :zubati

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 15:33 

Nije mi jasno... svi mediji su javili da su jučer opljačkali benzinsku postaju i oteli tipa koji je tu radio. Jesu li oni njega oslobodili ili ga još vuku za sobom i koji će im klinac?

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 15:35 

Rat protiv ISIS-a u srcu Pariza.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 15:37 

Imat će francuska tajna služba masu posla. Nisu ovo samotnjaci već vrlo organizirano. Sad traže ove za ubojstvo policajke jučer. Valjda će Francuzi skužiti da se protiv tog zla ne mogu boriti samo tajnom službom, potrebna je zabrana uvoza useljenika sa Bliskog Istoka.

slika

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 15:39 

Mar-kan je napisao/la:

Od vodiča kamile do zapovjednika multinacionalnog korpusa terorista,ne treba puno :zubati

Cudni su putevi gospodnji :zubati

Pre 2 godine su u Siriji, severno od Damaska u okolini grada Hama hriscanima sekli glave javno... ima na liveleak, ali to su tad bili borci za slobodu... Turci otvorili granice za sav slobodarski svet koji umire na Allahovom putu, digli su i dva prsta i humanisti iz Bosne i Sandzaka...

Danas ti isti su zli islamisti...

Problem je sto mnogi imaju pamcenje covecije ribice...

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 15:39 

Hebala ih politička korektnost. Jedog ubiju ili zatvore, trojici istih daju azil. Uskoro će Francuzi imati građanski rat.
Sjetim se riječi lignje Josipovića kako bi uvozio ovakve u Hrvatsku da glasuju za SDP i njega. I za ovo u Europi su social-demokrati krivi.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 15:45 

Carmello Šešelj je napisao/la:

I šta ako je preuzeo?
Ko je i šta je ISIL, ko ih je stvorio i u koje svrhe, koja je stvarna svrha kalifata i sukoba na Istoku a i šire?
Ili recimo, kome odgovara sukob sa muslimanima i prokazivanje muslimana kao gigamega prijetnje za svijet itd.
To su pitanja a ne to da li je tamo neki bradonjica koji u ovom momentu predstavlja ISIL ili tamo neku Al Kaidu priznao nešto ili nije.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 15:45 

DzoniBG je napisao/la:

Nikolaj , hajmo malo o ti zaverama i tajnim planovima.

Ovo što pišeš je ono što ekstremisti hoće , a to je neodređeno upiranje prsta da postoji velika zavera i svi šatro znaju ko je u pitanju , ali niko neće javno da pokaže istinu iz nekih razloga.

Dakle većina "umerenih muslimana" , liberala i ogorčenjaka sa desnom pretenzijom(ti npr.) kaže da iza ISILA stoji Amerika i Mossad , a gledajući realno i nema ko drugi da stoji iza njih jer iza svakog zla naovom svetu danas stoji samo Ameirka,EU i Jevreji makar nikad niko ne dao dokaze za to.

Svet je jednostavno popušio foru da je za sve kriv zapadni svet od krstaških ratova preko Alžira do ISILA ,i da neki tamo uhlebljeni ljudi sa čela korporacija tajno smišljaju planove već stotinama godina jer prosto bi iblo glupo da se tajno sastaju da unište sve slobodarska muslimane u zadnjih 20 godina.

ISIS je stvoren zbog masovne podrške , a gde postoji masovna podrđka tu lova mora da uleti sa bilo koje strane jer interse po pitanju para nema granice , pa će tako mnogi Rusi Kinezi i Indijski i Ameri...a o arapima i muslimanima da i ne govorim prodati oružje ISISu i dati im pare za hranu i logistiku.

Ovim principom zavera možemo svaku pojavu tako okarakterisati i samim time joj dasti negativnu konotaciju , jer sve danas što postoji je stvoreno eto u nekoj sobi tajno , a šta je tajno to je i zlo.

Religija modernog vremena je teorija zavere , a u stvai sama religija od samog početka jeste teorija zavere đavola,šejtana protiv boga i bogobojažljivih ljudi gde se ljudi proglase da se noću jebu sađavolima tajno naravno , pa ih onda ovi pobiju jer imaju moralno pravo na to čim se tajno sastaju oko vatre sa đavolom.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 15:48 

Citat:
13:37 Attacks against Muslim religious sites have been reported in several cities and towns across France today, including Albi, Liévain, Corte, Rennes and Bischwiller.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 15:54 

BBC je napisao/la:
daramo je napisao/la:

Odgovara im jer vjeruju u raj i djevice u raju. Ako poginu kako su zamislili ili ih Francuzi ubiju dobiju raj. Ako dobiju doživotnu bez prava slobode (kako USA sad praktizira za njih) mogu dolaziti u iskušenja, griješiti i izgubiti "djevice". Plus što nisu poginuli kao šehidi, pa samim tim nisu automatski u raju, već će se "vagati". Ako ih Francuzi ubiju (infidel) onda su šehidi.

Ja sam protiv skracivanja za glavu. Bolje je da im se uvede u zatvoru norma kolko kamena treba da istucaju i da ih se hrani cvarcima i slaninom, mogu to jos zaliti losim vinom ili bevandom i sigurno je da im je uskracen odlazak u raj.
Ako hoce da se zalete glavom u zid i tako razmrskaju glavu, onda mogu otici u raj, bas me briga, bitno je da se ne vrate.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 16:02 

joe enter je napisao/la:

Nikolaj , hajmo malo o ti zaverama i tajnim planovima.

Ovo što pišeš je ono što ekstremisti hoće , a to je neodređeno upiranje prsta da postoji velika zavera i svi šatro znaju ko je u pitanju , ali niko neće javno da pokaže istinu iz nekih razloga.

Dakle većina "umerenih muslimana" , liberala i ogorčenjaka sa desnom pretenzijom(ti npr.) kaže da iza ISILA stoji Amerika i Mossad , a gledajući realno i nema ko drugi da stoji iza njih jer iza svakog zla naovom svetu danas stoji samo Ameirka,EU i Jevreji makar nikad niko ne dao dokaze za to.

Svet je jednostavno popušio foru da je za sve kriv zapadni svet od krstaških ratova preko Alžira do ISILA ,i da neki tamo uhlebljeni ljudi sa čela korporacija tajno smišljaju planove već stotinama godina jer prosto bi iblo glupo da se tajno sastaju da unište sve slobodarska muslimane u zadnjih 20 godina.

ISIS je stvoren zbog masovne podrške , a gde postoji masovna podrđka tu lova mora da uleti sa bilo koje strane jer interse po pitanju para nema granice , pa će tako mnogi Rusi Kinezi i Indijski i Ameri...a o arapima i muslimanima da i ne govorim prodati oružje ISISu i dati im pare za hranu i logistiku.

Ovim principom zavera možemo svaku pojavu tako okarakterisati i samim time joj dasti negativnu konotaciju , jer sve danas što postoji je stvoreno eto u nekoj sobi tajno , a šta je tajno to je i zlo.

Religija modernog vremena je teorija zavere , a u stvai sama religija od samog početka jeste teorija zavere đavola,šejtana protiv boga i bogobojažljivih ljudi gde se ljudi proglase da se noću jebu sađavolima tajno naravno , pa ih onda ovi pobiju jer imaju moralno pravo na to čim se tajno sastaju oko vatre sa đavolom.

Ajde da obrnemo pricu...sve sto nije mainstream, sto ne cujes na BBC i CNN, to je teorija zavere, a samim tim plod nekih avanturista i marginalaca...a to onda nekako sluzi za ismevanje...

Nema teorije zavere, ima komplikovane geostratske igre, gde ima mnogo igraca i isprepletanih i sukobljenih interesa. Ono sto ti serviraju mediji je svesno parcence istine ili neistine, i ako samo gledas i slusas to, ne razmisljajuci svojom glavom i povezujuci stvari...bices u mraku, idealan konzument onih koji su unapred spremili sta je ono sto je pozeljno da se misli...

Ja sam detaljno pratio krizu u Siriji, od samih pocetaka... vrlo dobro znam kako su pristrasno izvestavali o dogadjajima tamo, kako su svakodnevno onanisali o koriscenju hemijskog oruzja, Asada pravili u novog Sadama. Za to vreme bande verskih fanatika su sejale zlo, od predgradja Damaska, do Allepa, drzali su naftna polja na istoku zemlje... Turci su ih direktno podrzavali, Al Jazeera stalno pravila priloge o nesretnim izbeglicama koje beze od Asadovog terora...a na terenu zlo i naopako, siiti i hriscani su ubijani kao muve, kao i suniti, lojalni Asadu...

U zelji da uniste ruske saveznike, nisu prezali od podrske i finansiranja najgorih... to su ti iz ovih krajeva oni iz Gornje Maoce sto se nece smiriti dok ne padne Rim, oni mungosi iz Pazara sto su isli i ginuli tamo...

Katar i Arabija su direktno finansirali, a Zapad davao medijsku i logisticku podrsku...i sad ti isti, ista struktura, mada i na samom terenu ima vise izolovanih bandi i vodja, koje ponekad i ratuju medjusobno, sad su se ujedinili i napravili ISIL... napraviti armiju i drzavu koja je osvojila Mosul i zadaje teske udarce irackoj armiji zahteva ogromno love, to ne moze biti domaca radinost...

Da se nadovezem na temu...oni prihvataju odgovornost za napad u Parizu... jel se to neko sali?!

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 16:11 

Evropa ce gadno najebati , ako Ameri nastave dominirati svijetom.
Realno , upravo su je oni uvalili u probleme s islamom i konfrontaciju s Rusima ( zasad ekonomsku) . Nije bzze napomenuti da su Rusija i Ukrajina takodje evropske drzave ,evropsko tlo , i da i u njima zive evropljani , bjelci , hriscani..
Kada je onomad evropljanin Kutiljero napisao plan kojim bi se mozda izbjegao rat u BiH ( Evropa) , i svi potpisali...USA je Aliji sapnula da to odbije i da ce dobiti vise.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 16:25 

BBC je napisao/la:
daramo je napisao/la:

Idu u raj ako ih ubiju u borbi, šta će im doživotni ako će uživati u zatvoru i tamo širiti islamski ekstremizam te možda dobiti slobodu za 10-20 godina zbog pristojnog ponašanja i onda izlaze i zatvora kao islamski heroji, a da ne spominjem da će se odmah javiti dušebriznici kao i za Gvantanamo te ako ne budu tretirani humano u zatvoru i ne budu uživali u svim pravima kao i sitni prekršitelji slijedi kuknjava o kršenju ljudskih prava i ugnjetavanju muslimana.

Vješanje baš nije časna smrt u islamu kao i ni odsjecanje glave koje islamisti toliko vole provoditi, ova gamad ne zaslužuju humanu injekciju.
Poslije toga kremiranje i prosipanje pepela u atlantski ocean kako su i Ameri riječili hrabrog šehida bin Ladena.
Ili još bolje izrešetaj, spali i istresi u more, problem riješen.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 16:29 

Najgledaniji video na BiH youtube sve govori s kim živimo i onda se čudimo kako nas svijet vidi i tretira

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 16:43 

sad je jasno kako su im 2 kozojebca toliko nereda napravili

http://www.liveleak.com/view?i=313_1420809005 =))

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 16:51 

Francuski specijalci, sigurno su ovako bili organizirani i kad su Švabe krenule kroz Ardene nitko im nije rekao da njemački tenk može kroz šumu :smijeh

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4489 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 180  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Ceha, Jean Luc Picard i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: