|
|
Stranica: 23/136.
|
[ 3380 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Zapadni_Mostar
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 03 vel 2010, 11:11 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Zapadni_Mostar
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 03 vel 2010, 11:13 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Decki, samo jedno pitanje.. da li je bilo crkava na istocnoj strani prije rata??? Nije, ali imaš temu o crkvama. Gdje god su podignute džamije prije turaka su većinom bile crkve. U Mostaru nije bilo crkve skoro do 20 stoljeća kada se pravi franjevačka. Mada je postojala A-U kapelica u Sjevernom logoru koja je sada pretvorena u džamiju. Sada ne znam da li je to urađeno poslje ili prije rata. Od kraja Lipanjskih Zora (26. lipnja 1992.) do muslimanskog zauzimanja Sj. logora (30. lipnja 1993.), kapelica je funkcionirala i pripadala župi sv. Ivana apostola i evanđeliste, Centar-Zalik. Munđosi su je pretvorili u džamiju vjerojatno još tijekom sukoba sa nama.
|
|
Vrh |
|
|
Mostar
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 06 vel 2010, 13:19 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 06 vel 2010, 14:01 |
|
|
ODAKLE SLIKE? IMA LI JOŠ?
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 06 vel 2010, 14:03 |
|
|
Ps ovako ružno izgleda, ne mogu vjerovati da nema u Archicadu urađeno...
|
|
Vrh |
|
|
Mostar
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 06 vel 2010, 14:16 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: ODAKLE SLIKE? IMA LI JOŠ? Bit će! Za sada toliko! Nema šta nema unutra, vjerojatno najjači prodajni centar na ovim prostorima. Na krovu je bazen sa fitnessom, velnesom, imaju kino dvorane - sve živo.
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 06 vel 2010, 14:38 |
|
|
Drama. PS imaš privatnu poruku.
|
|
Vrh |
|
|
Zapadni_Mostar
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 07 vel 2010, 00:40 |
|
|
Stvarno prejebeno, zapadnjački Orca, Brodomerkur, dvorana, crkva, zgrada vlade, HNK ! Koji će to biti niz, kada se sve ove građevine dovrše.
|
|
Vrh |
|
|
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 07 vel 2010, 01:04 |
|
|
Moram priznati da sam pomalo razočaran. Mislio sam da će biti malo "razvedeniji". Nekako mi je previše kockast. Vjerojatno će puno bolje izgledati nakon što vidimo prave rendere ali sada makar okvirno znamo kako će izgledati. Ja i dalje mislim da je propuštena odlična prilika da se napravi(uvjetuje) jedan novi poslovni neboder od 20ak katova u samom središtu grada koji bi mogao imati sve ove sadržaje u sebi.
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 09 vel 2010, 00:45 |
|
|
Evo šta je Bljesak objavio danas. Citat: Dinamika rada na izgradnji novog kulturno-sportskog centra Mostara, smještenog u Centru 2, ne odvija se onim tijekom kako je to na samom početku najavljeno, te je više nego očito da Mostarci zadugo neće dobiti toliko očekivanu sportsku dvoranu. Naime, tek 65 tisuća maraka je odobreno iz gradskog proračuna za 2009., a zahtijevane su čak 287.162 marke, što je drastična razlika. Bitno je dodati i to kako je proračunom za 2008. bilo izdvojeno čak 1,200.000 maraka, pa ni to nije bilo dovoljno da radovi teku najavljenom dinamikom. U želji da doznamo kako se uopće planiraju nastaviti radovi s ovom minimalnom svotom novca, novinari Dnevnog lista obratili su se direktoru Agencije za izgradnju kulturno-sportskog centra Mostar Edinu Praši, koji nije krio nezadovoljstvo što ga remetimo s pitanjima o izgradnji, kao da zaviremo u njegov privatni život. “Ostalo je sredstva iz proračuna za 2008. koja još nismo aktivirali. Ista nisu aktivirana iz razloga što nismo posjedovali dozvolu za njihovo korištenje. Ta sredstva će pomoći da se izgradnja nastavi, sve dok se situacija u gradskom proračunu ne popravi”, kazao je Prašo. Posebno je pažnju skrenu na to da će Mostar dobiti dvoranu, ukoliko se proračun bude punio sredstvima, iako u prekoračenom roku, no ozbiljan problem će nastati ako sredstava ponestane te kriza ponovno zahvati grad na Neretvi. Također je krivnju, što se radovi odvijaju ovakvom dinamikom, prebacio na novinare kazavši kako bi bilo bolje da ima više tvornica, a manje novina. Kao da su novinari koji rade svoj posao krivi što drugi ne obavljaju svoj dio posla kako treba. Izgleda da u 2009 ipak nisu onih predviđenih 500.000 maraka dali za dvoranu. Možda zbog toga što još ima para od prije neutrošenih. Ali evo oklada, pošto je izborna godina, ove godine će biti uplaćeno minimalno 1.000.000 Km i radovi će ići ubrzanim tokom. Čak mislim da je moguće da u roku izvrše ovu prvu fazu... Ali apropo medija, iščitali su iz izvršenja proračuna da nije ništa za dvoranu izdvojeno, a nisu da je 2.000.000 KM prebačeno za završetak mosta Sutina.
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 09 vel 2010, 02:32 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 09 vel 2010, 02:38 |
|
|
Inače, šta ti je pametan čovjek. Ovaj šljunak što kopaju voze na Bišće Polje, tamo ga "skladište" i vjerovatno će napraviti separaciju i koristiti ga za izgradnju... Respect.
I da, investicija je 80 mil €, i kino će imati 4 dvorane !
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 09 vel 2010, 03:57 |
|
|
MaMo je napisao/la: Ja i dalje mislim da je propuštena odlična prilika da se napravi(uvjetuje) jedan novi poslovni neboder od 20ak katova u samom središtu grada koji bi mogao imati sve ove sadržaje u sebi. Budući da je ova lokacija gotova priča, mislim da bi bilo dobro kada bi se taj toranj izgradio gdje je mljekara, umjesto predviđenog bloka zgrada. Meni bi idealno bilo nešto tipa Ciboninog tornja u Zg. Evo potrudio sam se i stavio kolike dimenzije osnovice trebaju da bi se izgradio identičan toranj (26m promjer). Usput, Cibonin toranj ima 25 katova, bez antene visok 92, sa antenom 105m (kao toranj franjevačke). Slika 1 - ucrana osnovica (ispunjena crvena) tornja (26m) Slika 2 - isto, ali u Google Earthu Slika 3 - Cibona Zagreb Osobno mislim da ovo nije tako nemoguće, jer tih prostora će faliti u budućnosti (uredskih), što se tiče tržnih to je to - Mepas, dvorana i kapak (bar u gradu). A da ovaj RP nije sveto slovo, vidimo i na Mepasu, koji je skroz drugačiji nego što je planirano u onome RP-u, tako da ovaj toranj možda i ima šansu...
Privitak/ci: |
11hguuo.jpg [ 60.27 KiB | Pogledano 13356 put/a. ]
|
Cibona Mostar.jpg [ 213.64 KiB | Pogledano 13356 put/a. ]
|
C2.JPG [ 160.48 KiB | Pogledano 13356 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Samo jako!
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 09 vel 2010, 10:58 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 20:46 Postovi: 1660 Lokacija: Tamo gdje viori crven-bijeli plavi!
|
|
Vrh |
|
|
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 09 vel 2010, 18:23 |
|
|
NIsam ovdje da branim Antu Vidačka ali je čovjek odavno u klub i sponozr je kluba,a znam sto posto da su davali i on i Džida i sl. za teretanu. Neki je dao radnike, neki beton, treći prozore i sl,a sve kao sponozoriranje kluba. Nije sve tako crno što se tiče kluba makar. Da mene netko pita, ja bih odmah dopustio da netko Zrinjskom napravi stadion i uzme dio poslovnih prostora sebi ili sve na određeni vremenski period, npr. 10-20 godina. Nam treba samo istočna tribina iz sto razloga,a najvažniji su estetski i sigurnosni, a i da Ultrasi napokon budu na svom mjestu u europskim utakmicama.
PS: Taman sam mislio stavljati update slika Mepasa ali vidim da nema potrebe.
|
|
Vrh |
|
|
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 09 vel 2010, 18:44 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: Budući da je ova lokacija gotova priča, mislim da bi bilo dobro kada bi se taj toranj izgradio gdje je mljekara, umjesto predviđenog bloka zgrada. Meni bi idealno bilo nešto tipa Ciboninog tornja u Zg.
Evo potrudio sam se i stavio kolike dimenzije osnovice trebaju da bi se izgradio identičan toranj (26m promjer). Usput, Cibonin toranj ima 25 katova, bez antene visok 92, sa antenom 105m (kao toranj franjevačke).
Slika 1 - ucrana osnovica (ispunjena crvena) tornja (26m)
Slika 2 - isto, ali u Google Earthu
Slika 3 - Cibona Zagreb
Osobno mislim da ovo nije tako nemoguće, jer tih prostora će faliti u budućnosti (uredskih), što se tiče tržnih to je to - Mepas, dvorana i kapak (bar u gradu). A da ovaj RP nije sveto slovo, vidimo i na Mepasu, koji je skroz drugačiji nego što je planirano u onome RP-u, tako da ovaj toranj možda i ima šansu... Zato mi je i žao što se ondje nije iskoristilo to. Jer kad se ovo ovdje izgradi, praktički nemamo više dovoljo velike parcele u središtu grada za takve zgrade, propuštena je prilika za poslovni distrikt sa staklenim zgradama. U Sarajevu su pametno uradili pa su skoro sve one parcele na Marijin dvoru pretvorili u zonu gdje se sada gradi ili će se graditi stakleni neboderi. Pošto skoro sve velike firme imaju sjedišta u SA i tamo grade, valjalo bi da npr. Aluminij napravi sebi neki toranj u gradu, zašto ne odmah na mjestu mljekare. Šta god naprave ne bih volio da bude masivna stambena zgrada od 7-8 katova kao je predviđeno jer je već sada popriličan problem sa prometom,a i zaklonilo bi svo sunce i pogled u ovom dijelu grada. Izbetonirali bi maltene svu slobodnu površinu.
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 09 vel 2010, 21:14 |
|
|
MaMo je napisao/la: Zato mi je i žao što se ondje nije iskoristilo to. Jer kad se ovo ovdje izgradi, praktički nemamo više dovoljo velike parcele u središtu grada za takve zgrade, propuštena je prilika za poslovni distrikt sa staklenim zgradama. U Sarajevu su pametno uradili pa su skoro sve one parcele na Marijin dvoru pretvorili u zonu gdje se sada gradi ili će se graditi stakleni neboderi. Pošto skoro sve velike firme imaju sjedišta u SA i tamo grade, valjalo bi da npr. Aluminij napravi sebi neki toranj u gradu, zašto ne odmah na mjestu mljekare. Šta god naprave ne bih volio da bude masivna stambena zgrada od 7-8 katova kao je predviđeno jer je već sada popriličan problem sa prometom,a i zaklonilo bi svo sunce i pogled u ovom dijelu grada. Izbetonirali bi maltene svu slobodnu površinu. Ima još drama parcela. Evo sve sa "?" su buduća potencijalna gradilišta...
Privitak/ci: |
Mostar.jpg [ 240.17 KiB | Pogledano 13302 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
goLLe
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 09 vel 2010, 23:51 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 15:21 Postovi: 552 Lokacija: na rijeci
|
Sta bi s spanjolskim trgom, jesu ga poceli radit?
Najavise da ce radovi zapoceti u prvom mjesecu.
_________________ "Teško domu bez ljubavi bratske, ko i Bosni bez zemlje Hrvatske" Tiocfaidh ár lá
|
|
Vrh |
|
|
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 10 vel 2010, 14:23 |
|
|
goLLe je napisao/la: Sta bi s spanjolskim trgom, jesu ga poceli radit?
Najavise da ce radovi zapoceti u prvom mjesecu. Brzo će, samo da Ljubo završi započeto
|
|
Vrh |
|
|
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 10 vel 2010, 14:36 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: Ima još drama parcela. Evo sve sa "?" su buduća potencijalna gradilišta... Nije to baš tako lako. -Ono iza nikad dobvršenog HNK je vakufska zemlja, tako da ti neboder može biti samo ako IZ odluči graditi ili proda zemlju,a to neće učiniti 99%. -One vrtove iza Kosače treba dovesti u red ali ne bih volio da se ondje išta gradi. Idealno bi bilo da se napravi oark i sa one strane ulice i da se poveže možda nekim podvožnjakom. Ako ne to, onda bi ondje trebalo napraviti novu školu za 3. osnovnu jer su izgubili onu na bulevaru,a sadašnje prostorije i mjestu su smješni. Najmanja škola nam je u samom centru grada Rjelesno imaju na onom malopm igralištu u zagrebačkoj ulici!!! -Iza zgrade vlade čak i ima mjesta ali ondje pod hitno treba neka podzemna garaža jer će ondje sve više i više ljudi dolaziti,a taj imaginarni neboder bi mogao biti biti ali uz uvjet izgradnje velike JAVNE garaže. Makar bi se ja tako postavio.
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 10 vel 2010, 17:53 |
|
|
MaMo je napisao/la: Ultras1986 je napisao/la: Ima još drama parcela. Evo sve sa "?" su buduća potencijalna gradilišta... Nije to baš tako lako. -Ono iza nikad dobvršenog HNK je vakufska zemlja, tako da ti neboder može biti samo ako IZ odluči graditi ili proda zemlju,a to neće učiniti 99% Vidiš ti kako se pokazuje da je istinita ona "laž koja se više puta ponovi postaje istina"! To nije vakufska zemlja. To je gradska zemlja. Vakufska je zemlja isto koliko je Kosača od Crkve, ili Partizansko recimo. To njihovo forsiranje je debilno. Ako je ono iza HIT-a njihovo onda je ona zemlja ispod hotela Mostar, Vlade, nove Crkve, dvorane, Zagrebačke itd. njihova... Sumnjam da će išta biti od te priče. Koliko sam ja upoznat to uopće nije nacionalizirano sa Jugom nego je još za vrijeme AU (ako se varam ispravi me) ali i ako je za vrijeme Juge isti k... Tako bi primjerice po toj logici moj djed iz jednog sela u okolici Mostara, svu zemlju morao vratiti jer je to bila zemlja nekog bega koja mu je uzeta za vrijeme AU te dana lokalnom stanovništvu. Uglavnom da sumiram, ono je zemlja u vlasništvu Grada Mostara a ne Islamske Zajednice koliko ja znam. A sada da pođu tako svojatati pola bi Mostara bilo njihovo. Još nam treba da im ljudi iz zgrada moraju plaćati oštetu jer su im zgrade napravljene na njihovoj VAKUFSKOJ zemlji. Smješno... Citat: -One vrtove iza Kosače treba dovesti u red ali ne bih volio da se ondje išta gradi. Idealno bi bilo da se napravi oark i sa one strane ulice i da se poveže možda nekim podvožnjakom. Ako ne to, onda bi ondje trebalo napraviti novu školu za 3. osnovnu jer su izgubili onu na bulevaru,a sadašnje prostorije i mjestu su smješni. Najmanja škola nam je u samom centru grada Rjelesno imaju na onom malopm igralištu u zagrebačkoj ulici!!! Koliko sam ja čuo neslužbeno ondje će teško biti park jer su moćnici pokupovali zemlju, dakle ono je privatno a ne gradsko i sumnjam da će grad davati desetke milijuna maraka da bi napravili park, kad nemaju para ni za riješiti odvodnju, pa plivamo čim jača kiša. Iako se slažem da bi bilo dobro da ga naprave. Međutim kako je tako, radije bi da naprave 2 nebodera staklena, a okolo zelene površine. Ono kao park. Ispod naravno podzemne garaže, ali o tom po tom. Za 3. osnovnu mi nije jasno šta će raditi, ali ima ondje oko Kosače mjesta da se proširi škola i napravi dvorana. Nešto ovoga tipa. DA ti ne objašnjavam, znaš kao i ja šta je šta. Uglavnom iznad "Admirala" i ulaza u disko napraviti drugo krilo škole. A ovo iza Kosače čitavom dužinom dvorana. Idealno bi bilo, onda od 1-4 razreda djeca idu u jedno krilo a od 5-8 u drugo. Dvorana bi taman stala širinom. Citat: -Iza zgrade vlade čak i ima mjesta ali ondje pod hitno treba neka podzemna garaža jer će ondje sve više i više ljudi dolaziti,a taj imaginarni neboder bi mogao biti biti ali uz uvjet izgradnje velike JAVNE garaže. Makar bi se ja tako postavio. Ono što su u onom projektu napravili (stavljao sam već ali evo opet) u krug zgrade, nije loše (u sredini trg, a ispod podzemne kao što kažeš javne garaže). PS nešto gledam, ovaj Mepas će biti ogroman!
|
|
Vrh |
|
|
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 10 vel 2010, 22:25 |
|
|
Čuo sam i ja nešto sl. za one vrtove ali neprovjereno uglavnom. Znam samo da ima ljudi koji ne žele prodsti ni pod koju cijenu (mada mi je to upitno jer sve iam cijenu) Sjećaš se da je bilo i u novinama nekad prošle godine kako je neka žena ondje željela praviti zgradu ali da joj ne daju dozvolu jer se ne uklapa u urbanistički plan (kojeg ni nemamo). Prije će biti,a i ona je tako govorila da su neke naše guzonje zapikali zemlju pa će oni ipak nekako dobiti dozvolu.
Nije ti loša ideja za školu ali zaboravljaš da je škola mora imati i dvorište, postoje i propisi za to koliko kvadrata po učeniku i sl. Po meni bi bilo idealno da se na mjestu sadašnjeg parkinga iza Kosače napravi školska dvorana (možda i škola) , a da se parking smjesti u par podzemnih etaža. Grad bi time riješio i pitanje škole,a i dobio bi duplo više parkinga u samom centru.
Ta slika sa zgradama vlade. To ti je obična glupost i to je uradio onaj arhitekt Pašić samo da uljepša okolinu toliko im željenog islamskog centra i da pokaže kako se to kao uklapa i kako je sve skladno. Njasmješnija mi je bila rečenica oko svega toga da će visina munare biti u skladu sa ostalim objektima, znači da na crkvi naprave 200m i oni bi LOL.
|
|
Vrh |
|
|
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 11 vel 2010, 20:31 |
|
|
Ovo je slika od prije možda mjesec dana. Uslikao sam iz auta kako radnici razbijaju betonsku ploču jer mi je bilo smješno zati što su je par dana ranije izlili Privitak:
Mala_posta-sijecanj2010.jpg [ 178.09 KiB | Pogledano 6226 put/a. ]
Uglavnom, riješili su probleme i ovo je slika od neki dan gdje su skoro završili parter,a i unutra je manje - više sve gotovo koliko se da vidjeti. Privitak:
Mala_posta-velj.2010.jpg [ 177.03 KiB | Pogledano 6226 put/a. ]
|
|
Vrh |
|
|
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 11 vel 2010, 20:35 |
|
|
Evo i update-a KDZ-a i Kuće mode iza Kosače. Privitak:
HDZ_velj.2010.jpg [ 167.01 KiB | Pogledano 5350 put/a. ]
Privitak:
Kuca_mode_velj (1).jpg [ 197.61 KiB | Pogledano 5350 put/a. ]
Privitak:
Kuca_mode_velj (2).jpg [ 204.75 KiB | Pogledano 5350 put/a. ]
|
|
Vrh |
|
|
goLLe
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 11 vel 2010, 21:11 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 15:21 Postovi: 552 Lokacija: na rijeci
|
MaMo je napisao/la: goLLe je napisao/la: Sta bi s spanjolskim trgom, jesu ga poceli radit?
Najavise da ce radovi zapoceti u prvom mjesecu. Brzo će, samo da Ljubo završi započeto Hehe, u Mostaru je sve uskoro. Nadam se da je na Ljubinom zapocetom putu prva prepreka oni bespravni cumezi koji je pun grad, koji su najvece ruglo.
_________________ "Teško domu bez ljubavi bratske, ko i Bosni bez zemlje Hrvatske" Tiocfaidh ár lá
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|