HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 sij 2025, 11:16.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 630 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 26  Sljedeća

Jeste li za trajnu pomirbu i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH ?
Da 47%  47%  [ 21 ]
Ne 36%  36%  [ 16 ]
Ne znam. 18%  18%  [ 8 ]
Ukupno glasova : 45
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH
PostPostano: 29 lip 2015, 14:30 

Glazbenik je napisao/la:
lider30 je napisao/la:

Ja bih rekao da su sadašnji katolici nastali većinom od krstjana. Dakle po karti:

- katolici većina u Olovu, Tešnju, Zvorniku i dijelu Podrinja, Visokom, Kaknju, Jajcu i Kreševu.
- krstjani isključivi u Rami, Kiseljaku, Vitezu, Travničkom kraju.

Čemu laprdati o nepostojanju katolika u Rami i dolini Lašve na temelju jedne neprecizne karte, kad postoje daleko kvalitetnije karte na ovom forumu (Srednjovjekovne crkve u Bosni i Hercegovini do 1463. godine), koje pokazuju da su i to bili katolički krajevi, kao uostalom i Vrhbosna (Sarajevsko polje). Citirat ću sam sebe:
Glazbenik je napisao/la:

Zanimljivo je usporediti kartu katoličkih crkava do 1463. s kartom koja zvjezdicama prikazuje spomen krstjana u turskim defterima.

slika

Moj dojam je da se karte u priličnoj mjeri preklapaju (koncentracije => Konjic, Sarajevo, Zenica, Srebrenica, Bugojno, Gornje Podrinje). Ili se varam?

Inače koncentracija krstjana oko Konjica je na tlu srednjovjekovne župe Humske Neretve, na lijevoj obali rijeke, koja je pripadala Kosačama.

Više na temi: http://hercegbosna.org/forum/post688343.html#p688343

Vidi Cazinska Krajina pravi Vatikan a danas najmuslimanskiji dio BiH. Toliko o krstjanima.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2015, 14:36 

Bistrik je napisao/la:
Znam što je Filioque i kakve posljedice na razumijevanje Svetog Trojstva ima.
Nemamo pouzdanih podataka o teologiji CB, sem pisanja njenih protivnika, poglavito katoličkih.
Nemaš ti pojma o detaljima teologije CB, kao ni ja...

Naravno da imamo. Iz spisa nastalih u krugu Crkve bosanske.

Citat:
Iako iz same Bosne nema sačuvanih autentičnih opisa
ustrojstva, ceremonija i teologije Crkve bosanske, povijesni
izvori nastali u njezinu krilu – prije svih iluminirane
bogoštovne knjige
– svjedoče da su bosanski krstjani, za
razliku od bogumila i zapadnih neomanihejaca, štovali
svetačke moći i priznavali sve vjerske istine sadržane u
Apostolskom vjerovanju osim članka “Vjerujem u svetu
katoličku crkvu” a to znači:

tri božanske osobe,
jednoga Boga,
materinstvo Majke Božje,
istočni grijeh i osobne grijehe,
posebni sud odmah nakon smrti i
strašni sud na koncu svijeta,
oproštenje grijeha,
Kristovo uskrsnuće,
milost Božju.

Bosanski su krstjani prakticirali post, štovali svece i
kršćanske blagdane

(Božić,
Blagovijest,
Uskrs,
Uzašašće,
Dan sv. Djevice Marije,
sv. Petra i Pavla,
sv. Mihovila Arkanđela,
sv. Stjepana i
Svisvete),
a knjige Staroga i Novoga
zavjeta držali za svete spise.

Iluminirani rukopisi Crkve bosanske
Mostarsko ili Manojlovo evanđelje,
Evanđelje Divoša Tihoradića,
Evanđelje tepčije Batala,
Kopitarovo evanđelje,
Vrutočko četveroevanđelje,
Nikoljsko evanđelje,
Čajničko četveroevanđelje,
Hvalov zbornik,
Hrvojev misal,
Srećkovićevo evanđelje,
Mletački zbornik i
Radoslavov zbornik
– uvjerljivo
demantiraju tezu o odsutnosti crkvene umjetnosti
unutar ove šizmatičke Crkve koja se, neopravdano, izjednačavala
s ikonoborcima i njihovim negatorskim stavom
prema predmetima kulta.

Većina od tih knjiga liturgijskog
je karaktera a nastale su u krilu same Crkve bosanske, vjerojatno
u njezinim skriptorijima.

Neke od njih izuzetno
su visoke umjetničke razine i mogu se svrstati uz rame
najuspješnijim ostvarenjima ove vrste u tadašnjoj europskoj
iluminatorskoj umjetnosti.

Citat sa str. 12 => S. M. Džaja i D. Lovrenović: http://www.svjetlorijeci.ba/media/download/5799crkva_bosanska_286.pdf

Vrh

PostPostano: 29 lip 2015, 14:50 

Bistrik je napisao/la:

Znam što je Filioque i kakve posljedice na razumijevanje Svetog Trojstva ima.
Nemamo pouzdanih podataka o teologiji CB, sem pisanja njenih protivnika, poglavito katoličkih.
Nemaš ti pojma o detaljima teologije CB, kao ni ja...

Postoji gomila izvora prvog reda o CB.Glazbenik je citirao neke.
U to doba u hriscanstvu postoje dvije crkve, i neki jereticki pokreti.
Postoje samo katolicka crkva sa sjedistem u Rimu, i mnoge pravoslavne lokalne crkve.
CB definitivno nije katolicka, samim tim je pravoslavna, sto potvrdjuju sacuvana jevandjelja CB.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2015, 14:51 

ZlatkoZG je napisao/la:
Kako to da se u Bosni utvrdio grčki oblik hebrejskog imena Jeshua , Isus a ne iz latinskog Jesus? Onda iz Bosne je grčki oblik postao opći u Hrvatskoj tokom turskih provala seljenjem stanovništva , što je totalno atipično za Rimokatolike koji po prirodi odbacuju sve s istoka što se može?

Gluposti.

Ništa se nije iz Bosne proširilo na Hrvatsku, već je glagoljaštvo od svog početka u 9. stoljeću prisutno u Hrvatskoj i ono je izvor za oblik Isus.

Rimokatolici ne odbacuju ništa s istoka, samo zato jer je s istoka. Kad bi odbacivali ne bi bazilika sv. Petra u Rimu bila ispisana grčkim jezikom i pismom.
slika

Širom Hrvatske je u katoličkim crkvama rimskog obreda, uključujući benediktinske samostane, u uporabi izraz Isus i prije 1463. i poslije te godine.
Misal po zakonu rimskoga dvora => http://dk.nsk.hr/stara_knjiga/NSK_SK_ID01/
slika
"Isus(a)" je druga riječ u drugom redu u ovom izvatku iz Misala po zakonu rimskoga dvora

A tako imaju i temeljna djela hrvatske književnosti poput Petra Zoranića u Planinama i Brne Krnarutića:
http://riznica.ihjj.hr/philologic/Riznica.whizbang.form.hr.html =>> samo treba upisati Isus u tražilicu

I tako je ostalo do danas.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2015, 14:55 

bezimeni12 je napisao/la:
CB definitivno nije katolicka, samim tim je pravoslavna, sto potvrdjuju sacuvana jevandjelja CB.

CB je definitivno više katolička, nego pravoslavna.

Počevši od Bilinopoljske abjuracije 1203. do oporuke gosta Radina 1466. godine.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2015, 14:55 

Čudne argumente Srbi koriste u diskusiji.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2015, 15:03 

Glazbenik je napisao/la:
Gluposti.

Ništa se nije iz Bosne proširilo na Hrvatsku, već je glagoljaštvo od svog početka u 9. stoljeću prisutno u Hrvatskoj i ono je izvor za oblik Isus.

Rimokatolici ne odbacuju ništa s istoka, samo zato jer je s istoka. Kad bi odbacivali ne bi bazilika sv. Petra u Rimu bila ispisana grčkim jezikom i pismom.
slika

Širom Hrvatske je u katoličkim crkvama rimskog obreda, uključujući benediktinske samostane, u uporabi izraz Isus i prije 1463. i poslije te godine.
Misal po zakonu rimskog dvora => http://dk.nsk.hr/stara_knjiga/NSK_SK_ID01/

A tako imaju i temeljna djela hrvatske književnosti poput Petra Zoranića u Planinama i Brne Krnarutića:
http://riznica.ihjj.hr/philologic/Riznica.whizbang.form.hr.html =>> samo treba upisati Isus u tražilicu

I tako je ostalo do danas.

OK daj mi reci jedan RIMOkatolički narod (nemoj tu bacat Unijate) koji preferira grčki naziv u odnosu na latinski? Osim Hrvata takav narod ne postoji.

Znam ja dobro da se koristio i naziv Isus , ali na otocima i priobalnoj Dalmaciji koji su zaista imali snažan grčko-bizantski uticaj, uostalom dugo su bili i pod vlašću Carigrada. U kontinentalnoj Hrvatskoj se koristio Jezus ili Jezuš , gdje se i danas tako koristi gdje Osmanlije nisu uspostavile vlast.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2015, 15:10 

lider30 je napisao/la:
A i karta se ne podudara toliko. Tuzlanski kraj je jak sa muslimanskim stanovništvom, krstjana po karti nije bilo i masu još nepodudarnosti.

Glavne razlike su USK i TK dok je sve ostalo tu negdje.

USK je očigledno nevezan za sve ostalo. Tu su očigledno naseljavani muslimani da budu graničari i to vjerovatno upravo ti koji su pobjegli iz Hrvatske, Mađarske itd.

TK to jest to područje oko rijeke Spreče Turci su osvojili oko 1520-te jel tako? Za predpostaviti je da su dijelom protjerali dotadašnje stanovnike i da su se tu naselili ovi koji su pod Turke pali 1463-će. Jer to je plodna ravnica i niži kraj od srednjovjekovne Bosne koja je pala 1463-će pa su vjerovatno ovi iz brda jedva dočekali da nasele te plodnije krajeve. Kasnije kada su Turci dalje osvajali Semberiju, Posavinu, Krajinu itd naši bivši krstjani (a današnji Bošnjaci) nisu imali ljudski potencijal da nasele i te ravnice.

Eto pojašnjenja :palacgore1

Vrh

PostPostano: 29 lip 2015, 15:18 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Nebula je napisao/la:
lider30 je napisao/la:
A i karta se ne podudara toliko. Tuzlanski kraj je jak sa muslimanskim stanovništvom, krstjana po karti nije bilo i masu još nepodudarnosti.

Glavne razlike su USK i TK dok je sve ostalo tu negdje.

USK je očigledno nevezan za sve ostalo. Tu su očigledno naseljavani muslimani da budu graničari i to vjerovatno upravo ti koji su pobjegli iz Hrvatske, Mađarske itd.

TK to jest to područje oko rijeke Spreče Turci su osvojili oko 1520-te jel tako? Za predpostaviti je da su dijelom protjerali dotadašnje stanovnike i da su se tu naselili ovi koji su pod Turke pali 1463-će. Jer to je plodna ravnica i niži kraj od srednjovjekovne Bosne koja je pala 1463-će pa su vjerovatno ovi iz brda jedva dočekali da nasele te plodnije krajeve. Kasnije kada su Turci dalje osvajali Semberiju, Posavinu, Krajinu itd naši bivši krstjani (a današnji Bošnjaci) nisu imali ljudski potencijal da nasele i te ravnice.

Eto pojašnjenja :palacgore1

Jeste. To je to. :smajl007 Sad sam uvjeren. Muslimani su većinom od krstjana nastali.

Aje ti na sarajevske forume, pa se lažite međusobno i wishsful thinking stavljajte kao općeprihvaćene istine.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2015, 15:20 

Tvoja priča nije u skladu sa mainstream bošnjačkim mitovima koje imaju vaši povijesničari i elita.
Krenuli ste odavno priču da su vaši preci Bogumili (valjda sram biti nešto drugo) to učite djecu u školama. nema smisla sa tobom raspravljati druge gluposti, dogovorite se između se što ćete lagati.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2015, 15:20 

ZlatkoZG je napisao/la:
OK daj mi reci jedan RIMOkatolički narod (nemoj tu bacat Unijate) koji preferira grčki naziv u odnosu na latinski? Osim Hrvata takav narod ne postoji.

Znam ja dobro da se koristio i naziv Isus , ali na otocima i priobalnoj Dalmaciji koji su zaista imali snažan grčko-bizantski uticaj, uostalom dugo su bili i pod vlašću Carigrada. U kontinentalnoj Hrvatskoj se koristio Jezus ili Jezuš , gdje se i danas tako koristi gdje Osmanlije nisu uspostavile vlast.

I u čemu je problem?

Otoci i priobalna Dalmacija jesu kolijevka hrvatske državnosti i književnosti.

Hrvati su rimokatolici, to piše još Konstantin VII. Porfirogenet u 10. stoljeću, a tako je i u svakom trenutku od 1054. godine nadalje.

Sv. Ćiril (Konstantin) iz 9. stoljeća, autor glagoljice i tvorac slavenske liturgije je pokopan gdje? Usred Rima, u bazilici sv. Klementa.

A od koga je dobio dopuštenje za glagoljsku slavensku liturgiju? Od rimskog pape Hadrijana II.

U kontinentalnoj Hrvatskoj do 16. stoljeća nije bilo poznato hrvatsko ime, a kad je prevladalo dovoljno se sjetiti Habdelića krajem 17. stoljeća koji i dalje koristi dva imena, od kojih se na kontinentalnu Hrvatsku odnosi slovensko ime, a hrvatsko se odnosi samo na primorsku Hrvatsku.
slika

Po čemu je kontinentalna Hrvatska relevantna za razvoj hrvatske državnosti, književnosti i liturgije prije nego je kroatizirana?
Pa nije ona temelj Hrvatske, ona joj je samo dragocjeni dodatak. :zubati

Vrh

PostPostano: 29 lip 2015, 15:33 

Glazbenik je napisao/la:
I u čemu je problem?

Hrvati su rimokatolici, to piše još Konstantin VII. Porfirogenet u 10. stoljeću, a tako je i u svakom trenutku od 1054. godine nadalje.

Sv. Ćiril (Konstantin) iz 9. stoljeća, autor glagoljice i tvorac slavenske liturgije je pokopan gdje? Usred Rima, u bazilici sv. Klementa.

A od koga je dobio dopuštenje za glagoljsku slavensku liturgiju? Od rimskog pape Hadrijana II.

U kontinentalnoj Hrvatskoj do 16. stoljeća nije bilo poznato hrvatsko ime, a kad je prevladalo dovoljno se sjetiti Habdelića krajem 17. stoljeća koji i dalje koristi dva imena, od kojih se na kontinentalnu Hrvatsku odnosi slovensko ime, a hrvatsko se odnosi samo na primorsku Hrvatsku.

Po čemu je kontinentalna Hrvatska relevantna za razvoj hrvatske državnosti, književnosti i liturgije prije nego je kroatizirana?

E hebeš mi ma*er , nezna se koje luđi , ja , ti ili ovi forumski bogumilni-muhamedokrstjani :zubati

Sad smo skrenuli u sasvim drugu tematiku , u koju se bojim i ja ulaziti. Dok ti objasniš ovome iz Križevaca ili ja ovome iz Niša neke stvari o Hrvatskoj tj. Srbiji odosmo obojica na "ono" mjesto :zivili

Vrh

PostPostano: 29 lip 2015, 15:43 

Pravoslavna bosanska crkva a nisu imali ni hramove, istočno bogoslužje, knjige uglavnom nikakav element pravoslavlja.
Crkva bosanska iako je taj sam naziv po meni sporan jer se radi o latinskom nazivu za bosansku biskupiju ecclesia bosnensis.
Sama hereza/sektaštvo potječe iz Carigrada a preko Srbije i se širi u Bosnu i normalno da više ima istočnih elemenata ali nazivati je radi toga pravoslavnom dok same istočne PC progone ove sekte i nazivaju ih hereticima je smiješno.

Sama verzija bosanske hereze je imala ishodište kao i sve sekte toga doga u Bugarskoj i tamošnjim bogumilima, hereza se širi cijelim Bizantom a kasnije i na Zapad.
Bosna kao zabačena zemlja na granici utjecaja Rima i Carigrada postaje pogodno utočiste za ove sektaše pa tako i katare koji iz Dalmacije bježe u Bosnu ali to su marginalne izolirane zajednice koje su se jasno razlikovale od većine bosanskog stanovništva i nema nikakvih dokaza da su imali utjecaj ili doticaj s lokalnim krstjanima.

Samo učenje bosanskih krstjana barem ona pisana ne sadrže nikakve elemente vjerske hereze, radi se o potpuno pravovjernim spisima.
Krastjani su zajednica/redovništva koja živi po ranim kršćanskim načelima, nastajući na narodnim kršćanskim običajima i pod utjecajem istočnog monaštva.

Dakle jednostavno radi se o lokalnim krstjanskoj redovničkoj zajednici koja nije niti katolička niti pravoslavna.

Krstjani za ti imaju i pisani dokazi slave misu, priznaju Stari Zavjet, jedu meso, čak koriste i samostanska zdanja uz crkve, križ se pojavljuje u krstjanskim dokumentima za razliku od zapadnih katara i istočnih bogumila.

Neki očito ne shvaćaju da se križarski ratovi ne pokreću samo protiv heretika pa napadan je i Zadar, Carigrad i mnogi pravovjerni kršćanski gradovi, križari su bili političko sredstvo, plaćenici koji ratuju za interes pa tako i za interes krune sv, Stjepana koja je smatrala da polaže pravo i na hrvatsku pokrajinu Bosnu koju su lokalni hrvatski bosanski i humski plemići otrznuli od ugarskog utjecaja i osamostalili.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2015, 15:56 

A vidim Bistrik da i ti voliš ovu tezu o bogumilima kao naciji i iskonu Bošnjaka, samo ste nešto pobrkali ti gnostički bogumili dolaze iz Srbije ako je od tih 20 000 izbjeglih prekodrinskih bogumila nastala većina današnje bošnjačke nacije a ne od 90% bosanskih katolika onda ste Srbi, pa ti prohrvatska teza pada u vodu.

Nemamo se onda šta miješati u vaše sektaške obračune, mi ima da ujedinimo Hum i jezgru Bosne s ostalim hrvatskim pokrajinama a vi islamski i pravoslavni vjernici crkve bosanske to rasčistite međusobom :smijeh

Vrh

PostPostano: 29 lip 2015, 16:17 

ZlatkoZG je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:
I u čemu je problem?

E hebeš mi ma*er , nezna se koje luđi , ja , ti ili ovi forumski bogumilni-muhamedokrstjani :zubati

Sad smo skrenuli u sasvim drugu tematiku , u koju se bojim i ja ulaziti. Dok ti objasniš ovome iz Križevaca ili ja ovome iz Niša neke stvari o Hrvatskoj tj. Srbiji odosmo obojica na "ono" mjesto :zivili

muamedokrstjani!! :sega :smajl007 :zivili bog i batina

Vrh

PostPostano: 29 lip 2015, 19:13 

"Kakvi Bošnjaci nema toga ovi današnji su Muslimani i mješavina Srba Hrvata Mađara i ko zna čega još."

Glazba za nečije uši.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2015, 19:14 

Daklem da utvrdimo. Gospoda koja se osjeća Hrvatima uvijek su dobrodošla da se pohrvate pojedinačno. Nitko vam ne brani. Pa sad vi izvolite nastavit raspravu o krstjanima.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2015, 20:16 

Tuta je napisao/la:
Daklem da utvrdimo. Gospoda koja se osjeća Hrvatima uvijek su dobrodošla da se pohrvate pojedinačno. Nitko vam ne brani. Pa sad vi izvolite nastavit raspravu o krstjanima.

Šta pohrvatiti znači :zubati pokatolčiti.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2015, 22:09 

korrisnik je napisao/la:
Tuta je napisao/la:

Đe si to izvuko?

Vrh

PostPostano: 30 lip 2015, 03:54 

Tuta je napisao/la:

Isto vazi I za gospodu koja se oseca Srbima.
Onako kako je zamislio bistrik ne bi vas primili ni Kinezi.

Vrh

PostPostano: 30 lip 2015, 04:06 

Citat:

Da ti nisi slučajno neka institucija pa ovako da daješ preporuke što se treba raditi ? Tvoj prijedlog nije prihvatljiv i realan, jer ne postoje niakvi uvjeti za to.
Kod nas na Zapadnom Balkanu je identitet uvijek kolektivan i rješava se uvijek kolektivno.

Nego reci ti meni, što BH Hrvati u BiH inzistiraju na kolektivnim pravima i rješenjima ?

Kako bi bilo da ja tebi velim, da vas mi ne prihvaćamo, pa ako neki od vas individualno kao Želja Komšić hoće da prizna BiH kao državu, izjašnjava se kao Bošnjo katolik i oženi muslimanku, da pređe na ovamo na našu stranu. I da su nam samo takvi potrebni.

To je skandal ... i ti to vrlo dobro znaš.

Neozbiljan si i krajnje zlonamjeran i zamolio bih te da takve glupe prijedloge više ne daješ ...

Citat:
Isto vazi I za gospodu koja se oseca Srbima.
Onako kako je zamislio bistrik ne bi vas primili ni Kinezi.

Dobro ste Nemanju Kusturicu odradili, prvo besplatno školovanje u Pragu, zatim žena Srpkinja, zatim novac za filmove, zatim stan u Beogradu, zatim novac za filmove, pa Mokra Gora da je vodi kao diktator, pa sad Andrićgrad...

Nema Srbija toliko para da pokupuje sve što valja među muslimanima...
:zubati

Bježi tamo binesr... :zubati

Love USA !

Vrh

PostPostano: 30 lip 2015, 04:15 

korrisnik je napisao/la:
Tuta je napisao/la:

Ja sam tacno definisao sta znaci vratiti se u pravoslavlje a sta znaci pohrvatiti se nauci iz povjesti a mozes I iz istorije.
Ne bih se ponavljao...
Sto se tice tih stvari izvoli pa izcitaj I pogledaj po sledecim linkovima.
http://srbinaokup.info/?p=10473

http://m.youtube.com/watch?v=H39SGEOCYYk

Meni je ovaj recimo posebno interesantan.

http://www.google.rs/search?q=mustafa+g ... LTUbW-gvAC

A ima ih,koliko hoces.

Vrh

PostPostano: 30 lip 2015, 04:18 

Citat:
A vidim Bistrik da i ti voliš ovu tezu o bogumilima kao naciji i iskonu Bošnjaka, samo ste nešto pobrkali ti gnostički bogumili dolaze iz Srbije ako je od tih 20 000 izbjeglih prekodrinskih bogumila nastala većina današnje bošnjačke nacije a ne od 90% bosanskih katolika onda ste Srbi, pa ti prohrvatska teza pada u vodu.

Nemamo se onda šta miješati u vaše sektaške obračune, mi ima da ujedinimo Hum i jezgru Bosne s ostalim hrvatskim pokrajinama a vi islamski i pravoslavni vjernici crkve bosanske to rasčistite međusobom

Ne zajebaji. Znaš da je katoličkog heretičkog kršćanstva kod nas itekako bilo. Pa ipak, utjecaj i brojnost katolika je bio daleko najveći u konačnici... Da si pozorno čitao - možda bi nešto i razumio, a ovako samo dnevno-politički komentiraš ...

Je li BiH u srednjem stoljećima BANOVINA ili neka bizantska tema ili srpska despotovina ?

Banovina je kao i Hrvatska i dobrim dijelom u vezi sa Ugarskom kao Hrvatska ...

Hrvatska "teza" drži i držat će vodu uvijek ...

Crkva nije odlučujuća za prisustvo etno-genetske mješavine u BiH koja je kasnije nazvana hrvatskom i kojoj kako rekoh 80 % tebi nemilih muslimana u BiH pripada.

Love USA !

Vrh

PostPostano: 30 lip 2015, 04:23 

Dobro ste Nemanju Kusturicu odradili, prvo besplatno
školovanje u Pragu, zatim žena Srpkinja, zatim novac za
filmove, zatim stan u Beogradu, zatim novac za filmove, pa
Mokra Gora da je vodi kao diktator, pa sad Andrićgrad...
Nema Srbija toliko para da pokupuje sve što valja među
muslimanima...
Bježi tamo binesr...

++++++
Opet lazes kao besan pas.
Kusturica je vec bio poznat kad je resio da se izjasni kao Srbin.
Kusturica je covek svetskog formata.
Smaras vise sa tom mrznjom odjebi.Niko ti ne brani da se pokatolicis,pohrvatis,budes sta hoces.Kao I svako smece nisi mi odgovorio na post u ovoj temi tako da cu ti ga ponoviti zato sto imas islam slepilo.

Vrh

PostPostano: 30 lip 2015, 04:26 

chat nick je napisao/la:
Volim to kod tebe sto si mi tako ratoboran.Vise vas volim takve nego kad kukate.
Ima vremena kad ce te kukati.Ponovo.
Nego.Kako to da vas Hrvatska kolektivno prizna kad kazes:
Dobar dio muslimana se neće izjasniti kao Hrvati, niti bi kao
ja i slični meni potpisali lojalnost RH i hrvatskom narodu.

Koji ti je to kolektiv I gde su mu granice ako kazes:

Ovdje ne govorimo o
zabrađenim nindžama, vehabijama, sandžak patriJotama i
sličnim.

Sto se tice politike bodeza kako je ti nazivas.Tu politiku ste u ratu ovom proslom tek POCELI da placate.
Nama je svejedno.Bili vi sa Hrvatima ili ne ista meta isto odstojanje.Sad Hoce li Hrvati okrvaviti gace zbog vas to je njihov izbor.

Dedinu kapu nemam kao ni subaru.Ne bavim se artefaktima ali zato imam moju uniformu I na njoj amblem BPC.

DAKLE BISTRIK GDE SU GRANICE TOG TVOG KOLEKTIVA MUSLIMANA KOJI SE OSECAJU HRVATIMA?????

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 630 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 26  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: VUKsaJUGA i 19 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: