|
|
Stranica: 21/26.
|
[ 630 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
protein
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 02 srp 2015, 16:36 |
|
|
Nebula je napisao/la: Istini za volju, ja se zaista ne mogu kulturološki identifikovati sa Hrvatima sa sjevera Hrvatske. To je meni hladno, proračunato, uštogljeno, neduhovito itd.
Ali zato je potpuno druga priča sa dalmatincima. Dalmatinci su mi navjerovatno dragi i bliski. Upravo si sam dao odgovor na pitanje jesu li balkanski muslimani dio hrvatskoga naroda. Dalmatinci su puno više balkanci od Međimuraca ili Zagoraca. Međutim, kao i Hrvatima Bosancima ili Hercegovcima, bliži su im sunarodnjaci od vas čistih balkanaca, balkanskih muslimana. Bili ti sunarodnjaci iz Međimurja, Zagorja, Baranje ili Bosne. Etnički opseg hrvatskog naroda konačno je definiran 1993. kada ste nam se prestali krpati. Nije bez razloga i Tuđman poticao Muslimane da se vojno organiziraju dok još vaši vođe to nisu htjeli, dok su nasrtali u HVO oni kojima je bilo do obrane. Tuđman je bio svjestan da je ono što dijeli Hrvate od Balkanaca (i jednih i drugih) na prostoru Hercegovine i Bosne upravo težnja za srednjoeuropskom civilizacijom koja je čak jača kod nas Hrvata u BiH nego kod onih Hrvata koji nikada nisu došli u doticaj s Turcima (tipa Dane Croatia).
_________________ The only true national autonomy is the freedom of the individual against the state and society.
Mises
|
|
Vrh |
|
|
Amidza
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 02 srp 2015, 16:41 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2014, 16:40 Postovi: 3294 Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
|
Zepachko-bobovackom shoshonu, KV-zavarivacu iz Dobretica na privremenom radu u Sesvetama da je blizi neki Kekec Pivec iz Zagorja od recimo Adema iz Viteza ili Jovana iz Skender Vakufa, ha ja...
_________________ A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.
|
|
Vrh |
|
|
KiM
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 02 srp 2015, 16:46 |
|
|
Načelno si u pravu ali geografski Balkan je sve južno od Save i Kupe. Koliko je teritorijalno i broj ljudi iznad a koliko ispod.
Helm ili turcizirani odbojni naziv Balkan počinje od Trsta a završava se u Odesi na delti Dunava. Torzo je 1600 km. Tako da ljud je meni bliža i draza Odesa nego Minhen.
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 02 srp 2015, 16:47 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: Nemojte se bojati hrvatici, niko vas nece. Tema je da se pomirite sa muslimanima u FBIH. evo imas lijepo one iz armije bih sta su ratovali skupa sa HV-om pitaj njih koga se hrvati boje!!
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 02 srp 2015, 16:47 |
|
|
Zna li neko zasto su hrvatici odbacili svoj jezik i preuzeli jezik svojih balkanskih "suseda". To niko ne bi ocekivao od mitleuropejskih aspiranata.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 02 srp 2015, 17:58 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39457 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Prihvatili to narječje jer smo glupi, mislili da se s vama može živjeti bratski u nekoj zajednici, kao što smo prihvatili i Federaciju, čudan smo narod, iako na kraju spušimo uvijek smo za neke saveze i bratske dogovore.
Od pomirenja HB Hrvata i Bošnjaka nema ništa jer su kod ovih sve patrijoti i islamistički unitaristi na vrhu kojima nije ni na kraj surađivati s ustašama i četnicima. To je toliko narod skrenuo u krivom pravcu da je to više ne moguće ispraviti.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 02 srp 2015, 18:01 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Kao iskreni rušitelj Bosne osjetio sam potrebu spriječiti negativne tendencije koje dolaze od ovakvih kao Johnny. Čuj svi isti, svi graDŽani, svi bi bili jači u jednoj državi. Ti mutanti četnika, marksista, liberala iz Beograda su Srbima dovoljno zla napravili, sad bi još da i RS izgube. Samo zato da bi se oni osjećali cool jer Beograd zna voditi "veliku" državu (što je dokazano masu puta da ne zna).
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Amidza
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 02 srp 2015, 18:04 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2014, 16:40 Postovi: 3294 Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
|
I hajde se ti sada "pomiri" s likom kao sto je daramo, koji svakodnevno baca floskuletine o Bosnjacima kao ekstremistima, mudzahedinima, fundamentalistima, islamistima i raznoraznim drugim epitetima, da ih sada ne nabrajam. Ah da, zaboravih najnoviju floskuletinu, isilovcima, udio isilovaca medu Bosnjacima u BiH je manji od 0,2% daleko manji od jedne Francuske ili Velike Britanije.
Uostalom, kako se pomiriti s likovima poput daramo-a koji te gleda s visoka i na tvoj narod kao tumor koji se treba odstraniti. Kako se pomiriti s nekim koji od Tebe stalno trazi ustupke i da budes "konstruktivan" i da pristajes na (trule) kompromise u kojima Hrvatska strana ne nudi nista, a od Bosnjaka trazi ustupke do te mjere da smisao postojanja BiH kao drzave erodira do prazne ljusture. I to sve bazira na cinjenici "Bosnjaka ima najvise", iako brojnost ne igra bas nikakvu ulogu sto se tice stepena konstitutivnosti i stepena odgovornosti.
_________________ A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 02 srp 2015, 18:07 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39457 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
To sami prekodrinski Srbi trebaju procijeniti žele li da ih Beograd kao i nas Zagreb voda za ručicu i upravlja kao marionetom za svoje interese kao da smo maloumni, jer kao oni znaju šta je najbolje za nas.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 02 srp 2015, 18:22 |
|
|
Pa jeste ekstremisti. To vam i vijeće za tisak kaže svojim garifkonima. Slikovito za male Brote.
|
|
Vrh |
|
|
useless
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 02 srp 2015, 18:56 |
|
|
Amidza je napisao/la: Kako se pomiriti s nekim koji od Tebe stalno trazi ustupke i da budes "konstruktivan" i da pristajes na (trule) kompromise u kojima Hrvatska strana ne nudi nista, a od Bosnjaka trazi ustupke do te mjere da smisao postojanja BiH kao drzave erodira do prazne ljusture. Onda nastavljamo po istom pa neće erodirat. Hrvati naprosto nemaju šta ponudit osim da vam predaju i posljednje mehanizme zaštite vlastitih nacionalnih interesa. Vaše ljude već instalirate po hrvatskim javnim firmama, lova se odlijeva prema Sarajevu, uvijek imate mogućnost instalirat diplomaciju u ime Hrvata, propagandna mašinerija je u vašim rukama. Il je teška šizofrenija ili teška zloba mislit da mi imamo šta ponudit u takvoj situaciji. Kao da južnjački robovlasnik govori robu "slušaj, trebamo pronaći kompromis, ti samo o slobodi pričaš, ne može to tako".
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 02 srp 2015, 19:02 |
|
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 02 srp 2015, 19:12 |
|
|
Amidza gle pogledajte malo svoje i komentare sunarodnjaka kako veličaju isil, turske genocida, nazivaju jedan narod pokretom u kojem su i sami sudjelovali u velikom postupku, hvala Bogu da se nemam šta miriti niti surađivati s likovima poput, tebe s teroristima se ne pregovara. Ali ako nađete nekog normalnog Bošnjaka koji je zainteresiran za EU BiH državnu zajednicu ravnopravnih naroda koja poštuje europske norme onda možemo pričati ja takvog barem nisam sreo pogotovo na ovom forumu.
|
|
Vrh |
|
|
Amidza
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 02 srp 2015, 19:28 |
|
|
daramo je napisao/la: Amidza gle pogledajte malo svoje i komentare sunarodnjaka kako veličaju isil, turske genocida, nazivaju jedan narod pokretom u kojem su i sami sudjelovali u velikom postupku, hvala Bogu da se nemam šta miriti niti surađivati s likovima poput, tebe s teroristima se ne pregovara. Ali ako nađete nekog normalnog Bošnjaka koji je zainteresiran za EU BiH državnu zajednicu ravnopravnih naroda koja poštuje europske norme onda možemo pričati ja takvog barem nisam sreo pogotovo na ovom forumu. O čemu ja imam s tobom pregovarati kada me po defaultu etiketiraš teroristom? Prvo rascisti s svojim Hrvatima u virtuali i njihovim štivom prije nego što upireš prst u druge. Ako su europske vrijednosti naguzivanje i pristajanje na svakojake megalomanske zahtjeve hrvatske strane, onda nam EU ne treba. Ionako su se licemjerno odnosili prema nama, često vukli poteze iz patološke mržnje prema islamu.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 02 srp 2015, 19:52 |
|
|
Pa eto vidiš da sam priznaš da vas EU ne zanima, ako trebate omogućiti europske norme i urediti državu kao što su uređene i ostale eu multietničke države.
Da ravnopravnost, teritorijalna, kulturna i financijska autonomija je megalomanski zahtjev, i šta sad ja trebam žrtvovati svoju budućnost i zajedno sa svim HB Hrvatima oduševljeno čekati da uđete u halifat jer tamo poštuju islam.
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 02 srp 2015, 20:04 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Heero je napisao/la: ocituje se u tome da kad nama umre Covic mi cemo imati katolicki sprovod najnormalniji na svijetu a kad vama umre slobo vi cete tamo mahat balonima na pijaci beogradopašaluckoj eto u tome kao i u tome sta mi necemo one seljacke sajkace stavit na glavu na svjetskom prvenstvu ko vasi rukometasi i tako neke jadosti ,igane zvat da sviraju na vjencanju Ma ovo je sjajno... p.s ne mogu da zamislim da Covic ikada umre... (Y) Hrvati mogu imat oboje, i imaju oboje. Zagorci su malo više Austrijanci kao i Istrani. Dalmatinci i Slavonci su Balkanci, kao i Hercegbosanci. A što se neki odriču tog tzv. balkanstva kao da je to nešto loše samo po sebi, razlog je u srbofobiji, a ne u nekakvom znanstvenom utemeljenju. Hrvati su narod na granici istoka i zapada, ima karakteristike oboje, s većom prevagom na istok.
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 02 srp 2015, 20:04 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Heero je napisao/la: ocituje se u tome da kad nama umre Covic mi cemo imati katolicki sprovod najnormalniji na svijetu a kad vama umre slobo vi cete tamo mahat balonima na pijaci beogradopašaluckoj eto u tome kao i u tome sta mi necemo one seljacke sajkace stavit na glavu na svjetskom prvenstvu ko vasi rukometasi i tako neke jadosti ,igane zvat da sviraju na vjencanju Ma ovo je sjajno... p.s ne mogu da zamislim da Covic ikada umre... (Y) Hrvati mogu imat oboje, i imaju oboje. Zagorci su malo više Austrijanci kao i Istrani. Dalmatinci i Slavonci su Balkanci, kao i Hercegbosanci. A što se neki odriču tog tzv. balkanstva kao da je to nešto loše samo po sebi, razlog je u srbofobiji, a ne u nekakvom znanstvenom utemeljenju. Hrvati su narod na granici istoka i zapada, ima karakteristike oboje, s većom prevagom na istok.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 02 srp 2015, 20:13 |
|
|
BBC je napisao/la: Kao iskreni rušitelj Bosne osjetio sam potrebu spriječiti negativne tendencije koje dolaze od ovakvih kao Johnny. Čuj svi isti, svi graDŽani, svi bi bili jači u jednoj državi. Ti mutanti četnika, marksista, liberala iz Beograda su Srbima dovoljno zla napravili, sad bi još da i RS izgube. Samo zato da bi se oni osjećali cool jer Beograd zna voditi "veliku" državu (što je dokazano masu puta da ne zna). Slusaj budaletino... Ako si navikao sa nekim drugim tako da pricas, samnom neces... ne umes da vodis i jedan pristojan razgovor, samo prdis plavo, 24/7 kenjas o muslimanima, napravis pizdariju od svake teme... Ovo sto sam te citirao gore, od prvog do zadnjeg slova si izmislio, jer nista slicno nisam rekao... A sad odjebi od mene, nemoj da me citiras, jer nemam volje da se sa takvim sabanima prepirem...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 02 srp 2015, 20:24 |
|
|
Tko kaze da necu. Bas hocu.
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 02 srp 2015, 20:32 |
|
|
BBC je napisao/la: Tko kaze da necu. Bas hocu. Ne znam što te moderacija drži... radi postova?
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 02 srp 2015, 20:55 |
|
|
Tko je mješanca ljutio ?
|
|
Vrh |
|
|
yayo
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 02 srp 2015, 21:08 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: BBC je napisao/la: Kao iskreni rušitelj Bosne osjetio sam potrebu spriječiti negativne tendencije koje dolaze od ovakvih kao Johnny. Čuj svi isti, svi graDŽani, svi bi bili jači u jednoj državi. Ti mutanti četnika, marksista, liberala iz Beograda su Srbima dovoljno zla napravili, sad bi još da i RS izgube. Samo zato da bi se oni osjećali cool jer Beograd zna voditi "veliku" državu (što je dokazano masu puta da ne zna). Slusaj budaletino... Ako si navikao sa nekim drugim tako da pricas, samnom neces... ne umes da vodis i jedan pristojan razgovor, samo prdis plavo, 24/7 kenjas o muslimanima, napravis pizdariju od svake teme... Ovo sto sam te citirao gore, od prvog do zadnjeg slova si izmislio, jer nista slicno nisam rekao... A sad odjebi od mene, nemoj da me citiras, jer nemam volje da se sa takvim sabanima prepirem... Šta ćeš, čovjeku dosadili muslimani pa će sad na Srbe.
|
|
Vrh |
|
|
KiM
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 02 srp 2015, 22:09 |
|
|
Ostar na jeziku i britkog uma. Brzo kapira i realno pripoveda , samo malo rucnu da povuce u nekim momentima i bio bi u top 5. Za neke integracije suludo je i mastati, posle par ciklusa sukoba i gledanja preko rovova 1914, 1941, 1991. Takve fatamorgane su Srbe satrle i desetkovale. Od kvazi "salonskih intelektualaca i elite" i imperijalne burzoazije. Koja je zelela kolonije i posede i izlaz na more i sanjala Dusanovo Carstvo. Zakrvili nas bez potrebe sa Albancima i Bugarima. Zločini nad Albancima u Balkanskim ratovima https://sh.wikipedia.org/wiki/Zlo%C4%8D ... m_ratovimahttps://sh.wikipedia.org/wiki/Srpska_okupacija_AlbanijeSuludo smo ginuli 1912 u I Balkanskom ratu, osvojili i okupirali Albaniju i Mkd. Posle sa Bugarima1912 u II Balkanskom ratu Posle nas stiglo prokletstvo, slom , odron i sunovrat sa 1,3 mil. zrtava i skoro smo bili satrveni.
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
Vrh |
|
|
elabis
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 03 srp 2015, 02:41 |
|
|
lider30 je napisao/la: Hrvati u BiH nisu dio srednjoeuropskog civilizacijskog kruga (nažalost), nego im je dominantna balkanska civilizacijska odrednica. Ogroman je utjecaj Osmanlija bio i ne može se preko noći istisnuti. Što je to "balkanska civilizacijska odrednica"? Svaka balkanska zemlja je posebna i ne može se svrstati Rumunjsku, Albaniju, Srbiju i Grčku u isti koš. Jezično i kulturološki imamo Slavene, Romane, Grke, Albance... religijski muslimane, pravoslavce... Drugačiji rasni tipovi također. Grk, Bugar, Srbin, Albanac - svi drugačije izgledaju. Dakle očito je da ne postoji nešto što bi mogli nazvati balkanska kultura i mentalitet. Što je to onda "balkanska civilizacijska odrednica"?
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 03 srp 2015, 03:22 |
|
|
A sto to nisi jednostavno pitao sa svog regularnog naloga nego moras da koristis klon?
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|