|
|
Stranica: 31/153.
|
[ 3818 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Islam Postano: 08 ruj 2015, 18:44 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
OK, shvatili smo da se slažeš sa ubojstvom žene jer nekoga ismijava u svojim pjesmama.
To se spominje i u drugom izvoru: Ibn Sa'd, Kitab al-tabaqat al-kabir, Volume 2.
Kako si krenuo sa takijanjem na kraju ćeš i kuran poništiti kao neispravan.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam Postano: 08 ruj 2015, 22:52 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15067 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
To što citiraš je Sira. Ibn Sad. Ibn Ishak. Kitab.knjiga. Al-sīra al-Nabawiyya (Prophetic biography[1]), Sīrat Rasūl Allāh (Life of the Messenger of God[2]), or just Al-sīra, is the Arabic term used for the various traditional Muslim biographies of Muhammad from which, in addition to the Quran and Hadith, most historical information about his life and the early period of Islam is derived. For centuries, Muslim scholars have recognized the problem of authenticity of hadith. Thus they have developed sophisticated methods (see Hadith studies) of evaluating isnāds (chains of transmission). This was done in order to classify each hadith into "sound" (ṣaḥīḥ) for authentic reports, as opposed to "weak" (ḍaʿīf) for ones that are probably fabricated, in addition to other categories.[7] Since many sīra reports also contain isnād information and some of the sīra compilers (akhbārīs) were themselves practicing jurists and hadīth transmitters (muḥaddiths), it was possible to apply the same methods of hadīth criticism to the sīra reports.[8] However, some sīra reports were written using an imprecise form of isnād, or what modern historians call the "collective isnād" or "combined reports". The use of collective isnād meant that a report may be related on the authority of multiple persons without distinguishing the words of one person from another. This lack of precision led some hadith scholars to take any report that used a collective isnād to be lacking in authenticity.[9]
According to Wim Raven, it is often noted that a coherent image of Muhammad cannot be formed from the literature of sīra, whose authenticity and factual value have been questioned on a number of different grounds.[3] He lists the following arguments against the authenticity of sīra, followed here by counter arguments:
Hardly any sīra work was compiled during the first century of Islam. However, Fred Donner points out that the earliest historical writings about the origins of Islam first emerged in 60-70 AH, well within the first century of Hijra (see also List of biographies of Muhammad). Furthermore, the sources now extant, dating from the second, third, and fourth centuries AH, are mostly compilations of material derived from earlier sources.[10] The many discrepancies exhibited in different narrations found in sīra works. Yet, despite the lack of a single orthodoxy in Islam, there is still a marked agreement on the most general features of the traditional origins story.[11] Later sources claiming to know more about the time of Muhammad than earlier ones. Discrepancies compared to non-Muslim sources. But there are also similarities and agreements both in information specific to Muhammad,[12] and concerning Muslim tradition at large.[13] Some parts or genres of sīra, namely those dealing with miracles, are not fit as sources for scientific historiographical information about Muhammad, except for showing the beliefs and doctrines of his community.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Islam Postano: 08 ruj 2015, 23:07 |
|
|
E moj Korrisniče , isti si kao i svi tupavi vernici , vera ti se zasniva na inatu i ničemu više , a ne na logici,moralu i najvažnije ISTINI.
Ali to i ne čudi , jer i islam i hrišćanstvo najviše vrednuje "čvrstinu u veri" , dakle što si luđi i veći inadžija i više lažeš sebe i ostale , to si bolji i vredniji.
Svim današnjim muslimanima su ruke krvave upravo zbog toga što jesu muslimani , jer neće da vide šta je njihova religija zapravo i što su naučeni da islam shvavtaju kao nešto ultimativno dobro i neupitno.
I sve dok na taj način shvatate religiju, ISIS i slični ludaci trljaju ruke i u sebi vam kažu "hvala" jer im davate vetar u leđa.
21.vek je trensforimisao islam , u smilsu da su konačnmo muslimani pročitali kuran i hadise , i zbog toga postali jako loši ljudi , jer ranije tu ludi ideologiju su imali tumačili neki slutani,imami,hodže,paše,.... , ali danas svako to može , i naravno da kad ide dušom i srcem na svo ono klanje,mržnju,solvanja,ropstvo,...prosto mora takav biti kao što islam nalaže.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam Postano: 08 ruj 2015, 23:27 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15067 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
To ti je "začarani krug. Jer u vjeru ako sumnjaš nisi neki vjernik. Ovo je srž u Islamu što se tiče tog pitanja. "Ne govorite mi vjerujemo nego mi se pokoravamo, a vjera će sama ući u srce." Nešta tipa toga je pisalo u Vjeronaukama za osnovnu školu.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
Sation
|
Naslov: Re: Islam Postano: 08 ruj 2015, 23:37 |
|
|
Da sumnjaš? Ma ne zaboga, samo glava u pijesak i zatrpavaj forum copy/paste bedastoćama u koje ni sam ne vjeruješ. U isto to vrijeme, tvoja braća po vjeri će kidati glave i ubijati nalazeći uporište u Kuranu i šerijatu.
_________________ I don't hate you, I'm just not necessarily excited about your existence
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Islam Postano: 09 ruj 2015, 08:13 |
|
|
Citat: Deset duhovnih i životnih poruka iz puta na hadždž
Hawla bint Yahya
Bilo je to 2008. kad me je dragi Allah, dž.š., odabrao da odem na Putovanje svih putovanja, da posjetim Mekku i tavafim oko Ka'be!
SubhanAllah, kakva je to samo blagodat bila! Znala sam da je hadždž životna prilika, koja vas poziva da otvorite novu stranicu, i promijenite se nabolje.
Često puta ljudi kažu sebi: „Eh, da sam tad znala ono što sad zna, mnoge bih stvari uradila drugačije...“ Takva sam i ja, do današnjeg dana samu sebe pitam: „Da li sam zbilja shvatila značenje ovog velikog islamskog rukna? Da li sam uradila sve što sam trebala, te da li je moj hadždž primljen?“
Naime, vjerovanje u Allaha, namaz, zekat, ramazanski post...ovi ibadeti su sastavni dio života vjernika, nešto s čim on živi iz dana u dan, mjeseca u mjesec, godine u godinu. Međutim, oni koji jednom odu na hadždž često puta pomisle da je to kraj priče: „Vjerovatno više nikad neću ni otići!“, ili „Nemam sredstava niti mogućnosti da više ikad odem“, pa se nažalost često puta desi da se iz njihovih života pobriše značenje hadždžskih obreda.
Međutim, ukoliko odlučimo da radimo po slovu Kur'ana, iskoristit ćemo na najbolji mogući način naše trenutke, a istovremeno pružiti lahak i efikasan savjet i našim bližnjima. U Kur'anu pronalazimo lekcije koje nadilaze granice vremena i prostora, a Allahova Knjiga nije nešto oko čega se trebamo mučiti i pokušavati joj posvetiti samo par momenata u našem zgusnutom tempu života. Naprotiv, u Kur'anu se nalazi odgovor na naše pitanje kako izvući maksimum iz života, te je on i vodič ka produktivnosti i uspjehu u svim oblastima.
Stoga, došlo je vrijeme da prenesemo životne i duhovne lekcije iz hadždža u naš svijet, upravo ovdje i sad, i da pokušamo da oživimo duh islamskog učenja!
Putovanje na hadždž sliči putovanje ka ahiretu - Kada se otisnete na hadždžsko putovanje, sam taj čin ispraćaja, putovanja i dolaska vas podsjeća na putovanje ka Allahu te dolazak i prispijevanje na ahiret i vječno odredište. Kada putujete na hadždž, napuštate vaše voljene, porodicu i prijatelje, a slično je tome putovanje ka ahiretu i odlazak s ovog svijeta. Putovanje je na neki način i patnja i iskušenje, a takve su prirode i iskušenja na ahiretu i polaganje računa. Ispred vas su stanice: smrti, kabura, sakupljanja na Sudnjem danu, obračun djela, Sirat-ćuprija, a nakon toga Džennet ili vječna patnja. Kada se vratite vašoj porodici, rodbini i prijateljima, prisjetite se velike radosti koju ćete imati kada se okupite zajedno u vrtovima Dženneta. Ovdje se krije i još jedna lekcija: najveći su gubitnici oni koji izgube sebe i svoje najbliće na Sudnjem danu, kao što Allah, dž.š., poručuje u Kur'anu: „Reci: "Stradaće, uistinu, oni koji na Sudnjem danu izgube i sebe i porodice svoje. Eto, to je pravo stradanje!" (Zumer, 15.) Prije samog odlaska na hadždž, potrebno je da se opskrbite s dovoljno sredstava (odjeće, obuće, hrane, novca) kako biste mogli da bezbjedno stignete na odredište. Međutim, da li ste ikada razmišljali koliko je potrebno da dane vaših života ispunite strahom od dragog Boga? Uzvišeni nas Allah tome podučava u Kur'anu: „I onim, što vam je potrebno za put, snabdijte se. A najbolja opskrba je bogobojaznost. I Mene se bojte, o razumom obdareni!“ (El-Bekare, 197.) Ihram i ćefini - Kad svoje tijelo ogrnete s dva komada platna koja sačinjavaju ihrame, potrebno je da se podsjetite na njihovu sličnost s ćefinima u kojima se ukopavaju umrli. Svakodnevno prisjećanje na odlazak s ovogs svijeta će vam pomoći da se oduprete grijesima i nepokornosti. Baš kao što ste morali da zamijenite svakodnevnu odjeću s bijelim i čistim ihramima, potrebno je i da vaša srca učinite bijelim i čistim tako što ćete ih svakodnevno sapirati spominjanjem Allaha i traženjem oprosta. Telbija i važnost jezika - Dok hadžije izgovaraju telbiju: „Lebbejke Allahumme, lebbejk (Odazivam ti se, Allahu moj, odazivam), potrebno je da žele da svojim govorom zarade Allahovo zadovoljstvo, i da nastoje da izbjegavaju ružan i nepristojan govor. Međutim, ova se svijest mora nastaviti i nakon povratka u rodni kraj, jer nas dragi Bog stalno posmatra i prati naša djela i riječi. Potrebno je da svakodnevno pazimo na naš jezik i da izbjegnemo dva velike poroka: ogovaranje i pretjerano pričanje! Haram i halal - Kad se nalazite u ihramima, odričete ste se stvari koje su vam inače dozvoljene, ali koje vam je Uzvišeni zabranio da ih čini u toku obreda hadždža. Zapitajmo se zašto onda kršimo Allahove naredbe čineći zabranjene stvari na raznim drugim mjestima i u raznim drugim vremenima, van mjeseca Zu-l-hidždžeta. Kada skinete ihrame i kad vam nekada zabranjene stvari postanu ponovno halal, naučit ćete važne životne lekcije o važnosti strpljenja i da nakon teškoće dolazi olakšanje. Svako ko se odazove pozivu dragog Boga, osjetit će slast ibadeta, koja se ne možete mjeriti niti s čim na ovom svijetu. Allahova Kuća i Dan proživljenja - Kada uđete u Harem Ka'be, kojeg je dragi Bog učinio utočištem ljudima, prisjetite se i utočišta na Sudnjem danu kojeg niko ne može dobiti, osim s milošću Allahovom i dobrim djelima.Najvažnija stvar koja će na Sudnjem danu garantirati sigurnost je tewhid – vjerovanje u Allahovu jednoću, te izbjegavanje pripisivanja sudruga Jedinom Vladaru. Zem-zem i blagodat vode – Kada pijete vodu Zem-zem, prisjetite se blagodati kojom je dragi Bog počastio ljudski rod, a to je – voda. Voda igra veliku i nezamjenjivu ulogu u našim životima, a veliki broj ljudi pati zbog njenog nedostatka. Zbog toga se pripazite i cijenite blagodat vode koju tako jednostavno konzumiramo u našim domovima. Sa'j i životna iskušenja – U toku obreda sa'ja, trčanja između Safe i Merve, razmislimo o iskušenju Hadžerinom, iskušenju majke koja je bila saburli uprkos velikom belaju. Upamtimo: Hadžera se nije predala, već se oslonila na Allaha, dž.š., i prionula na posao! Arefat i Gospodar Ka'be – Kada napustite Mesdžidu-l-Haram i uputite se prema Arefatu, simbolično idete u susret Gospodaru Ka'be. Arefat se nalazi van svete zemlje, označavajući da je Allah Gospodar i Vlasnik svih svijetova, i da je Njemu svaka stvar u detalje poznata. Samo stajanje na Arefatu podsjeća na stajanje ljudi na Sudnjem danu u iščekivanju presude. Ukoliko vam je teško da stojite u velikoj masi ljudi i umorni ste, zamislite kako će tek mukotrpno i iscrpljujuće biti proživljenje i polaganje računa na Sudnjem danu? Kamenčići i svakodnevni šejtanovi napadi – Kada bacate kamenčiće na džemretima, podsjetite se da je Ibrahim, a.s., bio svjestan da ga šejtan pokušava odgovoriti od pokornosti Stvoritelju, te je bacio po 7 kamenčića tri puta suprostavljajući se Allahovom neprijatelju. Upamtite da smo i mi izloženi svakodnevnim šejtanovim atacima, u pokušaju da nas udalji od spominjanja Allaha. Suprostavimo se našem neprijatelju poput Ibrahima, a.s., i ne gubimo nadu u Allahovu milost! Hadždž i iskorištavanje vremena – Obredi hadždža nas uče da cijenimo vrijeme i da ga koristimo na najbolji mogući način. Vrijeme je naše bogatstvo, naš kapital koji ili pravilno uložimo, ili protraćimo. Tokom hadždža, maksimalno koristimo vrijeme, što nam pokazuje da se u nama krije veliki potencijal. Stoga, naučite se da iskoristite vrijeme i u vašem svakodnevnom životu.
Preveo i obradio: Nedim Botić
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Islam Postano: 09 ruj 2015, 10:23 |
|
|
Pre čitanja kurana ja sam znao da je to glupa knjiga puna kontradiktornosti i dvojnosti kao i biblija jer iver ne pada daleko od klade , ali da joj je prorok tako nadmen i tako jedan pokvareni harizmatik nisam znao dok nisam podrobnije čitao kuran i hadise.
I judaizam i hrišćanstvo i islam grade svoj smisao na negiranju onih drugih i drugačijih. Njihov sistem vrednosti je kao kod fudbalskih huligana , ono kad više mrzim Partizan nego što volim Zvezdu , i tek kad uspostavim mržnju spram Partizana i kad vidim leševe navijača partizana onda sam tek pravi zvezdaš.
zašto je lako uhvatiti islam i muslimane u laži i u tome kako je kuran kvarna i lažna knjiga?? , pa evo zašto.
Kad se u kuranu govori kako jevreji i hrišćani govore da je Muhamed lažnjak i pljuju ga , on kaže da su tako pljuvali i Mojsija i Isusa pa se uspostavilo da oni jesu pravi proroci i poslanici.
I kad sam to čitao prvi put pomislio sam da je to sasvim logično što piše , ali onda sam saznao kvaku koja mi je otvorila oči , a to je da Muhamed tvrdi za sebe tj.Allah tvrdi da je on ni manje ni više nego ZADNJI prorok jednog jedinog boga i da posle njega proroka više neće niti može biti.
To je valjda najgore i najpokvarenije i najsamoživije što sam ikad pročitao ,i naodvratnija tvrdnja za samog sebe ikada izgovorena , jer je toliko lažna da mi se riga.
Dakle , ako Muhamed svoje poslanstvo objašnjava time da su i Mojsija i Isusa negirali kao što sad njega negiraju , kako to da je bog onda odlučio da prekine sa prorocima baš sa njegovom dolaskom?? , tj.da kad svi shvate da je i Muhamed prorok kao i Mojsije i Isus i da su ih sve negirali svojevremeno , vernici trebaju znati da više neće biti proroka tj.da neće biti novog proroka koji će izazvati Muhamedovo učenje kao što je Muhamed izazvao Mojsijevo i Isusovo iliti rekao da su ih ljudi iskvarili.
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Islam Postano: 09 ruj 2015, 11:40 |
|
|
Usporedba nogometnih navijaća i religija i nije baš nešto.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Islam Postano: 09 ruj 2015, 11:52 |
|
|
Kum Bečo je napisao/la: Usporedba nogometnih navijaća i religija i nije baš nešto. U pravu si , navijači i navijačka filozofija je ipak mnogo moralnija od religije jer niko dosad nije pobio milione ljudi u ime nekog kluba niti se raznosio bombom zbog Željezničara u kafiću gde dolaze navijači Sarajeva.
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Islam Postano: 09 ruj 2015, 12:39 |
|
|
Za tebe je Bog i batina, prvi i posljednji poslanik gospodin Vučko i njegova žandarmerija. Za druge ti nemaš dovoljno prostora.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Islam Postano: 09 ruj 2015, 12:44 |
|
|
Kum Bečo je napisao/la: Za tebe je Bog i batina, prvi i posljednji poslanik gospodin Vučko i njegova žandarmerija. Za druge ti nemaš dovoljno prostora. Molim?? , na osnovu čega si to zaključio?? , gde sam ja pisao o Vučku?? Kume , malo te ošajatila promaja , de' zatvori prozor.
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Islam Postano: 09 ruj 2015, 12:48 |
|
|
Maco, pa ja i govorim o tomu da ti o Vučku ne smeš ni da pisneš.
Kler voli da se bavi sobom, vi volite da se bavite klerom i kritikom religije, i nije mi jasno kako to stigivate od tolikih stvarnih i opipljivih problema.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Islam Postano: 09 ruj 2015, 13:01 |
|
|
Kum Bečo je napisao/la: Maco, pa ja i govorim o tomu da ti o Vučku ne smeš ni da pisneš.
Kler voli da se bavi sobom, vi volite da se bavite klerom i kritikom religije, i nije mi jasno kako to stigivate od tolikih stvarnih i opipljivih problema. Znači sad trebamo da odustanemo od kritike religije i klera jer ima važnijih problema?? Isti si kao beogradski takstisti , koji kažu :"Jbt , koliko ljudi vozim na sajam knjiga i svi idu tamo , a narod nema hlebada jede". Pa zato što je ovde narod religiozan i što kler na osnovu tradicije jebe narod mi i imamo Vučka,Šešelja,ove vaše majmune,.... Zato kad raskrinakaš religiju i klerikalce možeš računati na promenu zbog koje ćemo krenuti napred , a na zajebavati sebe i buduće generacije upropaostiti trovanjem. Na ovim prostorimap ostoe tri religije zbog kojih traje nepprekidna mržnja i sukob vekovima , i samo odbacivanje i raskrikavanje religije može dovesti do mira i poštovanja , a samim time jedino možemo krenuti napred. Zaobilaženje i zakonska zabrana religije su već oprobani recepti koji nisu efikasni , jer uvek religijaši isplivaju da traže krv i to tuđu , a još zarađuju na nama. Dakle , rasprava mora trajati svaki dan i svaki dan govorti o štetnosti religije , sve dok ljudi ne nauče mislti sovjom glavom a ne biti allahov rob ili Isusovo jagnje.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam Postano: 09 ruj 2015, 19:16 |
|
|
joe enter je napisao/la: Pre čitanja kurana ja sam znao da je to glupa knjiga puna kontradiktornosti i dvojnosti kao i biblija jer iver ne pada daleko od klade , ali da joj je prorok tako nadmen i tako jedan pokvareni harizmatik nisam znao dok nisam podrobnije čitao kuran i hadise.
I judaizam i hrišćanstvo i islam grade svoj smisao na negiranju onih drugih i drugačijih. Njihov sistem vrednosti je kao kod fudbalskih huligana , ono kad više mrzim Partizan nego što volim Zvezdu , i tek kad uspostavim mržnju spram Partizana i kad vidim leševe navijača partizana onda sam tek pravi zvezdaš.
zašto je lako uhvatiti islam i muslimane u laži i u tome kako je kuran kvarna i lažna knjiga?? , pa evo zašto.
Kad se u kuranu govori kako jevreji i hrišćani govore da je Muhamed lažnjak i pljuju ga , on kaže da su tako pljuvali i Mojsija i Isusa pa se uspostavilo da oni jesu pravi proroci i poslanici.
I kad sam to čitao prvi put pomislio sam da je to sasvim logično što piše , ali onda sam saznao kvaku koja mi je otvorila oči , a to je da Muhamed tvrdi za sebe tj.Allah tvrdi da je on ni manje ni više nego ZADNJI prorok jednog jedinog boga i da posle njega proroka više neće niti može biti.
To je valjda najgore i najpokvarenije i najsamoživije što sam ikad pročitao ,i naodvratnija tvrdnja za samog sebe ikada izgovorena , jer je toliko lažna da mi se riga.
Dakle , ako Muhamed svoje poslanstvo objašnjava time da su i Mojsija i Isusa negirali kao što sad njega negiraju , kako to da je bog onda odlučio da prekine sa prorocima baš sa njegovom dolaskom?? , tj.da kad svi shvate da je i Muhamed prorok kao i Mojsije i Isus i da su ih sve negirali svojevremeno , vernici trebaju znati da više neće biti proroka tj.da neće biti novog proroka koji će izazvati Muhamedovo učenje kao što je Muhamed izazvao Mojsijevo i Isusovo iliti rekao da su ih ljudi iskvarili. Muhamed je zadnji jer je poslat kao milost svjetovima, e sad zašto milost. Poslije njega nema više milosti kad bi po defaultu trebao da dođe poslanik iza Muhameda a.s neće /doći će poslanik zvani Smak svijeta. Bio je jedan lažni poslanik u doba Muhamed a.s Musaylimah (Arabic: مسيلمة) or Musaylimah bin Ḥabīb (Arabic: مسيلمة بن حبيب) was one of a series of people (including his future wife) who claimed prophethood in 6th century Arabia, which included the Islamic prophet Muhammad. He is considered by Muslims to be a false prophet, and is always referred to as "the Liar" (Arabic: الكذّاب al-Kaḏḏāb).[1] His followers were also very devout.[2]His teachings were almost lost but a neutral review of them does exist in Dabestan-e Mazaheb.[4] He prohibited pigs and wine, taught three daily prayers to the God, facing whatever side, Ramadan fasting at night, and no circumcision. Musaylimah, who is reported as having been a skilled magician,[5] dazzled the crowd with miracles. He could put an egg in a bottle; he could cut off the feathers of a bird and then stick them on so the bird would fly again; and he used this skill to persuade the people that he was divinely gifted. Musaylimah shared verses purporting them to have been revelations from God and told the crowd that Muhammad had shared power with him.[3] Musaylimah even referred to himself as Rahman,[1] which suggests that he may have attributed some divinity to himself. Thereafter, some of the people accepted him as a prophet alongside Muhammad. Gradually the influence and authority of Musaylimah increased with the people of his tribe. Musaylimah sought to abolish prayer and freely allow sex and alcohol consumption.[3] He also took to addressing gatherings as a messenger of Allah just like Muhammad, and would compose verses and offer them, as Qur'anic revelations. Most of his verses extolled the superiority of his tribe, the Bani Hanifa, over the Quraysh. Musaylimah also proposed to share power over Arabia with Muhammad. Then one day, in late 10 Hijri, he wrote to Muhammad: “ "From Musaylimah, Messenger of God, to Muhammad, Messenger of God. Salutations to you. I have been given a share with you in this matter. Half the earth belongs to us and half to the Quraish. But the Quraish are people who transgress." ” Muhammad, however, replied back: “ "From Muhammad, the Messenger of God, to Musaylimah, the arch-liar. Peace be upon him who follows (God's) guidance. Now then, surely the earth belongs to God, who bequeaths it to whom He will amongst his servants. The ultimate issue is to the God-fearing."[6]
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Islam Postano: 09 ruj 2015, 19:44 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Islam Postano: 09 ruj 2015, 21:51 |
|
|
joe enter je napisao/la: Kum Bečo je napisao/la: Maco, pa ja i govorim o tomu da ti o Vučku ne smeš ni da pisneš.
Kler voli da se bavi sobom, vi volite da se bavite klerom i kritikom religije, i nije mi jasno kako to stigivate od tolikih stvarnih i opipljivih problema. Znači sad trebamo da odustanemo od kritike religije i klera jer ima važnijih problema?? Isti si kao beogradski takstisti , koji kažu :"Jbt , koliko ljudi vozim na sajam knjiga i svi idu tamo , a narod nema hlebada jede". Pa zato što je ovde narod religiozan i što kler na osnovu tradicije jebe narod mi i imamo Vučka,Šešelja,ove vaše majmune,.... Zato kad raskrinakaš religiju i klerikalce možeš računati na promenu zbog koje ćemo krenuti napred , a na zajebavati sebe i buduće generacije upropaostiti trovanjem. Na ovim prostorimap ostoe tri religije zbog kojih traje nepprekidna mržnja i sukob vekovima , i samo odbacivanje i raskrikavanje religije može dovesti do mira i poštovanja , a samim time jedino možemo krenuti napred. Zaobilaženje i zakonska zabrana religije su već oprobani recepti koji nisu efikasni , jer uvek religijaši isplivaju da traže krv i to tuđu , a još zarađuju na nama. Dakle , rasprava mora trajati svaki dan i svaki dan govorti o štetnosti religije , sve dok ljudi ne nauče mislti sovjom glavom a ne biti allahov rob ili Isusovo jagnje. Nema čovjekoljublja bez vjere. Da nestane vjere, čovjek bi čovjeku bio vuk. Rušenjem vjere, srušio biš osnovu čovjekoljublja. Malo se zapitaj, ako unatoč Isusovom učenju postoje sukobi, onda samo razmisli kakvi bi sukobi bili bez njega. Primjer su nacizam i komunizam. Nema tih vjerskih ratova koji će nadmašiti ili ponoviti zločine bezvjernog komunizma i nacizma koji je također bježao od vjera. Nije stvar u Bogu i vjeri, već u ljudima. Ali eto, slobodno ti mudrovanje, pak ti imaj svoje stavove.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Islam Postano: 10 ruj 2015, 15:18 |
|
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam Postano: 10 ruj 2015, 16:05 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: Ovo je pravi islam: Citat: ID: Izbeglice čine veliki greh bežeći u EvropuSirijske i libijske izbeglice koje beže u Evropu su počinile veliki greh izlažući svoju decu nevernicima, drogi,alkoholu i promiskuitetu, poručuju džihadisti ID http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=09&dd=10&nav_category=78&nav_id=1037544 Po Kuranu svi muslimani Evrope morali bi iseliti. Ma nemaš ti pojma. Jado jadni vidi prvo šta je hidžra.
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Islam Postano: 10 ruj 2015, 19:39 |
|
|
korrisnik je napisao/la: bezimeni12 je napisao/la: Ovo je pravi islam:
Po Kuranu svi muslimani Evrope morali bi iseliti. Ma nemaš ti pojma. Jado jadni vidi prvo šta je hidžra. Kuran 4:97 Citat: Kad budu uzimali duše onima koji su se prema sebi ogriješili, meleki će upitati: "Šta je bilo s vama?" - "Bili smo potlačeni na Zemlji" - odgovoriće. - "Zar Allahova Zemlja nije prostrana i zar se niste mogli nekud iseliti?" - reći će meleki, i zato će njihovo prebivalište biti Džehennem, a užasno je on boravište.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam Postano: 10 ruj 2015, 19:52 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Ma nemaš ti pojma. Jado jadni vidi prvo šta je hidžra.
Kuran 4:97 Citat: Kad budu uzimali duše onima koji su se prema sebi ogriješili, meleki će upitati: "Šta je bilo s vama?" - "Bili smo potlačeni na Zemlji" - odgovoriće. - "Zar Allahova Zemlja nije prostrana i zar se niste mogli nekud iseliti?" - reći će meleki, i zato će njihovo prebivalište biti Džehennem, a užasno je on boravište. Charry pick. Kad je obnjavljena ta sura? I koji su joj razlozi. Evo ti:I napadajte takve gdje god ih sretnete i progonite ih odande odakle su oni vas prognali. A zlostavljanje je teže od ubijanja! I ne borite se protiv njih kod Časnoga hrama, dok vas oni tu ne napadnu. Ako vas napadnu, onda ih ubijajte! – neka takva bude kazna za nevjernike. # I borite se protiv njih sve dok mnogoboštva ne nestane i dok se Allahova vjera slobodno ispovijedati ne mogne. Pa ako se okane, onda neprijateljstvo prestaje, jedino protiv nasilnika ostaje. #Onaj ko se iseli Allaha radi naći će na Zemlji mnogo mjesta, uprkos svojim neprijateljima, i slobodu. A onome ko napusti svoj rodni kraj radi Allaha i Poslanika Njegova, pa ga stigne smrt, nagrada od Allaha njemu je sigurna. – A Allah mnogo prašta i milostiv je. # Nije vam grijeh da molitvu na putovanju skratite, i kada se bojite da će vam nevjernici neko zlo nanijeti. Nevjernici su vam, doista, otvoreni neprijatelji. # Bosna i Hercegovina nije Dar al Harb- Kuća Rata. Dar Al Harb je država koja ne da muslimanima da ipovijedaju svoju vjeru i proganja ih.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam Postano: 10 ruj 2015, 20:08 |
|
|
Dar al-Islam Definition: Literally, this means "Abode of Islam." In practice, this refers to any lands ruled by Muslims and governed by Islamic laws. Everything else is known as Dar al-Harb. Dar al-Islam (“house of Islam”) signifies a geographic location controlled by Muslims where Islamic law is in effect. Traditionally for Muslims, it is important for Dar al-Islam to expand, but a tragedy if Dar al-Harb expands and Dar al-Islam shrinks. This is because true peace and justice can only be achieved in Dar al-Islam.
Dar al-Harb (“house of war”) is a location where Muslims are not in control and Muslim law is not in effect. Dar al-Harb can also refer to a human’s inner struggle to accept the will of God. Also Known As: Dar al-Harb Definition: Literally, this means "Abode of War." In practice, it refers to any lands not ruled by Muslims and governed by Islamic laws.
Dar al-Sulh (“house of treaty”) is a place that is not under Muslim control, but that has friendly relations with Islamic territories. In Islamic tradition, the precedent for Dar al-Sulh is a treaty that the Prophet Muhammad entered into with the Christian city state of Najran.
Dar al Kufr Definition: Literally, this means "Abode of Unbelievers." In practice, it refers to any lands not ruled by Muslims and governed by Islamic laws. Also Known As: Dar al-Harb Definition: Literally, this means "Abode of War." In practice, it refers to any lands not ruled by Muslims and governed by Islamic laws.
These terms were coined by Muslim fuqaha (jurists) after many years of the advent of Islam with respect to the situation which prevailed in their contemporary world. Moreover, fuqaha coined different terms for different regions according to the situations prevailing therein like Dar al-aman (territory of security), dar al-silm (territory of peace) and dar al-muwada’ah (territory of mutual peace) . Dar al-Amn (Arabic: دار الأمن "house of safety") refers to the status of Muslims either in the West or other non-Muslim societies. The term dar al-Amn may be used in conjunction with, or in opposition to, the older terms dar al-Islam and dar al-Harb, from which it is derived (see also "Dar al-Dawa"). This region usually refers to countries where Muslims have the right to practice their religion. Many countries with Muslim minorities have been declared as Dar al-Amn at different points in time.
Dar al-Dawa[edit] Dar al-Dawa (Arabic: دار الدعوة "house of invitation") refers to a region where the religion of Islam has recently been introduced. Since the population had not been exposed to Islam before, they may not fit into the traditional definition of dar al-Harb. On the other hand, as the region is not yet Muslim, it cannot be dar al-Islam either. The most frequent use of the term dar al-Dawa is in regard to Arabia before and during the life of Muhammad commonly referred as Jahiliyyah period, era of ignorance of divine guidance.[citation needed]
More recently, the term dar al-Dawa has been proposed by Western Muslim philosophers for the status of Muslims in the West - or, more likely and logically, for the Western countries where these are living.
The term dar al-Dawa may be used in conjunction with, or in opposition to, the older terms dar al-Islam and dar al-Harb, from which it is derived, or simply be seen as just another sub-category of dar al-harb (see also "Dar al-Amn").
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Islam Postano: 11 ruj 2015, 01:12 |
|
|
Ovo dolje citirano iz Kurana je ispravno. A onadruga sranja sa Wiki ne opterecuj nas sa: korrisnik je napisao/la: #Onaj ko se iseli Allaha radi naći će na Zemlji mnogo mjesta, uprkos svojim neprijateljima, i slobodu. A onome ko napusti svoj rodni kraj radi Allaha i Poslanika Njegova, pa ga stigne smrt, nagrada od Allaha njemu je sigurna. – A Allah mnogo prašta i milostiv je. #
Drzi se izvornog islama i ne boj se.
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Islam Postano: 11 ruj 2015, 01:15 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: Ovo dolje citirano iz Kurana je ispravno. A onadruga sranja sa Wiki ne opterecuj nas sa: korrisnik je napisao/la: #Onaj ko se iseli Allaha radi naći će na Zemlji mnogo mjesta, uprkos svojim neprijateljima, i slobodu. A onome ko napusti svoj rodni kraj radi Allaha i Poslanika Njegova, pa ga stigne smrt, nagrada od Allaha njemu je sigurna. – A Allah mnogo prašta i milostiv je. #
Drzi se izvornog islama i ne boj se. Alahu akbar.
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Islam Postano: 11 ruj 2015, 16:26 |
|
|
BBC je napisao/la: Poslao je ubojicu da ubije ženu "jer ga ismijavala u poetskim stihovima".
Vrlo gadan karakter je taj zločinac imao. Da je danas živ bio bi u sudnici pored Ratka Mladića i sudilo bi mu se za puno veće zločine i gadosti. Krvolok je tamanio pjesnike gdje god je stizao: 'Asma' bint Marwan Jan, 624 godine Abu 'Afak Feb,624 godine Al Nadr ibn al-Harith Mart,624 godine Ka'b ibn al-Ashraf Sept , 624 godine Abu Rafi' ibn Abi Al-Huqaiq Dec ,624 godine Abdullah bin Khatal Jan 630 godine Fartana Jan 630 godine Quraybah Jan 630 godine Ka'b ibn Zuhayr ibn Abi Sulama Jan 630 godine Al-Harith bin al-Talatil Jan 630 godine Abdullah ibn Zib'ari Jan 630 godine Hubayrah Jan 630 godine
|
|
Vrh |
|
|
Sation
|
Naslov: Re: Islam Postano: 11 ruj 2015, 16:46 |
|
|
Očekuj copy/paste bljuvotinu ubrzo ;)
_________________ I don't hate you, I'm just not necessarily excited about your existence
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|