HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 20 lis 2024, 21:10.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]




Započni novu temu Odgovori  [ 216 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Fojnica
PostPostano: 07 ruj 2015, 23:36 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48
Postovi: 109214
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
30.000 novih radnih mjesta, samo malo sabura.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Fojnica
PostPostano: 08 ruj 2015, 11:47 
Offline

Pridružen/a: 16 ožu 2010, 22:38
Postovi: 4406
Koji je razlog da nije bilo Hrvatskog Kandidata ?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Fojnica
PostPostano: 08 ruj 2015, 21:09 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 09 vel 2010, 20:22
Postovi: 5990
Nije imao šanse. Mislim da je to i razlog priličnog uspjeha SDP kandidata. Hrvati glasali za "manje zlo"

_________________
Neki Fadil


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Fojnica
PostPostano: 12 stu 2015, 20:00 
Offline

Pridružen/a: 31 srp 2015, 22:39
Postovi: 1567
Citat:
Fojnica: Obljetnica ubojstva fra Nikice Miličevića i fra Leona Migića
By Dario Plavčić on 12. STUDENOGA 2015 DRUŠTVO
U povodu 22. obljetnice ubojstva gvardijana samostana u Fojnici fra Nikice Miličevića i vikara fra Leona Migića, u petak, 13. studenoga, u 11 sati, svetu misu zadušnicu predvodit će fra Mato Topić, župnik u Gračacu kod Rame.

Kako je priopćeno iz Franjevačkog samostana u Fojnici, fratri nikada nisu dvojili da postoji nalogodavac tog strašnog zločina, koji se po njihovu mišljenju, sve ove godine nastoji zaboraviti i prikriti.

“Još prije 21 godinu prof. dr. fra Vitomir Slugić, koji je bio svjedokom zločina, izjavio je da se strašni zločin na Sudu u Sarajevu sveo na obično ubojstvo u krčmi, a ni na pismeni zahtjev fratara pravosudnim institucijama, koji je upućen 2013. godine, nažalost nema službenog odgovora”, stoji u priopćenju.

U njemu se dodaje kako “opće stanje u BiH, a posebno u pravosudnim institucijama, ne daje mjesta optimizmu da će se konačno otkriti nalogodavac ovog ratnog zločina”.


http://www.vitez.info/fojnica-obljetnic ... na-migica/

_________________
Giggity giggity goo!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Fojnica
PostPostano: 28 stu 2015, 23:29 
Offline

Pridružen/a: 31 srp 2015, 22:39
Postovi: 1567
Citat:
Fojnica: Vraćaju se časne sestre
Stotinjak metara od Franjevačkog samostana Duha Svetoga u Fojnici, na lokalitetu Rupnovac, nalazi se kuća časnih sestara, objekt koji je sagrađen još krajem osmanskog perioda i u kojem je bila jedna od prvih škola u Bosni. Ta se kuća sada adaptira, izvode se unutrašnji građevinski radovi i u njoj će iduće godine, nakon više od dvije decenije, ponovo živjeti časne sestre franjevke. Sestre su u toj kući živjele i radile od 1970. do 1993. godine, objavio je Dnevni avaz.Kuću časnih sestara na Rupnovcu u podnožju Samostana Duha svetoga u Fojnici ovih dana su posjetili zamjenica provincijalne predstojnice Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije, sestra Lidija Jurišić, sestra Simplicija Budimir, predstojnica časnih sestara Samostana u Fojnici, i fra Miro Relota, franjevac Franjevačkog samostana Duha Svetoga u Fojnici. Zadovoljni su urađenim.“Za nas, sestre i ljude ovog kraja, ova kuća mnogo znači. Početkom sedamdesetih godina franjevci iz Samostana ustupili su ovu kuću nama, radile smo u bolnici, Domu zdravlja i u Franjevačkom samostanu u Fojnici. Zahvaljujući fratrima Samostana provincije Bosne srebrene, zajedno sa provincijalom, fra Lovrom Gavranom, ova kuća je sačuvana i ponovo se obnavlja”, pojašnjava sestra Lidija Jurišić, zamjenica provincijalne predstojnice Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije.
Dodaje kako žele otvoriti vrata kuće i svim ljudima dobre volje.“Želimo živjeti ovdje, djeliti sudbinu s ljudima ovog kraja. Jednostavno, želimo živjeti svoju karizmu ovdje, želimo raditi s djecom i mladima. Naša karizma je odgoj mladih, rad u školama kroz naše susrete. U kući ćemo imati i jednu dvoranu za rad sa mladima, a to nam je glavni cilj”, kaže Lidija Jurišić.


http://poskok.info/wp/fojnica-vracaju-se-casne-sestre/

_________________
Giggity giggity goo!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Fojnica
PostPostano: 12 stu 2016, 21:08 
Online
Avatar

Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09
Postovi: 25728
Lokacija: Heartbreak Hotel
Muslimanski ekstremisti u akciji, novi ataci i provociranja hrvatskog puka.

Incident na obilježavanju 23. godišnjice Bitke za Bašino brdo

slika

Dostojanstven skup sjećanja i odavanja počasti hrvatskim braniteljima koji su život položili na oltar Domovine, zamalo se pretvorio u sukob sa skupinama koje su, okićene ratnim zastavama Armije BiH, na Bašino brdo došle s namjerom izazvati incident. Skupina koju su činili vjerojatno bivši pripadnici Armije BiH, a među njima Fojničani su prepoznali i Saudina Fejzića, profesora povijesti te druge istaknute bošnjačke dužnosnike iz Fojnice, stiglo je baš u vrijeme obilježavanja 23. obljetnice na Bašinom brdu, na ovaj lokalitet

http://poskok.info/wp/fojnica-incident- ... sino-brdo/

_________________
"Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Fojnica
PostPostano: 12 stu 2016, 21:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48
Postovi: 109214
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Govorio sam vam da će oni poslije popisa ako pređu 50% biti sve radikalniji i radikalniji. Stvari će sad ići rapidno nizbrdo. Mislim na nasilje naravno.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Fojnica
PostPostano: 12 stu 2016, 22:06 
Online
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47
Postovi: 38740
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
I to guraju djecu pa da ispadne ustaše mlate djecu.
Odgajanje jugen mladeži od malih nogu na mržnju.

Ne zna čovjek kako bi reagirao kad ih vidi, trebali su im baciti koju markicu, žešća bijeda i jad.
Đedo tuče pivicu ko pravi musliman, trbali i njega počastiti kojom žujom.

_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Fojnica
PostPostano: 12 stu 2016, 22:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48
Postovi: 109214
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Ko im je dao vojni kamion ? Ne bi me čudilo da te pizdarije muslimanski dio oružanih snaga organizira.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Fojnica
PostPostano: 12 stu 2016, 22:19 
Offline

Pridružen/a: 04 sij 2012, 00:08
Postovi: 4974
muslimančuge rade ama baš sve da rasture nakaradnu tvorevinu, a mi umjesto da to iskoristimo pravimo se slijepi, gluhi i nijemi na sve njihove provokacije koje su praktički postale svakodnevne
max domet nam je pisanje pisama
šta reći, koju posluku porati, kome?
al dobro, ako nije hrvate iz određenih općina u kojima se događaju incidenti, provokacije, razbojstva, ubojstva, itd. briga, zašto bi bilo mene ili bilo koga drugog?
ako se ne žele zavadit sa komšijama koji su im zabili nož u leđa ima dvajest godina i od tad ih sustavno jebu, eto im onda. ha ja

naši ih još zapošljavaju. tragikomedija bre


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Fojnica
PostPostano: 02 pro 2016, 18:56 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48
Postovi: 109214
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Muslimani svoje ne mogu ni iz pororačuna financirati i držati otvorenim. Ali svejedno, allah za to ne nagrađuje.

Citat:
Muzej Franjevačkog samostana u Fojnici kandidiran za Evropski muzej godine

Muzej Franjevačkog samostana "Duha Svetoga" u Fojnici kandidiran je za nagradu Evropski muzej godine, u konkurenciji od 60 evropskih muzeja, a pismena potvrda za to jučer je franjevcima "stigla u ruke". To je ujedno i potvrda višestoljetne tradicije bosanskih franjevaca da šire ime svoje domovine diljem svijeta, ponosno pokazujući obilje kulturne baštine što je godinama čuvaše pod svojim okriljem.

Istaknuo je to za gvardijan ovog samostana fra Miro Relota, naglasivši da je pismom potvrđeno da je muzej zadovoljio sve kriterije za nagradu, te da su prethodno članovi žirija prije tri mjeseca posjetili samostan, obišli kompletnu postavku, a potom odluku o kandidaturi donijeli nakon novembarskog sastanka u Francuskoj.

Dodjela nagrade bit će održana u maju u Zagrebu, a prethodno zadatak franjevaca bit će da pokažu koji je muzejski eksponat najvažniji.

"Jako smo ponosni na ovu informaciju, kao Fojnica i kao franjevačka provincija, a posebno kao Bosna, jer to nije samo zasluga zadnjih fratara, već svih fratara koji su u zadnjim godinama, stoljećima i decenijama radili da bi Fojnica imala i sačuvala te lijepe eksponate koje posjedujemo", istaknuo je.

I kustos ovog samostanskog muzeja fra Janko Ljubos ocjenjuje za Fenu da su svi veoma ponosni na obavijest o zvaničnoj kandidaturi, misleći tu na sve fratre otprije 650 godina koji su sakupljali brojne eksponate što čine okosnicu današnjeg muzeja.

"Fra Leonardo Ćuturić je jako puno uradio na tom planu između dva svjetska rata, a također i fra Bono Šapina. Prije 15 godina dao sam tu zgradu srušiti do temelja, a potom izgraditi potpuno novu. Završio ju je gvardijan fra Mirko Majdandžić, a poslije ju je kraju priveo gvardijan fra Nikica Vujica. Zaista smo ponosni na sve te ljude i sve ono što u muzeju danas imamo", naglasio je fra Janko.

Muzej Franjevačkog samostana baštini neprocjenjivo kulturno-povijesno blago koje svjedoči o višestoljetnom postojanju države BiH i njenih naroda, a nalazi se na Listi kulturno-historijskog blaga BiH. U njegovu brojnu zbirku ubraja se i originalni plašt fra Anđela Zvizdovića te jedna od najvećih biblioteka s oko 50.000 naslova.

Posjeduje brojne vrijedne predmete, historijske nalaze, knjige, povijesne dokumente te različite iskopine iz 11. stoljeća prije naše ere. Uglavnom je riječ o različitoj vrsti oružja, te fibula, odnosno različitih ukrasa i kopči iz 7. stoljeća prije naše ere, kao i starim nošnjama, primjercima starih zanata kojima su se ljudi u Fojnici bavili, a tu je prvenstveno riječ o proizvodima od zlata i srebra.

Muzej posjeduje i galeriju vrijednih umjetničkih slika, među kojima je najstarija datirana slika iz povijesti umjetnosti BiH - riječ je o djelu iz 1328. godine rađenom tehnikom tempere na dasci.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Fojnica
PostPostano: 13 pro 2016, 10:38 
Online
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47
Postovi: 38740
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Incidenti - pritisci na Hrvate Fojnice

Invalid i bivši zatočenik logora A BiH ‘zaradio’ prijavu jer je svoju kćer branio od uvreda Bošnjaka

Citat:
Da su pritisci na fojničke Hrvate, većinom povratnike u ovaj srednjobosanski gradić, kontinuiran proces koji nikad ne prestaje, postoji bezbroj primjera, od nedovoljne zastupljenosti Hrvata u općinskim tijelima vlasti i javnim ustanovama, do otvorenih uvreda i provokacija na nacionalnoj osnovi čiji je cilj Hrvate Fojnice svesti na građane drugoga reda.

Najnoviji primjeri potvrđuju kako su provokacije koje su otvoreno počele 12. studenoga na obilježavanju obljetnice stradanja Hrvata u bici za Bašino brdo, kada je molitvu i odavanje počasti pokušala omesti skupina Bošnjaka sa zastavama Republike BiH, nakon ovog događaja, intenzivirane. Naime, prije nekoliko dana u Fojnici se dogodio fizički nasrtaj na Iliju Božića kojemu je, samo zato što je Hrvat, jedan od Bošnjaka s podebljim kriminalnim dosjeom, “onako usput” slomio nos.

Provokacijama je ovih dana svjedočio i Ilija Oroz, 90-postotni invalid Domovinskog rata i bivši zatočenik logora A BiH “Musala” u Konjicu. Ilija je u Policijskoj postaji Fojnica kažnjen jer je od vulgarnih uvreda branio svoju kćer.

“Parkirao sam automobil ispred BH Pošte. Budući da sam se planirao zadržati samo kratko, u vozilu je ostala moja kćer. Po povratku sam čuo Nusreta Klisuru i Atifa Salčinovića, zaposlenike Pošte, kako mojoj kćeri dobacuju niz verbalnih uvreda, na što sam, kao otac, morao reagirati i uzvratiti im uvrede. Kakav bih ja otac bio kada to ne bih učinio?”, ispričao nam je Ilija Oroz.

_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Fojnica
PostPostano: 13 pro 2016, 10:47 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48
Postovi: 109214
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Kaže "prorok" Muhammed Muki, sve ih protjerajte, ako neće da idu i prihvate islam odrežite im glave.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Fojnica
PostPostano: 20 pro 2016, 11:36 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 04 svi 2009, 10:57
Postovi: 9626
Lokacija: HR HB
Arapski "investitori" i domaći političari , tzv. eHlita, od najljepšeg planinskog jezera u BiH napravila septičku jamu. Školski primjer devastacije i ljudskog peksinluka pomiješanog sa novim patriJotizmom bošnjačke političke i ekonomske eHlite uz geslo "Jedna si Jedina".

Citat:
KEBAB, DŽIPIJADA I WC: Prokoško jezero na rasprodaji, tritona više nema

slika


Triton još samo na poštanskim markama
FOTO: Adi Kebo (zurnal.info)
Piše: Amarildo Gutić
Petnaest kilometara makadamskog puta nasutog kamenjem treba preći od Fojnice do Prokoškog jezera. Bio je radni dan kada je ekipa Žurnala u prijepodnevnim satima obilazila jezero. Iznad naselja, kojeg čine sada već stotine malih vikendica tik uz jezero, ulazna je kapija. Cijena ulaznice je 2 KM po osobi. Ukoliko želite nastaviti vozilom do jezera, plaćate još 10 KM. Kako je u pitanju tek nekoliko stotina metara, ostavljamo naše vozilo, jedino na parkingu.

ENGLESKI I ARAPSKI, DA SVI RAZUMIJU

Prolazimo između malih drvenih kućica. Na gotovo svakoj drugoj natpis „for sale“ ili „for rent“. Ili oboje. Samo na jednoj primjećujemo natpis na našem jeziku, da je objekat na prodaju. Ispred te sjedi vlasnik. Pitamo za cijenu.

„Dvadeset hiljada eura,“ kratko odgovara, očito nezainteresovan da još koju riječ s nama progovori. Prema površini vikendice to je hiljadu eura po m2.

Nešto razgovorljiviji je komšija s druge strane utabane zemljane staze koja vijuga između nastambi. Pitamo ga koliko je prodano vikendica u naselju i ko su kupci.

„Mislim da je petnaest već prodano, kupili su ih Turci i Arapi. Možda je i više, tek je počela masovnija prodaja ovdje,“ kaže.

U dvorištima većine objekata nude se ugostiteljske usluge sa tablama ispisanim i na arapskom jeziku. Ulazimo u dvorište koje prema natpisu nudi KAFU, SOK, BUREK i WC. WC je poljski, drvena daščara, metar sa metar i tzv „čučavcem“. Fildžan i pol domaće kafe je 2 KM.

U susjednom dvorištu 7-8 žena u burkama sjedi za stolom i objeduje. Još nekoliko ih primjećujemo kako sa djecom šetaju oko jezera u pratnji muškaraca.

Obilazimo naselje. U dvorištima domaćini polako raspiruju roštilje. Jedna grupa to čini na livadi nadomak jezera.

„Kebab, kebab,“ odjekuje dolinom. Pristiže nekoliko kombija. Iz vozila izlaze posjetitelji očito iz arapskih zemalja.

Prilazimo jezeru. Nekoliko metara od obale plutaju dvije prazne pivske flaše. Primjetni su i kablovi ili gumene cijevi položene na dnu. Grupa radnika zaduženih za čistoću prikuplja otpad i baca u kontejner. Pitamo koliko dnevno bude smeća.

„Bude itekako, vidiš da napunimo ovo,“ kaže nam jedan od njih. Na pitanje da li izletnici ostavljaju smeće, već je oprezniji i kratko odgovara: „Ma svako.“

Pitamo ima li tritona u jezeru. „Neko kaže da ga ima, neko da ga nema. Možda je pobjegao negdje da mirnije živi,“ odgovara uz znakovit osmjeh.

OKONČANA TRITONOVA PRIČA

slika

Prokoško jezero bilo je stanište endemične vrsta vodozemca nazvane Rajzerov triton.

„Ovaj endemski vodozemac živi u Prokoškom jezeru na planini Vranici. Vjeruje se da je preživio sve globalne kataklizme i da predstavlja posljednji postglacijalni relikt iz zadnjeg ledenog doba planete Zemlje. Dakle, sasvim dovoljno razloga da ga uništimo...zauvijek! Tritonova priča je priča o nama," najava je za dokumentarni film „Tritonova priča“ kojeg je o ovoj rijetkoj životinji prije 10 godina snimio zaštitnik prirode Dinno Kassalo. Snimajući ovog ljeta nastavak, shvata da „glavnog junaka“ više nema u jezeru.

„Bio sam nedavno sa dvanaest ronilaca ovdje. Dva dana su ronili. Možemo mi vršiti opservacije ovakve ili onakve, ali kada zaroniš u vodu i vidiš da nema tritona, jasno je o čemu se radi. Uzrok tome je čovjek,“ priča nam Kassalo pun rezignacije onim što su „ljubitelji prirode druge vrste“ učinili Prokoškom jezeru.

Poznavaoci tvrde da je izumiranju tritona kumovalo i poribljavanje. U želji da se „obogati“ gastronomska ponuda, u jezero je ubačena pastrmka, kojoj je triton postao glavna hrana !

RAZVOJ KVAZI-TURIZMA

Sedamdesetih godina prošlog vijeka Prokoško su jezero posječivali tek rijetki ljubitelji prirode. U međuvremenu preminuli akademik Midhat Uščuplić, dekan Šumarskog fakulteta, ostavio je budućim generacijama fotografije iz tog doba te zapažanja o metamorfozi lijepog jezera u ruglo.

„Treba osporiti pravo lokalnoj upravi (ne samo u ovom slučaju nego uopće) da na ovaj način koristi prirodno naslijeđe, da prodaje državno zemljište zarad kvazi turizma. Umjesto da se na ovu ljepoticu dovode djeca, đaci i studenti, organiziraju škole u prirodi, mi smo izabrali da jezero damo lokalnim autoritetima. Prokoško jezero je trajno izgubljeno i može biti samo primjer kako ne treba gospodariti prirodnim resursima,“ napisao je 2008. godine profesor Uščuplić.

Bespravna stihijska gradnja bez kanalizacije, koju su šutke odobravali ili čak u tome učestvovovali lokalni političari uzrokovala je zagađenje jezera. Na jezeru, kojeg danas nazivaju spomenikom prirode, organizovane su čak i trke džipova!? Sve se to dešavalo u vrijeme kada je načelnik Fojnice bio Salko Merdžanić, aktuelni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK.

RENDŽERI ZA JEZERO I IZBORE

Za održavanje čistoće i reda oko Proškog jezera formirana je tzv rendžerska ekipa. Žurnalovi sagovornici iz Fojnice navode i njihove druge angažmane. Tako su na dan posljednjih izbora imali zadatak da stanovništvo okolnih sela odvezu na glasačka mjesta, koristeći čak i službena vozila općine i policije. Naravno, uz uslov da glasaju SDA.

Posjetu Prokoškom jezeru završili smo u ranim poslijepodnevnim satima. Na ulaznoj kapiji izbrojali smo dvadeset kombija i još toliko putničkih vozila sa posjetiocima iz arapskih zemalja. Roštilji pokraj jezera su uveliko spremni. Možda se utvrdi i pazar za neku od uglavnom nelegalno sagrađenih vikendica. Važno je bilo šta unovčiti, dok još ima sve manjeg Prokoškog jezera.

„Kebab, kebab,“ odjekivalo je dolinom dok smo napuštali ovu, u bivšoj državi, zaštićenu zonu.



Vrh
   
 
 Naslov: Re: Fojnica
PostPostano: 20 pro 2016, 11:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48
Postovi: 109214
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
bumbar92 je napisao/la:
„Treba osporiti pravo lokalnoj upravi (ne samo u ovom slučaju nego uopće) da na ovaj način koristi prirodno naslijeđe, da prodaje državno zemljište zarad kvazi turizma. Umjesto da se na ovu ljepoticu dovode djeca, đaci i studenti, organiziraju škole u prirodi, mi smo izabrali da jezero damo lokalnim autoritetima. Prokoško jezero je trajno izgubljeno i može biti samo primjer kako ne treba gospodariti prirodnim resursima,“ napisao je 2008. godine profesor Uščuplić.


Otkad to traje samo šute o tome.
Zar im nije dosta što ih Alija ukopao, osiromašio i pod zemlju otjerao. Bošnjaci sad njegovom sinu dozvoljavaju nastavak te retardacije.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Fojnica
PostPostano: 20 pro 2016, 12:00 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58
Postovi: 37369
Lokacija: Gl. grad regije
U BiH su nacionalni parkovi Kozara, Sutjeska i Una, i jesu posebni ali mi nije jasno kako su postali NP a Vranica, Čvrsnica/Prenj. Kravica nisu.

Što se tiče Prokoškog, ono je vrlo mali dio Vranice, i iako jest prekrasno gore, Vranica nudi puno toga više. Meni se sviđa da su levati skoncentrirani na jedno mjesto.

Inače, iako mi skičimo o posebnosti Prokoškog i Blidinja i jedno i drugo jezero su stočari napravili začepljivanjem rupa i možemo takvih jezera napravit koliko god treba. :zubati

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Fojnica
PostPostano: 20 pro 2016, 12:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 04 svi 2009, 10:57
Postovi: 9626
Lokacija: HR HB
To je tipična posljedica kada primitivci uzjašu na vlast,... drastičnijih primjera ima svud naokolo, ali ovo je baš svetogrđe prema BH endemu tritonu.

Ima čak i lokalna NVO za krađu love iz buĐeta sa nazivom "Triton" po principu lova meni - zahvalnica tebi.

Viđu preCjednika što onomad besjedi:

Citat:
Ovogodišnje obilježavanje godišnjice rada Udruženja "Triton", proteklo je u sumiranju rezultata ostvarenih u tekućoj godini; u nagrađivanju dječijih literarnih radova na temu "Prokoško jezero i triton"; u dijeljenju zahvalnica zaslužnim pojedincima i institucijama koji su u proteklom periodu podržavale rad "tritonaca"; u igri i pjesmi mladih Fojničanki.

Nasir Selimović, 22.12.2006


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Fojnica
PostPostano: 20 pro 2016, 12:38 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58
Postovi: 37369
Lokacija: Gl. grad regije
Ma tritona ima kod nas na sve strane. On jest endem ali to ne znači da je rijedak.

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Fojnica
PostPostano: 20 pro 2016, 12:41 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48
Postovi: 109214
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Što je Triton, da ne Googlam ? Zvuči kao neko otkriće Semira Osmanagića.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Fojnica
PostPostano: 20 pro 2016, 12:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58
Postovi: 37369
Lokacija: Gl. grad regije
BBC je napisao/la:
Što je Triton, da ne Googlam ? Zvuči kao neko otkriće Semira Osmanagića.


Insanska ribica.

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Fojnica
PostPostano: 20 pro 2016, 12:51 
Offline

Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17
Postovi: 7941
Lokacija: Сарај Чадор
Fakat pitomo mjesto ta Fojnica. Tamo mi stari išao u banju.

A i dobra je ona "...oj Fojnico, bošnjačkog oka zjenico". Zbilja zeleni biser zelene srednje Bosne.

_________________
Skidanje okova je imperativ.

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Fojnica
PostPostano: 20 pro 2016, 12:54 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48
Postovi: 109214
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Amiđa je napisao/la:
Fakat pitomo mjesto ta Fojnica. Tamo mi stari išao u banju.

A i dobra je ona "...oj Fojnico, bošnjačkog oka zjenico". Zbilja zeleni biser zelene srednje Bosne.


Nisam znao da su imali liječilište za šizofreniju. (ona je do 40% nasljedna na djecu)

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Fojnica
PostPostano: 20 pro 2016, 12:56 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 04 svi 2009, 10:57
Postovi: 9626
Lokacija: HR HB
endemski vodozemac, niš posebno, ali poenta je Junuze na staništu i njegovoj devastaciji sa ćenifama i otpadu na planinama u 21.stoljeću,... ili se sve treba podrediti profitu i "investitorima" ;)

slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Fojnica
PostPostano: 20 pro 2016, 13:00 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58
Postovi: 37369
Lokacija: Gl. grad regije
Amiđa je napisao/la:
Fakat pitomo mjesto ta Fojnica. Tamo mi stari išao u banju.

A i dobra je ona "...oj Fojnico, bošnjačkog oka zjenico". Zbilja zeleni biser zelene srednje Bosne.


Grad je fantastičan, ima najvišu i najveću planinu iznad glave i još ljekovitu termalnu vodu. Upravo grade zatvoreni bazen u Aquareumalu a ima već jedan novootvoreni u hotelu Nature.

Svi vi koji dolazite sa sjevera preporučam vam Fojnicu i ljeti i zimi.

slika

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Fojnica
PostPostano: 20 pro 2016, 13:04 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58
Postovi: 37369
Lokacija: Gl. grad regije
bumbar92 je napisao/la:
endemski vodozemac, niš posebno, ali poenta je Junuze na staništu i njegovoj devastaciji sa ćenifama i otpadu na planinama u 21.stoljeću,... ili se sve treba podrediti profitu i "investitorima" ;)

slika


Super je, jer se sav seljakluk i smeće skoncentira na jedno mjesto umjesto da bude raspršeno po prelijepoj Vranici. Čim se izmakneš kilometar od jezera već si u normalnoj prirodi.

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 216 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO