HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 vel 2025, 12:09.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 185 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: akcija Svjetlost
PostPostano: 08 vel 2010, 16:22 

Perpetua je napisao/la:
Nije potpuno nevjerojatno da saudijski sponzori pravog puta namjerno ulazu samo u superdzamije, naj-medrese i slicne potrebstine svakodnevnog zivota a ne u gospodarstvo.

Ne pamtim vise od koga sam cula da je se jedan ocajni musliman na funkciji zalio arapskoj ulemi tocno u lice sto daju toliki novac samo za vjerske objekte a ne za firme, tvornice itd. Dakako, osim prezirnog smjeska nije dobio nikakav odgovor.

No kad razmislis o muslimanskoj sirotinji, koja se hrani na osnovi zamatanja svoje zenskadije, koja pristaje na svaku vehabijsku debilnost samo da bi si nesto za prezivljavanje osigurala - onda taj jako pristrani angazman saudijske brace prima malo grublje crte ... znaju oni, ocito, za privlacnost pravog puta u svijetli islam pa stoga malo podpomazu da se zaostala braca brze i bolje odluce.

Ali eto, u neku ruku muslimani poluvoljnom vehabizacijom ostaju vjerni svojoj tradiciji - vec u proteklim danima osmanlijskog zuluma su dokazali da im nacelnost, ustrajnost a ni izdrzljivost nisu bas najjaca osobina. Za par privilegija, komad kruha ili ugodnu fotelju daju sve ono sto drugi ne bi niposto dali.

Neznas sta pricas. Misliis da su sve te Vehabije nepismeni, zaostali ljudi, i da su se svi oni opredjelili za to zbog nekih privilegija? To uopste nije tacno. To su najvise ljudi koji su dozivjeli neke teske traume u zivotu.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 16:24 

bumbar92 je napisao/la:
Irma je napisao/la:

Isto ko sto se "raspetljalo" da u skoli u tom selu ne uci po jordanskom programu, kao sto je plasirano u medijima, i mnoge druge stvari. Ovde je jedini problem sto su se ti ljudi naselili na koridor, a zna se kome to najvise ne odgovara.

Ma ja, a nije problem što su u tome selu živjeli nekada nemuslimani,...

Normalno da nije po jordanskom planu i programu, nego je po šerijetskom ili kojem već planu i programu..., ali na jordanskom jeziku.

Nije ***, nego se krava pokakila,...daj bona Irma....

Pa dokazalo se da niakakav plan i program na jordanskom jeziku nije postojao u skoli. Oni nisu nikaoga istjerali iz tog sela, nego pokupovali imanja tamo, a ko je radio ciscenje Brckog i oko Brckog valjda se zna.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 16:26 

Irma je napisao/la:
Perpetua je napisao/la:
Nije potpuno nevjerojatno da saudijski sponzori pravog puta namjerno ulazu samo u superdzamije, naj-medrese i slicne potrebstine svakodnevnog zivota a ne u gospodarstvo.

Ne pamtim vise od koga sam cula da je se jedan ocajni musliman na funkciji zalio arapskoj ulemi tocno u lice sto daju toliki novac samo za vjerske objekte a ne za firme, tvornice itd. Dakako, osim prezirnog smjeska nije dobio nikakav odgovor.

No kad razmislis o muslimanskoj sirotinji, koja se hrani na osnovi zamatanja svoje zenskadije, koja pristaje na svaku vehabijsku debilnost samo da bi si nesto za prezivljavanje osigurala - onda taj jako pristrani angazman saudijske brace prima malo grublje crte ... znaju oni, ocito, za privlacnost pravog puta u svijetli islam pa stoga malo podpomazu da se zaostala braca brze i bolje odluce.

Ali eto, u neku ruku muslimani poluvoljnom vehabizacijom ostaju vjerni svojoj tradiciji - vec u proteklim danima osmanlijskog zuluma su dokazali da im nacelnost, ustrajnost a ni izdrzljivost nisu bas najjaca osobina. Za par privilegija, komad kruha ili ugodnu fotelju daju sve ono sto drugi ne bi niposto dali.

Neznas sta pricas. Misliis da su sve te Vehabije nepismeni, zaostali ljudi, i da su se svi oni opredjelili za to zbog nekih privilegija? To uopste nije tacno. To su najvise ljudi koji su dozivjeli neke teske traume u zivotu.

Zar vi niste svi traumatizirani? :neznam

U mojoj me sahranite zemlji

Samo u njoj počivat ću u miru.
Samo u njoj počivat ću mirno...

Isus će mi postelju prostrijeti
Isus će mi prostrijet odar smrti.

U susret mi Spasitelju dođi
Dođe mi u susret na pol puta
Ogrne me brižno svojim plaštom

Želim Bože da u času smrti
Ni jedno oko ne zasuzi za mnom
A jedino što ja tebe molim
Kada umrem da mi dadeš kutak... neba

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 16:26 

[quote="Irma
Neznas sta pricas. Misliis da su sve te Vehabije nepismeni, zaostali ljudi, i da su se svi oni opredjelili za to zbog nekih privilegija? To uopste nije tacno. To su najvise ljudi koji su dozivjeli neke teske traume u zivotu.[/quote]

Vidi se da su istraumatizirani a Bo*a mi istraumatiziraju i sav normalan svijet svojom pojavom, ali neka tebe nama, ti i takovi ste idealni, idealni uzorci za ukazivanje na opasnost radikalnog Islamizma u Bosni.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 16:27 

Real gone je napisao/la:
mara je napisao/la:
U ovom clanku ima dosta istine. Dal je Bec bas centar vahabizma, neznam, sumjam da mi to mozemo tako lako procjeniti, jer su im strukture zatvorene.

Nažalost jeste za Balkan (zato sam i napisala prethodno - za ovaj deo Evrope).

Mene upravo to i zanima..zašto su im strukture zatvorene, ondosno ko dozvoljava da one to budu (u svetlu dešavanja zadnjih par godina i američke "borbe" protiv terorizma)??
Zašto u navedenom tekstu pominju kako je jedini novinski članak o vehabijama u Austriji objavljen samo jednom u (levom) dnevnom listu Standard i zašto se u javnosti i među desnim partijama forsira isključivo priča o azilantima (mahom iz trećih zemalja), a nikada o radikalnim islamistima?

Kome odgovara postojanje radikalnog islama? Možda onima kojima to služi kao izgovor za izgradnju vojnih baza širom Europe, Azije, a još malo pa će i Afrike.

Ako tome dodamo da je SA centar vahabizma, a istovremeno i najvjerniji saveznik SAD-a, hm...

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 16:27 

Irma je napisao/la:
Pa dokazalo se da niakakav plan i program na jordanskom jeziku nije postojao u skoli. Oni nisu nikaoga istjerali iz tog sela, nego pokupovali imanja tamo, a ko je radio ciscenje Brckog i oko Brckog valjda se zna.

Jel to hoćeš reći da je bio "BiH nastavni plan i program" da se odma iznenadim i padnem na oko? :zubati

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 16:28 

Inkvizitor je napisao/la:
teranova je napisao/la:
To su oni sa viškom dece i manjkom moždanih vijuga?
Oni u Evropi nemaju šta da traže.
A sad, što su ipak tu a ne tamo gde im je i mesto, u nekoj srednjeistočnoj pripizdini, krivi su ljubitelji demokratije i šarenog etničkog sastava.
Sa zapada, naravno.
Kojima, uzgred rečeno, na pamet ne pada ni da privire a kamoli suživotare sa sličnim specimenima, koje nama tako velikodušno preporučuju.

ne bih ja rekao da oni ne suživotare.

u Milanu se zaustavi promet kad je džuma. Cijela ulica se paralizira. Ovi jendostavno kleknu nasred ulice.

da se ne govori za ostale zemlje. Islamisti ih doslovno teroriziraju. Skandinavske zemlje, Njemačku, Britaniju, Nizozemsku, sve redom.

Islamisti teroriziraju stanovnistvo u Skandinavskim zemljama?? :eek
No comment.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 16:28 

bumbar92 je napisao/la:
Irma je napisao/la:

Jel to hoćeš reći da je bio "BiH nastavni plan i program" da se odma iznenadim i padnem na oko? :zubati

Upravo to.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 16:30 

Irma je napisao/la:
Inkvizitor je napisao/la:

ne bih ja rekao da oni ne suživotare.

u Milanu se zaustavi promet kad je džuma. Cijela ulica se paralizira. Ovi jendostavno kleknu nasred ulice.

da se ne govori za ostale zemlje. Islamisti ih doslovno teroriziraju. Skandinavske zemlje, Njemačku, Britaniju, Nizozemsku, sve redom.

No comment.

Terorizira i taj tvoj avatar, fali ti marama, kako je inače vaš stil odjevanja, po pisanju se vidi da si prihvatila radikalnost, no, živi to punim plućima, prvo zamijeni avatar :evotigana

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 16:31 

Irma je napisao/la:
bumbar92 je napisao/la:

Upravo to.

Gdje piše na Islambosna.ba?

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 16:35 

teranova je napisao/la:
A sad, što su ipak tu a ne tamo gde im je i mesto, u nekoj srednjeistočnoj pripizdini, krivi su ljubitelji demokratije i šarenog etničkog sastava.
Sa zapada, naravno.
Kojima, uzgred rečeno, na pamet ne pada ni da privire a kamoli suživotare sa sličnim specimenima, koje nama tako velikodušno preporučuju.

A sta u Evropi imaju da traze bradate spodobe, koje su klale u ubijale sve ne-srpsko, cije fasistickje ideologije su kulminirale genocidom, najvecim zlocinom u Evropi nakan WW2??
A sto se sad to vi furate na demokratiju, i svijetu prikazujte laznu sliku "demokrata", kad ste u stvari samo jedan drugi oblik talibana.
I sta ces ti srpkinjo uraditi po tom pitanju, bas bi volila da vas opet vidim na djelu??
Opet sebi dajete za pravo odredjivat, ko ce sta da radi, kojem Bogu da se moli, i gdje ce da zivi!

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 16:40 

Irma je napisao/la:
teranova je napisao/la:
Sa zapada, naravno.

A sta u Evropi imaju da traze bradate spodobe, koje su klale u ubijale sve ne-srpsko, cije fasistickje ideologije su kulminirale genocidom, najvecim zlocinom u Evropi nakan WW2??
A sto se sad to vi furate na demokratiju, i svijetu prikazujte laznu sliku "demokrata", kad ste u stvari samo jedan drugi oblik talibana.
I sta ces ti srpkinjo uraditi po tom pitanju, bas bi volila da vas opet vidim na djelu??
Opet sebi dajete za pravo odredjivat, ko ce sta da radi, kojem Bogu da se moli, i gdje ce da zivi!

Oladi bre ženo, vidi se da se informišeš na SarajevoX forumu.
Autizam totalni.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 16:40 

unknown je napisao/la:
Irma je napisao/la:

No comment.

Terorizira i taj tvoj avatar, fali ti marama, kako je inače vaš stil odjevanja, po pisanju se vidi da si prihvatila radikalnost, no, živi to punim plućima, prvo zamijeni avatar :evotigana

Po cemu sam prihvatila radikalnost? Znas li ti da je jedan od osnovnih principa demokratije, pravo na praktikovanje vjere, po uslovom da ne ugrozavas druge. Ja ne podrzavam Vehabije i njihov nacin praktikovanja Islama, ali ukoliko me ne ugrozavaju briga me kako oni zive, i sto nose brade i kratke pantalone. Sto se tice pokrivanja, to je moj licni izbor,moja stvar.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 16:41 

Irma je napisao/la:
teranova je napisao/la:
Sa zapada, naravno.

Te bradate spodobe su evropski narod, za razliku od tvojih mudjosa, kojima je svaki oblik civilizacije znastvena fantastika!

Irma je napisao/la:

Budes li ih gledala na djelu, neces taj film dugo gledat! Ako opet zapjevaju nos zica Srebrenica dani su vam odbrojani!

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 16:52 

Nije mi jasno kako jedna multikulti Irma moze podrzavati bradate vehabije, ne kuzim poveznicu.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 16:53 

mara je napisao/la:
Irma je napisao/la:

Te bradate spodobe su evropski narod, za razliku od tvojih mudjosa, kojima je svaki oblik civilizacije znastvena fantastika!

Irma je napisao/la:

Budes li ih gledala na djelu, neces taj film dugo gledat! Ako opet zapjevaju nos zica Srebrenica dani su vam odbrojani!

Poznata mi je tvoja naklonost prema bradatim spodobama, a vjeruj nikad vise onako oni nece zapjevat.
I Hitler je bio evropski covjek.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 16:56 

Crni bombarder je napisao/la:
Nije mi jasno kako jedna multikulti Irma moze podrzavati bradate vehabije, ne kuzim poveznicu.

Pa citaj moje postove, ja ne podrzavam taj vehabiski pokret, ali to je njihov licni izbor koji im niko ne moze uskratit.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 16:57 

teranova je napisao/la:
Irma je napisao/la:

Autizam totalni.

Da kao samo Sa-x svjedoci o onome sto je bilo.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 16:59 

Irma je napisao/la:
teranova je napisao/la:

Autizam totalni.

Da kao samo Sa-x svjedoci o onome sto je bilo.

Nisu samo vaše majke u crnini. Shvati više, aman!!!

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 17:11 

Irma je napisao/la:
mara je napisao/la:

Poznata mi je tvoja naklonost prema bradatim spodobama, a vjeruj nikad vise onako oni nece zapjevat.
I Hitler je bio evropski covjek.

Da su te bradate spodobe svoje ciljeve ostvarili, da ih ti zlotovorni Hrvati, koje danas nazivate Ustasama, nisu spasili od tih bradati spodoba, danas ne bi bilo jos gorih bradatih spodoba u BiH!
Cesto se covjek zamisli pa kaze, kamo srece ....
Nece oni onako zapjevati, budi sigurna, bit ce jos glasniji!

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 17:54 

Oni svoje teroriste i soviniste podrzavaju, a kod nas se uvjek nadje debila koji ce pljuvat po svemu svome da bi se uvukli u pakas europi i svijetu.. No propovjednici islama u BiH podrzavaju serijatlije i njihov nacin ... Mozda bi i mi morali osnovat koje krizarsko selo..

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... ije-razdor

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 19:43 

bumbar92 je napisao/la:
Irma je napisao/la:

Upravo to.

Gdje piše na Islambosna.ba?

evo ovdje
Citat:
Djeca dobri đaci

Prošle godine u pojedinim bh. medijima digla se velika prašina o navodnom pohađanju nastave učenika iz Gornje Maoče po tzv. jordanskom planu i programu, što je opet bila laž. Naime, direktor škole "Podorašje" u Srebreniku Sead Ahmetović, u čijem sastavu je i područna škola Maoča Gornja, to objašnjava riječima:

- Ja ne znam šta su djeca tih ljudi učila i gdje su sve pohađala nastavu prije 2007. godine. Te godine, kada smo mi, na njihovu molbu, obnovili školu i poslali učitelje Raziju Kišić i Mirsada Musića, te vjeroučitelja Asmira ef. Bečića, nastava je krenula normalno. Tamo smo organizirali dva kombinirana odjeljenja sa 36 učenika i uglavnom su djeca dobri đaci. Osim roditeljskih sastanaka, roditelji iz Maoče Gornje i sami dolaze i interesiraju se za školu. Ono što je nedavno objavio "San" o ovoj temi nema nikakve veze sa stvarnošću, to su gluposti. Tim ljudima gore treba pomoći da prežive - kazao nam je Ahmetović.

http://www.islambosna.ba/index.php/comp ... ?task=view

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 19:44 

sto se tice izjava da je skola na jordanskom jeziku, jel moze iko reci gdje se taj jezik govori, na google ne mogu nadjem nikako:
http://www.google.hr/#hl=hr&source=hp&q ... bd8f1900e1

Vrh

PostPostano: 09 vel 2010, 11:48 

mateb je napisao/la:
Real gone je napisao/la:

Nažalost jeste za Balkan (zato sam i napisala prethodno - za ovaj deo Evrope).

Mene upravo to i zanima..zašto su im strukture zatvorene, ondosno ko dozvoljava da one to budu (u svetlu dešavanja zadnjih par godina i američke "borbe" protiv terorizma)??
Zašto u navedenom tekstu pominju kako je jedini novinski članak o vehabijama u Austriji objavljen samo jednom u (levom) dnevnom listu Standard i zašto se u javnosti i među desnim partijama forsira isključivo priča o azilantima (mahom iz trećih zemalja), a nikada o radikalnim islamistima?

Kome odgovara postojanje radikalnog islama? Možda onima kojima to služi kao izgovor za izgradnju vojnih baza širom Europe, Azije, a još malo pa će i Afrike.

Ako tome dodamo da je SA centar vahabizma, a istovremeno i najvjerniji saveznik SAD-a, hm...

Hvala, taj odgovor sam i očekivala.
x

(no to još jednom potvrdjuje moju tezu da je EU na vrlo, vrlo staklenim nogama.. :thumbdown )

slika

Vrh

PostPostano: 09 vel 2010, 12:07 

Real gone je napisao/la:
mateb je napisao/la:

Hvala, taj odgovor sam i očekivala.
x

(no to još jednom potvrdjuje moju tezu da je EU na vrlo, vrlo staklenim nogama.. :thumbdown )

Neću u off, ali EUR kao valuta upravo puca po šavovima, tko bi rekao da će 4 svinje, odnosno P.I.G.S (Portugal, Italy, Greece, Spain) uspjeti razjebat cijeli party. Čekamo sugar daddy Njemačku da spasi cijeli projekt. :biceovodobro

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 185 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, iprodano, Patriota, Roko987, Tomba17 i 28 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: