HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 sij 2025, 01:28.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 630 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26  Sljedeća

Jeste li za trajnu pomirbu i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH ?
Da 47%  47%  [ 21 ]
Ne 36%  36%  [ 16 ]
Ne znam. 18%  18%  [ 8 ]
Ukupno glasova : 45
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH
PostPostano: 30 lip 2015, 14:13 

Bistrik je napisao/la:
Citat:
Ovako ti razmisljaju tvoji talibani u Sarajevu pa vrse pritisak na Dodika kao da je upitanju Dodik kao licnost a ne ceo srpski narod koji stoji iza njega.

Prvo s kojim pravom pravoslavni talibani drže lekcije nekome o talibanizmu. Prvo počisti svoje dvorište, pa se javi ...
Drugo zna se što srpski narod želi, želim i ja da ljudi žive na Marsu, ali za takve ambicije nemam snagu ni lokalno ni globalno. Prvo pobijedite vojno, pa postavljajte uvjete ...

Citat:
Tuta ti je lepo objasnio I ko ste I sta ste ali ti se pravis budala ko I svaki musliman.

Tuta ne zna što čini ili ga nije briga, niti vjerojatno zna posljedice politike bodež na bodež, a možda ga nije ni briga.

Citat:
Sta bi Hrvatima znacilo to sto ce te se vi izjasniti kao Hrvati kada ne pripadate hrvatskoj kulturi?Ne pripadate njihovoj veri.Nemate njihove obicaje.Nemate mentalitet.Nemate iste vrednosti ni moral.Nemate nista sem parceta papira gde ste nazvrljali da ste Hrvati.

Ovo pričaš proizvoljno, a točno je samo dio o vjeri ... Dijelimo više no što bi većina htjela i smjela priznati.
Pored komada papira, imamo i djedovu ustašku kapu na tavanu. Imaš li je ti ?

Citat:
Tako kako ti predlazes ja bi se rado izjasnio kao Eskim Arapin Brazilac Zairac.Sto da ne.Nista ne gubim mogu samo da dobijem.
Sve svoje zadrzavam I izjasnicu se kao Slovenac ako me Slovenija prvo prizna kao Slovenca I da mi njihov,tebi tako dragocen,pasos I drzavljanstvo.
Stvarno si retard.Izvini ali jednostavno je tako.

Najveće bogatstvo ovog svijeta su ljudi.
Dobar dio muslimana se neće izjasniti kao Hrvati, niti bi kao ja i slični meni potpisali lojalnost RH i hrvatskom narodu. To je za mene lako, jer je to moja politika i inače.

Ovdje se govori o dijelu muslimana naklonjenih Hrvatskoj i koji priznaju hrvatski etnički identitet, i mentalitetno i kulturno pripadaju zapadno-kršćanskom civilizacijskom krugu. Hoće li netko sutra i zvanično u RKC ili u neku protestantsku crkvu to je stvar izbora. Ovdje ne govorimo o zabrađenim nindžama, vehabijama, sandžak patriJotama i sličnim.

Meni domovnica ne treba nizašta na svijetu sem kao priznanje mog etničkog identiteta i držim to za uvredu da mi se hrvatstvo ne priznaje ...

Međutim poigravanje ljudima neće proći ...

cuj nepriznaje ti se hrvatstvo! jednostavno ti ljudi nevjeruju da si ozbiljan

Vrh

PostPostano: 30 lip 2015, 14:19 

Tuta je napisao/la:
@Bistrik

Uza sve ove lijepe govorancije o miru, ljubavi, toleranciji, usklađivanju interesa, ti nisi odgovorio na najbitnijie. Zato ću se ja ponovit. Nije problem ni u Hrvatima ni u Srbima. Oni su vas htjeli posrbit, pohrvatit - vi ste ti koji ste odbili. Fino sam ti objasnio kako su stajale stvari u Austrougarskoj, pa sve do izbora SDA, i to masovno, kao vodeću stranku Bošnjaka. Izabrali ste SDA - islamističku partiju, a mogli ste glasovat za HDZ BiH ili Savez komunista. A zašto niste?

Ti si čovjek pojedinac, koji je izrazio svoju kroatofiliju. Brojne su opcije pred tobom - možeš se izjasnit kao Hrvat na popisu, možeš ostat pro-hrvatski Bošnjak, možeš se pokatoličit, ne moraš. Možeš šta hoćeš. Ali hrvatski narod nema prava postavljat zahtjeve pred bošnjački narod. Maloprije reče podržao bi kada bi HNS tražio od Bošnjaka da se ostave političkog islama. Tko je HNS da zahtjeva od bilo kojeg naroda da se odrekne bilo čega? Gdje si zastranjao? U ostalom, pa nisu ni Hrvati ni Srbi ti koji bi trebali reć Bošnjacima šta da rade. Naše nacionalističke poltiike su čitavo jedno stoljeće ili dva vas pokušali pohrvatit ili posrbit. Nije problem kod Hrvata i Srba. Vi ste postali zaseban korpus - nacija, kako ti drago i nema nazad, niti Hrvati ni Srbi imaju vremena još jedno stoljeće da mozgaju jeste li vi Hrvati, Srbi ili ste Bošnjaci. Nemamo vremena. Odošmo mi.

i napokon zdrava pamet,pa nismo mi krivi bistrice sto tvoji nece u hrvate,mislim ono vi ste krivi sto mi necemo da budemo hrvati a tako se osjecamo hahahaha

Vrh

PostPostano: 30 lip 2015, 14:47 

I dokle se došlo sa pomirbom?
Hoće li biti od nje štagođ :D

Vrh

PostPostano: 30 lip 2015, 16:30 

Glazbenik je napisao/la:
ZlatkoZG je napisao/la:
OK daj mi reci jedan RIMOkatolički narod (nemoj tu bacat Unijate) koji preferira grčki naziv u odnosu na latinski? Osim Hrvata takav narod ne postoji.

Znam ja dobro da se koristio i naziv Isus , ali na otocima i priobalnoj Dalmaciji koji su zaista imali snažan grčko-bizantski uticaj, uostalom dugo su bili i pod vlašću Carigrada. U kontinentalnoj Hrvatskoj se koristio Jezus ili Jezuš , gdje se i danas tako koristi gdje Osmanlije nisu uspostavile vlast.

I u čemu je problem?

Otoci i priobalna Dalmacija jesu kolijevka hrvatske državnosti i književnosti.

Hrvati su rimokatolici, to piše još Konstantin VII. Porfirogenet u 10. stoljeću, a tako je i u svakom trenutku od 1054. godine nadalje.

Sv. Ćiril (Konstantin) iz 9. stoljeća, autor glagoljice i tvorac slavenske liturgije je pokopan gdje? Usred Rima, u bazilici sv. Klementa.

A od koga je dobio dopuštenje za glagoljsku slavensku liturgiju? Od rimskog pape Hadrijana II.

U kontinentalnoj Hrvatskoj do 16. stoljeća nije bilo poznato hrvatsko ime, a kad je prevladalo dovoljno se sjetiti Habdelića krajem 17. stoljeća koji i dalje koristi dva imena, od kojih se na kontinentalnu Hrvatsku odnosi slovensko ime, a hrvatsko se odnosi samo na primorsku Hrvatsku.

Po čemu je kontinentalna Hrvatska relevantna za razvoj hrvatske državnosti, književnosti i liturgije prije nego je kroatizirana?
Pa nije ona temelj Hrvatske, ona joj je samo dragocjeni dodatak. :zubati

:001_smile

Vrh

PostPostano: 30 lip 2015, 18:34 

Citat:
Providan ovaj Bistrik. On bi želeo da Hrv. hameri i vojska uleti u tamni vilajet. Kao 95 i Manjaca Banjaluka
Suncokreti iz trokuta da im pljescu bacaju cveće i kliču. Što su Srbi iz zapadnog dela zgurani u istočni ili u Srbiju.
Normalno posle slavlja da ih što pre isprate i samo Hercegovinu da prezale.

U strahu su velike oči Srbine :zubati
Ja od HV ne tražim da oslobađa moju zemlju, mada je BiH svakako hrvatska zemlja. Svaki metar četvorni koji čizma HV oslobodi pripada isključivo Hrvatima katolicima i nikome više. Isto važi i za muslimanski faktor. Da li je nešto bilo drukčije 1995 ?
Jesmo li to mi nešto njima uzeli, a da nismo za to iskrvarili ... Ili obratno ...

Ne budi smiješan, jer ne možeš ti kao Srbin više brinuti za hrvatskog čovjeka i vojnika od mene ...

Ne treba nama vojna sadaka ...

Citat:
Kad je čovek ili nacija nemoćna slaba inferiorna ona traži sadaku i prosjaci od svakog. Pa gde prodje i upali.
Kao izgažena kurva kojoj je vreme isteklo. Najeftinija ona sa stajge . Za paklu najjeftinije krdze.
To su danas ovi sto su bili nekad deo nas. Danas izritani od svih ostavljeni ko *** na kiši.

Čovjek mora stati iza svojih ubjeđenja i onda kada nisu prihvaćena. Ja sam dosta popaše pojeo i u stvarnom životu i na forumu zbog hrvatskih stavova, i ili sam mazohista pa volim da me vrijeđaju i maltretiraju, ili možda stvarno ponešto od onog što mislim i radim je istina ...

Vrijeđaš me ovdje da smo ostavljeni od svih.
Nama braća Hrvati trebaju, ali vjeruj mi da i mi trebamo njima, ma što se blefiralo na obje strane ... Nadam se da će to biti shvaćeno prije nego bude kasno ...

Citat:
Opet nisi uspio glavne dijelove osporit. U to vrijeme nije bilo tiska koji je govorio bilo šta o vezi Tuđmana i Miloševića, sve do kasnog ožujka 1991., pola godine nakon općih izbora. U to vrijeme Tuđman i HDZ BiH bili su prijateljski raspoloženi prema Muslimanima, ali i poslije toga. "Problem" ste bili vi. Dakle, sami ste se opredijelili za zasebnost i različitost.

Gdje su ti povijesna vrela za te tvrdnje ?
Tuđman i HDZ bio naklonjen BH muslimanima ... :zubati :zubati
Ništa on o nama niti je stvarno znao, niti ga je zanimalo...
Molim te smanji doživljaj - ne znam je li bio gori Izetbegović ili Tuđman ...
Problem je na obje strane ...

Citat:
Opet kažem, ti kao pojedinac ako se osjećaš kao Hrvat, slobodan si da se i deklariraš kao takav. U nas cvjeta tisuće cvjetova. Imaš 100% unitariste i patriJote u vidu daidža, i 100% treće-entitetaše kao Jelavić i slični. U koji god tabor hoćeš - možeš.

Nažalost ovo što tvrdiš nije istina.

Love USA !

Vrh

PostPostano: 30 lip 2015, 18:40 

A šta fali reć ćemo gospodinu Muhamedu Čengiću? Budi kao i on Bistriče.

Vrh

PostPostano: 30 lip 2015, 18:44 

Agathonikos je napisao/la:
I dokle se došlo sa pomirbom?
Hoće li biti od nje štagođ :D

Ima kebaba, kroasana a malo i pereca.

Vrh

PostPostano: 30 lip 2015, 23:33 

Nebula je napisao/la:
lider30 je napisao/la:
Jeste. To je to. :smajl007 Sad sam uvjeren. Muslimani su većinom od krstjana nastali.

Aje ti na sarajevske forume, pa se lažite međusobno i wishsful thinking stavljajte kao općeprihvaćene istine.

Ako se lažemo na taj način onda i vama odgovara da se lažemo baš na taj način.

Naime, postoje dvije podvrste Bošnjaka. Oni kod kojih je otac babo i oni kod kojih je otac tata.
Ovi kod kojih je otac babo očigledno nemaju problema da svoj identitet vežu sa Turcima i islamom.

Mi kojima je otac tata ne želimo da svoj identitet vežemo sa Turcima i islamom i zato tražimo drugo objašnjenje zašto smo poseban narod (ni Srbi ni Hrvati). Dakle objašnjenje koje dokazuje da smo bili drugi narod i prije Turaka to jest, da su naši preci imali neku suštinsku razliku u odnosu na pretke Srba i Hrvata. I zato se fatamo za tu priču o krstjanima koji su kao između katolika i pravoslavaca i eto tako mi nismo samo produkt Turskog donošenja islama na ove prostore.

Ova tematika bi trebala da je bitna i Hrvatima i Srbima ako ne žele da ovdje imaju islamsku državu punu radikala i bombaša samoubica. Vi bi trebalo da ohrabrujete Bošnjake da su zaista bili posebni i prije Turaka i islama i da samim tim ima smisla da budu poseban narod i bez islama. Ta priča je jedina šansa nama kojima je otac tata da u budućnosti nadjačamo one kojima je otac babo.

Lijepo si objasnio izvorišće mita o krstjanima kao pretcima Muslimana. Lekcija koju Muslimani/Bošnjaci, a iz posta očito ni ti osobno, nisu naučili jest da je pogrešno na lažima (mitovima) graditi nacionalne projekte.

Kod nas je to bio upravo mit o Hrvatima muslimanske vjeroispovijesti. Ista stvar. Taj mit da su svi balkanski muslimani zapravo po krvi Hrvati (čak i oni u Sandžaku) onima zaluđenima starčevićanstvom djelovao je tako privlačno, tako jednostavno i provodljivo kao što vama danas djeluje mit o krstjanima kao predcima novoBošnjaka.

Mi smo se svog mita napokon riješili, hvala Bogu, i ne zanima nas pretjerano hoće li kod vas predvladati oni kojima je otac babo ili tata. To je vaša stvar. Podržavati mit o krstjanima da bismo nategli stvar za one kojima je otac tata bilo bi štetno i za vas i za nas. Svaka laž je štetna.

Mises

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 00:09 

Oni trebaju odrast i to je to.
Ni više ni manje.
Šansu da budu Hrvati su prokockali.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 00:28 

protein je napisao/la:
Nebula je napisao/la:

Ako se lažemo na taj način onda i vama odgovara da se lažemo baš na taj način.

Naime, postoje dvije podvrste Bošnjaka. Oni kod kojih je otac babo i oni kod kojih je otac tata.
Ovi kod kojih je otac babo očigledno nemaju problema da svoj identitet vežu sa Turcima i islamom.

Mi kojima je otac tata ne želimo da svoj identitet vežemo sa Turcima i islamom i zato tražimo drugo objašnjenje zašto smo poseban narod (ni Srbi ni Hrvati). Dakle objašnjenje koje dokazuje da smo bili drugi narod i prije Turaka to jest, da su naši preci imali neku suštinsku razliku u odnosu na pretke Srba i Hrvata. I zato se fatamo za tu priču o krstjanima koji su kao između katolika i pravoslavaca i eto tako mi nismo samo produkt Turskog donošenja islama na ove prostore.

Ova tematika bi trebala da je bitna i Hrvatima i Srbima ako ne žele da ovdje imaju islamsku državu punu radikala i bombaša samoubica. Vi bi trebalo da ohrabrujete Bošnjake da su zaista bili posebni i prije Turaka i islama i da samim tim ima smisla da budu poseban narod i bez islama. Ta priča je jedina šansa nama kojima je otac tata da u budućnosti nadjačamo one kojima je otac babo.

Lijepo si objasnio izvorišće mita o krstjanima kao pretcima Muslimana. Lekcija koju Muslimani/Bošnjaci, a iz posta očito ni ti osobno, nisu naučili jest da je pogrešno na lažima (mitovima) graditi nacionalne projekte.

Kod nas je to bio upravo mit o Hrvatima muslimanske vjeroispovijesti. Ista stvar. Taj mit da su svi balkanski muslimani zapravo po krvi Hrvati (čak i oni u Sandžaku) onima zaluđenima starčevićanstvom djelovao je tako privlačno, tako jednostavno i provodljivo kao što vama danas djeluje mit o krstjanima kao predcima novoBošnjaka.

Mi smo se svog mita napokon riješili, hvala Bogu, i ne zanima nas pretjerano hoće li kod vas predvladati oni kojima je otac babo ili tata. To je vaša stvar. Podržavati mit o krstjanima da bismo nategli stvar za one kojima je otac tata bilo bi štetno i za vas i za nas. Svaka laž je štetna.

Mit o krstjanima počeo se provlačiti u Austrougarskoj kako bi se BiH odstranila od Srbije i Hrvatske, tako što bi se i Muslimanima (Bošnjacima) dao temelj u srednjovjekovlju, a ne u osmanskom osvajanju. Ta teza ima to za cilj - da Bošnjaci budu u tom pogledu ravnopravni Srbima i Hrvatima. Teza je potpuno pogrešna, ali je želja Muslimana za samobitnošću ipak opravdana. Za njihov zdrav razvoj kao nacije potrebno je težište sa srednjeg vijeka prebaciti na osmansko razdoblje.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 02:34 

Citat:

Kakve nacionalne projekte ? O čemu ti to ? :ucelo

Citat:

Ti si upravo sada iznegirao svoj navodni identitet ...
Mit kojeg ti zastupaš je apriorno hrvatstvo rimo-katolika ... Pa valjda naše iskustvo iz BiH o Srbima katolicima iz Vojske Republike Srpske, i raznim srbovanjima kojekakvih šatro hrvatskih predstavnika u koje ubrajam i čestice tvog forumskog opusa govore protiv svega što si rekao.

Previše je muslimana bilo u redovima NDH postrojbi, a u naše vrijeme po HV, HOS-u i mnogim drugim hrvatskim strukturama da bi ti to tako nama mitio okolo.
Povijest se ne može izbrisati, žao mi je ...

Citat:

Postoje ljudi koji imaju smanjenu inteligenciju, ali i oni kojma je svejedno što će se dogoditi ili pak priželjkuju kaos i krvoproliće ...
Slažem se da je svaka laž štetna, pa što ne prestaneš podržavati laži onda :neznam

Uostalom - zašto prekrivaš svoje misli koprenom eufemizama. Jednostavno reci da daješ potporu muslimanskim ekstremistima u nadi da ćeš sa njima srušiti BiH i osigurati bolju poziciju za svoje istomišljenike ...

Citat:
Oni trebaju odrast i to je to.
Ni više ni manje.
Šansu da budu Hrvati su prokockali.

Idealizam je stanje mentalnog zdravlja, dinamike i perspektive jedne skupine ljudi.
Ti što brzo odrastu, brzo i struhnu ...
Hrvate katolike u BiH su takvi stavovi doveli u stanje stagnacije, frustracije, i posvemašnjeg ćorsokaka i nacionalne krize.
Meni je vas žao gledati, jer mi je žao da preko facebook-a komuniciram sa prijateljima i gledam kako naprežu lica da izgledaju sretni na slikama po svjetskim nedođijama, pored svoga Sarajeva, Kiseljaka, Zenice, pa i Mostara i Posušja.

Vidiš stari, ja ne mislim da je bilo što prokockano, sem jedne povijesne šanse u jednom vremenu i prostoru sa jednim setom ljudi ...
Ljudi i situacije zriju, a nacionalni programi traju stoljećima. Ono što ja ne dočekam, dočekat će moje dijete, moj unuk ili praunuk ...
Samo u jednoj nesretnoj 1993 smo vraćeni 200 godina unatrag... dakle na 1793 ...

Love USA !

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 02:46 

Citat:
Mit o krstjanima počeo se provlačiti u Austrougarskoj kako bi se BiH odstranila od Srbije i Hrvatske, tako što bi se i Muslimanima (Bošnjacima) dao temelj u srednjovjekovlju, a ne u osmanskom osvajanju. Ta teza ima to za cilj - da Bošnjaci budu u tom pogledu ravnopravni Srbima i Hrvatima. Teza je potpuno pogrešna, ali je želja Muslimana za samobitnošću ipak opravdana. Za njihov zdrav razvoj kao nacije potrebno je težište sa srednjeg vijeka prebaciti na osmansko razdoblje.

Mit o ekskluzivnom hrvatstvu BH Katolika se počeo provlačiti tek u skorije vrijeme iza 1945, a nastao je u obavještajnim centrima Srbo-Jugoslavije, naglasak na Beograd, sa ciljem da se u začetku sasiječe svaka suradnja katolika i muslimana u BiH koja bi ugrozila BH Srbe i onemogućila stvaranje Velike Srbije.
Ujedno se tako anulira i mogućnost organizacije BiH kao hrvatske države.

Obzirom da je stupanj kulture i obrazovanja u BiH jako nizak, a zaostali ljudi iz ruralnih sredina jako vole da se površno dokazuju da su veliki vjernici, to nije bio težak posao ...

Pomirba i trajni mir nemaju alternativu - trzajte se koliko želite ...

Love USA !

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 03:35 

chat nick je napisao/la:
BISTRIK

To muslimansko slepilo ne prolazi.
Ponavljacu ti ovo dok ne odgovoris.

Kako to da vas Hrvatska kolektivno prizna kad kazes:
Dobar dio muslimana se neće izjasniti kao Hrvati, niti bi kao
ja i slični meni potpisali lojalnost RH i hrvatskom narodu.

Koji ti je to kolektiv I gde su mu granice ako kazes:
Ovdje ne govorimo o
zabrađenim nindžama, vehabijama, sandžak patriJotama i
sličnim.

BISTRIK GDE SU GRANICE TOG TVOG KOLEKTIVA
MUSLIMANA KOJI SE OSECAJU HRVATIMA?????

STA JE SA ODGOVOROM BISTRIK?

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 03:39 

Bistrik je napisao/la:
Idealizam je stanje mentalnog zdravlja, dinamike i perspektive jedne skupine ljudi.
Ti što brzo odrastu, brzo i struhnu ...
Hrvate katolike u BiH su takvi stavovi doveli u stanje stagnacije, frustracije, i posvemašnjeg ćorsokaka i nacionalne krize.
Meni je vas žao gledati, jer mi je žao da preko facebook-a komuniciram sa prijateljima i gledam kako naprežu lica da izgledaju sretni na slikama po svjetskim nedođijama, pored svoga Sarajeva, Kiseljaka, Zenice, pa i Mostara i Posušja.

Ajmo još jednom. Moja familija s BiH veze nema.
Žao ti je gledati koga?
Bistrik je napisao/la:
Vidiš stari, ja ne mislim da je bilo što prokockano, sem jedne povijesne šanse u jednom vremenu i prostoru sa jednim setom ljudi ...
Ljudi i situacije zriju, a nacionalni programi traju stoljećima. Ono što ja ne dočekam, dočekat će moje dijete, moj unuk ili praunuk ...
Samo u jednoj nesretnoj 1993 smo vraćeni 200 godina unatrag... dakle na 1793 ...

Misliš da ćete postati Hrvati u budućnosti ?
Nekako sumnjam....
Bistrik je napisao/la:
Mit o ekskluzivnom hrvatstvu BH Katolika se počeo provlačiti tek u skorije vrijeme iza 1945, a nastao je u obavještajnim centrima Srbo-Jugoslavije, naglasak na Beograd, sa ciljem da se u začetku sasiječe svaka suradnja katolika i muslimana u BiH koja bi ugrozila BH Srbe i onemogućila stvaranje Velike Srbije.
Obzirom da je stupanj kulture i obrazovanja u BiH jako nizak, a zaostali ljudi iz ruralnih sredina jako vole da se površno dokazuju da su veliki vjernici, to nije bio težak posao ...

Imaš popis 2013. Koliko je Hrvata na tom popisu muslimanske vjere ?

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 03:41 

Bistrik je napisao/la:
Citat:

Sem sto vredjas Hercegovce daj dokaze zagore navedenu tvrdnju o srpskoj zaveri.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 04:14 

Da li iko vidi problem u pomirenju u FBIH.
Cijela BIH bi napredovala.
Veoma dobra ideja Bistrika.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 04:26 

Citat:
STA JE SA ODGOVOROM BISTRIK?

Tamo gdje ih postavi RH svojim priznanjem ili nepriznanjem stanja ...

Citat:
Sem sto vredjas Hercegovce daj dokaze zagore navedenu tvrdnju o srpskoj zaveri.

Kad se nedjelo istražuje i ispituje, prvo se traži tko je imao motiv da ga počini.
Tko ima korist od sukoba BH katolika i muslimana ?
Prije svega i isljučivo BH Srbi. To je za njih win-win situacija. Dušmani im se tamane međusobno, a oni kao mudraci malo katolicima neće krst na krst, malo muslimanima u Mostaru bombardiraju katolike u korist muslimana, pa opet katolika ...
Islamistička radikalna opcija raste, pošteni Hrvati katolici i muslimani se iseljavaju, a RS cvjeta li cvjeta ...
Nemoj sada da povlačimo suradnike bivše UDBE po Armiji BiH i HVO koji kao slučajno zakuhavaše kao ludi ...

Citat:
Misliš da ćete postati Hrvati u budućnosti ?
Nekako sumnjam....

Kod nas se dešava diferencijacija na umjerene ljude koji bi da ostanu dio Europe i radikalne islamiste.
Umjereni imaju 2 opcije : ili da se isele ili da pokucaju na vrata hrvatskog etničkog korpusa...

Naravno da ni ja ne mislim da će bradonje i islamistički luđaci postati Hrvati. Oni se toga osipaju, i protiv toga se bore, barem isto toliko koliko i Hrvati ekskluzivci...

Ali ... ako bude imalo šanse za integracijom u hrvatski korpus ove umjerenije struje - ona će se i dogoditi. Ako ne - ne.
Bošnjaštvo nema kapacitet da bude kontra-uteg islamskoj opciji.

Može se naravno i rahat patnja produljivati unedogled... ali ništa nije vječito ...

Citat:
Imaš popis 2013. Koliko je Hrvata na tom popisu muslimanske vjere ?

O tom potom ...

Daleko je sunce ...

Love USA !

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 04:48 

Kad se nedjelo istražuje i ispituje, prvo se traži tko je imao
motiv da ga počini.
Tko ima korist od sukoba BH katolika i muslimana ?
Prije svega i isljučivo BH Srbi. To je za njih win-win
situacija. Dušmani im se tamane međusobno, a oni kao
mudraci malo katolicima neće krst na krst, malo
muslimanima u Mostaru bombardiraju katolike u korist
muslimana, pa opet katolika ...
Islamistička radikalna opcija raste, pošteni Hrvati katolici i
muslimani se iseljavaju, a RS cvjeta li cvjeta ...
Nemoj sada da povlačimo suradnike bivše UDBE po Armiji
BiH i HVO koji kao slučajno zakuhavaše kao ludi ...
+++++++++++++
Ahahahaha..znaci Srbi opet krivi?Srbi zavadili bracu?
Nisam znao da su Srbi tako sposobni?Vidis ti to. :-)
Ne znam dali si vise smesan ili zalostan ili si samo,djubre. :-)
Srbi su krivi sto ste cistili centralnu bih?
Srbi su krivi sto ste napadali na HB?
Cekaj.Ustvari Srbi upravljaju HBom jel tako?
Srbi su izabrali I Komsica?
Srbi prebijaju,ubijaju hrvatske povratnike po federaciji?
Srbi upravljaju preko,udbe,islamistima I vehabijama.
Covic je srpski covek.
.....

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 04:54 

Cudo su ti Srbi.
Upravljaju Hrvatskom,HB-om,islamistima u bih I Raskoj,Rusijom..
Jesi znao da je I imperator Palpatin isto Srbin?
Revenge of Serbs.
E moj bistrik..pravi si Muslimani hrvatina.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 05:06 

Citat:
Ahahahaha..znaci Srbi opet krivi?Srbi zavadili bracu?

Bez naših kolaboratera - klinac biste vi zavađali bilo koga ....
Toliko ti priznajem, a da želite sukob Hrvata i Bošnjaka - to uvijek ...

Citat:
Nisam znao da su Srbi tako sposobni?Vidis ti to. :-)
Ne znam dali si vise smesan ili zalostan ili si samo,djubre. :-)

Imali ste mašineriju ex-SFRJ.

Citat:
Srbi su krivi sto ste cistili centralnu bih?

Tko se dogovarao iza leđa prvo sa Tuđmanom, pa onda pokušavao i sa nama ?
Tko je protjerao muslimane koji su stvorili napetost u srednjoj Bosni ?

Citat:
Srbi su krivi sto ste napadali na HB?

Nisu svakako, ali vam nije bilo ni mrsko. Pomagali ste malo jednim, pa malo drugim...

Citat:
Cekaj.Ustvari Srbi upravljaju HBom jel tako?

Ne upravljaju, ali se miješaju u unutarnje stvari federacije i nerealnim obećanjima podjaruju radikalnu HB opciju ...

Citat:
Srbi su izabrali I Komsica?

Nisu - to je naša sramota.

Citat:
Srbi prebijaju,ubijaju hrvatske povratnike po federaciji?

Srbi pljačkaju i povremeno tuku hrvatske povratnike po RS-u ...

Citat:
Srbi upravljaju preko,udbe,islamistima I vehabijama.

Manje upravljaju, ali ih koriste kao izgovor, daju im publicitet, a i u ratu je poneki došao preko Beograda kao humanitarni radnik u BiH - i kao nije primjećen kao takav ...
Kako ćeš dokazati da neki vaš doušnik ne daje potporu islamistima da destabilizira opće odnose u BiH ?
Gdje su u svemu tome stranci sa kojima surađujete ?

Pa radili ste to u Jugoslaviji po nesvrstanim zemljama - ne nedostaje vam iskustva ..

Citat:
Covic je srpski covek.

Ne poznajem Čovića osobno, pa ne mogu da sudim o čovjeku ...

Love USA !

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 05:12 

Citat:
Cudo su ti Srbi.
Upravljaju Hrvatskom,HB-om,islamistima u bih I Raskoj,Rusijom..
Jesi znao da je I imperator Palpatin isto Srbin?
Revenge of Serbs.
E moj bistrik..pravi si Muslimani hrvatina.

Nisam to rekao, ali vaši se prsti poznaju po mnogo čemu... ako ti osobno ne znaš, ne znači da se ne događa ...

Love USA !

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 05:43 

Nisu svakako, ali vam nije bilo ni mrsko. Pomagali ste malo
jednim, pa malo drugim...
+++++
Kaldrma nema fuge,mora se uklapat.

Ne upravljaju, ali se miješaju u unutarnje stvari federacije i
nerealnim obećanjima podjaruju radikalnu HB opciju ...
+++++
Srbi su konstitutivan narod u federaciji,govedino.
Da nam necete vi odredjivati koga cemo podrzavati?

Kako ćeš dokazati da neki vaš doušnik ne daje potporu
islamistima da destabilizira opće odnose u BiH ?
++++
Ceric,Izetbegovic.. :-)

Jednom sam vec napisao ko upravlja,nazalost za tudj racun,ovim nasim ex-YU prcijama pa moderacija ubrzano izbrisa. :-)

Ako ce te to utesiti.Ne upravljaju Srbi.Ni Srbijom.Ni Hrvatskom.Ni BiH..
Upravljaju mesanci jer su ovi cisti,inferiorni,najcesce. :-)
Mesanci ti otprilike mogu da se uporede sa slobodnim zidarima.
Ideje se radjaju I umiru.Tek poneke ideje dozivljavaju svoju evoluciju.
Gde su u tome RS Srbi I HB Hrvati.Gde su u tome muslimani.Te uloge jos nisu potpuno precizirane.
Zna se samo cilj.I on je kristalno jasan.Suprotan Nemackoj.Suprotan Rusiji.
Odmah da ti kazem zajednickih drzava vise nece biti.
Muslimani,a to tebe najvise zanima,ce biti jos brojcano smanjeni,prirodnim putem,smanjenim natalitetom I migracijom.
Mozda I medjumuslimanskim kratkim ratom.Na kraju.
Bice te podeljeni izmedju Hrvata I Srba I to ce biti konacno resenje.Svaka ptica ce odleteti svome jatu.
Mi imamo velike probleme jer smo mali I slabi a imamo volju za moc.
Mirno spavaj.Sve ce biti uredu.
Eto ti istina.Nadam se da ces ovo procitati pre nego obrisu. :-)

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 10:24 

Potpisujem. Dodatak da se sve zemlje ex YU kontrolišu preko par loža . Zna se centrala. Kod inačica sa obavestajnom strukturom.

Princip rada je u grubo sledeći. Tri koncentricna kruga.
Prvi oko 40 ljudi od kojih svaki ima dvojicu ispod. Samo taj krug zna pravu svrhu i nameru.Bivse mudonje.Jer ta bivsa kolonijalna sila radi porodicno i kroz vise generacija. Zato su konspirativni i delotvorni.
Drugi oko 80 biznismeni visokopozicionirani tužioci sudije obavestajna zajednica novinari.Neznaju pozadinu priče.

Prodaje im se priča o EU demokratiji pravima. Korumpira novcem položajem. Ucenjuje nedelima
Treći oko 160 sitnija boranija po ministarstvima agencijama upravama direktoratima zavodima opstinari nvo masinerija. Jednom rečju lelemudi stranački paraziti. Koji zuje neznanju ništa. Slušaju direktive i delaju.
Najčešće taj ešalon je najzastupljaniji u medijima i pati od lažnog elitizam glamura.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 10:54 

Bistrik je napisao/la:
Citat:

To je donekle točno. Samo što Srbi s tim nemaju baš nikakve veze. Katolici su pristali uz hrvatstvo, muslimani nisu. I onda je normalno da u području gdje je vjera/religija dominantni identitet, da se hrvatstvo shvaća kao ekskluzivno katoličko, tj. s katoličkom podlogom. Mogu i ateisti i muslimani bit Hrvati, ali katolički identitet hrvatstva je neizbrisiv. Tako je i sa srpstvom i pravoslavljem, jer su pravoslavne crkve sačuvale kontinuitet sa srednjovjekovnom državom Nemanjića i današnjom Srbijom. Kod Bošnjaka je islam dominantan.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 11:51 

Bistrik mora da je unuk od Bećira Lokmića.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 630 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Teuton i 88 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: