HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 29 svi 2025, 14:59.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 80 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: "Juden, Juden - aufwiedersehen" prošlo bez osude sarajevskih medija, političara i intelektualaca
PostPostano: 18 lip 2015, 14:04 

Ali koliko treba da si niskog cela da uhvatis da se zajebas sa Jevrejima...

Da im zvizdis himni, da im vices Palestina, da im serviras parole na nemackom... otprilike kao da neuhranjeni veterinarski tehnicar iz Severne Dakote pocne javno da psuje majku Tysonu 1986. godine....cemu se taj mucenik nada...

Dal su oni uopste svesni sa kime su usli u ring... nisu, jer da se ima malo soli u glavi, rekli bi - cekaj, ajde da se malo primirimo, ne valja da se sa ovima kacimo... njihovi ljudi drze najvaznije svetske banke, medije...koji god mainstream dokumentarni kanal pogledas, vidi se koliko ima prica o stradanju Jevreja u proslosti, o Holokaustu...

Ne vredi, rekao hodza u dzamiji da su tamo neki Palestinci ugrozeni, da je to bratski muslimanski narod sa kojime dele istu sudbinu, da su tamo neki cifuti i cionisti najvece zlo...uskomesalo se to, pa vice, preti, vredja... osvetice zenicki ljiljani svaku kap nevino prolivene muslimanske krvce...

Jeshe im ovo nece ni zaboraviti ni oprostiti... treba da si retard velikog kalibra da gola qrca bodes u osinjak...

Vrh

Naslov: Re: "Juden, Juden - aufwiedersehen" prošlo bez osude sarajevskih medija, političara i intelektualaca
PostPostano: 18 lip 2015, 14:25 

Ovo je zadnja bošnjačka generacija da bar malo uživa europski Pepsi islam.
To je nametnuto od komunista represivnim aparatom i u totalnom raskoraku sa ostatkom islamskog svijeta. Ni Turci se više sa tim ne mogu boriti. Bošnjaci će kopirati Turke, pa do kad oni izdrže sa svojim "sekularizmom" do tad će i Bošnjaci.

Vrh

PostPostano: 18 lip 2015, 14:35 

Pessimus dux je napisao/la:
Čekamo komentar daidža, Kruga 99, HNV-a, Ive Komšića, Svetlane Broz, Štefice Galić, Džasmile, Franje Šarčevića...

Niko ni slova... treba gajiti iluziju da se radi o predobrim Bosnjanima...

Kako objasniti sad da su nevine zrtve genocida ustvari gaje nepatvoren antisemitizam, iskonsku mrznju prema narodu sa kojim nikakve dodirne tacke nemaju, ako izuzmemo sarajevske sefardske Jevreje ciju su pesmu "Kad ja podjoh na Bembasu" lagano presaltali u svoje sevdalinke...

Koliko su samo kilometara papira i internetskih rolni potrosili na fasizam, koji je sve ono sto ih okruzuje i preti slatkoj Bosnici, i antifasizam, koji svako od njih gaji u nedrima kao trnovitu ruzu...a narod koji je najvise krv propishao od pravog fasizma caste hitlerjugendovskim parolama koje su priucili mesajuci malter u okolini Mannheima, ili klanjajuci sirni namaz na orijentalnom tepihu kralj Fahdove dzamije...

...ako krocis u civutski vrt, na sedmo koleno cini ce pasti..."

...a ovi gaze govnjivim cokulama... inshallah...

Vrh

PostPostano: 18 lip 2015, 14:58 

Imaju sreću što im je ovo tek drugi ozbiljniji incident i što Platimi na piku ima posebno Hrvatsku i Srbiju.
Inače bi im bila kazna nekoliko utakmica pred praznim tribinama,ovako će se izvući samo sa novčanom kaznom.

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 18 lip 2015, 15:57 

Oglasio se Dežul.

Reich-ul-ulema Adolf ef. Hitler

Zvao me nekidan u dva iza ponoći Skaut da mi prepriča vic s interneta. I moj drug Skaut iz Sarajeva ima taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic ili prepriča nešto s interneta.

Elem, pitali Adolfa Hitlera zašto, kad je već počeo, nije poubijao sve Židove. "Ubio bih i mogao sam da ubijem sav jevrejski narod", odgovorio je Führer, "ali ostavio sam broj da bi svet video zašto sam ih ubijao."

http://www.oslobodjenje.ba/kolumne/reic ... -ef-hitler

Vrh

PostPostano: 18 lip 2015, 16:32 

Plafon placanje kazne ili igranje bez publike. Dzaba krecite srbohrvati.

Vrh

PostPostano: 18 lip 2015, 17:16 

Bobovac je napisao/la:
Oglasio se Dežul.

Reich-ul-ulema Adolf ef. Hitler

Zvao me nekidan u dva iza ponoći Skaut da mi prepriča vic s interneta. I moj drug Skaut iz Sarajeva ima taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic ili prepriča nešto s interneta.

Elem, pitali Adolfa Hitlera zašto, kad je već počeo, nije poubijao sve Židove. "Ubio bih i mogao sam da ubijem sav jevrejski narod", odgovorio je Führer, "ali ostavio sam broj da bi svet video zašto sam ih ubijao."

http://www.oslobodjenje.ba/kolumne/reic ... -ef-hitler

Da se kladimo da mu to zadnja kolumna u bošnjačkim medijima ?
Iako je relativizirao njihov šovinizam razvodnjavajući sa Srbima i Hrvatima priču.

Vrh

PostPostano: 18 lip 2015, 18:27 

Naravno, moralo je govno da spomene i "srpske Hitlerovce" koji slave Srebrenicu...

Vrh

PostPostano: 18 lip 2015, 18:29 

A i vi Srbi. Kao da vam neko piskaralo može pokvariti nacionalnu strategiju.

Gledaj to sa pozitivne strane. Bošnjake stalno treba držati podgrijane da su "jedini u pravu" u Bejha. Što su više ufurani u svoju ispravnost sve su luđi, radikalniji i sve više grešaka prave.
Što misliš zašto su zaratili sa hrvatskim SDP i Josipovićem. Oni su u pravu, i tako treba i ostati. Ja na Klislam konstantno najluđim patriJotama pucam pluseve, mali doprinos.

Vrh

PostPostano: 18 lip 2015, 18:57 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Ima u Dezulu damara i to oduvijek tvrdim. Bez obzira na mnogo neslaganja s kolumnama i u nekim zivotnim diskursima. A stil pisanja, ionako je nenadmasan.

Vrh

PostPostano: 19 lip 2015, 01:48 

Citat:
Armen Bijedic
Samo ti ostani na drvetu Borise i ne sekiraj se previše

Citat:
Sead Haracic
Zar nema niko "blizu" da se malo na*ebe matere ovome Dežuloviću,on kao da je oženio onaj bespravno postavljeni kip Majke Tereze ispred Katedrale.-pa se RAZVEO. Max Luburić je tvoje,katoličke provinijencije,nije islamske,*ebo ti on mater. Pusti asocijacije više na Reisa,uzjaši malo na Kardinala *ebo ti on mater brabonjašku. On kada bi uspio upratiti sam sebe šta lupa bio bi za Ginisove knjige.Idi u Dalmaciju mamu ti *ebem Dežuloviću i briši one kukaste krstove što ih po stadionu slika i crta Tudžmanova "Katolička ustaška mladež" kojoj i ti ideološki pripadaš. Ko ti daje prostor u "Oslobođenju" da se izlajavaš,*ebo ti on mater,a ti njemu da bih ja mogao vama obojici. Pripremi još koju takvu sočnu temu muslimanima Bošnjacima za Ramazan,jer svi koji su ibadetu neće ti odgovarati,ali eto ja slučajno nisam,pa odlučih Dežuloviću da ti se lično na*ebem matere,kad već niko iz tvoje i Kardinalove katoličke "štale" neće.

Citat:
Sanel Lerić
Nisam siguran da si komentarisao utakmice, čiji je ne mali broj, na kojima je uzvikivano: "Nož-žica, Srebrenica". Ipak, onako, lagano, uz prisustvo svojih istomišljenika, praviš šale na račun Ahmića. Ići-mići, ahmići i zafrkancija o ahmićima su za mene kao bošnjaka ista gesta kao ova koju strastveno osuđuješ. Licemjeru svjetski!!!!

Citat:
Sewal Kovacevic
Volio bih čitati Oslobođenje, ali kako, kada istaknuti novinar počinje već godinama sa " u gluho doba noći" ?! Boris Dežulović spomenu svega, Palestince, islamsku omladinu Cazin, skandiranja razna ali KUKASTI KRIŽ iz svog rodnog SPLITA spomenu tek onako, i to više kao odbrambeno ili ti ga obrambeno. Nama je u krvi da nam šaraju po "Oslobođenju" iz Hrvatske, Dežulović, Korač, pardon direktoruju, pardon RAVNATELJICA, ona nas RAVNALA ni manje ni više u CIK-u (centralna izborna komisija) , pardon, SIP-u( središnje izborno povjerenstvo)...Ehhh dragi moji, sada možete misliti gdje će nam Dežulović završiti... Imaš ti Dežuloviću materijala u vlastitom dvorištu, piši o NDH ima tamo svega, tamo ćeš naći i Handžar diviziju, možda si potomak kojeg od njih, pa se lijepiš za bošnjake, pardon nas muslimane sa malim ili velikim M емотикон wink

Citat:
Sanel Lerić
Kakve ti sada veze ima reis sa tim Borise Islamofobe Dežuloviću?

Citat:
Suvad Dedajic
Ja kurtoncine velike dobro ovaj momak kaze nesilazi ti sa drveta tu ti je mjesto inace i vecina vas vjeruje da su od majmuna nastali tako da je drvo prava adresa .

Citat:
Seid Husejinovic
O kakvom vi fasizmu govorite pa vi ste fasisti koji zatvarate oci pred progonom i otimacinom tudezemlje patrijote bosanske sada bi vam sve skrsio nakamaru samo da nepostim

Citat:
Edvin Ramic
Pjevao sam prvi put u životu na Njemačkom jeziku i to u Zenici bas taj dan o kojem piše Boris

Citat:
Amir Beba Zukan
napusi se ti dobro mi oh nevolimo jer podrzavamo bracu u PALESTINI to svima treba bit jasno

Citat:
Asim Hadziomerovic
Pun mi je kurac ovaj h nazovi normalnih ljudi koji se lafo užasavaju govora mržnje i slično,pogotovo protiv onih koji najviše i cine da mržnja vlada svijetom! Tacan opis:licemjeri! Borise napusi se kurca!

Citat:
Olovcic Muhamed
Oslobodzenje bilo,bice i ostace komunosticka novina,a ne zna se ko je gori komunisti,zidovi ili Hitler?

Citat:
Rudy Okic
Sta je ovaj lik jevrej pa brani toliko smrdljive jevreje,bolje bi bilo da se pobrinio da napise neki clanak o palestinskoj djeci.

Citat:
Nedzad Necko Masic
sve je to smjesno za tvoju mrznju prema Islamu i Muslimanima

Citat:
Arif Uzairi
A sto ne pišeš za židovski fašizam i kukastog kriza na poljutu?

Citat:
Edit Edo Pelesić
ja ne znam Borise islamofobe jedan,sta ti je reis kriv ....sto ne komentarises svastiku na poljudu...

Citat:
Edin Fejzić
smetljar...bio i ostao...kvazi novinar...ali ne brine mene on i njemu slicni...vise me brinu jadni bosnjaci koji podrzavaju ovog maloumnika...jad i cemer

Citat:
Nehru Alic
Borise konju jedan,zar je vazno sta ti mislis...

Citat:
Arno Ovo
Borisu i svim tim jadovima ala boris treba oprostiti nije on kriv sto ga je brat napravio

Citat:
Muhamed Omerović
Borise, cijenio sam te i mislio da imas pameti, ali sad vidim da si totalna neznalica. Ko iole pznaje Bosnjake znace kakvi su i zasto su uradili sto su uradili. I oni u Cazinu, i ovi u Zenici i oni u Becu. Zna se dobro sta i kako rade Palestincima i samo zbog palestinaca zasluzuju da im se uvijek i na svakom mjestu na kugli zemaljskoj pali zastava pod kojim cine ta zlodjela. Brise, od*ebi i ne se*i vise.

Citat:
Umejr Nesimovic
Glupane jedan ruzni,najbolje ti je da ostanes na tom drvetu.

Citat:
Adis Malkoč
Sjeverna Koreja i Kim Il plaču za Oslobođenjem.

Citat:
Sanel Graho
Oslobodjenje, dajte otkaz ovom ublehasu. Free Palestine!

Citat:
Armin Pasalic
Oslobodzenje = Govno ...

Citat:
Avdo Paša Handan
Ne seri!

Citat:
Sara Saric
čudak

Citat:
Maid Džinić
Ko to još čita šta ovaj ustaša kaže ?

Citat:
Vidan Mican
Boris Dezilovic je Staljin

Citat:
Adis Malkoč
Dežulović ustaša obojen crvenom kamuflažnom bojom.

Citat:
Enver Emina Coric
Sramota

Citat:
Mahir Isakovic
napusi se kurca dezulovicu

Vrh

PostPostano: 19 lip 2015, 01:54 

Ovo su "kritike" njemu upućene. :laugh

Ostatak komentara vrlo ružne riječi o Židovima, previše ružne. Kad bi bošnjački mediji zabraniti sve šovinističke i fašističke komentare mogli bi ih izbrisati uvijek oko 98% njih na jakim temama i nekih 50% komentara na "neutralnim" temama. To je razlog zašto se ne upuštaju u brisanja. Mogu raditi samo kao Avaz, skroz ih ukinuti.

Pa aferim Borise, kao iskonski borac protiv fašizma na dobrom si mjestu. Puno sreće u kultiviziranju tih divljaka.

Vrh

PostPostano: 19 lip 2015, 07:00 

Sta rekoh?
Ovi isti Saneli, Ameli, Arifi, Enveri itd. hvalili su ga dok je urinirao
po svemu Hrvatskom godinama.. i sada, nakon jedne kolumne kontra
( a razlog je postojao)
" raje" i cevapa odmah mu jebu mater ustasku. Zanimljivo. Samo ti Boki
nastavi, samo me cudi da nisi konto da ce ti cevapi jednog dana prisjest.
Mislim na ove extra lojave

Vrh

PostPostano: 19 lip 2015, 10:53 

Druga scena. Već su mu (zlo)upamtili da bi mu rebra polomili zbog "Ići, mići, Ahmići".

Iako ja, ne da mi se sad objašnjavati. Bošnje su u pravu. :laugh

Vrh

PostPostano: 19 lip 2015, 16:16 

slika

Vrh

PostPostano: 20 lip 2015, 22:21 

BBC je napisao/la:
Citat:
Armen Bijedic
Samo ti ostani na drvetu Borise i ne sekiraj se previše

Citat:
Sead Haracic
Zar nema niko "blizu" da se malo na*ebe matere ovome Dežuloviću,on kao da je oženio onaj bespravno postavljeni kip Majke Tereze ispred Katedrale.-pa se RAZVEO. Max Luburić je tvoje,katoličke provinijencije,nije islamske,*ebo ti on mater. Pusti asocijacije više na Reisa,uzjaši malo na Kardinala *ebo ti on mater brabonjašku. On kada bi uspio upratiti sam sebe šta lupa bio bi za Ginisove knjige.Idi u Dalmaciju mamu ti *ebem Dežuloviću i briši one kukaste krstove što ih po stadionu slika i crta Tudžmanova "Katolička ustaška mladež" kojoj i ti ideološki pripadaš. Ko ti daje prostor u "Oslobođenju" da se izlajavaš,*ebo ti on mater,a ti njemu da bih ja mogao vama obojici. Pripremi još koju takvu sočnu temu muslimanima Bošnjacima za Ramazan,jer svi koji su ibadetu neće ti odgovarati,ali eto ja slučajno nisam,pa odlučih Dežuloviću da ti se lično na*ebem matere,kad već niko iz tvoje i Kardinalove katoličke "štale" neće.

Citat:
Sanel Lerić
Nisam siguran da si komentarisao utakmice, čiji je ne mali broj, na kojima je uzvikivano: "Nož-žica, Srebrenica". Ipak, onako, lagano, uz prisustvo svojih istomišljenika, praviš šale na račun Ahmića. Ići-mići, ahmići i zafrkancija o ahmićima su za mene kao bošnjaka ista gesta kao ova koju strastveno osuđuješ. Licemjeru svjetski!!!!

Citat:
Sewal Kovacevic
Volio bih čitati Oslobođenje, ali kako, kada istaknuti novinar počinje već godinama sa " u gluho doba noći" ?! Boris Dežulović spomenu svega, Palestince, islamsku omladinu Cazin, skandiranja razna ali KUKASTI KRIŽ iz svog rodnog SPLITA spomenu tek onako, i to više kao odbrambeno ili ti ga obrambeno. Nama je u krvi da nam šaraju po "Oslobođenju" iz Hrvatske, Dežulović, Korač, pardon direktoruju, pardon RAVNATELJICA, ona nas RAVNALA ni manje ni više u CIK-u (centralna izborna komisija) , pardon, SIP-u( središnje izborno povjerenstvo)...Ehhh dragi moji, sada možete misliti gdje će nam Dežulović završiti... Imaš ti Dežuloviću materijala u vlastitom dvorištu, piši o NDH ima tamo svega, tamo ćeš naći i Handžar diviziju, možda si potomak kojeg od njih, pa se lijepiš za bošnjake, pardon nas muslimane sa malim ili velikim M емотикон wink

Citat:
Sanel Lerić
Kakve ti sada veze ima reis sa tim Borise Islamofobe Dežuloviću?

Citat:
Suvad Dedajic
Ja kurtoncine velike dobro ovaj momak kaze nesilazi ti sa drveta tu ti je mjesto inace i vecina vas vjeruje da su od majmuna nastali tako da je drvo prava adresa .

Citat:
Seid Husejinovic
O kakvom vi fasizmu govorite pa vi ste fasisti koji zatvarate oci pred progonom i otimacinom tudezemlje patrijote bosanske sada bi vam sve skrsio nakamaru samo da nepostim

Citat:
Edvin Ramic
Pjevao sam prvi put u životu na Njemačkom jeziku i to u Zenici bas taj dan o kojem piše Boris

Citat:
Amir Beba Zukan
napusi se ti dobro mi oh nevolimo jer podrzavamo bracu u PALESTINI to svima treba bit jasno

Citat:
Asim Hadziomerovic
Pun mi je kurac ovaj h nazovi normalnih ljudi koji se lafo užasavaju govora mržnje i slično,pogotovo protiv onih koji najviše i cine da mržnja vlada svijetom! Tacan opis:licemjeri! Borise napusi se kurca!

Citat:
Olovcic Muhamed
Oslobodzenje bilo,bice i ostace komunosticka novina,a ne zna se ko je gori komunisti,zidovi ili Hitler?

Citat:
Rudy Okic
Sta je ovaj lik jevrej pa brani toliko smrdljive jevreje,bolje bi bilo da se pobrinio da napise neki clanak o palestinskoj djeci.

Citat:
Nedzad Necko Masic
sve je to smjesno za tvoju mrznju prema Islamu i Muslimanima

Citat:
Arif Uzairi
A sto ne pišeš za židovski fašizam i kukastog kriza na poljutu?

Citat:
Edit Edo Pelesić
ja ne znam Borise islamofobe jedan,sta ti je reis kriv ....sto ne komentarises svastiku na poljudu...

Citat:
Edin Fejzić
smetljar...bio i ostao...kvazi novinar...ali ne brine mene on i njemu slicni...vise me brinu jadni bosnjaci koji podrzavaju ovog maloumnika...jad i cemer

Citat:
Nehru Alic
Borise konju jedan,zar je vazno sta ti mislis...

Citat:
Arno Ovo
Borisu i svim tim jadovima ala boris treba oprostiti nije on kriv sto ga je brat napravio

Citat:
Muhamed Omerović
Borise, cijenio sam te i mislio da imas pameti, ali sad vidim da si totalna neznalica. Ko iole pznaje Bosnjake znace kakvi su i zasto su uradili sto su uradili. I oni u Cazinu, i ovi u Zenici i oni u Becu. Zna se dobro sta i kako rade Palestincima i samo zbog palestinaca zasluzuju da im se uvijek i na svakom mjestu na kugli zemaljskoj pali zastava pod kojim cine ta zlodjela. Brise, od*ebi i ne se*i vise.

Citat:
Umejr Nesimovic
Glupane jedan ruzni,najbolje ti je da ostanes na tom drvetu.

Citat:
Adis Malkoč
Sjeverna Koreja i Kim Il plaču za Oslobođenjem.

Citat:
Sanel Graho
Oslobodjenje, dajte otkaz ovom ublehasu. Free Palestine!

Citat:
Armin Pasalic
Oslobodzenje = Govno ...

Citat:
Avdo Paša Handan
Ne seri!

Citat:
Sara Saric
čudak

Citat:
Maid Džinić
Ko to još čita šta ovaj ustaša kaže ?

Citat:
Vidan Mican
Boris Dezilovic je Staljin

Citat:
Adis Malkoč
Dežulović ustaša obojen crvenom kamuflažnom bojom.

Citat:
Enver Emina Coric
Sramota

Citat:
Mahir Isakovic
napusi se kurca dezulovicu

Samo cool... :laugh
Boris i jarani se nikako ne razumiju.

Citat:
Dežulović: Nema države BiH, to je disfunkcionalan prostor u predhistorijskom vremenu

Vrh

PostPostano: 22 lip 2015, 09:54 

Priča se da je dobar dio stadiona skandirao parolu iz naslovnice. Čudi me od Senada Avdića ni avaza o ovom mučkom događaju. :thumbdown

Vrh

PostPostano: 22 lip 2015, 14:01 

Citat:
Izrael zabrinut zbog izostanka osude antisemitizma u Zenici
Objavljeno 21.06. - 14:22

Izraelsko veleposlanstvo u Tirani,nadležni i za Bosnu i Hercegovinu, uputilo je oštru notu Ministarstvu vanjskih poslova zabrinuto izostankom osude rasističkih ispada navijača u Zenici.

“Veleposlanstvo Izraela želi iskazati svoju zahvalnost zbog izvrsne suradnje na osiguranju utakmice. Ipak, šokirani smo s nekoliko incidenata koji su vezani za utakmicu, kao što je skrnavljenje izraelske zastave što je uradila grupa navijača u centru Zenice, nepoštivanje izraelske himne prije utakmice i sramotni antisemitski i rasistički uzvici koji su tijekom utakmice upućeni ne samo izraelskom timu nego svim Židovima u BiH”, stoji u noti koju je uputilo veleposlanstvo Izraela Ministarstvu vanjskih poslova BiH, prenosi Slobodna Bosna.

Podsjećamo, utakmica BiH – Izrael igrana je na Bilinom Polju 12. lipnja. Uoči utakmice, navijači BiH su gazili pa zapalili izraelsku zastavu, a potom su tijekom utakmice skandirali “Juden Auf Wiedersehen” (Židovi, doviđenja).

Nogometni savez BiH oglasio se četiri dana nakon utakmice osuđujući incidente, te su uputili ispriku nogomentom savezu Izraela “zbog ponašanja dijela gledatelja koji nisu iskazali poštovanje prema državnim simbolima, uz žaljenje što svi navijači nisu prihvatili apele NS/FS BiH za sportski i korektan odnos prema svim akterima utakmice u Zenici.”

Također su izrazili “zabrinutost zbog mogućih konsekvenci od strane Disciplinske komisije UEFA”.

No, nitko od domaćih organa vlasti nije osudio ove rasističke incidente, na što ukazuju iz Veleposlanstva Izraela, te pozivaju relevantne institucije da to urade. /HMS/

Vrh

PostPostano: 22 lip 2015, 15:26 

Moji Izraelci. Osudio nije ama baš nitko u Sarajevu. Boris Dežulović kao strani dopisnik u BH novinama se samo dohvatio toga.

Vrh

PostPostano: 22 lip 2015, 17:56 

BBC je napisao/la:
Citat:
Izrael zabrinut zbog izostanka osude antisemitizma u Zenici
Objavljeno 21.06. - 14:22

Izraelsko veleposlanstvo u Tirani,nadležni i za Bosnu i Hercegovinu, uputilo je oštru notu Ministarstvu vanjskih poslova zabrinuto izostankom osude rasističkih ispada navijača u Zenici.

“Veleposlanstvo Izraela želi iskazati svoju zahvalnost zbog izvrsne suradnje na osiguranju utakmice. Ipak, šokirani smo s nekoliko incidenata koji su vezani za utakmicu, kao što je skrnavljenje izraelske zastave što je uradila grupa navijača u centru Zenice, nepoštivanje izraelske himne prije utakmice i sramotni antisemitski i rasistički uzvici koji su tijekom utakmice upućeni ne samo izraelskom timu nego svim Židovima u BiH”, stoji u noti koju je uputilo veleposlanstvo Izraela Ministarstvu vanjskih poslova BiH, prenosi Slobodna Bosna.

Podsjećamo, utakmica BiH – Izrael igrana je na Bilinom Polju 12. lipnja. Uoči utakmice, navijači BiH su gazili pa zapalili izraelsku zastavu, a potom su tijekom utakmice skandirali “Juden Auf Wiedersehen” (Židovi, doviđenja).

Nogometni savez BiH oglasio se četiri dana nakon utakmice osuđujući incidente, te su uputili ispriku nogomentom savezu Izraela “zbog ponašanja dijela gledatelja koji nisu iskazali poštovanje prema državnim simbolima, uz žaljenje što svi navijači nisu prihvatili apele NS/FS BiH za sportski i korektan odnos prema svim akterima utakmice u Zenici.”

Također su izrazili “zabrinutost zbog mogućih konsekvenci od strane Disciplinske komisije UEFA”.

No, nitko od domaćih organa vlasti nije osudio ove rasističke incidente, na što ukazuju iz Veleposlanstva Izraela, te pozivaju relevantne institucije da to urade. /HMS/

Kako poste muslimani Izraela, Bošnjaci zabrinuti.

Vrh

PostPostano: 22 lip 2015, 18:46 

Slabo vam fercera ta FTV, Klislam i ostala company propaganda. Postalo je samo otrov za vašu internu uporabu.

Vrh

PostPostano: 22 lip 2015, 18:58 

DzoniBG je napisao/la:
Ali koliko treba da si niskog cela da uhvatis da se zajebas sa Jevrejima...

Da im zvizdis himni, da im vices Palestina, da im serviras parole na nemackom... otprilike kao da neuhranjeni veterinarski tehnicar iz Severne Dakote pocne javno da psuje majku Tysonu 1986. godine....cemu se taj mucenik nada...

Dal su oni uopste svesni sa kime su usli u ring... nisu, jer da se ima malo soli u glavi, rekli bi - cekaj, ajde da se malo primirimo, ne valja da se sa ovima kacimo... njihovi ljudi drze najvaznije svetske banke, medije...koji god mainstream dokumentarni kanal pogledas, vidi se koliko ima prica o stradanju Jevreja u proslosti, o Holokaustu...

Ne vredi, rekao hodza u dzamiji da su tamo neki Palestinci ugrozeni, da je to bratski muslimanski narod sa kojime dele istu sudbinu, da su tamo neki cifuti i cionisti najvece zlo...uskomesalo se to, pa vice, preti, vredja... osvetice zenicki ljiljani svaku kap nevino prolivene muslimanske krvce...

Jeshe im ovo nece ni zaboraviti ni oprostiti... treba da si retard velikog kalibra da gola qrca bodes u osinjak...

Amerika.

Vrh

PostPostano: 23 lip 2015, 13:00 

MVP BiH: Izvinjavamo se Izraelu zbog gaženja zastave

Izvor: N1 Autor teksta: FENA

Ministarstvo inostranih poslova Bosne i Hercegovine izražava žaljenje zbog nedoličnog ponašanja dijela navijača na nedavno održanoj utakmici između nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Izraela.

"Nedoličnim ponašanjem i grubim postupkom prema državnim obilježjima prijateljske države, u ovom slučaju Izraela, ne pomaže se ni našim sportistima, niti prijateljskim reprezentacijama, kao ni Bosni i Hercegovini, nego se nanosi nesaglediva i teško popravljiva šteta. Grupe osoba i pojedinci skloni takvom ponašanju ne zaslužuju da budu nazvani navijačima, a prema njima je potrebno preduzeti ne samo moralne nego i sve zakonske mjere ", saopćeno je iz Kancelarije za odnose sa javnošću MVP-a BiH.

MVP BiH poziva nadležne istražne organe da što prije otkriju i procesuiraju pokretače ne samo ovog, nego i svih drugih nemilih događanja na sportskim manifestacijama.

"Ujedno, MVP BiH izražava žaljenje i izvinjenje Izraelu, njenim građanima i institucijama zbog skrnavljenja državne zastave do kojeg je došlo 12. juna u Zenici", navodi se u saopćenju.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2015, 19:33 

slika

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2015, 19:49 

Surprise surprise...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 80 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Li Zongren, pers, Robbie MO, Tomba17 i 39 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: