|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 69 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Najbolji, najgori, najbesmisleniji savjeti koje ste dobili Postano: 10 sij 2015, 09:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ne znam je li bila tema prije, no da probamo opet. Ako može, neka bude riječ o savjetima koje ste osobno dobili, a ako baš želite ubaciti nešto iz neke kolumne ili magazina, ograničite se na ne više od 1 za svaka 2 prava savjeta. Dobri savjeti: "Sine nemoj nas osramotiti".Dobar zato jer te drži na uzdi, jer iako te nije nužno briga što će neki misliti o tebi, ne želiš roditeljima prirediti sramotu ili ih natjerati na preispitivanje gdje su to pogriješili u životu pa dobili tebi. Ni tu ni tamo: "Uči, dobro zagrij stolicu."Iako ocjene i radna etika igraju ulogu u životu, puno važnije su razvijanje socijalne inteligencije, mreža utjecajnih poznanstava kao i "dama Fortuna". Najgori: "Ne pij taj otrov" (običan proteinski prašak) I najbesmislenija: 
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Najbolji, najgori, najbesmisleniji savjeti koje ste dobili Postano: 10 sij 2015, 09:53 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
"Nemoj ti učiti pa ćeš smećar biti"
Sjetio sam se tih riječi puno puta u jednoj zemlji gdje oni što voze smećarsko auto imaju veću plaću nego premijer Hrvatske. I gdje stranac nije mogao ni prismrditi radnom mjestu, doslovce se namještala sa oca na sina, jer primaju ogroman dodatak "na loše radne uvjete".
"Pazi da ti ne stave nešto u piće".
Aj u klinac, nitko to ne dijeli besplatno, nisam te sreće.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: Najbolji, najgori, najbesmisleniji savjeti koje ste dobili Postano: 10 sij 2015, 14:14 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26 Postovi: 8288 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
|
Ne smiješ ti piti kavu,narast će ti rep
valjda su mislili iz stražnjice,a meni baš narastao ,ali naprijed...
Nemoj pucketati prstima,trest će ti se ruke kad ostariš
znanstveno dokazano da jedno s drugim nema veze
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Najbolji, najgori, najbesmisleniji savjeti koje ste dobili Postano: 10 sij 2015, 14:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
kiler je napisao/la: Ne smiješ ti piti kavu,narast će ti rep
valjda su mislili iz stražnjice,a meni baš narastao ,ali naprijed...
Nemoj pucketati prstima,trest će ti se ruke kad ostariš
znanstveno dokazano da jedno s drugim nema veze "Nemoj čitati navečer, loše je za oči". Ima knjiga koja ima popis svih tih narodnih mudrosti (ne mislim na praznovjerje). Otprilike pola su pogodile, pola su glupost.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Najbolji, najgori, najbesmisleniji savjeti koje ste dobili Postano: 10 sij 2015, 14:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25075 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Budi dobar prema svima, dobro će ti se vratiti.
Neće. S vremena na vrijeme da, ali često ne. Prema drugima treba zauzeti selektivan i pojedinačan pristup. Kombinacije hladne distanciranosti, privrženosti i odjeba.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Najbolji, najgori, najbesmisleniji savjeti koje ste dobili Postano: 10 sij 2015, 14:30 |
|
|
lider30 je napisao/la: Budi dobar prema svima, dobro će ti se vratiti.
Neće. S vremena na vrijeme da, ali često ne. Prema drugima treba zauzeti selektivan i pojedinačan pristup. Kombinacije hladne distanciranosti, privrženosti i odjeba. Kontam što govoriš, jer ima bezobraznih ljudi koji će te iskorištavati, ali ukoliko nešto činiš baš iz altruizma i ne očekuješ quid pro quo, em se dobro osjećaš, em sam uvjeren da karma to nekako vrati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Najbolji, najgori, najbesmisleniji savjeti koje ste dobili Postano: 10 sij 2015, 15:15 |
|
|
|
Em nekako i karma vrati. Što daješ to i primaš...ljudi to nekako osjete i djeluju povoljnije prema tebi.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Najbolji, najgori, najbesmisleniji savjeti koje ste dobili Postano: 10 sij 2015, 16:22 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28870 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Mudroslovlje moga oca kad sam bio dječak: Citat: Kada nađeš kamen na putu uzmi ga i stavi ga u džep, trebaće ti jednom! Nekada mi ovo padne na pamet pa se pitam, je li ovo baš totalna budalaština ili ima neki smisao... u smislu korištenja svake prigode, štedljivosti, spremnosti... ali kada sve odvagam opet ništa pametno tu ne nalazim. Što vi mislite, baš me zanima?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Najbolji, najgori, najbesmisleniji savjeti koje ste dobili Postano: 10 sij 2015, 16:35 |
|
|
|
Ne znam zašto ali me podsjeća na pjesnički izričaj "Pazi čovječe da ne ideš malen ispod zvijezda"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Najbolji, najgori, najbesmisleniji savjeti koje ste dobili Postano: 10 sij 2015, 16:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89665 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ne znam zašto ali me podsjeća na pjesnički izričaj "Pazi čovječe da ne ideš malen ispod zvijezda" Recenica koju nisam nikad shvatio sto bi trebala znaciti, a objasnjenje nisam ni trazio jer me nije tolko zanimalo.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Najbolji, najgori, najbesmisleniji savjeti koje ste dobili Postano: 10 sij 2015, 17:08 |
|
|
|
"Ne budi beta, budi alpha"
To je moja interpretacija Šimićeve famozne poruke, iako se vjerojatno objašnjenje krije u ostatku pjesme.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Najbolji, najgori, najbesmisleniji savjeti koje ste dobili Postano: 10 sij 2015, 17:12 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 12:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Robbie MO je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Ne znam zašto ali me podsjeća na pjesnički izričaj "Pazi čovječe da ne ideš malen ispod zvijezda" Recenica koju nisam nikad shvatio sto bi trebala znaciti, a objasnjenje nisam ni trazio jer me nije tolko zanimalo. Ja sam to uvijek shvaćao u stilu: "Ne budi pizda i papak od čovjeka."
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Najbolji, najgori, najbesmisleniji savjeti koje ste dobili Postano: 10 sij 2015, 17:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89665 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
SDB je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Recenica koju nisam nikad shvatio sto bi trebala znaciti, a objasnjenje nisam ni trazio jer me nije tolko zanimalo.
Ja sam to uvijek shvaćao u stilu: "Ne budi pizda i papak od čovjeka." A ovo "ispod zvijezda" bi valjda trebalo znaciti "Bog gleda".
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
škerac
|
Naslov: Re: Najbolji, najgori, najbesmisleniji savjeti koje ste dobili Postano: 10 sij 2015, 19:14 |
|
|
Ne izlazi van mokre kose, okrenut će ti se usta.  (valjda ovako nekako)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kruskha
|
Naslov: Re: Najbolji, najgori, najbesmisleniji savjeti koje ste dobili Postano: 10 sij 2015, 19:35 |
|
|
Nemoj fućkati narast će ti brkovi 
_________________ ...Little mirrror on the wall Who's the worst of them all? ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Najbolji, najgori, najbesmisleniji savjeti koje ste dobili Postano: 10 sij 2015, 19:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63916 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie MO je napisao/la: SDB je napisao/la: Ja sam to uvijek shvaćao u stilu: "Ne budi pizda i papak od čovjeka."
A ovo "ispod zvijezda" bi valjda trebalo znaciti "Bog gleda". zvijezda znaci nesto daleko, nedoztizno, na neki nacin kad razmisljas o tom postanes nistavan koliko si malen i beznacajan. stoga, pazi da ne budes malen (i beznacajan).
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bura
|
Naslov: Re: Najbolji, najgori, najbesmisleniji savjeti koje ste dobili Postano: 10 sij 2015, 19:56 |
|
|
škerac je napisao/la: Ne izlazi van mokre kose, okrenut će ti se usta.  (valjda ovako nekako) Mozda je mislila na parezu licnog zivca.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
škerac
|
Naslov: Re: Najbolji, najgori, najbesmisleniji savjeti koje ste dobili Postano: 10 sij 2015, 20:13 |
|
|
bura je napisao/la: škerac je napisao/la: Ne izlazi van mokre kose, okrenut će ti se usta.  (valjda ovako nekako) Mozda je mislila na parezu licnog zivca. Ma ne, čista ljubomora na izlaske. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bura
|
Naslov: Re: Najbolji, najgori, najbesmisleniji savjeti koje ste dobili Postano: 10 sij 2015, 20:21 |
|
|
Kud ces vani mokre kose. Treba to osusit, namjestit isfenirat 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
škerac
|
Naslov: Re: Najbolji, najgori, najbesmisleniji savjeti koje ste dobili Postano: 10 sij 2015, 20:37 |
|
|
|
Najbolji( u današnje vrijeme/vakat):
Podijelite svoje bogatstvo sa siromašnim jer će oni početi dijeliti svoje siromaštvo s vama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Najbolji, najgori, najbesmisleniji savjeti koje ste dobili Postano: 10 sij 2015, 20:39 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Ne znam zašto ali me podsjeća na pjesnički izričaj "Pazi čovječe da ne ideš malen ispod zvijezda" Recenica koju nisam nikad shvatio sto bi trebala znaciti, a objasnjenje nisam ni trazio jer me nije tolko zanimalo. Znači ne se zadovoljavati malim, nego imati velike snove, ići za njima i živjeti ih, jer jedino tako možemo biti istinski sretni u životu. O kratkotrajnosti našeg života, pjesma je opomena da ga dobro iskoristimo, kako ne bi žalili na kraju. Citat: Opomena
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Pusti da cijelog tebe prođe blaga svjetlost zvijezda!
Da ni za čim ne žališ kad se budeš zadnjim pogledima rastajao od zvijezda!
Na svom koncu mjesto u prah prijeđi sav u zvijezde.
Antun Branko Šimić
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Najbolji, najgori, najbesmisleniji savjeti koje ste dobili Postano: 10 sij 2015, 20:41 |
|
|
bura je napisao/la: Kud ces vani mokre kose. Treba to osusit, namjestit isfenirat  Ovo spada u dobre savjete 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
škerac
|
Naslov: Re: Najbolji, najgori, najbesmisleniji savjeti koje ste dobili Postano: 10 sij 2015, 20:44 |
|
|
zlatna ribica je napisao/la: bura je napisao/la: Kud ces vani mokre kose. Treba to osusit, namjestit isfenirat  Ovo spada u dobre savjete  Trebaš raditi na sebi. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Najbolji, najgori, najbesmisleniji savjeti koje ste dobili Postano: 10 sij 2015, 21:17 |
|
|
Superiška, tu je i gospodin Škerac 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Najbolji, najgori, najbesmisleniji savjeti koje ste dobili Postano: 10 sij 2015, 23:15 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Meni više ne liči na Mukadesu otkad ne davi kako je u Sarajevu sve fino a u Mostaru smrdi. Sad mi liči na Rosettu.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|