HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 pro 2024, 18:11.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1815 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 73  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 12 vel 2015, 16:31 

Ceha je napisao/la:
panteri je napisao/la:
Ne hvali Derventi nista,osim Hrvata.Nema Hrvata.Broj djece u OS je jednocifren.Cak je i broj Bosnjaka desetinama puta veci.U broju djece.Sve to u opstini sa 28000 stanovnika.Ko ce ti lud tu dati Derventu..a uostalom tu za 10-ak godine ce ostati samo pokoji pop i pokoji starac/baba.Od Hrvata.
Pa sta ako su u Stocu..Sigurno ce se vratiti u onaj kamenjer.Kao i u Ravno..Opstina sa 12 ucenika u OS.Prosle godine 10.To je cak rast :zubati .Slicno je i u Dobreticima.
Kozarac i okolina imaju sigurno najmanje 12000 stalnih stanovnika.Janja skoro 10000.Nisu svi Bosnjaci.Ali to je u okviru tih naselja.Koliko ima Nova Bila i okolina ?Stalnih ?Otprilike ?
Naravno mnogo vise je popisano.Pogotovo u Kozarcu.Ali to je druga prica.
Takodje rekao sam vecina tvojih opstina.Nova Bila je mozda izuzetak.Ali pogledaj Plehan,Modran,Kraljevu Sutjesku,sjeverni Vares,Komusinu..U tim naseljima su preko 90% starci.

I ? Kaj se vas tiče naš odnos sa Srbima?
Zar misliš da mi brojimo krvna zrnca?
Neka općina fino uđe u hr. entitet, mili Bože, neće biti ni prva ni zadnja. Imamo takvih već poprilično po hr. županijama.

:zubati :zubati :aleale :smajl006

HT Eronet 092-890-830
Za pomoc RS iz Srbije 2161
Srbija 1003
Hrvatska 060-90-11

Vrh

PostPostano: 12 vel 2015, 16:55 

panteri je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

I ? Kaj se vas tiče naš odnos sa Srbima?
Zar misliš da mi brojimo krvna zrnca?
Neka općina fino uđe u hr. entitet, mili Bože, neće biti ni prva ni zadnja. Imamo takvih već poprilično po hr. županijama.

:zubati :zubati :aleale :smajl006

Nekako je to simpatitčno kad Hrvatz iz Kroejše pokušava dijeliti BOsnu i Hercegovinu kao kad se dijete propinje da dokuči neki predmet na visokim policama a ne može. :smijeh

Vrh

PostPostano: 12 vel 2015, 17:00 

Ludi Ceha - Megaloman. :D

Vrh

PostPostano: 12 vel 2015, 17:15 

Amidza je napisao/la:
Ludi Ceha - Megaloman. :D

Dodje ti na isto.Kao kada bih ja pravio neke opstine po mjestima gdje nema Bosnjaka.Pa i da napravim nece imati bosnjacku vecinu.
A surova realnost je da u ovim njegovim opstinama-vecini ,nece biti uopste Hrvata za 10-15 godina.Sada su vise-manje starci.
Nije to jer ja zelim nego realnost.

HT Eronet 092-890-830
Srbija 1003
Hrvatska 060-90-11

Vrh

PostPostano: 12 vel 2015, 22:41 

Nova Bila, Bakovići-Gojevići kod Fojnice, Uskoplje, Vareš i kraljeva Sutjeska, ili Doljani kod Jablanice neće imati Hrvata?
Prije ćete vi nestati iz Željeznog polja, Vinca, GVakufa, IMostara i ostalih kasabica.
Pogledaj rađe što se događa kosovskim Albancima, zar nije krajnji čas da spakiraš kufer?
A i ono, vas trojica ste iz Tuzle, kaj ne ? :D

Vrh

PostPostano: 12 vel 2015, 22:52 

Bakovići - metropola. :D

Vrh

PostPostano: 13 vel 2015, 00:25 

Amidza je napisao/la:

Jbg. prema vašim kasabicama...
A i ima ludnicu, koja bi nekima zbilja mogla dobro poslužiti :kava:

Vrh

PostPostano: 13 vel 2015, 15:59 

Ceha je napisao/la:
Nova Bila, Bakovići-Gojevići kod Fojnice, Uskoplje, Vareš i kraljeva Sutjeska, ili Doljani kod Jablanice neće imati Hrvata?
Prije ćete vi nestati iz Željeznog polja, Vinca, GVakufa, IMostara i ostalih kasabica.
Pogledaj rađe što se događa kosovskim Albancima, zar nije krajnji čas da spakiraš kufer?

Joj majko.Pa ti imas u Doljanima par stotina Hrvata.A i dosta Bosnjaka.A u Kraljevoj Sutjesci i sjevernom Varesu po 2000 staraca.Pogledaj samo strukturu stanovnistva katolika Varesa,4/5 su preko 50 godina.
:neznam :neznam :zubati

HT Eronet 092-890-830
Srbija 1003
Hrvatska 060-90-11

Vrh

PostPostano: 13 vel 2015, 16:00 

Ceha je napisao/la:
Amidza je napisao/la:

Jbg. prema vašim kasabicama...
A i ima ludnicu, koja bi nekima zbilja mogla dobro poslužiti :kava:

Joj majko.
Upravu si nekima bi bas mogla posluziti :zubati :ucelo

HT Eronet 092-890-830
Srbija 1003
Hrvatska 060-90-11

Vrh

PostPostano: 13 vel 2015, 16:10 

panteri je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Joj majko.Pa ti imas u Doljanima par stotina Hrvata.A i dosta Bosnjaka.A u Kraljevoj Sutjesci i sjevernom Varesu po 2000 staraca.Pogledaj samo strukturu stanovnistva katolika Varesa,4/5 su preko 50 godina.

Zato bi se Doljani i trebali priključiti Rami kojoj su pripadali do 60ih godina prošlog stoljeća.
Zar je 2000 ljudi malo ?

Vrh

PostPostano: 13 vel 2015, 16:27 

Ceha je napisao/la:
panteri je napisao/la:

Zato bi se Doljani i trebali priključiti Rami kojoj su pripadali do 60ih godina prošlog stoljeća.
Zar je 2000 ljudi malo ?

Za opstinu je malo iz razloga ekonomske isplativosti.
Pa i da nije malo 2000.To su vise manje ljudi preko 50 godina.Za 10-15 godina tu ce biti duplo manje sa tendencijom nestajanja.

HT Eronet 092-890-830
Srbija 1003
Hrvatska 060-90-11

Vrh

PostPostano: 13 vel 2015, 19:02 

panteri je napisao/la:
Za opstinu je malo iz razloga ekonomske isplativosti.
Pa i da nije malo 2000.To su vise manje ljudi preko 50 godina.Za 10-15 godina tu ce biti duplo manje sa tendencijom nestajanja.

I zato bi se trebalo srediti da tu ne ostane nac. park, zar ne ?
Na ovaj način, tu će biti šuma (o Varešu i Kraljevoj Sutjesci pričam).

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2015, 14:40 

Baš mi vas žao. Nastavite sa njima slaviti "državne praznike" i Adios.

Citat:
Požalili se Čoviću: Predstavnici Hrvata isključeni iz općinske vlasti Jajca
Objavljeno 04.03. - 21:15

Čović i Bradara s predstavnicima jajačkog HDZ-a
Predsjednik HDZ BiH i član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović susreo se danas u Sarajevu s članovima Povjerenstva Općinske organizacije HDZ BiH Jajce i predsjednicom ŽO HDZ BiH Županije Središnja Bosna Lidijom Bradarom, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Članovi Povjerenstva OO HDZ BiH Jajce izrazili su ovom prilikom nezadovoljstvo radom Općinskog vijeća Jajce.

Iako je HDZ BiH dobio najveću potporu unutar hrvatskog biračkog tijela u Jajcu na lokalnim izborima 2012. godine i osvojio šest mandata, HDZ BiH ne participira u radu ovog tijela i trenutačno nije dio rukovodstva Općinskog vijeća.

Članovi Povjerenstva naglasili su kako se nadaju skorom povratku hrvatskih legitimnih predstavnika u Općinsko vijeće Jajca kako bi se kroz ovo najviše zakonodavno općinsko tijelo mogli boriti za bolji položaj hrvatskog naroda u Jajcu kao i ostalih građana koji žive u ovoj srednjobosanskoj općini.

Dr. Čović i gđa Lidija Bradara dali su bezrezervnu potporu članovima Povjerenstva OO HDZ BiH Jajce u ostvarivanju zacrtanih ciljeva, priopćeno je. /HMS/

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2015, 18:13 

Hrvati Jajca su naivčine,iz godine u godinu gubimo polako utjecaj u gradu

A koliko nas samo ima u dijaspori,da se 10% vrati u Jajce nebi se
Muslimane ništa tamo pitalo

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2015, 18:32 

BBC je napisao/la:
Baš mi vas žao. Nastavite sa njima slaviti "državne praznike" i Adios.

Citat:
Požalili se Čoviću: Predstavnici Hrvata isključeni iz općinske vlasti Jajca
Objavljeno 04.03. - 21:15

Čović i Bradara s predstavnicima jajačkog HDZ-a
Predsjednik HDZ BiH i član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović susreo se danas u Sarajevu s članovima Povjerenstva Općinske organizacije HDZ BiH Jajce i predsjednicom ŽO HDZ BiH Županije Središnja Bosna Lidijom Bradarom, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Članovi Povjerenstva OO HDZ BiH Jajce izrazili su ovom prilikom nezadovoljstvo radom Općinskog vijeća Jajce.

Iako je HDZ BiH dobio najveću potporu unutar hrvatskog biračkog tijela u Jajcu na lokalnim izborima 2012. godine i osvojio šest mandata, HDZ BiH ne participira u radu ovog tijela i trenutačno nije dio rukovodstva Općinskog vijeća.

Članovi Povjerenstva naglasili su kako se nadaju skorom povratku hrvatskih legitimnih predstavnika u Općinsko vijeće Jajca kako bi se kroz ovo najviše zakonodavno općinsko tijelo mogli boriti za bolji položaj hrvatskog naroda u Jajcu kao i ostalih građana koji žive u ovoj srednjobosanskoj općini.

Dr. Čović i gđa Lidija Bradara dali su bezrezervnu potporu članovima Povjerenstva OO HDZ BiH Jajce u ostvarivanju zacrtanih ciljeva, priopćeno je. /HMS/

I ja kažem. Baš me zanima Čakarino mišljenje na guženje jajačkih Hrvata od braće.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2015, 11:54 

Hvala Mrsho sto tako drzis do moga misljenja, cast mi je :ucelo al znam da aplaudiras na nesto drugo, al nema veze :zivili

sve je to kamilica, na spram toga sto sami sebi radimo svojom neslogom

Hrvatima Jajca treba jedinstvo vise nego ikada...to podrazumijeva i spustanje jajackih mocnika na razinu obicnog cojeka te dat i njemu da moze zivit ravnopravno u tom drustvu i borit se za opstanak...nazalost mnoga omladina koja nema zaledje vec u prvim razredima srednje skole zna da mu odlazak priko granice ne gine

novi izbori nova nafaka, dijaspore ima, nek se potrude i dovedu se u ravnopravnu poziciju sa drugim narodom... jedan glas covjeka bez osobne iskaznice koji je bio 1991. na popisu kosta 7 maraka, a onoga tko ima osobnu iskaznicu samo 3 marke...naravo uz puno vremena i truda

narod jest malo pobezobrazan, pa pita sta je to meni Jajce ili Pougarje dalo da sada idem glasat, ali opet, moze se napucat tih dopisnih glasova samo treba puno truda

opet, treba i pazljivo biti izabran kandidata za gradonacelnika, castan i posten, bez repova...ja prvi nebi sudjelovo u skupljanju glasova za onoga, za koga ptica na grani zna da je jednostavno receno lopov, da se je ogrijesio o narod, a takih nazalost u Bosni i Hercegovini ima puno

cesto sam puta sa sobom prico, razmisljo...ako bi uvidio istinsku volju da se nesto u Jajcu promjeni po pitanju jedinstva i sloge hrvatskog naroda rado bih za te izbore izmjestio svoje prebivaliste i podrzao tog kandidata...pozvao bi naravno i druge Pougarce na koje mogu utjecati pri takoj odluci

jedinstvo i sloga ne podrazumjeva tlacanje i organicavanje drugog naroda na njegovom putu...tu tek onda nema srece, a to je se upravo radilo u prvim godinama poslje oslobodjenja i evo sada nam se vraca....jer kralj Salomon veli: tko jamu kopa, sam u nju pada i tko kamen valja, na njega se prevaljuje

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2015, 13:22 

Kako ćeš spustiti bošnjačkog lokalnog moćnika na razinu Hrvata iz naroda. je li vama jasno o čemu se tu radi ? Ono vi se još uvijek furate da u Monaco živite. Malo se zasvira tamburica, više se popije i pusti brigu na veselje.

Ako želiš reći da ste zbog oholosti hrvatskih političara izglasali Bošnjake onda uživajte. Konfuzno pišeš.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2015, 13:48 

Jajcani su zrtva stava da su im muslimani jarani, kad vidis da su dopustili da se skoro svi Bosnjaci vrate jasno je koliko je sati. Prozor i Stolac su primjeri kako se to radi. pokazi im milost danas, za deset godina cete napast rak. nije problem dozvolit im da zive i rade, ali kontrolirano, kao u navedenim primjerima Stoca i Prozora. u Odzaku rade istu gresku kao u Jajcu.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2015, 15:14 

ja opcenito ne volim o drugima, od svake stvari pocinjem od sebe i svojih...kako mi mozemo djelovat da se stanje promjeni, jer to je zapravo i jedino moguce, osim ako drugu stranu ne mislimo moliti za milost...drugi su nebitni ako smo mi slozni i na razini koja se ocekuje u tom trenutku

Hrvati Jajca od izbora do izbora lose stoje i to je kljucno...tendencija je da cemo iduce jos losije stajat, ali...stanje se moze i u nasu koristi promjenit ako se problemu pristupi ozbiljnu i oko njega pocne odma djelovat...izbori su recimo postena bitka, nema kradje glasova itd...ali ima neceg sto je legalno, izmjene prebivalista itd. Hrvatsko Jajce ima dijasporu, pa onda nek ju kapitalizira i to pretvori u svoju pobjedu

sto se tice ovih lokalnih mocnika, par puta sam piso kako od sveg gospodarstva Bosnjaci drze jedino cevabdjinine i burekdzinice, naravno salio sam se malo ali opet tio sam slikovito prikazati kako Hrvati drze vecinu gospodarstva Jajca, odnosno imaju instrumente da to sve i pretvore u korist svoga naroda

godinama se vec izgradjuje svetiste svetog Ive u Podmilacju, a sada je u tijeku i unutarnje izredjenje crkve u Jajcu...za mene nije normalno (ako me izvori ne lazu) da radove putem hrvatskih tvrtki izvode 90% Bosnjaci...zanima me koliko Hrvata radi na npr. Šamića džamiji koja se bas sad radi u Jajcu? jedan rodjak mi je pricao o gnjusnom odnosu prema svetinjama, gdje su svaki cosak nove crkve svetog Ive zapišali...kao da su i fratri s njihovu stranu

cinjenica da Bosnjaci Jajca i opcenito Bosnjaci rade za znatno manje iznose nego Hrvati, jer imaju alternativu u Zagrebu, Splitu, Rijeci za npr. duplo vece novce

rekao sam vec, 1 glas 3 marke, 1000 glasova 3000 maraka...nikad povoljnije

ili za one koji uopce nemaju osobnu, a bili su na popisu 1991., za njih treba potvrda o drzavljstvu koja kosta 4 km plus 2 marke posta i marka neka je kopiranje osobni i printanje formulara...7 markica glas, opet znatno povoljnije nego kod Lijanovica

pero je danas jace od ikakva maca, spremimo se vec sada za akciju :zubati

samo naravno nece to rijesit probeme koje Jajce ima, ali bar da u svaku bitku koja bude ravnopravno mozemo uci u boj stiteci interese svoga naroda...sad stvarno ne znam u kakvoj je Jajce krizi i gdje je zapelo, samo znam da je predsjednik OV Mirko Ljubez iz HSS-a, sin poznatog povijesnicara Jajca Brune Ljubeza

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2015, 18:11 

Velik problem je opca zatucanost i politicka nepismenost nasih ljudi, pa je omoguceno svakakvim polupismenim ljigavim likovima koji gledaju samo svoj interes da se nametnu i produ u vijeca i uprave. Visokoobrazovani ljudi koji bi mogli nesto napraviti bjeze od politike, pa se hrvatska politika svodi na lokalne interesdzije. Nema nikakvog unutarhrvatskog konsenzusa oko strateskih interesa u Jajcu, pa nam se desavaju Arapi i slicne stvari.

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2015, 00:02 

Bilo objavljeno na Poskoku, pa neko kopiro ovde

http://forum.klix.ba/prevarant-koji-zel ... 34604.html

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2015, 10:43 

Mi ih kritiziramo, oni kao relevantno stavljaju sranja sa Klix foruma. Ajte u *** krasni.

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2015, 14:23 

BBC je napisao/la:
Mi ih kritiziramo, oni kao relevantno stavljaju sranja sa Klix foruma. Ajte u *** krasni.

Nije taj clanak umotvorina sa klix foruma, vec je prvobitno objavljen na poskoku, da bi ubrzo, valjda pod pritiskom, bio uklonjen. Sada je clanak o tom liku dostupan tu na klixu. Rijec je o covjeku koji je unio razdor i nemir u hrvatsku politiku u Jajcu. Procitajte, informirajte se.

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2015, 14:24 

A ima i zavjere. Tako nam recite.

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2015, 18:01 

pojedinci na forumu stvarno ne znaju ni za stid ni za sramotu, pa im je rijecnik takav kakav jest

molio bi barem na temama Jajce i Pougarje da se fino ponasaju, posto su u 'gostima', hvala

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1815 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 73  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: