|
|
Stranica: 3/3.
|
[ 64 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Đipalo Junuz
|
Naslov: Re: Socijalna fobija ili anksioznost Postano: 05 stu 2011, 01:06 |
|
Pridružen/a: 30 stu 2010, 11:05 Postovi: 1654 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Crvena Sonja je napisao/la: Koje su nuspojave ?  Lepršav hod, sjaj u očima i široki osmjeh 
_________________ Sveti Ante platit ću ti misu, samo reci koji naši nisu !
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Socijalna fobija ili anksioznost Postano: 05 stu 2011, 10:09 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26529 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Đipalo Junuz je napisao/la: Crvena Sonja je napisao/la: Koje su nuspojave ?  Lepršav hod, sjaj u očima i široki osmjeh  Ako je piju mlađe ženske osobe u društvu muških onda je dosta česta nuspojava - trudnoća! (Dr.Rudonja).
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Socijalna fobija ili anksioznost Postano: 05 stu 2011, 22:40 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Đipalo Junuz je napisao/la: Lepršav hod, sjaj u očima i široki osmjeh  Ako je piju mlađe ženske osobe u društvu muških onda je dosta česta nuspojava - trudnoća! (Dr.Rudonja). Kod tebe i zbog ćevapa se može izginit . 
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Socijalna fobija ili anksioznost Postano: 07 stu 2011, 11:59 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 18181 Lokacija: Drina je na granici!
|
Dobar lijek je i ovo:
Ljudima se nakon ovakvih okupljanja danima vidi osmijeh na licu, sreća, oči blistaju :)
_________________ Znam Da nekima Smeta
|
|
Vrh |
|
 |
Đipalo Junuz
|
Naslov: Re: Socijalna fobija ili anksioznost Postano: 07 stu 2011, 15:57 |
|
|
Citat: Ljudima se nakon ovakvih okupljanja danima vidi osmijeh na licu, sreća, oči blistaju :) Isti je efekt i od moje terapije ali traje samo dan 
|
|
Vrh |
|
 |
Unknownche
|
Naslov: Re: Socijalna fobija ili anksioznost Postano: 21 pro 2011, 11:53 |
|
|
teranova je napisao/la: Bolje mu je da lupeta sa nama nego da zamišlja da je neki "slučaj". Od svega su napravili bauk i izmislili odgovarajući medikament. Da, najjače mi je ovo novo, doduše više i nije novo "ovisnost o sexu" jbt. kad tamo Mulder ovisan o sexu... nema za šta danas nema naziv. Mislim ovisnost o sexu  prije bi ljudi govorili voli ..... i to je to  vezano uz fobije znaju biti gadne rekoše. Mislim da ih je svaki čovjek osjetio u svome životu u par navrata, samo ovisi o kojem stupnju se radi, o kojoj konkretno itd... čitam da ukoliko imate fobiju od nečega upravo najbolji lijek je se izložiti takvim situacijima i s vremenom to postane glupost.
|
|
Vrh |
|
 |
Đipalo Junuz
|
Naslov: Re: Socijalna fobija ili anksioznost Postano: 25 pro 2011, 20:41 |
|
|
Kod nas kad neko ima tu ovisnost o sexu kažu da je poprčljiv, to je izvedenica od glagola prčiti koja u hercegovačkom slengu označava intimni odnos muškarca i žene 
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Socijalna fobija ili anksioznost Postano: 25 pro 2011, 20:47 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Đipalo Junuz je napisao/la: Kod nas kad neko ima tu ovisnost o sexu kažu da je poprčljiv, to je izvedenica od glagola prčiti koja u hercegovačkom slengu označava intimni odnos muškarca i žene  I ne samo u hercegovačkom .... 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Đipalo Junuz
|
Naslov: Re: Socijalna fobija ili anksioznost Postano: 25 pro 2011, 20:52 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Đipalo Junuz je napisao/la: Kod nas kad neko ima tu ovisnost o sexu kažu da je poprčljiv, to je izvedenica od glagola prčiti koja u hercegovačkom slengu označava intimni odnos muškarca i žene  I ne samo u hercegovačkom ....  Pa jest, koristi se dosta ovaj glagol koji označava radnju i u Dalmaciji, navlastito u Dalmatinskoj Zagori.Primjerice u Imotskoj krajini je svakodnevna komunikacija gotovo nemoguća bez uporabe ovog glagola 
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Socijalna fobija ili anksioznost Postano: 25 pro 2011, 20:56 |
|
|
Đipalo Junuz je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: I ne samo u hercegovačkom ....  Pa jest, koristi se dosta ovaj glagol koji označava radnju i u Dalmaciji, navlastito u Dalmatinskoj Zagori.Primjerice u Imotskoj krajini je svakodnevna komunikacija gotovo nemoguća bez uporabe ovog glagola  Pa i boduli ti dosta koriste isti termin za objašnjavanje istih radnji  . U Zadru pošto ima dosta i vlaja i bodula teško da ćeš izbjeći taj termin, nije neophodan kao u Imotskoj krajini ,ali ima ga  .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Đipalo Junuz
|
Naslov: Re: Socijalna fobija ili anksioznost Postano: 25 pro 2011, 21:09 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Đipalo Junuz je napisao/la: Pa jest, koristi se dosta ovaj glagol koji označava radnju i u Dalmaciji, navlastito u Dalmatinskoj Zagori.Primjerice u Imotskoj krajini je svakodnevna komunikacija gotovo nemoguća bez uporabe ovog glagola  Pa i boduli ti dosta koriste isti termin za objašnjavanje istih radnji  . U Zadru pošto ima dosta i vlaja i bodula teško da ćeš izbjeći taj termin, nije neophodan kao u Imotskoj krajini ,ali ima ga  . Često se može čuti i u Zegayu na mjestima gdje izlaze Imoćani i Hercegovci prije nego ih asimiliraju. Iako, moram reći kada autentični Zagorci i purgeri pokušaju koristiti u govoru ovaj glagol on izgubi na svojoj autohtonoj čvrstini i punoći koju ima kada ga izgovara puk gdje je udomaćen i iz njihovih usta zvuči prilično jadno.Mislim da je to razlog zbog čega se nije udomaćio u svakodnevnom govoru u Zagrebu 
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Socijalna fobija ili anksioznost Postano: 25 pro 2011, 22:11 |
|
|
Đipalo Junuz je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Pa i boduli ti dosta koriste isti termin za objašnjavanje istih radnji  . U Zadru pošto ima dosta i vlaja i bodula teško da ćeš izbjeći taj termin, nije neophodan kao u Imotskoj krajini ,ali ima ga  . Često se može čuti i u Zegayu na mjestima gdje izlaze Imoćani i Hercegovci prije nego ih asimiliraju. Iako, moram reći kada autentični Zagorci i purgeri pokušaju koristiti u govoru ovaj glagol on izgubi na svojoj autohtonoj čvrstini i punoći koju ima kada ga izgovara puk gdje je udomaćen i iz njihovih usta zvuči prilično jadno.Mislim da je to razlog zbog čega se nije udomaćio u svakodnevnom govoru u Zagrebu  Lako moguće, ja se zato još nedam asimilirat  .
|
|
Vrh |
|
 |
Đipalo Junuz
|
Naslov: Re: Socijalna fobija ili anksioznost Postano: 25 pro 2011, 22:25 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Đipalo Junuz je napisao/la: Često se može čuti i u Zegayu na mjestima gdje izlaze Imoćani i Hercegovci prije nego ih asimiliraju. Iako, moram reći kada autentični Zagorci i purgeri pokušaju koristiti u govoru ovaj glagol on izgubi na svojoj autohtonoj čvrstini i punoći koju ima kada ga izgovara puk gdje je udomaćen i iz njihovih usta zvuči prilično jadno.Mislim da je to razlog zbog čega se nije udomaćio u svakodnevnom govoru u Zagrebu  Lako moguće, ja se zato još nedam asimilirat  . Čestitke, treba zadržat autohtonost po bilo koju cijenu U krajnjem slučaju mislim da je ovo jedan od najživopisnijih glagola koji označavaju radnju Enrmna bi šteta nastala u lingvizmu u Hrvata da se povuče iz upotrebe i zamre.Zato ga treba koristiti što češće ( prigodom zavođenja ipak nije preporučljiv za korištenje dok se veza ne ustabili a i tada postoji opasnost od raskida veze ).Najčešće se koristi kada se priča u muškom društvu o osobama suprotnog spola.Iznimno je preporučljiv za verbalne duele sa ostalim mužjacima u pokušaju izazivanja sukoba.Upotreba glagola prčiti ( buduća radnja ) ili sprčiti ( prošla radnja ) uz pominjanje bliže ženske rodbine sugovornika u istoj rečenici ( npr, majka, sestra itd ) redovito dovodi do fizičkog sukoba 
|
|
Vrh |
|
 |
lacrymosa336
|
Naslov: Re: Socijalna fobija ili anksioznost Postano: 24 svi 2015, 00:36 |
|
|
Muku mucim sa socijalnom fobijom
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|