HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 sij 2025, 15:01.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1192 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 48  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vojska BiH
PostPostano: 17 svi 2015, 00:59 

Gospodine Arči, otkud vam ideja da svoju vojnu komponentu nazovete rendžerima? Mislim, rendžer Mensur. Ne ide nikako, gospodine Arči.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2015, 00:59 

I ja bih volio čuti odgovor na to pitanje Robbie.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2015, 01:01 

BBC je napisao/la:
I apsolutno iste priče imaju kao Srbi 1990.-1991, samo što oni sad više mrze druge nego Srbi. Između ostalog "zaborave" brzo da su oni prije 25 godina bili secesionisti.

Ne moze biti secesionista zemlja koja je stara 1000...... godina. I da, Bosnjaci i Hrvati i odredjeni broj Srba je glasao za nezavisnu, jedinstvenu i "Multivitaminsku" Bosnu i Hercegovinu. :zubati Ali, eto jesmo secesionisti. Smiri se, da ne povecavas dozu lijekova.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2015, 01:03 

Nema frke, samo ti renDŽerisanje kvarimo.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2015, 01:08 

Robbie MO je napisao/la:
archi_a je napisao/la:

Druze, lik kojem je otisao na docek je osudjeni ratni zlocinac koji je LEZAO u zatvoru zbog svojih djela. Sta nije jasno ?
Ako si normalan, ni svog rodjenog oca ne bi mogao pogledati da je zlocinac. Ali vidim ovdje nista nije normalno. :smajl007

Sto mislis o javnom učenju fatihe (javna islamska molitva) Rasimu Deliću od strane vrha muslimanskog SDP?

Nisi odgovorio na pitanje.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 17 svi 2015, 01:12 

Robbie MO je napisao/la:
archi_a je napisao/la:

Druze, lik kojem je otisao na docek je osudjeni ratni zlocinac koji je LEZAO u zatvoru zbog svojih djela. Sta nije jasno ?
Ako si normalan, ni svog rodjenog oca ne bi mogao pogledati da je zlocinac. Ali vidim ovdje nista nije normalno. :smajl007

Sto mislis o javnom učenju fatihe (javna islamska molitva) Rasimu Deliću od strane vrha muslimanskog SDP?

General Rasim Delic nije osudjeni zlocinac i nije lezao po zatvorima u svijetu zbog zlocina ili genocida. Nazalost, smrt ga je sprijecila da doceka izricanje presude koja bi pokazala sta i kako.... Njegova porodica je insistirala da se citanje presude zavrsi nakon njegove smrti. Ne znam sta se desilo dalje ?
S druge strane imas entitet nastao na genocidu i protjerivanju Bosnjaka, Hrvata i dijela Srba neistomisljenika, ciji je cijeli politicki a i vojni vrh koji je stvorio sve to uhapsen, osudjen i zatvoren kao osudjeni i presudjeni zlocinci. Samo jos Karadzic i Mladic..... pa cemo vidjeti onda kakva je prica. Samo polako. :palacgore2
Hajde sad malo o teorijama zavjere i o tome kako je cijela Evropa protiv vas i samo zatvaraju Srbe, dio Hrvata i tek po kojek Bosnjaka. Niko se od vas nije zapitao, kako to?!?
Tip: Mozda zato sto Armija RBiH i vlada medjunarodno priznate drzave Bosne i Hercegovine nije imala "fucking"- genocidni plan koji je ukljucivao genocid, etnicko silovanje i ubijanje ne Bosnjaka.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2015, 01:19 

Agathonikos je napisao/la:
Gospodine Arči, otkud vam ideja da svoju vojnu komponentu nazovete rendžerima? Mislim, rendžer Mensur. Ne ide nikako, gospodine Arči.

Dobili su je, jer su obucavani po najstrozijim pravilima i najtezim vjezbama na SVIJETU, koje prolaze samo najspremniji. Svaki vojnik, od odabranih vojnika, prolazio je tu obuku i nisu je svi prosli. Vecina onih koji su je tada zavrsili, nisu vise aktivni vojnici ( mozda dio u pomenutoj rezervi) ali su itekako vitalni da se ukljuce kod bilo kakve obnove agresije na Bosnu i Hercegovinu. Danas pojedinci rade kao mentori a jedna od brigada OS Bosne i Hercegovine gaji njihovu tradiciju. Otuda, rendzerski puk.
Nemoj se bojati, nisu nasilni po prirodi, cak sta vise... Ali da su spremni kao vojnici, jesu itekako.
A sad se smiri, evo da cika renGer Mensur cokoladicu. :cool

Vrh

PostPostano: 17 svi 2015, 01:22 

archi_a je napisao/la:
Tip: Mozda zato sto Armija RBiH i vlada medjunarodno priznate drzave Bosne i Hercegovine nije imala "fucking"- genocidni plan koji je ukljucivao genocid, etnicko silovanje i ubijanje ne Bosnjaka.

Kako nije kad je teritorija pod kontolom islamističke AbiH etnički potpuno očišćena a i danas vam je u nekoj srpskoj ili hrvatskoj kući draže videti nekog Arapa nego Srbina ili Hrvata.
Tipična talibanska žvaka a ja sve kontam u pitanju je čovek s kojim se da graditi naša država kao zajednica ravnopravnih građana.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2015, 01:25 

archi_a je napisao/la:
Dobili su je, jer su obucavani po najstrozijim pravilima i najtezim vjezbama na SVIJETU, koje prolaze samo najspremniji.

Čini vam se. Gledao sam ih na vojnoj prezentaciji na Manjači, pola ih se polomilo na najobičnijim pešadijskim preprekama. Smešno bilo za gledati.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2015, 01:29 

archi_a je napisao/la:

Kako nije kad je teritorija pod kontolom islamističke AbiH etnički potpuno očišćena a i danas vam je u nekoj srpskoj ili hrvatskoj kući draže videti nekog Arapa nego Srbina ili Hrvata.
Tipična talibanska žvaka a ja sve kontam u pitanju je čovek s kojim se da graditi naša država kao zajednica ravnopravnih građana.

Ma lazes i trujes narod ko pas.... Najblaze receno. Zivi u zabludi i tim ubjedjenjima koje ti servira pisitivi (sjevernokorejska televizija) sa dodom i cvijom na celu u svakom drugom prilogu. Jebo te gdje vi zivite ??? Prohodaj malo po gradovima, udahni, osmjehni se, pozdravi, pretrazi i potrazi. U kakvom mraku vi zivite, majko draga. :ucelo
Draze mi je vidjeti i vanzemOljca nego chetnika, ustashu ili ****** koji zeli zlo Bosni i Hercegovini a samim tim i meni i mojoj porodici. Ali hvala bogu, nisu svi chetnici niti ustashe. Imam ja i normalnih komsija i kolega na poslu, Bogu hvala.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2015, 01:35 

archi_a je napisao/la:

Ma lazes i trujes narod ko pas.... Najblaze receno. Zivi u zabludi i tim ubjedjenjima koje ti servira pisitivi (sjevernokorejska televizija) sa dodom i cvijom na celu u svakom drugom prilogu. Jebo te gdje vi zivite ??? Prohodaj malo po gradovima, udahni, osmjehni se, pozdravi, pretrazi i potrazi. U kakvom mraku vi zivite, majko draga. :ucelo
Draze mi je vidjeti i vanzemOljca nego chetnika, ustashu ili ****** koji zeli zlo Bosni i Hercegovini a samim tim i meni i mojoj porodici. Ali hvala bogu, nisu svi chetnici niti ustashe. Imam ja i normalnih komsija i kolega na poslu, Bogu hvala.

Gospodine archi, kako komentirate ove dvije slike, iz Maglaja kao nasumicno odabrane opcine sa prostora 24% BiH pod privremenom kontolom islamista:

slika

slika

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 17 svi 2015, 01:38 

archi_a je napisao/la:
Imam ja i normalnih komsija i kolega na poslu, Bogu hvala.

Ono kao, prijatelj Milan i te fore :D
Jao gospodine Arči, da samo znate koliko je ublehaša poput vas prodefilovalo ovim elitnim forumom, zaprepastili biste se cifrom.

Idem ća. Laku noć.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2015, 01:52 

Robbie MO je napisao/la:
archi_a je napisao/la:

Gospodine archi, kako komentirate ove dvije slike, iz Maglaja kao nasumicno odabrane opcine sa prostora 24% BiH pod privremenom kontolom islamista:

slika

slika

Gospodinom te, kao prvo necu zvati, jer to definitivno ne zasluzujes. I nemoj se praviti kulturnim, jer to definitivno nisi. Zadojen si bato i to opasno.

Prvo druga slika. Sta je problem ? Islamska obiljezja u ulici ispred vjerskog objekta ?? Turska zastava i zastava humanitarne organizacije iz Turske koja je donirala sredstva za obnovu objekta nakon poplava, pretpostavljam.

Prva slika. Prikazuje odliv Srpskog stanovnistva iz opcine Maglaj u toku agresije na teritoriji Bosne i Hercegovine. Manje vise u 80 % gradova i mjesta na teritoriji BiH ces dobiti isti prikaz. Pa meni je vaznije pitanje: KOLIKO JE TOG STANOVNISTVA ZIVO I ZDRAVO NAPUSTILO MAGLAJ ILI BILO KOJI DRUGI GRAD POD KONTROLOM PRIZNATE VLADE BIH I ARMIJE REPUBLIKE BIH U TOKU AGRESIJE NA NASU ZEMLJU ??? 99,99 % Neki su krenuli iz straha od rata, neki odabrali da idu medju svoje ????, neki otisli razocarani sto se nije sproveo Milosevicev i Karadjicev plan, a mnogi i ostali i borili se za nasu zajednicku Bosnu i Hercegovinu.
Zna se i postoje vrlo dobri podatci o masovnim grobnicama, njihovoj velicini i poziciji. Da hoces da vidis, vidio bi da ti je pisi na kostima postavljena.
Ma bezveze ja to tebi pricam ali eto.
I da, moze se sa mnom razgovarati o zajednickom zivotu, jer ljude dijelim iskljucivo na dobre i lose (u ovom slucaju, covjeka-Hrvata i necovjeka-ustachu, covjeka-Srbina i necovjeka-chetalja, covjeka-Bosnjaka i necovjeka-****** i generalno na covjeka-dobricu i necovjeka-lopova,olosa,kloshara)

.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2015, 01:52 

Muslici bi mogli pare zaraditi da patentiraju metode etnickog ciscenja.
Ocistilo 170.000 Hrvata, vise nego zli cetnici.A jos im nije dosta, poboljsavaju rezultat svaki dan.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2015, 01:54 

archi_a je napisao/la:
Imam ja i normalnih komsija i kolega na poslu, Bogu hvala.

Jao gospodine Arči, da samo znate koliko je ublehaša poput vas prodefilovalo ovim elitnim forumom, zaprepastili biste se cifrom.

Idem ća. Laku noć.

Snaga argumenata, bato. Uci, citaj, istrazuj, u tome je snaga.
Ode ono ća. :ucelo

Vrh

PostPostano: 17 svi 2015, 01:57 

bezimeni12 je napisao/la:
Ocistilo 170.000 Hrvata, vise nego zli cetnici.A jos im nije dosta, poboljsavaju rezultat svaki dan.

Ocistilo ??? Kako ih sad cistimo. Mrko ih gledamo, jak ezan na vjerskom objektu, imamo strasne brade ?? Kako ???
Međede, sef mi je Hrvat Dejan (strasan IT strucnjak) u sred sehera.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2015, 02:11 

Gospodine Arči, zašto samo Bošnjaci o našim Oružanim snagama po forumima i portalima govore s pozicija neke sile i pretnji dok ih i Srbi i Hrvati više posmatraju kao kakav-takav kohezioni faktor naše raspukle otadžbine Bosne i Hercegovine?

Opet ponavljam, ja hocu da vjerujem da bi svi pripadnici OSBiH stali u odbranu zemlje, teritorijalne cjelovitosti, ustavnog poretka i zastite zivota svih gradjana BiH i cuvali je svojim zivotima i tijelima, onako kako su se i zakleli prilikom davanje zakletve zemlji Bosni i Hercegovini. Bez obzira sta par zadojenih nacionalista o tome misli.
A upravo zbog tih secesionista se po forumima i pise da, u slucaju da neko od ovih vojnika, profesionalaca otkaze poslusnost drzavi, gradjanima i vojsci, ostaje uvijek 4.500 vojnika (Bosnjaka) + rezerve koji bi cinili prvi esalon nase jedine zemlje. Onda se tu barata i ciframa o rezervi u puskama od preko 150.000 komada, o bazi od 1.000.000 vojno sposobnih Bosnjaka, pa 10 % od tog broja, etc. :zubati Da ne duzimo, ima nas dovoljno.
Moj je savjet da se poikusa dozivjeti katarza. Mada nema toga kod Srba. Kako ono rece Koljevic: “Mi lazemo tako dobro, da sami sebe ubedimo da je to istina”.
Bez provokacije nece biti ni odgovora kako ti rece: " pozicija neke sile...."

Vrh

PostPostano: 17 svi 2015, 02:38 

Citat:

Hrvate iz BiH je prvo protjerao dogovor Tuđman-Milošević iz Posavine (dogovoreno se povukli), zatim zločini i etničko čišćenje po bosanskoj Krajini, pa rat Bošnjaka i Hrvata garniran sa podebljavanjem kifle u Zapadnoj Hercegovini, pa konačno iza rata naseljavanje bivše Kninske Krajine i nezaposlenost, sa lijekom zvani emigracija.

Da je hrvatska politika bila ostanak u BiH i multietnički suživot sa Bošnjacima duplo bi vas ostalo...

Prekrajate povijest i računate da smo svi djeca ...

Citat:
Opet ponavljam, ja hocu da vjerujem da bi svi pripadnici OSBiH stali u odbranu zemlje, teritorijalne cjelovitosti, ustavnog poretka i zastite zivota svih gradjana BiH i cuvali je svojim zivotima i tijelima, onako kako su se i zakleli prilikom davanje zakletve zemlji Bosni i Hercegovini. Bez obzira sta par zadojenih nacionalista o tome misli.
A upravo zbog tih secesionista se po forumima i pise da, u slucaju da neko od ovih vojnika, profesionalaca otkaze poslusnost drzavi, gradjanima i vojsci, ostaje uvijek 4.500 vojnika (Bosnjaka) + rezerve koji bi cinili prvi esalon nase jedine zemlje. Onda se tu barata i ciframa o rezervi u puskama od preko 150.000 komada, o bazi od 1.000.000 vojno sposobnih Bosnjaka, pa 10 % od tog broja, etc. :zubati Da ne duzimo, ima nas dovoljno.
Moj je savjet da se pokusa dozivjeti katarza. Mada nema toga kod Srba. Kako ono rece Koljevic: “Mi lazemo tako dobro, da sami sebe ubedimo da je to istina”.
Bez provokacije nece biti ni odgovora kako ti rece: " pozicija neke sile...."

Nemaš se ovdje kome pravdati - ovdje je pola članova foruma Srbi, a drugo pola su uglavnom ili učesnici ili djeca ljudi učesnika bošnjačko-hrvatskog sukoba, dakle ljudi koji Bošnjake i BiH ni na TV podnijeti ne mogu. Čast izuzecima.

Njima još 1993 bruji u glavi ...

Love USA !

Vrh

PostPostano: 17 svi 2015, 02:42 

Robbie MO je napisao/la:
archi_a je napisao/la:

Naravno da nije, u normalnim zemljama, ali kad si komsija sa chetaljem to dobija novi ton i stimung. Nemam sta da pricam sa onima koji su podrzali genocid i etnicko ciscenje i na tome pokusavaju od teritorijalne jedinice u Bosni i Hercegovini, koju nazivaju "pisi" napraviti drzavu. Nece da moze. Polako, uvidjet ce to i sami, kad ih preCednik izmuze i u crno zavije do kraja. :palacgore1

Zbog cega želis nesrecu Srbima, cetvrt stoljeca nakon rata?

Jel tako mislite s njima pravit drzavu?

Chetaljima zelim, normalnim Srbima ne zelim. Sad ako me pitas ko su normalni Srbi... To su svi oni koji ne bale nad krvlju i silovanju, protjerivanju i ne postivanju drugog covjeka, druge vjere. To su oni koji ne masu kamama, ne zaklinju se i ne likuju nad rehabilitacijom draze. To su oni Srbi koji priteknu svakom covjeku u nevolji i ljude procijene i ocjene prije nego mu ime cuju. I po djelima ga vrednuju. O broju takvih, necemo.
A tema dodo. Hahahaha. polako, sve ce ti se samo reci. Jel to onaj sto prebaci 1.000.000 km-ova iz budzeta svom sincini, da ovaj pokrene biznis. Sve uz veseli komentar: sta sam trebao ? Jel bolje ovo ili da se mali drogira ? :ucelo

Vrh

PostPostano: 17 svi 2015, 03:01 

Citat:
Što ste obranili ako ste završili na 25-27%. Odi u Banjaluku ili zapadni Mostar pa reci ljudima da si "obranio" to gdje oni žive. Javi nam kako budeš prošao.

Tih 25 do 27 % neki vele i 30 % je na strateški važnim putnim komunikacijama i glavnim urbanim središtima. Veći dio RS je divljina, priroda, možeš danima ići da čovjeka ne sretneš.

Raspiruješ rat i mržnju ovdje - nisi normalan.
Zašto da idemo po Zapadnom Mostaru ?
Što Bošnjaci imaju sa BH Hrvatima ?
Tko ovdje opet priziva sukobe Bošnjaka i Hrvata ?

Dajte se više urazumite ...

Love USA !

Vrh

PostPostano: 17 svi 2015, 03:15 

Citat:
@Bistrik
Ma no frks.... :zubati
Vjeruj mi, prvi put naletih na ovaj forum prije par dana. Skupljo neke slibe o OS-u i izbaci mi ovu stranicu. Ono vidim nenormalno pisanje. Hajde, ko velim da se pribiljezim, da probam malo "relaksirati" stvari. Pricati o stvarima koje spajaju...

Slični su forumi po RS-u. Meni je tu negdje bio forum sarajevo-rs.com.
Koliko je relevantan za BH Hrvate ? Nažalost prilično za otrovanu mladu generaciju.

Citat:
Nemas ti ovdje puno njih. Ovo par kolovodja + moderacija. Jel se ovo stvarno dopusta ? I na onom klix-u imas velikih sr.nja, ali bar moderatori pokusavaju da budu fer i da diriguju i filtriraju govor i postove. Ali ovo je katastrofa, druze.
Zar ovo ima u blizini ? Jebo te, meni bi bar malo zainteresovalo i interesuje me kad mi dodje neko na klix-u da vidim o cemu prica, razmislja. Da cujem i njegovu stranu, ako je normalan. Ovdje moderacija brise slike koje se ticu direktno teme. :ucelo
Lik koji je dobio zadatak da kontrolise i razvija temu, unistava temu. :zubati Drzi je na par postova.
Bas me zanima ko je vlasnik ovog portala, jer mu definitivno ovaj moderator ne donosi niti lovu niti klikove....
Jebote, cuo sam da je losa situacija ali da se ovako osjecaju ugrozenima da im mrznja ne dozvoljava ni razgovor.... Strasno.

Ovaj portal liči na nešto što bi Čovićev HDZ BiH pravio, i čisto sumnjam da je komercijalan. Više stranačko glasilo najtvrđe struje HDZ-a.

BH Hrvati nemaju neki veliki razlog da budu nezadovoljni, ali stvaranje i podgrijavanje osjećaja ugroženosti drži ljude pod kontrolom, tako da se to sve uklapa.
Odrastanje u zatvorenoj sredini stvara izvitoperen pogled na stvarnost, a kod BH Hrvata se od malih nogu njeguje separacija tipa posebnih škola, onda Crkva itd.
Stvara se atmosfera sekte i osjećaj mi protiv njih uz dobru dozu ugroženosti.

Zapravo ovaj forum je zona sumraka i paralelna stvarnost paralelnog društva BH Hrvata u BiH.

Love USA !

Vrh

PostPostano: 17 svi 2015, 10:22 

S proslave Dana VRS i 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS biH koju je svojim prisustvom uveličao i gospodin Emir (Suljagić)

slika

Vrh

PostPostano: 17 svi 2015, 10:22 

Viđu b@hlija što se razbacali u relativiziranju zločina islamske abih i etničkog čišćenja.
Tako se ne stvara ni lovačko društvo, kamoli nekakva zejdnička država.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2015, 10:27 

archi_a je napisao/la:
sef mi je Hrvat Dejan (strasan IT strucnjak) u sred sehera.

:D

Vrh

PostPostano: 17 svi 2015, 10:33 

Nikad u životu čuo za Hrvata sa imenom "Dejan". Bolje bi majmuni lagali nego Bošnjaci.
Sve to ćafiri, vlasi, latini ko će im imena i prezimena popamtiti.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1192 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 48  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Noname01, Patriota, Vukota i 39 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: