HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 ožu 2025, 01:17.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8211 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 ... 329  Sljedeća

Koga podržavate u sirijskom konfliktu?
Assada i vladine snage 63%  63%  [ 127 ]
Pobunjenike 2%  2%  [ 4 ]
Nikoga, nijedni mi nisu simpatični i ne pratim 15%  15%  [ 30 ]
Samo gledam, da se Kurdi odvoje od Sirije 8%  8%  [ 17 ]
Sirija se treba raspasti na više država 11%  11%  [ 23 ]
Ukupno glasova : 201
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rat u Siriji
PostPostano: 11 pro 2015, 00:19 

Ne treba tome vjerovati.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2015, 00:21 

Taj Qassim je već bio mrtav bar milijun puta =))
Pusti, ovdje iranci nisu bad guys. Turci jesu. Pogotovo jer za njih navijaju lokalni Muslimani.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2015, 00:52 

Bacaš li ga na činjenicu da je tako?

Vrh

PostPostano: 11 pro 2015, 11:32 

daramo je napisao/la:
Putin i Asad ostali bez ključnog saveznika: 'Izgubili su nekoliko važnih vojnih lica i odmah pobjegli!'

'Masovno gube poručnike. A kad gubiš poručnike to znači da gubiš ljude na prvoj liniji'

Američki vojni dužnosnici tvrde da je Iran počeo povlačiti svoje vojne snage iz Sirije! Takav rasplet događaja već je nagovijestio Barack Obama prošlog mjeseca kada je spominjao koaliciju u kojoj sudjeluju samo Rusi i Asadove snage.

Amerikanci tvrde da se elitni odredi iranske Revolucionarne garde već povlače prema matičnoj zemlji, a razlog leži u činjenici da su Iranci pretrpjeli velike gubitke u borbi za preuzimanje provincije Idlib. Navodno su Iranci u borbama izgubili vrlo važna vojna lica.

Čini se da je pravi razlog otkrio izraelski ministar obrane Moshe Ya'alon na jednom summitu. Naime, rekao je da je ruski plan bio da se Idlib očisti od pobunjenika u roku tri mjeseca.

- Ali to se neće dogoditi. Nema teorije, ta misija je osuđena na propast. Zašto? Jednostavno, sirijska vojska je potpuno nesposobna, dok su Iranci neodlučni, čak i nezainteresirani...

Odlazak Iranaca iz Sirije zasigurno je iznenađujući slijed događaja koji je šokirao Putina, a još više Asada.

- Iranci su pretrpjeli gubitke strašne gubitke. Izgubili su puno časnika, važnih vojnih dužnosnika, pa čak i generala. Postoje informacije da im je teško ozlijeđen njihov najstrašniji i najopasniji general Qassem Suleimani. Navodno je ranjen kod Alepa. a američke službe još uvijek provjeravaju taj podatak -- rekao je neimenovani američki dužnosnik.

Kad je to neki General sjedio na prvoj crti da ga neko rani ili ubije kao sto je vec bilo javljano ?!

Vrh

PostPostano: 11 pro 2015, 11:44 

Ti si u zadnje vrijeme malo pukao.
Nisam te za*ebavao radi nedostatka edukacije, niti radi blago rečeno čudnih stavova.
Čak sam ti i pokušao pomoći u pričama o potrazi tvojih predaka, čisto na lingvističkoj osnovi.
Koji ti je ?
Za razliku od tebe nisam bezubi nadrkani klinac.
A moj post stoji.
Turska je jedan od glavnih generatora ISILa, a vi joj "držite skute".
Ako misliš da su "kozojebci" i "glavosjeci" iz ISILa "pravi put", slobodno odeš u Siriju (Irak, Libiju ili gdje god su već) i odjebeš od mene u troskocima.

@Vuk, to ti je taj reinkarnirajući iranski general. Malo malo vijest da je mrtav. Čovjek je poginuo bar milijardu puta do sada :D

Vrh

PostPostano: 11 pro 2015, 12:12 

VUKsaJUGA je napisao/la:
Kad je to neki General sjedio na prvoj crti da ga neko rani ili ubije kao sto je vec bilo javljano ?!

Prva crta u asimetričnom ratnom okruženju ne postoji.

Kroz povijest puno je visoko rangiranih zapovjednika poginulo u ratnom okruženju, iz bliže prošlosti: Blago Zadro (MUP RH), Blaž Kraljević (HOS), Andrija Matijaš Pauk (HV), Vlado Šantić (HVO), Ivica Stojak (HVO),..

Generali nisu nužno na prvoj crti, ali svakako mogu i moraju biti u blizini, pratiti razvoj situacije i donositi strateške odluke.

Kao što je bila mom djedu i meni.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2015, 12:18 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Ja stvarno mislim da je ova Sirija gordijski čvor, da se uplelo toliko velikih interesa, da prvi put nemam blage veze, kako će se dalje razvijati situacija. :neznam

Kurdi su na zapadnoj strani, ali i Turska je na zapadnoj strani. Kako će Amerikanci ubuduće kalkulirati i plesati između ova dva saveznika (naravno Turska im je prioiritet)?
ISIL i AL Nusrah su protiv svakoga, a Rusija i Amerikanci su "zajedno" protiv njih. Par milicija su formalno na zapadnoj strani, ali kontra Kurda i režima.
Rusi i Iranci su uz Assada, Turci se najviše boje dizanja glave Kurda. Svi oporbenjaci su a priori protiv Assada, a čak mislim da se Kurdi i Assad mogu dogovoriti u nekim okolnostima.
Izrael najviše voli da ostane stanje nestabilnosti što duže i vrlo vjerojatno više-manje mrze svaku stranu u sukobu.
Potencijalnih scenarija,kako će se odvijati situacija ima nekoliko desetina.

Logično je da jakost jednih uzrokuje jačanje nekih neprirodnih savezništava, dok slabljenje zajedničkih oponenata uzrokuje raspad ionako labavih ad hoc savezništava.

Dok su islamisti glavni problem, trajat će ovaj prividni savez sviju protiv njih. Nakon slabljenja islamista, opet slijedi preslagivanje karata i možda otvoreni sukobi dojučerašnjih saveznika.

Može svatko napraviti simulacije i uključiti sve igrače, pa njihove saveznike - uključujući i prirodna i ad hoc savezništva, kratkoročna i dugoročna savezništva - i vidjet će da ovdje je looda kuća mogućnosti.

Indirektnih igrača nikada više nije bilo: Turska, EU, Amerika, NATO sve članice, Rusija, Iran, Izrael, Saudijska Arabija i zemlje u okruženju, sve Arapske zemlje. Kina jedino od velikih igrača se kako-tako drži po strani.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2015, 14:44 

Gospodin Vladimir:

„Želim da upozorim one koji ponovo pokušaju da organizuju bilo kakve provokacije protiv naših vojnika, mi smo već preduzeli dodatne mere kako bi se osigurala bezbednost ruskih vojnika i vazdušne baze. Ona je ojačana novim vazduhoplovnim komponentama i sistemima protivvazdušne odbrane. Sva dejstva udarne avijacije vrše se uz pratnju lovaca. Naređujem da se deluje krajnje oštro. Bilo kakvi ciljevi koji ugrožavaju rusku grupaciju ili našu kopnenu infrastrukturu moraju smesta biti uništeni“, rekao je ruski predsednik.

Опширније: http://rs-lat.sputniknews.com/rusija/20 ... z3u12CUIxt

Vrh

PostPostano: 11 pro 2015, 17:57 

Ceha je napisao/la:
Ti si u zadnje vrijeme malo pukao.
Nisam te za*ebavao radi nedostatka edukacije, niti radi blago rečeno čudnih stavova.
Čak sam ti i pokušao pomoći u pričama o potrazi tvojih predaka, čisto na lingvističkoj osnovi.
Koji ti je ?
Za razliku od tebe nisam bezubi nadrkani klinac.
A moj post stoji.
Turska je jedan od glavnih generatora ISILa, a vi joj "držite skute".
Ako misliš da su "kozojebci" i "glavosjeci" iz ISILa "pravi put", slobodno odeš u Siriju (Irak, Libiju ili gdje god su već) i odjebeš od mene u troskocima.

Nisam ja puko nego saam ja vaše ogledalo.Ne mogu na sranja uzvratiti dobro, jednostavno neću, iako ja imam strpljenja nije mi to potrebno.

Vrh

PostPostano: 12 pro 2015, 00:46 

Oprosti, ali kako ti možeš biti bilo čije ogledalo?

Klinac od 18 godina, nikakve edukacije i pameti ?
Budući ISILovac?
Ako ti se ne sviđa tema, odjebeš.
Nije ovo Afganistan.

Meni je u Siriji ok Assad i Iranski Hezzbolah, tebi nije. I što ćeš sad napravit? Otić u Maoču i dignut se u zrak eksplozivom ? =))
Dečko, ne s*ri.
Još će te netko istamburat, a mogao bi ostati i bez prstića s kojima širiš svoje gluposti.

Vrh

PostPostano: 12 pro 2015, 01:47 

lider30 je napisao/la:
Ja stvarno mislim da je ova Sirija gordijski čvor, da se uplelo toliko velikih interesa, da prvi put nemam blage veze, kako će se dalje razvijati situacija. :neznam

U Siriji su svi osim Rusije i amerike najobičnije lutke na koncu.

Prema tome, kako se Rusija i amerika "dogovore", tako će i biti.

Samo je pitanje šta ko dobija / gubi, ako Asad ostane / ode sa vlasti.

Vrh

PostPostano: 12 pro 2015, 16:48 

chubura je napisao/la:
BahamutNS je napisao/la:

Dotle mogu da na njega izvrše 3284571395687405961838045 atentata.

Odavno je na zapadu doneta odluka da svi "nepodobni", računajući i Asada moraju da budu uklonjeni.

I ništa tu odluku neće promeniti.

Neće se ološi zapadnjački zaustaviti dok ga ne uklone, pa makar rat u Siriji trajao narednih 20 godina.

Svaki dan koji Asad provede na vlasti, je za zapad poniženje i noga u bulju.

Da,samo što nije isto hteti i moći.Imali su 4 godine vremena bez Rusa,sad malo teze.

Rusi tu samo mogu sprecit direktne napade na vladinu vojsku od strane NATO pakta i direktno naoruzavanje "umereni pobunjenika" poput Nurse i Al Kaide ,al i to samo kao svedoci .Medjuti ,kad su "Demokratske sile" naoruzavale svoje direktno?Nisu ni u Afganistanu a kamoli sad ,za takve stvari uvek ima posrednika .Rusi nemaju snage da ometaju snabdevanje "umerenih" a cak i kad se rat zavrsi Sirija ce bit unistena ,gomile hriscana pobijeni a "umereni" ce uzivat u zasluzenoj penziji u Nemackoj.Rusi tu nemogu nista dobit ko ni u Ukrajini,mogu samo umanjit poraz

Vrh

PostPostano: 12 pro 2015, 16:49 

BahamutNS je napisao/la:
lider30 je napisao/la:

U Siriji su svi osim Rusije i amerike najobičnije lutke na koncu.

Prema tome, kako se Rusija i amerika "dogovore", tako će i biti.

Samo je pitanje šta ko dobija / gubi, ako Asad ostane / ode sa vlasti.

Preuvelicavas uticaj Rusije

Vrh

PostPostano: 12 pro 2015, 18:33 

babun je napisao/la:
Preuvelicavas uticaj Rusije

Bez Rusije, Asad bi završio kao Gadafi, Sadam itd., a Sirija bi vrlo brzo od sekularne, postala isto što i saudi arabija, rupčaga puna rigidnih, zatucanih, radikalnih ološa i leglo i rasadnik terorizma :kava

Vrh

PostPostano: 13 pro 2015, 06:34 

Nego..šta rade Rusi?Ništa?Nema satelitskih laserskih topova?Neko gađanje sa Kamčatke po Siriji?Slabo.Malokrvno.Šta bi sa blokadom moreuza?Ništa,ništa.Rusi ako hoće da budu neki qrac na ovom Svetu moraju to mnogo ozbiljnije.Bar neku pucnjavu iz Tihog Okeana da izvedu.Razočaran..

Vrh

PostPostano: 13 pro 2015, 23:00 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Assad preuzeo potpunu kontrolu i nad Marj Al Sultanom blizu Damaska.

slika

Vrh

PostPostano: 13 pro 2015, 23:13 

chat nick je napisao/la:
Nego..šta rade Rusi?Ništa?Nema satelitskih laserskih topova?Neko gađanje sa Kamčatke po Siriji?Slabo.Malokrvno.Šta bi sa blokadom moreuza?Ništa,ništa.Rusi ako hoće da budu neki qrac na ovom Svetu moraju to mnogo ozbiljnije.Bar neku pucnjavu iz Tihog Okeana da izvedu.Razočaran..

Citam nekidan da je Rusima bila skoro propala neka kampanja stampanja antiturskih natpisa na majicama jer zbog ovog najnovijeg njesra turska tkanina koja je trebala biti isporucena Rusiji nije presla granu. Pametnom dovoljno.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2015, 12:23 

lider30 je napisao/la:
Assad preuzeo potpunu kontrolu i nad Marj Al Sultanom blizu Damaska.

slika

Jučer veliko razaranje i žrtve u Damasku. "Umjereni" ih jače granatirali i ovi im se zajedno sa ruskim avionima osvetili. Dobro su ih razvalili. Baš me zanima hoće li im i dalje tući civile artiljerijom.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2015, 12:50 

granica je napisao/la:
chat nick je napisao/la:

Citam nekidan da je Rusima bila skoro propala neka kampanja stampanja antiturskih natpisa na majicama jer zbog ovog najnovijeg njesra turska tkanina koja je trebala biti isporucena Rusiji nije presla granu. Pametnom dovoljno.

Da.Nenadoknadiva šteta i gubitak.Kaži mi jel ti to od udaraca?

Vrh

PostPostano: 15 pro 2015, 23:51 

Citat:
Syria: Hmeymim air base's new canteen, gym and recreation centre

:biceovodobro

Vrh

PostPostano: 18 pro 2015, 16:19 

Putin prijeti nuklearnim oružjem Islamskoj državi!

Ruski je predsjednik izjavio da je korištenje nuklearnog oružje mogućnost, ali se nada da nuklearnu razornu moć nikada neće trebati upotrebljavati u borbi protiv terorizma

Vladimir Putin upozorio je da novi raketni sustav koji koriste ruske podmornice u ratu protiv Islamske države u Siriji, može biti pojačan nuklearnim bojevim glavama, piše Dailymail.

Rusija je prvi put koristila podmornice u sirijskom sukobu. Podmornica je lansirala rakete iz Sredozemnog mora na položaje Islamske države u Siriji.

Vjeruje se da neke od ruskih raketa imaju domet veći od 2 000 kilometara.

Putin je pričao i na nacionalnoj televiziji. Izjavio je da je ruska vojska uništila preko 300 različitih ciljeva u prošla tri dana te je pomogla sirijskim specijalcima da pronađu "crnu kutiju" ruskog mlažnjaka, srušenog od strane Turskog ratnog zrakoplovstva.

Vrh

PostPostano: 18 pro 2015, 19:52 

Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
Assad can stay, for now: Kerry accepts Russian stance

https://www.washingtonpost.com/world/eu ... story.html

Vrh

PostPostano: 20 pro 2015, 21:29 

UZAVRELO NA BLISKOM ISTOKU Izraelski avioni napali Damask i ubili ključnog čovjeka Hezbolaha, iz Libanona za osvetu ispalili rakete na sjever Izraela!

Iran je spreman za promjenu u politici prema Siriji te više bezuvjetno ne podržava predsjednika Bašara al Asada

Sirijski konflikt svakim danom je sve kompliciraniji, a prelamaju se interesi sve većeg broja zainteresiranih. U današnjem napadu izraelskih zrakoplova na položaje libanonskog šijitskog pokreta Hezbolah kod glavnog sirijskog grada Damaska, ubijen je jedan od vodećih ljudi te proiranske paravojne organizacije Samir Kantar.

http://www.zabranjeni.url/ubijen-samir-kan ... i/1482953/

Vrh

PostPostano: 21 pro 2015, 21:27 

http://eaworldview.com/2015/12/syria-vi ... ropaganda/
On Monday, Syria’s rebel bloc Levant Front distributed a short film which parallels the Islamic State’s execution videos — but with a twist at the end:
The condemned men make their confessions to camera before they are lined up in a barren landscape paralleling that in northern Syria used by ISIS for the beheading of foreign hostages in autumn 2014. Masked fighters in black — another homage to the Islamic State’s display — aim pistols at the back of the would-be victims’ heads.

But suddenly the fighters are gone, replaced by an Islamic scholar who addresses the men:

O ye who believe! Stand out for Allah, as witnesses to fair dealing, and let not the hatred of others to you make you swerve from wrong and depart from justice. Be just: that is next to piety.

The men’s chains and handcuffs are then removed.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2015, 18:14 

Nisam nasao Irak, pa ovde skrcao tekst.

Kurdi traze referendum za NEZAVISNOST..http://www.nspm.rs/hronika/lider-iracki ... nosti.html

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8211 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 ... 329  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Navodni Poslanik i 17 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: